#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2012 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είτε οι Άξιοι, είτε άξιοι της μοίρας μας...Το τόσο ταλαιπωρημένο  επί προηγούμενων διακυβερνήσεων "σεμνά και ταπεινά" επανέρχεται στο προσκήνιο επιτακτικά και απαιτητικά.

Τα πρώτα δείγματα του Πρωθυπουργού είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Υπουργοί και υφυπουργοί οι οποίοι θα απουσιάζουν για τα ταξίδια στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας θα πρέπει να ενημερώνουν τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και να παίρνουν την έγκριση του πρωθυπουργού. Απαγορεύονται τα ταξίδια πρώτη θέση. Οι υπουργοί πρέπει να καταλήξουν άμεσα με τους αναπληρωτές και τους υφυπουργούς του ποια συγκεκριμένη δουλειά θα κάνει ο καθένας.  Όχι πολλά έξοδα, όχι άσκοπες σπατάλες, όχι διορισμοί των ημετέρων στα υπουργικά γραφεία και στους διάφορους οργανισμούς. Οι κηπουροί και οι θυρωροί επίσης δεν έχουν θέση.

Αντιθέτως, τα πρώτα δείγματα από τα υπουργικά γραφεία είναι άκρως αποθαρρυντικά. Ορισμένοι επιμένουν να συντηρούν το μοντέλο του βολέματος στα ρετιρέ των υπουργικών γραφείων. Και το κάνουν με τέτοιο θράσος, σα να τους χρωστάνε από πάνω!! Σα να τους κάνει χάρη ο Σαμαράς!!!

Στη πιάτσα ήδη δίνουν και παίρνουν τα ονόματα για το που πάει ο καθένας, ποιους στρατούς θα κουβαλήσει, σε ποια θέση θα χωθεί.

Έχουμε ήδη γράψει για ορισμένους ότι καλό είναι να κατεβάσουν το καλάμι, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να αφοσιωθούν στον κοινό σκοπό, τη σωτηρία της πατρίδας.

Τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε και για κάποιους άλλους, μια άλλη φυλή παρατρεχάμενων της εξουσίας. Αυτούς που ψιθυρίζουν πίσω από τις πόρτες, που βολεύουν δικούς τους ανθρώπους για να τους ελέγχουν σε κρίσιμες θέσεις, που γενικά κάνουν το… Βυζάντιο να ωχριά μπροστά τους.

Είναι κάποιοι που στα… υπόγεια στήνουν παρασκήνια και διαρροές, επιχειρούν να ελέγξουν την πληροφόρηση και γενικά λίγες μόλις ημέρες από τον σχηματισμό κυβέρνησης, όχι μόνο έχουν καβαλήσει το καλάμι αλλά και πετάνε σαν τον Χάρυ Πότερ.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η μοίρα τους είχε στερήσει χρόνια τη γλυκιά δόξα της εξουσίας και τώρα πρέπει να «χορτάσουν» από το γλυκό πιοτό. Ίσως πάλι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι λάφυρό τους που είχαν χάσει προ ετών και τώρα το ξαναβρήκαν.

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κυβέρνηση, τον Σαμαρά, την Ελλάδα, αλλά δεν είναι έτσι. Κάναμε πολύ αγώνα για να ξεφύγουμε από την πράσινη καμαρίλα, δε θέλουμε άλλη γαλάζια. Δώσαμε μάχες για να πάψουν οι κηπουροί να ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό της χώρας. Δε μπορεί τώρα να ξαναφυτρώσουν τα παράσιτα στον κυβερνητικό κήπο.

Δε λέμε ονόματα διότι είναι νωρίς ακόμη και όπως και να το κάνεις, ανθρώπινες είναι οι αδυναμίες. Αλλά μη νομίζουν ότι θα διστάσουμε να τους αποκαλύψουμε στον κόσμο ο οποίος ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Και τότε θα έχουν χειρότερη τύχη από τους Πασόκους που είναι κι ευχαριστημένοι από το 12%.

Η ώρα είναι κρίσιμη και είναι ώρα για δουλειά, όχι για βυζαντινισμούς.

 Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια από τις πρώτες ομιλίες του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως όρο, πως στη κυβέρνηση έχουν θέση μόνο οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί. Στη Νέα Ελλάδα έχουν θέση οι Άξιοι, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποιθήσεως, που μπορούν να προσφέρουν.

Η χώρα και η πολιτική έχει ανάγκη τους «αρίστους και τους άξιους»...αλλιώς είμαστε "άξιοι της μοίρας μας..."

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/07/2012 16:39:33

  Στη Θεσσαλονίκη γίνεται ο χορός των φαντασμάτων.
  Όλοι αυτοί που έστειλαν την ΝΔ στα τάρταρα το 2009, επανεμφανίστηκαν σαν ακρίδες παριστάνοντας τους παράγοντες και κυνηγώντας δημόσιες θέσεις. Ακόμη και πρώην "πραίτορες", μπλεγμένοι σε σκάνδαλα.
  Κάποιοι μάλιστα κάθε άλλο παρά σαμαρικοί δήλωναν δυο χρόνια τώρα!!!!
  Κι όμως!!!
  h--p://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/459414/Default.aspx

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 01/07/2012 17:37:19

  ...Αυτό αποτελεί τελικά και εις τους αιώνες των αιώνων, την Αχίλλειον πτέρναν του οποιουδήποτε ηγέτη, έχοντος μόνον αγαθάς προθέσεις ... Δυστυχώς η εικόνα του αλλά και το αποτέλεσμα των όποιων θετικών ενεργειών του, πολλές φορές εξαρτάται, διαστρέφεται, επηρεάζεται, εκφυλίζεται και εκμηδενίζεται ακόμα, από την παρουσία, την αρνητική λειτουργία, την αισχρή συμπεριφορά και την απορριπτέα μεθοδολογία, πολλών, πάαααρα πολλών ασήμαντων, ασυνείδητων, μικρόνοων καιροσκόπων, αστείων μηχανοράφων και λοιπών αχρήστων κομματικών και ευκαιριακών αυτόκλητων εθελοντών(με το..αζημίωτο) σταυροφόρων - ''φαντάρων'', που επικολλούνται με τέχνη στο σώμα της εκάστοτε εξουσίας και το απομυζούν ως αδηφάγες βδέλλες.... Ακαριαία απεντόμωση-εξολόθρευση συνιστάται, αλλά και αυτή ακόμα, απαιτεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επέμβαση.... Γιατί ως γνωστόν, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο ποιητής, --ξέρετε εσείς --, ''Το νου σας, οι πολλοί, παραποιούν τον ΕΝΑΝ''......

 3. Γρύνη avatar
  Γρύνη 01/07/2012 17:47:26

  Kυβέρνηση πολιτικού πρωτογονισμού
  Tου Χρηστου Γιανναρα
  h-p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_01/07/2012_449866

 4. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/07/2012 18:32:49

  Ἔχουμε χρέος νὰ κάνουμε πραγματικὴ διαδικτυακὴ σταυροφορία ἐνάντια στὴν ἡμετεροκρατία. ΤΩΡΑ συγκρούονται οἱ δυνάμεις τοῦ παλιοῦ μὲ τὸ καινούργιο, ὄχι προεκλογικά. Καὶ δὲ θέλω νὰ σᾶς ἀγχώσω, ἀλλὰ τὸ «παλιὸ» σηκώνει κεφάλι μὲ ἀξιώσεις...

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/07/2012 19:31:22

   απο αυτήν τουλάχιστο γλυτώσαμε ....προς το παρόν...

   σχολιο του Βηματοδοτη:
   Η αγαπημένη κοινού και κριτικών κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ «σόλαρε» τις προάλλες στο Twitter αναφερόμενη στον κ. Γ. Παπανδρέου: «Ως τι μιλάει ο Παπανδρέου; Ως Νέρωνας που πυρπόλησε την Τροία;». Ελίζα, πόσο ξανθιά μπορείς να είσαι;

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Γρύνη 01/07/2012 22:03:50

    Τροία πουλάκια κάθονταν...

 5. panas avatar
  panas 01/07/2012 18:57:49

  Αν συνεχίσει ο κομματισμός του κράτους, θα ικανοποποιηθούν λίγοι ψηφοφόροι, αλλά θα δυσαρεστηθεί η συντριπτική πλειοψηφία. Αρκετοί θα πιέσουν, αλλά η ηγεσία πρέπει να δείξει σθεναρά πως οι καιροί των πελατειακών σχέσεων ψηφοφόρου και πολιτικού πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η αναβάθμιση του ΑΣΕΠ και αξιολόγηση θα είναι τα εργαλεία που θα σταματήσουν αυτό το καρκίνωμα του κομματισμού στο ελληνικό κράτος.
  Όσοι συνεχίσουν με τον παλιοκομματικό και γνωστό τρόπο, και αφού είναι αδύνατον πια να κάνουν μαζικούς διορισμούς, και να εξαγοράσουν έτσι συνειδήσεις, θα βρουν μπροστά τους τον ελληνικό λαό...
  Αν μπορέσει η "συντηρητική" παράταξη να αντιμετωπίσει την κομματική μαφία, δε θα τολμήσει κανένας άλλος του πολιτικού φάσματος να αυτοαποκαλεστεί προοδευτικός...
  Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι;...

 6. Δαναός avatar
  Δαναός 01/07/2012 19:43:05

  Μερικοί γνωστοί επί το πλείστον, έχουν μεγάλη πλάκα! Τα σκηνικά αλλάζουν τον τελευταίο καιρό με απίστευτη ταχύτητα. Και οι θεοί τρελάθηκαν!
  Πρώτα πρώτα, τη φοβερή ησυχία και αγωνία του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι, αντικατέστησε το πολύβουο και πολύχρωμο πήγαιν’ έλα τρωκτικών που μυρίστηκαν κασέρι. Το κλουβί με τις τρελές!
  Μα και σ’ όλη την Ελλάδα βγαίνουν για βοσκή και όχι μόνο, διάφοροι γυμνοσάλιαγκες μετά την μπόρα στη λιακάδα! Γιατί, στη μπόρα ήταν καλά προφυλαγμένοι στο καβούκι τους. Γυαλιστεροί γυαλιστεροί λοιπόν με το σάλιο έτοιμο και με τα κέρατα προχωρούν.
  Και άντε αυτοί το ξέρουν το παιχνίδι τους. Αμ οι άλλοι τι κάνουν; Τους στρώνουν χαλιά; Αντί να προστατέψουν, να θωρακίσουν τον αρχηγό και πρωθυπουργό σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για να μπορέσει να βρει η χώρα έναν κάποιον ρυθμό και να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά τι κάνουν; Περί άλλων τυρβάζουν και ας παν στην ευχή όλα τα’ άλλα;
  Ανθρωπάκια μικρόνοα και κουτοπόνηρα νομίζουν, ότι δεν τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Και η μια μαλακία ακολουθεί την άλλη, σαν κι αυτή με τα χίλια ονόματα που έδωσαν για τις θέσεις κλειδιά.
  Τι έγινε ρε παίδες; Γιατί βγάλατε στη δημοσιότητα αυτή τη λίστα; Τι σκοπό εξυπηρετεί; Από ποιον δίαυλο βγήκε στη δημοσιότητα και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των μέσων που τροφοδοτήθηκαν; Οι ίδιοι που εκτέθηκαν έχουν ενημερωθεί;
  Και όπως λέει και η Αφροδίτη σε κάποιο σχόλιό της:

  "Κάποιοι που ίσως δεν πάνε σπίτι τους ούτε για ένα ντουζ και ξημεροβραδιάζονται έξω από τα ενδιαφέροντα γραφεία, πήραν όλα τα ονόματα των πολιτευτών, αποτυχόντων υποψηφίων, στελεχών τομέων και γραμματειών και εγνωσμένης αξίας διαδρομιστών και έκαναν έναν αχταρμά, βάζοντας και ολίγους μαϊντανούς για νοστιμιά, τον οποίον και έδωσαν υπογείως για να δημοσιευθεί.
  Στην κουτοπονηριά τους ανακάτεψαν καλά τα ονόματα, τα κατηγοριοποίησαν σε στελεχάρες πέντε και τριών αστέρων, σε στελέχη εν δυνάμει αξιοποιήσιμα και σε στελεχάκια διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Έτρεμα ανέκαθεν τους παντός καιρού!".
  Μάγκες προσοχή! Τα πράγματα άλλαξαν και το γλείψιμο, το σύρσιμο και το κέρατο δεν περνούν. Οι τενεκέδες τέλος, γανωμένοι και ξεγάνωτοι!

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ Δαναός 02/07/2012 00:02:23

   Δαναέ μου, όσο κι αν φωνάξεις δύσκολα θα εισακουστείς, εκτός κι αν πιάσει το φραγγέλιο...!
   Οι γυμνοσάλιαγκες αφού πήγαν κι ήρθαν ατέλειωτα χιλιόμετρα στους διαδρόμους και αφού κούμπωναν άπειρες φορές το σακάκι, μόλις πέρναγε μπροστά τους κανένας από εκείνους που θα είχαν λόγο στις «αξιοκρατικές» επιλογές, άρχισαν πλέον να δικαιώνονται! Γιατί απέδειξαν σε κάποιους που τιμούν τον τίτλο του «ανθρωποδιώκτη», γιατί κυρίως τέτοιοι υπάρχουν στις επιτροπές αξιολόγησης, πως πέρα από το yes sir δεν είναι ικανοί να απειλήσουν κανέναν με τα ανύπαρκτα προσόντα τους, οπότε αυτομάτως καθίστανται ιδιαιτέρως αρεστοί. Είναι ζήτημα ειδικού βάρους, εκείνο που δημιουργεί αυτονόητα άγχη του τύπου «μην επιλέξουμε και κανέναν βαρύτερο ημών και απειληθεί η δική μας πρωτοκαθεδρία»!!! Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

 7. Jack Sparrow avatar
  Jack Sparrow 01/07/2012 21:11:03

  Ντενεκέδες θα λεγα εγώ, γιατί κάνουν και θόρυβο (ντίν ντάν ντον) άμα δεν τους βολέψεις…Τον ίδιο θόρυβο έκαναν κι έξω απ τα γραφεία των πολιτικά αντίθετων, ή κάπως ανεξάρτητων, Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο, γιατί φυσικά μόνο οι πολιτικά αντίθετοι κι ανεξάρτητοι Καθηγητές τολμούσαν να τους βάλουν το 2 πλό που αξίζανε οι παλιο-γκασμάδες κι επαγγελματίες (από τότε) συνδικάλες…
  Όπου club, καμαρίλα και μαυρίλα, η «Βασίλω» πρώτη…
  Τέλη ’80 έως μέσα ’90, που ήταν της μόδας και οι «κάρτες» (κάθε είδους: πιστωτικές, διαρκείας στο ποδόσφαιρο, super market κλπ), έσπευσαν να γεμίσουν κι απ αυτές γιατί είχαν πάντα το ανυπέρβλητο ΑΓΧΟΣ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ, ντε και καλά…Το να ανήκανε στον εαυτό τους, δεν έπαιζε με την καμία….
  Ε τόση μαυρίλα και έρπειν φάγανε στη ζωή τους, να μην γίνουν κι αυτοί κάποτε ειδικοί γραμματείς, ή σύμβουλοι, ή έστω να κουτσοβολευτούν σε καμιά ΔΕΚΟ…???

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Jack Sparrow 01/07/2012 23:55:10

   +10000000000000000!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.