#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2012 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι 19 Ιουνίου 2012 και ονειρεύομαι……Να άφηναν κατά μέρος τα κόμματα τους υπολογισμούς των κερδών τους και να νοιάζονταν για μας, τον λαό,  που βυθίζεται ώρα με την ώρα στην κινούμενη άμμο των προβλημάτων!

… Να έκανε κυβέρνηση ο  Αντώνης Σαμαράς με έντιμους, πετυχημένους στη δουλειά τους, κατά προτίμηση άγνωστους και άφθαρτους.  Όχι, ποτέ ξανά  τα φαντάσματα του αμαρτωλού  παρελθόντος!   Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, μπορεί ο πρωθυπουργός να αρνηθεί σε  οποιονδήποτε.   O λαός θα το εγκρίνει, τον  κούρασαν αφόρητα οι μεγαλόσχημοι,  όταν δεν τον ζημίωσαν!

…Να μην αρχίσουν οι υπουργοί τους νεοπλουτισμούς με  την ανανέωση των γραφείων τους μόλις αναλάβουν  καθήκοντα! Είμαστε πλέον φτωχή χώρα, χρωστάμε πολλά!  Τον πρώτο που θα πιάσει,  να τον απολύσει, προς συνετισμό των υπολοίπων και ικανοποίηση του λαού που πληρώνει!

…Να αρχίσει αμέσως, αύριο αν είναι δυνατόν,  έργο η κυβέρνηση με οδηγό την κοινή λογική.  Με μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα παντού όπως η ανεργία και η ασφυξία της αγοράς, με  ισχυρή αντιπολίτευση που λαϊκίζει ανενδοίαστα και έναν ανυπόμονο, παράφορο λαό,  τα περιθώρια ανοχής για τη νέα κυβέρνηση είναι πρακτικά ανύπαρκτα.  Σκέφτομαι πως κάθε μέρα  πρέπει να ‘’αγοράζει’’  την διατήρησή της στην εξουσία,  ‘’πληρώνοντας’’ με  χρηστή διακυβέρνηση!  Η ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου του κόσμου από την κυβέρνησή του  θα εμποδίσει  την στείρα αντιπολίτευση και τις λαϊκίστικες αντιδράσεις στους δρόμους!

…Να αρχίσουν γρήγορα να τιμωρούνται όσοι  πλούτισαν  παράνομα με μίζες και ρεμούλες δημόσιου χρήματος!  Να χάσουν τον πλούτο τους, μόνο αυτό θα τους πονέσει!

…Τέλος ονειρεύομαι να βγαίνει τακτικά ο πρωθυπουργός που επιλέξαμε, ο Αντώνης Σαμαράς και να μας μιλάει για ότι γίνεται στο όνομα του λαού!  Να τον ακούμε, να νοιώθουμε τα συναισθήματά του!   Χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς, όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε τα προβλήματα και τις λύσεις που μας προσφέρονται.                                      Να μας εμπιστεύεται όπως τον εμπιστευόμαστε,  για να συμμετέχουμε!

   Μένη Πράντζου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/06/2012 23:05:13

  ...Να έκανε κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς με έντιμους, πετυχημένους στη δουλειά τους, κατά προτίμηση άγνωστους και άφθαρτους. Όχι, ποτέ ξανά τα φαντάσματα του αμαρτωλού παρελθόντος...!

  Προσωπικά (και άλλοι) ούτε που τόλμησα να δω τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ που έριξα στην κάλπη, μη τυχόν και αηδιάσω, και αλλάξω γνώμη πίσω απ το παραβάν.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Strange Attractor 19/06/2012 23:18:32

   Εγώ το διάβασα και ταλαντεύτηκα.....
   αλλά όπως έγραψα, ας κάνει όποιους θέλει υπουργούς ο Σαμαράς. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα κι από αυτό θα τον κρίνω. Εμπιστεύτηκα το Σαμαρά με τη ψήφο μου, αυτόν θα κατηγορήσω, αυτόν θα χειροκροτήσω.

  • voter avatar
   voter @ Strange Attractor 20/06/2012 09:33:54

   Την ίδια στάση είχα κι εγώ με του SA , μιας και ψηφίζω στην Α Αθηνων με τα "ανθεκτικά στελέχη ". Κι είχα και τύψεις , μηπως δεν σκέπτομαι πολιτικά ,οπότε πολύ χαίρομαι που κι άλλοι σκέφτονται έτσι . Οσο αφορά την ανάρτηση , μόνο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη μπορώ να εκφράσω .

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/06/2012 23:11:44

  Αγαπητή Μένη, ο Α. Σαμαράς σαν ευπατρίδης θα είναι πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Το έχει αποδείξει η μέψρι τώρα πορρεία του.

  • τάσος avatar
   τάσος @ Νίκος Αργεάδης 20/06/2012 02:13:46

   ευπατρίδης είναι ο ευγενής, όχι ο πατριώτης.

   »* "Ευπατρίδης" λεγόταν εκείνος που καταγόταν από σόι ευγενών, αριστοκρατών.

   »* Οι "ευπατρίδες" ήταν στην αρχαία Ελλάδα σκέτες λέρες. Ηταν μεγάλοι γαιοκτήμονες που αύξαιναν τη γη τους -και τη δύναμή τους- παίρνοντας τα χωραφάκια των μικρών χωρικών: Τους δάνειζαν και όταν δεν είχαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια, τους έπαιρναν τη γη και τους έκαναν δουλοπάροικους.

   »* Γνωστός "ευπατρίδης" ήταν ο Κύλων, που τον 7ο αιώνα πήγε να γίνει τύραννος της Αθήνας, με τη βοήθεια Μεγαρέων φίλων του. Ξεσηκώθηκαν οι Αθηναίοι αριστοκράτες κι αυτός με τους δικούς του κλείστηκε στην Ακρόπολη. Τελικά, τον άφησαν να φύγει, αλλά έσφαξαν όλους τους δικούς του που παραδόθηκαν, παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιορκητών ότι θα τους άφησαν κι αυτούς να φύγουν. Αυτό ήταν το "Κυλώνειον άγος", από το οποίο λύτρωσε την Αθήνα ο Σόλων, λίγα χρόνια μετά, με ένα νόμο (σεισάχθεια) που έσβηνε τα χρέη των αγροτών προς τους ευπατρίδες.

   (από το μπλογκ περιγλώσσιο)

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ τάσος 20/06/2012 11:03:17

    Αγαπητέ Τάσο, ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση να αναπροσαρμόσουμε και επεκτείνουμε τον ορισμό του ευπατρίδη περιλαμβάνοντας και τον πατριώτη (με την καλή έννοια).

   • xenios avatar
    xenios @ τάσος 21/06/2012 09:55:57

    Μέντορας του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσίτσας.

    Μπορείς να τον πεις, άπατρι;

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/06/2012 23:12:49

  "η μέψρι τώρα πορρεία του"
  Η μέχρι τώρα πορεία του ήθελα να γράψω.

 4. Δημητρης avatar
  Δημητρης 19/06/2012 23:14:49

  Ετσι οπως τα λες. Και ο ριτζ να παντρευτει την καρολαΐν.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Δημητρης 19/06/2012 23:41:53

   έχω ένα ωραιότατο παλαιωμένο βαλσάμικο...να κεράσω ένα ποτήρι;

   • Paynek avatar
    Paynek @ GreekInLux 20/06/2012 01:06:47

    Χαχα, θα τον ξυπνήσεις απ'το δικαίωμα στο όνειρο.. απ'την ανάποδη όμως.
    Πάντως έχει μείνει πολύ πίσω ο φίλος στο όνειρό του, άκου εκεί ριτζ!
    Τόση προσέγγιση φιλίας έχουν κάνει οι γείτονες προς τα εμάς και το Αιγαίο,με ορδές λάθρων να ξαποστέλνονται για να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, θα 'πρεπε να μας αναλύσει κανένα τούρκικο σήριαλ απο εκείνα τα κοσμοπολίτικα,ονειρικά και εκπαιδευτικού περιεχομένου..!

 5. Γιάννης Μητρόπουλος avatar
  Γιάννης Μητρόπουλος 19/06/2012 23:27:40

  το Ονειρο σου θα γίνει πραγματικότητα Μένη μου.
  Πιστεύω οτι ο Σαμαράς που ξέρουμε δέν έχει κανένα λόγο να συμπλεύσει με όσους και όσες έχουν "νιτερέσα" με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού, με όσους τον πίκραναν και όσους έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι. Ελπίζω η αναζήτηση του Πόθεν ¨εσχες να φθάσει και στους βουλευτές, Νομάρχες γραμματείς και λοιπούς που γνωρίζει ο λαός. και η λύση δέν είναι η επιστροφή των κλεμμένων ή των μιζών αλλά και η διαπόμπευση τους.
  Εμείς χρειάζεται για άλλη μια φορά να σταθούμε δίπλα του στα πιο δύσκολα βήματα της πολιτικής του καριέρας. Αυτα του Κυβερνήτη της χώρας.
  Ο Θεός να τον βοηθήσει για το καλό αυτου του Τόπου.

  • Γιάννης Μητρόπουλος avatar
   Γιάννης Μητρόπουλος @ Γιάννης Μητρόπουλος 19/06/2012 23:32:20

   η λύση δέν είναι μόνο η επιστροφή των κλεμμένων

 6. empty heart...open mind.. avatar
  empty heart...open mind.. 19/06/2012 23:37:52

  Η λύση είναι η επιστροφή των κλεμμένων,οι κλέφτες να μπούν στην φυλακή,να βάλει νέα πρόσωπα στο πολιτικό σκηνικό,ναπάρει πρωτοβουλίες,να βάλει σε μια τάξη το κόμμα,να ρίξει αλλάτι στους ανεπιθύμητους δήθεν Νεοδημοκράτες και να γίνει επιτέλους ηγέτης,αν θέλει να μείνει στη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους....Επιτέλους..βαρέθηκα πια τις μετριότητς και τα ημίμετρα!!!!

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 19/06/2012 23:54:39

  Η βασική αιτία, αυτή η οποία καθυστερεί και καθιστά δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης, είναι η ανεύθυνη συμπεριφορά μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων οι οποίοι αντί τις κάλπες, επέλεξαν τις παραλίες http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4730422

  Aποχή Εκλογές 17/06/12: 39% (Το πρώτο κόμμα!)
  (Στη Φλώρινα ανήλθε στο 62.25%)
  Aποχή Εκλογές 06/05/12: 34.90%
  Aποχή Εκλογές 04/10/09: 32%
  (πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ 18/06/2012 00:31)

  Οι ανεύθυνοι λοιπόν, στο άρμα της δικής τους αποχής, σύρουν και τους Ελληνες που ασκήσαμε το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

  Γιατί ο Απόδημος Ελληνισμός Δεν έχει Δικαίωμα Ψήφου;; Γιατί οι λαθραίοι έχουν «δικαίωμα» να ψηφίζουν και ερήμην των Ελλήνων ψηφοφόρων, τη ζωή μας και το εκλογικό αποτέλεσμα να «ρυθμίζουν»;; Θα επιβληθούν κυρώσεις στους Ελληνες που δεν ψήφισαν ως όφειλαν στις «πιό κρίσιμες εκλογές μεταπολεμικά»;;

  Για την εκχώρηση στους λαθραίους των Εθνικών μας Δικαιωμάτων (του «εκλέγειν», ante portas του «εκλέγεσθαι») και την απαξία του πολύτιμου Ελληνικού Ευρω-Διαβατηρίου σε χαρτί τουαλέτας (global copyright: Pasok and Αssociates), ζητούμε παραδειγματικά να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί (και ήδη στη συνείδηση των πολιτών, ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΤΕΣ) οι οποίοι, έχουν πάρα πολλές εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη να δώσουν, για το ΠΩΣ «τη ζαφειρόπετρα στης γης το δαχτυλίδι» (Παλαμάς), σ’ εξαθλιωμένη και «στη δόση δανεικών εθισμένη», ψωμοζήτη της Ευρώπης, παραμόρφωσαν.

  Κι επειδή, ο «ευχαριστούμε» των Ιμίων, εκσυγχρονιστής, ξεθάρρεψε και πάλι και φωτογραφίζεται συχνά και σφόδρα ενοχλεί, να πάψει να προκαλεί και να παρανομεί και χωρίς εχέγγυα, privé παραλία στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας για την αφεντιά του να διεκδικεί http://3.bp.blogspot.com/-87HUbapjSDc/Ts-7CQNKeUI/AAAAAAAAYhY/sJXfp4LaBN0/s1600/spitisimiti.jpg

  «Παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού επιτρέπεται κατ' εξαίρεση, εφ’ όσον επιβάλλεται για λόγους προστασίας αρχαίων. ΓνωμΝΣΚ 13/2006 (ατομική), σελ. 135.» (πηγή: Νομική Βιβλιοθήκη: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΜΟΣ 2006 nb.org/contents.php?id=763)

  • GTsokal avatar
   GTsokal @ η Dimi 20/06/2012 04:21:36

   Για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών την ευθύνη την φέρει το ΠΑΣΟΚ. Όταν είχε προτείνει ο Παυλόπυλος σχέδιο νομού το ΠΑΣΟΚ έψαχνε για φτηνές δικαιολογίες μην τυχόν και πάρει ψήφους η ΝΔ.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ GTsokal 20/06/2012 10:41:56

    Eτσι έγινε. Γι' αυτό, οι στη συνείδησή μας, ήδη ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΣ, έχουν πολλές εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη να δώσουν. Mεταξύ των κορυφαίων, οι "ελληνοποιήσεις" ρώσων μαφιόζων το 2000, με υπουργό εσωτερικών τη κ. Βάσω και η οποία μετά βδελυγμίας τις αρνείται. Και με τις οποίες “ελληνοποιήσεις” αλλοιώθηκε και ανετράπη το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του νεοταξίτη-εκσυγχρονιστή και καταστροφέα της "ισχυρής" με ανεξόφλητα δανεικά, Ελλάδας. Και το 2003 και πάλι με καταχρηστική παρέμβαση ααρών αβούρη (κώστα σημίτη), Δεν είχε απελαθεί ο επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια αλβανός «επαγγελματίας μετανάστης», γκατζμέντ καπλάνι. Το πασοκ, έχει το παγκόσμιο copyright της παγκόσμια ανήκουστης ψηφοθηρικής εκχώρησης Εθνικών μας Δικαιωμάτων σε λαθραίους κακούργους-εποίκους της Ελλάδας. Για όλες αυτές τις επί 10ετίες από πρόθεση και κατά συρροή Εθνοκτόνες πράξεις, κατά τη γνώμη μου, ΔΕΝ δικαιούται το ευεργέτημα της υπεράσπισης.

    • GTsokal avatar
     GTsokal @ η Dimi 20/06/2012 12:32:14

     Πολύ σωστά.

 8. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 19/06/2012 23:59:23

  Είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί αυτή την στιγμή το αίσθημα δικαίου του λαού.Γιατί αυτό που τώρα εννοεί ο κουρασμένος και πικραμμένος λαός μας,όταν μιλάει για δικαιοσύνη,είναι φυλακές και κρεμμαλες.Αν ασχοληθούμε τώρα με τις τιμωρίες θα διαλυθεί η συν-κυβέρνηση και θα γυρίσουμε στο πόσα έφαγα εγώ-πόσα εσύ.Δυστυχώς οι τιμωρίες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα χρονική και πολιτική.
  Τώρα θέλουμε γρήγορες,σοβαρές και στοχευμένες κινήσεις ανακούφισης-εκτόνωσης του λαού.Στα αλήθεια,πόσο πιστεύετε ότι θα περιμένει ο λαός;Πόσο θα κρατήσει η ελπίδα και εμπιστοσύνη;

  • Δεν έχει σημασία avatar
   Δεν έχει σημασία @ Iωάννης33 20/06/2012 07:52:16

   Κουκούλωμα για "εθνικό σκοπό" δηλαδή; Και η εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο που ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο Σαμαράς; Τι έπαθε;

 9. Enzo avatar
  Enzo 20/06/2012 01:17:44

  Αν νικήσει τα βάσανα της καθημερινότητας ο Σαμαρας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί

 10. vtheod avatar
  vtheod 20/06/2012 02:40:11

  Eδώ είναι ο μεγάλος αρχηγός: contact@costas-simitis.gr. ξεκινάμε και στέλνουμε διαμαρτυρίες – έναντι του Συντάγματος είμαστε ίσοι και οι παραλίες είναι ελεύθερες, όπως πολέμαγε κι ο Τρίτσης.

 11. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 20/06/2012 06:40:23

  ...και οπου τρυπαμε να βγαινει πετρελαιο, και οπου σκαβουμε να βρισκουμε διαμαντια...

 12. A.M. avatar
  A.M. 20/06/2012 09:03:27

  «Ο δεύτερος γάμος είναι ο θρίαμβος της ελπίδας πάνω στην εμπειρία.»
  Λέων Τολστόι

  Ας γίνει πρώτα πρωθυπουργός,
  ας εξασφαλίσει τα φάρμακα στα γεροντάκια και στους ασθενείς,
  ας αρχίσει την υποσχεθείσα ανάπτυξη μπάς και μειωθεί λίγο η ανεργία,
  ας αποκαταστήσει «τις αδικίες στις χαμηλές συντάξεις μέχρι 700 €»
  ας επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης στην κοινωνία,
  ας τελειώνουμε οριστικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης,
  ας αποκαταστήσει το καταρρακωμένο κύρος της χώρας.
  ας ανακηρύξει ΑΟΖ και ας βάλει στην θέση του το προξενείο στην Θράκη,
  ας κάνει τέλος πάντων τα μισά απ' όσα υποσχέθηκε μέχρι σήμερα
  και ας τα κάνει με τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ! εκείνος γουστάρει,
  ακόμα και με τον ...Μιχαλολιάκο! αν έτσι κρίνει απαραίτητο.

  Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να ψάχνουμε με ποιούς θα γίνουν τα αυτονόητα και τα άκρως αναγκαία για την ανακούφιση της κοινωνίας.

  Και σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να μου μιλάει κανένας πολιτικός μηδέ του Σαμαρά εξαιρουμένου.
  Οι πολιτικοί οφείλουν να «μιλάνε» με τα έργα τους και όχι με τα λόγια τους!
  Όταν «μιλάνε» με τα έργα τους ο λαός τους «ακούει» καλύτερα και το κυριότερο τους εμπιστεύεται περισσότερο.
  Όταν μιλάνε με λόγια κανένας πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

  Δεδομένων των συνθηκών νομίζω πως ζητάτε πολλά Κα Πράντζου.

 13. akis51 avatar
  akis51 20/06/2012 09:47:59

  Και μη ξεχνάνε εκεί στη Συγγρού.. Με υπουργική απόφαση μείωση κατά πενήντα τοίς εκατό (50%) τής βουλευτικής αποζημίωσης άμεσα με την ορκωμοσία των βουλευτών. Tέρμα η πληρωμή εξτρά για συμμετοχή σε επιτροπές, πίσω τα αυτοκίνητα τους.

  Με νόμο, υψηλότερος μισθός στο Δημόσιο και ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ στα 3.000 € για 2 χρόνια με παράταση έως 1 χρόνο επιπλέον.

  Εννοείται ότι και ο μισθός τού Προέδρου Δημοκρατίας θα κατέβει στα 3.000
  για να ακολουθήσουν και οι μισθοί των δικαστικών..!

  Ποιός έχει τα κότσια ;

  • Pikis avatar
   Pikis @ akis51 20/06/2012 10:41:27

   Και η βουλευτική σύνταξη να βγαίνει στα 65 όπως και η δική μας (αν κάποτε πάρουμε). Ας δώσουν αυτοί το παράδειγμα, αν και δεν το βλέπω...

 14. letta avatar
  letta 20/06/2012 11:06:43

  ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!

 15. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 20/06/2012 11:18:41

  Ωραία είναι τα όνειρα αλλά προσπαθώ να τα αποφεύγω, αν και δεν τα καταφέρνω.
  Kάποια από αυτά που γράφεις Μένη θα γίνουν και κάποια όχι. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση σε σημαντικούς τομείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.