#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2010 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι βέβαιο πλέον. Ο Γιώργος θέλει να μας τρελάνει

Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μονοί μας .Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια ούτε από ΕΕ ούτε από ΔΝΤ, ωστόσο αναμένουμε στη σύνοδο κορυφής επιβεβαίωση και ισχυροποίηση του σήματος στήριξης που είχαμε από τις συνεδριάσεις ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ και ΕΚΟΦΙΝ.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού επισημαίνοντας το θετικό γεγονός ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν και χαιρετίζουν τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

Όσον αφορά το φορολογικό έκανε λόγο για επαναστατική τομή που κλείνει μια μεγάλη περίοδο αδικίας για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους .

Η ανοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων έχει τελειώσει υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 18/03/2010 18:37:03

  "Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια ούτε από ΕΕ ούτε από ΔΝΤ". Τότε γιατί θα πάτε στο ΔΝΤ? Για καφέ? Οικονομική βοήθεια προσφέρει. Όχι όμως όσο έχουμε το ευρώ.

  "θετικό γεγονός ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν και χαιρετίζουν τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση". Χαιρέτα μου τον πλάτανο..και στην κορφή κανέλα.

  "Η ανοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων έχει τελειώσει". Τί εννοεί ο ποιητής? Τελείωσε η ανοχή σε ποιούς? Σε εσάς για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ή στους συνταξιούχους και μισθωτούς για εσάς?

  Μάθε ελληνικά πια!

  • SKAIs avatar
   SKAIs @ Orestios 18/03/2010 18:48:26

   Ορέστιε με τόσα ταξίδια στο εξωτερικό θα ξεχάσει και αυτά που ξέρει.
   Τελικά το γεμάτο πιστόλι που έχει ο Παπακωνσταντίνου στο τραπέζι είναι τελικά... άδειο ή το κατέβασε ο Γιώργος ?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 18/03/2010 20:14:52

   Η βλακεία με το πιστόλι λέχθηκε από αμερικανό το 2008, λίγο πρίν να καταρρεύσει η Lehman. Ο Πόλσον (Head of the Treasury) μίλησε για μπαζούκα.
   Το πιο πιθανό είναι οι δικοί μας να αντέδρασαν όπως κάνουν οι θρασύδειλοι μετά από αυτή την μπαρούφα του Παπακωνσταντίνου. Αμερικανιές στους Ευρωπαίους είναι too much.

  • nasos avatar
   nasos @ Orestios 18/03/2010 21:11:12

   Μια σοφή Αμερικανική παροιμία λέε: ''αν τραβήξεις πιστόλι τότε χρησημοποιήσετό ή βάλτο στον κώλο σου''
   οι μπλόφες ΓΑΠ πήγαν άπατες,παρά τα πρόσφατα οδυνηρά μέτρα τα σπρεντ ανεβαίνουν,το ΔΝΤ έγινε μονόδρομος
   οπότε ξέρουμε πλέον που θα βάλει το πιστόλι ο ΓΑΠ και φίλοι του που απαρτίζουν την Κυβέρνησή του

 2. melontologos avatar
  melontologos 18/03/2010 19:08:25

  Το 2010 είναι η χρονιά του μεταλλικού τίγρη για τους Κινέζους. Δύο ισχυρά στοιχειά λοιπόν το μέταλλο ( λόγω χρονολογίας ) και το ξύλο ( λόγω ζώου ) συνθέτουν τα δεδομένα αυτής της χρονιάς.
  Καθώς τα δυο αυτά στοιχεία βρίσκονται στον καταστροφικό κύκλο των στοιχείων, σύμφωνα με την αντίληψη του fung – shui για την ακρίβεια το μέταλλο κόβει το ξύλο, μπορούμε να μιλήσουμε για μια συγκλονιστική, δραματική χρονιά.
  Σε κοινωνικό επίπεδο, ο συσσωρευμένος θυμός θα εκδηλωθεί σφοδρά και συγχρόνως θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση, επίσημα θα κηρυχθούν πόλεμοι ανάμεσα σε κράτη, αλλά και ανεπίσημα μέσα στις ίδιες τις αναπτυγμένες κοινωνίες θα ξεσπάσουν συγκρούσεις. Ακόμα κι αν δεν μοιάζει να είναι η καλύτερη εποχή για όσους φοβούνται τις ανατροπές, τις εκπλήξεις και νοιώθουν ασφαλείς προγραμματίζοντας και κανονίζοντας τη ζωή τους ας θυμηθούν ότι το αναπάντεχο, μπορεί να είναι καλό. Όλοι εσείς αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία των καινούργιων καταστάσεων που θα γεννηθούν και πάρτε ότι θετικό έχουν να σας δώσουν. Μην τις φοβάστε : Αν είστε διατιθέμενοι να ζήσετε σε έναν κόσμο που αλλάζει, ότι κι αν συμβεί θα σας ανοίξει καινούργιους δρόμους και είναι στο χέρι σας να τους περπατήσετε με αισιοδοξία, με αυτογνωσία, με πίστη στον εαυτό σας και στις άξιες σας.

 3. george avatar
  george 18/03/2010 19:20:33

  Αποτελεί μια από τις πλέον μεγάλες γκάφες του ΓΑΠ. Προσπάθησε να εκβιάσει τους ευρωπαίους, και τώρα που είδε ότι δεν καταλαβαίνουν από μπλόφες, τα πήρε όλα πίσω. Κατά την άποψη μου μετά από τα μέτρα των αρχών Μαρτίου, δεν χρειάζεται προς το παρόν διάσωση της οικονομίας. Βέβαια τα επιτοκία θα μείνουν υψηλά για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά με την εφαρμογή του όποιου σχεδίου σύγκλισης, σταδιακά θα μειώνονταν.
  Τώρα βέβαια με τις μπλόφες του ΓΑΠ, είναι πολύ πιθανό τόσο οι αγορές όσο και η ΕΕ, να δυσανασχετήσουν έντονα, και να μειωθεί περαιτέρω η αξιοπιστία μας, με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερο χρόνο η αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να είναι δύσπιστες σχετικά με το πραγματικό πρόβλημα μας, και όταν τις χρειαστούμε να μας γυρίσουν την πλάτη, όπως ακριβώς με το παραμύθι του λύκου και του βοσκού.....

 4. aggelos avatar
  aggelos 18/03/2010 19:27:56

  @ factorx:
  Επειδή γκρινιάζετε πολύ με τον ΓΑΠ θα ήθελα να σας θυμίσω ότι:
  Υποσχέθηκε ότι θα μας κάνει Δανία του Νότου; Το έπραξε εντός λίγων μηνών. Οι τιμες στα καύσιμα και οι συντελεστές ΦΠΑ είναι παρόμοια της Δανίας του Βορρά. Οι μισθοί και οι τιμές του ξέφυγαν αλλά τον θεόσταλτο αυτό έργο μάλλον θα το αναλάβει την επόμενη τετραετία. Μέχρι τότε θα γίνεται αγώνας να τον πείσουν ότι κυβερνά την Ελλάδα και όχι ΜΚΟ. Επίσης επειδή ο λαός λέει "δείξε μου το φίλο σου....." να σας θυμίσω ότι φίλοι του Γιώργου είναι ο Θαπατέρο, ο Μπράουν και κάτι απίστευτοι τριτοκοσμικοί σοσιαλιστές. Πότε άλλοτε η Ελλάδα είχε τέτοια φωνή στο εξωτερικό;

  • Orestios avatar
   Orestios @ aggelos 18/03/2010 19:36:05

   Άν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς.
   Ξέχασες και τον "Ο", με τον οποίο ντύνεται ολόιδια.

  • Swell avatar
   Swell @ aggelos 18/03/2010 19:53:38

   Με το Ντέμη Ρούσσο.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ aggelos 19/03/2010 08:25:18

   Είσαι άδικος!Ξεχνάς ,ή σκόπιμα παραλείπεις, ότι και :α)στην κοινωνική πρόνοια β)στην καταπολέμηση της διαπλοκής γ)στο κομματικό κράτος δ)στις συγκοινωνίες ε)στην δημόσια υγεία στ) στην παιδεία και ζ)στούς μισθούς γίναμε Δανία !!!!!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ aggelos 19/03/2010 10:48:20

   Φίλοι του Γιώργου είναι αυτή τη στιγμή, προπάντων ο Σαρκοζύ και η Μέρκελ. Δεν λέω βέβαια ότι αυτοί είναι καλύτεροι από τον Θαπατέρο και τον Μπράουν.
   Ώχ, μυαλό σουρωτήρι, από τους φίλους ξεχάσαμε όχι μόνο τον Ομπάμα αλλά και τον Σαμαρά.

 5. nasos avatar
  nasos 18/03/2010 20:15:17

  Με 6% επιτόκια και με τον προϋπολογισμό να ισοσκελίζεται στην καλύτερη των περιτπώσεων γύρω στο 2015,το Δημόσιο Χρέος θα διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.
  Λόγω ύφεσης και πτώσης των εσόδων θα μπούμε σε φαύλο κύκλο αύξησης των φόρων και μείωσης των μισθών.
  Αυτά τα ολίγα θα καταφέρομε μονάχοι μας.
  Εκτός και αν ο πονηρός ΓΑΠ θέλει να μας κάνει να τον παρακαλάμε στο τέλος για να μας πάει στο ΔΝΤ,μπας και γλυτώσουμε τα χειρότερα.

 6. vas avatar
  vas 18/03/2010 20:56:29

  Αν ,λέμε τώρα,άν ο ΓΑΠ είχε την ικανότητα να χειρίζεται τα οικονομικά της χώρας ο πατέρας του ,που λογικά τον ήξερε καλύτερα απο εμάς,δεν θα τον αξιοιποιούσε ανάλογα ? .η ο κινέζος μετά ?,αλλά ουτε κάν τον αφήσανε να πλησιάσει σε κάποιο σχετικό υπουργείο.
  Τώρα ας μας εξηγήσει τουλάχιστον κάποιος από τους φωστήρες των παραθύρων και των πολύωρων συζητήσεων στα κανάλια ,πως ο ΚΏΣΤΑς με χάλια που είχε η οικονομία ,με μηδέν ταξίδια ,με άραγμα στην Ραφήνα ,με κόντρα τα ΜΜΕ και ΤΑ συνδικάτα ,με λαμόγια που κλέβανε,με βατοπαίδι,με κομπίνες ομόλογα,με,με,με.... μπορούσε να ΔΑΝΊΖΕΤΑΙ ΜΕ 4% ΚΑΙ οι σημερινοί σωτήρες δανείζονται με 6.5%,
  Μήπως οι λάθος κινήσεις ανέβασαν τα επιτόκια κατά 2.5% και τώρα όλοι εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες αυτής της διαφοράς απο τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ των μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας.
  Μήπως τελικά προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι που φταίνε αυτοί και όχι εμείς >
  Μήπως οι δανειστές τους βλέπουν για πολύ ΚΟΤΣΟΥΣ και λένε να η ευκαιρία να κονομίσουμε?
  ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΠΕΛΟ 2.5% ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

 7. neotera avatar
  neotera 18/03/2010 21:21:02

  ΗΠΑ : ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ !
  «Αποκύημα φαντασίας» αποκαλεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την περικοπή του ελλείμματος ο καθηγητής του Χάρβαρντ Martin Feldstein. Η Ελλάδα ενδέχεται «να χρεοκοπήσει κατά κάποιο τρόπο, ή να φύγει από το ευρώ ή να κάνει και τα δύο», λέει ο άνθρωπος που έχει υπάρξει επί σειρά ετών οικονομικός σύμβουλος των αμερικανικών κυβερνήσεων. «Η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει από το έλλειμμα του 12% στο 3% σε δύο χρόνια δείχνει μεγάλη φαντασία», είπε μιλώντας στο Bloomberg. Κατά την άποψή του, η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, πιθανόν βρίσκοντας έναν «ευγενικό τρόπο» στάσης πληρωμών με ανταλλαγή χρόνου λήξης ομολόγων. Κοινή πεποίθηση στις ΗΠΑ αποτελεί πως το ευρώ μάλλον δεν θα υπάρχει στα επόμενα 15-20 χρόνια ανέφερε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers, μιλώντας στο CNBC. Και συνέχισε : "Εάν η Ευρώπη θέλει να δείξει πως το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα, θα πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει." «Το ευρώ μάλλον θα διασπαστεί στα επόμενα 15-20 χρόνια», εξήγησε ο Rogers. «Μην με παρεξηγήσετε, έχω στην κατοχή μου ευρώ. Είχαμε νομισματικές ενώσεις στο παρελθόν, δεν επεβίωσαν. Και ούτε αυτή θα επιβιώσει», εξήγησε. Μάλιστα, άποψή του είναι ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθήσει την Ελλάδα, αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω τα θεμέλια του ευρώ, αφού θα ανοίξει το δρόμο για να ζητήσουν και άλλες κυβερνήσεις ενισχύσεις. «Εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γιατί τότε όλοι θα έλεγαν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα».

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ neotera 18/03/2010 22:39:55

   στην καμπούρα του ψωριάρη.......

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ neotera 19/03/2010 10:40:48

   Έ πιά, αυτός ο Martin Feldstein!
   Πάλι μπροστά μας αυτός ο κουνελοπνίχτης της AIG!
   Ακόμα έξω τριγυρνά, και γράφει κι όλας! Κοιμούνται στο FBI; Και τόσοι Σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας του Ομπάμα, τζάμπα πληρώνονται;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ neotera 19/03/2010 10:43:47

   Τρείς φορές το έχω γράψει: Ο τύπος μετέτρεψε με Μπλάκ εντ Ντέκερ σε σουρωτήρι την καρίνα της βάρκας AIG κι ακόμα τρέχουν για να μαζεύουν λεφτά για πληρωμή συντάξεων.

 8. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 18/03/2010 23:16:55

  Δεν υπαρχει περιπτωση... Κατι πινει ο ανθρωπος και δε μας δινει... Τελικα τι θελει? το μισθωτο τον ξεζουμισε το συνταξιουχο τον πεθανε την οικονομια τη βουλιαξε αλλα λεφτα δε θελει... Τι θελει τελικα? Μηπως ειναι ο Ζορρο η ο μπατμαν?

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 19/03/2010 10:37:34

  Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:
  Mr McCabe and Mrs Miller, 1971 (Ελληνικός τίτλος, "Η έντιμη κυρία και ο χαρτοπαίκτης"). Σκηνοθεσία Ρόμπερτ Άλτμαν, πρωταγωνιστούσαν Γουώρεν Μπήττυ και Τζούλυ Κρίστι.
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/McCabe_&_Mrs._Miller
  Σημειωτέον ότι ο κος Μακέιμπ, εκτός από δεινός τζογαδόρος ήταν εξ ανάγκης και παπάς, διηύθυνε οίκον ανοχής, το δέ όνομα του πατέρα του ήταν Άντριου. Να θυμίσω λίγο το στόρυ: Οι μεγάλοι "οίκοι" της περιοχής του ζήτησαν να πουλήσει τον μικρό δικό του, και επειδή αρνήθηκε, ανέλαβαν οι "κυνηγοί κεφαλών". Άλλη συμπτωματική παραξενιά της τύχης: Κα Μίλλερ ή κα Μέρκελ; Η ηχητική διαφορά δεν είναι μεγάλη.
  Ελπίζω να μας βγεί σε καλό ο τζόγος του 'Παπα". Και οι γραβατωμένοι "κυνηγοί κεφαλών" των μεγάλων "οίκων", που έχουν βγεί στη γύρα, να φάνε το κεφάλι τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.