#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 11:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη στην ΕνέργειαΣίγουρα δεν αναρωτιέται ο Ευ. Μυτιληναίος γιατί ο πόλεμος που του κάνουν διάφορα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό. Ξέρει πολύ καλά τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες ότι ο χώρος της ενέργειας, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε με τον «πράσινο» τρόπο, έχει πολλά, πάρα πολλά λεφτά.

Είναι πολλά τα λεφτά, λοιπόν Βαγγέλη, εξ ου και τα δημοσιεύματα αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ του Alpha που ανήκει στον Δ. Κοντομηνά αλλά κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν ακόμη από πίσω και οι Γερμανοί. Η υπόθεση ερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα και αφορά τις καταγγελίες ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, χρωστά 110 εκατ. σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ και κανείς δεν τα έχει ζητήσει.

Δεν πρόκειται για καμιά φοβερή ανακάλυψη, το θέμα είναι παλιό, αλλά ξαναβγαίνει στην επιφάνεια καθώς τώρα αρχίζει η μοιρασιά και στον τομέα της ενέργειας. Ποιοι άλλοι είναι οι ενδιαφερόμενοι; Φυσικά ο Μπόμπολας και ο συνέταιρός του, Αν. Καλιτσάντσης. Επίσης ο Γ. Περιστέρης της Τέρνα ο οποίος έχει την προνομιακή μεταχείριση από το Συγκρότημα του ΔΟΛ.

Κάποιοι λένε ότι πίσω από τον Alpha είναι οι Γερμανοί οι οποίοι θέλουν να μπουν στον ελληνικό ενεργειακό χάρτη και σίγουρα θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερους παίκτες.

Από το ματς δε θα λείψει και ο «πράσινος» Αλαφούζος με τις οικολογικές ευαισθησίες.

Φυσικά, κανείς δεν αθωώνει τον κ. Μυτιληναίο. Τα λεφτά τα χρωστά και είναι αυτό πραγματικότητα.

Η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» κατηγορείται ότι ενώ διαθέτει δική της μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, θέλει να τροφοδοτείται σε τιμές κάτω του κόστους από τη ΔΕΗ και να πουλά το ρεύμα που παράγει στη χονδρική, αποκομίζοντας υπερκέρδη. Σύμφωνα επίσης με τα καταγγελλόμενα μέσω δημοσιευμάτων, η εταιρεία φέρεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2009 σταμάτησε να πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος. Παράλληλα, φέρεται ότι οφείλει στη ΔΕΠΑ ποσό των 75 εκατ. ευρώ, ενώ -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- η οφειλή της εταιρείας στο σύνολό της έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τους τόκους αγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι θα κλείσει την εταιρεία του και θα μείνουν 1.000 άνθρωποι στο δρόμο ενώ επικαλείται αντίστοιχα χρέη του Δημοσίου προς αυτόν ύψους άνω των 216 εκατ. ευρώ από μη επιστροφή ΦΠΑ.

Με λίγα λόγια πρόκειται για επιχειρηματικό πόλεμο για την τελική επικράτηση. Οι επιχειρηματίες που έχουν και μέσα ενημέρωσης μπορούν να πιέσουν καταστάσεις ενώ ο Μητιληναίος έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει… επικοινωνιακά σε δικά του μέσα την υπερασπιστική τους γραμμή. Θα δούμε πολλά ακόμη όσο πλησιάζει η ώρα της μοιρασιάς. Κάποιοι που ήταν συνηθισμένοι να είναι εθνικοί προμηθευτές και νταβατζήδες, θα εξαφανιστούν. Κι αυτό θα συμβεί διότι κάποιοι άλλοι θα τους φάνε. Στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου ισχύει το «ο σώζων ευατόν σωθήτω» και ο νόμος της ζούγκλας. Το μεγάλο ψάρι θα το φάει το μικρό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 09/03/2012 12:08:18

  Την υπόθεση σκαλίζουν και συντηρούν οι “πωλητές προστασίας”.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/03/2012 19:48:33

  ...προσωπικά δεν μου καίγεται καρφάκι το κίνητρο ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή οι καυγάδες τους αλλά η αλήθεια: πληρώνει και πόσο ΝΑΙ ή ΟΧΙ τη ΔΕΗ;

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 10/03/2012 01:35:01

  Πολύ ωραίος είναι...Αφήστε με να χρωστάω γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους 1000 άτομα.Ετσι μάθαν να κάνουν τοσα χρόνια..Αντε να δούμε αν θα έχουμε εδώ δέσμευση καταθέσεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.