12/10/2008 23:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είμαστε όλοι μακεδονομάχοι

 

___________________________________________ 

Προσέξτε τι γράφει ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος - παράγων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής - κ. Καρτάλης στο σημερινό ΒΗΜΑ:

«Προτού καλά καλά γίνει γνωστή η τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς για την περιώνυμη ονομασία των Σκοπίων όρμησαν οι γνωστοί Μακεδονομάχοι να την απορρίψουν, ενώ και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα, γεγονός που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά (η προηγούμενη ήταν με το Σχέδιο Ανάν) ότι ούτε ο πολιτικός κόσμος (για λόγους καθαρά κομματικής αντιδικίας) ούτε η ελληνική κοινωνία μπορούν να αποδεχθούν ως προοπτική επίλυσης δυσχερών εθνικών θεμάτων τη λογική ενός έντιμου συμβιβασμού.....»

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15484&m=A30&aa=2

Από κοντά και ο κ. Σωμερίτης που καλεί τους μεν Σκοπιανούς «να ξεχάσουν τα κωμικά αρχαιοεθνικιστικά τους που μας ανησυχούν» και εμάς «τη θρασύτατη από μέρους μας άρνηση της εθνικής και γλωσσικής τους ύπαρξης: η ιστορία, η αρχαία και η πρόσφατη, δεν ξαναγράφεται. Αυτό ισχύει για μας και για τη μικρή αλλά υπαρκτή και σεβαστή μειονότητα των σλαβόφωνων ελλήνων πολιτών..» (!!!)

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15484&m=A27&aa=2

Για αν το πούμε λοιπόν με απλά λόγια, επειδή τα πολλά είναι φτώχεια: Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στον τόπο αυτό υπάρχουν δύο «Ελλάδες». Εκείνη των «προσκυνημένων» και η άλλη όσων ανθίστανται ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/10/2008 23:32:05

  Δεν υπάρχουν μόνο δύο στρατόπεδα αλλά περισσότερα.
  Υπάρχει και το στρατόπεδο των λογικώς σκεπτομένων χωρίς να είναι προσκυνημένοι.
  Η τελευταία πρόταση Νίμιτς είναι η καλύτερη που εχει εμφανισθεί.Ο όρος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας καλύπτει πλήρως την απαίτηση γεωγραφικού προσδιορισμού.Απέχει από τις θεσεις μας μόνο ως προς το ότι επιτρέπει στη σχέση των Σκοπίων με τρίτες χώρες τη χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας.Ομως από τη στιγμή που σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,ΕΕ,ΟΥΕΦΑ,ΟΥΝΕΣΚΟ,ΟΟΣΑ,ΔΟΕ κλπ θα είναι υποχρεωτικό το Βόρεια Μακεδονία,θα υπάρχει σύσταση στην απόφαση του ΟΗΕ να χρσηιμοποιείται το Βόρεια Μακεδονία από τρίτα κράτη και απαγόρευση της χρήσης της σκέτης λέξης Μακεδονία είμαστε πολύ κοντά.Αν εγκρινόταν ένα παρόμοιo σχέδιο θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να ανατρέπουμε τη σημερινή κατάσταση παγκοσμίως όπυ επικρατεί η εξισωση Μακεδονία = Σκόπια.
  Στοιχειώδης λογική επέβαλε τη μη άμεση απόρριψη των ιδεών (όπως έγινε από τον Παπανδρέου με ή χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση) και να περιμένουμε τι θα πει η άλλη πλευρά που πιθανότατα όπως και έγινε θα το απέρριπτε αυτή.
  Από εκεί και πέρα και ο Σωμερίτης ψαρεύει στα θολά νερά.
  Εχω γράψει και σε άλλο ποστ ότι αν κάποιοι σλαβόφωνοι θεωρούν εαυτούς μειoνοτητα μπορούμε να συζητησουμε εφ όσον θεωρούν αυτούς βουλγαρική ή σλαβική μειονότητα.Μακεδονική όμως όχι εφ όσον στην ίδια περιοχή υπάρχουν άλλοι 2,5 εκατομμυρια Μακεδόνες που είναι Ελληνες.

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/10/2008 23:42:41

  Γλώσσα και Ιθαγενεια κατοχυρώνονται στούς Σκοπιανούς με την πρόταση Νιμιτς.
  Και η Ελλάδα θά πρέπει να κυνηγάει απο πίσω τίς τρίτες χώρες γιά να χρησιμοποιούν το Βορεια Μακεδονία.
  Η Ελλάδα δεν έχει κανεναν λόγο να βιάζεται επειδή μερικοί πολιτικοί και διπλωμάτες θέλουν να ξεμπερδεύουν.
  Τό παλούκι τόχουν οι Σκοπιανοί πού έχουν ανάγκη να μπούν στούς διεθνείς οργανισμούς.
  Αυτοί ας διαλέξουν μεταξύ διεθνών οργανισμών και υπερφίαλου ΄Μακεδονισμού΄.
  Δεν κατανοώ γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να βιαστεί επειδή ο Μπούς και ο Φρίντ θέλουν να ξεμπερδεύουν.
  Υ.Γ.
  Τι είναι Σωμερίτης??α,ναί ο γνωστός ΄φιλέλληνας΄.

 3. neoi avatar
  neoi 12/10/2008 23:44:52

  #

  Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τοποθετήθηκε και αυτός αρνητικά για την τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μία μέρα μετά τη σχετική τοποθέτηση του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

  «Αν ο κ. Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε ο Ν.Γκρούεφσκι το απόγευμα του Σαββάτου, στην πόλη Πρίλεπ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του προέδρου της ΠΓΔΜ για την τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.
  # neoi Says:
  October 11th, 2008 at 11:19 pm

  Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύντομη ανάλυση της νέας πρότασης για την επίλυση του Σκοπιανού δεν θα αποτελεί υπερβολή αν πούμε ότι επιτέλους έγινε κατανοητό ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε. Από εκεί και πέρα η σπουδαιότητα του ζητήματος πρέπει να μας κάνει να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα και να προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε. Στα θετικά σημεία της πρότασης είναι το όνομα που είναι γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια Μακεδονία» Από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Σύμφωνα με την πρόταση η εθνικότητα θα είναι η μακεδονική. Το γεγονός αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Μακεδονίας παραχωρούνται στα Σκόπια και αυτό επειδή κάθε πολίτης σε ολόκληρο τον κόσμο που θα έλκει την καταγωγή του από το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας στην εθνικότητα θα είναι σκοπιανός, ακόμη και οι Έλληνες Μακεδόνες θα είναι (εάν υιοθετηθεί η πρόταση) σκοπιανοί στην εθνικότητα. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά ανατρέπει την ιστορία, με λίγα λόγια τα Σκόπια οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία και θα μονοπωλήσουν τη μακεδονική ταυτότητα. Τα ίδια ισχύουν και με τη γλώσσα, η μακεδονική γλώσσα (εάν υιοθετηθεί η πρόταση) θα έχει σλαβικές ρίζες, άσχετα αν το κυριλλικό - σλαβικό αλφάβητο δημιουργήθηκε με βάση τα κεφαλαία ελληνικά γράμματα από τον Κύριλλο και το Μεθόδιο. Στη συνέχεια η παραμονή ως συνταγματικού του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» του κράτους της ΠΓΔΜ με πλήρη νομική ισχύ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δημιουργεί αδιέξοδα. .
  Από τη στιγμή που θα παραμείνει ως Συνταγματικό όνομα το «Republika Makedonija» τα τρίτα κράτη δεν θα έχουν σύμφωνα και με τη συμφωνία απόλυτη υποχρέωση να αλλάξουν για τις διμερής σχέσεις την ονομασία που θα χρησιμοποιούν, εκτός αυτού, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται παράλληλα και τα δυο ονόματα σε όλες τις επίσημες εξωτερικές σχέσεις και ντοκουμέντα με πλήρη νομική ισχύ, έτσι είναι σίγουρο ότι, στο μέλλον θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
  Υπό τον όρο, ότι, το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα αναγράφεται και στα διαβατήρια, αντί να ξεκαθαρίσει, θα μπερδέψει χειρότερα τα πράγματα. Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη στιγμή που «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα» και φαίνεται ότι απ όλες τις πλευρές υπάρχει ομοφωνία για το όνομα του διπλανού κράτους «Republic of North Μacedonia» είναι ευκαιρία τώρα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στα επιμέρους βασικά ζητήματα για τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ των δυο χωρών.
  Η θέση της χώρας μας « έναντι όλων» η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί και με συνταγματική τροποποίηση από τη διπλανή χώρα, είναι σίγουρο, ότι, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα οδηγήσει σε λύση το σοβαρό αυτό διεθνές άλυτο ζήτημα.

 4. t avatar
  t 12/10/2008 23:51:37

  Η Πρόταση του Νίμιτς προσφέρει στα Σκόπια την κατοχύρωση και αναγνώριση και από την Ελλάδα της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας», με αντάλλαγμα την μερική χρήση διεθνώς (από ελάχιστες χώρες) του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia).

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/10/2008 23:52:39

  @ Σπυρος.
  Η γλώσσα είναι αναγνωρισμένη ως μακεδονική στον ΟΗΕ από την εποχή της ενιαιας Γιουγκοσλαβίας.
  Δεν μπορούμε να αλλάξουμε γλώσσα - εθνότητα.Το μόνο που μπορούμε είναι να μην αναφέρονται ή να αναφέρονται όσο γίνεται λογότερο.Το ότι ο όρος Μacedonian μπορεί να χρησιμοποιείται και από τα δύο μέρη είναι θετικό.
  Αυτό στην Ελλάδα δεν τι καταλαβαίνουν γιατί νομίζουν ότι Μακεδονία είμαστε εμείς και Σκόπια εκείνοι.
  Αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα Μακεδονία είναι εκείνοι και Ελλάδα εμείς.

 6. neoi avatar
  neoi 12/10/2008 23:56:36

  Δεν μπορούμε να αλλάξουμε γλώσσα - εθνότητα!!

  ποιος τα λέει αυτά; ΚΟΥΤΑΜΆΡΕΣ

  γλώσσα - εθνότητα στην ενιαία ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΊΑ ηταν

  ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΆΒΙΚΗ,εθνικότητα,

  ΣΕΡΒΟΚΡΟΑΤΙΚΉ ΓΛΩΣΣΆ

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:00:30

  Αντί να συγκρινετε την πρόταση με αυτό που εσείς πιστεύετε να τη συγκρίνετε με τις θέσεις όλων των κομμάτων (πλην ΛΑΟΣ).
  Οι θέσεις όλων των κομμάτων λοιπόν είναι μία ονομασία για όλες τις διεθνείς χρήσεις.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατάργηση του συνταγματικού τους ονόματος.
  Η απόκλιση από τις προτάσεις Νίμιτς είναι ότι θα έχουν το δικαίωμα στις διμερεις σχέσεις τους με άλλες χωρες να χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα αλλά θα απαγορεύεται το σκέτο Μακεδονία ,σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς είναι υποχρεωτικό το Βόρεια Μακεδονία και υπάρχει σύσταση γιαυτό και για τις διμερείς σχέσεις.
  Εκείνο που ενδιαφέρει όμως είναι η χρήση στην παγκόσμια κοινή γνωμη.Με τις προτάσεις αυτές μπορούμε να περάσουμε τον όρο Βόρεια Μακεδονία ενώ έτσι όπως είμαστε τώρα το ΦΥΡΟΜ είναι εξωπραγματικό και εδραιώνεται το Μακεδονία σκέτο.

 8. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:01:59

  Τα λεγόμενα και μακεδονικά είναι παραλλαγή της βουλγαρικής γλώσσας,
  Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, ούτε στη Γιουγκοσλαβία ήταν επίσημα αναγνωρισμένη.

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 00:02:04

  @Ψυχραιμία
  Ειλικρινά και χωρίς πλάκα.
  Τί είναι αυτό το Ο.Η.Ε??
  Μήπως υπηρετεί το διεθνές δίκαιο??
  Η απλά αποτελεί πλέον έναν οργανισμό πού σέρνεται πίσω απο συγκεκριμένες δυνάμεις..??
  Και εν πάσει περιπτώσει το κάθε κράτος δεν οφείλει νά προσπαθεί να επηρεάσει τον συσχετισμό δυνάμεων??
  Η μοναδική σωστή πολιτική απόφαση πού πήρε ο Καραμανλής ήταν τό βέτο πού βραχυκύκλωσε τον Γρούϊο.
  Οπως πολύ σωστά καί ο Παπανδρέου απέρριψε αμέσως την πρόταση Νίμιτς.
  Υ.Γ.
  Η Ελλάδα θα μπορεί να ονομάζει το αεροδρόμιο τής Θεσσαλονίκης ,΄Μακεδονία΄??

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 00:04:19

  H Παπαρήγα μίλησε και γιά άλλα ζητήματα πού μπορεί να ενισχύσουν τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό,πέραν τού ονόματος και ακόμα και ο Τσίπρας διατήρησε επιφυλάξεις παρότι το βρηκε κατ΄αρχήν θετικό το σχέδιο.
  Για τον Αλέξη είναι σίγουρα βήμα προόδου.
  Εκει που κάποιοι Συριζαίοι απο τον Υμηττό τρέχανε βόλτες στά Σκόπια ,να έχει τώρα και κάποιες αμφιβολίες για μερικά θεματάκια.

 11. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:05:00

  και ποιος έδωσε σε μια πρωην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία το δικαίωμα να εδραίωση συνταγματικά όλα αυτά που επικαλούνται!

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 00:07:10

  Και εν πάσει περιπτώσει οι Σκοπιανοί καίγονται όχι οι Ελληνες .
  Γιατί θά πρέπει να δεχόμαστε κάθε ξεροκόμματο πού μας πετάνε_?
  O μεγάλος φόβος είναι μήπως η Ντόρα αυτονομηθεί και δεχτεί απο μόνη της,γιατί πολύ χαρούμενη την βλέπω.

 13. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:11:50

  ΕΡΏΤΗΣΗ


  Πως είναι δυνατόν μια σλαβική γλώσσα να είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΆ!!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:16:05

  @ Σπύρος.
  Μα φυσικά ο ΟΗΕ τρέχει πίσω από μεγάλες δυνάμεις -αυτές που έχουν δικαίωμα βέτο και νόμιμα πυρηνικά οπλοστάσια.Αυτός είναι ο κόσμος.
  Και φυσικά η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει τον συσχετισμό δυνάμεων.Πριν από κάθε συνεδριάση η Μπακογιάννη πηγαινει στο Παρίσι για να μάθει το βαθμό στήριξης από τη Γαλλία.
  Υπάρχει ευρωπαική αλληλεγγύη αλλά μέχρι ορίων : Δεν μπρούμε να ζητάμε καθόλου Μακεδονία.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:17:57

  @ neoi.
  Eπειδή έτσι την ονόμασαν όταν τυποποίησαν τη δυτική βουλγαρική διάλεκτο τη δεκαετία του 40 όταν εμείς είχαμε εμφύλιο πόλεμο.

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 00:22:27

  Μά το ζήτημα δεν είναι καθόλου Μακεδονία.Δεν μιλάω γιά ΄καθόλου Μακεδονία΄.
  Πέραν τού ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό γιά κάθε χρήση είναι η ιθαγένεια και η γλώσσα.
  Αφού είναι Σλαυομακεδόνες οι άνθρωποι να το δεχτούν και ολα καλά.

 17. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:25:20

  κάθε γλώσσα έχει κάποια πρότυπα από κι ξεκινάς.

  Δεν έχει καμιά σχέση ότι η κατάσταση ξεκίνησε το 1945.

  Η Γιουγκοσλαβία τότε έγινε, διαλύθηκε πρόσφατα, μην μπερδεύουμε τις καταστάσεις.

  Εάν η Γιουγκοσλαβία δεν είχε διαλυθεί, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μακεδονική εθνότητα η για μακεδονική γλωσσά!

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:27:19

  @ Σπύρος
  Αποκλείεται.Δεν έχεις δει πανώ που γράφουν "we are not Slavs but Macedonians";
  Στα σχολεία διδάσκουν τη θεωρία της συγχώνευσης βάσει της οποίας οι Αρχαίοι Μακεδόνες αναμίχθηκαν με τους Σλάβους που έφθασαν τον 7ο αιώνα και βγήκαν αυτοί.

 19. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:30:34

  Τα εδάφη αυτά τα κατέλαβε ο τιτο

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:31:24

  @ neoi
  H Ελλάδα και ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει το κράτος αυτό με το όνομα Πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατια της Μακεδονίας άρα έχει αναγνωρίσει ότι είναι συνέχεια του ομοσπονδιακού κρατιδιου της Γιουγκοσλαβίας με τα χαρακτηριστικά που είχε τότε (γλώσσα,εθνότητες,πληθυσμοί ,σύνορα κλπ).Μόνο το όνομα του κράτους είναι υπό συζήτηση.

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 00:32:28

  @ψυχραιμία.
  Μα αυτό είναι μείζον ζήτημα φίλε,πού αναφέρεις.
  Και αυτοί έχουν το ζόρι τής αλβανικής μειονότητας,αλλά και τών διεθνών οργανισμών.

 22. n avatar
  n 13/10/2008 00:36:11

  Ο Μάρκος Βαφειάδης και οι κουμουνιστες φταινε πιστευαν ότι μεσω τις Commitern θα δημιουργησουν μια νεα κατασταση.

 23. neoi avatar
  neoi 13/10/2008 00:40:36

  ψυχραιμία ειπε

  Μόνο το όνομα του κράτους είναι υπό συζήτηση.


  δεν το δεχόμαστε...

  είπανε, ξειπαμε

  εξάλλου η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην επιστολή των Σκοπίων ήταν σαφέστατη.

 24. t avatar
  t 13/10/2008 00:41:15

  Τους ταιριάζει η ονομασία:
  Δημοκρατία των Βαλκανίων, Republic of Balkans

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 00:42:24

  @ Σπύρος
  Ε,ναι είναι.Δεν μπορούμε να κάνουμε πόλεμο για να αλλάξουμε το μυαλό τους περί ιστορίας.
  Ενα τρόπο συνύπαρξης ψάχνουμε και το Βόρεια Μακεδονία γιαυτούς και το Ελληνική Μακεδονία για μας
  είναι το μόνο εφικτό.
  Η μάχη των αρχαιολογων θα συνεχισθεί. Εδώ πηγαν στη στήλη της Ροζέττας στην Αίγυπτο που είχε ιερογλυφικά,ελληνικά και μία άγνωστη μάλλον δημοτική αρχαία αιγυπτιακή επιγραφή και προσπαθούσαν να βγάλουν την αρχαία δημοτική αιγυπτιακή "μακεδονικά",δηλ. τη δική τους γλώσσα που είναι παραλλαγή της βουλγαρικής.

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/10/2008 02:05:11

  @ψυχραιμια: "το Βόρεια Μακεδονία γιαυτούς και το Ελληνική Μακεδονία για μας".

  Άρα, υπάρχουν και Νότια, Ανατολική, Δυτική Μακεδονία, γι' αυτούς.

  Ερώτησις κρίσεως: ΓΙΑΤΙ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν αυτό το κράτος, εις βάρος των συμμάχων τους, Ελλήνων; Ποιος είναι ο Λόγος;

  Εσύ, φίλε, μπορεί να είσαι καλοπροαίρετος, υπάρχουν, ΟΜΩΣ, πονηροί. (Ξέρεις την διαφορά πονηρού - έξυπνου, ε;)

 27. Νίκος avatar
  Νίκος 13/10/2008 03:44:13

  Αβιαστο το συμπερασμα:
  Παντα θα υπαρχουν Εφιαλτες, ξενηλατες συνειδησεις, ανθρωποι που αισθανονται μικροι διοτι ειναι...Ελληνες, εντος των τοιχων Δουριοι, και δολιοι Ιπποι, για να οδηγουν τους Ξερξηδες μεσω εθνικων ατραπων στα εθνικα μας νοτα. Διοτι παντα, μα παντα θα λογαριαζουν την υλικη ισχυ ως ανωτερη. Και εκει κανουν τραγικο λαθος, εκει "εχουν παρει τη ζωη τους λαθος". Ο Πλατων ειχε δικιο. Τετοιοι "ἐλληνες" θα βλεπουν παντου και μονο σκιες στην οντολογικη σπηλια οπου παρεπιδημουν ιδεολογικα και μονο. Ειναι οι ιδιες αδειες ψυχες που θα υποδεχονται τους Νεοναζιδες του μελλοντος μας, ειτε φορουν Περσικες πανοπλιες ειτε Χιτλερικες ειτε Αμερικανικες.
  "Πυρ και πελεκυς"

 28. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 13/10/2008 08:27:38

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ==================================================
  Συνάντηση της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής με την ΥΠ.ΕΞ. κα Ντόρα Μπακογιάννη
  Θέματα:
  .Δράσεις στην Ελλάδα που υποσκάπτουν τις ελληνικές θέσεις
  .Ο Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος φιλοσκοπιανού Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα
  .Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα μέσα από το ΕΛΙΑΜΕΠ
  .Αμερικανικές εκλογές και πιέσεις στην Ελλάδα
  Τους προβληματισμούς και τις αταλάντευτες θέσεις της οργάνωσης που εκφράζει την πλειοψηφία της ομογένειας έθεσε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη στην Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη συνάντησή τους στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή για την ομογένεια σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
  Η κ. Γκατζούλη κατέθεσε υπόμνημα της Οργάνωσης στην υπουργό και επεσήμανε το γεγονός ότι όπως προκύπτει από επανηλλημένες δημοσκοπήσεις η αποδοχή σύνθετης ονομασίας βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων του εξωτερικού.
  Επεσήμανε
  επίσης ότι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία της π.Γ.Δ.Μ. ενέχει τον κίνδυνο για μελλοντικές διεκδικήσεις εκ μέρους της και ουσιαστικά νομιμοποιεί τους κατοίκους της ως «Μακεδόνες».
  Εξέφρασε την ικανοποίηση της ομογένειας για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επαφών της υπουργού στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε.
  δεν
  συζητήθηκε το πακέτο Νίμιτζ περί «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας των Σκοπιανών.
  Κατέθεσε γραπτώς στην υπουργό στοιχεία που υποσκάπτουν τις ελληνικές θέσεις ζητώντας σχετικές απαντήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δράση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης»; Ο εν λόγω οργανισμός διατηρεί γραφείο και στεγάζεται σε κτίριο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη εργασία του CDRSEE ήταν να παράγει ένα τετράτομο έργο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας. Ο Κώστας Καρράς ένα από τα στελέχη του CDRSEE, μεταξύ άλλων ευχαριστεί στα βιβλία το State Department για τη βοήθειά του στην έκδοση τους.
  (Επισημαίνεται ότι το State Department το 2000 χρηματοδότησε με $100.000 μελέτη για την «Σχετικοποίηση της Καταστροφής της Σμύρνης»).
  Ως χορηγός του έργου Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας εμφανίζεται το ίδρυμα του George Soros «Ανοιχτές Κοινωνίες» ενώ έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Coca-Cola και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος!
  Αναφορικά με το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία φιλοδοξούν σύμφωνα
  με τους εκδότες τους «να συμβάλλουν στην ισορροπία, αντικειμενικότητα και συμφιλίωση στα
  Βαλκάνια» διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και εξυπηρετούν τις διεκδικήσεις της π.Γ.Δ.Μ. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας.
  Τα βιβλία μεταφράστηκαν και στην ελληνική γλώσσα http://www.cdsee.org/jhp/download_gre.html δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.
  «Αυτό που μας εκπλήττει ιδιαιτέρως, επεσήμανε η κυρία Γκατζούλη, «είναι το γεγονός ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος του εν λόγω ΜΚΟ. Η φιλοσκοπιανή στάση του Μ. Νίμιτζ είναι δεδομένη, ιδιαίτερα με το τελευταίο πακέτο του ειδικού μεσολαβητή το οποίο περιλαμβάνει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα. Γιατί η Ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν μεσολαβητή ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα και την αντζέντα της μίας πλευράς;»


  Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα μέσα από το ΕΛΙΑΜΕΠ


  Στο υπόμνημα αναφέρεται επίσης ότι πρωτεργάτης στην έκδοση των τεσσάρων τόμων είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Βερέμης. Επισημαίνεται ότι ο κ.
  Βερέμης εμφανίζεται ως ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος του ημικρατικού «Ελληνικού Ίδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τις Ανοιχτές Κοινωνίες του George Soros και διατελεί Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), Πρόεδρος Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf
  (Horizons-περιοδικό του CDRSEE),
  http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html
  (Υπενθυμίζεται δε ότι ο κ. Βερέμης δημόσια έχει αρνηθεί την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.)
  Οι ερευνήτριες Τριανταφυλλίδου, (μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ) και Καλλονή και Μικράκη αναφέρουν στην ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.socresonline.org.uk/2/1/7.html σε άρθρο με τίτλο: «Νεοελληνικός Εθνικισμός» μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «. στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και γενοκτονία.»
  «Με άλλα λόγια οι συγκεκριμένες ερευνήτριες όχι μόνον αναπαράγουν τις θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, αλλά προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας τη χώρα μας για γενοκτονία! Είναι δυνατόν κυρία υπουργέ ένα ίδρυμα 'ταγμένο' στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων να εξυπηρετεί σκοπιμότητες που βλάπτουν την Ελλάδα;» ρώτησε η κα Γκατζούλη.
  Ο Dennis MacShane μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος ποτέ δεν έλειψε από καμιά συνεδρίαση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στις 12 Ιουνίου 2008, στη Βρετανική Βουλή αναφέρει: "There is huge Greek investment in both Macedonia and Kosovo. Greek businessmen are there, helpfully making money and growing the two economies. Yet Athens cannot, for its own reasons, find its way to a peaceful relationship with Macedonia over the name issue or even give Kosovo diplomatic recognition, as we have and as France, Germany, the Nordic countries and the United States have." «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι.
  Βαλινάκης μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν προσπάθησε ποτέ να ενημερώσει τον κ.
  MacShane για τους λανθασμένους αυτούς ισχυρισμούς;» διερωτάται η κα Γκατζούλη στο υπόμνημα της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, προσθέτοντας ότι «Το παρελθόν έχει καταδείξει ότι η διαρκής υποχωρητικότητά της Ελλάδας δημιουργεί προηγούμενα και ενθαρρύνει παράλογες απαιτήσεις από τις γειτονικές χώρες. Είμαστε πραγματικά σε τόσο ανίσχυρη θέση; Πώς θα αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων Τούρκων, εάν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να αντικρούσει την επιθετικότητα ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Σκοπιανών, ιδιαίτερα όταν διαθέτουμε όλα τα ιστορικά επιχειρήματα και έχουμε ισχυρότατο σύμμαχο την αλήθεια;».
  Αναφερόμενη στην προπαγάνδρα της π.Γ.Δ.Μ. η κυρία Γκατζούλη
  είπε: «Ο Υπουργός Εξωτερικών της π.Γ.Δ.Μ. Αντόνιο Μιλοσόσκι, γνωρίζοντας την αδυναμία της χώρας του σε σοβαρές επιστημονικές αποδείξεις της συγγένειας των συμπατριωτών του με τους αρχαίους Μακεδόνες, συνέστησε πως 'πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς'. Αλλά αυτοί οι ίδιοι χρησιμοποιούν διαστρεβλωμένα ιστορικά και αναληθή επιχειρήματα για να προωθήσουν τον αλυτρωτισμό τους προς την Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε εάν ποτέ οι δικοί μας μεσολαβητές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αντί να προσπαθούν να αποδείξουν την αυταπόδεικτη δική μας συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες, έχουν αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών για τη δήθεν συγγένειά τους με τους αρχαίους Μακεδόνες.»


  Αμερικανικές εκλογές και πιέσεις


  «Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε 'Μακεδονική' μειονότητα στη
  Μακεδονία στη διακυβέρνηση του George Bush ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών,
  Nicholas Burns και ακολούθησε ο ομόλογός του Daniel Fried ο οποίος τους
  υπεραμύνθηκε λέγοντας πως 'αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν'. Η Αμερικανίδα
  εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. για θέματα Μειονοτήτων Gay McDougall, κατέφτασε
  πρόσφατα στην Ελλάδα ...με σοβαρή αποστολή 'να ανακαλύψει' μειονότητες και
  συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης 'Μακεδονικής μειονότητας'
  στη Φλώρινα και Έδεσσα. Γιατί δεν έχουμε προβάλλει το πολύ συγκεκριμένο
  στοιχείο της υπάρξεως 2.500.000 Μακεδόνων της Ελλάδας; Σε ποια μειονότητα
  αναφέρονται;».
  Οι πιέσεις και οι προθέσεις της παρούσης διακυβέρνησης των
  Η.Π.Α. είναι σαφέστατες» υπογράμμισε η κυρία Γκατζούλη: «Τον ερχόμενο μήνα
  θα διεξαχθούν οι Αμερικανικές εκλογές. Όποιο και να είναι το
  αποτέλεσμα οι
  ισορροπίες θα έχουν ανατραπεί. Και οι δύο υποψήφιοι υπόσχονται μεγάλες
  αλλαγές στις πολιτικές τους. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακ Κέιν
  αν και φειδωλός στα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα δεν θα φέρει τουλάχιστον
  το στίγμα της αποτυχίας στο Βουκουρέστι ενώ στο πλευρό του βρίκεται μερίδα
  Ελληνο-Αμερικανών. Από την άλλη, οι φιλελληνικές θέσεις του Μπαράκ Ομπάμα
  και του υποψήφιου αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν στρέφουν την πλειοψηφία της
  ομογένειας προς τους δημοκράτες. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και
  στην
  Ε.Ε. έχουμε σημαντικούς συμμάχους. Γιατί βιαζόμαστε να κλείσουμε το θέμα
  της
  ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. με μία διακυβέρνηση που βρίσκεται στο τέλος της και
  που οι προθέσεις της είναι σαφείς; Επίσης, μήπως απ' εδώ και στο εξής,
  εκμεταλλευόμενοι την αδιαλλαξία των Σκοπιανών, την ευμένεια των φίλων και
  αλλαγών στο πολιτικό πλαίσιο της υπερδύναμης, θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε
  τις
  δικές μας θέσεις και να ξαναγυρίσουμε στην αρχική απόφαση των πολιτικών
  αρχηγών του 1993; Είναι δυνατόν στο βωμό των σχέσεων 'καλής φιλίας και
  γειτονίας' κυρία Υπουργέ να δεχθούμε το αρχαίο Ελληνικό όνομα της
  Μακεδονίας
  να εκχωρηθεί σε ένα σλαβοαλβανικό κρατίδιο με ιστορία μόλις δεκαεφτά
  χρονών;» κατέληξε η κυρία Γκατζούλη.
  Η Υπουργός των Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά
  της ενημέρωσε την ηγεσία της Παμμακεδονικής για τον διπλωματικό αγώνα της
  Ελλάδας, τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. Η συζήτηση διήρκησε
  45' και διεξήχθη σε φιλικό και εμπιστευτικό κλίμα.
  Η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής έκρινε σκόπιμο να
  δημοσιοποιήσει τα ερωτήματα που κατέθεσε για την ενημέρωση του ελληνικού
  λαού και δηλώνει για μία ακόμη φορά πως βασισμένη στα ψηφίσματα των
  Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο οι οποίες εκφράζουν την πλειοψηφία
  των
  εκατομμυρίων Ελλήνων του εξωτερικού εμμένει στην αταλάντευτη θέση ότι
  δεν θα
  αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην ονομασία της π.Γ.Δ.Μ.
  Το υπόμνημα που παραδόθηκε στην Υπουργό των Εξωτερικών
  κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον
  Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή και στον Συντονιστή
  Σ.Α.Ε. Η.Π.Α. κ. Θ. Σπυρόπουλο. Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Πρέσβης της
  Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, η Γενικής Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
  κυρία Αγνή Μπαλτά, πρώην πρόεδροι και στελέχη της Παμμακεδονικής Ενωσης
  Αμερικής και του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, και ο καθηγητής του
  πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης, Αναγνώστης Αγελαράκης.
  «Δεν πρέπει οι πιέσεις και η βιασύνη της παρούσης Αμερικανικής
  διακυβέρνησης η οποία εκφράζεται τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο
  εσωτερικό των Η.Π.Α. όσο και στην εξωτερική της πολιτική να επηρεάσει την
  Ελληνική στάση. Η ευθύνη της υπουργού των Εξωτερικών και της παρούσης
  Ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστια καθώς ο χειρισμός τoυς στο ζήτημα της
  π.Γ.Δ.Μ. θα διαμορφώσει ένα σημαντικότατο μέρος της ιστορικής μας πορείας η
  οποία θα επηρεάσει και τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων» δηλώνει ο καθηγητής
  κ. Αγελαράκης.
  _________________________________________________________
  Hellenic Electronic Center (HEC) http://www.greece.org
  Unsubscribe --->> http://www.greece.org/network/unsub.htm
  [LISTSERV & LSMTP e-mail systems are sponsored by L-Soft]

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 09:01:08

  @ νήπιος γέρων
  Δεν το υποστηρίζουν περισσότερο απ όσο είναι λογικό.Σε μας φαίνεται ότι το υποστηρίζουν γιατί περιμένουμε πράγματα που δε γίνονται όπως να αλλάξουν καποιοι όλη την ταυτότητα που δημιούργησαν για τρεις γενιές.
  Οπως προανέφερα επί δεκαετίες υπήρχε η Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας στα πλαίσια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με το "μακεδονικό" έθνος της,τη "μακεδονική" γλώσσα της,τη "Μακεδονική" Ορθόδοξη Εκκλησία της (η μόνη ορθόδοξη Εκκλησία που δημιουργήθηκε με απόφαση επισήμως αθέων πολιτικών της Ενωσης Γιουγκσλάβων Κομμουνιστών οποτε αποσπάσθηκε από το Πατριαρχείο Σερβίας) και τα άλλα "μακεδονικά" στοιχεία.
  Βάσει του γιουγκοσλαβικού Συντάγματος το κράτος αυτό ήταν συνιδρυτική Δημοκρατία και είχε το δικαίωμα αποχωρισμού.
  Οταν αρχίζει η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991 εξασκεί το δικαίωμ αυτό μετά από δημοψήφισμα και παίρνει τον τίτλο από Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Δημοκρατία της Μακεδονίας.Εκεί αρχίζει η ελληνική αντίδραση που με διαβήματα προς όλες τις χώρες προσπαθεί να αποτρέψει την αναγνωριση του.Τα ελληνικά διαβήματα τα γράφουν εκεί που ξέρετε αμέσως η Βουλγαρία και η Ρωσία που αναγνωρίζουν το κράτος αυτό ως Δημοκρατία της Μακεδονίας -η Βουλγαρία με μονομερή δήλωση ότι δεν αναγνωριζει μακεδονικό εθνος και γλώσσα γιατί τους θεωρεί Βουλγάρους- και ακολουθούν και άλλες χώρες,όχι όμως οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ.
  Μετά από μεσολάβηση της ΕΕ διαμορφώνεται το πακέτο Πινέιρο όπου θα έχει ως όνομα το Νοβαμακεντόνια.Η Ελλάδα απορρίπτει το πακέτο Πινέιρο.Οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξακολουθούν να μην αναγνωριζουν το κράτος αυτό.Γίνεται αίτηση για την είσοδο στον ΟΗΕ.Μετά από παζάρια γίνονται δεκτά στον ΟΗΕ ως FYROM χωρίς όμως να αναγνωρίζονται από συμμαχους της Ελλάδος.Υποτίθεται ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.Με την αλλαγή κυβερνήσεως στην Ελλάδα το 1993 ο Ανδρέας διακόπτει τις διαπραγματεύσεις.Αμέσως 6 χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν το κράτος ως FYROM.Οι Αμερικανοί αργούν και τελικά αναγνωρίζουν ως FYROM το κράτος αυτό εν όψει πιθανών βομβαρδισμών στη Βοσνία την άνοιξη του 1994.Η Ελλάδα απαντά με εμπάργκο και τελικά με την Eνδιάμεση Συμφωνία αναγνωρίζει και αυτή ως FYROM το κράτος αυτό ενώ αρχίζουν συνομιλίες για το όνομα που δεν καταλήγουν πουθενά.
  Μέχρι λοιπόν τις 11/9/2001 από πουθενά δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση του κράτους αυτού από τους Αμερικανούς.Παρ όλα αυτά τα ελληνικά ΜΜΕ διαρκώς γράφουν για κάποια "στήριξη" που του παρέχουν ενώ αποσιωπούν ότι η Ρωσία και η Κϊνα το έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία σκέτο εδώ και χρόνια.
  Μετά την έναρξη του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" τα Σκόπια δηλώνουν "πρόθυμος σύμμαχος",πρόθυμος ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ στο οποίο η Ελλάδα αρνείται να συμμετάσχει.Το αίτημά τους να αναγνωρισθούν ως Μακεδονία σκέτο από τις ΗΠΑ όπως και από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία,Κίνα.
  Οταν σηκώνεται διεθνής κατακραυγή για το Γκουαντάναμο οι Αμερικανοί ζητούν από πολλές χώρες να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες με τις οποίες οι Αμερικανοί στρατιώτες εξαιρούνται από τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου.Αυτή η απαίτηση θεωρείται εξωφρενική εξαίρεση από πολλές χώρες-και την Ελλάδα -που δεν υπογράφουν.Τα Σκόπια όμως δέχονται να υπογράψουν αν υπογράψουν όχι ως FYROM αλλά ως Δημοκρατια της Μακεδονίας.Ετσι και γίνεται.Το 2004 οι ΗΠΑ ικανοποιούν το αίτημα για αναγνωριση ως Μακεδονία αιτιολογώντας με τη συμβολή στον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας".
  Η αλλαγή λοιπόν στην αναγνωριση οφείλεται στη σαφώς πιο φιλοαμερικανική στάση (Ιράκ,Διεθνές Δικαστήριο)του κράτους αυτού από την Ελλάδα όταν άλλοι (Ρωσία,Κίνα) τους έδωσαν το όνομα χωρίς πολλά -πολλά .
  Ο Γκρούεφσκι συμμετεχει τακτικά στις συνεδριάσεις της "Συμμαχίας των Προθύμων",προσφέρει όποιες βάσεις και διευκολύνσεις ζητούν οι Αμερικανοί και το μόνο που ζητα είναι η είσοδος στο ΝΑΤΟ.
  Τα όσα έγιναν για την είσοδο αυτή τα ξέρουμε.
  Από όλη αυτή την ιστορία δεν προκύπτει παρά μόνο μία σταδιακή φυσιολογική μετατόπιση των ΗΠΑ προς ένα κράτος που ζητεί τη συμμαχία τους.

 30. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 13/10/2008 10:06:58

  Εγώ είμαι νότιος Μακεδόνας και δεν μιλώ τα λεγόμενα "Μακεδόνικα".
  Μήπως πρέπει να αναζητήσω μία νέα ταυτότητα συμφωνα με αυτούς που ομιλούν για έντιμο συμβιβασμό;

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/10/2008 10:13:27

  @30
  Το σχέδιο Νίμιτς αναφέρει ότι καμμία χώρα δεν θα έχει αποκλειστικότητα στους όρους Μακεδόνας ή μακεδονικός που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τα δύο μέρη.Το όνομα του κράτους αλλάζει.

 32. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 13/10/2008 10:39:40

  λετε η εταιρια "Μακεδονικων Σπουδων" να μας κανει εγγραφει μετα ο Μερτσος ,Παπας (κολοπαιδα της χουντας) θα χασουν το φαει τους σοβαρευτητε

 33. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/10/2008 10:47:30

  factorx –τέτοιες προτάσεις κάνεις δημόσια και δεν σε ξεχνά η Ντορουλα με τα κονδύλια της του ΥΠΕΞ ,άιντε μετά να βρεις την ησυχία σου .

 34. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 13/10/2008 12:29:04

  'ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΝΙΚΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-
  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ-ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑ BLOG(ΣΤΑ
  ΜΜΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ )ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.
  ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΕΡΙΤΕΣ,ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ Κ.Λ.Π.ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

 35. ΜΔΕ avatar
  ΜΔΕ 13/10/2008 14:03:30

  συνέχεια στό τού Μπάμπαλη:

 36. ΜΔΕ avatar
  ΜΔΕ 13/10/2008 14:04:03

  Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ

  Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Αθηναϊκού Τύπου, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, απέφυγε τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 με τίτλο «Συνάντηση της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής με την ΥΠ.ΕΞ. καί Ντόρα Μπακογιάννη» και τους ακόλουθους υπότιτλους:
  • Δράσεις στην Ελλάδα που υποσκάπτουν τις ελληνικές θέσεις
  • Ο Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος φιλοσκοπιανού Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα
  • Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα μέσα από το ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Αμερικανικές εκλογές και πιέσεις στην Ελλάδα
  Στο εν λόγω Δελτίο Τύπου το οποίο και επισυνάπτεται στο τέλος της παρούσης, γινόταν αναφορά μεταξύ άλλων, στη σχέση του καθηγητού κ. Θάνου Βερέμη με δραστηριότητες και εκδόσεις που σκοπεύουν στην αλλοίωση της Ελληνικής ιστορίας ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στις υποχωρήσεις που απαιτούν ξένοι παράγοντες προς όφελος της π.Γ.Δ.Μ και της Τουρκίας.
  Στις 6 Οκτωβρίου 2008, ο κ. Βερέμης σε ηλεκτρονική του επικοινωνία προς την Πρόεδρο του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών Νάνσυ Μπίσκα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  «Αγαπητή κ. Biska,
  Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να διαβάσω κείμενο της Παμμακεδονικής Ενωσης (έχω δώσει διάλεξη σε τμήμα της Οργάνωσης στη Βοστώνη το 2001) ότι σε υπόμνημα της φέρομαι να είμαι ο «πρωτεργάτης» εκδόσεων του “Κέντρου Φιλίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη” (ή οτιδήποτε είναι ο τίτλος της στα αγγλικά). Ο ισχυρισμός δεν είναι μόνο τελείως αναληθής, είναι δυσφημιστικός.
  Στο ίδιο πνεύμα του εν λόγω υπομνήματος ο συγγραφέας υιοθέτησε τη συκοφαντίες του κίτρινου τύπου σχετικά με τις απόψεις μου για την μοίρα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
  Πρέπει να ελέγχετε τις πηγές σας, πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα, ειδάλλως η ΠαμμακεδονικήΕνωση θα χάσει την αξιοπιστία της την οποία κέρδισε με σκληρή δουλειά.
  Χαιρετισμούς
  Θάνος Βερέμης»

  Η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής δεν βάλλει εναντίον οιουδήποτε σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο, όταν αφορά τη δημόσια δράση η οποία στην προκειμένη περίπτωση έχει ως στόχο την κατά παραγγελίαν διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορία και απευθύνεται στις νεώτερες γενεές, η Παμμακεδονική θεωρεί ότι οφείλει να την επισημάνει δημόσια.
  Η γραμμή που προωθήται επαγγελματικά μέσω φαινομενικά «επιστημονικών» φορέων όπως το «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»
  (CDRSEE)— που στην πραγματικότητα χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς— υπαγορεύεται από αυτές, και έχει σκοπό να πλήξει την δυνατότητα αντίδρασης στα σχέδιά τους στον χώρο μας. Ο Ελληνικός λαός έχει απορρίψει τις προσπάθειες αυτής αυθαίρετης και καθοδηγούμενης «αναθεώρησης» της ιστορίας μας(σωρεία δημοσκοπήσεων, με ποσοστά άνω των 80‐85%, τεκμηριώνουν αυτή την διαπίστωση)— που είναι στην ουσία η συσωρευμένη μας γνώση περί του πολιτισμού μας, της ζωής αλλά και των αγώνων των προγόνων μας, της ελληνικότητας μας, δηλ. τα στοιχεία που καθορίζουν την ίδια την ανθρώπινή μας υπόσταση, ή πιό απλά, ποιοί είμαστε.
  Ως εκ τούτου, η απάντησή μας προς τον κύριο Θάνο Βερέμη έχει ως ακολούθως:

  Αγαπητέ Δρ. Βερέμη,
  Ονομάζομαι Νίνα Γκατζούλη και είμαι πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.
  Συναντηθήκαμε το 2006 όταν σας κόμισα τα τέσσερα βιβλία του «Joint History Project». Αρχικά δεν θυμηθήκατε ότι τα εν λόγω βιβλία ήταν εκδόσεις του Center of Democracy and Reconciliation of South East Europe, (CDRSEE). Στη συνέχεια όμως μου είπατε «Ω ναι, τα θυμάμαι τα βιβλία... Ο Κώστας Καρράς είναι πραγματικός πατριώτης, δεν είναι;». Ηθελα να σας δώσω ειλικρινή και αγενή απάντηση αλλά συγκρατήθηκα. Εαν δεν ενθυμείστε το «CDRSEE» σύμφωνα με το email που στείλατε, θα σας το υπενθυμίζω και μάλιστα με φωτογραφικά τεκμήρια.
  Στο Ενημερωτικό Δελτίο «Horizons» του CDRSEE (τεύχος Νο. 8, Καλοκαίρι 2003):
  http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf στις σελίδες 10 και 24, θα βρείτε δύο φωτογραφίες (αντίστοιχα στις δύο σελίδες) στις οποίες εμφανίζεσθε με την Svetlana Broz και την Elsa Ballauri. Κάτω από τη φωτογραφία στη σελίδα 24 η λεζάντα αναγράφει: «Η Elsa Ballauri και ο Θάνος Βερέμης είναι επικεφαλής της Ομάδας για την Εκπαίδευση και τη Νεολαία»![1]

  Ισως τώρα να θυμηθείτε τις επισημάνσεις σας για τον συναδέλφο σας Nikola Jordanovski στο Συμπόσιο της Οξφόρδης με θέμα «(Trans)nationalism in South East Europe» στις 1719
  June 2005, στο οποίο είσασταν και ο κύριος ομιλητής:
  http://www.sant.ox.ac.uk/ext/seesox/OST_files/11(2).pdf, σελίδα 3
  «...Οι σκέψεις του Nikola Jordanovski στο θέμα του έργου της Κοινής Ιστορίας της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης αποκαλύπτει τα εμπόδια που συναντώνται στην προσπάθεια της πολυεθνικής εξειδικευμένης ομάδας να ξαναεπισκεφθεί τις εθνικές ιστοριογραφίες και να γράψει Κοινή Βαλκανική Ιστορία».[2]

  Εάν ακόμη δεν θυμάστε τίποτα σχετικό με το “Center for Friendship in Southeastern Europe” (ή όπως λέτε «οτιδήποτε είναι ο τίτλος του στην Αγγλική), επιτρέψτε μου να σας το υπενθυμήσω με το ακόλουθο URL: http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html
  Ο Κώστας Καρράς (μέλος του Δ.Σ. του CDRSEE και υπεύθυνος για το έργο του JHP) και η Χριστίνα Κουλούρη (Επιμελήτρια της έκδοσης) ηγούντο ενός πάνελ «εξαίρετης ποικιλίας απόψεων και διανόησης», όλοι εκ των οποίων ευφραδώς ομίλησαν σχετικά με τη σημασία των βιβλίων ασκήσεων Ιστορίας (HistoryWorkbooks) στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Το πάνελ αποτελούσαν ο κ. Νίκος Γεωργιάδης (ΝΔ), η δρ. Μαριλένα Κόπα, Βοηθός Καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Παντείου, και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος του πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.[3]

  Ελπίζοντας ότι σας αναζωογόνησα τη μνήμη,
  Νίνα Γκατζούλη,
  Υπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής
  Email:
  ninagatz@comcast.net
  Tel: 6037420466
  FAX (603) 6172977.

 37. Greco avatar
  Greco 13/10/2008 15:52:13

  Τα σχολια σου φακτορα παραγματικα με λυπουν.Νομιζα οτι δεν ανηκεις σε εκεινη την κατηγορια ελληνων με την οποια οσοι διαφωνουν ειναι προδοτες η προσκυνημενοι

  Αραγε γιατι θα ηταν κακο η ελλαδα να τα εχει καλα με τους γειτονες της?-ωστε οι μελλοντικες γενιες να μην ασχολουνται με αυτα-,γιατι αραγε καποιοι ακουν μεινοτητες και τους σηκωνεται η τριχα?(προφανως επηρεασμενοι απο ιστοριες των παππουδων τους).Δεν νομιζω να θελουν ενα ελληνικο εθνος "κουλουβαχατα" με εχθρικους γειτονες.Γιατι αραγε δεν μπορουν να δουν περα απ'οτι το συναισθημα τους οδηγει και οτι ειμαστε μελος της ε.ε.?

  γιατι ξυπνουν κ κοιμουνται με το αγχος μη διαμελιστει η βορεια ελλαδα?-λες και ειναι μειονοτητα οι βορειοελλαδιτες στη χωρα τους-


  δεν υποστηριζω ν συμφωνησει κανεις με το οποιο σχεδιο Νιμιτς.Υποστηριζω να μην αποφασιζει τι θεση θα παρει με την πρωτη ενστικτωδη και φοβικη αντιδραση του,και φυσικα να σεβεται και την οποια διαφορετικη γνωμη

 38. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 13/10/2008 16:49:24

  Επειδή όλοι οι κατ' επάγγελμα Μακεδονομάχοι έχουν πάρει τα όπλα τους, θέλω να τους θυμίσω κάτι πολύ απλό. Για να πείσεις 1,5 εκατομμύρια ανθρώπων ότι δεν είναι αυτοί που αποφάσισαν ότι είναι πρέπει να τους εξολοθρεύσεις.
  Αν πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ας μας το πουν, καταθέτοντας φυσικά και τον προϋπολογισμό που αναλογεί σε μια τέτοια επιχείρηση. Συνυπολογίζοντας στρατιωτικό κόστος, πολιτικό κξόστος και στρατιωτικές εμπλοκές τρίτων.
  Εγώ διαφωνώ μαζί τους για λόγους αρχής. Γιατί όπως εγώ γουστάρω να είμαι Έλληνας και σ' όποιον δεν αρέσει ξύδι, έτσι πιστεύω ότι κάθε άλλος άνθρωπος σε τούτο τον πλανήτη έχει δικαίωμα να είναι ότι γουστάρει.
  Οι ΄«Μακεδονομάχοι» όμως έχουν υποχρέωση να μας πουν πόσο κοστίζει η «παληκαριά» τους. Κι από πού θα βρεθούν τα χρήματα (δε μιλάω για ανθρώπους γιατί ξέρω ότι η μόνη ανθρώπινη ζωή που έχει γι αυτούς αξία είναι η δική τους). Και φυσικά να πάνε και στην πρώτη γραμμή.
  Γιατί ολοένα μου θυμίζουν το μακαρίτη τον Ορχάν Βελί:
  «Και τι δεν κάναμε γι' αυτή την πατρίδα!
  άλλοι σκοτώθηκαν. Κι άλλοι γράψαν λόγους»

 39. potamiotis avatar
  potamiotis 13/10/2008 18:18:40

  ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ,ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΗΜΑ,ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ (ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ)ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ....

 40. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/10/2008 23:54:45

  Οι ΄ορθολογιστες΄μιλάνε μονίμως γιά χρήματα ή γιά στρατιωτική επίθεση...
  Καλά όσον αφορά τά χρήματα κρείττον σιγάν,μετά την ΄αναπτυξιακή πολιτική΄τού Ιμπεριαλισμού.
  Γιά το στρατιωτικό σκέλος είναι τουλάχιστον προβοκατόρικη η θέση.
  Ουδείς εχέφρων μιλάει για πολεμικές επιχειρήσεις.
  Οπως φυσικά και το επιχείρημα οτι 1,5 εκατ.ανθρωποι(οι καημένοι μωρέ....)νοιώθουν ΄Μακεδόνες΄.
  Εάν αυτό αντιστραφεί άντε να πείσεις 11 εκατ.Ελληνες(πλήν Λακεδιαμονίων)ότι θά παραχωρήσουν τά πάντα και δεν θα αναφέρουν κάν την λέξη Μακεδονία στά Ελληνικά.
  Κάθε κράτος οφείλει να υπερασπίζει το συμφέρον του.
  Εάν θεωρείται συμφέρον αυτού τού έστω στρεβλού Ελληνικού Κράτους η πλήρης υποχώρηση,μήν απορήσουν οι ΄ορθολογιστές΄όταν κάποιοι άλλοι ισχυρότεροι τών Σκοπιανών αποφασίσουν πώς η Λήμνος έχει Τουρκικά χαρακτηριστικά......

 41. Γιώργος-Vern avatar
  Γιώργος-Vern 14/10/2008 19:10:05

  Εγώ το μόνο που θέλω να προσφέρω στην συζήτηση είναι πως υπάρχουν σλαβόφωνοι Έλληνες (για όσου ςνοπμίζουν ότι αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς και εφυολογήματα). Και για να μην τρέξετε να με πυροβολήσετε, να διευκρινήσω πως μιλούν και τα ελληνικά και τα σλαβικά (τα οποία ουσιαστικά είναι Βουλγάρικα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Που το ξέρω; Τα μιλάει ο πατέρας μου που το χωριό του βρισκεται στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στο Καιμάκτσαλαν (όρος Βόρας), εκεί όπου πηγαίνουν όλοι οι επιφανείς πολίτες της Μακεδονίας μας και μη να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο.
  Το αστείο είναι πως όλοι αυτοί οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, αν τους ρωτήσεις τι είσαι σου απαντούν ξερά και χωρίς πολλά πολλά, Έλληνες Μακεδόνες. Ούτε σκέτο Μακεδόνες, ούτε σκέτο Έλληνες. Το ακόμα πιο αστείο είναι, πως αν το εκπαιδευτικό σύστημα την εποχή που πήγαινε ο πατέρας μου δημοτικό, δεν απαγόρευε στα παιδιά να μιλούν τα ντόπια (έτσι τα λένε οι κάτοικοι) με την απειλή (και πραγματοποιήση) του ξύλου, κανείς τους ως ενήλικας πια δεν θα έλεγε πως είναι Έλληνας Μακεδόνας, αλλά απλά Έλληνας. Ακόμα και στην αντιμετώπιση των συγεκεκριμένων περιοχών, από το κράτος, υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Φανταστείτε πως αν δεν είχε δημιουργηθεί το χιονοδρομικό κέντρο, τα χωριά θα χρησιμοποιούσαν ακόμα το οδικό δίκτυο που δημιουργήθηκε από την Χούντα (πολλοί δρόμοι εξακολουθούν να χρονολογούνται από την τότε εποχή).
  Επίσης, για όσους ίσως δεν ξέρουν, την εποχή του εμφυλίου, οι αντάρτες φυγάδευαν μαζικά ορφανά των ελληνικών χωριών στα Σκόπια (ως ενήλικες πια είχε φιλοξενήσει μερικούς στο ντοκιμαντέρ του ο Παύλος Τσίμας). Τι έκαναν οι μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις για τον επαναπατρισμό τους; Τίποτα. Προσωπικά ξέρω ότι έχω σόι τόσο στη Βουλγαρία όσο και στα Σκόπια. Πείτε μου λοιπόν, πως πρέπει να αποκαλώ τον εαυτό μου; Έλληνα; Βούλγαρο; "Μακεδόνα"? Ή απλά προδωμένο και ξεχασμένο από την χώρα μου, που με θυμήθηκε όταν η περιοχή απέκτησε τουριστική αξία; Και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσω αυτό το σόι όταν κάποτε το γνωρίσω από κοντά; Ως συγγενείς; Ως ιστοριο-κάπηλους; Ως ηλίθιους που τρώνε ότι τους σερβίρει η δική τους κυβέρνηση;
  Αλλά βλέπετε, όταν γίνονται οι διάφορες εκπομπές, τα δημοσιογραφικά πάνελ και οι πολιτικές συζητήσεις, κανείς δεν ρωτάει τους πλέον αρμόδιους για το θέμα. Αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα χωριά πριν από το 1800. Ο καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του. Ξέχασα. Τους ρώτησε ο κύριος Τσίμας. Για αυτό και το επεισόδιο της τότε εκπομπής του το πρόβαλλαν από το έγκριτο κανάλι μετά τις 12. Δεν ήθελαν να ακούσιε ο κόσμος ότι δήλωναν Έλληνες Μακεδόνες (το εννοούσαν όχι ως μειονότητα αλλά ως καταβολή). Και φυσικά, ποιος θα καθόταν μετά τις 12 να δει ενήλικες πια, τα ορφανά του εμφυλίου που τα πήγαν με το ζόρι στα Σκόπια οι αντάρτες (και τα οποία φυσικά υπέστησαν την ανάλογη προπαγανδα και πλύση εγκεφάλου από το εκεί καθεστώς) να τραγουδούν μισά ελληνικά-μισά ντόπια, τραγούδια της τότε εποχής τους. Αυτά είναι επικίνδυνα θέματα που κάνουν τζιζ και δεν πρέπει να αγγίζονται. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 42. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 15/10/2008 16:29:16

  Σπυράκο, όταν θα καταλάβεις ότι, όπως στους Άγγλους δεν πέφτει λόγος για το αν εσύ κι εγώ θέλουμε να ονομαζόμαστε Έλληνες ή Αμπαντραχαλούμ, έτσι δεν πέφτει λόγος στα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων για το πώς θα ονομάζονται οι Μακεδόνες. Τελεία και παύλα.
  Για το τί γίνεται στην Ελλάδα διάβασε το αμέσως προηγούμενο σχόλιο. Έχει πολλά να σου διδάξει

 43. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/10/2008 23:23:43

  Προβοκατοράκο τά περί αυτοδιάθεσης να τά πείς στην Κοντολίζα.
  Οχι σε εμένα.
  Καλή εκδρομή στά Σκόπια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.