#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είπε κανείς ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι εύκολη;Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής καταιγίδας, που έρχεται ως συνέπεια της τακτικής Σαμαρά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αρνούμενος να σηκώσει μόνος αυτός, όλες τις αστοχίες και τα εγκλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Παρακολουθούμε λοιπόν με ενδιαφέρον να σκορπίζει το ΛΑΟΣ, μετά την επίσημη διαφοροποίηση των δύο κορυφαίων στελεχών του, και το ΠΑΣΟΚ να πνέει τα λοίσθια, καθώς δελφίνοι, ομάδες, κόβες και παρέες προσπαθούν να διασώσουν ότι έχει απομείνει από το ζοφερό πολιτικό τους μέλλον.

Ο κ. Σαμαράς αμφισβητήθηκε έντονα αυτές τις μέρες.  Από εχθρούς και φίλους.  Εμφανίσθηκε να συνθλίβει προσωπικές αρχές και κόκκινες γραμμές, χάριν των αξιώσεων της τρόικας.

Πόσο βάση έχουν οι αιτιάσεις αυτές; Ας δούμε τα πράγματα χωρίς τους διαστρεβλωτικούς φακούς της συστημικής προπαγάνδας

Ο Σαμαράς, αμέσως μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, προχώρησε αναγκαστικά σε μια διαπραγμάτευση με φόντο τους ωμούς εκβιασμούς της Τρόικας περί της 6ης δόσης και μάλιστα υπό την επίσημη απειλή της αποπομπής από το ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού απήλλαξε τη χώρα από τον κ. Παπανδρέου και αφού άφησε ελεύθερο το δίδυμο Παπαδήμου – Βενιζέλου να δοκιμαστεί και να αποδείξει την ανεπάρκειά του, αναδείχθηκε σε πρόσωπο κλειδί, παίρνοντας σιγά - σιγά πάνω του το βάρος των συνομιλιών.

Σήμερα, για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, ο Σαμαράς αναδεικνύεται σιγά σιγά και μέσα από τακτικούς χειρισμούς στον μοναδικό συνομιλητή της Τρόικα - η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Και μόνο το γεγονός ότι καθαρίζει το πολιτικό πεδίο και ο Σαμαράς αναδεικνύεται στο μοναδικό συνομιλητή των διαπραγματευτών δίνει από μόνο του μια μεγάλη ελπίδα.

Κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι δύσκολο. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν υφίσταται κόστος, έστω και προσωρινό. Είπε όμως κανείς ποτέ ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι εύκολη; Είπε κανείς ποτέ ότι μόλις του δανειστές δουν τον Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας θα παραδοθούν αμαχητί;

Δεν απομένουν παρά οι εκλογές για να πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή ο αρχηγός της ΝΔ για να διαπραγματευθεί ο ίδιος άμεσα με τους δανειστές χωρίς την μεσολάβηση των φερέφωνων της Τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. abcd avatar
  abcd 11/02/2012 11:34:05

  Δεν απομένουν παρά οι εκλογές για να πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή ο αρχηγός της ΝΔ για να διαπραγματευθεί ο ίδιος άμεσα με τους δανειστές χωρίς την μεσολάβηση των φερέφωνων της Τρόικα.  Πότε;

 2. ΜΠ avatar
  ΜΠ 11/02/2012 11:42:46

  «Ο S&P ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησής της, η εφαρμογή CAC που επηρεάζουν τον χρόνο και το ύψος της αποπληρωμής του χρέους σε ελληνικά ομόλογα, θα αποτελέσει selective default.

  Σε περίπτωση που το ελληνικό Κοινοβούλιο περάσει νομοθεσία που επιτρέπει την τροποποίηση του ελληνικού κρατικού χρέους που υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο, ώστε να περιλαμβάνει αναδρομικά CACs, θα υποβαθμίσουμε τις αξιολογήσεις για εκδόσεις χρέους σε D από CC.

  Για τις εκδόσεις ελληνικού χρέους που παραμένουν ανεπηρέαστες από οποιοδήποτε
  αλλαγή στο ελληνικό δίκαιο, θα διατηρήσουμε τις αξιολογήσεις μας».

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 11:45:42

  Δεν εκτιμούσες κανέναν μόνο σώπα

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 11:57:09

  Ο Παπανδρέου μιλάει τώρα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟκ για τα δεινά μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας για να πείσει τους πασόκους να ψηφίσουν. Αφού βέβαια έκανε μια ιστορική αναδρομή της θεάρεστης προσπάθειάς του τα τελευταία 2 χρόνια, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη του ως συνήθως. Ελάχιστος, μικροπρεπής, ανεύθυνος για μία ακόμη φορά. Τελείωνε γιατί θέλουμε να ακούσουμε τον Σαμαρά και πιάνεις την αίθουσα της γερουσίας

 5. man8os avatar
  man8os 11/02/2012 11:57:45

  Ασχετο, αλλα εχω τετοιο σκακι!

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/02/2012 11:58:21

  Ακριβώς, αλλά -και είναι σημαντικό στις εκλογές- πρέπει με κάποιο τρόπο οι τακτικές αυτές του Αντώνη Σαμαρά να μεταφραστούν σε συντριπτική εκλογική επικράτηση ειδάλλως τα φαντάσματα του καταρρέοντος πολιτικού θιάσου που μας οδήγησε ως εδώ και οι καλλικάντζαροι του συστημικού υποκόσμου (ΜΜΕ κα) θα πριονίζουν το δένδρο της εθνικής ανεξαρτησίας που θέλουμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και που δεν τους συμφέρει. Διότι το πάν είναι να διασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό προυποθέτει όμως επαναστατικές μεταβολές και στις δομές και στις συνειδησεις.
  1) Αποσύνδεση της ικανότητας της εκάστοτε κυβέρνησης να κυβερνά από τα κομματικά παιχνίδια-δλδ αποσύνδεση του κρατους από τα κόμματα. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα πάμε πουθενα.
  2) Απόδοση ευθυνών σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ μας έφεραν εδώ από την δικαιοσύνη.
  3) Το 2 προυποθέτει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, κατα το δυνατόν, δικαιοσυνη, όπερ σημαίνει ΕΚΛΟΓΕΣ για δικαστικούς, ουσιαστικά αναδιάρθρωση του δικαστικού πεδίου και των θεσμών, ώστε να μην εξαρτώνται από μαφιόζικα κόμματα.
  4) Εθνική παιδεία (που δεν συνεπάγεται απομόνωση όπως θα διατείνονταν οι ψευτοδιεθνιστάδες κολαούζοι) σε όλα τα επίπεδα.

 7. epi avatar
  epi 11/02/2012 11:58:42

  Μάλλον εσύ και ορισμένοι άλλοι θα έπρεπε να σιωπούν, αφού μας παραπληροφορούσατε λέγοντας ψευδώς οτι το νέο μνημόνιο θα είναι σε ελληνικό δίκαιο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ epi 11/02/2012 12:06:55

   Ποιός σου είπε ότι θα είναι σε αγγλικό δίκαιο; Το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης θα είναι ελληνικό. Απλά δεν ήσουν εξ αρχής εδώ γι' αυτό δεν ξέρεις. Άστο. Περίμενε να ακούσεις τον Σαμαρά σε λίγο στην Κ.Ο. για όλο το θέμα και άσε τα άσφαιρα

   • epi avatar
    epi @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 12:09:08

    To λέει στο real.gr. Και έχει και όλο το μνημόνιο.

 8. pesaola avatar
  pesaola 11/02/2012 12:04:04

  Αφήστε τα παραμύθια περί αναδιαπραγμάτευσης. Από τη στιγμή που θα υπογράψουμε, η τρόικα θα προχωρήσει σε εκτέλεση του προγράμματος και σε εκποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Δε θα κάτσουν να συζητήσουν, παρά μόνο λεπτομέρειες.
  Ο Σαμαράς είχε δίκιο που είχε αντιταχθεί στο Μνημόνιο, όχι επειδή θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση και εφαρμογή (αυτά είναι δευτερεύοντα), αλλά γιατί μας έβαζε σε ένα δρόμο εξάρτησης και εκβιασμών.
  Τώρα γιατί υπογράφει το νέο μνημόνιο; Για να το επαναδιαπραγματευτεί μετά; Αφού, από τη στιγμή που θα το έχει υπογράψει, θα είναι δεμένος χειροπόδαρα.
  Άσε που, αν υπογράψει, δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ με τον τρόπο που θα ήθελε. Στην καλύτερη περίπτωση θα ψάχνει για συνεργασίες με τα υπολείμματα του Πασοκ και του Λαος, μέσα σε ένα καθεστώς διάλυσης, κοινωνικής έκρηξης και ημί-αναρχίας.
  Ενώ, αμα πει το ΟΧΙ, θα αποκτήσει τεράστια κοινωνική δυναμική και θα μπορέσει να διαχεριστεί την κατάσταση με τους δικούς του όρους.
  Η χρεοκοπία είναι δεδομένη έτσι και αλλιώς. Το θέμα είναι να έχουμε την ηγεσία και τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή να τη διαχειριστούμε με τη μικρότερη δυνατή ζημιά.
  Ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο ο Σαμαράς καίει τη μοναδική αστική δύναμη που θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ pesaola 11/02/2012 12:07:30

   Κανείς δεν μπορεί να δέσει χειροπόδαρα κανέναν. Ειδικά τον Σαμαρά κι ειδικά τον κόσμο που έχει στοιχηθεί με ΑΓΩΝΙΑ από πίσω του..
   Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να ξεπουλιούνται οι δομές της χώρας...

   • Κρίμα avatar
    Κρίμα @ vardarskian 11/02/2012 12:21:36

    Το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ όλων των επιχειρημάτων είναι αυτό περί του κόσμου που έχει στοιχηθεί με ΑΓΩΝΙΑ από πίσω του.
    Χωρίς να είναι ποιοτικά το ίδιο πράγμα, ο κόσμος με τον ίδιο τρόπο το 2009 είχε στοιχηθεί πίσω από τον ΓΑΠ.
    Έτσι αφήνει την τύχη του σε διαπραγματευτές πίσω από κλειστές πόρτες που όχι μόνο δεν έχουν καμμία εξουσιοδότηση γι'αυτό αλλά στη συνέχεια τον εμπαίζουν.
    Τελικά μας αξίζουν όλα όσα τραβάμε και θα τραβήξουμε.
    Η ανωριμότητα είναι εθνική ασθένεια.

    • vardarskian avatar
     vardarskian @ Κρίμα 11/02/2012 13:00:17

     η σύγκριση με τον ΓΑΠ ήταν από μόνη της αποτρεπτική στο να απαντήσω με λογικό επιχείρημα. Συγγνώμη...

     Έχεις κάποια εναλλακτική από το να εξουσιοδοτήσει ο λαός κάποιον πατριώτη να τον αντιπροσωπεύσει; Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον...

     • Κρίμα avatar
      Κρίμα @ vardarskian 11/02/2012 13:19:58

      Υπάρχουν τρεις λύσεις, οι εξής δύο, ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

      Τα περί χρεωκοπίας αν γίνουν εκλογές είναι σκιές στον τοίχο.
      Κάπου να σταματήσουν τα λογιστικά τερτίπια και να σταθούμε στο τελευταίο οχυρό στις ΑΞΙΕΣ.
      Η χώρα θα χρεωκοπήσει ούτως ή άλλως αν η κοινωνία είναι διαλυμένη και ο λαόσ εξουθενωμένος. Κάθε άλλο επιχείρημα είναι σύμφωνο με τον Μπένυ "ας χρεωκοποήσουν οι έλληνες όχι η ελλάδα" (τα πεζά για να αποδοθεί το βάρος που δείχνει ότι δίνει στις έννοιες)

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ pesaola 11/02/2012 12:18:37

   Παραπλανείς. Καμία ιδιωτική και δημόσια περιουσία δεν μπορεί να εκποιηθεί αν δεν το θέλουμε εμείς. Ούτε υπάρχει καμία μνημονιακή συμφωνία να πουλήσουμε την περιουσία μας. Άσε τα τζούφια. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων είναι άλλο και άλλο είναι η εκποίηση.

   • Κρίμα avatar
    Κρίμα @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 12:26:42

    Ή εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι ή όλοι οι άλλοι έχουν παραισθήσεις.
    Η πώληση της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ. δεν είναι εκποίηση; τι άλλο είναι; Μήπως πωλείται μόνο η επιχείρηση χωρίς τους ταμιευτήρες και το δίκτυο διανομής;
    Ας συμφωνήσουμε σε κάτι λογικό γιατί θα τα παίξουμε στο τέλος.

    • vardarskian avatar
     vardarskian @ Κρίμα 11/02/2012 13:04:36

     στην πώληση της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ κ.λπ. συμφωνώ κι εγώ με τον Κρίμα. Είναι η δική μου κόκκινη γραμμή.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Κρίμα 11/02/2012 13:49:01

     Στις υπηρεσίες που παράγουν τα απαραίτητα για την επιβίωση και διαβίωση, μην τολμήσουν να βάλουν χέρι. Φτάνει ο ΟΤΕ!

   • pesaola avatar
    pesaola @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 12:51:31

    Στη σελίδα 425 αναφέρεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το 2012:

    http://naftemporiki.gr.s3.amazonaws.com/docs/2012/02/10/nomosxedio2.pdf

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή βέβαια. Και φυσικά ζητάνε άμεση εκποίηση, ανεξάρηττα από το αν θα βρεθεί το κατάλληλο τίμημα κλπ. (δες π.χ. διαλόγους Σόιμπλε - Βενιζέλου στο προχθεσινό Eurogroup)

    Η ιδιωτική περιουσία θα εκποιηθεί μέσω των τραπεζών και του ελέγχου των φορολογικών εσόδων που θα πάρουν στα χέρια τους. Καταργώντας μάλιστα άμεσα τις ρυθμίσεις που προστάτευαν περίπου 1.000.000 οφειλετες σε συνθήκες κατάρρευσης της αγοράς.
    Επίσης, σε σχέση με την ιδιωτική περιουσία θυμηθείτε τις δηλώσεις διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων περί 'υπερβολικά υψηλού ποσοστού ιδιοκατοίκησης' στην Ελλάδα, την επιμονή Μέρκελ και Ρέσλερ για επίσπευση του Κτηματολογίου και συνδέστε τα και με την καταιγίδα των φόρων στα ακίνητα.
    Τότε θα καταλάβετε τι ΄θα γίνει με την ιδιωτική περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που δε θα τα βγάλουν πέρα.

    Όσο για το δέσιμο χειροπόδαρα, εκτός από το ίδιο το μνημόνιο που μας δένει από εκατό μεριές, δές π.χ. και δηλώσεις Σόιμπλε:

    http://www.express.gr/news/finance/564056oz_20120210564056.php3

    Όπως βλέπεις ο Σόιμπλε παίζει σκληρά το χαρτί του προτού υπογράψει για τα λεφτά. Και μάλιστα μόνο για την πρώτη δόση.
    Εμείς γιατί δεν παίζουμε το μόνο χαρτί που έχουμε, την καθυστέρηση για εκλογές με απειλή χρεοκοπίας, προτού υπογράψουμε;
    Τι περιμένουμε, να δεσμευτούμε πρώτα για μια δεκαετία και μετά να διαπραγματευτούμε;
    Αυτό ήταν το βασικό έγκλημα του Γιωργάκη, γιατί το επαναλαμβάνει ο Σαμαράς;

 9. Alex avatar
  Alex 11/02/2012 12:04:11

  Ο απίστευτος ΓΑΠ αναρωτιεται αν .... το παίζουνε!!!

 10. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2012 12:04:33

  @filyra

  Έι... Να περιμένεις στη σειρά σου να μας σώσεις εμάς που δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας!

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/02/2012 12:06:05

  Ναι, για φανταστείτε να είχε εκλεγεί η Ντόρα αρχηγός στη ΝΔ ,και σήμερα τη διαπραγμάτευση να τη χειρίζονταν ο ΓΑΠ και η Νόρα!

  Θα είχαν παραχωρήσει και την Ευβοια...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/02/2012 12:21:15

   Την Ελλάδα ολόκληρη θα είχαν παραδώσει στον Τόμσεν. Αυτοί θα έκλειναν ραντεβού να τον δούν στο Μαξίμου.

   Ο Αντιβασιλεύς Τόμσεν θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου την πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη ομού μετά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με θέμα την εκποίηση των εθνικών οδών Εγναντίας και της υπογραφής της μονομερούς παραίτησης καθορισμού ΑΟΖ για το Καστελλόριζο.

   • Y. avatar
    Y. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 13:52:39

    Ο δε Γιαννίτσης με νομοθετική ρύθμιση, θα έκανε τη γερμανική, επίσημη γλώσσα του κράτους

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/02/2012 12:07:23

  Φάκτορα θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου με μια βασική προϋπόθεση.
  Αν γινόταν πρώτα εκλογές.
  Δεν μπορεί να δεσμεύσει κανένας τη χώρα χωρίς την αποδοχή των πολιτών.
  Γιατί είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα; & δεν μιλάω για τα Μνημόνια Ι και ΙΙ.
  Στα πρώτο Μνημόνιο του Καστελόριζου φτάσαμε από ΠΑΣΟΚική σκοπίμοτητα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα υπήρχε μια κατασπατάληση πόρων (όποιος διαφωνεί ας αναζητήσει Οκτώβριο του 2009 - Ιανουάριο 2010) που επιδείνωσε την κατάσταση εμφανίζοντας το ΔΝΤ ως κιβωτό του Νώε ο άνθρωπος που παραιτείται στον εαυτό του.
  Στη συνέχεια όμως υπήραχαν Νόμοι του Κράτους που δεν εφαρμόστηκαν.
  Υπογραφές σε συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν.
  Ερήμην του Ελληνικού Λαού βέβαια.
  Και φωνάζαμε για το αδιέξοδο.
  Και δικαιωθήκαμε γιατί διαφορετικά θα είμαστε στις αγορές και το PSI άχρηστο και μη απαραίτητο.

  Πλήρη δικαίωση στρατηγικής λόγων και προβλέψεων του κ Σαμαρά και της ΝΔ με αμείλικτα αποτελέσματα για την οικονομία και ολέθριες συνέπειες για 1,000,000+ πολίτες.

  Και ξαφνικά λέμε ΝΑΙ σε τι;
  -Στον Τραπεζίτη του κ Σημίτη και της ΕΚΤ ...δεν θα ήξερε φαντάζομαι την οικονομική κατάσταση ούτε τα στοιχεία της χώρας.
  -Προωθείται για ψήφιση ΝΟΜΟΣ του κράτους για το PSI.

  Μα θα διαπραγματευτούμε λένε ορισμένοι.
  Και ρωτώ λοιπόν: δανείζεσαι για αγορά σπιτιού υπογράφεις και διαπραγματεύεσαι μετά; Θέτοντας την επικύρωση και τη συμμετοχή των πολιτών (που θα υποστούν τις συνέπειες) μετά την υπογραφή;

  Μα φτάσαμε στο PSI γιατί οι κυβερνήσεις ΓΑΠ και Παπαδήμου δεν τήρησαν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους.
  Που ήταν ΝΟΜΟΙ του Κράτους....σωστοί ή άδικοι (άδικοι κατά εμένα) και η τήρησή τους την κρίνει η δικαστική εξουσία και η κάλπη και όχι οι υπογραφές....πλην της μπανανίας που λέγεται Ελλάδα όπως ο ΓΑΠ κατάντησε τη χώρα.
  Επιπλέον τους όρους της συμφωνίας τους συζητεί ο ....Βενιζέλος; Που εξαιτίας της ....Aegean μπέρδεψε το ΦΠΑ στις μπουγάτσες;

  Κανείς λοιπόν δεν επιτρέπεται να θεσμοθετήσει οποιαδήποτε δέσμευση οποιοσδήποτε πριν την λαϊκή ετυμηγορία.


  ΥΓ

  Είμαστε με τη ΝΔ
  Είμαστε με το Σαμαρά
  Αλλά δεν είμαστε σύστημα ΠΑΣΟΚ οι κλακαδόροι μόνο θόρυβο προσφέρουν δεν προσφέρουν απόψεις που μέσο της σύνθεσης γίνονται θέσεις.... και πάνω από τις θέσεις και τη στάση ζωής ας μην ξεχνάμε υπάρχουν ΝΟΜΟΙ ...το Σύνταγμα δεν είναι μόνο η πλατεία. (σε ορισμένους σχολιαστές αφιερωμένο που μόνο με απαξίωση και ύβρεις απαντούν στη διαφορετικότητα της άποψης...το έγραψα και εχθές είμαστε δεξιοί και πολίτες για πρόβατα ας πάνε στην Αλέκα και στον Αλέξη)

  • factorx avatar
   factorx @ Ο Ιθαγενής 11/02/2012 12:17:08

   1. Αυτα τα τελευταία Ιθαγενή, που τα λες; Δεν δημοσιεύονται οι απόψεις σου - μανιφέστο; Οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να απαντούν και να αντιδρούν στην ισοπέδωση των πάντων;
   2. Επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις την σχέση της πρώτης περιόδου που γράφεις της αντιπολίτευσης Σαμαρά, με την σημερινή, αυτό θα πεί ίοτι η ΝΔ πατραδίδεται και υποχωρεί;
   3. Το άρθρο γράφει απλά: ο Σαμαράς επαναδιαπραγματευση υποσχεθηκε επαναδιαπραγμάτευση κάνει και μετά τις εκλογές καλύτερα
   4. πέρα απο αφορισμούςκαι γενικεύσεις, ποια είναι η άλλη λύση;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ factorx 11/02/2012 12:27:46

    1. Μα φίλε μου το αναφέρω ξεκάθαρα : "...σε ορισμένους σχολιαστές"
    2. πχ Το απλούστερο πόσοι ψήφοι (βάση Συντάγματος) χρειάζονται για ΜΠΔΣ που αφορά το 2012 - 2015; πχ θα μας δεσμεύσει ενυπόγραφα ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος; πχ Αγγλικό Δίκαιο; (για να πούμε ότι ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή)
    3. Υπάρχει ήδη κατατεθειμένο και το σχέδιο Νόμου και οι αιτιολογικές εκθέσεις και Μνημόνιο στη Βουλή. Επαναδιαπραγμάτευση; ΝΑΙ οι Νόμοι αλλάζουν με Νόμους. Συμφωνώ. Τα ενυπόγραφα συμβόλαια;
    4. Εκλογές, όπως είχαμε πει τον Φεβρουάριο του 2012 και η ΝΕΑ Διάρθρωση της σύνθεσης των εκπροσώπων του έθνους ας επικυρώσουν.

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/02/2012 12:08:05

  Καληνύχτα από Αραβαντινού μεριά

 14. pol avatar
  pol 11/02/2012 12:10:28

  Περικλής, Θουκυδίδου Ιστορία Β60,61 μετάφραση Ελευθέριου Βενιζέλου (διατηρείται η ορθογραφία του αρχικού κειμένου)

  B.60. 2,3 … Εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι η πόλις, η οποία ακμάζει ως σύνολον, ωφελεί περισσότερον τους ιδιώτας, παρά εάν, ενώ καθείς από τους πολίτας ευτυχή, εκείνη ως σύνολον αποτυγχάνη. Διότι άνθρωπος που ευδοκιμεί εις τας ιδιωτικάς του υποθέσεις, εάν η πατρίς του καταστραφή, χάνεται και αυτός μαζί της, ενώ είναι, πολύ μάλλον πιθανόν ότι θα σωθή, εάν κακοτυχή μεν ο ίδιος, η πατρίς του όμως ευτυχή. Αφού λοιπόν η μεν πόλις είναι ικανή να βαστά τας ατυχίας των ιδιωτών, αλλ' εις έκαστος από αυτούς ανίκανος να βαστά τας ιδικάς της, οφείλομεν όλοι να την υποστηρίξωμεν και όχι να συμπεριφερώμεθα όπως σεις τώρα, οι οποίοι, τρομαγμένοι από τας ιδιαιτέρας σας δυστυχίας, παραμελείτε το έργον της σωτηρίας της πόλεως».

  B.61. «Όταν κανείς ευρίσκεται εις την ανάγκην που ευρέθημεν ημείς, είτε να υποταχθή και υποχωρήση αμέσως εις ξένας διαταγάς, είτε να εκτεθή εις τον κίνδυνον του πολέμου, δια να σώση την ανεξαρτησίαν του, ουδεμία αμφιβολία ότι ο αποφεύγων τον κίνδυνον είναι πλέον αξιοκατάκριτος από εκείνον που τον αντιμετωπίζει.» … «Οφείλετε να λησμονήσετε τας ιδιωτικάς σας λύπας και να προσπαθήσετε να σώσετε την πόλιν».

  Β62 «να είσθε βέβαιοι ότι η ελευθερία, εάν την προασπίσωμεν και την σώσωμεν, ευκόλως θ' ανακτήση αυτά, ενώ εάν κανείς υποβληθή εις ξένην κυριαρχίαν, και τα προηγουμένως αποκτηθέντα συνήθως ελαττούνται. Ούτε πρέπει να φανώμεν διττώς κατώτεροι των πατέρων μας, … Είναι δε αισχρότερον ν' αφήση κανείς να του αφαιρέσουν ό,τι έχει, παρά ν' αποτύχη, ενώ επιδιώκει ν' αποκτήση κάτι τι. Και καθήκον σας είναι ν' αντιμετωπίσετε τους εχθρούς όχι μόνον με αυτοπεποίθησιν, αλλά και με καταφρόνησιν αυτών. Διότι και δειλός ακόμη και τυχηρός ανόητος ημπορούν να έχουν αλαζονικήν πεποίθησιν εις εαυτούς, καταφρόνησιν όμως εκείνος μόνος, του οποίου η πεποίθησις περί της απέναντι των άλλων υπεροχής στηρίζεται επί γνώσεως θετικής, όπως συμβαίνει με σας.»


  Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
  www.ifestosedu.gr – info@ifestosedu.gr

 15. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 11/02/2012 12:12:08

  Μέρες και Έργα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά:

  - Εκδίωξη πρωθυπουργού (ΓΑΠ)
  - Συντριπτική φθορά του κυβερνητικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ)
  - Ουσιαστική διάλυση των Ένωσης Επαγγελματιών Κυβιστήρων (ΛΑΟΣ)
  - Διαπραγμάτευση με την τρόικα (όταν τα χείλη όλων των εγχώριων ασεβών έμειναν προκλητικά άλαλα)
  - Εκλογές λίαν συντόμως (την ώρα που το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο είχε αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα της διά βίου εξουσίας του Λουκά Παπαδήμου ως επίσημου, πια, επιτρόπου της τρόικα στη χώρα)

  Συνεχίζεται…

  • tak avatar
   tak @ Τιγράνης 11/02/2012 12:15:59

   Ανέτρεψε τα σχέδια της Μέρκελ, η οποία και γι αυτό τον μισεί θανάσιμα...

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ Τιγράνης 11/02/2012 13:13:08

   Και αφού τα έκανε όλα αυτά γιατί ο κόσμος δεν του τα αναγνωρίζει? Διότι στην συνέχεια που λέτε θα πρέπει να συμπληρώσουμε , αγγλικό δίκαιο, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μείωση βιοτικού επιπέδου, αναδιαπραγμάτευση των όσων υποτίθεται γλιτώσαμε σήμερα σ΄ένα εξάμηνο κ.λ.π. Αν ήταν έτσι όπως τα περιγράφεται ο αναβρασμός στην Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι αδικαιολόγητος. Συμπερασματικά ή εμείς ζούμε στην πραγματικότητα και όσα αναφέρεται παραπέμπουν σε ανούσια για τον πολίτη πράγματα ή γράφετε από άλλη χώρα.

   • Α avatar
    Α @ ΑΝΤΩΝΗΣ 11/02/2012 13:36:36

    Που είδες τον αναβρασμό;

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ ΑΝΤΩΝΗΣ 11/02/2012 14:32:47

    Αγαπητέ Αντώνη, επειδή ούτε εσείς ούτε εγώ εκπροσωπούμε τον κόσμο, ας περιμένουμε την κάλπη να δείξει αν αναγνωρίζεται ή όχι κάτι στον Σαμαρά.

    Από την πλευρά μου πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ο Σαμαράς αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων που βιώνουμε, και όσοι δυσπιστούν αρκεί να δουν τη στάση των εταίρων. Με αυτόν διαπραγματεύονται, αυτόν υπολογίζουν, αυτόν θέλουν να παγιδεύσουν. Υποκειμενική εκτίμηση, πιθανόν εσφαλμένη, αυτήν έχω όμως και αυτήν καταθέτω.

    Το να χρεώνετε στον ΑΣ τα εγκλήματα του ΓΑΠ θεωρώ ότι δεν είναι σώφρον. Όπως επίσης και να προεξοφλείτε τη ροή των εξελίξεων. Λίγο υπομονή και σε λίγο θα φανούν οι θέσεις και οι προθέσεις καθενός.

    Όσον αφορά το συμπέρασμά σας που το θέτετε σε σχήμα δυοίν θάτερον, επειδή γείτονες, φίλοι και συμπολίτες μου με διαβεβαιώνουν επιμόνως ότι ο τόπος που διαμένω συνεχίζει να ονομάζεται Ελλάδα παρ΄όλους τους εφιαλτικούς χειρισμούς λογής εγχώριων Ηρόστρατων, αναγκάζομαι, λόγω της διλημματικής φύσης της κρίσης, να δεχτώ το πρώτο σκέλος της, ήτοι ότι "εσείς δεν ζείτε στην πραγματικότητα και ότι όσα αναφέρω παραπέμπουν σε ουσιαστικά για τον πολίτη πράγματα".

    • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
     ΑΝΤΩΝΗΣ @ Τιγράνης 11/02/2012 17:15:02

     Αγαπητέ μου φίλε

     Με τα γραφόμενά σας είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται την διεύθυνση κατοικίας σας και τον Τ.Κ. της περιοχής σας. Αυτό για το οποίο δεν είμαι βέβαιος είναι αν έχετε καταλάβει ότι η πλειοψηφία του κόσμου είναι απέναντι σε όλα όσα εσείς θεωρείται σημαντικές επιτυχίες ενός καθ' όλα τίμιου και ευπατρίδη πολιτικού. Μέχρι αποδείξεως του εναντίον βεβαίως. Είδωμεν. Η υπομονή έχει εξαντηθεί εδώ και καιρό.

  • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
   ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ Τιγράνης 11/02/2012 13:39:54

   Σωστά όλα όσα λες.
   Πριν απο λίγο ο Α. Σαμαράς δεν άφησε τίποτε αναπάντητο για τη λογική μας και την ψυχή μας!

  • Y. avatar
   Y. @ Τιγράνης 11/02/2012 13:57:07

   Είναι και ομορφόπαιδο

  • anarxikos avatar
   anarxikos @ Τιγράνης 11/02/2012 15:28:18

   Ας προσθέσω και εγώ μερικά

   1) Κατάφερε να μην συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου ψηφίζοντας το Μνημόνιο 2 ο ίδιος! (και επιβάλλοντας και κομματική πειθαρχία)
   2) Εδιωξε το Πασοκ μία στις αρχές Δεκέμβρη ,μία στις 19 Φλεβάρη μετά τον Απρίλη και μετά ποιος ξέρει πότε (τη βρωμοδουλειά του γαπ συνεχίζει ο άνθρωπος)
   3) Κατάφερε μετά απο "σκληρές" διαπραγματεύσεις ο μισθός να μειωθεί μόνο 20% και έτσι μας "έσωσε" αφού δεν ήθελε δυο χρόνια να μας σώζει μόνο ο γαπ.Την επόμενη φορά και αυτός και ο γαπ θα μας πουν να περάσουν τα νέα μέτρα γιατί αλλιώς χρεοκοπούμε (όχι αυτό δεν είναι...εκβιασμός -τους εκβιασμούς άλλωστε τους έκανε ο γαπ-αυτό είναι...υπεύθυνη πολιτική στάση)
   4) Θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου παρά τις "μπαρούφες" που λέει για εκλογές αφού αμα βρωμίσεις τα χέρια σου μια φορά μετά το έχεις πάρει το...κολάι
   5) Σταμάτημα των κυβισθίσεων του ΛΑΟΣ και αρχές κυβισθίσεων απο τον ...ίδιο.
   Αντε και εις...ανώτερα.Αλλα ξέχασα.Θα μου πείτε τι θέλω να μην ψηφιστούν τα μέτρα και να χρεοκοπήσουμε; (πιπέρι,πιπέρι!)

 16. man8os avatar
  man8os 11/02/2012 12:13:24

  Οσο για το αρθρο:
  Ο Σαμαρας αναγκαστηκε να κανει μερικες κινησεις που του κοστισαν ακριβα.
  Αρχικα επρεπε να φυγει ο ΓΑΠ που ηταν και ειναι επικυνδινος για τη χωρα. Για να φυγει ανακγαστηκε ναα συναινεσει στο ονομα του μεταβατικου προθυπουργου.
  Το συστημα νομισε οτι μπορει να τον παγιδευσει λεγοντας οτι ο Σαμαρας υπεγραψε και πως ειναι και αυτος συνεχιστης του μνημονιου. Αυτο ηταν το σκελος το οποιο εδωσε φθορα στον Σαμαρα (παρατηρησαμε τους τελευταιους μηνες τη σταθεροποιηση της ΝΔ σε ποσοστα 28-30%).
  Δηλαδη οι 4 υπουργοι στην κυβερνηση, η προπαγανδα περι συκηβερνησης και η υποσχεση του να ψηφισει το νεο μνημονιο. Αυτα εδωσαν αφορμη στους επικριτες του να αντιμιλησουν.
  Τωρα πλεον ο Σαμαρας ειναι η μονη συγκροτημενη πολιτικη προταση που υπαρχει. Και εχει πραγματικα εθνικα οφελη προταση. Η συσπειρωση της ΝΔ καθως θα πλησιαζουμε προς τις εκλογες θα ανεβει. Αλλα τους τελευταιους 3 μηνες η ΝΔ υπεστη πληγματα απο τους υπηρετες του μνημονιου που προσπαθησαν να στερησουν την αυτοδυναμια απο τον Σαμαρα. Ειναι ενα ενδιαφερον στοιχημα για τον Σαμαρα αν θα μπορεσει απεναντι στην καταθλιπτικη ισχυ των ΜΜΕ και των υπηρετων των ξενων κεντρων (Αμερικανικων και μη) να καταφερει να πεισει τον κοσμο και να βγαλει αυτοδυναμια.

  • Y. avatar
   Y. @ man8os 11/02/2012 14:03:13

   “Ειναι ενα ενδιαφερον στοιχημα για τον Σαμαρα”, ...και για μας

 17. monomaxos avatar
  monomaxos 11/02/2012 12:13:31

  Η διαπραγμάτευση είναι εύκολη αν οι θέσεις του διαπραγματευόμενου είναι σταθερές. Αν οι θέσεις σου είναι σαν τη σβούρα βράσε ρύζι. Ο Σαμαράς κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να διατηρήσει το ΓΑΠ ζωντανό με την συγκυβέρνηση (άστε τις μπούρδες ότι τον έδιωξε όταν βρίσκεται απέναντί του στο τραπέζι με τον Παπαδήμο) και να δώσει άλλοθι στα λάθη του ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο ώστε στο τέλος τις μούντζες του ΠΑΣΟΚ να τις φάει η παράταξη της ΝΔ.

 18. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/02/2012 12:20:07

  Το tvxs επιμένει σήμερα (επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομικών) ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ως υποχρέωση από το νέο μνημόνιο. Τι γίνεται τελικά; Δεν υποτίθεται ότι ο Σαμαράς διαβεβαίωσε, με ειδική αναφορά μάλιστα στην προχθεσινή δήλωσή του, ότι δεν θα αυξηθούν;

  Ο Βενιζέλος παίζει βρώμικο πόλεμο, και κάποιοι μιλάνε ακόμα για "Απρίλιο" να γίνουν οι εκλογές...

  • Y. avatar
   Y. @ Αυριανιστής 11/02/2012 14:05:47

   Νισάφι πιά αυτή η γρίνια αυριανιστή

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Y. 11/02/2012 14:18:18

    Απάντηση θέλω, κι όχι τουρκογενή επιφωνήματα. Θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, όπως διαδίδουν οι "κύκλοι" του Βενιζέλου ή όχι;

    • Y. avatar
     Y. @ Αυριανιστής 11/02/2012 14:45:23

     Τον όρο “παπαγαλάκια”, τον έχεις ακουστά?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 12/02/2012 02:12:24

   -Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

   Οποιος θέλει μπαίνει στην Βουλή και κατεβάζει το κείμενο που έχει κατατεθεί.....

 19. tak avatar
  tak 11/02/2012 12:25:56

  Πολύ ... επιεικής είσαι βρε αδερφέ! Εδώ θα είχε εγκατασταθεί ήδη η θερινή Βουλή της Μέρκελ και όχι μόνο!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ tak 11/02/2012 13:50:28

   ... και λίγα γράφετε!

 20. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 11/02/2012 12:26:47

  ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ 59 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΧΙ 500ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 21. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 11/02/2012 12:27:34

  φιλοι ειναι δυνατόν να κάνετε τις πάπιες ???απαντηστε μου εδω και τωρα...τα οσα αναφερει η συμβαση περι αγγλικου δικαιου και εφαρμοστεο δικαιο ειναι δυνατον να τα ψηφισει η ΝΔ ???εδω ο Παπαδημος ειχε απαντησει οτι δεν γινεται δεκτο αυτο το αιτημα...τελικα κανουμε ολοι κολοτούμπες ???ντροπη..και υποκρισια...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ STEFANOS GRAGAS 11/02/2012 13:48:20

   Εκτελεστέο?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ STEFANOS GRAGAS 11/02/2012 13:53:21

   Xρωστας 200 δις.Απο αυτα χαριζουν τα 100 και δινουν 30 δις στο χερι στους ομολογιουχους.Μενουν 70 με επιτοκιο 3,5%.Και αφου απο τα 200 θα μεινουν 70 με 3,5% επιτοκιο δεν σου αρεσει και το αγγλικο δικαιο.
   Γιατι;Σκοπευεις να μην τα πληρωσεις ουτε αυτα;
   Mε ποια λογικη;Αυτα συσσωρευθηκαν σε 30 χρονια.Δηλαδη αν κανεις την περιβοητη επιτροπη λογιστικου ελεγχου κλπ θα βρεις λιγοτερα απο 70 στα 200 δικαιολογημενα.Αφου για μισθους και συνταξεις και επιδοματα πηγαιναν τα περισσοτερα.
   Οταν λοιπον το 35% των ομολογων σου μπαινει σε 30ετη ομολογα με επιτοκιο χαμηλο και εσυ φωναζεις για το δικαιο γιατι θες να μην τα πληρωσεις ουτε αυτα κατι δεν παει καλα με τις εννοιες "αξιοπρεπεια" και "λεβεντια" και διαφορα αλλα που κυκλοφορουν οι αντιμνημονιακοι .

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 11/02/2012 22:41:46

    Κούρεμα προβλέπεται για μέρος μόνο του συνολικού χρέους (περίπου το μισό). Το άλλο μισό θα μείνει ακούρευτο (πχ τα διμερή δάνεια του πρώτου μνημονίου ή τα ομόλογα στην κατοχή της ΕΚΤ και κάποιες άλλες περιπτώσεις). Εκτός αυτού, τα μισά ομόλογα από όσα θα κουρευτούν, τα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ελληνικές τράπεζες - και θα πρέπει να ξαναδανειστούμε για να τα στηρίξουμε. Δηλαδή, στην ουσία γλιτώνουμε το μισό του μισού του μισού! (Άν κάπου κάνω λάθος στα ποσοστά, διόρθωσέ με.)

    Εσένα σου φαίνεται βιώσιμο αυτό το κουρεμένο χρέος, ούτως ώστε να βάλουμε προθύμως το κεφάλι μας στον τροβά (αγγλικό δίκαιο); Ακόμα και ο Σαμαράς δήλωσε ότι ούτε το PSI επιλύει οριστικά το πρόβλημα (βλέπε την ανάρτηση με τον ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα).

 22. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 11/02/2012 12:28:40

  και βεβαια λεμε και στους βουλευτες μας μολις τωρα οτι παμε για θανατο αρα τα ψηφιζουμε ολα και βλεπουμε μετα τι καν ουμε..!!!!!αψογα...

 23. Κρίμα avatar
  Κρίμα 11/02/2012 12:37:29

  Επειδή ίσως δεν διαβάστηκε πιό πάνω.
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. είπε:
  "Παραπλανείς. Καμία ιδιωτική και δημόσια περιουσία δεν μπορεί να εκποιηθεί αν δεν το θέλουμε εμείς. Ούτε υπάρχει καμία μνημονιακή συμφωνία να πουλήσουμε την περιουσία μας. Άσε τα τζούφια. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων είναι άλλο και άλλο είναι η εκποίηση."

  Ερωτώ:
  " Ή εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι ή όλοι οι άλλοι έχουν παραισθήσεις.
  Η πώληση της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ. δεν είναι εκποίηση; τι άλλο είναι; Μήπως πωλείται μόνο το μαγαζί χωρίς τους ταμιευτήρες και το δίκτυο διανομής;
  Ας συμφωνήσουμε σε κάτι λογικό γιατί θα τα παίξουμε στο τέλος. "

 24. franc avatar
  franc 11/02/2012 12:42:18

  Η ιστορική συγκυρία εχει δώσει στον Αντώνη Σαμαρά μια μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε εκατό ή και περισσότερα χρόνια στη ζωή ενός πολιτικού.
  Αν το θέλει, μπορεί να γίνει ο επόμενος ΕΘΝΑΡΧΗΣ μετα τον ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ και τον ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  Αν θέλει απλά να γράψει στο βιογραφικό του οτι έγινε πρωθυπουργός και οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση είναι και ατυή μια επιλογή.
  Η τρίτη επιλογή του είναι να γίνει πρωθυπουργός και να παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς καταδικάζοντας τις επόμενες 3 γενιές Ελλήνων. Αυτή η επιλογή δεν θα του βγει, γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα υπάρξει επανάσταση και ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ θα είναι ο Τσίπρας.
  Θέλω να πιστεύω ότι ετοιμάζεται για την πρώτη επιλογή. Οψώμεθα. η 20η Μαρτίου δεν είναι μακριά. Ο Μάρι Μόντι παραπλεύρως δηλώνει: «Εκεί που βλέπω περιθώρια βελτίωσης εκ μέρους του ΔΝΤ, είναι στο να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι μερικές φορές, ενώπιον ειδικών συνθηκών, η προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί να εμποδίζει την πραγματική λύση του προβλήματος».

 25. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 11/02/2012 12:45:30

  Δεμένοι σαν τον Προμηθέα είμαστε, το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά. Σ' αυτό βοήθησαν εκτός από τις τακτικές οικονομικές κινήσεις των πλούσιων χωρών της Ευρώπης, εκτός από το ανθελληνικό πνεύμα αρκετών "φίλων" ανά την υφήλιο, εκτός από το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα τη χώρα κυβερνούσαν άσχετοι που έκαναν ασκήσεις εξουσίας επί χάρτου στις πλάτες μας, μήπως φταίξαμε αρκετά όλοι μας που επιτρέψαμε στα "ζαβά" να κάνουν την χώρα μπάχαλο; Να η ευκαιρία λοιπόν της αυτοκριτικής μας σε όλα τα επίπεδα. Μια ευχή μόνο: ο επόμενος αρχηγός αυτού του κράτους? να διακατέχεται από αγάπη για τη χώρα και σεβασμό στους πολίτες της, απλά γιατί ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο και επειδή επιτέλους που είναι το κακό στο γεγονός ότι θέλουμε να είμαστε περήφανοι στη χώρα μας;;;;; Εξάλλου δεν θυμάμαι ποτέ να θίξαμε κανέναν όπως το κάνουν με τόση ευκολία οι άλλοι σε μας, ούτε θελήσαμε να πάρουμε ξένα χώματα με το έτσι θέλω. Πολιτικό λοιπόν που να το λέει η καρδιά του και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όχι μόνο να λέγεται ή να φαίνεται Έλληνας αλλά να ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ Έλληνας. Τότε ίσως ξαναδούμε φώς.

 26. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 11/02/2012 12:48:38

  Κακώς ο Σαμαράς υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό και τη μηχανορραφία του ΓΑΠ.
  Λές και δεν ήξερε τι σημαίνει "Παπανδραίηκο" σόι, λές και δεν ήξερε... ούτε μικρό παιδί...

  "Γιώργο κυβερνάς, είπες ότι είπες για να παραπλανήσεις μυριάδες Λαού να σε ψηφίσουν, τώρα κυβερνάς ΕΣΥ. Κάνε ότι θέλεις, εγώ είμαι αντιπολίτευση στα λάθος, σε στηρίζω στα σωστά όπως έχω ήδη κάνει με 40 νομοσχέδια, κι όπως εσύ δεν έκανες ΠΟΤΕ. Δική σου η κυβέρνηση, δικές σου οι αποφάσεις, δική σου η ευθύνη. Αν δεν το κατάλαβες Γιώργο, ΕΣΥ κυβερνάς, κι ΕΣΥ κάνεις ότι κάνεις.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ? Θαυμάσια. Καλό είναι αυτό, έστω και αργά, έστω και μετά που έφερες την καταστροφή. Να βγείς δημόσια και να το ομολογήσεις, να πείς στο Πρόεδρο τη λέξη "ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ" και να γίνουν εκλογές. "

  Αντ'αυτού, αντί αυτής της σταράτης δήλωσης και καθαρής θέσης, βρεθήκαμε μέσα στο πηγάδι της μηχανοραφίας που εξύφανε η οικογένεια Παπανδρέου, και οι Αμερικάνοι "σύμβουλοί" τους. Λες και δεν τους ξέραμε.

  Συγνώμη αν σας εκνευρίζω κύριε Κρανιδιώτη, είναι μια άποψη, η άποψή μου, έχω πολύ συγκεκριμμένες πολιτικές θέσεις και άποψη για το τί συνέβη στη χώρα μου τα τελευταία 30 χρόνια.

  • tak avatar
   tak @ Ανδρέας 11/02/2012 12:57:00

   Μπορεί κατά τη δική σου άποψη να έχεις δίκιο, ο παππούς μου όμως, του οποίου οι παππούδες ζούσαν στο Σούλι πριν την πτώση του, μου έμαθε μια παροιμία... "Δώδεκα καπεταναραίοι είκοσι δυο τσιμπούκια"... Ελπίζω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας...

 27. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 11/02/2012 12:54:30

  ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΒΑΣΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 28. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 11/02/2012 13:07:46

  Δια του λόγου το αληθές: "Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι ξένων αξιωματούχων με τον κ. Βενιζέλο κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν έθεσε εκ νέου στον Ελληνα υπουργό θέμα υπογραφών των πολιτικών αρχηγών, ενώ η υπουργός Oικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ έθεσε το καίριο ερώτημα στον κ. Βενιζέλο: «Mπορούμε να σας εμπιστευτούμε;». Για να λάβει την απάντηση: «Εμένα προσωπικά ναι, από πολιτικής άποψης δεν ξέρω». Πονοκέφαλος για την Αθήνα είναι επίσης το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παίρνει και αυτός τις αποστάσεις του από τη «δυσάρεστη ελληνική υπόθεση»." (news beast). Καλά, είναι απάντηση αυτή;;; Όχι βέβαια ότι είναι και η άλλη σωστή ερώτηση....

 29. Γιαννης avatar
  Γιαννης 11/02/2012 13:12:11

  13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
  (1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέ-
  πονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
  BRUSSELS:547482.2
  DRAFT 02/03/12 2:54PM
  ‐ 29 ‐ (2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με
  τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστι-
  κή αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
  (3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέ-
  ρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι
  "Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου
  δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετά-
  κλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέ-
  πει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από
  μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.
  (4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα
  αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαι-
  ούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργει-
  ών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα
  ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχε-
  σης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε
  βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκα-

 30. θανασης(ποιος) avatar
  θανασης(ποιος) 11/02/2012 13:12:55

  Οι πατριωτες ηγετες ζυμωνονται μεσα απο κινηματα και επαναστασεις.Δεν ειναι κουστουματοι καριεριστες που δεν εχουν περπατησει ποτε διχως τη συνοδεια 4-5 μπραβων ή που εχουν δοκιμαστει στην πολιτικη και εχουν αποδεδειγμενα ατυχησει.Επιπλεον το επιχειρημα "μεχρι να ξεπουληθουν οι δομες της χωρας" ειναι κατ'εμε το ιδιο με το να αφησεις να σε σκοτωσει καποιιος για να αναζητησεις το δικιο σου μετα θανατον.

 31. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 13:41:28

  Κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι "δύσκολα" (..εύκολα).

 32. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 14:08:19

  Σωστός, στο χοντρικό λογ/σμό σου

 33. nestrom avatar
  nestrom 11/02/2012 14:52:30

  Καθαρές κουβέντες.
  Να μας πει ο Σαμαράς τι θα κάνει (προφανώς το Ζάππειο Ι και ΙΙ έχουν ξεπεραστεί) ή τι θα προσπαθήσει να κάνει. Να πάει σε εκλογές και αν πάρει αυτοδυναμία νομιμοποιείται να κάνει ότι θα έχει υποσχεθεί.
  Είχε πει ότι συμμετέχει στη νεα κυβερνηση μονο για το PSI, και ότι δεν πρόκειται να στηριξει νεα μέτρα.
  Αυτό σαφέστατα δεν το εφαρμόζει, αφού ψηφιζει νέα επώδυνα μέτρα.
  Σήμερα μίλησε και για "υπερψήφιση ή δελτίο στο φαγητό".
  Σε τι διαφέρει τελικά από τον ΓΑΠ (ο οποίος έβγαζε τουλάχιστον πολύ γέλιο).

  Οι εκλογές (αν ποτέ γίνουν) θα αιφνιδιάσουν πολλούς.

  • Μπέμπης avatar
   Μπέμπης @ nestrom 11/02/2012 15:31:07

   Nestrom, προφανώς ο Σαμαράς θα μας εφαρμόσει το Ζάππειο ΤΡΙΑ και ο νοών νοείτω.

   • Y. avatar
    Y. @ Μπέμπης 11/02/2012 18:11:39

    Μαξίμου 1, Μπέμπη

  • nestrom avatar
   nestrom @ nestrom 11/02/2012 20:03:58

   Ioκάστη, ξεπερνώντας τους χαρακτηρισμούς σου, σου απαντώ ότι απλώς ανέφερα μια στοιχειώδη δημοκρατική αρχή:
   Να πει τι θα κάνει, να κατέβει σε εκλογές και αν ψηφιστεί να το κάνει. Αυτή δεν ειναι η δημοκρατία?

   Όσο για το καράβι, σχολιάσε αν μπορείς το παρακάτω:
   O καπετάνιος Σαμαράς βλέπει το καράβι Ελλάδα να πάει σφαίρα προς την άβυσσο...φωνάζει στον ΓΑΠ να φρενάρει..δεν τον ακούει...αποφασίζει να ανέβει στο καράβι, σπρώχνει τον ΓΑΠ απο το τιμόνι και ενώ θα περίμενε κανείς να φρενάρει γκαζώνει ακόμα περισσότερο...τι συμβαίνει? Συμφωνεί τωρα με ΓΑΠ και διαφωνεί με τον εαυτό του? Γκαζώνει ώστε με χειροφρενιά να σταματήσει πιο αποτελεσματικά?...και το κορυφαίο μας λέει: εμπιστευτείτε με, ξέρω εγώ..

 34. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/02/2012 15:29:44

  Μάλλον επιβεβαιώνεις το "ου παντός πλειν ες Κόρινθον".

 35. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2012 15:50:49

  @θανάσης (ποιος)

  Έχω ειλικρινά τους ίδιους φόβους με σένα. Αυτό που εσύ όμως βαφτίζεις "ατύχησε" είναι αυτό που κάνει εμένα να ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τον Σαμαρά.
  Αν κάνω τόσο λάθος όμως -που δε νομίζω- να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιμένω να ξεπουληθεί η χώρα... Μια-δυο ενδείξεις είναι αρκετές και τα λάθη μου τα αναγνωρίζω εύκολα.

 36. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2012 15:52:40

  ...τώρα για τους λαοπρόβλητους ηγέτες που ζυμώνονται στις επαναστάσεις...τί να σου πω... χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας δεν μπορώ να εμπιστευτώ το βλέμμα του Καμμένου που γυαλίζει ούτε τις περπατησιές του Ζορρό χωρίς συνοδεία μπράβων...

 37. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2012 16:14:58

  ...εννοείται και της ΑΤΕ...

 38. nikos69 avatar
  nikos69 11/02/2012 19:10:12

  Κ ομως στη παρτιδα της φωτο υπαρχει λυση ...μια κ μοναδικη κινηση
  ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ κ παιζει την επομενη κινηση...
  ποια ειναι ?
  ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΛΑΡΟ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ...Κ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...
  ΑΥΤΑ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.