#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2011 18:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι πολύ αργά για δάκρυαΣαν κλαίουσες παρθένες τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πάρει αμπάριζα τα τηλεοπτικά κανάλια και μιλούν για το φαινόμενο της πολιτικής βίας που έχει ενσκήψει εσχάτως στην ελληνική πραγματικότητα.

Τι για φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ακούμε, τι για επικίνδυνα για τη δημοκρατία φαινόμενα, τι για σκηνικά πολιτικής ανωμαλίας, τι για βιασμό της Δημοκρατίας. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποδείξεις, τα βάζουν με τους Αγανακτισμένους της πλατείας, σιχτιρίζουν τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, «ανησυχούν» για το πολιτικό μας σύστημα.

Πίσω από όλα αυτά τα ωραία λόγια για τη δημοκρατία, τις κατηγορίες κατά της οργής των πολιτών και τους όρκους τους στο κοινοβουλευτικό σύστημα που τόσο πολύ έχει βοηθήσει την Ελλάδα κρύβεται κάτι άλλο. Κρύβεται το άγχος της δικής τους πολιτικής επιβίωσης.

Χάνουν το μαγαζάκι τους με λίγα λόγια και γι’ αυτό έχουν πάθει πανικό. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ αλλά όλους εκείνους που ξαφνικά θυμήθηκαν τη δύσμοιρη δημοκρατία.

Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι ο κόσμος μπορεί να φαίνεται ότι λειτουργεί ως όχλος, έχει όμως και πολιτικό κριτήριο, ειδικά όταν παίζεται η δική του επιβίωση. Και είναι σίγουρο ότι δε θα χαριστεί σε κανέναν βουλευτή, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Το πολιτικό προσωπικό που θα ανάξιο να την βγάλει από την κρίση είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φάει κλωτσιά από την κοινωνία.

Σίγουρα δεν είναι ωραίο φαινόμενο να γίνονται επεισόδια ακόμη κι όταν αυτοί που προπηλακίζονται έχουν κατά καιρούς παίξει με τη νοημοσύνη όλων μας. Όμως, ας καταλάβουν οι δήθεν πατριώτες που κόπτονται για την ποιότητα της δημοκρατίας ότι η δημοκρατία δεν ισχύει α λα καρτ. Δεν μπορεί δηλαδή να κλαίμε σαν χήρες όταν τρώει γιαούρτια ένας βουλευτής και να μην κλαίμε όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακα του παιδιού του.

Δεν είναι βιασμένη η δημοκρατία όταν κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν να βάλουν υπογραφή σε ένα κείμενο που λέει ότι ο πατέρας μου που παίρνει 360 ευρώ το μήνα από τον ΟΓΑ θα πρέπει να απωλέσει το 6% για να σώσει την πατρίδα;

Δεν είναι επικίνδυνο φαινόμενο να χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τρεις και τέσσερις μισθούς όταν αυτοί δεν κινούνται πάνω από τα 1.200-1.500 ευρώ; Για σκεφτείτε τι θα πουν στα παιδιά τους αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τα φροντιστήριά τους;

Μήπως να μας δικαιολογήσει ο κ. Παπουτσής, που τόσο κόπτεται για τις απειλές που δέχεται η γυναίκα του και το παιδί του, πώς τα δικά του ΜΑΤ οδήγησαν έναν δημοσιογράφο σε ολική απώλεια ακοής; Ή ακόμη να μας πει για τον Γιάννη Καυκά που γλίτωσε την τελευταία στιγμή της ζωή του αφού κάποιος αστυνομικός τον χτύπησε με πυροσβεστήρα; Εκείνες οι ΕΔΕ που υποσχέθηκε που είναι;

Επικίνδυνα για τη δημοκρατία γίνονται εκείνα τα φαινόμενα και οι πρακτικές που στρέφονται κατά των ασθενών και αδυνάτων. Που οι πολιτικοί μας φωστήρες αντιμετωπίζουν τα περήφανα γηρατειά σαν σκουπίδια και αναγκαίο κακό.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τους δήθεν λυπημένους με τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών. Ας διαβάσουν τη δημοσκόπηση που λέει πως οι μισοί Έλληνες δεν αποδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές. Γιατί, μήπως οι πολίτες στρέφονται ξαφνικά κατά της δημοκρατίας; Αστεία πράγματα, η απόγνωση φέρνει και πράξεις ακραίες, ας το καταλάβουν επιτέλους αυτοί που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρους, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές.

Αξιότιμοι κύριοι πολιτικοί, δεν χρειάζονται δακρυγόνα για να κλάψει τη δημοκρατία. Είναι πολύ αργά για δάκρυα. Τη δημοκρατία όπως την ξέραμε, άλλωστε, την έχει αντικαταστήσει η… debtocracy ή δημοκρατία του χρέους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 10/07/2011 18:16:01

  Kανένα έλεος για τους Πασόκους.
  Γιούχα-όχι σωματική βία- και ύβρεις σε κάθε δημόσια εμφάνιση βουλευτών και υπουργών.
  Κοινωνική απομόνωση των απλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

 2. anoymous force avatar
  anoymous force 10/07/2011 18:18:14

  "..Μήπως να μας δικαιολογήσει ο κ. Παπουτσής, που τόσο κόπτεται για τις απειλές που δέχεται η γυναίκα του και το παιδί του, πώς τα δικά του ΜΑΤ οδήγησαν έναν δημοσιογράφο σε ολική απώλεια ακοής; .."

  ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΜ/ΦΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ??

  Η ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ(ΑΣΥΛΙΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ
  ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΑΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΤΕ.

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 10/07/2011 18:20:22

  έλεος...
  είπαμε να γίνεται αντιπολίτευση, αλλά όχι κι έτσι... σύμπλευση με την ακροαριστερά, υποστήριξη των τακτικών και πρακτικών της, της μπαχαλοποίησης.

  αυτοί ονειρεύονται την παγκόσμια επανάσταση, εσείς (του κεντροδεξιού χώρου) ονειρεύεστε το ίδιο;
  καλλιεργείστε τους, υποθάλψτε τους, δώστε τους θάρρος τώρα... και να δείτε τι έχετε να πάθετε αν ξαναγίνει ο κεντροδεξιός χώρος - φτιάξει κυβέρνηση. ο δεκέμβρης του 2008 θα ωχριά!

  με μια ψυχραιμότερη ματιά, κάθε παρατηρητής πλέον βλέπει πως στο κίνημα των αγανακτισμένων άλλαξαν τα περιεκτικά-ποιοτικά του στοιχεία. η εμπειρία της αριστεράς στα καπελώματα, το εξέτρεψε, το αλλοίωσε. Ή να το πούμε αλλιώς , στον κήπο των αγανακτισμένων ρίχτηκαν-φύτρωσαν-μεταφυτεύτηκαν παράσιτα. τα αριστερούδια!

  μήπως είναι καιρός για κάποιο νέο ιδιώνυμο;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ πολίτης 10/07/2011 18:30:51

   Καί μέ τόν διάβολο θά συμμαχοῦσα γιά νά φύγη ἡ μοῦχλα ΜΠΑΣΤΟΚ ἀπό τήν ἐξουσία!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ πολίτης 10/07/2011 18:32:01

   ὙΓ. ΔΕΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ἘΝΟΧΕΣ!!

   • Ίωνας avatar
    Ίωνας @ Φωτεινή 10/07/2011 18:50:54

    +10000

   • Γιώργος Μεσσηνία avatar
    Γιώργος Μεσσηνία @ Φωτεινή 10/07/2011 20:41:27

    Πολύ λάθος το σκεπτικό σου Φωτεινή, που έχεις και πολύ ωραίο όνομα.
    Αυτές οι εποχές μας μάτωσαν και μας έριξαν στα χειρότερα, άσε που συνέδραμαν στη δημιουργία πολύ πιο ακραίων καταστάσεων σε ιδεολογικό επίπεδο.
    Διαφωνώ απόλυτα...

    • Ίωνας avatar
     Ίωνας @ Γιώργος Μεσσηνία 10/07/2011 21:03:22

     Γιώργο μου, σίγουρα το να ταυτίζεσαι με αριστερομπαχαλάκηδες, ακόμα και στις διαμαρτυρίες, δεν αποτελεί σώφρονα τακτική, αλλά δεν βλέπω πού συμπορεύεται η ΝΔ ή οι ΝΔκράτες μαζί τους. Τώρα, αν η Φωτεινή, ή αρκετοί από εμάς, του δεξιού χώρου, λέμε ότι ο εχθρός του εχθρού μου, είναι περιστασιακός μας φίλος, το λέμε από την αγανάκτηση, ή από την έντονη επιθυμία μας να λευτερωθεί η Πατρίδα μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τα δεσμά της. Δεν χαράσουμε πολιτική εμείς. Και εύχομαι, ο αυθορμητισμός, που ακόμα έχουμε μέσα μας, να μην θεωρείτει τεκμήριο ενοχής.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Ίωνας 10/07/2011 22:37:04

      Ἀκιβῶς Ἰωνᾶ, ἔπιασες τό νόημα τοῦ σχολίου μου. Ὅποιος δέν ἔχει ὑποστεῖ διώξεις ἀπό τά πράσινα κοράκια, δέν μπορεῖ νά μπῆ στό νόημα ὁ ἐχθρός τοῦ ἐχθροῦ μου ΦΙΛΟΣ!

   • ΔΗΜΟΣ avatar
    ΔΗΜΟΣ @ Φωτεινή 11/07/2011 03:08:42

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΟΚ;

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ πολίτης 10/07/2011 18:57:12

   Σου είπε κανένας, πολίτη μου, ότι είμαστε του ...κεντροδεξιού χώρου? Αυτό το νόθο μόρφωμα, αποτελεί πλέον όζον πολιτικό(?!) πτώμα, εν πλήρει αποσυνθέσει. Αν όμως μπορείς να αποκαλέσεις τον λαικό κοινωνικό ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, ...κεντροδεξιά, τί να κάνουμε? Θα συμφωνήσουμε...

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ Ίωνας 10/07/2011 19:19:01

    Λαϊκό κοινωνικό ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό?
    Τι είναι αυτό; το περιεχόμενο της κεφαλής του γκοτζαμάνη;

    σαν πολλές λέξεις για έναν χώρο.
    ο σύριζα της δεξιάς; με τις πολλές συνιστώσες;

    τελοσπάντων, είναι ολοφάνερη η αδυναμία άρθρωσης απάντησης. καλύτερα να διαβάζεις και να ακούς. παρά να γράφεις (και να μιλάς). εκτίθεσαι έτσι
    μόνο έτσι μπορείς να γίνεις σοφός. και χρήσιμος στους άλλους

    • Ίωνας avatar
     Ίωνας @ πολίτης 10/07/2011 20:04:07

     Αυτές οι ...πολλές λέξεις, από τον (επώδυνο για σένα) Νοέμβριο του 2009, και μετά το συνέδριο της ΝΔ, αποτελούν την κυρίαρχη ιδεολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης. Αν εσύ τεκμαίρεις ότι οι ΝΔκράτες συμπορεύονται στις διαμαρτυρίες τους με τους Συριζαίους και τους Αριστερούς γενικότερα, θα έλεγα ότι αυθαιρετείς και μάλιστα σκόπιμα. Αν πάλι αρέσκεσαι στις αφελείς προβοκάτσιες, νομίζοντας ότι παραθέτεις επιχειρήματα, ματαιοπονείς. Την άποψή μου για το ...κίνημα των αγανακτισμένων, την έχω εκφράσει προ πολλού. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ως αδυνατών να παραθέσω επιχειρήματα, πιστεύω ότι αποτελεί ελεγχόμενη εκτόνωση των λαικών διαμαρτυριών από τους κυβερνώντες και τα εξαπτέρυγά τους. (Ξέρεις εσύ...) Πάντως, με εκπλήσσεις, όταν δεν μπορείς να δεχτείς πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς, στην ιδεολογική πλατφόρμα της ιδεολογίας ενός κόμματος. Νεοφιλελευθερισμός, ή Μονεταρισμός σκέτο, θα σε εξέφραζαν καλύτερα νομίζω... Αν πάλι πιστεύεις ότι ακούγοντας εσένα τον πάνσοφο, θα βελτιωθώ ως πολίτης, συμφωνώ απόλυτα. Μου δείχνεις τί πρέπει να αποφεύγω και τί έχω να αντιμετωπίσω. Ο ορυμαγδός ιδεών, που φωλιάζει στο κεφάλι σου, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εριμμένοι, δίνουν στον λόγο που εκφέρεις χροιά πεπτικών ήχων. Καλά θα κάνεις να χωνέψεις ότι η ΝΔ από τον Νοέμβρη του 2009, έχει εκλάβει κινηματικό χαρακτήρα, όσο και να εκφράζουν αντιρήσεις περί αυτού ορισμένοι οπαδοί της ατυχησάσης κόρης του ...πατέρα της.

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ Ίωνας 10/07/2011 20:54:29

      > και εν δυνάμει κυβέρνησης
      ;

      Σε ποια περίπτωση; Με 25-27 %;

      Οι μετρήσεις που δημοσιεύονται, οδηγούν στο ρεαλιστικό σενάριο
      "επανάληψη του τέλους της δεκαετίας του 1980", δηλαδή κυβερνήσεις
      συνεργασίας - συγκυβερνήσεις για ένα-δυο χρόνια (με υπουργό οικονομικών
      το δίδυμο λαζαρίδη/δραγασάκη (!)... υπουργό δημόσιας τάξης
      κρανιδιώτη/στρατούλη και πάει λέγοντας. Ο κόσμος θα αγανακτήσει και θα φέρει άρον άρον το πασοκ στην κυβέρνηση, για να ηρεμήσει ο τόπος.

      Λογάριασε τα συμφέροντά σου με αυτό το σενάριο σαν προοπτική 5ετίας!

     • Ηφαιστίωνας avatar
      Ηφαιστίωνας @ πολίτης 11/07/2011 00:08:15

      Το ΠΑΣΟΚ πάλι στην εξουσία; Χαχαχαχαχα! Μ΄αυτά που λές είναι πιά φανερό οτι τα συμφέροντά "σου" δεν συμβαδίζουν με τα δικά μου. Εσύ λοιπόν ξαναψήφισε το ΠΑΣΟΚ για να τελειώσει ό,τι έμεινε ακόμα όρθιο στην Ελλάδα....

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ Ηφαιστίωνας 11/07/2011 00:51:17

      Αφού σου αρέσει να το νομίζεις... έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.

      Θυμήσου τα πειράματα του κόσμου μεταξύ 1989-1992.
      Όταν τα χρειάστηκε είδες πού ξαναγύρισε!

      και τώρα βαδίζουμε γοργά στην ίδια φάση... απογοήτευση-πειράματα-τραγικές διαψεύσεις των πειραμάτων, επιστροφή στα δοκιμασμένα (και λιγότερα κακά!)

 4. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/07/2011 18:47:26

  Οι καθεστωτικοί, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, για τα φαινόμενα πολιτικής βίας, που απ ότι φαίνεται, αρχίζουν να κλιμακώνονται, παριστάνοντας ότι δεν βλέπουν τις αιτίες, που τα προκαλούν. Αν και σε κανένα σώφρονα πολίτη δεν αρέσουν τέτοιου είδους ...εκτροπές, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σ αυτούς, που βοηθούν τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους να κυβερνούν την Ελλάδα, ότι η ηχητική βία, μέσω συνθημάτων, καθώς επίσης και μερικές ψιλές που πέσανε σε Νεοφιλελευθερομονεταριστές, αποτελούν μια μορφή νόμιμης άμυνας. Τα μνημόνια, 1 και 2, το μεσοπρόθεσμο, ο εφαρμοστικός, το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής των πλουτοπαραγωγικών τομέων και πηγών της χώρας, τί είναι? Χάιδεμα με ροδοπέταλα? Οι κρυφές συνδιαλλαγές αυτού που κάνει τον πρωθυπουργό, από το καλοκαίρι του 2009 με το ΔΝΤ, το ...αλήστου μνήμης '' λεφτά υπάρχουν'', η υφαρπαγή με ψέμματα της ψήφου του Ελληνικού Λαού τον Οκτώβρη του 2009, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, όλα αυτά τί ακριβώς είναι? Δημοκρατικές καθεστωτικές αβρότητες μήπως? Κάποτε ο Ιησούς Χριστός, επιπλήττοντας τον Πέτρο, του είπε: '' Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις". Ο μωσαικός νόμος, κατά την απόδοση δικαιοσύνης, προβλέπει " οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". Πολύ φοβούμαι πως ο Ελληνικός Λαός, όταν θα απονείμει Δικαιοσύνη, στους προς το παρόν δυνάστες του, θα απαιτήσει, (ο μη γένοιτο), " κεφαλήν αντί οφθαλμού και οδοντοστοιχίαν αντί οδόντος". Οι έχοντες ώτα ακούειν, ακούετε και νοείτε...

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 10/07/2011 18:50:59

  Φίλε μου είσαι σωστός σε όσα γράφεις.

  Φοβούνται και προσπαθούν απεγνωσμένα να ταυτίσουν τον εαυτό τους με τη δημοκρατία. Διατείνονται ότι τα γιούχα αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία.

  Κίνδυνος όμως για τη δημοκρατία, είναι:
  * η οικονομική τρομοκρατία που ασκούν οι κύριοι της κυβέρνησης
  * η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος (κυρίως)
  * η αστυνομική βία που δυστυχώς τη βίωσα και εγώ
  * η κατάργηση του κοινωνικού κράτους
  * το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  * η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Αρματιστής 10/07/2011 19:15:01

   Όντως, Αρματιστή μου, ταυτίζουν την Δημοκρατία με τα θλιβερά σαρκία τους. Εζήλωσαν την δόξα του ...γνωστού Λουδοβίκου, (le roi soleil), της Γαλλίας, ο οποίος είπε το ...αμίμητο: '' L' etat c' est moi ''. Δεν γνωρίζω όμως, αν εζήλωσαν και την κατάληξη του εν λόγω ...άνακτος.

 6. Ο Iθαγενής avatar
  Ο Iθαγενής 10/07/2011 18:52:42

  Γιατί να κλαίνε;

  Ορισμένοι περνάνε μια χαρά...μετά το Ινστιτούτο Νεότητας που κλείνει αλλά προσλαμβάνει 150 εκτός ΑΣΕΠ υπάρχουν τόσα άλλα...πχ;

  http://et.diavgeia.gov.gr/f/eaity/find/eia:7

  http://et.diavgeia.gov.gr/f/eaity/find/eia:27

  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λοιπόν στη χώρα και στην οικονομία ...σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Αν θέλετε μπορώ για 1,000 μέρες να ανεβάζω μαγαζάκια που πρέπει να κλείσουν και να έχουμε δαπάνες κάτω και από τα προβληματικά έσοδα..αλλά είπαμε φταίνε ο Δ Υπάλληλοι ...


  ΥΓ

  κανένας φίλος δημοσιογράφος, γιατί οι βουλευτές κοιμούνται, δεν ρωτά τον Βενιζέλο για το σύνολο των υπερωριών των αρίστων εκ των αρεστών από 01/01/2011 έως; σήμερα για κάθε Υπουργείο και ότι αυτό εποπτεύει; σσσσ έχουμε Μεσοπρόθεσμο το ΠΑ ΣΟΚ κυβερνά και η Συγγρού κοιμάται ....για να μην πούμε για τις προσλήψεις σε ΝΠΙΔ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ και λοιπά παραμάγαζα ....αλλά ας βάλουμε σε....εφεδρείες και σε αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ...το ΠΑ ΣΟΚ πάντα έκανε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και μετά ...τακτοποιήσεις.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/07/2011 18:58:45

  Ελπίζω να κλαίνε προκαταβολικά για αυτά που τους επιφυλλάσουμε...

 8. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 10/07/2011 19:20:50

  ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!!! Γιωργάκη αν κάποιος θίξει την γυναίκα κάποιου άλλου τότε ο άλλος θα σηκωθεί και θα τον πλακώσει στο ξύλο. Δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό;;; Έχεις θίξει έναν ολόκληρο λαό ο οποίος όχι μόνο δεν σου έκανε τίποτα αλλά σε πίστεψε και σε ψήφισε. Ξύπνα Γιωργάκη!!!

 9. Μπολιβάρ avatar
  Μπολιβάρ 10/07/2011 19:49:51

  Τρισκατάρατοι. Βδελυροί. Απαίσιοι. ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ.

  Μόνο δύο ειδών Έλληνες δύναται να υπάρξουν: οι υπέρ της Ελλάδας και οι κατά. Δεν υπάρχει κατηγορία ενδιάμεση, κατηγορία ουδέτερη. Ένας Έλληνας δύναται (=επιλέγει και φέρει την ευθύνη της επιλογής του) να είναι ή πατριώτης ή προδότης. Κάντε την επιλογή σας.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ Μπολιβάρ 10/07/2011 20:09:37

   Το έπιασες σωστά φίλε μου. Την στιγμή αυτή πολιτικά, μόνον αυτά τα δύο απέμειναν. Όλα πλέον έχουν καταρρεύσει. Ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις θα δοθεί η μελλοντική μάχη. Κανείς πια δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες. Ας διαλέξουν όλοι στρατόπεδο...

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Μπολιβάρ 10/07/2011 20:24:01

   +1000

 10. Εnzo avatar
  Εnzo 10/07/2011 20:18:17

  Τρομοκρατηστε τους νομιμα.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 10/07/2011 20:54:24

  Τις άπειρες Ελληνικές Φυσικές Καλλονές, τους Ορυκτούς, Ιστορικούς και Θρησκευτικούς Θησαυρούς Μας, τα Απροσκύνητα Βουνά Μας, τον 12μηνο Χρυσό Ηλιο Μας, το Εκτυφλωτικό Φως, τα Ονειρικά Δειλινά Μας, τα Μεθυστικά Χρώματα και Αρώματά της Γης Μας, τους Καθάριους Αγέρηδες, τα Βαθυγάλανα Αρχιπέλαγά Μας, τα Αισθητικού Κάλλους Δάση Μας, τις Γελαστές Πέτρες Μας, τις Σμαραγδένιες Ατόλες Μας, τη Γαλανόλευκη Ταυτότητα και Τριαντάφυλλά Μας, τα άπειρα άλλα Κοσμήματα της Χώρας Μας http://bit.ly/qg3Sxy - http://bit.ly/quQC49

  Την Πανάρχαιη Πατρίδα Μας, Την Ελλάδα! Η οποία και μέσα στη παρακμή της, πραγματοποίησε μιά Παγκόσμια Μοναδική Ολυμπιάδα!

  Η Τελετή Εναρξης: http://bit.ly/4V64Gm - Η Κλεψύθρα: http://bit.ly/r3j2Gi
  Η Αλληγορία, ο Ερωτας: http://bit.ly/ePfwOq - Η Λήξη των Αλησμόνητων Αγώνων: http://bit.ly/r0VxWk

  ΟΛΑ θέλει να τα ξεπουλήσει στη φτήνεια, ο ληγμένος-εθνικός ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ
  «Θα γονατίσω τους Ελληνες όσο ποτέ κανείς δεν κατάφερε» Μάς υποσχέθηκε.
  Ηρθε η Ωρα να δούμε Ποιός; θα γονατίσει πρώτος και ντροπιασμένος.

  Tην Ελλάδα θα θυμηθεί πολλές φορές και θα κλάψει δάκρυα πικρά γιά την ανεπάρκεια κι ελαχιστότητά του και γιά τα από πρόθεση πολλαπλά κρίματα, τα ασυγχώρητα μεγάλα του. Επειδή, όσο ψυχικά άδειος και ασυνείδητος και αν είναι, ΔΕΝ μπορεί να ξεφύγει από τις χθόνιες Ερινύες, που τον κυνηγούν.

  Τώρα πιά γι'αυτόν τον αμετανόητο, είναι πολύ αργά γιά δάκρυα.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ η Dimi 10/07/2011 21:29:59

   Ντίμη μου, βάλε από την μια μεριά, όλα αυτά που είπες και από την άλλη σπρεντς, σι ντι ες, Γουόλ Στριτ, τοκογλύφους, Χρήστο Κώνστα, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Άρη Πορτοσάλτε, Μέρκελ, Μπαρόζο, Γιωργάκη, Παπακωνσταντίνου... Όλα αυτά που έχεις στην ψυχούλα σου, τί σχέση έχουν με τον κόσμο που μας ετοίμασαν για να ζήσουμε? Θεέ μου, δεν μπορεί να μπει ένα τέλος σ αυτόν τον εφιάλτη?

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Ίωνας 10/07/2011 22:48:27

    ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ: Ίωνα με συγκίνησε και το σχόλιο της Ντίμης και η δική σου απάντηση. Θα μπεί τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη Ίωνα. Σκέψου πως έχουμε περάσει και χειρότερα. Σκέψου επίσης πως ο εφιάλτης που ζούμε τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να εκτιμήσουμε αυτά για τα οποία μας μίλησε η Ντίμη. Η μόνη λύση που έχουμε δεν είναι η συναίνεση των κομμάτων αλλά Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ!!!

 12. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/07/2011 21:18:39

  Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι κυρίως στην σφυγμομέτρηση, της Kappa Research, που δημοσίευσε το Βήμα σήμερα. Αν θυμάμαι καλά, αυτή η εταιρεία έδινε φαβορί την Ντόρα, 2 βδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, με 60%. Τέτοια αξιοπιστία! Εξ άλλου το ποιούς εξυπηρετεί αυτή η ...έγκριτη και ...αντικειμενική εφημερίδα, είναι γνωστό στο Πανελλήνιο. Τα κατά παραγγελίαν γκάλοπς, δεν πείθουν πλέον κανένα, ούτε τον πλέον αφελή. Το ξεπούλημα της Πατρίδας από την κυβέρνηση των Τσολάκογλου - Κουίσλιγκ, και η αγανάκτηση του προδομένου Λαού μας, θα δώσουν στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά ποσοστά τύπου Γιαρουζέλσκι, Καντάφι, Σαντάμ και Φιντάλ Κάστρο. Οπότε, σενάρια συμπόρευσης και συγκυβέρνησης με τον αριστερό χώρο δεν παίζουν. Εξακολουθώ όμως, παρ όλα αυτά, να μην καταλαβαίνω πού και με ποιό τρόπο βλέπεις συμπόρευση στις διαμαρτυρίες, των δεξιών με τους αριστεροσυριζαιομπαχαλάκηδες...

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Ίωνας 10/07/2011 21:34:02

   Τιραμόλα, πάλι άλλαξες nick name? Σε πέρασα για άλλον στην αρχή...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Ίωνας 11/07/2011 00:47:28

   δε φάνηκε η απάντηση που έστειλα.
   κάτι θα έγινε, τεχνικό ίσως.

   η ουσία της είναι στις λέξεις
   "ονειροπολήσεις & αγουροξυπνήματα"

 13. dead by dawn avatar
  dead by dawn 10/07/2011 21:34:21

  Τα γιουχαισματα και τα πανω που μπαινουν στα γραφεια των βουλευτων του λαομισητου Πασοκ δεν εναι βια.
  Ειναι η αμυνα του καθημερινου πολιτη απεναντι στην αφασικη κοινοβουλευτικη χουντα του Πασοκ,και αυτοι οι Νεοδημοκρατες που λενε αυτα τα πραγματα για αλωση των αγανακτησμενων απο ακροαριστερα στοιχεια,ειναι βαθια νυχτωμενοι,και κολημενοι στο παρελθον και στον πολιτικο καθωσπρεπισμο.
  Αλλαξτε μυαλα,ετσι δεν πατε πουθενα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ dead by dawn 11/07/2011 00:12:33

   Πουθενα δεν πηγαινει αυτος που δεν βλεπει οτι η διαφωνια της ΝΔ ειναι στο φορολογικο και οχι στις ιδιωτικοποιησεις και παραθετει ρομαντικα ποιηματα για περιουσιακα στοιχεια που θα αξιοποιηθουν και με την ψηφο της ΝΔ.
   Ομολογουμενως η υπερασπιση του Δημοσιου απο δεξιους εχει και ενα ρομαντικο εθνικο στοιχειο που λειπει απο τη γνωστη ξυλινη γλωσσα της αριστερας αλλα αυτο δεν αλλαζει το οτι δεν ειναι αυτο το σημειο στο οποιο κοντραρει η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/07/2011 21:54:02

  τι πουκάμισο φοράει τιγρέ...;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ αλλενάκι 10/07/2011 22:30:09

   Η φωτογραφία από μόνη της "κεντά"!
   Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου με τιγρέ πουκάμισο σαν λαϊκός τραγουδιάρης έχει κόκκινα μάγουλα!
   Ο Ιωάννης Ραγκούσης δείχνει να φυσά την μύτη του και ο κόσμος στο φόντο της φωτογραφίας το...διασκεδάζει!
   Ο ψηλός ακουμπά ράθυμα στην κολόνα, ο κοντός προσπαθεί να δει, οι υπόλοιποι όρθιοι εμφανίζονται αδιάφοροι και οι παππούδες στις καρέκλες απολαμβάνουν θέαμα δωρεάν.
   Αυτή η φωτογραφία είναι πραγματικά "αφίσα-κάρτα-κορνίζα"!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 11/07/2011 01:22:25

   ο Τιγρης της διαπραγματευσης, για το Δανειο μαμουθ !

   Jurasic Park.

   ΠΠ

 15. Θασίτης avatar
  Θασίτης 10/07/2011 21:59:07

  Ιωνά αν πιστέψουμε την Ορθόδοξη εσχατολογική παράδοση μάλλον θα πρέπει να ποιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλος. Ίσως όμως ο καιρός του τέλους δεν έχει φθάσει ακόμα.
  Όπως και να έχει τον αγώνα τον καλό θα πρέπει να τον δώσουμε σαν Έλληνες και σαν ελεύθεροι άνθρωποι.

 16. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 10/07/2011 22:32:05

  Θυμάστε μήπως τα τάγματα "αγανακτισμένων" γύρω από το Ε.Μ.Π. εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '90;Τότε η δημοκρατία δεν κινδύνευε;Θυμάστε μήπως τους "Σταμουλο-Κολλάδες" να εξευτελίζουν πολίτες στην Ομόνοια επειδή τόλμησαν να αγοράσουν λεωφορεία;Θυμάστε μήπως τον Μίχα σε στιγμές "δόξας" στο λιμάνι του Πειραιά;Επιλεκτική μνήμη φαίνεται πως έχουν στην Ιπποκράτους, κατά πως τους συμφέρει και εξυπηρετεί. Ομως τώρα τα πράγματα άλλαξαν.Και όπως λένε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, λουμπούτι και ραβδί...Το καρκίνωμα της δημοκρατίας στην πατρίδα μας είναι το "Βαθύ-καθεστωτικό" ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  Πάρτε το χαμπάρι:ΔΕΝ εγκαταλείπουν την νομή της εξουσίας ο κόσμος να γυρίσει τ' ανάσκελα.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 10/07/2011 22:55:40

   > επειδή τόλμησαν να αγοράσουν λεωφορεία;
   αγόρασαν λεωφορεία; τα ίκαρους; όταν έγινε το δημόσιο ξεγύμνωμα στην ομόνοια, τότε είχαν στην κατοχή τους τα ίκαρους. δυο - δυο κι από ένα λεωφορείο.

   μετά 1-2 χρόνια άρχισαν οι παραγγελίες των νέων λεωφορείων, που τελικά πληρώθηκαν αν δεν κάνω λάθος από τη νεοσύστατη εθελ.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ πολίτης 11/07/2011 07:12:08

    Δεν τα θυμάσαι καλά...Ακόμα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις αυτών των ανθρώπων.Ευτυχώς που έγιναν και αυτές οι παραγγελίες γιατί ακόμα με τα "Ikarus" θα ήμασταν..

 17. EYA avatar
  EYA 10/07/2011 22:51:52

  Χα, χα, Αλλενάκι, κάτι ανάμεσα σε Φλωρινιώτη και Τέρι Χρυσό!!!

 18. Orestios avatar
  Orestios 11/07/2011 00:42:48

  Κανείς δεν θα κλάψει.
  Όλη η Ελλάδα θα χορέψει πάνω στον τάφο της "γενιάς του Πολυτεχνείου".

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2011 01:20:48

  Αν οι ΠΑΣΟΚΟΙ ηταν κανονικοι ανθρωποι με τσιπα, φιλοτιμο και συναισθηματα και αλλαζαμε θεσεις, αυτοι εξω εμεις μεσα, και εμεις τουε φερομασταν οπως αυτοι σ εμας τι θα εκαναν αν μας ενλεπαν να τους θεωρουμε ηλιθιουςμ να τοςυ πουλαμε την ΠΑτριδα, να τους προσβαλλουμε σε προσωπικο και γενικο επιπεδο, να τρωμε τα $$ τους, να εχουμε φτιαξει περιουσιες απο ζιβαγκο και στην τελικη να πηγαιναμε για παιδακια ??? Θα ηταν θρασσος ΝΑΙ η ΟΧΙ ? ΘΑ ηταν προκληση ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
  ΘΑ μας βουταγαν απ το πετο ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

  Αν δεν μας βουταγαν, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ και να μας εκπροσωπουν σε διαπραγματαυσεις. ΤΕΛΟΣ.-
  Ασπονδυλα εχει και στη θαλασσα. να πανε εκει να σουλατσαρουν.

  ΠΠ

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 11/07/2011 01:35:09

  Αγαπητοί Iωνα και Χρήστο, εφόσον υπάρχουν συνΕλληνες όπως εσείς, υπάρχουν Ελπίδες! Η Ελευθερία, ουδέποτε υπήρξε Ανθρώπινο Δικαίωμα δεδομένο γιά τους Ελληνες, οι οποίοι ζούμε στο πιό όμορφο, πάμπλουτο γεωστρατηγικά μοναδικό, γι'αυτό παγκόσμια ζηλευτό οικόπεδο, που κολυμπάει κυριολεκτικά σε θάλασσες και αρχιπελάγη. Είναι στο DNA της Ελληνίδας και του Ελληνα ν’ αντιστέκονται, να πολεμούν, να γράφουν ιστορία με χρυσά γράμματα, στο Ακέραιο της Ωρας!

  Ανέκαθεν, είμασταν αριθμητικά ολίγοι, αλλά ουσιαστικοί οι Ελληνες. Αυτός ο αγώνας αποτίναξης κι απελευθέρωσής μας από τους υφάρπαγες της εξουσίας και λαοπλάνους-δυνάστες της πράσινης χούντας με επίφαση δημοκρατίας, πρόκειται να έχει τα δικά του, εντελώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και να είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους αγώνες απελευθέρωσης του Γένους.

  Ψηλά τις Καρδιές μας, Αδέλφια! Ρήξη μετωπική, με Ολους τους επίορκους δυνάστες και Ολα τα χολερικά, τα οποία αυτοί εκπροσωπούν. Αυτή η δωσίλογη χούντα νομοτελεικά πέφτει, στάχτη και θρύψαλα γίνεται, εις τα εξ ων συνετέθη, διαλύεται.

  «Οταν ο γιατρός κάνει λάθος, σε στέλνει στον θάνατο. Οταν ο δικηγόρος κάνει λάθος, σε στέλνει στη φυλακή. Ο αστυνομικός, τα κάνει και τα δυό.» Αυτά τα αλγεινά δήλωσε απόψε στη τηλεοπτική εκπομπή του Σ. Χίου, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, της υποχρεωτικής εκμάθησης του κορανίου..

  Το 1992, ο Aαρόν Αβούρης (a.k.a. «ο ισχυρός με δανεικά εκσυγχρονιστής» Κ. Σημίτης), έγραψε και κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ή, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Στη πρώτη έκδοση, σελ. 75, διαβάζουμε τις θέσεις Κ. Σημίτη ως προς την ιδέα του Εθνους και ως προς την Ελληνική Χριστιανική παράδοση:

  «Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, μιά χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση.

  Να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του έθνους και στη χριστιανική παράδοση, που αποδυναμώνει και εγκυμονεί κινδύνους σε μια σύγχρονη παρουσία, που πρέπει να έχει η ελλάδα.»

  Οι μασώνοι (ΚΙΣ), οι οποίοι βάσει αντισυνταγματικού Π.Δ. επί 10ετίες δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή σε φόρους, κύκλωσαν και επέβαλαν τη παρουσία τους την Ελλάδα. Τα δωσίλογα «ευχαριστούμε» από του Βήματος της Βουλής. Η σημαία που τη πήρε και τη σήκωσε ο αέρας. Η δολοφονία των τριών Χρυσών Αετών του Αιγαίου τη μοιραία νύχτα. Η χωρίς πόλεμο, εκχώρηση στη τουρκιά των υποθάσσια πάμπλουτων σε σπάνια μέταλλα και πανάκριβο ($150,000 ανά γραμμάριο Οσμιο) ΙΜΙΩΝ, τα οποία από «Ελληνική ΡΙΖΑ έγιναν ΓΚΡΙΖΑ» (© Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργό; και ποιήτρια), δεν είναι καθόλου τυχαία.

  Απόσπασμα από το άρθρο «ΟΣΜΙΟ, ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ»
  (ηλεκτρονική εφημερίδα grevenain.gr Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 19:20) με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στρατηγού ε.α. Γιώργου Αϋφαντή.

  «Ο κ. Αϋφαντής υποστηρίζει ότι, το επεισόδιο στα Ιμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει Οσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό Οσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό. Γι' αυτό, προσθέτει, τα Ιμια είναι στις γκρίζες ζώνες...»

  «...Το 1995 είχε εντοπιστεί Οσμιο από τις αρχές των Σκοπίων σε περιοχή κοντά στα ελληνικά σύνορα. Κι' εμείς τώρα... Κοιμόμαστε ήσυχοι... Μεγαλώνουμε παιδιά... Κάνουμε όνειρα για το μέλλον...»

  Oι Ελληνες, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση.
  Αυτό που βιώνουμε, είναι πόλεμος!

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ η Dimi 11/07/2011 17:46:09

   Ντίμη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τελικά, να ξέρεις, οι Έλληνες είμαστε πολύ περισσότεροι, από ότι φοβούνται οι διαχρονικοί δυνάστες του Έθνους μας. Η Ελλάς προόρισται να ζήσει και ΘΑ ΖΗΣΕΙ.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ίωνας 11/07/2011 18:56:04

    !!!

 21. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/07/2011 15:07:24

  Μετά το καλοκαίρι που ο περισσότερος κόσμος θα πονέσει στη τσέπη θα δούμε πόσο θα πονέσει και η δημοκρατία τους,αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.