#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2008 22:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι δυνατόν να συζητούσαν Βγενόπουλος - Αλογοσκούφης;

Σήμερα ο κ. Βγενόπουλος δεν «έχρισε» μόνο τον Ν. Πατέρα πρόεδρο του ΠΑΟ, μαζί με τον  Παύλο Γιαννακόπουλο και φυσικά την … συμφωνία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Αναστάτωσε και το πολιτικό παρασκήνιο με όσα είπε ή δεν είπε στην «σκιώδη υπουργό Οικονομικών» του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη για την πώληση του ΟΤΕ. Σε εμάς τουλάχιστον, πάντως, ακούγονται πολύ περίεργα όλα αυτά. Όπως έγραψε το orfni.blogspot.com ο κ. Βγενόπουλος παρουσιάζεται τώρα ως …«θύμα» του κ. Αλογοσκούφη, επειδή υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει μαζί του να πωλήσει το πωλήσει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ στην DT, αλλά υπο την προϋπόθεση ότι το ελληνικό δημόσιο δεν  θα παραχωρούσε το management στους Γερμανούς.

Καταρχήν τίθεται ένα πρώτο μεγάλο θέμα. Αν αληθεύουν όλα αυτά που υποτίθεται πως είπε (η τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Κατσέλη έχει πάντως επιβεβαιωθεί) τότε η θέση του κ. Αλογοσκούφη καθίσταται πολύ δύσκολη. Επειδή ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης του ΟΤΕ φέρεται να δηλώνει ότι όχι μόνο συζητούσε με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, αλλά να διαπραγματεύεται και όρους. Ποια είναι η πραγματικότητα;  Όπως έχουμε επισημάνει και άλλοτε, χωρίς τη συμφωνία με την DT οι μετοχές του κ. Βγενόπουλου θα είχαν πολύ μικρότερη αξία από αυτήν που τις πούλησε. Θα υφίστατο δηλαδή μια πολύ μεγάλη οικονομική καταστροφή. Από την άλλη μεριά γιατί η DT να αγοράσει τις μετοχές στην τιμή που τις αγόρασε, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το management; Αυτά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 26/05/2008 23:02:17

  «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στη Βουλή»
  του Δημήτρη Παφίλα
  «Θα σοκαριστούν αύριο από τα όσα θα πω για την υπόθεση του ΟΤΕ» και «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι» προανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΜIG ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, σχετικά με την αυριανή του παρουσία στη Βουλή.
  Επανέλαβε ότι η πώληση του 20% προς την Deutsche Telecom δεν αίρεται, αλλά και ότι η τελευταία θα έπρεπε να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση και προς τους υπόλοιπους μετόχους του ΟΤΕ.
  Συγκεκριμένα, ο κ. Βγενόπουλος είπε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση «συνωμοσίας» με την κυβέρνηση, καθώς είχε να μιλήσει με τον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη από τον Νοέμβριο, ενώ όσα έχουν λεχθεί για τον ΟΤΕ δείχνουν την ασχετοσύνη όσων τα εκστομίζουν, «καθώς το Δημόσιο δεν είχε το management του ΟΤΕ για να το δώσει».
  Οπως πρόσθεσε, όποιος κατείχε το 20% μπορεί να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να αναλάβει το management, συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να πράξει και η MIG το ίδιο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εάν η συμφωνία με τους Γερμανούς δεν κυρωθεί από τη Βουλή, τότε οι Γερμανοί θα θελήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο με το 20% που κατέχουν.
  Αναφερόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς και τις μηνύσεις τόνισε ότι σε ζητήματα ηθικής η ΜIG δεν κάνει συμβιβασμούς, έτσι ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον οποιουδήποτε συκοφάντησε την εταιρεία. Αναρωτήθηκε δε γιατί να μην κάνει αγωγή σε έναν πολιτικό αφού το επιτρέπει το Σύνταγμα…

  Κέρδη 202 εκατ. ευρώ (αύξηση 268 %)
  Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις της MIG, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε πως δεν θα αναλάβει ρίσκο σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, αλλά η εταιρεία έχει αποπληρώσει τον δανεισμό, διαθέτει ρευστότητα και μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ.

  Τα κέρδη τριμήνου ανήλθαν σε 202 εκατ. ευρώ, έναντι 54 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 268%. Από τα κέρδη, όμως, τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν τα κέρδη από την αγοραπωλησία του ΟΤΕ.

  Αναφερόμενος στους στόχους επανέλαβε πως η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις σον χρηματοοικονομικό τομέα (τράπεζες), στην υγεία, στην τεχνολογία - πληροφορική, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

  Διέψευσε οποιοδήποτε σενάριο για την εξαγορά της τράπεζας Alpha Bank ή άλλης, σημειώνοντας πως τα περί εξαγορών δείχνουν αδυναμία για να κρυφτούν προβλήματα. Κατέληξε δε πως η Τράπεζα Popular θα συνεχίσει την οργανική της ανάπτυξη, με προσεκτικά βήματα σε ό,τι αφορά το εξωτερικό.

  http://www.protothema.gr/content.php?id=9375

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 27/05/2008 00:39:42

  Γιατί δεν συζητούσε ο Ρουσόπουλος με τον Πατεράκη (Ευρωμαχητικό); Πήγαιναν μάλιστα, μαζί και διακοπές. Ο Αλογοσκούφης πήγε με τον Βγενόπουλο διακοπές; Εδώ σε θέλω ΦακτορΧ...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/05/2008 09:03:57

  αποκλείεται να αγόραζε η DT χωρίς (1) εσωτερική πληροφόρηση, (2) συμφωνίες για δικαιώματα προαίρεσης και (3) συμφωνίες, έστω και κατ' αρχάς, για διοίκηση. Το 20% δεν είναι απλή παθητική μικροεπένδυση αμοιβαίου κεφαλαίου.

  Και όλα αυτά γιατί καλήμ κακή, γερμανική, η DT υπόκειται σε γερμανικούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησεις. Οι ιθαγενείς εδώ είναι απλά ιθαγενείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.