#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2011 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είμαστε πειραματόζωα. Έτσι απλά....
Η Ελλάδα είναι τοποθετημένη γεωγραφικά σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο. Δεν είναι Βενεζουέλα. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, και της ΕΕ, γειτνιάζει με την γεωπολιτικά σημαντική, και ενεργειακά απαραίτητη Μέση Ανατολή, και κατοικείται από μια περίεργη φάρα. Εμάς. Ένα ανυπάκουο λαό δηλαδή, που όταν το θελήσει τα βάζει με όλους, και τα καταφέρνει μια χαρά. Για παράδειγμα, η πανίσχυρη τότε  Γαλλία έπεσε σε 2-3 ημέρες, αλλά εμείς κρατήσαμε πολύ παραπάνω, απέναντι στο τρίτο ράιχ, και αφού είχαμε ήδη στείλει τους Ιταλούς από κει που ήρθαν. Άσχετα αν στο τέλος καταντήσαμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Έχουμε και άλλα παράξενα, ανήκουμε μετά μανίας στη Δύση, στο ΝΑΤΟ κλπ αλλά είμαστε ο κατ εξοχήν αντιαμερικανικός λαός.

Είμαστε  ευλαβείς Χριστιανοί Ορθόδοξοι , αλλά συμπαραστεκόμαστε μονίμως στον αγώνα του κάθε πικραμένου Μουσουλμάνου ταλιμπάν και μουτζαχεντίν.

Δεν έχουμε μία, αλλά έχουμε χιλιάδες Καγιέν.

Δεν παράγουμε τίποτα, αλλά ξενυχτάμε διασκεδάζοντας.

Βρίζουμε το κράτος που πάντα απουσιάζει, αλλά δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους.

Βαυκαλιζόμαστε να πιστεύουμε ότι είμαστε το λίκνο του πολιτισμού, αλλά πετάμε τα σκουπίδια μας στο δρόμο, και λικνιζόμαστε ακούγοντας σκυλάδικα.

Δηλώνουμε Ευρωπαίοι, αλλά χορεύουμε τσιφτετέλια.

Μισούμε την εγκληματικότητα, αλλά αντιπαθούμε πιο πολύ την αστυνομία.

Μας ενοχλεί η λαθρομετανάστευση, αλλά όλοι έχουμε κι από μια αδήλωτη Ρωσίδα, ή έναν «αόρατο» στο ΙΚΑ Πακιστανό για τις δύσκολες  και βρώμικες δουλειές.

Και άλλα πολλά.

Όλα αυτά όμως, είναι μυστήρια για τον μέσο Δυτικό. Και υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια παράδοξα εθνικά, πολιτισμικά,  και φυλετικά στοιχεία, που μας καθιστούν ένα πολύτιμο… πειραματόζωο.

 

Αφού λοιπόν, συγκεντρώνουμε ως κράτος και ως λαός όλα αυτά τα αλληλοσυγκρουόμενα αντιφατικά στοιχεία, αφού ανήκουμε συγχρόνως και στον πρώτο, αλλά και στον τρίτο κόσμο, επόμενο είναι , αν υπάρχουν αυτά τα αόρατα χέρια που κινούν τα νήματα των εξελίξεων, στα πλαίσια της νέας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, να μας επιλέξουν ως ιδανικό πεδίο δοκιμών των μεθοδεύσεων τους.

Στη σύγχρονη οικονομία, όπως έχει διαμορφωθεί, μια μικρή ομάδα πανίσχυρων τραπεζιτών, με όλες τις διακλαδώσεις των φορέων και των ανθρώπων που ελέγχει στα χρηματιστήρια, στους οίκους αξιολόγησης, στα ΔΣ των πολυεθνικών, και στις διάφορες κυβερνήσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει σκληρό παιχνίδι εις βάρος μας. Να μας γονατίσει οικονομικά. Όπως δηλαδή αυτό που πάθαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Που τα χαστούκια πέφτουν ανελλιπώς. Και που ακόμη και σήμερα, με όλα αυτά τα επαχθή που μας έχουν επιβληθεί, άκουσα ότι θα μας υποβιβάσουν κι άλλο τη πιστοληπτική μας αξιολόγηση. Μα καλά, Junk (σκουπίδια) δεν είχαμε χαρακτηριστεί (ή έστω τα ομόλογά μας). Υπάρχει και χειρότερο; Τι μαθαίνει κανείς….

 

Αναρωτιέμαι δηλαδή, μήπως αυτά τα κέντρα αποφάσισαν να δοκιμάσουν επάνω μας τη νέα σκληρή πραγματικότητα, που επιφυλάσσουν για ολόκληρο το πλανήτη. Τη Βουλγαροποίησή μας. Με όργανό τους  το ΔΝΤ και το τραπεζικό σύστημα. Τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ακρίβεια, και όλα αυτά που συνοδεύουν το σκοτεινό μέλλον της νέας παγκόσμιας τάξης, που κάποιοι παντοδύναμοι ονειρεύονται διακαώς εδώ και καιρό. Την υποδούλωση των λαών. Και όχι με τανκς και βόμβες, αυτά είναι πασέ, αλλά με τα αόρατα δεσμά του χρέους, και της οικονομικής εξάρτησης. Σε συνοδεία πάντα με τον απόλυτο έλεγχο της έκφρασης, την καταστολή της διαφωνίας, την αστυνόμευση, και τη σφαλιάρα.

Μελετώντας δηλαδή το πώς θα αντιδράσει αυτός ο περίεργος λαός, των μεσανατολικής νοοτροπίας Ευρωπαίων, κάποιοι βγάζουν τα πολύτιμα συμπεράσματα που χρειάζονται (κάνουν δηλαδή calibration), προκειμένου να τα εφαρμόσουν αργότερα, εν ευθέτω χρόνω,  σε άλλους πολύ πιο συμβατικούς (και σοβαρούς), αλλά και πιο πειθαρχημένους λαούς.

Αν εμείς δεχτούμε τα χαστούκια μας, και δεν βγάλουμε κιχ, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην… Αυστρία. Τίποτα. Νεκρική σιγή. Αν εμείς αντιδράσουμε κάπως, ε τότε, η επόμενη φάση θα  είναι ίσως πιο εξευγενισμένη. Πιο καλά μεθοδευμένη. Πιο μελετημένη τέλος πάντων. Και άρα πιο αποτελεσματική.

Και σαν συμπλήρωμα των Ελλήνων,  οι αόρατοι μπόσηδες πάνε και στην ακριβώς, και εκ διαμέτρου αντίθετη γεωγραφικά πλευρά της ΕΕ (τη βορειοδυτική), εκεί όπου κατοικεί ένας εξίσου περίεργος και ανυπότακτος λαός, οι Ιρλανδοί. Που αν εξαιρέσουμε το ποτό, και το κλίμα, έχουμε πολλά κοινά στοιχεία.

Και έτσι το πείραμα εμπλουτίζεται από δυο διαφορετικά, πλην όμως παρόμοια υποκείμενα, και τις αντιδράσεις τους. Τι το καλύτερο για τους «ψυχολόγους» της παγκοσμιοποίησης;

Μπορούμε να βάλουμε στην παραπάνω εξίσωση, και σαν αστάθμητο παράγοντα, τη περίπτωση της Ισλανδίας. Ένα «αλλόκοτο» κράτος, με πολύ μικρό πληθυσμό, και σχετικά απομονωμένο από τα υπόλοιπα θύματα. Κάτι σαν ζέσταμα δηλαδή, μια προθέρμανση λίγο πριν ξεκινήσει το κανονικό πείραμα.

Λογικά δεν ακούγονται όλα αυτά;

Και εμείς τι κάνουμε;Είμαστε σαν κάτι νούμερα, που επειδή τον παίζουν μπροστά στην οθόνη του pc, καλωδιωμένοι και …ερεθισμένοι, δεν παραδέχονται ότι είναι μαλάκες, αλλά περηφανεύονται πως κάνουν cyber sex!!!! Έτσι ακριβώς. Ζούμε ακόμη στο όνειρο!

Ζούμε στη σπηλιά του Πλάτωνα, συνεχίζοντας τη ζωή μας, απολαμβάνοντας τη καθημερινότητά μας, παρακολουθώντας τη Μενεγάκη, και αγνοώντας τα καλώδια που είναι χωμένα βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, και στις νευρικές μας απολήξεις. Αδιαφορώντας για τη πραγματικότητα που είναι πίσω μας, αλλά που εμείς δεν την βλέπουμε διότι εστιάζουμε αλλού. Δεν γυρνάμε το λαιμό μας. Μια νοσηρή πραγματικότητα που ελέγχεται εκ του μακρόθεν, και που μας χειραγωγεί, χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε, ή να θέλουμε να το αντιληφθούμε.

Ας ελπίσουμε πως κάτι θα αλλάξει, σύντομα. Πως ένα από τα αλλεπάλληλα χαστούκια που τρώμε καθημερινά, θα βγάλει απ τη θέση τους τα ηλεκτρόδια, θα μας ταρακουνήσει τον εγκέφαλο, και πως θα ξυπνήσουμε. Έστω και ζαλισμένοι. Αλλιώς, θα πρέπει κάποιος να μας διαβάσει…

Δεν πάει άλλο.

 

Strange Attractor

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 03/03/2011 19:20:25

  Ωραίος ο Strange...

  • Στεγόσαυρος avatar
   Στεγόσαυρος @ blue nile 03/03/2011 23:43:06

   άνετα θα μπορούσε κάποιος να πει κάτι ανάλογο για τους Ιταλούς, για τους Αγγλους, για τους Γάλλους και τους Ποροτογάλους. Όλοι έχουν κάποια χαρακτηριστικά για τα οποία ντρεπονται αλλα και κάποια για τα οποία υπερηφανεύονται.
   Περιούσιος λαός, κανένας δεν είναι.

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 03/03/2011 19:55:53

  "Έχουμε και άλλα παράξενα, ανήκουμε μετά μανίας στη Δύση, στο ΝΑΤΟ κλπ αλλά είμαστε ο κατ εξοχήν αντιαμερικανικός λαός.
  Είμαστε ευλαβείς Χριστιανοί Ορθόδοξοι , αλλά συμπαραστεκόμαστε μονίμως στον αγώνα του κάθε πικραμένου Μουσουλμάνου ταλιμπάν και μουτζαχεντίν.
  Δεν έχουμε μία, αλλά έχουμε χιλιάδες Καγιέν.
  Δεν παράγουμε τίποτα, αλλά ξενυχτάμε διασκεδάζοντας.
  Βρίζουμε το κράτος που πάντα απουσιάζει, αλλά δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους.
  Βαυκαλιζόμαστε να πιστεύουμε ότι είμαστε το λίκνο του πολιτισμού, αλλά πετάμε τα σκουπίδια μας στο δρόμο, και λικνιζόμαστε ακούγοντας σκυλάδικα.
  Δηλώνουμε Ευρωπαίοι, αλλά χορεύουμε τσιφτετέλια.
  Μισούμε την εγκληματικότητα, αλλά αντιπαθούμε πιο πολύ την αστυνομία.
  Μας ενοχλεί η λαθρομετανάστευση, αλλά όλοι έχουμε κι από μια αδήλωτη Ρωσίδα, ή έναν «αόρατο» στο ΙΚΑ Πακιστανό για τις δύσκολες και βρώμικες δουλειές."

  Κάποιοι είναι ευλαβείς Ορθόδοξοι, κάποιοι άλλοι καθόλου.
  Κάποιοι παράγουν, κάποιοι μόνο καταναλώνουν με πλαστικό χρήμα.
  Κάποιοι μετράνε τα ψιλά στην τσέπη τους, κάποιοι άλλοι έχουν Καγιέν.
  Κάποιοι κάνουν ανακύκλωση, κάποιοι άλλοι πετάν τα σκουπίδια απ'τα μπαλκόνια.
  Κάποιοι δηλώνουν ευρωπαίοι, κάποιοι ρωμιοί, κάποιοι άλλοι απογονοι του περικλή.
  Κάποιοι βρίζουν τους λαθρομετανάστες , κάποιοι άλλοι τους εκμεταλλεύονται.
  Κάποιοι προσπαθούν να κλέψουν το κράτος, κάποιοι να συνεισφέρουν.
  Κάποιοι περιμένουν να μας σώσει η Δύση, κάποιοι άλλοι το "ξανθό γένος".

  Δεν είναι η ψυχοσύνθεση του έλληνα διχασμένη, η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη.

 3. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 03/03/2011 19:58:18

  Δεν θ' αργήσει.

 4. Striker avatar
  Striker 03/03/2011 19:59:10

  Η κατάθλιψη να γίνει αντίδραση. Δεν υπάρχει γιατρός που να έχει συμφέρον να μας κάνει καλά. Πρέπει να γίνουμε μόνοι μας. Δύσκολο γιατί απαιτεί μεγάλη ωριμότητα και πολλή προσπάθεια. Δεν θέλω να γίνω δραματικός αλλά οι Έλληνες βρίσκονται μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα τεστ της ιστορίας τους, ακριβώς μετά από μία περίοδο απέραντης αποχαύνωσης.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Striker 03/03/2011 20:15:03

   "Δεν υπάρχει γιατρός που να έχει συμφέρον να μας κάνει καλά."

   Όντως αδερφέ, όσο οι διάφοροι 'γιατροί' βγάζουν χρήμα από την οικονομική 'ασθένεια' μας, δεν υπάρχει σωτηρία.
   Θα προτιμήσουν να μας πεθάνουν παρά να αποδεχτούν ότι οι 'θεραπείες' δεν δουλεύουν.

 5. Kostas D avatar
  Kostas D 03/03/2011 20:15:10

  Ενταξει μην τα γενικευουμε ολα σε ενα τσουβαλι....
  υπαρχουν ανθρωποι και ανθρωποι σε καθε εθνος....

 6. ierofantis avatar
  ierofantis 03/03/2011 20:37:15

  Μην απελπίζεσαι... Έχει αποθέματα ο παρέξενος λαός.

  Πριν εβδομήντα χρόνια, μας βυθίσανε το εύδρομο Έλλη, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, στο Πάσχα του καλοκαιριού...

  Πόνος, θλίψη, οργή αλλά και ελπίδα ότι ακόμη και έτσι, θα αποφεύγαμε την καταιγίδα...

  Μέχρι που τρεις μήνες αργότερα, στα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου, ξέσπασε όλη η συσσωρευμένη ένταση και οργή... και τους πήρε ο διάολος τη μ@να κάνοντας τον κόσμο να παραμιλά.

  Δεν πάω πιο πίσω, γιατί θα γράφω μια βδομάδα...

  Φαινομενικά, δεν αντιδρούμε. Ίσως αυτή η φαινομενική ηρεμία για τα δεδομένα μας, είναι η παράμετρος που το μοντέλο πειράματος που εφαρμόζεται πάνω μας δεν έχει προβλέψει.

  Η αντίδραση είναι εσωτερική και την ερμηνεύω ως "αφύπνιση" του καθέ ενός από εμάς. Συντελείται αργά αλλά σταθερά, η επανατοποθέτησή μας στο χώρο και στο χρόνο και η αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων μας στην καθημερινή ζωή μας και στις συλλογικές μας επιδιώξεις.

  Μνήμες και τρόπος ζωής ξεχασμένος από την προσωρινή επίφαση ευμάρειας και πλούτου, θα ξαναζωντανέψουν και αρχές και αξίες, που δεν στιλβώνουν στον χρόνο, θα ξαναμπούν στον κώδικα ηθικής του λαού μας.

  Τα απολειφάδια της Μεταπολίτευσης, οι εθνομηδενιστές, οι πέμπτη φάλαγγα στο κορμί της κοινωνίας μας, οι θολοκουλτουριάρηδες, οι υπηρέτες και ακόλουθοι κάθε σάπιου ιδεολογήματος και οι τυχοδιώκτες οσφυοκάμπτες λογής - λογής, απλώς θα αποτελέσουν θλιβερό παρελθόν στην πρόσφατη Ιστορία και θα ξεπλυθούν σαν μπουγάδα στον λαμπερό ήλιο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ierofantis 03/03/2011 21:00:57

   Και εμείς τι κάνουμε; Συμμετέχουμε εκόντες άκοντες σε αυτό το πείραμα, και μάλιστα, σαν να πάσχουμε από κάποιο αρρωστημένο σύνδρομο της Στοκχόλμης, στηρίζουμε δια της σιωπής μας (και της ψήφου μας) τους ντόπιους χειριστές μας. Αυτούς δηλαδή τους συνέλληνες κυβερνώντες, που για λογαριασμό των παγκόσμιων αφεντικών τους, μας έχουν βάλει στο πριβέ δωμάτιο με τους λαστιχένιους τοίχους, και μας υποβάλλουν σε ένα σωρό οικονομικά βασανιστήρια, για να δούνε πόσο θα αντέξουμε.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Strange Attractor 03/03/2011 21:10:23

    Η σιωπή καμιά φορά είναι η πιο εκκωφαντική διαμαρτυρία...

    Από το να έχω χιλιάδες στους δρόμους να φωναζουν χωρίς συνείδηση της πραγματικής κατάστασης και χωρίς ενδοσκόπηση, για τις πραγματικές αιτίες της κατάντιας μας, προτιμώ ανθρώπους που συζητούν, ανοίγουν θέματα, αλληλοαφυπνίζονται, κοιτούν το κοινό συμφέρον και εν τέλει, με το μόνο μέσο που οι δημοκρατικές κοινωίες διαθέτουν, να επιλέξουν για πρώτη ίσως φορά μετά την μεταπολίτευση, όχι μόνο με την καρδία της κομματικής νομιμότητας αλλά με το μυαλό στο αύριο.

    Αντιδρά ο κόσμος Ελκυστή μου. Αντιδρά, αλλά δεν αντιδρά όπως θέλει ο Δόκτωρ που ενεργεί το πείραμα, να αντιδράσουν. Το πείραμα προϋποθέτει ότι με την αντίδραση θα έλθει η άγρια καταστολή. Ε, λοιπόν δεν θα τους δώσουμε αυτή την ικανοποίηση. Θα καταρρεύσουν βουβά και θα κάνουν και κρότο, να μου το θυμηθείς αυτό...

    • Γ.Τ. avatar
     Γ.Τ. @ ierofantis 03/03/2011 21:43:33

     Συμφωνω απολυτα.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Strange Attractor 03/03/2011 22:46:50

    Τι ακριβώς να κάνουμε strange? Το συζητάμε, τι να κάνουμε? Όλα ενταγμένα στο ένα (διεθνές κι όλας) σύστημα που διοικεί είναι. Θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το σύστημα που παίζει παιχνίδια εις βάρος μας? Λέω ναι, αλλά 50 χρόνια οργανώνεται αυτό, δεν θέλουμε κι εμείς λίγο χρόνο?
    Αν καταφέρει να ωριμάσει ο κόσμος (που ξέρεις μπορεί) δεν θα "εκραγεί" πριν έχει ώριμη λύση. Διαμαρτυρία για την διαμαρτυρία δεν έχει έννοια. Και όσοι έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται δυστυχώς δεν βλέπουν εναλλακτικές να τους πείθουν. Ακόμα τουλάχιστον. Τα διλλήματα αποχαύνωσης -τι θα ψηφίσετε? η εμείς η αυτοί - τα έχουμε δοκιμάσει χρόνια και φτάσαμε με το καλό εδώ.
    Τώρα έχει δίκιο ο ιεροφάντης, η εσωτερική αφύπνηση είναι πιό σημαντική για την εξέλιξη της ιστορίας :)
    Να σου πω και κάτι? Η κατάρρευση της κοινωνίας ήταν ορατή εμφανώς πάνω από δέκα χρόνια τώρα, έπρεπε να κοπούν οι μισθοί και τα επιδόματα για να αρχίσουμε να κλαίμε για την κατάρρευση? Πιό πριν ήταν όλα καλά? Ήμασταν μιά χαρά στην αποχαύνωση? Τώρα θυμιθήκαμε το πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής? Δηλαδή με μιά αύξηση 50% και ένα δανειάκι στις επιχειρήσεις θα είναι όλα μέλι γάλα?
    Άσε, άσε, έχουμε δρόμο ακόμα.

 7. A.M. avatar
  A.M. 03/03/2011 20:55:00

  «Ν' αγαπάς την ευθύνη.
  Να λές:
  Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γής.
  Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω!»

  Νίκος Καζαντζάκης

 8. Maxos avatar
  Maxos 03/03/2011 20:55:35

  ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ? ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ. Η Ν.Δ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ? Ή ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2011 21:25:43

  Εχουμε, όντως μια ιδιαιτερότητα. Ισλανδία και Ιρλανδία, καλούνται να πληρώσουν αυτά πού φάγανε οι διεθνείς τράπεζες και όχι ο κόσμος. Οι άλλες χώρες μεταφέρανε και μεταφέρουν συνεχώς το κόστος αυτής της αδιάντροπης κερδοσκοπίας στούς πολίτες τους. Εμείς απλώς καταναλώναμε τα προιόντα των άλλων με διεθνή δάνεια. Οντως είμαστε ανάδελγοι ευρωπαίοι

 10. skeptiki avatar
  skeptiki 03/03/2011 21:59:10

  "Δεν είναι η ψυχοσύνθεση του έλληνα διχασμένη, η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη."
  Σωστός

  Και κάτι ακόμα
  "Όλα αυτά όμως, είναι μυστήρια για τον μέσο Δυτικό. "
  Δεν είναι μυστήρια, είναι σημεία παρακμής και το ξέρει

 11. Kostas Anentaxos avatar
  Kostas Anentaxos 03/03/2011 23:34:16

  Σαμαρα τα ορια στενεψαν , η ωρα της κρισης εφτασε , η συντασεσαι με το λαο και παμε για λογιστικο ελεγχο και κουρεμα χρεους με την απειλη την εξοδο μας απο την ευρωζωνη
  Η θα γραφτεις και εσυ ως συνενοχος στο πανθεον των συγχρονων νενεκων διπλα στο γιωργακη και το σημιτη

  Μεση λυση δεν υπαρχει , σημερα ψελνανε τον εθνικο υμνο κατω απο το σπιτι του σημιτη , σε λιγο δεν υπαρχει δρομος επιστροφης για τους προδοτες πολιτικους ( εξορια - φυλακη)

 12. TASSOS IA avatar
  TASSOS IA 03/03/2011 23:51:41

  ΑΞΙΩΜΑ Οι επαναστάσεις θέλουν ηγέτες.

 13. neotera avatar
  neotera 03/03/2011 23:53:24

  Δεν υπαρχει τίποτα χειρότερο, πιό κακόγουστο από το να κοροιδεύεις σε μια τέτοια κουβέντα, επιθυμώντας κατα βάθος να πάνε στο διάολο, να τελειώσουν οι ρωμιοί οι σιχαμένοι για πάντα...

 14. aviator avatar
  aviator 04/03/2011 00:54:03

  Μας κάνουν το πείραμα με το βάτραχο που είναι σε μία κατσαρόλα και τον σιγοβράζουν . Στο τέλος ψοφά αφού η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τον δυσαρεστεί και τον εξασθενεί ταυτόχρονα , αλλά δεν τον κάνει να σαλτάρει έξω από την κατσαρόλα ,όπως θα κάνει αν τον ρίξουν απότομα στο καυτό νερό .....

 15. Triantafillidis Ioannis avatar
  Triantafillidis Ioannis 04/03/2011 01:40:03

  "Πώς στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος "
  Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΣΤΑΥΡΟΥ
  h..p://moulari.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/03/2011 15:09:08

  είμαστε αντιαμερικανικός λαός γιατί έτσι θέλουν οι Γερμανοί από το 1990 και μετά. Ακόμα και σήμερα "φταίνει Αμερικάνοι" με Γερμανούς στην Κυβέρνηση, Γερμανούς πίσω από τις Τράπεζες, Γερμανούς στα ΜΜΕ, Γερμανούς στις Κατασκευαστές. Ο μόνος μη 100% Γερμανός είναι ο Μελισσανίδης.

 17. skeptiki avatar
  skeptiki 04/03/2011 16:57:26

  Δεν θα φέρω αντίρρηση για τα νούμερα, την δική μου αίσθηση εκφράζω, μπορεί να έχει να κάνει και πότε αρχίζει μιά γενιά να βλέπει τα προβλήματα...
  Αλλά για το κείμενο της παραπομπής που είναι αξιόλογο, θέλω να πω ότι τα ίδια σημεία, οι ίδιες διαδικασίες και τακτικές έχουν εφαρμοστεί σε πάρα πολλές χώρες, λίγο διαφέρουμε, απλά πιό ανώριμη η ελληνική κοινωνία έκανε παραπάνω υπερβολές, αλλά δεν είναι και τόσο "ειδική" η ελληνική κοινωνική κατάσταση όπως νομίζουν κάποιοι. Ίδια στοιχεία υπάρχουν σε πολλές χώρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.