11/07/2008 02:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Είτε θα συμφωνήσουμε, είτε θα παραιτηθούμε»

Το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Siemens απηύθυνε χθες μέσω επιστολών στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις εκτιμάται η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, της οποίας επισημαίνουμε τα βασικότερα σημεία:

«Σήμερα απαιτείται το θάρρος και η πολιτική βούληση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πρακτικές και λειτουργίες που υπονομεύουν κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πολιτική βούληση περιμένει ο λαός από μας, την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Το περιμένει, το απαιτεί, τώρα. Και το περιμένει ειδικότερα από τα δύο μας κόμματα, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα. Δύο κόμματα που δυστυχώς φέρονται από την Γερμανική Δικαιοσύνη ότι στελέχη τους μπορεί να έχουν εμπλακεί σε παράνομο χρηματισμό…Γι΄ αυτό η ευθύνη, η δική σας και η δική μου, είναι μεγάλη.  Είτε θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτή και άλλες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, να βγάλουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμφωνήσουμε σε μέτρα και να πάμε την χώρα μπροστά…Είτε θα παραιτηθούμε από τις ευθύνες που μας αναλογούν. Θα κρυβόμαστε πίσω από προσχηματικές διαδικασίες για να αποφύγουμε τις σοβαρές και ίσως επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τον τόπο, την πολιτική ζωή της και τα κόμματά μας…».

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει άνοιγμα στον Κώστα Καραμανλή για την αντιμετώπιση από κοινού όχι μόνο του τεράστιου θέματος της Ζήμενς, αλλά και των προσπαθειών ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού. Και φυσικά επηρεασμού των ραγδαίων πολιτικών ανακατατάξεων που έρχονται προς όφελός τους.Από όσα εξάλλου διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι επίσης προφανές ότι το τεράστιο θέμα της Ζήμενς (με το οποίο είναι φανερό πλέον ότι επιχειρείται η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού) δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο από το ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Χρειάζονται και τα δυο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό. Για παράδειγμα μια κυβέρνηση …συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων. Αλλά αυτά θα τα πούμε αύριο καλύτερα. Προς το παρόν διαβάστε στο πρώτο σχόλιο όλη την επιστολή του κ. Παπανδρέου, που είναι πολύ σημαντική. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 11/07/2008 02:27:30

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τον κ. Κώστα Καραμανλή.
  Προς τον Πρωθυπουργό
  Κύριο Κώστα Καραμανλή
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Έλαβα γνώση της επιστολής που αποστείλατε στον Πρόεδρο της Βουλής, με την πρότασή σας για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής ύστερα από τρεις μήνες, τον Οκτώβριο, μόνο για τα θέματα διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.
  Γνωρίζετε ότι για το θέμα αυτό, όπως και συνολικά για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του. Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε με υπευθυνότητα. Σε κάθε δυνατή ευκαιρία και σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Γνωρίζετε επίσης ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα τη διακομματική συνεργασία για το ζήτημα της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τόπο μας.
  Εσείς όμως, δυστυχώς, τον περασμένο Ιανουάριο, για πολλοστή φορά από το 2004, αρνηθήκατε τη διακομματική συνεννόηση. Απορρίψατε την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνηθήκατε τη συνεννόηση όλων των Πολιτικών Δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Για διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής αλλά και διαφάνεια στις προμήθειες και τις δημόσιες συμβάσεις. Για διαφάνεια με ένα νέο εκλογικό σύστημα, διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση αλλά και στη νομοθεσία.
  Επαναλαμβάνετε την άρνησή μας για το Συνταγματικό Δικαστήριο, σαν τεκμήριο της δικής μας πρόθεσης να μη συνεργαστούμε. Είναι μία προφανής και σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεών μας. Είχαμε και έχουμε ριζικά διαφορετικές απόψεις για τη θέσπιση ενός παρόμοιου δικαστηρίου στη χώρα μας. Ούτε θεωρούμε ότι εκεί έγκειται η λύση του προβλήματος της διαφθοράς.
  Σήμερα απαιτείται το θάρρος και η πολιτική βούληση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πρακτικές και λειτουργίες που υπονομεύουν κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πολιτική βούληση περιμένει ο λαός από μας, την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Το περιμένει, το απαιτεί, τώρα. Και το περιμένει ειδικότερα από τα δύο μας κόμματα, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα. Δύο κόμματα που δυστυχώς φέρονται από την Γερμανική Δικαιοσύνη ότι στελέχη τους μπορεί να έχουν εμπλακεί σε παράνομο χρηματισμό.
  Γι΄ αυτό η ευθύνη, η δική σας και η δική μου, είναι μεγάλη.
  Είτε θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτή και άλλες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, να βγάλουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμφωνήσουμε σε μέτρα και να πάμε την χώρα μπροστά. Να ξαναβρεί ο τόπος και ο λαός μας την αυτοπεποίθησή του. Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και την ελπίδα του για την πατρίδα.
  Είτε θα παραιτηθούμε από τις ευθύνες που μας αναλογούν. Θα κρυβόμαστε πίσω από προσχηματικές διαδικασίες για να αποφύγουμε τις σοβαρές και ίσως επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τον τόπο, την πολιτική ζωή της και τα κόμματά μας. Επώδυνες αποφάσεις αλλά λυτρωτικές για την Ελλάδα και την δημοκρατία.
  Αυτό είναι το δίλημμα κ. Πρωθυπουργέ. Και σε αυτό εγώ έχω ήδη απαντήσει.
  Σε ό,τι αφορά στη Διακομματική Επιτροπή, με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι σήμερα αποδέχεστε την σημασία της διακομματικής συνεργασίας για το ζήτημα της διαφθοράς. Έχω όμως και σοβαρές επιφυλάξεις κ. Πρωθυπουργέ για την πρότασή σας.
  Η συγκυρία είναι ζοφερή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε σήμερα ακαδημαϊκά για ένα γενικό φαινόμενο διαφθοράς. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες υποθέσεις που συγκλονίζουν τον τόπο. Και παρά την έκκλησή μου, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση Siemens, να προχωρήσουμε συντεταγμένα, όλα τα κόμματα της Βουλής, επιλέξατε τη σιωπή, την αναβολή, δηλαδή την συγκάλυψη.
  Η πρότασή σας για Διακομματική τον Οκτώβριο είναι δυστυχώς, μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης να αποκαλυφθεί τώρα η αλήθεια και να θωρακιστούν οι θεσμοί της χώρας απέναντι στη διαφθορά.
  Στη συγκυρία αυτή είναι μια προσπάθεια να εξουδετερωθεί, για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα, η Βουλή ως θεσμικός χώρος διερεύνησης και αντιμετώπισης μιας υπόθεσης η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος. Γιατί βέβαια γνωρίζετε, όπως γνωρίζει και ο ελληνικός λαός, ότι μόνο αποτέλεσμα της πρότασής σας θα είναι η παρεμπόδιση της Βουλής να φέρει την υπόθεση αυτή στο φως, να γνωρίσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να λάβουμε αποφάσεις άμεσα.
  Μόνο αποτέλεσμα θα είναι να διευκολυνθεί μια συντελούμενη επιχείρηση συγκάλυψης. Η πρότασή σας είναι καταφανώς επικοινωνιακής φύσης και δεν απαντά στο πρόβλημα.
  Η επιχειρούμενη με την πρότασή σας αδρανοποίηση και της Βουλής έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα θεσμικών παρεκτροπών, οι οποίες έχουν καταγγελθεί και τεκμηριωθεί: Όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Διοίκησης καθηλώθηκαν σε αδράνεια και, παρά τις προτάσεις μας από τον Φεβρουάριο, αρνηθήκατε κάθε ενέργεια προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.
  Ακόμα και σήμερα η συγκεκριμένη εταιρία συναλλάσσεται με το δημόσιο, ενώ έχουν γίνει γνωστές οι πρακτικές που χρησιμοποιεί. Και το χειρότερο, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης με πράξεις, παραλείψεις και παρεμβάσεις προς συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, απαξίωσαν την έως τώρα δικαστική έρευνα, με κίνδυνο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
  Γι΄ αυτούς τους λόγους η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να δράσει αποφασιστικά. Να αντιμετωπίσει τα τεράστια και διαρκώς επιδεινούμενα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν το πολιτικό σύστημα και τους πολιτειακούς θεσμούς. Η Βουλή, παράλληλα με την δικαστική έρευνα, θα μπορέσει, άμεσα, εδώ και τώρα να συμβάλλει καθοριστικά στο να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης. Να συμβάλλει ώστε να υποχρεωθούν όλοι σε λογοδοσία. Να θωρακίσει τώρα την πολιτεία μας με ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.

 2. kinezos avatar
  kinezos 11/07/2008 06:10:28

  Καλα ρε παιδια, οι κυριοι αυτοι δεν ειναι που τους ψηφιζουμε για να προασπιζουν τα δικαιωματα μας και να σχεδιαζουν τη συνεχη βελτιωση μας σε ολους τους τομεις? Αυτοι δεν ειναι που μεσα στα ειδικα καθηκοντα τους ειναι η προασπιση των οικονομικων μας συμφεροντων, αρα λοιπον η προστασια, κατα το ελασσων, των χρηματων μας (αν οχι ο πολλαπλασιασμος τους)? Και τωρα συζηταμε οτι πρεπει να θεσπιστουν κανονες για την προστασια του δημοσιου χρηματος και γενικοτερου συνφεροντος απο αυτους τους ιδιους? Δηλαδη για να καταλαβω: Πριν την εκλογη τους, και κατα τη διαρκεια των προεκλογικων τους δραστηριοτητων ειναι εν δυναμει απατεωνες και πρεπει να βαλουμε κανονες. Μετα την εκλογη τους ομως, παιρνουν την ευλογια της ορκομωσιας τους, και αποτασσονται πασα νοσον και πασαν μαλακιαν και μεταμορφωνονται σε ευεργετες που μοναδικο στοχο τους εχουν τη αφιερωση της ζωης τους στο κοινο καλο. Ελπιζω να μην υπαρχει κανεις που τα πιστευει αυτα. Ή τους εμπιστευομαστε και δε μιλαμε ή τους γυριζουμε την πλατη. Αλλα ΟΛΟΙ μας. Παμε τωρα να βρουμε ψυλλους στ'αχυρα: ποιος πηρε, ποιος εδωσε, τι λεφτα κουβαλησε. Σωπατε ρε παιδια που θα βγει ακρη. Ενα σαπιο συστημα λειτουργει στο οποιο κινουνται δις (δικα μας) και τα μασανε οι επιτηδειοι. Τωρα ποιος ειναι πιο τιμιος ή πιο απατεωνας...δεν με αφορα. Το ζητημα ειναι οτι ολοι κρινονται εκ του αποτελεσματος ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΝΕΝΑ...ΠΟΤΕ...ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Αλλα παμε και τους ξαναψηφιζουμε ομως...

  Ειλικρινα δεν πιστευω οτι ειναι ολοι ιδιοι. Ισως και η πλειοψηφια να ειναι ειλικρινεις και τιμιοι. Αλλα μια εργασιακη ομαδα κινειται εν γενει επανω σε ενα συκεκριμενο στρατηγικο σχεδιασμο (ερωτημα: αποφαση πολιτικου σχεδιασμου ή κεντρων εξουσιας?) και χρησιμοποιει τα εργαλεια (διαπιστωση: σαθρες υποδομες, ανυπαρκτο κρατος) που εχουν παγιωθει. Αν αυτα τα δυο ειναι αμφιβολης ποιοτητας (που ειναι), οι τιμιοι εξαφανιζονται και εργο δεν παραγεται. Οποτε δεν πιστευω οτι ειναι θεμα κομματων. Ειναι θεμα προτιστως κοινωνικης νοοτροπιας. Μας εκπαιδευσαν με κοπο δεκαετιων να ανεχομαστε αυτη τη λογικη. Ενας ολοκληρος στρατος κρατικοδιαιτων και ρουσφετολογων τους υποστηριζει και μια ομαδα επιχειρηματιων κινει τα νηματα στα παρασκηνια, ανεξαρτητα κυβερνησης.

  Δυστυχως δεν υπαρχει λυση. Εμεις οι ιδιοι φταιμε. Δεν φταινε αυτοι. Αυτοι βρηκαν κοροιδα και τα εκμεταλλευονται.

  Ας ξυπνησουμε λοιπον και ας τους γυρισουμε την πλατη. ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Και ας προσπαθησουμε να γινουμε λιγοτερο ελληναραδες σε οτι αφορα την κοινωνικη μας συνειδηση ("δε βαριεσαι, ας βολευτω εγω, δωσε κανα φραγκο εκει να κανεις τη δουλεια σου", κλπ}.

  Τα δικαστηρια κυριοι. Αυτη ειναι μια λυση. Μακροπροθεσμη και επιπονη, αλλα ειναι λυση. Οχι ομως τα ελληνικα. Τα ευρωπαικα. Ποσοι απο μας εχουμε καταφυγει στα ευρωπαικα δικαστηρια με απαιτησεις αποζημιωσης απο το ελληνικο κρατος για παρατυπιες του, για παρανομιες του, για μεροληψιες, κλπ στα καθημερινα μας θεματα? (καθε μερα δεν αντιμετωπιζουμε τον παραλογισμο και την ασυδοδια? καθε ενας δεν εχει ενα παραδειγμα?). Αν δεν φτιαξουμε την καθημερινοτητα μας, σιγα-σιγα, εμεις οι ιδιοι δεν προκειται να ερθει κανεις απο τους 300 μεγαλοσχημωνες να ενδιαφερθει. Βεβαια, πρωτα απ'ολα πρεπει να φτιαξουμε τη νοοτροπια μας. Δεκαετιες κρατικης ασυδοσιας μας εχουνε μπολιασει και αφενος το θεωρουμε φυσιολογικο, αφετερου εχουμε απλωθει κι εμεις. Εχουμε γινει ασυδοτοι. Κακα τα ψεματα.

 3. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 11/07/2008 06:22:24

  Και στη ζωή και στο θάνατο Μαζί !!

 4. Σχολιαστής avatar
  Σχολιαστής 11/07/2008 07:29:44

  Υποκριτική επιστολή, σήμα κινδύνου για τον δικομματισμό. Ο εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη στον Τσουκάτο. Τι λέει για αυτό ο Γιώργος;

 5. εξωγηινος avatar
  εξωγηινος 11/07/2008 07:48:58

  Θα ήταν χρήσιμο εαν κος Παπανδρέου μας εξηγούσε πως και έγινε από 10 εκατομμύρια Έλληνες ο αντιπρόσωπος της SAIC να ειναι ο στενος φίλος της οικογένειας του κος Τρεπεκλής.

  Ετσι απλά

 6. anonymous avatar
  anonymous 11/07/2008 07:59:38

  Eμείς δεν θέλουμε τέτοιες λογικές και νοοτροπίες σαν και του Γιωργάκη. Οι μηχανορραφίες και οι μεθοδεύσεις του Καταλληλότερου και του Ρουσόπουλου μας ταιριάζουν καλύτερα στο Ελλάντα. Φαίνεται και στα γκάλοπ.
  Ποτέ μια κυβέρνηση δεν καθρέφτιζε καλύτερα τον μέσο Έλληνα όσο σήμερα.
  Όσο για το κυβερνητικό επιχείρημα, που μονότονα επαναλαμβάνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να ομιλεί έχοντας πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα, τα λέει όλα για τον υποψιασμένο πολίτη. Τον υποψιασμένο όμως...

 7. jk avatar
  jk 11/07/2008 08:00:45

  Ο Γ. Παπαντρέου είχε την ευκαιρία να δείξει θάρρος και αποφασιστικότητα στη καταπολέμηση της διαφθοράς, αρχίζοντας απ’ τον δικό του μαχαλά. Και δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα. Αντιδρά σπασμωδικά κάθε φορά που ξεσκεπάζονται βρωμιές στο σπιτικό του, και ελπίζει πως δεν θα βγούν στη φόρα κι άλλες. Αντί για ένα γενικό ξεκαθάρισμα, αντί για γενναία βήματα, σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.
  Τώρα, ευκαιριακά, λόγω της Siemens, διεκδικεί το 'moral high ground', το ύψωμα, για να εξαπολύει εύκολα και ανέξοδα κυρίγματα πολιτικής ηθικής, αλλά δυστυχώς δεν πείθει! Η ανικανότητά του παράλληλα αποθρασύνει τον αντίπαλό του να διατηρεί ακέραιο το σύστημα της διαφθοράς, που αυτός τώρα, στο δικό του κόσμο, κρίνει πως δουλεύει για δικό του όφελος.

 8. Vrennus avatar
  Vrennus 11/07/2008 09:35:17

  Εδώ και καιρό, πριν αποκαλυφθούν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης Siemens, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι κανένα κόμμα δεν θα πιάσει την αυτοδυναμία σε ενδεχόμενες εκλογές, το πράγμα πήγαινε, δηλαδή, ολοταχώς για κυβερνήσεις συνεργασίας. Για όποιον είχε μάτια και έβλεπε ήταν σαφές ότι η μόνη συνεργασία που θα μπορούσε να δώσει κυβέρνηση ήταν μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, κατά το πρότυπο της Γερμανίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως το λεγόμενο σκάνδαλο Siemens ξέσπασε μόνο και μόνο για να καταστεί «αναγκαία» στα μάτια του λαού (και των οπαδών τους κυρίως) η συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων;

 9. Sratis avatar
  Sratis 11/07/2008 09:55:43

  http://otelisteia.blogspot.com/

  Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2008
  "Ληστεύουν" και τα ασφαλιστικά Ταμεία-μετόχους του ΟΤΕ!
  Δεν είναι μόνο οι μικρομέτοχοι που χάνουν περιουσίες από τη ληστρική συμφωνία για την εκποίηση του ΟΤΕ, χωρίς δημόσια προσφορά από την Deutsche Telekom για τους μετόχους της μειοψηφίας. Όπως επισημαίνει ορθά φίλος του blog, τα ασφαλιστικά Ταμεία κατείχαν στις 31/12/2006 περίπου 13 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ, δηλαδή το 2,65% του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία από το site www.periousia.gr του υπουργείου Απασχόλησης.
  Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την κυβέρνηση:
  1. Πόσες μετοχές είχαν τα Ταμεία όταν ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ στους Γερμανούς;
  2. Γιατί τις μετοχές αυτές δεν συμφωνήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να τις αγοράσουν οι Γερμανοί στην ίδια τιμή που πλήρωσαν στο Δημόσιο;
  3. Με ποια λογική μένουν τα Ταμεία με τον... μουτζούρη στο χέρι, κατέχοντας εκατομμύρια μετοχές που απαξιώνονται και αξίζουν πλέον 15 ευρώ στο ΧΑ, όταν το Δημόσιο... μοσχοπούλησε τις δικές του μετοχές έναντι 29 ευρώ;
  4. Υπάρχει ή όχι τεράστια οικονομική απώλεια για τα Ταμεία, η οποία με βάση τα στοιχεία του 2006 ξεπερνάει τα 180 εκατ. ευρώ (14 ευρώ διαφορά τιμής, επί 13 εκατ. μετοχές);
  5. Θα διερευνήσει, άραγε, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αυτή την παράμετρο της μεγάλης "ληστείας" των μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ; Ή θα επιτρέψει να απαξιώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης η περιουσία τους, με τελικά θύματα τους ασφαλισμένους;
  Ας απαντήσει, επιτέλους, ο κ. Αλογοσκούφης σε ένα απλοϊκό ερώτημα: αφού ο ίδιος διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης μια συμφωνία για την πώληση μετοχών του ΟΤΕ έναντι 29 ευρώ, γιατί δεν περιέλαβε στη συμφωνία και τις μετοχές των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να πουλήσουν στην ίδια, υψηλή τιμή;
  Γιατί αφήνει τους Γερμανούς να μαζεύουν κοψοχρονιά μετοχές του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο, αντί να τους ζητήσει να αγοράσουν τις μετοχές των Ταμείων; Τι λένε, άραγε, οι νομικοί του σύμβουλοι; Δεν συνιστά αυτό απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ή μήπως τα Ταμεία έχουν πάψει να αποτελούν μέρος του δημόσιου τομέα, τα συμφέροντα του οποίου έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται οι υπουργοί μας;
  Η Φάνη Πετραλιά, ως υπουργός εποπτεύουσα τα Ταμεία, γιατί προσυπέγραψε όλες τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την εκποίηση του ΟΤΕ, όπως και το νόμο με τον οποίο κυρώθηκε από την Βουλή η συμφωνία Δημοσίου-Γερμανών; Δεν την ενδιαφέρει καθόλου αν με την υπογραφή της αυτή γίνεται συνυπεύθυνη για την απαξίωση της περιουσίας των Ταμείων;
  Κατ' επέκταση, οι διοικητές των Ταμείων, γιατί δεν κινούνται όπως θα είχε κινηθεί κάθε μέτοχος που βλέπει να απαξιώνεται η περιουσία του; Γιατί δεν αρχίζουν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να υποχρεωθεί η Deutsche Telekom, βάσει του κοινοτικού Δικαίου, να υποβάλει δημόσια προσφορά στους μετόχους μειοψηφία; Είναι τέτοια η κομματική υποταγή τους, ώστε αδιαφορούν αν θεωρηθούν συνένοχοι για απιστία εις βάρος του Δημοσίου;
  Σκληρές οι ερωτήσεις, ίσως. Αλλά μια σοβαρή κυβέρνηση, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον, θα έπρεπε ήδη να έχει έτοιμες τις απαντήσεις...

 10. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 11/07/2008 10:01:39

  ... εν ολίγοις ...
  ... ο κ. Παπανδρέου προειδοποιεί τον κ. Καραμανλή ότι "χωρίς μια σωστή πολιτική - εκ μέρους μας - μια ορισμένη τάξη - που εκπροσωπούμε - δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την κυριαρχία της, και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τους οικονομικούς της σκοπούς"...
  ... είναι σαφές το σοφόν ...

 11. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 11/07/2008 11:07:56

  Φανταστείτε ο Μαρινόπουλος να στέλνει ανοιχτή επιστολή για διαφάνεια και συγκράτηση τιμών στον Βερόπουλο, ενώ έχουν ιδρώσει με κάθε είδους μέσο να εγκαθιδρύσουν ένα μονοπωλιακό καρτέλ. Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι?

 12. Panos avatar
  Panos 11/07/2008 11:45:46

  Πριν λιγο θυμηθικα οτι ο Ολυμπιακος ειχε ως χορηγο την Siemens......Ο Ολυμπιακος ειναι του Κοκκαλη...

  Αρα????

  Απλα τροφη για σκεψη....

 13. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/07/2008 11:50:32

  Μήπως κατάλαβαν τίποτε κατά μεριά Μαξίμου, ότι ο λίγος (;) Γιώργος κάνει πολιτική, ενώ οι λεβέντες αγοράζουν πανάκριβα δημοσκοπήσεις;

 14. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/07/2008 12:23:56

  Μια χαρα του τα γραψανε του Τζεφρυ. Μαμα Μια. Ειδε και την ταινια ειμαι σιγουρος.

  Τωρα πηρε τη μπαλλα ο Μπαιραχταρης. Εις αναμονην σχολιων του Θοδωρου. Λετε να κανει εσωκομματικες εκλογες ο Χοντρος? κοπυ του Τζεφρυ? να εχει και το ερεισμα να στειλει σπιτι τα τρωκτικα?
  1.000.000 δισκοι. Ποιος θα τολμησει να βγει απεναντι του ? ροκ καταστασεις.

  ΠΠ

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/07/2008 12:27:31

  Προσωπικά πιστεύω, όπως ήδη σε άλλο ποστ το έγραψα, ότι η ώρα της κρίσεως πλησιάζει, καθώς σύντομα αφικνούνται εξειδικευμένοι λογιστές της Debevoise&Plimpton, που δέν θα τους ξεφύγει τίποτε και κανείς. Ανάλογα προηγούνται στην Νιγηρία, όπου στις φυλακές βρίσκονται ήδη 5 Υπουργοί λόγω Siemens.

  Ο Γιωργάκης δείχνει με την επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό ιδιαίτερη πρεμούρα, μπάς και καταφέρει - μέχρι αποδείξεως του εναντίον - να περισώσει κάτι απο την τιμή και την αίγλη του ΠΑΣΟΚ.

  Στην χειρότερη δε περίπτωση, μπάς και καταφέρει με βήματα όπισθεν και μαλακά να πάει στο σπίτι του, όπως γράφει στην επιστολή προς Καραμανλή.Και όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ο Καραμανλής.

  Στους περισσότερους Έλληνες επικρατεί σύγχυση με τους όρους "διακομματική" και "εξεταστική" επιτροπή. Με την βοήθεια αυτής της άγνοιας πολλά μπορούν να παιχθούν για τους Έλληνες. Δέν πιστεύω όμως ότι, το ίδιο ισχύει και με τους Αμερικανούς.

  Εν αναμονή λοιπόν

  ΠΕΛΙΑΣ

 16. Lmpg avatar
  Lmpg 11/07/2008 13:03:31

  Δεν υπάρχει ελπίς,,, στην Ελλάδα ζεις. Στην Ελλάδα που γύρισε πίσω 30 χρόνια, στην Ελλάδα της ανασφάλειας, της αναξιοκρατείας, της λαμογιάς, του κολλητού, του ωχαδελφισμού.

  Κάποτε έγραψε ένας ωραίος άνθρωπος "Ζητείται Ελπίς" Αντώνη Σαμαράκη τον έλεγαν.

  Με τιμή

 17. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/07/2008 13:07:08

  Η γάρ άγαν ελευθερία έοικεν ουκ εις άλλο τι ή εις άγαν δουλείαν, μεταβάλλειν καί ιδιώτη καί πόλει.
  (Γιατί η υπερβολική ελευθερία δε μοιάζει με τίποτα άλλο παρά με υπερβολική δουλεία,αφού αλλάζει και τον πολίτη και την κοινωνία).
  -Πλάτων

  ΠΠ

 18. Lara avatar
  Lara 11/07/2008 13:50:15

  Ειναι ολοφανερο οτι τα χρονικα περιθωρια ειναι περιορισμενα κι ο λαος αναμενει υπομονετικα την αποκαταστσση της αληθειας.
  Η αντιμετωπιση της πραγματικοτητας με καθαρο πνευμα και ωμο ρεαλισμο μπορει να ανατρεψει το αρνητικο ολο σκηνικο
  και να δωσει λυσεις στα πολυαριθμα τρεχοντα προβληματα, που πλητουν τη χωρα.
  Τα καλοκαιρινα συνεδρια "των φιλικων εταιριων" των αποδημων, που τελουνται μεσα στο καλοκαιριατικο διμηνο στην Ελλαδα, δεν ειναι δυνατον να αποδωσουν καρπους, αν δεν προηγηθει η πολυποθητη καθαρση.
  Η προσελκυση ξενων επενδυτων φανταζει ονειρο θερινης νυχτος για πολλους και ποικιλους λογους μιας δυσφορης και πολυπλοκης γραφειοκρατιας
  της Ελληνικης διοικησης.
  Λαρα

  ΥΓ διαβαστε στο κατωθεν λινκ σχετικα

  http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080711&nid=9163740&sn=&spid=1376

 19. jk avatar
  jk 11/07/2008 14:13:31

  Θυμώσαστε το περίφημο σουξέ του Elvis Presley για το love letter που δεν βρήκε ποτέ την παραλήπτρια ?
  "... Return to sender, address unknown. No such number, no such zone. ..." ???

  Το παίζανε χτές στην Ηρώδου του Αττικού.

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=66706432,8198464,80251648,44016448,37198720,95575872

  «Το επιβεβαιώνει ο κ. Βαγγέλης»!
  ...Πηγές του Μαξίμου, σχετικά με την περιπέτεια της επιστολής του Γ. Παπανδρέου, που περιεφέρετο από τον Αννα στον Καϊάφα μέχρι να φτάσει στον Κ. Καραμανλή, υποστήριζαν ότι: «Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν πήγε ποτέ η επιστολή, το επιβεβαιώνει και ο κλητήρας, ο κ. Βαγγέλης, που είναι γνωστός σε όλους. Ενας νεαρός όντως εμφανίστηκε στην πλαϊνή είσοδο του Μαξίμου και είπε ότι έχει μια επιστολή από το ΠΑΣΟΚ -δεν ανέφερε ότι ήταν του κ. Παπανδρέου και απευθυνόταν στον πρωθυπουργό. Και πάλι ο αστυνομικός του απάντησε "αφήστε την σ' εμάς". Εκείνος, όμως, ζήτησε "αποδεικτικό επιδόσεως". Ο αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό και του συνέστησε να πάει στο Μέγαρο Σταθάτου, όπου και λειτουργεί το ηλεκτρονικό αρχείο του πρωτοκόλλου. Οταν έφτασε εκεί ο νεαρός, ήταν μετά τις 5, η υπηρεσία είχε κλείσει και του ζήτησαν να περιμένει, για να κατεβεί προσωπικά ο υπεύθυνος να παραλάβει την επιστολή και να του δώσει και τον αριθμό πρωτοκόλλου, όπως κι έγινε».

 20. ataktos avatar
  ataktos 11/07/2008 14:28:28

  tous piran prefa ke stin E.E.
  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=495103&-w=&-V=hpress_int&-P
  ke avti to hava tous

 21. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/07/2008 14:30:36

  • Ψάχνει ψύλλους στ' άχυρα.
  • Ψωμί δεν έχουμε τυρί ζητάμε.
  • Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι.
  • Τα μισά της χιλιάδας πεντακόσια.
  • Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι.
  • Σόι πάει το βασίλειο.
  • Σ' αγαπώ κυρά να κλάνεις αλλά μην το παρακάνεις.
  • Με πορδές αυγά δε βάφονται.
  • Με στραβό σαν κοιμηθείς το πρωί γκαβίζεις.
  • Με το νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτρα.
  • Μην παίζεις με τη φωτιά.
  • Μία στο καρφί και μία στο πέταλο.
  • Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.
  • Μπάτε σκύλοι αλέστε.
  • Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.
  • Αν έχεις νύχια ξύνεσαι.
  • Από τη λεχώνα κι απ' τη μαμή, εχάθει το παιδί.

  ΠΠ

 22. ant avatar
  ant 11/07/2008 15:35:00

  Καλά, ανέκδοτο είναι αυτό τώρα; Ο Γιωργάκης είναι στην πολιτική από το μακρυνό 1981 και μάλιστα στις περισσότερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Τώρα ακούγεται σαν την "μωρά παρθένα" που ήρθε προχθές και έχει σοκαριστεί από τη διαφθορά που αντίκρυσε με τα ματάκια του. Ή είναι μεγάλος υποκριτής ή μεγάλος βλάκας (ή και τα δύο).

 23. nas avatar
  nas 11/07/2008 15:40:54

  Ισως να κάνω και λάθος, πλήν όμως διαβλέπω στη συζήτηση μιά μονόπλευρη -έως μονομανή- επίκριση στο "Γιωργάκη" και στο ΠΑΣΟΚ.
  Ας το επαναλάβω, πως εδώ και 4 χρόνια κυβερνά -σχεδόν "μοναρχικά"- ο Καραμανλής και η Ν.Δ.
  Σημειώνω το "μοναρχικά" επειδή πρώτον, ήταν εξώφθαλμη η αδυναμία της αντιπολίτευσης –δηλ. του ΠΑΣΟΚ διότι οι άλλοι…- να πείσει τον κόσμο για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, δεύτερον οι "νταβατζήδες" εκβιάστηκαν απο τον Καραμανλή και μετά "τα βρήκαν", τρίτον η αριστερά άργησε να στρέψει τα πυρά στην δεξιά διακυβέρνηση, ενώ το ΚΚΕ συνεχίζει ακόμα και σήμερα τον "τριμέτωπο".
  Σήμερα και μετά από τόσα σκάνδαλα "παραγωγής" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της κυβέρνησης Καραμανλή, όχι μόνον δεν επικρίνονται αυτοί που κυβερνούν, αλλά τα βέλη στρέφονται στον Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ, ή στην καλύτερη περίπτωση συμψηφίζεται η ΖΗΜΕΝΣ, στην οποία συμμετείχε ΚΑΙ η Ν.Δ. με τις υποκλοπές, τους Πακιστανούς, τα Ομόλογα και την Ζαχοπουλιάδα.
  Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί αυτή η κριτική μόνον στο ΠΑΣΟΚ;
  Αλήθεια, τι θα λέγατε αγαπητοί εάν την ίδια επιστολή την έστελνε στον Παπανδρέου ο Καραμανλής και εκείνος φέρνονταν όπως φέρεται ο Πρωθυπουργός;
  Το ζήτημα λοιπόν είναι και ποιός στέλνει κάποια επιστολή, αλλά και τι λέει η επιστολή.
  Είναι σωστό ή λάθος πως όπως λέει ο Γιώργος στην επιστολή ότι " έχω ζητήσει επανειλημμένα τη διακομματική συνεργασία για το ζήτημα της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τόπο μας.
  Εσείς όμως, δυστυχώς, τον περασμένο Ιανουάριο, για πολλοστή φορά από το 2004, αρνηθήκατε τη διακομματική συνεννόηση. Απορρίψατε την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνηθήκατε τη συνεννόηση όλων των Πολιτικών Δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Για διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής αλλά και διαφάνεια στις προμήθειες και τις δημόσιες συμβάσεις. Για διαφάνεια με ένα νέο εκλογικό σύστημα, διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση αλλά και στη νομοθεσία.";
  Αν είναι σωστό γιατί αρνείται ο Καραμανλής; Μήπως επειδή το ΠΑΣΟΚ επί είκοσι χρόνια..μπλα...μπλα...μπλα;
  Είναι σωστό ή λάθος η επισήμανση του Γιώργου πως "Σήμερα απαιτείται το θάρρος και η πολιτική βούληση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πρακτικές και λειτουργίες που υπονομεύουν κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πολιτική βούληση περιμένει ο λαός από μας, την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Το περιμένει, το απαιτεί, τώρα. Και το περιμένει ειδικότερα από τα δύο μας κόμματα, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα. Δύο κόμματα που φέρονται από την Γερμανική Δικαιοσύνη ότι στελέχη τους μπορεί να έχουν εμπλακεί σε παράνομο χρηματισμό. Γι΄ αυτό η ευθύνη, η δική σας και η δική μου, είναι μεγάλη»;
  Δηλαδή ο Γιώργος είναι τόσο υποκριτής πλέον που όντας μπλεγμένος (δια του Τρεπεκλη ή άλλου) στο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, να μας παραμυθιάζει; Δηλαδή πιστεύει πως –εφόσον εμπλέκεται- δεν θα τον «δώσει» το σύστημα;
  Είναι αλήθεια ή ψέματα η άποψη του Γιώργου πως «Όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Διοίκησης καθηλώθηκαν σε αδράνεια και, παρά τις προτάσεις μας από τον Φεβρουάριο, αρνηθήκατε κάθε ενέργεια προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.
  Ακόμα και σήμερα η συγκεκριμένη εταιρία συναλλάσσεται με το δημόσιο, ενώ έχουν γίνει γνωστές οι πρακτικές που χρησιμοποιεί. Και το χειρότερο, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης με πράξεις, παραλείψεις και παρεμβάσεις προς συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, απαξίωσαν την έως τώρα δικαστική έρευνα, με κίνδυνο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης στη συνείδηση του ελληνικού λαού»;
  Νομίζω πως όλοι και ειδικά όσοι συμμετέχουν σε αυτή εδώ τη συζήτηση, έχουν το επίπεδο και τις γνώσεις να αντιληφθούν τι γίνεται σήμερα με τη δικαιοσύνη…
  Ο Γιώργος με το ΠΑΣΟΚ που έχει στα χέρια του μοιάζει σαν τους πρωταγωνιστές του γνωστού βιβλίου «οι δέκα μικροί νέγροι»… Τσουκάτος, Μαντέλης, Τρεπεκλής, Άκης και... Κύριος Οίδεν τι άλλο…
  Να παραιτηθεί; Ας υποθέσουμε πως θα το κάνει. Ποιος θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ; Ο Βενιζέλος μήπως; Δηλαδή ο Γιώργος ήξερε τα πάντα για τις μίζες και ο Βενιζέλος δεν ήξερε τίποτα; Κάποιος άλλος; Η Αννούλα; Αστεία πράγματα…
  Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν μεταβιβάζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται… ούτε όμως και επανιδρύεται… όπως κάποιοι προτείνουν.
  Αλλά γιατί ο Καραμανλής, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές κραδαίνοντας την ρομφαία της ηθικής και της κάθαρσης, δεν θέλει καν να μπεί στη συζήτηση;
  Μήπως η απάντηση είναι ένα σχόλιο του Πρετεντέρη στο σημερινό ΒΗΜΑ που λέει: «O Μεϊμαράκης (ναι, ο Μεϊμαράκης !) εξέφρασε τον αποτροπιασμό του που το ΠαΣοΚ πήρε χρήματα από τη Siemens. Σε αντίθεση προφανώς με τον Μεϊμαράκη, ο οποίος ως Γραμματέας της ΝΔ έκανε εκλογές από το υστέρημα των αγνών ψηφοφόρων της. Θα έβαζα τα κλάματα, αν δεν είχα ήδη βάλει τα γέλια».
  Μήπως αν συνεχίσει αυτή την στάση ο Καραμανλής θα είναι για γέλια η πολιτική κατάσταση;

 24. name avatar
  name 19/07/2008 15:46:04

  hmmm...mb its true ,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.