#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι ντροπή και που μιλάμε ακόμα για "ΠΑΣΟΚ"Είναι λέει... προβληματισμένος ο Γ. Παπανδρέου και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Αν θα μείνει, αν θα φύγει, αν θα παραμείνει για κάποιους μήνες και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ως την κρισιμότερη για το ΠΑΣΟΚ καθώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.

Άλλοι λένε ότι οι μνηστήρες του πράσινου θρόνου θα εγείρουν θέμα ηγεσίας (άλλωστε το έχουν ήδη κάνει) και θα είναι σκληροί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το οξύμωρο είναι ότι οι κορυφαίοι που θέλουν ξεκάθαρες κουβέντες από τον κ. Παπανδρέου είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, κι από αυτούς ευελπιστούμε όλοι ότι θα γλιτώσουμε τη χρεοκοπία και ότι θα προχωρήσει το PSI. Αστεία πράγματα δηλαδή.

Σαν πολύ δεν ασχολούμαστε όμως με το τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, με το αν ο κ. Παπανδρέου έχει... καούρες, είναι στεναχωρημένος ή δεν μπορεί να κάνει κανό γιατί έχει φουσκοθαλασσιά;

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς θα ασχοληθούμε με το πότε ο ΓΑΠ θα «ξεκολλήσει» από την καρέκλα της εξουσίας;  Αντί λοιπόν να δηλώσει από αύριο ότι φεύγει από την πολιτική σκηνή, αυτός συνεχίζει να το παίζει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής σκηνής και να συναντάται με τον Λ. Παπαδήμο για να τους εκφράσει τη στήριξή του. Μα τι να την κάνει τέτοια στήριξη από ένα πολιτικό «πτώμα»;

Είναι φανερό ότι ζούμε σε ένα πολύ στρεβλό πολιτικό σκηνικό. Το οποίο είναι επιπλέον και εξοργιστικό αφού φτάσαμε στο σημείο να κάνει κριτική στο Μνημόνιο και στα μέτρα λιτότητας ο αδελφός Νίκος Παπανδρέου. Ο οποίος σε άρθρο του «Οικονομική Επιθεώρηση» κατηγορεί την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για «ξεπερασμένες οικονομικές αντιλήψεις» και βάλλει κατά της Μέρκελ για την πολιτική που εφάρμοζε ο αδελφός του.

Δηλαδή, μετά τον Βενιζέλο και τον Χρυσοχοϊδη έρχεται τώρα και ο γνωστός ως "το μυαλό" της οικογένειας Παπανδρέου να μας κοροϊδέψει κατάμουτρα και να διαφωνήσει με την πολιτική με την οποία ο ΓΑΠ κατέστρεψε την χώρα

 

Τώρα ήρθαν στον πλανήτη Γη

 

Και τι να πει κανείς για τη νέα συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μάλλον κάναμε λάθος τον άνθρωπο. Όταν επιτέθηκε για πρώτη φορά στον ΓΑΠ, τον επικρίναμε γιατί επιτέθηκε στον ευεργέτη του, αλλά αυτός τελικά είναι επαναστάτης. Όλα τα έκανε γιατί είναι ο μόνος που τόλμησε να σπάσει τους κανόνες της σιωπής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη Real News, «η κρίση απαιτεί όσα λέμε πίσω από κλειστές πόρτες να τα πούμε δημοσίως και αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής». Δηλαδή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό καταπιεζόταν, ήθελε να μιλήσει αλλά δεν μπορούσε. Έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, έβλεπε τι γινόταν αλλά δούλευε για το καλό της πατρίδας, γι΄ αυτό και δε μιλούσε.

Με τα όσα λέει για ακόμη μια φορά ο κ. Χρυσοχοϊδης, αποδεικνύει ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε άλλο πλανήτη. Κατέβηκαν λοιπόν μετά από δύο χρόνια στον πλανήτη Γη και διαπίστωσαν ότι έχουμε Μνημόνιο, ότι ο κόσμος πεινάει, ότι η χώρα διαλύεται. Και ως αυτόκλητοι σωτήρες ο κ. Χρυσοχοϊδης και οι λοιποί επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έρχονται κατόπιν εορτής να πουν αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει. Λέει λοιπόν ο κ. υπουργός για τα λάθη που έγιναν τη διετία ότι έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης, «πρωτίστως όμως όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και έλαβαν τις στρατηγικές αποφάσεις βάσει των οποίων πορευθήκαμε. Όσοι άλλα έλεγαν για την οικονομία πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν μετά».

Δηλαδή αυτός δεν ήταν στη χώρα που λέγεται Ελλάδα; Δε λάμβανε μέρος στα κρίσιμα υπουργικά και τις κυβερνητικές επιτροπές; Δεν ήταν από τους έμπιστους του κ. Παπανδρέου.

Δεν παραλείπει φυσικά να πει ένα καλό λόγο για τον… εαυτό του: «Η κριτική που δέχομαι δεν είναι γι αυτά που λέω αλλά για το δικαίωμά μου να μπορώ τα λέω. Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και έχω την επίγνωση ότι αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής. Κάποιοι φίλοι μου ανησυχούν ότι "θα καώ". Αυτό δεν με αφορά. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρές τοποθετήσεις χωρίς καιροσκοπισμούς, σκοπιμότητες και ανούσιες σκιαμαχίες», υποστηρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Γι’ αυτό λέμε ότι τον αδικήσαμε τον άνθρωπο. Δεν βρισκόταν εδώ, ήταν απών στο έγκλημα, ήρθε μετά και επομένως έχει δικαίωμα να ομιλεί.

Κι έτσι πιστεύει ότι θα πείσει τον κόσμο που δυστυχεί.

«Καμιά ώρα θα πάρει ο κόσμος κανένα βούρδουλα και δεν γλιτώνετε», που λένε και στο χωριό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 27/12/2011 11:12:36

  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ . ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

 2. Idiot avatar
  Idiot 27/12/2011 11:32:23

  Στα τσακιδια,στον αγυριστο ο(του)Ανδρεας(υιος) και οι τρικερηδες που τον ακολουθουν..Οι παρενθεσεις δικες μου.
  Ετσι μονολογουσε η γιαγια μου στην δεκαετια του 80 οποτε εβλεπε τον Αντρεα στην τηλεοραση.
  Την θυμαμαι οποτε βλεπω τον πανιβλακα,αυτο το ανδραποδο τον γιο του και την παρεα του(ολες αυτες τις ενσαρκωσεις του Κακου) να τρωγοπινουν και να να αρχιζουν και κανα σκυλοκαυγα πανω απο το πτωμα της πατριδας.

 3. ΜΑΚΗΣ P avatar
  ΜΑΚΗΣ P 27/12/2011 11:35:33

  Ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα ήταν πάντα μια φούσκα.
  δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί άλλων συμφέροντα.
  Ας μου πει κάποιος ποια είναι η ιδεολογία του παπανδρεικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα.
  Όμως το πασόκ έχει μία βάση σκληροπυρηνική κοντά στο 25 με 30% . Αυτοί έχουν βολευτεί με το πασόκ μια χαρά, μέχρι και τα εγγόνια τους έχουν εξασφαλισμένα , τι τους νοιάζει η κρίση , η φτώχεια και η Πατρίδα μας.
  Είναι ντροπή και που μιλάμε ακόμα για πασόκ

 4. labis avatar
  labis 27/12/2011 11:38:52

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Ο ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.

 5. ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 27/12/2011 11:58:48

  Σημερα το βραδυ 21.00 μ.μ. καταυθάνει το αεραπλάνο στο αεροδρόμιο ΚΕΡΚΥΡΑΣ να υποδεχθουμε ολοι τον κ. Χρυσοχοϊδη, επειτα από απουσια 2 και πλεον ετων απο την Ελλαδα.

 6. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 27/12/2011 12:10:41

  ΧΥΣΟΠΑΣΟΚΙΚΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ) ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ: Στο πρόσωπο του Χρυσοχοΐδη βλέπουμε ένα μέρος της τραγωδίας που περνά η χώρα μας. Μόνος του αναγνωρίζει πως ό,τι έκανε τα δύο τελευταία χρόνια ήταν λάθος. Μόνος του αναγνωρίζει πως τα λάθη του τα πλήρωσε ένας ολόκληρος λαός. Και αντί να ζητήσει συγνώμη και να πάει σπίτι του θέλει να γίνει και ηγέτης μας. Δεν ξέρω πως βλέπετε τις δηλώσεις του Χρυσοχοΐδη αλλά για μένα δεν τίθεται κανένα πολιτικό θέμα. Τίθεται όμως ένα τεράστιο θέμα (πολιτικού) ανδρισμού.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Χρήστος Δημάρης 27/12/2011 13:48:34

   Μα επειδή θέλει να γίνει ηγέτης τα....αναγνωρίζει ξαφνικά τώρα. Όσο ήταν υπουργός τα έκανε γαργάρα, τώρα όμως, η καρέκλα προστάζει ρήξη. Η πολύ παρέα με τον Καρατζαφέρη τους έκανε πρωταθλητές της κωλοτούμπας.

 7. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/12/2011 13:58:52

  "Ποιος θα δει την κομμένη γράνα,
  γράνα, που σημαίνει υδραγωγός,
  που καταστρέφει το νερό.. το έδαφος,
  και ύστερα κόβει… γλύφει και κόβει την άσφαλτο,
  και θα έρθουμε εμείς ύστερα, οι συβαρίτες πολιτικοί,
  της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων...
  έχασαν από τον Κρότωνα..."

  Εγώ περισσότερο νόημα βγάζω από τα παραπάνω παρά από τις π@@@ιές του κάθε αγχωμένου δελφινίσκου.

  • danaos avatar
   danaos @ Τιγράνης 27/12/2011 14:47:24

   Τύφλα νάχουν οι Ντανταϊστές Τιγράνη μπροστά τους! Αν δε με πιστεύεις ρώτα και το Φαίλτορα που τα ξέρει καλά αυτά.Λάβε λοιπόν κι ακόμα ένα σαν το παραπάνω:
   Μαχαίρ'
   Μοχέρ
   Ταγιέρ στο χέρ'
   Ποιος να το ξερ'
   Το τι θα φέρ'!!!

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ danaos 27/12/2011 15:13:56

    Ούτε ο Ρεμπώ τέτοιους αυτοματισμούς!! Το μεγαλείο τους, σε σύγκριση με τους Καταραμένους Ποιητές είναι ότι αυτοί τα λένε... καθαροί, άνευ ψυχοτρόπων...

    • danaos avatar
     danaos @ Τιγράνης 27/12/2011 15:33:59

     Ελα ντε! Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα!

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 27/12/2011 15:35:08

      Πάντως ωραίο κομμάτι σου έστειλα!Να μην παραπονιέσαι!

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ danaos 27/12/2011 15:41:06

      Όχι απλώς ωραίο Δαναέ, πρότυπον κουφολόγημα! Νομίζω ότι πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις τοπικές του ΠΑΣΟΚ...

     • danaos avatar
      danaos @ Τιγράνης 27/12/2011 15:49:42

      Eκει να δεις πνευματικότητα και οίστρος! Οι άνθρωποι είναι υπεράνω!Σε ανώτατες σφαίρες ιδεολογικής δράσης οι συζητήσεις τους.Κάπως έτσι:
      "Πάρε και συ μια λιμουζίνα
      μόνο μην μπεις μες στην κουζίνα
      Τηγανίζονται τα ψάρια
      Θα σε πάρουνε τα λάδια"

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ danaos 27/12/2011 16:00:40

      Καταπληκτικό! Και συνεχίζουν κάπως έτσι:

      Κι αν βρεθείς μες στο μπουκάλι
      Πολλά φιλιά στο Νίκο Γκάλη
      Άντε πιάσε το αψέντι
      Για να νιώσεις λίγο τρέντυ

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 27/12/2011 16:07:53

      Χα χα χα! Λάβε:
      Τα πράσινα τα πράσινα, πράσινα βατραχάκια
      κοίτα πως βατραχίζουνε
      στου Γιώργου τα χεράκια
      Κι αυτός μες στην καλή χαρά στους φίλους του τα δείχνει
      και στης μπανιέρας το νερό με μιας μέσα τα ρίχνει
      Μπαίνει κι αυτός ευθύς εκεί κουνώντας τα χεράκια και παίζει με τα πράσινα πράσινα βατραχάκια!

     • juliet avatar
      juliet @ danaos 27/12/2011 16:19:02

      Να και ένα ζωηρό πράσινο βατραχάκι
      νομίζω του Γιώργου τ΄αδελφάκι.
      Κουνάει τα χεράκια
      και πνίγει τα βατραχάκια.
      Και η μάνα η βατραχίνα
      καμαρώνει τα παιδία εκείνα.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ danaos 27/12/2011 16:25:45

      Δαναέ, νενίκηκάς με! Ο 1ος ποιητικός αγών αυτόματης πασοκικής γραφής άνευ ουσιών λήγει με νίκη του Δαναού στα σημεία.

      Αφού συγχαρώ τον φίλτατο Δαναό να του θυμίσω ότι και ο Ησίοδος νίκησε τον Όμηρο σε ποιητικό αγώνα και μετά ο Όμηρος έγραψε δύο έπη, να!

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 27/12/2011 16:34:05

      Έτσι ε; Πας να μου τη φέρεις; Καλά! Σε χαιρετώ μ'αυτό και επιφυλάσσομαι:
      www.youtube.com/watch?v=OZNok77TJ_g

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Τιγράνης 27/12/2011 17:36:34

      Με κάνατε να λατρέψω την ποίηση...

 8. Parrot avatar
  Parrot 27/12/2011 14:12:48

  Εκανα πολλα επαγγελματα στην ζωη μου ..Ενταξει δεν εγινα Ωνασης που λεει ο λογος ,αλλα δεν πειναω κιολας..

  Ισως στο μελλον κανω και αλλο(α).. Γιατι Οχι? Αμα βαριεμαι ,μπουχτιζω με μια δουλεια ..καταγινομαι με κατι αλλο.
  Δεν ειμαι δα και Δ.Υπαλληλος!!
  Στον "ιδιωτικο τομεα" (ακου εκφραση!) δουλευω .
  Και μου αρεσουν πολλες δουλειες (ακομα και μεταναστης παω)..

  Λοιπον το παραπονο μου:
  Δεν θα μπορεσω ΠΟΤΕ ,ειμαι σιγουρος, να κανω το επαγγελμα του "χειριστη μιας λαιμητομου"..
  Δεν θελω λεφτα ρε παιδια .. Απλα να δουλευω την λαιμοτομο θελω...
  Αλλα φοβαμαι οτι αυτος ο "ενδομυχος ποθος" δεν θα γινει ποτε πραγματικοτητα..

  Και η ..θλιψη γινεται αφορητη οταν βλεπω κατι τετοιες φατσες ..
  Σαν αυτες της .."αναρτησης"..

  Σορυ παιδια τρελλαινομαι.. Με πιστευετε??

  • Παντελής Σπύρου avatar
   Παντελής Σπύρου @ Parrot 27/12/2011 15:08:01

   Η θέση έχει 19900 μόρια στον ΑΣΕΠ τα πιάνεις? Μπόνους έχεις?

   • Parrot avatar
    Parrot @ Παντελής Σπύρου 27/12/2011 15:25:15

    Δεν τα ξερω και πολυ καλα τα ..μορια.
    Tι μπονους ,my dear?

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Parrot 27/12/2011 17:27:57

     Έρχομαι για γρασαδόρος...

 9. Εγώ avatar
  Εγώ 27/12/2011 14:37:30

  Να σας πω τι θα γίνει;

  Θα παραιτηθεί το Τζέφρι, θα γίνει πρόεδρος ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος, το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά θα αναβαπτιστεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων του, και θα σαρώσει στις εκλογές με ένα ποσοστό ανάμεσα στο 35% και στο 40%, με λόγο αριστερό και αντιμνημονιακό.

  Το ΠΑΣΟΚ είναι μαφία και οι ψηφοφόροι του μαφιόζοι.
  Αν δεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ το ΠΑΣΟΚ με ιδιώνυμο σαν κι εκείνο που είχε βγάλει ο Ελευθέριος ο Βενιζέλος για το ΚΚΕ, αν δεν κοπεί με τη βία η σχέση της πράσινης μαφίας με την εξουσία και τα λεφτά που αυτή φέρνει για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο γενιές, δηλαδή μέχρις ότου πεθάνει από βαθιά γεράματα και το πιο νέο μέλος της ΠΑΣΠ, αυτή η χώρα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ.

  Επίσης, καλό θα ήταν τα παιδιά τού ΓΑΠ να στειρωθούν, έτσι ώστε να μη βρυκολακιάσει αυτή η σιχαμερή οικογένεια στο μέλλον με νέα πολιτικά στελέχη.

 10. Παντελής Σπύρου avatar
  Παντελής Σπύρου 27/12/2011 15:05:15

  Προβληματισμένο το άτομο με ειδικές ανάγκες? Μμμμμμμ. Εμένα περισσότερο με προβλημάτισε η φιλική σε εισαγωγικά απάντηση σε σχόλιο χρήστη του Υοutube να μην τον χαρακτηρίζει έτσι αλλά να συμπεριφέρεται πιο κόσμια και ο λογαριασμός να έχει κλείσει..... Τελικά τα PASOKEMON είναι σαν τις κατσαρίδες (δηλαδή κυκλοφορούν ακόμη?) ή ήταν ενας απο τους 130 που είχε προσλάβει γιαι να βλέπει τι του γράφουν σε μυνήματα στο διαδίκτυο? Φυσικά και ο προβληματισμός παραμένει για κάτι διορισμούς μερικών πρώην Ευρωβουλετών στη βουλή. Τελικά Αντωνάκη πόσο ανάγκη είχε ο Μαυρομμάτης και η Καλδή τη θέση? ΑΝαρωτίεσαι μετά γιατί μένεις εκει κοντά στο 20%? Ε? τι είπες ? Αστα Αντώνιε.......εκεί που δεν σε ξέρουν μπρε!!!

 11. Stratos2 avatar
  Stratos2 27/12/2011 15:18:17

  Στην Πάτρα ακόμα το Πασοκ ειναι μπροστά! Ειναι φοβεροί οι Πατρινοί!!!!
  Κοιτάξτε εδώ και φρίξτε! Ακόμα βγάζουν πρωτο κόμμα το Πασοκ!
  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/105509

  • juliet avatar
   juliet @ Stratos2 27/12/2011 15:55:24

   Τι να σου πω ότι λες ψέματα; αλλά και οι δεξιοί βουλευτές τι κάνουν; άλλοστε κάποιοι θα πρέπει να είναι οι ηλίθιοι που δεν τολμάνε να δούνε τη γύμνιά τους και τη φτώχειά τους αλλά από ιδέες ...Είμαι απ΄εκεί ,γεννήθηκα και έζησα μέχρι 18 ετών ,έφυγα....έχω φίλους εκεί ,που έπρεπε να περάσουνε χρόνια να να μου πούνε ότι΄ήμουνα πολύ πιο μπροστά στο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της πράσινης φούσκας αλλά απ΄εκεί και μετά ,τι;Φοβούνται ,να πούνε τη αλήθεια .Κατάφεραν να ζούνε όλοι από το δημόσιο.Το εμπόριο ,οι επιχειρήσεις όλα τελειώσανε ,μετά ήλθανε οι τεμπέληδες της πράσινης κοιλάδας και τους μοίρασαν λωτούς ΄και τώρα πάλι ελπίζουν ότι η κοιλάδα θα γεμίσει καρπούς αυτή τη φορά ντομάτες ...αν και η Τριων Ιεραρχών έχει νεράτζια πολλά.Μ΄ έφτιαξες που λένε.Ο Μπεκίρης τι κάνει,ο Νικολόπουλος ;ενω η Κυριακοπούλου κάνει πιο καλή δουλειά αυτό θες να πεις;είναι άξιοι της τεμπελιάς τους .Δεν θέλω να πω άλλα...

   • Stratos2 avatar
    Stratos2 @ juliet 27/12/2011 17:01:35

    Υπάρχουν πολλοί Πατρινοί πασοκοι συνταξιούχοι που ακόμα θα ψηφίσουν πασόκ ότι και αν γίνει. Αφού, στα τοπικά κανάλια παίρνουν συνεντεύξεις απο κάτι γέρους στο δρομο και του ρωτάνε "Τι λέτε για την κρίση;" Για τα χαράτσια; και απαντούν "Τι να κάνουμε; Αφου τα φάγαμε πρέπει να πληρώσουμε!" Μιλάμε αηδία!

    • juliet avatar
     juliet @ Stratos2 27/12/2011 17:54:59

     Μιά ζωή αυτοί ήτανε ....τώρα θ΄αλλάξουν.Αυτή την αηδία την νοιώθω χρόνια.Αφού τα φάγανε οι ζήτουλες μαζί με το Πάγκαλο,είδες που βρήκαμε ποιοι φάγανε τις τσιπούρες μαζί ...εσύ και εγώ τι φταίμε.Πατρινός είσαι;

 12. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 27/12/2011 16:00:48

  Είναι αυτό που λέει η νεολαία,στα παπάκια του όλα.....

  • danaos avatar
   danaos @ Dee Jay Stelios 27/12/2011 19:05:33

   Βρε καλώς τον!

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ danaos 28/12/2011 21:24:47

    Γειά σου φίλε Δαναέ και χρόνια πολλά.Σε παρακολουθώ και σε διαβάζω όποτε μπορώ,αλλά λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν είχα χρόνο να σου γράψω.Οπως και να έχει σου εύχομαι τα καλύτερα για το 2012 με υγεία σε σένα και την οικογένεια σου.
    Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα και με τον πόλεμο που ξεκίνησες στα απαίσια γκρίγκλις.Λες να αλλάξω και εγώ το nick?Ομως ρε αδερφέ μου αρέσει.......

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 27/12/2011 20:44:39

  Σαράντου Ι. Καργάκου:"H «κουλτούρα» τοῦ φόβου
  Πηγή: Εστία Ημερομηνία: 14/10/2011

  Θαρρῶ ὅτι καί στόν παρόντα καιρό δέν εἶναι δυνατόν νά ἀσκήσει κανείς ἐξουσία, χωρίς νά ἔχει μελετήσει ἐμβριθῶς τόν Μακιαβέλλι, διότι ὅλα πολιτικῶς –παρά πᾶσαν ἐπίφαση πολιτισμοῦ– στρέφονται γύρω ἀπό τίς δοξασίες τοῦ μεγάλου Φλωρεντινοῦ.

  Ὁ Μακιαβέλλι καί οἱ ἔμπρακτοι συνεχιστές του εἶχαν κατανοήσει τήν τεράστια σημασία τοῦ φόβου ὄχι μόνο γιά τήν κατάληψη ὅσο γιά τή διατήρηση τῆς ἐξουσίας. Ἐκεῖνο πού προέχει σέ σημασία δέν εἶναι νά προκαλέσεις ὅσο γίνεται μεγαλύτερο τρόμο. Καταστάσεις τρόμου μποροῦν νά προκληθοῦν μέ ποικίλους τρόπους ἀλλά δέν ἑδραιώνουν –τουλάχιστον πάντα– καθεστῶτα διαρκείας. Ὁ στόχος εἶναι μᾶλλον νά δημιουργηθεῖ ἡ κατάλληλη ἀτμόσφαιρα πού μέσα της ὁ φόβος θά λειτουργεῖ ὡς καταλύτης καί θά ὑποβοηθεῖ τήν ἐπιθυμητή προσαρμογή σέ καταστάσεις ἀποδοχῆς καί ὑποταγῆς. Ὁ ἐκφοβισμός πρέπει νά χρησιμοποιεῖται μέ ἐπιδεξιότητα ἔτσι πού νά ἐλαχιστοποιεῖται ἡ πιθανότητα ἀντιδράσεως ἤ ἀντιστάσεως στά λαμβανόμενα μέτρα τῆς ἐξουσίας.

  Τά περιστατικά πού ἐπιβεβαιώνουν τά παραπάνω εἶναι πολλά καί πρόσφατα. Ἄς περιορισθοῦμε στά καθ᾽ ἡμᾶς. Πρό διετίας ὑποβληθήκαμε αἰφνιδίως σέ νέα ἐκλογική διαδικασία. Τό ΠΑΣΟΚ ποντάρισε στήν τακτική τῆς διαχύσεως τοῦ φόβου: «Βουλιάζουμε ἤ ἀλλάζουμε». Τό φερόμενο ὡς ὑψηλή στρατηγική σύλληψη σύνθημα «Ὑπάρχουν λεφτά» ἦταν πιστευτό μόνον σ᾽ ἐκείνους πού ἦσαν πρόθυμοι νά τό πιστέψουν, δηλαδή σέ ἐλαχίστους.

  Ὅλοι σχεδόν τό ἐγνώριζαν ὅτι εἴχαμε ἀπό οἰκονομική ἄποψη πατώσει. Αὐτό πού ἔφερε τόν κ. Γεώργιο Παπανδρέου στήν ἐξουσία ἦταν ὁ φόβος μήπως βουλιάξουμε. Οὐσιαστικά δέν ψηφίστηκε σάν πρωθυπουργός ἀλλά σάν σωσίβιο ἤ ναυαγοσωστικό. Ὁ φόβος, τόν ὁποῖο εἶχε ἐνσπείρει ἐπιτηδείως τό κόμμα του, ἦταν ἡ σκάλα ἀνόδου του στήν ἐξουσία. Κι ἄν κρατήθηκε ἐπί τόσο χρόνο στήν ἐξουσία –παρά τήν παταγώδη σέ ὅλους τούς τομεῖς ἀποτυχία– τοῦτο ὀφείλεται πάλι στόν φόβο. Ἡ Ν.Δ. δέν ἔπεισε ὅτι μπορεῖ νά προσφέρει κάτι καλύτερο. Ὁ κόσμος φοβᾶται ὅτι μπορεῖ νά φέρει κάτι ἀκόμη χειρότερο. Δέν ἔδειξε πώς ὑπάρχει μέσα της μιά ἀναγεννητική πνοή.

  Ὁ φόβος ἐμποδίζει τήν εἴσοδο νέων (καί δέν τό προσδιορίζω ἡλικιακά) προσώπων στήν πολιτική. Προσώπων μέ ἱκανότητα καί ἐμπειρία στό νά ἀσκήσουν σέ διάφορους τομεῖς ἐξουσία μέ ἐγγυήσεις ἐπιτυχίας. Ἡ ἰδιότητα τοῦ πολιτικοῦ ἔχει ἐκπέσει τόσο πολύ, ὥστε νά ἀντιμετωπίζουν τή δημόσια χλεύη. Ποιός ἄνθρωπος ἀξιοπρεπής θά ἐξέθετε τόν ἑαυτό του στόν κίνδυνο τῶν ὕβρεων, τῶν ἐμπτυσμῶν καί τῶν προπηλακισμῶν; Διότι –κακά τά ψέματα– γιά νά ἀναγεννηθεῖ ἡ Ἑλλάς πρέπει νά κοποῦν πολλά, πάρα πολλά ξερά κλαδιά, πού παρά τήν ξηρότητά τους εἶναι συσσωματωμένα τόσο ἰσχυρά ὥστε αὐτά νά «κάνουν τόν νόμο» στήν Ἑλλάδα.

  Χρησιμοποιήσαμε παραπάνω τό σχῆμα λόγου «κακά τά ψέματα». Τουλάχιστον στήν τρέχουσα πολιτική αὐτό δέν εὐσταθεῖ. Τά ψέματα εἶναι καλά. Οὔτε ἡ ἀλήθεια –κατά τό κοινῶς λεγόμενο– εἶναι πικρή. Ἡ ἀλήθεια εἶναι γλυκειά, μά τόσο γλυκειά, πού ἄν τήν πάρεις σέ μεγάλη δόση, κινδυνεύεις νά πάθεις... ζάχαρο! Γι᾽ αὐτό τήν ἀποφεύγουν οἱ πολιτικοί. Προτιμοῦσαν – τουλάχιστον μέχρι τώρα πού ἐνέσκηψαν τά δεινά– νά προσφέρουν στή νεολαία πρωτίστως τόπους καί τρόπους γιά νά σκοτώνει τήν ὥρα της: καφετέριες, ἀπροσδιορίστου χρησιμότητας σχολές καί θέσεις στό δημόσιο. Κανείς δέν δείχνει τό χῶρο τοῦ χωραφιοῦ, τοῦ «γιαπιοῦ» καί τοῦ βαποριοῦ.

  Τώρα ὅμως πού τό καλάθι τοῦ Ἅη-Βασίλη στέγνωσε, τί μπορεῖ μιά κυβέρνηση –προκειμένου νά κρατηθεῖ στήν ἐξουσία– νά προσφέρει στό λαό; Ἡ συνταγή εἶναι γνωστή: φόβο καί πάλι φόβο. Ὅτι δηλαδή χωρίς αὐτή θά ἐνσκήψουν χειρότερα δεινά. Παλαιότερα τό ΠΑΣΟΚ εἶχε βασική συνθηματική ἀρχή ὅτι μέ αὐτό θά ἔλθουν καλύτερες μέρες. Σήμερα ἡ συνθηματική του τακτική ἔχει ἀντιστραφεῖ: χωρίς αὐτό θά ἔλθουν ἀκόμη χειρότερες μέρες. Ἡ ἐφαρμογή τῆς πολιτικῆς τοῦ φόβου –ἄς τό προσέξουμε αὐτό– ἀκολουθεῖ τήν τακτική τῆς μόδας. Ὁ φόβος αὐξομειώνεται ὅπως τό μάκρος τῶν γυναικείων φουστανιῶν. Προσφέρονται ὡς διαλείμματα ἐλπίδας τά νέα δάνεια, ὅσο κι ἄν αὐτά εἶναι καινούργιες τυραννίες, γιά νά τό ποῦμε καβαφικά. Δηλαδή καινούργιες ἁλυσίδες γιά τήν ἀμέριμνη –κατά συντριπτικό ποσοστό– νέα γενιά.

  Κάποτε ὁ πατέρας τῶν κοινωνικῶν ἐπαναστάσεων πού ξέσπασαν στούς νεώτερους καιρούς, ὁ Κάρολος Μάρξ, εἶχε πεῖ πώς, ἄν οἱ προλετάριοι ἐξεγερθοῦν, τό μόνο πού κινδυνεύουν νά χάσουν εἶναι οἱ ἁλυσίδες τους. Τό δοκίμασαν συχνά καί πυκνά οἱ προλετάριοι αὐτό τό ἐπαναστατικό τόλμημα. Ἀλλά φόρεσαν βαρύτερες ἁλυσίδες. Καί νοστάλγησαν τίς παλιές. Καί σέ εἰδικές περιπτώσεις τίς ἀνταλλάξανε μέ ἁλυσίδες καπιταλιστικοῦ τύπου (βλ. Κίνα, Βιέτ-Νάμ καί αὔριο Κούβα). Ὁ φόβος κάνει τό λαό μας ὄχι ἁπλῶς ἀνίκανο νά ἐπαναστατήσει, τόν κάνει ἀνίκανο καί νά ἀναζητήσει κάτι καλύτερο. Ὑπάρχει διάχυτο στήν ψυχή του ἕνα «σύνδρομο Στοκχόλμης». Ὅπως οἱ παλαιοί Ἕλληνες κομμουνιστές εἶχαν σύνθημα τό «ἀγάπα τό κελλί σου», ὅμοια καί σήμερα ἔχει ἐμπεδωθεῖ σέ κανόνα πίστης τό «ἀγάπα τόν βασανιστή σου».

  Ὁ λαός δυστυχῶς καί στίς προσεχεῖς ἐκλογές θά πορευθεῖ σάν ὑποζύγιο στίς κάλπες γιά νά μή χάσει τό ἄχυρο πού τόν περιμένει στήν πάχνη. Οἱ ἀπέχοντες, ὅσο κι ἄν νομίζουν ὅτι εἶναι ἔξω ἀπό τήν πολιτική μηχανή τῆς ἀπάτης, στήν πραγματικότητα εἶναι γράσσο γι᾽ αὐτή. Τό νά ἀπέχεις δέν σημαίνει ὅτι εἶσαι ἔξω ἀπό τήν ἀπόχη."
  ♠ ♠

  “Στα παιδιά πρέπει να εξηγηθεί ότι τα βραβεία Νόμπελ σημαίνουν ατέλειωτες ώρες εργασίας κι όχι ατέλειωτες ώρες καθισιού στα καφενεία και ότι οι λαοί που ηγούνται και προηγούνται δουλεύουν σκληρά και μαζικά”
  ~Σαράντου Ι. Καργάκου "Προβληματισμοί

 14. S.τ.γ.θ. avatar
  S.τ.γ.θ. 27/12/2011 23:20:52

  Είναι λέει… προβληματισμένος ο Γ. Παπανδρέου και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει.

  Να μείνει λίγο καιρό ακόμα αρχηγός.
  Μετά δεν θα χρειαστεί να πάρει καμιά απόφαση.
  Θα είναι για πάντα αρχηγός κόμματος που δεν θα υπάρχει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.