22/08/2008 22:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είχε κλέψει και το τζιπ του …υπουργού

Θα δημοσιευτεί στις αυριανές εφημερίδες, αλλά πάρτε μια πρόγευση μιας καταπληκτικής ιστορίας από σήμερα. Πριν από λίγο καιρό ο Βασίλης Παλαιοκώστας , έκλεψε ένα κόκκινο τζιπ, ένα Vitara Suzuki. Την άλλη μέρα άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για να δει σε ποιόν ανήκει και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε ότι το τζιπ ανήκε… στον υπουργό Δικαιοσύνης και πατριώτη του Σωτήρη Χατζηγάκη.

Έτσι, λοιπόν, τηλεφώνησε ο ίδιος στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού, στον οποίο συστήθηκε, του είπε ότι εκείνος έκλεψε το αυτοκίνητο του υπουργού και του έδωσε οδηγίες για το πώς θα πάει στο μέρος που είχε αφήσει το αυτοκίνητο για να το παραλάβει. Κι όταν ο διευθυντής του υπουργού ρώτησε γιατί επιστρέφει το αυτοκίνητο, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: «Είπαμε να κλέβουμε, αλλά όχι και τους δικούς μας ανθρώπους…». Καταλαβαίνετε τώρα τι έχουν να γράφουν αύριο οι «αντιδεξιές» εφημερίδες – δεν λέω «αντικυβερνητικές» γιατί τελευταία το είδος σπανίζει.

Χωρίς να θέλω πάντως να δημιουργήσω εντυπώσεις σημειώνω ότι ευρισκόμενος σήμερα στην ίδια γεωγραφικά περιοχή πήγα να αγοράσω εφημερίδες από ένα περίπτερο σε 750 μέτρα υψόμετρο. Κοίταζα λοιπόν τους τίτλους και τι μου λέει ο περιπτεράς; «Μας πιάσανι κι τουν Παλαιουκώστα». Άρχισα να λέω τα δικά μου, μαζεύτηκε κόσμος και όλοι μαζί έβριζαν το «ηλίθιο το γκαρσόνι που αγόρασε μερσεντές και τους πιάσανε». Ναι μα τον Θεό. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι αδελφοί Παλαιοκώστα κρυβόντουσαν χρόνια στην περιοχή των Αγράφων όπου είχε δημιουργηθεί ένας μύθο; «ρομπέν» γύρω από το όνομά τους.

Διαβάστε και άλλα για το τζιπ εδώ: http://orfni.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 22/08/2008 22:21:27

  Ανωνυμε, συγνώμη, αλλά είμαι κουρασμένος και δεν κατάλαβα. Μας βρίζεις ή μας επαινείς

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 22/08/2008 22:22:59

  Βασίλης Παπακώστας; Ποιός είναι αυτός πάλι;

 3. Factorx avatar
  Factorx 22/08/2008 22:46:41

  δεν φταίμε εμεις ανώνυμε 3. Ο δαίμων του πληκτρολογίου

 4. peter avatar
  peter 23/08/2008 00:45:51

  ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ: 2 ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

 5. mareli avatar
  mareli 23/08/2008 01:33:40

  Καλά και ο Μυλωνάς που κατακλέψανε τι ήτανε; των άλλων;
  Αν δεν κάνεις χιουμορ factorx, τότε χρειάζεται λίγη σοβαρότητα

 6. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 23/08/2008 02:58:11

  Anonymous –εγώ θα συνεχίζω να επιμένω στο Robin Hooud και Zoro .

 7. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 23/08/2008 10:29:03

  Ηταν εντυπωσιακό αυτό που ειπε ο Μυλωνάς οτι του φέρθηκαν καλά, ήταν ευγενείς και οτι ο ίδιος θα τον προσελάμβανε στην δουλειά του υπο άλλες συνθήκες. Οι εφημερίδες εγραψαν οτι του έβαζαν κλασσική μουσική και τον άφηναν να ακούει ειδήσεις. Χωρια ο τρόπος που αποδέχθηκε την σύλληψή του.Φανερώνει αν μη τι άλλο ανθρώπους που ειχαν αίσθημα τιμής και αξιοπρέπειας. Σκέφτομαι κυρίως τον συρφετό των καράβλαχων και αξεστων λήσταρχων που βρίσκονται απο την άλλη οχθη και εχουν δύναμη και εξουσία με τον νόμο. Κρίμα να ήταν τόσο λάθος.

 8. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 23/08/2008 11:52:35

  Αγαπητή μου Αλεξάνδρα –πιστεύεις ειλικρινά ότι η λαϊκή δεξιά στην Ελλάδα μας είναι δίχως αρχές . κρίμα .Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι διάφοροι αλητάμπορες των κομματικων μηχανισμων και το εκμεταλλεύονται κατάλληλα ,κάπως έτσι είναι και στην Αριστερά .
  Αλίμονο από κάτι κεντρώους ,εκσυγχονιστες κλπ όπως μου έλεγε πάντα ο παππούς μου.

 9. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 23/08/2008 12:14:30

  Και πάλι "έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα ".

 10. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/08/2008 14:03:49

  Προσπαθώ να βρώ τα κοινά και τις διαφορές, μεταξύ Παλαιοκωσταίων και των Θεσμικών Κλεπτών.
  Κατέληξα ότι δεν είναι ούτε τα ποσά, ούτε η μέθοδος, ούτε αν τους πιάνουν ή δραπετεύουν.
  Είναι ότι για τους Παλαιοκωσταίους, δεν υπάρχει "Νόμος περί ευθύνης ...(κλεπτών)".

 11. Underdog avatar
  Underdog 23/08/2008 17:23:28

  Μετά το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" , τώρα έχουμε και το ¨Σύνδρομο των Αγράφων" ;;

 12. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 23/08/2008 19:44:35

  @Αθανάσιιος Ι.
  Αν οταν μιλάς για λαική δεξιά αναφερεσαι στους ψηφοφόρους της δεξιάς, τοτε δεν πρεπει να το περιορίζεις στην δεξιά. Σε ολους τους χώρους υπάρχουν οι ανθρωποι που οι προσωπικοί τους κωδικες ηθικής,η παιδεία τους, η ανθρωπιά τους και η ακεραιότητά τους δεν εχει να κάνει με αυτήν την απερίγραπτη χυδαιότητα και αγοραία γλοιωδία των παράσιτων που ειναι στους κομματικους μηχανισμούς, που υφάρπαξαν μικρές μικρές εξουσίες για να καταντήσουν σήμερα τρόπος διαχείρησης της κατ΄αυτούς "ΕΛΛΑΣ Α.Ε"...Γιατί τα τελευταία πολλά χρόνια μόνο ανάξια, αμόρφωτα και ανίκανα άτομα ειναι στους μηχανισμούς. Μια ιδιοτυπη μαφία,με κίνητρο αυτό που ομολογούσαν κάποτε "να τ΄αρπάξω".

 13. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 23/08/2008 22:47:50

  Αλεξανδρα -συμφωνω !!

 14. Factorx avatar
  Factorx 24/08/2008 00:26:34

  Δημοσιογραφική αλητεία ή ηλιθιότητα!
  Οι κλοπές του μεγάλου καναλιού (Mega Channel)

  Στις αποψινές ειδήσεις των 20:00, το Mega Channel, μετέδωσε την είδηση: "Ο Παλαιοκώστας έκλεψε και το τζιπ του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά του το επέστρεψε άθικτο".
  Διάβασε κατά λέξη την είδηση από το i-reporter, το οποίο έδωσε την είδηση και κατόπιν πολλοί (κι εμείς) αναδημοσιεύσαμε:
  (http://orfni.blogspot.com/2008/08/blog-post_6420.html).
  Η μόνη "διαφοροποίηση" της είδησης, από το δήθεν "αξιόπιστο" κανάλι, βασιζόταν στην αφαίρεση ευθυνών και αιχμών.

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/mega-channel.html

 15. ΓΚ avatar
  ΓΚ 24/08/2008 01:33:58

  MAN- DATA

  « Ο Βασίλης δεν ήταν ούτε διαβασμένος ιδιαίτερα, είχε όμως κυρίαρχη την ηθική του ποινικού και θυμάμαι στη μικρή ιδιοκατασκευασμένη βιβλιοθήκη του, είχε μόνο δύο τρεις διαφορετικές εκδόσεις με τη βιογραφία του Άρη Βελουχιώτη, είχε σίγουρα την έκδοση του Χαριτόπουλου, απ' όπου μου ζήτησε να τυπώσουμε σε μεγάλη επιφάνεια το εξώφυλλο με τον Άρη. Έτσι κι έγινε, το τυπωμένο αυτό πανί μπήκε ως προστατευτικό στην πόρτα του κελιού και μάλλον εκεί θα είναι ακόμη, μιας κι έφυγε «χωρίς να μαζέψει τα πράγματά του», (γράφει ο Δημήτρης Αϊβατζίδης, «συγκάτοικός» του επί 1 ½ χρόνο στον Κορυδαλλό).

  Επίσης:

  «16-04-2004
  Απόπειρα εμπρησμού σε όχημα της εταιρίας σεκιούριτι GROUP 4. Σύλληψη του ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ».

  15-06-2004
  Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε εκκλησία στην Πυλαία:«Οι "Φωτιές της Κολάσεως" αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμπρησμό στον Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Τα πλούτη τους είναι το αίμα μας και προσευχές στο σκοτάδι για εμάς. Λευτεριά στις πύλες της κολάσεως και στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη».

  04-10-2004
  Δύο αυτοκίνητα του Δήμου Πολίχνης υπέστησαν υλικές ζημιές από εκρήξεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών.Την ευθύνη για τους εμπρησμούς ανέλαβε η «Επιτροπή για την προώθηση της αδιαλλαξίας»:«ενάντια στους παράγοντες που στηρίζουν την εξουσία, ας καταστρέψουμε ό,τι συμβάλλει στη στέρηση της ελευθερίας. Οι μικρές τοπικές διοικητικές οργανώσεις αποτελούν ένα μέρος του κρατικού μηχανισμού. Ας ξεκινήσει από μικρές ομάδες αντίστασης η γενικευμένη φλόγα της εξέγερσης. Χαιρόμαστε που συμβάλλουμε στην αρχή ενός χαρούμενου χειμώνα. Ζητάμε πάνω απ' όλα την ελευθερία των ζωών μας. Λευτεριά στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν. Λευτεριά σε όλους».

  01-11-2004
  Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην αντιπροσωπεία «Μερσέντες Ιωαννίδης», στη Β.Όλγας: «Τα ξημερώματα της Κυριακής επιτεθήκαμε σε αντιπροσωπία της Μερσεντές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους απεργούς όλως των φυλακών. Αμεση απελευθέρωση στον αναρχικό Πόλυ Γεωργιάδη. Κάθε μας κίνηση, ένα βήμα για την καταστροφή του πολιτισμού σας. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι Εμπρηστές Κοινωνικής Ειρήνης».

  01-07-2006
  Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας έξω απ’ το δημαρχείο Τριανδρίας: «Την ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτου της δημοτικής αστυνομίας με αριθμό ΚΗΟ8806 έξω από το δημαρχείο Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης, αναλαμβάνει η Αναρχική Κολεκτίβα. Η δημοτική αστυνομία είναι ένας τοπικός θεσμός καταστολής, που συνεργάζεται άψογα με την ΕΛ.ΑΣ. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προωθεί τον εκσυγχρονισμό της συγκεκριμένης υπηρεσίας (οπλοκατοχή, παραλαβή εξοπλισμού, αυξημένο προσωπικό). Ηδη πρόκειται να λειτουργήσει το νέο αρχηγείο της δημοτικής αστυνομίας στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μηδενική ανοχή στα σώματα ασφαλείας και στα τσιράκια τους. Λευτεριά στον Γιάνη Δημητράκη για τη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους ΝΙΚΟ και ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ και σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι. Βία στη βία της εξουσίας».
  ***

  Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα των λευκών κελιών

  Ο αγώνας των πολιτικών κρατουμένων, η απεργία πείνας των φερομένων απ' τη «δικαιοσύνη» ως μέλη της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν ενάντια στις εξοντωτικές συνθήκες κράτησης τους, δεν είναι μια υπόθεση «μεταξύ ημών», δεν αφορά μονάχα τους ίδιους. Είναι ακόμα ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια στο σύγχρονο εκβαρβαρισμό που επιβάλλει ο πολιτισμός της κυριαρχίας, της εκμετάλλευσης και του φόβου. Ενάντια στην κοινωνία της πειθαρχημένης υπακοής, όπου η σιωπή και το λούφαγμα θεωρούνται αρετές. Ενάντια στη μετατροπή του ανθρώπου σε εμπόρευμα, σε ειδωλολάτρη του χρήματος και του θεάματος. Κάθε πολεμική κραυγή αντίστασης είναι πολύτιμη. Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε ενάντια στην εκδικητικότητα της «δημοκρατίας», ενάντια στην εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων. Να αντισταθού¬με στα πλαίσια της απόπειρας επανανθρωπισμού του δίποδου ζώου HOMO ECONOMICUS!

  Τα τελευταία χρόνια η κρατική αγριότητα έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης κάθε φωνής που αρνείται την κοινωνική συναίνεση, την τάξη νεκροταφείου (πρόσφατη είναι η περίπτωση του Γ. Μοναστηριώτη που φυλακίστηκε εξαιτίας της άρνησης του να συμμετάσχει στην επιχείρηση κατάκτησης του Ιράκ). Η κρατική αγριότητα σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει το κυνήγι μαγισσών του μεσαιωνικού Χριστιανισμού. Ίσα-ίσα είναι ακόμα πιο σκοταδιστική, ακόμα πιο μεθοδική και ύπουλη. Η απάντηση κάθε εξεγερμένης συνείδησης, κάθε ελεύθερου ανθρώπου, πρέπει να είναι σταθερή κι αμετακίνητη: «Η ανώτατη αρετή δεν είναι να 'σαι λεύτερος, παρά να μάχεσαι για λευτεριά. Ας δεχτούμε παλικαρίσια την ανάγκη. Πόλεμος μας έλαχε ο κλήρος, ας ζώσουμε σφιχτά στη μέση μας, ας αρματώσουμε το κορμί, την καρδιά και το μυαλό μας. Ας πιάσουμε τη θέση μας στη μάχη. Που πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Μην καταδέχεσαι να ρωτάς «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε»; Πολέμα!», (Ν. Καζαντζάκης).

  Σ' αυτόν τον πόλεμο όλοι πρέπει να πάρουμε θέσεις μάχης. Η σιωπή, αλλά και η αμέτοχη συμπάθεια, είναι συναίνεση, Οι άμαχοι, οι «αθώοι» είναι στυγνοί δολοφόνοι. Σ' αυτόν τον πόλεμο κανείς δεν είναι αθώος. Ο πόλεμος δε σταματά όταν χαλαρώσουν οι χειροπέδες! Ας γκρεμίσουμε τις φυλακές, ορατές κι αόρατες!
  Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα των λευκών κελιών!
  Αντίσταση στην κοινωνία των φυλακών!

  Πολύκαρπος Γεωργιάδης, Α' Πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού
  *****

  Σ.σ. Ο ΠΓ συνελήφθη μαζί με τον ΒΠ στη Σουρωτή. Άρχησαν να συγκλίνουν άτακτα οι απελπισμένοι, ή μου φαίνεται; Ποιο ένστικτο τους καθοδηγεί, άραγε;

  Πάντως, "δεν μου κάθεται καλά" από την αρχή αυτή η ιστορία. Κατ' αρχάς, άφησαν υπονοούμενα ότι οι δράστες μπορεί να είναι και "τρομοκράτες", όταν έγινε γνωστή η απαγωγή. Ύστερα, ανακοινώθηκε την ίδια μέρα της απελευθέρωσης ότι ήταν ζήτημα ωρών η σύλληψη, αλλά, τελικά, δεν έγινε για λόγους στρατηγικής. Τώρα, αποκρύπτουν ότι πρώτος συνελήφθη την προηγούμενη μέρα στο Αγρίνιο κάποιος 27χρονος δραπέτης Κ. Δ., που κατηγορείται για συμμετοχή στην απόδραση του Β. Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006.

  Επίσης, η όλη "συμμορία" είναι φαιδρή κι αυτοί πάνε να μας την σερβίρουν σαν σύμπραξη ...17Ν και Σορίν Ματέυ! Πρώτα απ' όλα, ο Βασίλης, δεν έχει καμία σχέση με τον Νίκο. (Είναι όπως ο Κοεμτζής και ο μικρός του αδελφός, ή ο Μελισανίδης και το αδερφάκι του). Ο Βασίλης δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ παράνομος, ΑΝ δεν ήταν ο μεγάλος του αδερφός. Καλό παιδί, αλλά "βοηθητικός" στη δράση, μη επιτελικός νους. Εξ ου και το όλο σχέδιο δράσης ήταν ξεπατικοτούρα της του Χαΐτογλου. Το ότι γέλαγαν οι μικροί μπροστά στην κάμερα πηγαίνοντας στον Εισαγγελέα, είναι πιο γελοίο και από το ότι ο άλλος πήγε με τα λύτρα να αγοράσει "Μερτσεντέ", ή το ότι έθαβαν τα λύτρα δίπλα τους και άλλα τα είχαν μέσα στο σπίτι. Συνωμοτικά, δηλαδή, είναι κλάσεις κατώτεροι του ...Σπίθα, "για να πούμε την τελευταία πρώτη", που λέγαν κι οι μαγκίτες!

  Περίεργα πράματα, πολύ περίεργα! Αλλά μπορεί και έτσι να έχει καταντήσει το νορμάλ κι εγώ να μην το έχω πάρει πρέφα. Αυτό που πιο πολύ φοβάμαι είναι τι μπορεί να γίνει, αν κάποιοι "πονηροί" βάλουνε στο χέρι τίποτα αγνές ψυχές σαν αυτούς τους χαζοχαρούμενους "Αναρχικούς" και τους χώσουν τα καλάζνικωφ και τα ρουκετοβόλα στα χέρια.

  Βέβαια, παίζει και το άλλο: να βρεθούν τίποτα πραγματικοί Αντιεξουσιαστές με αυτόν τον οπλισμό και να καταλάβουν, καμιά μέρα, την ...Βουλή!!! "Όχι" είπες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.