#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγγυήσεις: ο Βενιζέλος τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευταΡωτούσαμε την Παρασκευή αν πρόκειται για γκάφα ή για έγκλημα οι εγγυήσεις προς τη Φινλανδία. Όλοι επίσης κατάλαβαν στην συνέχεια πως αν η κυβέρνηση ανοίξει θέμα διαπραγματεύσεων με κάθε χώρα που μας δίνει δάνειο τότε όλες θα ζητήσουν εγγυήσεις.

Μετά λοιπόν τους Φιλανδούς και οι Ολλανδοί ζητούν επίσημα εγγυήσεις για την παροχή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και η κυβέρνηση τώρα τρέχει και δε φτάνει.

Παρά το γεγονός ότι οι διακρατικές συμφωνίες τελούν υπό τον έλεγχο της Κομισιόν εντούτοις το ότι η Αθήνα άνοιξε το θέμα αυτό και τώρα πλακώσανε κι όλοι οι άλλοι, επιβεβαιώνει όλους όσοι έλεγαν ότι είναι εγκληματικό να κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις και συμφωνίες. Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να ζητάς 1 δις δάνειο και να πρέπει να βρεις εσύ που δανείζεσαι ένα ίδιο ποσό για να το καταθέσεις ως εγγύηση.

Όμως, επειδή οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν αναξιόπιστους και αδύναμους να πληρώσουμε τα χρέη μας ζητούν εγγυήσεις.

Κι αφού κατάλαβε ο φωστήρας επί των οικονομικών κ. Βενιζέλος τη μεγαλειώδη του γκάφα τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Έστειλε λοιπόν επιστολή προς τον Πρόεδρο Jean Claude Juncker, τα μέλη του Eurogroup-Υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τον αρμόδιο Επίτροπο Olli Rehn και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Jean Claude Trichet με την οποία ζητά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ζητά να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα των εγγυήσεων τονίζοντας:
«Οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι " η Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που επέτρεψαν να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής μέσα στην Ευρωζώνη που πρέπει να παρακολουθεί 17 διαφορετικούς εσωτερικούς πολιτικούς κύκλους, έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου."
" Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν", αναφέρει ο κ Βενιζέλος," υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες", καταλήγει.

Πολύ αργά για δάκρυα όμως κ. Βενιζέλε. Αφού μας κάνουν με τα κρεμμυδάκια Ολλανδοί, Φιλανδοί, Αυστριακοί και όσοι άλλοι διαμαρτύρονται με την ανοχή της Γερμανίας, εμείς στέλνουμε επιστολές. Και ποιος μας ακούει;

Με την 21η Ιουλίου να είναι… ημιθανής και τη Γερμανία να παραμένει άτεγκτη, το πιο πιθανό είναι να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε χωρίς να μας δώσουν τα διακρατικά δάνεια, μέχρι να συσταθεί ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 22/08/2011 09:25:23

  Τι να μαζέψει; Το ποτάμι γίνεται χείμαρος ορμητικότατος. Μάλλον οδεύουμε προς ακύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, γιατί τα αποτελέσματα από το μακροπρόθεσμο είναι απογοητευτικά.

 2. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 22/08/2011 09:41:22

  Δεν μας ανακοινώνει καλύτερα το κείμενο της συμφωνίας με την Φινλανδία; Είναι νομικά καλυμένος να κάνει μυστική διπλωματία σε τέτοιου είδους θέματα; Τι υποσχέθηκε;

 3. θ.φ. avatar
  θ.φ. 22/08/2011 09:47:08

  Μα ειλικρινά, αν στέλναν για διαπραγματευσεις την γειτόνισσά μου την νοικοκυρά θα τα κατάφερνε καλύτερα. Χρόνια τώρα ξέρει πως να κουμαντάρει τα οικονομικά του σπιτιού της και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Ενώ οι πολυσπουδαγμένοι και πολυψηφισμένοι μας βράζουν όρυζα για το μνημόσυνό μας.

 4. Ραββινος avatar
  Ραββινος 22/08/2011 09:47:45

  Εαν ημουν Ολλανδος ,Φιλλανδος,Σλοβενος,Σλοβακος,Αυστριακος κλπ...θα παρεθετα στον υπερφιαλο Βουβουζελο οτι '' το Εurogroup στις 11/7/2011 έβαλε μέσα στην ανακοίνωση του ότι, ίσως απαιτηθούν από την Ελλάδα εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο δάνειο (including through a collateral arrangement where appropriate).Σύμφωνα με την πιο πάνω ανακοίνωση ΟΛΕΣ οι χώρες έχουν την δυνατότητα, να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις !!!
  Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό…
  Ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας..που δεν έχει και ασυλία, κάτι για το οποίο μας προετοιμάζουν εδώ και καιρό.''
  Τι μας λεει τωρα με επιστολες κλπ οταν εχει υπογραψει φαρδια -πλατια το ανακοινωθεν και ετσι για αλλη μια φορα γιναμε δυστυχως ολοι ρεζιλι και οχι μονο οι φταικτες του Πασοκικου καθεστωτος !

 5. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 22/08/2011 09:59:05

  Κι άλλος ένας μαθητευόμενος πράσινος μάγος των οικονομικών ξεφτιλίζεται!!!
  Όσα περιστέρια κι αν βγάζει από τα μανίκια και όσα κουνέλια απ΄το καπέλο του δεν τον πιστεύει κανένας.Όλα τα κόλπα πλέον είναι γνωστά στον κόσμο.
  Μεγάλος μάγκας τελικά ο ΓΑΠ.Είχε δεν είχε τον έφαγε τον ευτραφή.
  Τώρα που μίλησα για όγκο ,ο Πάγκαλος που βρίσκεται;Μετράει ακόμη τους οργανισμούς;

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 22/08/2011 14:03:46

   Που τον θυμήθηκες τώρα τον αντιπρόεδρο β'?Στο Grand Resort Lagonisiou θα είναι και θα τρώει και θα πίνει στην υγειά μας......

 6. Ύβρις και Νέμεσις avatar
  Ύβρις και Νέμεσις 22/08/2011 10:15:48

  Τί είναι αυτό που είναι εμπράγματη αξία, ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί οτι είναι μέσο συναλλαγων, είναι κίτρινο, κάνει τίγκι τίγκι και αρέσει στο θείο σκρούτζ και στον αδελφο του τζέφρυ και η ελλάδα έχει (ακόμα; ποιος ξέρει;) πολύ τέτοιο;
  Κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον ένα να λέει για εγγύηση σε μετρητά και τον άλλο να λέει για εμπράγματες αξίες και να μην ξέρουμε τί είναι το σωστό επειδή η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;

 7. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 22/08/2011 10:56:09

  Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να ζητάς 1 δις δάνειο και να πρέπει να βρεις εσύ που δανείζεσαι ένα ίδιο ποσό για να το καταθέσεις ως εγγύηση.

  Τώρα εγω που διαβάζω αυτά τα παραπάνω και δεν καταλαβαίνω από οικονομικά, γιατί θυμάμαι εκείνο το ποντιακό που λέει¨
  '' αν έν, να δύω κώλον και να πέρω κώλον, κρατώ τ εμόν το κώλον ''
  κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  • sertis avatar
   sertis @ Σ.τ.γ.θ 22/08/2011 11:10:24

   αυτό το αδίκημα μήπως λέγεται απιστία;;μήπως;

 8. Prometheus avatar
  Prometheus 22/08/2011 11:32:58

  στην καλύτερη των περιπτώσεων ανίκανοι, κι όμως είναι ακόμη ''υπεύθυνοι'' για την διαχείριση της χώρας...

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/08/2011 11:46:59

  Ειδεχθές οικονομικό έγκλημα υπάρχει; Ας απαντήσει ο ειδικός..

 10. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 22/08/2011 11:51:04

  Η ΝΔ, ακολουθώντας υπεύθυνη στάση, προέβλεψε το τι θα επακολουθούσε μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τις «σκιές» που υπάρχουν γύρω από το θέμα των εγγυήσεων, τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγύριζε.
  Δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδηγούν σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας.
  Είναι πασιφανές ότι αδυνατούν να εκτιμήσουν σωστά τις καταστάσεις.
  Το ίδιο έγινε και με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει το 4,5%, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

 11. Vasilis avatar
  Vasilis 22/08/2011 16:37:05

  Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που χαρακτήρισαν τη Μακρόνησο σαν ιστορικό και μη οικοδομήσιμο χώρο, έκαναν καλά!!! Πολλοί από τους κυρίους αυτούς θα βρεθούν ή εκεί ή στο Γουδί!!!

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/08/2011 16:49:15

  ....όπως και αλλού έχω γράψει (και στο παρελθόν) για την τεράστια "επιτυχία" της συμφωνίας ας θυμηθεί ο κύριος Βενιζέλος ότι αφενός ο ίδιος σχολίαζε για την συμφωνία ....που δεν είχε εμπράγματες εγγυήσεις αφετέρου αν δεν με απατά η μνήμη μου η συμφωνία για το ταμείο και την "σωτηρία" της χώρας για τα επόμενα 15-30 χρόνια δανειακής εξάρτηση της χώρας...μιλά για εμπράγματες εγγυήσεις, αν δεν κάνω λάθος.(αλήθεια ποιος άρχισε τις διμερείς συνομιλίες με τους Φινλανδούς;)

  Ας αποφασίσει λοιπόν πότε θα τρέχουμε για πανηγυρισμούς (την 21/7/2011, την διμερή συμφωνία με την Φιλανδία κλπ για να ξέρουμε και εμείς πότε εφεξής θα γιορτάζουμε) και ας ασχοληθεί και πέρα από το πολιτικό υπόβαθρο του προβλήματος και για την οικονομική διαχείριση για την οποία είναι ο καθ΄ύλη αρμόδιος Υπουργός ...πλέον, γιατί τα στοιχεία του επταμήνου 2011 το ...ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.