24/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι ώρα μάχης και όχι συσκέψεων

Καλώς ή κακώς η μάχη είναι πολιτική. Δεν θα κριθεί μόνο στο πεδίο τις αστυνομικής ή δικαστικής έρευνας, χωρίς να κρίνω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει όμως να δοθεί πρωτίστως πολιτική μάχη με τους ναζιστές ρεβανσιστές της Χρυσής Αυγής.

Η μάχη αυτή πρέπει σε επόμενη φάση και πολύ γρήγορα να δοθεί με καθαρό μέτωπο προς την χειμαζόμενη κοινωνία που θέλει να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα, δίνοντας ψήφο στους ναζιστές.

Η μάχη πρέπει να διεξαχθεί με επιχειρήματα, με ιστορικές αναφορές στην πατρίδα και στις εθνικές απώλειες που προκλήθηκαν. Δεν χρειάζεται καμία επιφύλαξη, ούτε ενοχικά ή φοβικά σύνδρομα.

Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και έχει ειπωθεί πολλάκις. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνο όσοι φορούν παρωπίδες και φοβούνται την αλήθεια, δεν το κατανοούν και δεν αντιλαμβάνονται ότι την ίδια την Δημοκρατία θέλει να ανατρέψει η Χρυσή Αυγή.

Πολλοί θα πούνε ότι η Δημοκρατία καθυστέρησε να δράσει. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενιαίο μέτωπο και όχι γκρίνια και κόντρες, για το εάν θα πρέπει ή όχι να συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη στιγμή είναι ώρα μάχης και όχι συσκέψεων. Εξάλλου, το μέτωπο είναι κοινό: οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη διαδρομή των κεντρικών στελεχών που την συγκροτούν, γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με νοσταλγούς της Χούντας, οι οποίοι διαθέτουν ιδεολογικό - πολιτική κατάρτιση, με πρόσωπα που έχουν στερηθεί -μένοντας ηθελημένα για τις ιδέες τους στο περιθώριο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής- αλλά και δράσει με όλα τα μέσα και μάλιστα επί δεκαετίες για τις νοσηρές αντιδημοκρατικές αντιλήψεις τους.

Πρόκειται εντέλει για μια ομάδα δογματική και αποφασισμένη, που προετοιμαζόταν χρόνια και χρόνια και ένιωσε ότι έχει τώρα την ευκαιρία να ξαναγράψει την Ιστορία κατά τις πεποιθήσεις της.

Το ζήτημα είναι να αντιμετωπισθεί επαρκώς. Ο Μιχαλολιάκος, ο Παπάς και οι άλλοι «πατέρες» του εθνικιστικού μορφώματος φέρουν το στίγμα του «αποκλεισμένου» και στον πυρήνα της σκέψης τους είναι η ρεβάνς της ήττας που ένιωσαν στην πρώιμη νιότη τους.

Το ακροδεξιό, εθνικιστικό, με χουντικές και νεοναζιστικές καταβολές, κόμμα του Μιχαλολιάκου είναι το μεγάλο κερδισμένο της οικονομικής κρίσης και το δυστύχημα είναι ότι έρχεται δεύτερο στη νέα γενιά. Κέρδισε πρώτα από τις «μούντζες» της πάνω πλατείας και τις φωνές για κρεμάλες για τους προδότες πολιτικούς και αργότερα ενδυόμενο μανδύα εθνο-λαϊκό, άλλοτε με διανομές τροφίμων και άλλοτε με παράνομες ακτιβιστικές δράσεις κατά των ανήμπορων μεταναστών, κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων.

Το δυστύχημα ήταν ότι την αποδέχθηκε μια σημαντική μερίδα φτωχοποιημένων στρωμάτων και μεγάλο τμήμα της απηυδισμένης νεολαίας, που δεν έχει παραστάσεις από τη Χούντα των συνταγματαρχών, ούτε από τις σφαγές των ναζί στην Ελλάδα.

Είναι ώρα ευθύνης. Η Δημοκρατία οφείλει να υπερασπισθεί τη νομιμότητα και να τελειώνει με τις εγκληματικές οργανώσεις.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yianna avatar
  yianna 24/09/2013 09:34:15

  Όταν τα παιδιά μας ήταν στα Πανεπιστήμια και κάποιοι τωρινού κόμματος στη Βουλή έπαιρναν τα κλειδιά από τα αμφιθέατρα, όταν τα Πανεπιστήμια είχαν γίνει άντρο των αναρχικών με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της χουντοαριστεράς, όταν κτίζαν καθηγητές αυτά τι ενέργειες ήταν? αγωνιστικές? φασιστικές? Οι νέοι λοιπόν είδαν ότι Δημοκρατία μας είχε αλωθεί από μέσα και διχάσθηκαν, οι ψύχραιμες φωνές παραμερίσθηκαν.
  Έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.
  Καμιά σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άριστα έπραξε ο Σαμαράς, υπάρχουν νόμοι και ήρθε η ώρα να εφαρμοσθούν, προς πάσα κατεύθυνση.
  Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Με επιτροπές-πασοκοευρήματα δεν λειτουργεί η Δημοκρατία. Καιρός είναι σαν Παράταξη να τους διδάξουμε ήθος γιατί τουλάχιστον αυτή η Παράταξη και ο κόσμος της - πλην εξαιρέσεων- δεν βαφτίζει το κρέας ψάρι.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 24/09/2013 09:54:08

  Kαλή και σωστή παρέμβαση Μ.Α +++

 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 24/09/2013 09:56:37

  Eιναι πράγματι ώρα μάχης και όχι συσκέψεων. Η τρόικα είναι πάλι εδώ και απαιτεί να εφορμοστούν κατα γράμμα τα συμφωνηθέντα έστω κι αν αυτό εξοντώσει πλήρως τον Ελληνικό λαό στέλνοντάς τον στα ακρα. Αν ούτε τώρα πεί ο Σαμαράς το ΟΧΙ, θα έχει και η ΝΔ την τύχη του ΠΑΣΟΚ...

 4. Mariana avatar
  Mariana 24/09/2013 09:59:54

  "Είναι ώρα ευθύνης. Η Δημοκρατία οφείλει να υπερασπισθεί τη νομιμότητα και να τελειώνει με τις εγκληματικές οργανώσεις."
  Η Δημοκρατία και η νομιμότητα εκφράζεται μέσω των διαταγμάτων και των μνημονίων? Μάλλον κάπου μπερδεύεστε. Η κοινωνία βρίσκεται μεταξύ δύο αντιδημοκρατικών δυμάμεων. Από τη μια οι κλασσικοί αντιδημοκράτες νεοναζί και απ' την άλλη οι... αγορές και οι κυβερνήσεις τους

  • Χάρης Χ. avatar
   Χάρης Χ. @ Mariana 24/09/2013 12:21:03

   Τα είπες όλα σε δύο προτάσεις (τις τελευταίες).

 5. Hawk avatar
  Hawk 24/09/2013 10:25:00

  Μάλιστα, δηλαδή το πολιτικό σύστημα δεν γνώριζε μέχρι χθες ότι ο αρχηγός της ΧΑ ήταν πράκτορας?
  Το πολιτικό σύστημα δεν θορυβήθηκε από την επίθεση στην Κανέλλη και τις ύβρεις προς την Δούρου?
  Το πολιτικό σύστημα δεν " ζούσε" καθημερινά τις επιθέσεις & τις ύβρεις των χρυσαυγιτών εντός του κοινοβουλίου?
  Το εναρκτήριο σάλπισμα κατά της χρυσής αυγής έπρεπε να το δώσει η δολοφονία του Φύσσα ή μήπως αν ο Φύσσας ήταν ενεργό μέλος ακροαριστερής ή και αριστερής παράταξης τότε δεν θα υπήρχε θέμα θα ήταν μιά διαφορά μεταξύ των " άκρων ".
  Πέρσι δεν ενοχλούσε η ΧΑ γιατί μάζεψε στους κόλπους της όλους τους δυσαρεστημένους και τους μάντρωσε για να είναι ελεγχόμενοι, τους έκανε το κατάλληλο μασάζ εθνικοφροσύνης, αλλά τώρα πολύ απλά τους ψηφοφόρους αυτούς τους θέλουμε πίσω φορώντας την δημοκρατική τους φορμίτσα.

 6. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 24/09/2013 11:56:07

  Ωστε λοιπον το συγκεκριμμενο προβλημα της Χ.Α δεν δικαιολογει μια συσκεψη των πολιτικων αρχηγων για την αντιμετωπιση του, αλλα προεχει μια γενικη καταδικη της βιας "απο οπου κι αν προερχεται", ετσι ωστε να ξαναμπει εμμεσως στο τραπεζι η περιφημη θεωρια "των δυο ακρων" (που στοχοποιει ειδικα των ΣΥΡΙΖΑ) και να μην στεναχωρηθουν ιδιαιτερα οι "παραπλανημενοι" ακροδεξηοι που στραφηκαν στην Χ.Α (ωστε να επιστρεψουν στο μαντρι). Το οτι ο Δενδιας "ξυπνησε" τωρα και στελνει ενα σωρο υποθεσεις που κρατουσε στο γραφειο του επι μηνες (γιατι αραγε ;) στον ανακριτη ειναι σιγουρα θετικο. Οπως λενε, "καλλιο αργα παρα ποτε", το ερωτημα ομως ειναι γιατι "ξυπνησε" τωρα ;

 7. ιεραξ avatar
  ιεραξ 25/09/2013 01:53:31

  ΄΄με παράνομες ακτιβιστικές δράσεις κατά των ανήμπορων μεταναστών΄΄
  ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ Ε όχι και να καθιστούμε τους λαθροεισβολείς της χώρας μας αθώους επειδή τους κυνηγούν οι φασίστες. Πλήρης εφαρμογή των νόμων και σ΄αυτούς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.