25/11/2009 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι μήπως ψέματα τα περί υπερθέρμανσης του πλανήτη;Κάποιοι δραστήριοι χάκερς κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους ορισμένα emails που είχαν σταλεί από κορυφαίους επιστήμονες που ασχολούνται με τις κλιματικές αλλαγές, προειδοποιώντας τον κόσμο για τις ολέθριες συνέπειες. Οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής, έχουν τώρα αναθαρρήσει  Όπως λένε, τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μηνύματα αποδεικνύουν πως η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση αποτελεί απλά μια υπερβολή κάποιων. Επικεντρώνουν μάλιστα το ενδιαφέρον τους σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα του 1999, στο οποίο ένας επιστήμονας σχεδιάζει, όπως αναφέρει, να προσθέσει ένα κόλπο στο γράφημα του, με σκοπό να «κρύψει τη πτώση» στη θερμοκρασία. Σε κάποιο άλλο μήνυμα, ένας από τους επιστήμονες χαρακτηρίζει τους σκεπτικιστές της θεωρίας ως «ηλίθιους». Όπως γράφει η εφημερίδα New York Times, τα εν λόγω υποκλαπέντα μηνύματα μπορεί να δημιουργήσουν αμφιβολίες για κάποια συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα, και να ντροπιάσουν κάποιους επιστήμονες, αλλά αυτό είναι όλο. Οι χάκερς υπέκλεψαν το υλικό από ένα σέρβερ βρετανικού πανεπιστημίου, και πολλοί το θεωρούν ως «το σκάνδαλο του αιώνα». Άλλοι δεν συμφωνούν. Όπως λένε, ακόμη και το «κόλπο» με τη πρόσθεση κάποιου στοιχείου σε γράφημα, αποτελεί συνήθη πρακτική των στατιστικολόγων και αφορά στον καλλωπισμό μάλλον παρά στην αλλοίωση των επιστημονικών στοιχείων που παρουσιάζονται.

NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 25/11/2009 12:27:00

  Αρχαίε σούφεξε. Ποιον θάχεις ΔΕΗτζή, ποιον θάχεις! Τον βασιλέα των ΑΠΕ, Αρθούρο! Ποιος τη χάρη σου!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ antiathlitikos 25/11/2009 16:37:22

   Δεν ήξερα ότι διδάσκονται ΑΠΕ... Σαν να διδάσκεις επιδοτήσεις μικροκομπίνες και τέτοια. Ελλάς. Εμένα μου' φεξε?... Την καημένη την Ελλάδα λυπάμαι (και την τσέπη μου, σου, μας)

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ archaeopteryx 25/11/2009 16:51:45

    Σούφεξε λόγω ... ΔΕΗ archaeopteryx

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ antiathlitikos 25/11/2009 16:56:28

     Τα χυτήρια και τα τσιμεντάδικα δουλεύουν τόσο καλά με Α.Π.Ε... Μα για την ΔΕΗ λέω και εγώ και φέγγω, καθηγητής Επιδοτήσεων ο Αρθούρος

 2. Anonimi avatar
  Anonimi 25/11/2009 12:48:15

  Διόλου απίθανο. Εξ' άλλου ο πλανήτης θερμαίνεται και ψύχεται ανά Χ αιώνες από μόνος του και η επιρροή που έχουμε εμείς τα μυρμιγκάκια σε αυτό είναι αστεία. Άλλος ένας τρόπος χαλιναγώγησης των μαζών για να μας κρατούν απασχολημένους, για να αγοράσουμε το σωστό "παραμύθι", απορρυπαντικό, αυτοκίνητο. Για να αισθανθούμε δέος μπροστά στο δάσος των ανεμογεννητριών που θα ξεφυτρώσει έξω από το χωριό μας. Και εμείς σβήνουμε τα φώτα την ημέρα της Γης και αισθανόμαστε ενοχές αν δεν ανακυκλώσουμε, και προσωπική ευθύνη για τις πολικές αρκούδες που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Anonimi 25/11/2009 13:02:57

   Γιατί, νομίζετε ότι δεν έχετε ευθύνη για τις αρκούδες;
   Νομίζετε ότι τα "ελεύθερα αγαθά" του πλανήτη (αέρας, νερό κτλ) που καταναλώνετε και καταστρέφετε αφειδώς, δεν τα πληρώνει κανείς; "Φαγητό" τζάμπα δεν υπάρχει, μόνο στη φαντασία των αυτοεξυπηρετούμενων!

   • Anonimi avatar
    Anonimi @ Sic transit gloria mundi 25/11/2009 13:55:46

    Ό,τι μπορώ το κάνω (ανακύκλωση ας πούμε) αλλά το παραμύθι και τις ενοχές δεν πρόκειται να τις ενστερνιστώ γιατί είναι φανερό ότι με κοροϊδεύουν.

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ Anonimi 25/11/2009 14:20:12

     Δεν είναι και πολύ καλό πράγμα να μην έχεις ενοχές την σήμερον ημέραν, θα έλεγα!

    • Anonimi avatar
     Anonimi @ Anonimi 25/11/2009 14:34:03

     Η ζωή είναι πολύ μικρή...

 3. Απορών avatar
  Απορών 25/11/2009 15:12:07

  Αλλο το ότι χρειάζεται δουλειά και επαγρύπνηση για την προστασία του αέρα, της χλωρίδας και της πανίδας.

  Αλλο το να φροντίζουμε να μην ρυπαίνουμε (με τους πολύ συγκεκριμένους τρόπους που ρυπαίνουμε).

  Αλλο το να αποκτήσουμε επιτέλους πλήρες δίκτυο ανακύκλωσης.

  Αλλο το να φροντίζουμε τα δάση μας ως κόρη οφθαλμού.

  Και ΑΛΛΟ ότι κατ' ανάγκην ο πλανήτης θερμαίνεται λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου (grenhouse gases) και άρα πρέπει να μπουν φόροι, κλπ. κλπ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να "γονατίσουν" αναπτυσσόμενες οικονομίες (π.χ. της Αφρικής) λόγω δυσβάστακτων κανονισμών που θα τους επιβάλλει ο ΟΗΕ.

  Όλα αυτα παραπέμπουν σε επιδιώξεις για "global governance" κλπ.

  Δείτε εδώ κατάλογο κορυφαίων Επιστημόνων που διαφωνούν με το τρέχον "δόγμα" της παγκόσμιας θέρμανσης.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_opposing_the_mainstream_scientific_assessment_of_global_warming

  Επίσης,

  http://www.realclimate.org/index.php/archives/2005/01/senator-inhofe/

  http://www.globalwarminghoax.com/news.php

 4. Σαος avatar
  Σαος 25/11/2009 18:48:29

  Δείτε και το παρακάτω για να μην μας πιάνουν και κορόιδα στο θέμα των αυτοκινήτων με τους υπέρογκους φόρους και μάλιστα στις κατηγορίες των αυτοκινήτων που ως επί το πλείστον έχουν οι μη έχοντες, δηλαδή τα παλαιά αμάξια!

  How 16 ships create as much pollution as all the cars in the world

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1229857/How-16-ships-create-pollution-cars-world.html

 5. UMPA LUMPA avatar
  UMPA LUMPA 26/11/2009 04:33:42

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΝΑΤΕΡ ΤΟΥ CHANNEL 4 ΤΟΥ 2007 the great global warming swindle ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647&ei=QLUNS6Uris35BrG8zK0J&q=the+great+global+warming+swindle+#
  ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ: Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗ.
  ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ.ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.