#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2013 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είστε σοβαρός κύριε Τσίπρα;

[caption id="attachment_234710" align="alignnone" width="600" caption="1990"][/caption]

Αν κάποιος από επαγγελματική διαστροφή διαβάσει τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην Αυγή ή αν κάποιος θελήσει να πάθει για το πρόγραμμα των 100 ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φωτιστεί και πολύ. Πέρα από ευχολόγια, αόριστες και γενικόλογες κουβέντες για το που θα βρεθούν τα λεφτά και πώς θα αντιπαρατεθεί η Ελλάδα με τους δανειστές, δεν θα μάθει περισσότερα απ’ όσα ξέρει για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η… αριστερή κυβέρνηση όταν θα καταλάβει την εξουσία.

Ίσως να θέλουν να κρατήσουν μυστικά, να μη θέλουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους, αν έχουν τέτοια φοβούμενοι μην τους κλέψουν τις ιδέες οι αντίπαλοι. Ίσως πάλι να είναι τόσο ανίκανοι να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα που καλύπτονται πίσω από την προσωπική ανικανότητα του κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα της χώρας και τις λύσεις που υπάρχουν.

Πέρα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δύο είναι οι απαντήσεις που μας έκαναν τεράστια εντύπωση από τη συνέντευξη. Και δείχνουν την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Έχουμε και λέμε:

ΕΡ:Η εμφάνιση Σαμαρά στη Βουλή ενίσχυσε τη στρατηγική έντασης και μάλιστα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον σας. Τη σκυτάλη των επιθέσεων πήραν, αμέσως μετά τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Με ποιες πρωτοβουλίες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος;

Η εικόνα του κ. Σαμαρά δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε τον θεσμό του πρωθυπουργού. Η απαξίωση του πολιτικού αντιπάλου, με αυτό τον ακραίο τρόπο, τελικά απαξιώνει τον ίδιο. Δεν ξέρω αν του βγαίνει αυθόρμητα ή κάποιοι τον συμβουλεύουν, αλλά νομίζω ότι ποτέ αρχηγός κυβερνητικής παράταξης δεν εμφάνισε τέτοια εικόνα φτηνής ψευτομαγκιάς μέσα στη Βουλή. Μπορεί να μην του αρέσει να έχει αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι του. Οφείλει με τα λόγια και το ύφος του να σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι κάθε κυβέρνηση έχει και τον πρωθυπουργό που της ταιριάζει. Μια ακραία δεξιά κυβέρνηση εκπροσωπείται και εκφράζεται με ένα ακραίο κοινοβουλευτικό ύφος. Μαύρο στην ΕΡΤ, ΜΑΤ στους εργαζόμενους, καζούρα και τσαμπουκάς στο Κοινοβούλιο. Σημάδια των καιρών.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για απαξίωση του αντιπάλου και για ψευτοτσαμπουκά. Φυσικά ξεχνά ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του όπου βρεθούν κι όπου σταθούν χαρακτηρίζουν τον Σαμαρά δικτάτορα και την κυβέρνηση Χούντα. Μιλούν κάθε τρεις και λίγο για πραξικόπημα, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά κι αυτά όταν κάποιος τολμά να επιβάλει την τάξη στις διάφορες βίλες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάει λοιπόν ο πρωθυπουργός στη Βουλή και ακούει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει γελοίους του βουλευτές της συμπολίτευσης. Βλέπει ένα αρχηγό κόμματος να είναι εκνευρισμένος και να χρησιμοποιεί εκφράσεις απόλυτης αθλιότητας και μάλιστα λίγες ώρες αφότου ένας βουλευτής του λέει να ανοίξουν οι φυλακές γιατί θα χρειαστούν.

Ποιος λοιπόν πρωθυπουργός δεν θα αντιδρούσε σε προκλήσεις του τύπου «γιατί δε με κοιτάτε κύριε πρωθυπουργέ;» Είναι αυτό πολιτικό ήθος από έναν νεόκοπο αρχηγό που δεν έχει βγει βουλευτής ούτε μια φορά στη ζωή του;

Και πάμε στη δεύτερη απάντηση που μας έκανε εντύπωση:

ΕΡ: Τελικά, γιατί τόση κριτική από την κυβερνητική πλευρά για την παρουσία σας στο Τέξας; Τι ενοχλεί;

Τους ενοχλεί η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ από ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς οικονομολόγους. Ενοχλούνται γιατί η εναλλακτική μας πρόταση βρίσκει ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο. Γιατί δημιουργούμε ένα ευρύ δίκτυο οικονομολόγων και διανοουμένων που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό, όταν αυτοί έχουν για μόνο σύμμαχο την κ. Μέρκελ και το κ. Σόιμπλε. Γι' αυτό τους πείραξε τόσο πολύ το Τέξας, όχι γιατί δεν ήξεραν τι λέμε για την Ευρωζώνη και το ευρώ. Όπως επίσης τους πειράζει που εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας όπου βρεθούμε. Μιλάμε για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, για την ολιγαρχία των τραπεζών και των μιντιαρχών που μας κυβερνά και για την ανάγκη να καταργηθεί το άθλιο πρόγραμμα του Μνημονίου. Ενώ αυτοί μιλούν για επιτυχία πάνω στα κοινωνικά ερείπια. Και τρώνε και σφαλιάρες από πάνω, από τους υπαλλήλους της τρόικας. Αυτό τους ενοχλεί. Πως εμείς καταφέρνουμε να χτίσουμε διεθνείς συμμαχίες για την Ελλάδα και βρίσκουμε τη διεθνή αναγνώριση του πολιτικού μας σχεδίου, ενώ αυτοί είναι μόνοι και απαξιωμένοι. Τους σνομπάρουνε ακόμα και οι υπάλληλοι της Κομισιόν, που προτιμούν να πάνε για σκι παρά να ασχοληθούνε μαζί τους.

Ενοχλούνται λοιπόν οι αντίπαλοι διότι ο Τσίπρας αποκτά προφίλ ηγέτη και αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Μα που και από ποιους αναγνωρίστηκε; Στο Τέξας οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι ήταν ο… Β(Μπ)αρουφάκης και ο πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου, ο Τζ. Γκαλμπρέιθ. Η διημερίδα στην οποία παραβρέθηκε ο Τσίπρας ήταν της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής Λύντον Τζόνσον (LBJ School of Public Affairs) του πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν στην οποία ο Βαρουφάκης είναι επισκέπτης και ο Γκαλμπρέιθ καθηγητής. Οι υπόλοιποι που άκουσαν τον Τσίπρα δεν αναφέρονται διότι απλά δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Για ποια «διεθνή αυτιά» μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ακούνε τις απόψεις του; Ποιο είναι το ευρύ δίκτυο οικονομολόγων και διανοούμενων που δημιουργήθηκε; Ο Βαρουφάκης και ο φιλόσοφος Ζίζεκ; Είμαστε σοβαροί;

Εντάξει, να μη μιλήσουν με τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ αν και κακώς διότι αυτοί είναι που κρατάνε τα χρέη της Ελλάδας στα χέρια τους. Ας μας πουν επιτέλους ποιοι είναι οι σπουδαίοι που ακούνε τον Τσίπρα και μένουν με ανοικτό το στόμα. Ας μας πει ο αμετροεπής κ. Τσίπρας ποιες διεθνείς συμμαχίες έχει χτίσει οι οποίες θα του χρειαστούν όταν γίνει πρωθυπουργός.

Καλά, ο Σαμαράς που θα πάει να συνομιλήσει με τη Μέρκελ στο Βερολίνο είναι κακός Έλληνας. Αν αυτός ήταν πρωθυπουργός με ποιον θα μίλαγε τώρα που όλα κρέμονται σε μια κλωστή;

Η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα με τον παντελώς προβληματικό κ. Τσίπρα. Η χώρα και το μέλλον της κύριε αρχηγέ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατάληψη σε σχολείο, ούτε κατάθεση στεφάνου με αλογοουρά. Αν θέλετε να κυβερνήσετε αυτή τη χώρα πρέπει πρώτα να σοβαρευτείτε. Κάντε μια αλλαγή για να σας πάρει στα σοβαρά κι ο κόσμος που τώρα σας γυρνά την πλάτη.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. politis avatar
  politis 18/11/2013 08:07:51

  Δυστυχώς για την πατρίδα μας, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανεπαρκής, λίγος, αλλά και επικίνδυνα λαϊκιστής. Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να αποτελεί τη σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να υπάρξουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν κάθε μέρα πως δεν έχουν καμμία εναλλακτική πρόταση, λαϊκίζουν αφόρητα σε σημείο που λες ... αν ο λαός τους δώσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης, πού θα μας πάνε; Χωρίς αξιόπιστο σχέδιο, χωρίς εξασφαλισμένες διεθνείς συμμαχίες, με θολό προσανατολισμό, με επικίνδυνες απόψεις για τα εθνικά μας ζητήματα, με θέσεις για το (λαθρο)μεταναστευτικό που τρομάζουν;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ politis 18/11/2013 08:36:38

   Δυστυχώς όμως φίλε politis δεν έχουμε αλλη επιλογή. Ολοι οι υπόλοιποι είναι υπόδικοι με αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και συγκάλυψης και τώρα μαζί τους και η Χ.Α.

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 18/11/2013 08:50:09

  Πήρε αέρα το μυαλό του απο τις πολλές καταλήψεις όταν ήταν πρόεδρος 15μελους. Σε έναν λαό που πιστεύει ότι θέλει να ακούσει

 3. Andreas Geo avatar
  Andreas Geo 18/11/2013 09:11:45

  Από ανθρώπους που ακόμα δεν έχουν απαλλαγεί από το κόμπλεξ του ηττημένου στον εμφύλιο, τίποτα καλό δεν μπορεί να προσδοκά η χώρα!
  Το ότι βρήκαν αυτή τη φορά έναν ημιμαθή και άπειρο νεαρό 'του χαβαλέ' να προβάλουν σαν αρχηγό τους, δείχνει την πραγματική τους ένδεια σε ηγετικά στελέχη και το δραματικό ιδεολογικό τους αδιέξοδο...
  Γι' αυτό, δεν προκαλούν καμμιά έκπληξη οι μπαρούφες του επί 19 εξάμηνα πρώην φοιτητή, μετέπειτα ανεπάγγελτου και νυν ...μεγάλου αρχηγού τους, ούτε ανησυχούν κανέναν τα όνειρα καλοκαιρινής νύκτας ότι τάχα θα κυβερνήσουν τη χώρα!

  • Hawk avatar
   Hawk @ Andreas Geo 18/11/2013 11:58:22

   Ο τσίπρας που είναι 40 ετών γιατί να κουβαλάει το κόμπλεξ που λέτε, άντε να το κουβαλάει ο Γκλέζος αλλά ο Τσίρπας γιατί?
   Αν μιά κριτική θα είχε υποβάθρο θα ήταν αυτή για τις θέσεις του σύριζα, όπως π.χ. ότι θα ξαναπροσληφθούν όσοι χάσουν τις θέσεις τους από το δημόσιο και να ερωτηθεί ο κύριος τσίπρας πόθεν θα πληρωθούν όλοι αυτοί αφού τα έσοδα του κράτους δεν φτάνουν και όχι κριτικές του στυλ ημιμαθής κλπ., είδαμε και τους πολυμορφωμένους που μας κατάντησαν και πως βούλιαξαν το καράβι. Γιατί βουλιαγμένο είναι το καράβι φίλε.

  • ελισαβετ avatar
   ελισαβετ @ Andreas Geo 18/11/2013 12:13:59

   Ενώ από αυτούς που κέρδισαν στον Εμφύλιο (πόσο χρόνων είστε? διότι εγώ τον έζησα στο πετσί μου και ευγνωμωνώ τόσο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και τον Ανδρέα Παπανδρέου που φρόντισα να κλείσουν αυτές οι αντιπαραθέσεις), μας κυβέρνησαν τίμια, αξιοκρατικά, με ειλικρίνεια, με καθόλου πελατειακές σχέσεις, περήφανα, έκαναν μία μεγάλη, περήφανη, αναπτυγμένη Ελλάδα με ζηλευτές κοινωνικές παροχές, με ζηλευτή παιδεία. ........?????!!!!!

 4. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 18/11/2013 10:47:26

  Αντιγράφω από την ανάρτηση του Χρύσανθου για το Πολυτεχνείο, τι είχε πει ο καθηγητής Θεόδωρος Λουκάκης του ΕΜΠ για τον Τσίπρα. Ο Λουκάκης είναι ένας σοβαρός επιστήμονας, καθηγητής στους Ναυπηγούς αν θυμάμαι καλά, που έχει αν μη τι άλλο δουλέψει σκληρά στη ζωή του (the hard way που λένε και οι Αμερικάνοι που πρόσφατα ανακάλυψε και λατρεύει ο Τσίπρας.)

  «Εκλέχτηκα καθηγητής στο ΕΜΠ στο τέλος του 1972.Είμουν 34 ετών. Έζησα τα όσα εξιστορεί ο κ. Λαζαρίδης (και μπράβο του) από πολύ κοντά. ΟΛΑ είναι έτσι όπως τα περιγράφει. Από τη δική μου πλευρά περιγράφω την κατάντια της ¨αντισταχανοβίτικης ραχάτ παρτσακλής αριστεράς¨ στη χώρα στο ΒΗΜΑ από το 1985 μέχρι σήμερα. Με τη βοήθεια των ανίκανων αστικών κομμάτων κατάντησε η χώρα στα σημερινά της χάλια. Τελευταία σ’όλους τους δείκτες! Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Όταν (ελέω π.χ. Τσίπρα) δε θα έχω ούτε σύνταξη, ούτε φάρμακα.
  Ο Τσίπρας στο ΕΜΠ κατάστρεφε κατά συρροή το εκπαιδευτικό επίπεδο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ως ηγέτης της παράταξης “Εγκέλαδος”. Τι άλλο έχει κάνει στη ζωή του; Παρτσακλές, ραχάτ ντεμέκ αριστερές μαζώξεις πουθενά δεν έχουν κυβερνήσει επιτυχώς. Στη χώρα μας είναι κάθετα αντίθετες στην ανάπτυξη της χώρας και υπέρ της παρεμπόδισης της ψήφου των αντιφρονούντων.»

  Αγαπητοί φίλοι κάναμε πρωθυπουργό ένα βλάκα γιατί μας είπε ότι λεφτά υπάρχουν και τον πιστέψαμε, προς Θεού μην κάνουμε και κυβέρνηση τα καλομαθημένα άπειρα και αδούλευτα παιδάκια των Βορείων Προαστίων επειδή μέσα στην καλοπέραση τους αποφάσισαν να το παίξουν επαναστάτες του γλυκού νερού.

 5. agnwstos avatar
  agnwstos 18/11/2013 11:00:18

  Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  Μια από τα ίδια. Δεν υπάρχει χρόνος για γκρίνιες ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ, που μετά από κάθε κάλπη φωνασκείτε 3-4 δεκαετίες τώρα: να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω. Φτάνει πια με το δικομματισμο-διπολισμό.
  Τώρα ξέρουμε, όταν συμφωνούν στα κεντρικά,στα βασικά (ΕΕ,ελεύθερη αγορά ,καπιταλισμός) αναγκάζονται προκειμένου να μαντρώσουν καθένας "τον κόσμο του" να σηκώνουν τους τόνουν ,να κάνουν κλοτσοπατινάδα και λαφαζανικά εφέ στα δευτερεύοντα και τριτεύοντα, τα λιγότερο ουσιώδη. Λοιπόν να το πάρουμε απόφαση, εύκολες λύσεις γιοκ, τρίτοι δρόμοι γιοκ,μεσίες γιοκ. Ή θα λουφάξουμε με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και συνεταιράκια ή θα τραβήξουμε για αλλού. Τι έχουμε να χάσουμε πια. Κάποτε μου λέγανε : "ρε μα... στη Σοβιετική Ενωση έχουν κουπόνια ,πεινάνε." Σήμερα τα κουπόνια γίνανε στην Ελλάδα προεκλογική εξαγγελία ενός τύπου που τολμά να μιλά στο όνομα της Αριστεράς. Καταλάβατε κύριοι; Καλή σας μέρα.

 6. ΚΚ avatar
  ΚΚ 18/11/2013 12:29:00

  Δεν θέλω να ψηφίσω πάλι ΝΔ.Αλλά που να πάει ο κόσμος.Πρέπει να σοβαρευτεί ο κ. Τσίπρας,εαν θέλει, και προπαντώς εαν μπορεί να κυβερνήσει. Η άλλη πολιτική της αριστεράς μόνο ο κ.Λαφαζάνης την εκφράζει,μπορεί να διαφωνής αλλά είναι διαφορετική προσέγγειση των πραγμάτων.Είναι σοβαρός ο άνθρωπος.Ο Αλέξης μου θημίζει τον Ανδρέα,που όταν ρωτήθηκε ποιά είναι το καλύτερο επίτευγμα για την 10ετία του 1980, είπε η ένταξή μας στη τότε ΕΟΚ,αυτός που πριν φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.Αυτός όμως ήταν Ανδρέας και είχε συμμάχους Μιτεράν ,Μπράντ κ.λ.π Ευρωπαίους κολοσούς.Ο Αλέξης ποιόν έχει;

 7. agnwstos avatar
  agnwstos 18/11/2013 14:57:50

  Ο Λαφαζάνης είναι ότι οι τροτσκιστικές γκρούπες που υπήρχαν επί Ανδρέα στο ΠΑΣΟΚ. Ώστε να πηγαίνουν αριστεροί στο ΠΑΣΟΚ στη λογική ψηφίζω ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η Δεξιά και αλλά διαφωνώ με "την κυρίαρχη λογική" του ΠΑΣΟΚ ,"υπάρχουν και τίμιες φωνές" εντός του "Κινήματος". Το ίδιο και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν κάτι τύπους σα το Λαφαζάνη που νομίζουν ότι μόνο με αλλαγή νομίσματος αλλά με ίδια οικονομία θα έρθει η ανακούφιση του κόσμου. Και πάνε οι αριστεροί και ψηφίζουνε το νέο ΠΑΣΟΚ,το ΣΥΡΙΖΑ στη λογική να φύγει η ΝΔ,και ας είναι αναξιόπιστος ο ΣΥΡΙΖΑ ,έχει και αριστερούς μέσα. ΑΛΛΟΘΙ λέγεται αυτό. "Αριστερό"άλλοθι. Και όσο πιο γρήγορα οι αριστεροί,οι ριζοσπάστες,οι προοδευτικοί , όλοι που δεν αρκούνται σε μια αλλαγή ψευδεπίγραφη και κάλπικη φύγουν απο το ΣΥΡΙΖΑ είτε στην προεδρική είτε στη λαφαζανική του εκδοχή τόσο το καλύτερο .

 8. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 18/11/2013 15:28:33

  Από τις καταλήψεις και τα 15μελή συμβούλια και δράσεις στο ΕΜΠ ... στα καλέσματα για επαναστάσεις και κατέβασμα του "λαού ;!..." στα πεζοδρόμια και στους δρόμους....
  Ταξίδια στο Αμέρικα επαφές με οικονομολόγους και φιλοσόφους .... και... πρόγραμμα 100 ημερών ....
  Τί θυμίζει....και μυρίζει;....

 9. NK avatar
  NK 18/11/2013 15:47:50

  Μεταπολίτευση χωρίς Αττίλα δεν γίνεται...

 10. Nik avatar
  Nik 18/11/2013 18:07:32

  Πολιτικός μηχανικός ηγείται ομάδας που αποκαλείται "Εγκέλαδος". Αποκαλυπτική σημειολογεία!

 11. George avatar
  George 19/11/2013 05:21:49

  "Είστε σοβαρός κύριε Τσίπρα;"
  Ο τίτλος εκφράζει πραγματική απορία??? Αν ναι, σε ένα παράλληλο σύμπαν...ίσως. Σε δεύτερη σκέψη μάλλον όχι. Ούτε και εκεί......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.