#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2010 00:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είχε και ένα καλό η ελληνική οικονομική κρίση«Στρατηγική εταιρική σχέση», παρά τα εμπόδια, αναζητούν Γερμανία και Τουρκία, δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι διαφωνίες των δύο πολιτικών ήταν πάντως εμφανείς. Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποδέχτηκε την ομόλογό του δυσαρεστημένος, εξαιτίας της επιμονής της να μιλά για «προνομιακή σχέση» της Τουρκίας με την Ε.Ε., αλλά όχι πλήρη ένταξη, αλλά και λόγω της άρνησής της να δεχτεί το άνοιγμα τουρκικών σχολείων στη Γερμανία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι Μέρκελ συνέδεσε τις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ με τη λύση του Κυπριακού.

Όπως έγραψε η Süddeutsche Zeitung οι φόβοι σχετικά με την Τουρκία συνοψίζονται σε τρία βασικά σημεία: Η χώρα αυτή είναι πολύ μεγάλη, πολύ φτωχή και πολύ μουσουλμανική. Όταν η Merkel απορρίπτει την  πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τάσσεται εκ νέου υπέρ μίας «προνομιακής εταιρικής σχέσης», πρόκειται για «εξυπηρέτηση» των φόβων αυτών στο εσωτερικό της Γερμανίας. Η παρούσα χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Άγκυρας. Η Ε.Ε. είναι σαφώς κουρασμένη από τη διαδικασία της Διεύρυνσης. Η ελληνική δημοσιονομική κρίση είναι, όμως, αυτή που ίσως αποδειχθεί πιο αρνητική για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, καθώς κανείς δεν θέλει άλλη μία ασταθή χώρα εντός της Ε.Ε.

(ΣΣ να λοιπόν που μας έκανε και ένα καλό η οικονομική κρίση. Έβαλε περισσότερα εμπόδια στον δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη)

 Κατά τα άλλα ιδού πως βλέπει η γερμανική εφημερίδα την Τουρκία:

 Όσον αφορά το θέμα της φτώχειας σημειώνεται ότι το βιοτικό επίπεδο στην Τουρκία βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι τα πράγματα αλλάζουν δραστικά. Η Τουρκία εμφανίζει από το 2002 και μετά μέση ανάπτυξη της τάξης του 7%, δηλαδή ποσοστό πολύ υψηλότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Γερμανικές εταιρίες έχουν αντιληφθεί προ πολλού την μεγάλη ανάπτυξη στην Τουρκία. Περισσότερες από 4.000 γερμανικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή.

Όσον αφορά το μέγεθος της χώρας είναι γεγονός ότι αυτό σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση την καθιστά σημαντική . Η Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη: Μέση Ανατολή, Καύκασος και Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία επιδιώκει καλές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες, παντού επιδιώκει να ασκεί επιρροή. Επιπροσθέτως, η Τουρκία είναι χώρα-κλειδί στον ενεργειακό τομέα: Όποιος διεκδικεί απεξάρτηση από τις ρωσικές μεταφορές φυσικού αερίου, η χώρα-απάντηση στο πρόβλημα είναι η Τουρκία.

Τέλος, όσον αφορά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μία μουσουλμανική χώρα, αυτό είναι το πιο ακανθώδες, αλλά και το λιγότερο συζητημένο θέμα. Το ζήτημα αυτό αποτελεί πηγή αντιτουρκικού λαϊκισμού στη Γερμανία, που αναμένεται να συνοδεύσει πολλές ακόμη γερμανικές εκλογικές αναμετρήσεις στο μέλλον.

Όταν λέγεται στο Βερολίνο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν θέλει να αλλάξει ο χαρακτήρας της Ε.Ε., αυτό που υπονοεί είναι να μην αλλάξει μέσω του Ισλάμ. Ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας είναι κομβικό σημείο στο θέμα αυτό. Η Ε.Ε. μπορεί να υπερηφανεύεται σχετικά με το πόσες αλλαγές έχει επιφέρει στη χώρα με το παράδειγμά και την πίεσή της. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κατάφερε να ενώνει εχθρικά στρατόπεδα: Τούρκους και Κούρδους, μουσουλμάνους και υπέρμαχους του  κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας αφαίρεσε τα επιχειρήματα όσων επέμειναν στη δυνατότητα συμφιλίωσης Ισλάμ και Χριστιανισμού.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τα γνωρίζει όλα αυτά. Απλώς προτιμά το πιο «οικονομικό πακέτο», το οποίο εκνευρίζει την Τουρκία. Δεν πρόκειται για πρόσκληση, αλλά για αποκλεισμό: Η Τουρκία θα πρέπει να συνεργάζεται σε θέματα εμπορίου, μετανάστευσης και ενέργειας, αλλά να παραμένει εκτός των μηχανισμών λήψης αποφάσεων. Η Τουρκία αποτελεί ήδη μέλος της Τελωνειακής Ένωσης, αποτελεί μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι ποδοσφαιριστές της συμμετέχουν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η ιδέα της Μέρκελ δεν λέει τίποτε καινούργιο. Υπέρ της Καγκελαρίου λειτουργεί στα μάτια των Τούρκων το γεγονός ότι δεν σαμποτάρει ανοιχτά τις τουρκικές φιλοδοξίες.

Μέχρι να έρθει η ώρα μίας ένταξης θα έχει αλλάξει και η Τουρκία, αλλά και η ίδια η Ε.Ε., η οποία θα πρέπει να είναι ευγνώμων που θα έχει στο πλευρό της τη σύμμαχο Τουρκία απέναντι στα μέτωπα των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε θέματα κλίματος, οικονομίας και ενέργειας. Από πλευράς Ε.Ε. το ζητούμενο θα ήταν μία μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε θέματα, όπως η αγορά εργασίας, η μετανάστευση και το Ισλάμ. Οι φόβοι της Ευρώπης είναι ρεαλιστικοί. Αλλά η Τουρκία είναι ο λάθος αποδιοπομπαίος τράγος»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 31/03/2010 01:16:11

  Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ υπάρχει μέσος μισθός από 200 Ευρώ έως 2000 σε κάποια κράτη. Το κόστος ζωής είναι αυτό που έχουμε εμείς στην Ελλάδα. Καταλαβαίνεται ότι άλλη διεύρυνση για τα επόμενα 20 χρόνια δε μπορεί να γίνει. Πρέπει πρώτα να ομογενοποιηθεί κάπως και μετά.

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/03/2010 05:47:48

  Και το κακό είναι πουθενά , ούτε προς την νότια περιφέρεια , ούτε προς την ανατολική Ευρώπη , η διεύρυνση της Ε.Ο.Κ. ( η αλήθεια είναι ότι πάντα Ε.Ο.Κ. ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ , δηλαδή μια ¨ζώνη ελεύθερου - αδασμολόγητου εμπορίου¨ για τα προϊόντα της Κεντρικής Ευρώπης , η λεγόμενη σήμερα ¨Ευρωπαϊκή¨ Ένωση ) δεν έγινε με οικονομικά κριτήρια πραγματικής οικονομικής-κοινωνικής σύγκλισης , αλλά με καθαρά πολιτικά και γεωστρατηγικά κ , σε εμάς βέβαια λέγανε πως θέλανε ¨να μας προστατέψουν από μια μελλοντική δικτατορία¨ ( ¨για την δημοκρατία ρε γαμώτο ...¨ ) , εδώ γελάμε.

  Χωρίς να τάσσομαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην λεγόμενη ¨Ε¨Ε. , για αντικειμενικούς πολιτικοοικονομικούς και όχι για ¨ρατσιστικούς¨ λόγους ( στο κάτω-κάτω η Αγγλία , Γερμανία και οι ΗΠΑ μπορεί να αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα απ΄ότι η Τουρκία ) , πρέπει να κατανοήσουμε πως και μια ¨ειδική σχέση της Τουρκίας¨ με την ¨Ε¨.Ε. , εάν δεν βρισκόμαστε σε πολιτική εγρήγορση και αποφασιστικότητα , μπορεί να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

  Είναι πάγια και διαχρονική η ιμπεριαλιστική πολιτική των ¨ μεγάλων δυνάμεων¨ να θέλουν να κατευνάσουν την Τουρκία , όταν μάλιστα την ¨αδικούν¨ με την μη-πλήρη αποδοχή στο ¨club" τους , με ¨συμψηφιστικές παροχές σε βάρος των συμφερόντων της ¨μικρότερης¨ ( και συνεπώς πιο ασήμαντης οικονομικά και γεωστρατηγικά χώρας ) Ελλάδας.

  Αυτό σημαίνει ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ κυνική υποστήριξη της άρχουσας οικονομικό-στρατιωτικής τάξης της Τουρκίας σε θέματα ¨μειονοτικών διεκδικήσεων ¨ , συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο ( η αρχή έχει γίνει με την ¨συνεκμετάλλευση¨ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ) και στην Κύπρο ( ¨συνδιοίκηση¨ μέχρι βαθμού πλήρους απονέκρωσης της ελληνικής πλειοψηφίας στο νησί . ). Και αυτά τα ανταλλάγματα ( για τα οποία η Γερμανία δεν έχει κανένα πρόβλημα από το 1870 και πέρα ) πρέπει να ξεσκεπάζονται ¨ εν τη γενέσει τους ¨.

  Τώρα , σχετικά με τα ¨μνημόνια ξεχωριστής διακρατικής οικονομικής συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας¨ ( όπως αυτό που υπέγραψε ο Γεώργιος ο Β΄ στο Βερολίνο ) θέλω να επιστήσω την προσοχή στην ¨πρόταση¨ των Γερμανικών Μ.Μ.Ε για τα ελληνικά νησιά και την επικέντρωση Γεωργίου Π. και Γερμανίας στις ¨Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας¨ , την λεγόμενη ¨Πράσινη -Εκμετάλλευση¨ ( συγνώμη ¨ανάπτυξη¨ ).

  Τα δύο τελευταία χρόνια διεξάγονται στην Γερμανία σοβαρές μελέτες για να αναλάβει η βιομηχανία και η προηγμένη τεχνολογία της την ¨ανάπτυξη τεράστιων φωτοβολταϊκών πάνελς στην Αραβική-Βόρειο-Αφρικανική έρημο και την Σαχάρα ¨ , από τα οποία ευελπιστούν να τροφοδοτούν στο μέλλον με ρεύμα όλη την Ευρώπη !

  Στο φωτοβολταϊκό αυτό τόξο αυτό φαίνεται να εντάσσονται , προφανώς , και τα νησιά του Αιγαίου ( εξάλλου αυτό που τόνισαν στην αρθρογραφία τους ήταν το ¨τι να τα κάνει η Ελλάδα τα 3000 ¨'άγονα¨ νησιά ), τα οποία , όπως όλοι γνωρίζουμε απολαμβάνουν ιδιαίτερα ¨αιολικά και ηλιακά προτερήματα¨.

  Επίσης στην εκβιαστική προπαγάνδα της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα αναφέρει -τονίζει διαρκώς ότι το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να ξεπουλήσει όλες , και τις εναπομένουσες , δημόσιες επιχειρήσεις του !

  Και μια καλή -ολοκληρωμένη ¨Πράσινη Ανάπτυξη¨ απαιτεί να έχει και την ΔΕΗ στα χέρια της , από τα δίκτυα της οποίας πρέπει να περνάει και να διοχετεύεται το ρεύμα των ¨Α.Π.Ε.¨ Το 2007 ¨στο τσακ¨ απετράπει η ταυτόχρονη πώληση της ΔΕΗ με το ΟΤΕ ( δεν γινότανε ¨ταυτόχρονα¨ βρώμαγε πολύ η υπόθεση ) , όμως τα σχέδια παραμένουν , ιδιαίτερα τώρα με τα νέα προγράμματα για την Πράσινη ¨Ανάπτυξη¨. Ήδη το συγκρότημα ¨Μυτιληναίου¨ προχώρησε σε κοινές επενδύσεις με την υποψήφια για την εξαγορά της ΔΕΗ ,¨R.W.E.", στην Τουρκία.

  Θα έλεγα πως ¨ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ( ¨ΠΡΑΣΙΝΗ¨) ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ !

  Το ερώτημα όμως είναι , το θέτω διότι και ο Γεώργιος Π. ο Β΄ κάνει σήμερα επίσης ¨πατριωτικές εκκλήσεις¨ , γιατί η Ελλάδα , με τόσα ¨φυσικά χαρίσματα" που διαθέτει για την υλοποίηση πράσινων οραμάτων , ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΥΛΙΚΟ - ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ , εξασφαλίζοντας και θέσεις εργασίας , συνάλλαγμα και την Ανεξαρτησία της;


  Επί 30 χρόνια τι τα θέλουμε τα κωλοκονδύλια της Ε.Ε. για τις ¨μη¨ -ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ επιχειρήσεις και ¨μη¨- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ οργανώσεις , τι τα θέλουμε τα κονδύλια για τα αεροδρόμια και τα οδικά-και ¨ευρωζωνικά¨- δίκτυα ( κύριο μέλημα της ¨Ε¨.Ε. ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ , ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΚΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΡΟΥΣ ;

  Και για να έχει εμπιστοσύνη το ξένο κεφάλαιο για επενδύσεις στο Αιγαίο πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ¨ειρήνη¨ στο Αιγαίο. Γι΄αυτό ακολουθούν τα και ¨μέτρα εμπιστοσύνης¨ με την Τουρκία . Φυσικά το γνωρίζουν , αλλά κάνουν πως δεν το γνωρίζουν , πως Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη και ελευθερία , δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ.

  Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ περίεργο το γεγονός , ότι εκτός των άλλων , ΞΑΦΝΙΚΑ εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο παλαιές μελέτες ( η πιο πρόσφατη είναι μια του 1996 ) για τον υποθαλάσσιο πλούτο και τα πολύτιμα μέταλλα στο υπέδαφος της Ελλάδας … , όπως ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης , ξαφνικά , συγκρότησε ¨επιτροπή μελέτης και ανάθεσης¨ για πιθανή εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους , ούτε ότι το ΤΕΕ διοργάνωσε πρόσφατα σχετική ¨Ημερίδα¨.

  Από την μια δηλαδή ¨πράσινη εκμετάλλευση¨ , αλλά στήνουμε –δρομολογούμε και το άλλο φαγοπότι και φυσικά όχι για την ¨αυτοδύναμη ανάπτυξη της Ελλάδας¨ …

  Για να λάβουν σάρκα και οστά όλα αυτά απαιτείται ¨ειρήνη¨ Η΄ ¨ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ¨ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ( ! ) . Στο παρελθόν έπρεπε να υπάρχει ¨ειρήνη¨ στην περιοχή και να ξεπουλιόμαστε στην Τουρκία , διότι υπήρχε η ανάγκη ¨ Ειρήνης στην λεγόμενη Νότιο-Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ ¨ στα πλαίσια του ¨αντικομουνιστικού αγώνα¨ ,

  ΤΩΡΑ προφανώς υπάρχει ανάγκη ιμπεριαλιστικής ειρήνης στην περιοχή για την ¨ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων ¨ …

  Ας έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα.

  Διότι , όλοι το γνωρίζουμε , το γνωρίζουν και οι ¨Κηδεμόνες¨ , αλλά κάνουν πως δεν το γνωρίζουν , πως Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη και Ελευθερία , δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ.

  Τι την θέλουμε ( δεν μιλώ για την ελληνική παρασιτική αστική τάξη ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ¨ΔΙΑΝΟΥΟΜΕΝΟΥΣ¨ ΚΑΙ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ¨ ΤΗΣ ) την ¨Ευρωπαϊκή¨ Ένωση , η οποία ούτε στρατιωτική κάλυψη συνόρων εξασφαλίζει , σε περίπτωση εξωτερικής απειλής ( ακόμα και από τα μέλη της ) , ΟΥΤΕ ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΑΛΥΨΗ ¨ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ( ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ¨ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ¨ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ) , προτείνοντας μας ¨δυναμικές ¨εξαγωγικές¨ καλλιέργειες¨ σε σπαράγγια , μανιτάρια και εκτροφεία βουβάλων και στρουκαμύλου ; Τώρα πλάκωσε και ο Γ.Π. Β΄ με την ¨Μεσογειακή Δίαιτα¨ σαν ¨συγκριτικό μας πλεονέκτημα¨ … , ενώ παράλληλα τρώμε τόνους περίεργα Ολλανδικά , Γερμανικά και Γαλλικά , κρέατα , τυριά και βούτυρα ( που δεν είχαμε ανάγκη ) και εξάγουμε ¨δυναμικά¨ ¨κρόκο¨ , βότανα , μέλι και μαστίχα Χίου…

  Δημοψήφισμα ( και ας τρέμουν οι καρδούλες όλων των λαμόγιων της Ελλάδας ) υπέρ της αποχώρησης από την ¨Ε.¨Ε. ή μιας ¨ειδικής σχέσης μαζί της.
  Δημοψήφισμα για άμεση αποχώρηση από ¨ΩΧ-ΩΧ -ΝΑΙ¨ (¨ΟΝΕ¨- Ω-ΝΑΙΑΙΑΙ!) και επαναφορά της δραχμής.

  Δημοψήφισμα για την μη-παραπέρα εκποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων σε έλληνες ή ξένους ιδιώτες , για την ανάκτηση από το Δημόσιο και όλων όσων έχουν ¨πουληθεί¨

  Δημοψήφισμα για τα ¨μέτρα δημοσιοοικονομικής λιτότητας¨ ,

  ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ –ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ … ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ¨ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ¨ ( ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ¨ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ¨ ( ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ( ! )

  ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΔΗΘΕΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ¨ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ¨ - ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ – ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ ;

  Δημοψήφισμα για το εάν θέλει ο ελληνικός λαός να προσφύγει η κυβέρνηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Γερμανίας για την καταβολή των δίκαιων ¨πολεμικών επανορθώσεων - αποζημιώσεων ¨ που προσεγγίζουν τα 200 δις δολάρια –
  Για να αποκτήσει αυτό το Εθνικό -Λαϊκό Αίτημα πειστικότητα και ουσία θα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στα πολιτικά και προεκλογικά προγράμματα όλων των κομμάτων και οργανώσεων , θα πρέπει να υπάρχει μέσα στα αιτήματα και τα ψηφίσματα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικάτων ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ,
  ΕΆΝ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ¨ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ¨ ( εδώ και 65 χρόνια… ) και να αναφερόμαστε σε αυτό το τεράστιο ζήτημα πολιτικής , οικονομικής ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ , μόνο όποτε αντιμετωπίζουμε ¨οικονομικές πιέσεις¨, για βερμπαλιστικούς -καιροσκοπικούς και ¨συμψηφιστικούς¨ λόγους ... ( ¨μην μας πιέζεται πολύ διότι έχουμε ράμματα για την γούνα σας , δεν τα ζητάμε , δεν τα θέλουμε , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ – ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ , ¨αλλά μην μας πιέζεται πολύ…διότι είμαστε και σύμμαχοι και στο βάθος σας αγαπάμε…, δεν μπορούμε χωρίς εσάς …είμαστε πολιτικοί απόγονοι από το ¨ΦΑΝΑΡΙ ¨ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ -ΚΑΘΕ- ¨ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΛΗΣ¨ ) .

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΝΤΑΝΤΟΝ 31/03/2010 13:15:39

   Όχι, μόνο το 15% !!! των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης θα καλύπτουν, παρά τις τεράστιες εκτάσεις της σαχάριας Αφρικής στις οποίες βάζουν πόδι.
   Είναι το έργο DESERTEC και τα προηγμένα κάτοπτρα και καλώδια μεταφοράς υψηλής τάσης ειναι της ζημενς και άλλων εταιρειών

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ αλλενάκι 31/03/2010 20:08:16

    ¨Αλλενάκι¨ , ευχαριστώ για την διόρθωση-επισήμανση για το Γερμανικό ¨Projekt" που αποσκοπεί στην κάλυψη ¨μόνο¨ του 15% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης ,αλλά και αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμηση μου για το μελλοντικό ¨Φωτοβολταϊκό Τόξο¨ που μπορεί να ξεκινά ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ( ΜΕ ΤΗΝ ¨ΔΕΗ¨ ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟ ...

    Όλο το σχέδιο έχει καταγραφεί εδώ :

    http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/56777 ,

    ένα απόσπασμα από το οποίο μεταφέρω εδώ για τους ¨γερμανομαθείς¨ . Και το ερώτημα είναι γιατί δεν κατασκευάζει η Ελλάδα εργοστάσια παραγωγής Ανεμογενητριών και Φωτοβολταϊκών κυψελών , ενώ από χρόνια ξέρουμε πως διαθέτουμε τα ¨φυσικά προτερήματα¨ . Άρα οι ¨ΑΠΕ¨ και η ¨Πράσινη Εκμετάλευση¨ ( ¨Ανάπτυξη¨ ) , αποτελεί ένβα καινούργιο πεδίο για ρεμούλα και φαγοπότι , όπως και παραπέρα εξάρτησης της Ελλάδας από την ¨ Ε. Ο. Κ. " , διότι ¨Ευρωπαϊκή¨ Ένωση δεν ήταν και θα γίνει ποτέ , το πολύ -πολύ μια Αυτοκρατορία με τις Περιφερειακές της Αποικίες.
    ---------------------------------

    Ergänzungsraum
    13.03.2007
    KARLSRUHE/DÜSSELDORF/MADRID/ROM

    (Eigener Bericht) - Für einen reibungslosen Energietransfer in die europäischen Industriezentren sollen afrikanische Anlieger des Mittelmeers sorgen.

    Dies fordert der Vorstandsvorsitzende des drittgrößten deutschen Energiekonzerns EnBW (Energie Baden-Württemberg), Utz Claassen. Vorgesehen ist der Aufbau großflächiger Solaranlagen, die aus den Wüstengebieten afrikanischer Armut Strom liefern. Entsprechende Pläne werden von Bundesumweltminister Sigmar Gabriel unterstützt, bestätigt ein EnBW-Sprecher dieser Redaktion.

    Das Vorhaben erweitert die europäische Ausbeutung nordafrikanischer Erdöl- und Erdgasvorkommen um eine neue Dimension und lässt die beteiligten Firmen auf erhöhte Milliardengewinne hoffen…

    Einflussgebiete

    Die aktuellen Enel-Aktivitäten gehen inzwischen über ein Defensivbündnis zwischen Madrid und Rom deutlich hinaus.

    Der italienische Konzern hat angekündigt, in den kommenden Jahren 3,2 Milliarden Euro in der Slowakei zu investieren, und plant umfangreiche Projekte in Rumänien und Bulgarien.[7]

    Damit dringt Enel in die traditionelle deutsche Hegemonialsphäre im Osten Europas vor, wo deutsche Energiekonzerne eine dominierende Stellung innehaben.

    Im Kosovo konkretisiert sich gegenwärtig das deutsch-italienische Konkurrenzverhältnis. Um den Bau eines Kohlekraftwerkes - Volumen: drei Milliarden Euro - bewirbt sich neben dem deutschen RWE-Konzern auch Enel.

    Der Kampf zielt auf eine Abgrenzung der europäischen Einflussgebiete, wonach den Mittelmeeranrainern der EU (Italien, Frankreich, Spanien) die Kontrolle des mediterranen Armutsgürtels vorbehalten ist.

    Im Gegenzug soll sich die deutsche Zentralmacht mit den ost- und südosteuropäischen Wirtschaftsfeldern begnügen.

    Traditionsgeschichte

    Die ins Auge gefassten Einflussgrenzen entsprechen der kolonialen Traditionsgeschichte, aber sind stets umstritten gewesen. Nach den überkommenen Plänen der Berliner...

    ----------------------------

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΝΤΑΝΤΟΝ 31/03/2010 14:25:16

   αλλενάκι, ο Αρχαιοπτέρυγας είχε αναλύσει πόσο αποτυχημένο είναι αυτό το εγχείρημα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 31/03/2010 14:51:49

    Αυτό λέμε Ορέστιε, δεν θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών όπως γράφει ο ΝΤΑΝΤΟΝ, αλλά μόνο το 15% όταν και αν γινουν αυτά τα μεγαλεπήβολα, και παρά τη δέσμευση τόσων εδαφικών πόρων της Αφρικής

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 31/03/2010 22:35:31

    Τους ενεργειακούς σκοπούς της Γερμανίας δεν τους ξέρω. Μπακαλίστικα, Σαχάρες, Κυκλάδες κλπ, για αυτούς είναι τσάμπα γη να πουλήσουν τα πλεονάσματα της παραγωγής τους Α/Γ και φ/β. Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι κορόϊδα ή λαμόγια όπως οι Μπιρμπίλες υπογράφουν να επιδοτούμε εμείς, με αυξημένο κόστος ρεύματος, τα πλεονάσματα αυτά. Τσάμπα wasteland. Το κέρδος για αυτούς δεν είναι ενεργειακό, είναι κατασκευαστικό και εξαγωγικό. Ενέργεια παίρνουν από Γαλλία και Ρωσία, την μεταποιούν και την εξάγουν σαν λαμαρίνες και τέτοια.

    ΜΗΝ ξεχνάτε τις τιμές που θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ (και εμείς): €35 την μεγαβατώρα για λιγνίτη, 130 για αιολικά 400+ για φ/β. Στα φ/β υπάρχει και η προσδοκία ότι κάποτε, το κόστος και η αποτελεσματικότητά τους θα είναι τέτοια που θα είναι λιγότερο ακριβά, αν και ο έρμος ο δεύτερος νόμος άλλα λέει.

    Όλα αυτά τα έργα, είναι τεχνητή ζήτηση για γερμανικά προϊόντα, καλώδια (έχει και ελληνικά), χωματουργικά κλπ. Η επιδότηση είναι από το ακριβότερο ρεύμα (εξ ου και η μακακία με το κλίμα και τα αρκουδάκια της ...Ανταρκτικής). Ειδικά για την μεταφορά ρεύματος από την Σαχάρα, θα ήθελα να πουλάω το καλώδιο! Και οι απώλειες θα είναι μνημειώδεις! Εκτός αν το κάνουν κρυογενικό! Να κι άλλη ...ιδέα: Καλώδια από την Σαχάρα σε σωλήνα θερμός με υγρό άζωτο χαχαχαχα. Να Ζερβέ ιδέες.

    Η πιο αφελής Καλιφόρνια, θα ήθελε φωτοβολταϊκά από την έρημο της γειτονικής Αριζόνα, αλλά 1) δεν αντέχει ο φορολογούμενος και 2) οι απώλειες μεταφοράς είναι δυσβάσταχτες.

    Σκατά.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 31/03/2010 09:49:29

  Και εδώ μοιράζουν τις ιθαγένειας σαν στραγάλια! ρε ούστ με τους ανεκδιήγητους του πολυππλιτισμού.

 4. enianos avatar
  enianos 31/03/2010 13:11:27

  Συνειδητοποιούμε πια την προδοσία !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.