#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2011 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγγυήσεις ζητούν και η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σλοβακία, μετά την Φιλανδία - έντονη αντίδραση της ΝΔ(Ανανεωμένο).

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τους όρους συμμετοχής στο δεύτερο δάνειο, καθώς μετά την Αυστρία, τόσο η Ολλανδία όσο και η Σλοβακία εγείρουν θέμα εγγυήσεων σε περίπτωση που το Ελσίνκι εξασφαλίσει ανάλογες εγγυήσεις.

Το ενδεχόμενο να ζητήσει εγγυήσεις από την Αθήνα ώστε να λάβει η Ελλάδα το δεύτερο πακέτο διάσωσης, εξετάζει συγκεκριμένα το Αμστερνταμ σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ακόμη και αν το κοινοβούλιο δεν το ζητούσε έντονα, εμείς μαζί με κάποιες άλλες χώρες πάντα λέγαμε στις Βρυξέλλες και στην Φινλανδία ότι αν το Ελσίνκι λάβει εγγυήσεις, δεν μπορεί να επιδεινωθεί η δική μας θέση μας όσον αφορά την πιστοληπτική μας αξιολόγηση και ότι επιθυμούμε και εμείς μια συμφωνία παροχής εγγυήσεων», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας.

Εν τω μεταξύ, και ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ιβάν Μίκλος, δήλωσε ότι η χώρα του ανέκαθεν ζητούσε εγγυήσεις για τα όποια δάνεια δίνονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα.

Σε δηλώσεις του ο Σλοβάκος υπουργός τόνισε ότι οι όροι πρέπει να είναι ίδιοι για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. «Το θεωρώ απαράδεκτο για την όποια χώρα να μην λαμβάνει εγγυήσεις, όταν τις λαμβάνουν άλλες χώρες», παρατήρησε.

Αντιρρήσεις για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα προσφέρει η Αθήνα για να λάβει το δεύτερο δάνειο από την ευρωζώνη πρόβαλε νωρίτερα και η Βιέννη, τονίζοντας πως θα ζητήσει το ίδιο αν οι χώρες της ευρωζώνης εγκρίνουν την συμφωνία αυτή.

 

"Το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι ανοικτό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Θα διαπιστώσουμε, αν ισχύει αυτό. Εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εγγύηση, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην πραγματικότητα, οι άλλες χώρες θα είναι αυτές που θα πληρώσουν. Δεν μπορούμε να δούμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί. Ορισμένες χώρες θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε ένα μοντέλο, με το οποίο αυτές οι χώρες θα πάρουν λιγότερες εγγυήσεις (για το δημόσιο τομέα)", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.

ΝΔ: ανίκανη να διαχειριστεί οτιδήποτε η κυβέρνηση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες επισημάναμε ότι οι “εγγυήσεις” που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν απάντησε κάν…

            Σήμερα έρχεται και η Αυστρία να δηλώσει, ότι διαφωνεί τέτοιες εγγυήσεις να λάβει μόνο η Φινλανδία, ενώ ζητά και εκείνη το ίδιο. Η Αυστριακή κυβέρνηση, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι παράλογο μερικές χώρες να πάρουν για το δανεισμό τους προς την Ελλάδα περισσότερες εγγυήσεις απ’ ό,τι άλλες.

            Είναι φανερό ότι, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όπως είχαμε επισημάνει, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

            Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η Κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει…

            Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε…».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 18/08/2011 12:02:50

  Τελικά αποδεικνύεται ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί την Ελλάδα σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις.

  Η «συμφωνία» με τη Φινλανδία ήταν μόνο η αρχή. Παγίωσε μια κατάσταση, που επιβεβαιώνεται και από τη στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα οι Αυστριακοί.

  Τούτη η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη θέση της ΝΔ πως η συμφωνία με τη Φινλανδία «είναι εξέλιξη απογοητευτική και ανησυχητική».
  Απογοητευτική γιατί όταν ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε μια χώρα μέλος που έχει ανάγκη, τότε η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
  Είναι ανησυχητική, διότι δημιουργείται προηγούμενο, ώστε να ζητήσουν κι άλλες χώρες αντίστοιχες εγγυήσεις.

  Οι εγγυήσεις που θα μας ζητηθούν μπορεί να μην είναι «εμπράγματες», ωστόσο παραμένουν «εγγυήσεις», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κερδοσκοπικών επιθέσεων κατά των ελληνικών ομολόγων.

 2. manos avatar
  manos 18/08/2011 12:51:19

  Τώρα είναι που θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
  Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι θα πρέπει να ξεπουλήσουμε πάγια περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση.
  Ξέρετε τώρα, ποδήλατα, κανό, πισίνες, lexus, και όργανα γυμναστηρίου.
  Μια φρίκη.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/08/2011 14:05:23

  Οι ερασιτεχνισμοί και η υποτέλεια της κυβέρνησης - παρωδίας δεν έχουν όρια. Δείχνουν ανυποχώρητοι και σκληροί μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό τον οποίο και κατηγορούν διεθνώς ως διεφθαρμένο και υπογράφουν ό,τι παπαριά τους σερβίρουν σε Ευρώπη και Αμερική.
  Η ιδέα των εγγυήσεων προτάθηκε από τους γερμανούς και τσίμπησαν πρώτοι οι φινλανδοί. Τώρα έρχονται οι Αυστριακοί, αύριο οι Ολλανδοί και μεθαύριο όλοι οι υπόλοιποι.
  Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το μποϋκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων και περάσουμε το μήνυμα σε Ιταλία - Ισπανία - Ιρλανδία - Πορτογαλία μέσω διαδικτύου και μήπως, λέω μήπως πάλι , πρέπει στις απειλές για έξοδό μας από το ευρώ να απαντήσουμε με επαναφορά των δασμών σε όλα τα προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών που εισάγονται από Βαλκανικές χώρες και τη Τουρκία, με το βασιμότατο επιχείρημα ότι καμμία χώρα και καμμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ανεργία σε ποσοστά πάνω από 15 % για μεγάλο χρονικό διάστημα και ύφεση 6 - 7 % ;

  • manos avatar
   manos @ Παρατηρητής 18/08/2011 14:13:48

   Η σκέψη σου για μπουκοτάζ είναι άψογη και θα έπρεπε να γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να γίνεται συνειδητά, ώστε να καταναλώνουμε Ελληνικά προιόντα τα οποία και καλύτερα είναι, και βοηθάμε να υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα.
   Οσο για το αν θα γίνει ζημιά με το μπουκοτάζ, πιστεύω ότι τους Γερμανούς δεν τους νοιάζουμε πιά ως καταναλωτές. Η πτώση του τζίρου τους είναι το κόστος ευκαιρίας, ώστε να προχωρήσουν στο bigger plan. Τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τα φτηνά εργατικά χέρια των Ελλήνων, Πορτογάλων, Ιταλών και Ισπανών, θα αντισταθμίσουν-υπερκαλύψουν όποια χασούρα υπάρξει από μπουκοτάζ.

   • Superfrog avatar
    Superfrog @ manos 18/08/2011 14:36:08

    Αμα βρείτε Εληνική τοστίερα, εγώ θα πάρω 5. Ούτε τοστίερες δε φτιάχνουμε πλέον. Λες και θέλει πυρινικούς φυσικούς η κατασκευή της. Πατάτες Αιγύπτου, λεμόνια Αργετινής και κρεμμύδια Ολλανδίας. Σε λίγο θα παραγγέλνουμε σουβλάκια από Κίνα έτσι όπως το πάμε.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/08/2011 14:45:12

  Ο δείκτης ανάπτυξης στη Γερμανία έχει πέσει στο 0,1 % κι αν χάσει τις αγορές της νότιας Ευρώπης να δούμε που θα πάει και ποιοι θα αγοράζουν τα γερμανικά προϊόντα. Την δεκαετία του '90 θέλανε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες που επέφερε η επανένωση με την πρώην Ανατολική Γερμανία. Τώρα που χρειάζονται αλληλεγγύη οι χώρες του Νότου για να εξισορροπηθούν και τα ελλείμματα των εμπορικών ισοζυγίων, το παίζουν ισχυροί και αλαζόνες αποδεικνύοντας ότι το ευρώ το έραψαν στα μέτρα τους και το εφάρμοσαν για να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη και όχι για να έρθουν οι λαοί της Ευρώπης πιο κοντά.

 5. Orestios avatar
  Orestios 18/08/2011 14:57:45

  Μήπως είναι καραμπινάτη απάτη η συμφωνία με τη Φινλανδία??????
  Μήπως η ΝΔ να τολμούσε κάπως????

 6. taxidriver avatar
  taxidriver 18/08/2011 14:58:08

  Αφού πήγε ,ο άσχετος και έδωσε εγγυήσεις σε μια χώρα γιατί να μην ζητήσουν και οι άλλες.
  Γεια σου ρε γίγαντα της οικονομίας που σε διαφημίζουν και για έξυπνο και για αυριανό πρωθυπουργό όλα τα νταβατζοκαναλα

 7. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 18/08/2011 15:05:57

  Συμφωνώ με το μποϋκοτάζ, πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε. Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε αναλυτής, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για έξοδο από ευρώ κι ίσως ΕΕ.

 8. juliet avatar
  juliet 18/08/2011 15:07:31

  Χαχαχα,τους άνοιξε η όρεξη.....τ΄άκουσες πατέρα τα μαντάτα;
  Και ο Μπένυ; με τι θα τους πληρώσει με φρου-φρου και αρώματα;

  • manos avatar
   manos @ juliet 18/08/2011 16:33:48

   Αν τα'κουσε ο πατέρας τα μαντάτα? Αμ δεν τα'κουσε ρε Juliet?
   Εδώ σε λίγο θα βάλει ΦΠΑ και στο παγκάρι. Θα βάζεις ευρώ για κεράκι και ο γεράκος θα σου κόβει απόδειξη.
   Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει στις εκκλησίες?
   Από τη μια ο πάτερ με τους ψαλμούς και από την άλλη το τίκι τίκι της ταμειακής.
   Ωχ, μακακία έκανα, λες να τους έβαλα ιδέες? :-)

   • juliet avatar
    juliet @ manos 18/08/2011 17:09:49

    Μάνο,αν πηγαίνουμε στην εκκλησιά με κοντή φούστα λες να γίνεται σκόντο;

    • manos avatar
     manos @ juliet 18/08/2011 17:13:24

     Juliet,

     Αν πας εσύ ούτε λόγος, και σκόντο και στα δυο κεριά το τρίτο δώρο.
     Αν πάω εγώ με κοντή φούστα, δύο τα τινά.
     Πρώτον η κερά μου θα με χωρίσει.
     Δεύτερον δεν νομίζω ότι θα με αποδεχτεί το εκκλησίασμα.
     Οσο για σκόντο δεν το βλέπω σίγουρα.
     Πάλι καλά που δεν χάνουμε το χούμορ μας.

     • juliet avatar
      juliet @ manos 18/08/2011 19:24:44

      Νά ΄σαι καλά!!

 9. Απορία avatar
  Απορία 18/08/2011 15:19:27

  Φινλανδία, Αυστρία άλλοι ηλίθιοι κι αυτοί.
  Τι εγγυήσεις θέλετε ρε μπόζοι από την χρεωκοπημένη Ελλάδα;

  Λες και όταν γυρίσουμε οσονούπω στη δραχμή και θα μετράμε το πετρέλαιο με ζυγαριές φαρμακείου θα σας δώσουμε εσάς τις εγγυήσεις πίσω.

  Είμαστε και μεις αλλά είναι και οι άλλοι άστα βράστα.
  Παγκόσμια παράνοια...

 10. φωνη avatar
  φωνη 18/08/2011 15:29:02

  Μήπως η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τα γερμανόφιλα κράτη μεθοδεύουν την αποτυχία των εξ αρχής προβληματικών αποφάσεων της 21ης;

  • Orestios avatar
   Orestios @ φωνη 18/08/2011 17:06:58

   Μα δεν ήταν μια τεράστια επιτυχία των Παπανδρέου-Βενιζέλου???
   χο χο χο

   • φωνη avatar
    φωνη @ Orestios 18/08/2011 18:07:29

    Αν εννοείς τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ναι ήταν μια τεράστια επιτυχία του Παπανδρέου, ως εκπροσώπου των αγορών και μια τεράστια επιτυχία του Βενιζέλου, ως φερέφωνο των Γερμανών.

    Ήταν μια τεράστια αποτυχία του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Έλληνα υπουργού οικονομικών.

    Ανάλογα με το ρόλο που παίζεις κρίνεται η προσωπική επιτυχία ή αποτυχία. Αυτοί αισθάνονται πετυχημένοι, οπότε επιβεβαιώνουν τον πρώτο ρόλο τους και όχι το δεύτερο.

    Τη χώρα με το ρόλο που έχουν αναλάβει την οδηγούν με σχέδιο από τη μια αποτυχία στην άλλη.

    • Orestios avatar
     Orestios @ φωνη 18/08/2011 18:54:50

     Γιατί χρησιμοποιείς τη στάση για αυτά τα άτομα?
     Δεν πρόκειται περί διαφορετικών ανθρώπων που τους εξετάζουμε ανάλογα με την περίσταση.
     Το θέμα είναι αν τέτοιες κινήσεις εναντίον της Ελλάδας είναι ποινικές.

     • juliet avatar
      juliet @ Orestios 18/08/2011 19:29:01

      Είδες κανέναν να εξετάζει την νομιμότητα αυτών των κινήσεων; Δικαστές ; Δικηγόροι ; Δημοσιογράφοι; Τα 3 Δ.

     • The Saint avatar
      The Saint @ juliet 19/08/2011 04:32:19

      Kάποιοι έχουν ήδη εγείρει μυνήσεις γιά αντισυνταγματικότητα κάποιοων αποφάσεων/μέτρων αν δεν κάνω λάθος, αλλά έχουν μιλήσει και καθηγητές συνταγματολόγοι σχετικά.
      Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτά, και αν έχουν προχωρήσει.

      Αλλά θές να σου πώ κάτι? Πές ότι πηγαίνουν στο δικαστήριο γιά ολα αυτά, τι περιμένεις ότι θα γίνει, θα καταδικαστούν μήπως?
      Ξεχνάς/ε ότι την προηγούμενη φορά που έγινε δικαστήριο κατα πολιτικών (του ΠΑΣΟΚ) και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κουτσόγιωργα, αποφασίστηκε απο τη βουλή η μη ποινικοποίηση "της πολιτικής ζωής"?
      Χαιρετίσματα...

 11. ΝΕΦΕΛΗ avatar
  ΝΕΦΕΛΗ 21/08/2011 21:21:14

  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.