#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2007 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι ντροπή κ. Λιάπη

 Αυτό δείχνει πραγματικά ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση (για να μην το γενικεύσουμε ακόμα το πράγμα) δεν παίρνουν πραγματικά χαμπάρι από τίποτα. Διαβάσαμε λοιπόν στο χθεσινό ΠΑΡΟΝ ότι η εκτίμηση της κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Δ. Καπράνου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, με την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη να τον διορίσει εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (!!!). Ο κ. Καπράνος ήταν πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, όταν αγοράστηκε το αμαρτωλό ομόλογο. Ο διορισμός του γίνεται λοιπόν μεσούσης της έρευνας Ζορμπά για το σκάνδαλο, από τον υπουργό που προΐσταται του υπουργείου, ο γενικός γραμματέας του οποίου πήδηξε από το μπαλκόνι.
Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο κ. Λιάπης δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται, ή κάποιοι ανώτεροί του στην κυβέρνηση του έδωσαν (προφανώς) εντολή να ενισχυθεί πολιτικά ο Καπράνος εν όψει των δικαστικών περιπετειών του, ή ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ήδη ότι κι αυτό το πόρισμα Ζορμπά θα οδηγηθεί στο αρχείο. Ότι κι αν συμβαίνει, πρόκειται για μια καθαρά προκλητική ενέργεια, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, από όσους τουλάχιστον διαθέτουν ακόμα τσίπα.
Και θα πούμε και κάτι ακόμα. Πιστεύουμε ότι ο κ. Ζορμπάς προσπάθησε αυτή τη φορά να διαφυλάξει όσο μπορούσε το πόρισμα από τυχόν διαρροές. Και για να διαφυλάξει την ακεραιότητα του υλικού και για να προστατευθεί ο ίδιος από εκείνους που διέρρευσαν το προηγούμενο και μετά συκοφαντούσαν τον ίδιο. Η σαφής όμως πλέον προοπτική ενταφιασμού και του νέου πορίσματος δεν πρέπει αυτή τη φορά να μείνει αναπάντητη. Το πόρισμα πρέπει να πάει στη Βουλή, μαζί με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις μαύρες βαλίτσες και τις πολιτικές διασυνδέσεις. Αφού περάσουν βεβαίως οι άγιες αυτές ημέρες. Καλά Χριστούγεννα προς το παρόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 24/12/2007 14:18:10

  Φως για το ομόλογο ζητεί η ΕΣΗΕΑ

  Άπλετο φως στην υπόθεση με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ απαιτεί η ΕΣΗΕΑ ζητώντας παράλληλα να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα Ζορμπά και να τοποθετηθεί επιτέλους νέος πρόεδρος στο Ταμείο. Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης επισημαίνει ότι η συνολική πραγματικότητα παραμένει στο σκοτάδι. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης», τονίζει, «είναι τεράστιες και εμφανείς. Επειδή, εκτός των άλλων, επιχειρεί να αποσυνδέσει τις πολιτικές της ευθύνες, που συνεχίζονται και έχουν εξελιχθεί σε νέα επέλαση κατά των Ταμείων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στο σύνολό του». Οπως φαίνεται, αυτό που η κυβέρνηση δεν κατάφερε με τα δομημένα ομόλογα θέλει να το εξασφαλίσει, στην περίπτωση του ΤΣΠΕΑΘ, «με την ενοποίησή του με ετερόκλητα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και γενικότερα με τη δήμευση πόρων, άλλου είδους... "διαχείριση" αποθεματικών, μειώσεις συντάξεων και φαλκίδευση των δικαιωμάτων σε όλα τα Ταμεία για όλους τους ασφαλισμένους».

  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ξεκαθαρίζει ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει εναντιωθεί στις επιλογές αυτές με απεργιακές κινητοποιήσεις και είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του. Καταγγέλλει εκ νέου την πολιτική αυτή και απαιτεί για μία ακόμη φορά:

  - Να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ.

  - Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του κ. Ζορμπά.
  Επαναλαμβάνει επίσης ότι έχει ζητηθεί από καιρό να μην παραμείνει στη θέση του ο σημερινός πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνος. Η θητεία του άλλωστε έχει λήξει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, γι' αυτό και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την πολύμηνη καθυστέρηση τοποθέτησης νέου προέδρου στο ΤΣΠΕΑΘ

 2. τσότσος avatar
  τσότσος 24/12/2007 14:33:54

  Έλα τώρα, φίλε μου, πιστεύεις ότι το νέο πόρισμα Ζορμπά θα έχει καλύτερη τύχη από τα προηγούμενα; Ποιος θα εμποδίσει το "θάψιμο", ο ΣΥΝ του 6% ή το ημιθανές ΠΑΣΟΚ;
  Είχα σε μεγαλύτερη εκτίμηση το Λιάπη, όχι γιατί πίστεψα στις ικανότητές του αλλά, γιατί μέσα στο χάος φαντάζει ευπρεπής και "σεμνός" (αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό με αυτή την κυβέρνηση...). Ελπίζω η απόφασή του να οφείλεται ότι ζει στον κόσμο του και όχι σε άνωθεν εντολές...
  Καλά Χριστούγεννα!

 3. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 24/12/2007 16:10:30

  Μπουκώνουν τον Καπράνο για να μην ανοίξει το στόμα του και μιλήσει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.