08/06/2008 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είμαστε μια ιστορική ανωμαλία. «Έθνος ανάδελφον», που λένε

Τέτοια γενοκτονία, όπως στο ελληνικό στοιχείο τα τελευταία 25 χρόνια, δύσκολα συναντάται στην παγκόσμια ιστορία. Αν φθάσαμε στο σημείο ως μοναδική ελπίδα μας να προβάλλει ο κατά δήλωση “χαλαρής εθνικής συνειδήσεως” Γιωργάκης είναι να φεύγουμε μετανάστες.
Όπως μάς προτρέπουν οι Financial Times. Μάς το λένε ανοιχτά : Έχετε ένα προνομιακό οικόπεδο, με καλό κλίμα, ήλιο και θάλασσα. Το θέλουμε για να κάνουμε τα μπάνια μας και τις μπίζνες μας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ξεκουμπιστείτε ρε, από ‘κεί ! Μάς εμποδίζει η ιδιομορφία σας που δεν ισοπεδώνεται από την Νέα Τάξη.

Ήδη δεν μπορείτε να πάτε διακοπές στη χώρα σας (3 μέρες /νύχτες σε κάποιο θέρετρο κοστίζουν 1800 €).

Ήδη όλη η σημαντική ακίνητη ιδιοκτησία περνάει σε χέρια αλλοδαπών. Θα ακολουθήσουν και τα σπιτάκια σας, μέσω τραπεζών, και τα χωραφάκια σας, μέσω ανέχειας, θα πουλάτε ό,τι έχετε για να ζήσετε. (Ο βαρόνος Ρότσιλντ αγόραζε οικόπεδα στην Παλαιστίνη από το 1924)

Ήδη σάς καταστρέψαμε τον πρωτογενή τομέα με τα πιο ποιοτικά αγροτικά προϊόντα στην Ευρώπη. Δεν μπορείτε να θρέψετε τον εαυτό σας, περιμένετε λεμόνια Αργεντινής, πατάτες Αιγύπτου, ηλιέλαιο Ουκρανίας, πεπόνια Ισραήλ, καρπούζια Νοτίου Αφρικής. Σας έμειναν λίγες ελιές - κάψαμε τις μισές πέρυσι, θα προσπαθήσουμε φιλότιμα, μήπως φέτος σάς αποτελειώσουμε. Επιδοτούμε τους εναπομείναντες αγρότες σας για να γίνονται αλκοολικοί αργόσχολοι, μέχρις εξαλείψεως.

Ήδη οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έκαναν επί μια τριακονταετία οι υπάλληλοί μας στο κεφάλι σας (τού κασίδη) έπιασαν τόπο : μιλάτε μια γλώσσα με 150 λέξεις και 30 “να πούμε”. Για όσα παιδιά επιμένουν ακόμα να μάθουν γράμματα αναλαμβάνουν οι ατζέντηδες ιδιωτικών πανεπιστημίων και ο Σύριζα.

Ήδη τα παιδιά σας, βλαμμένα μετά από 20 χρόνια lifestyle, απαξιούν οποιαδήποτε αξία γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Ποτίζοντας συστηματικά, μιθριδατικά, τη δημόσια ζωή σας με το δηλητήριο της υποκουλτούρας μας, διαμορφώνουμε το πνευματικό υπόβαθρο των επόμενων γενεών σκλάβων γραφείων.

Ήδη, αυτοί οι μελλοντικοί σκλάβοι χρωστάνε από κούνια 30.000 € έκαστος, έχοντας υποθηκευτεί 50 χρόνια για να «απολαύσουν» 20 μέρες τον περιφερόμενο θίασο των ανθρωποειδών χημικών εργαστηρίων, που αποκαλούνται «αθλητές».

Ήδη η τηλεόραση, οι πληρωμένοι από μάς πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «ιστορικοί», «καθηγητές», λιακορεπούσηδες, κοντεύουν να σάς πείσουν ότι ούτε υπάρχετε ως έθνος ούτε δικαιούστε τα ιστορικά εθνικά σας εδάφη. Είσαστε μια «ιστορική ανωμαλία». Αντίθετα, όλοι οι γείτονές σας έχουν βάσιμα δικαιώματα πάνω στην πατρίδα σας, η οποία τούς επιβάλλει χρόνια το στυγνό ιμπεριαλισμό της !

Ήδη με τον εκφυλισμό τής έννοιας «προμήθειες ενόπλων δυνάμεων» από μιζωμένους λεχρίτες πολιτικούς, σιχαθήκατε να πληρώνετε για να υπερασπίζεστε το «χωράφι» σας. Συνεχίζουμε γαλουχώντας μια στρατιωτική ηγεσία που νοεί την έννοια «υπεράσπιση εθνικού χώρου» σαν play bouzouki - Zorba the Greek.

Ήδη, ακούτε όλα τα παραπάνω και δεν έχετε πλακώσει κανέναν μέχρι σήμερα. Εύλογη η απουσία ανακλαστικών : οι μισοί ζείτε με αντικαταθλιπτικά.
Ήδη, αφού η επίθεσή μας , παρ΄ όλα αυτά που θα είχαν γονατίσει τους περισσότερους, δεν απέδωσε πλήρως, το πολιτικό σας σύστημα μάς είναι άχρηστο. Τι τους πληρώνουμε ;

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παλιός φίλος του «Αντί» avatar
  Παλιός φίλος του «Αντί» 08/06/2008 22:48:32

  Φίλοι του «Αντί»,

  εν μέσω χρηματισμών, σεισμών, λοιμών, λιμών και καταποντισμών, που επανέρχονται — τα ρημάδια — ετησίως για να χαλάσουν τα «μπάνια του λαού» (όπως θα έλεγε κι ο μέγας λαοπλάνος που μας άφησε χρόνους καλοκαιριάτικα προ δωδεκαετιας), θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το «Αντί» βρίσκεται ήδη στην Βικιπαίδεια:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF_%28%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%29

  Όσοι γνωρίζετε περισσότερα ή καλύτερα την ιστορία του «Αντί» (ονόματα συνεργατών, δημοσιογραφικές επιτυχίες, περιπέτειες, κ.λπ.), ας κάνετε έναν κόπο να συμπληρώσετε ή να διορθώσετε το εν λόγω λήμμα.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/06/2008 23:01:33

  Αγαπητέ προφήτη συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου. Έχω μια επισήμανση. Ξέχασες το ότι μέσα σε 20 χρόνια αναγκαστήκαμε να ζούμε με 20% αλλοδαπούς. Καλούς κακούς, δε με ενδιαφέρει. Έλληνες πάντως δεν είναι.

  επίσης έχω και μια διαφωνία. Το αν τα παιδιά τα δικά σου ή του δίπλα βγήκαν χαζά από το life style είναι ευθύνη των γονέων. το αν έχει υπάρξει υπερχρέωση είναι επίσης ευθύνη δική μας. Το ότι τα ανεχτήκαμε όλα αυτά είναι επίσης ευθύνη δική μας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/06/2008 23:10:44

  Προφήτη, συμφωνώ 99.99% μαζί σου ότι δυστυχώς αυτα είναι τα προβληματα και δεν βλέπω ούτε επανάσταση, ούτε εξέλιξη, μόνο τις ίδιες θλιβερές φιγούρες να λένε τα ίδια παραμύθια και να παριστάνομυμε ότι συμφωνούμε.

  (Θα έλεγα 100%, αλλά δεν ξέρω τι είναι οι «λιακορεπούσηδες»)

  Εμένα πάντως μου θυμίζει παραμονές 1204.

 4. favlos avatar
  favlos 08/06/2008 23:20:23

  Εξαιρετικό.Το αναδημοσίευσα στο ιστολόγιό μου..

  http://favlos.capitalblogs.gr/listArticles.asp

 5. αγρότης avatar
  αγρότης 08/06/2008 23:28:50

  ωραία τα λέτε παληκάρια, να σας δω στην πρωτογενή παραγωγή, να μάθετε τι είναι οι λιακορεπούσηδες.

 6. Basil avatar
  Basil 08/06/2008 23:30:33

  @ archaeopteryx

  Για ρεπούση Δες τώρα ΕΤ1. Θα καταλάβεις


  Με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα περιγράφει ο προφήτης. Σε αυτό που διαφωνώ είναι η γραμμική προβολή στο μέλλον αυτής της κατάστασης.
  Από ότι αντιλαμβάνομαι οι απόψεις αυτές αναφορικά με την παρούσα κατάσταση είναι αρκετά διαδεδομένες στην ελληνική κοινωνία αλλά δεν βρίσκουν προς το παρόν πολιτικό φορέα να εκφραστούν. Συνήθως τέτοιες πρακτικές πολιτικών ταγών? που υπερβαίνουν το μέτρο οδηγούν σε αναταραχές ευρείας κλίμακας που επίσης υπερβαίνουν το μέτρο. Σε συνθήκες κρίσης και με τη τιμή του αργού και των τροφίμων να αυξάνονται τι θα συμβεί? Θα είναι ο καταλύτης μιας δυναμικής αντίδρασης ή το αντίθετο?

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/06/2008 23:44:49

  @basil

  μου έχει μπει στι κεφάλι και δεν λέει να βγεί: πως ξεφεύγεις απο αυτήν την «κρίση» έχοντας πετύχει κάτι. Το 79 άλλαξε ο Προεδρος των ΗΠΑ και ξαφνικά επιτόκια κάτω, πετρέλαιο κάτω, ευφορία (η ιστορία θα γράψει ότι υπερχρεώθηκε το σύστημα τότε, αλλά ευφορία)

  Το αδιέξοδο, εδώ, είναι οτι αφ'ενός δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αφ' ετέρου οι «πολιτικές επιλογές» ακόμα και οι λύσεις Γιάννας, Σάρας, κλπ. είναι λίγο καταθλιπτικές. Δηθεν δεν έχει αδιέξοδα η δημοκρατία. Η δημοκρατία μπορεί να μην έχει αλλά η Ελληνική Δ; Αφοριστικά καταλήγω ότι ο εχθρός είναι η διαπλοκή (όχι άτομα, ο θεσμός), η ημιμάθεια, τα συμπλέγματα και οι ανέντιμοι.

  Δεν βλέπω «δυναμική αντίδραση». Οι τράπεζες, που τόσο αγαπάνε μερικά μούσμουλα, μπορούν χαλαρώνοντας τα λουριά να δώσουν ψευδαίσθηση ανάκαμψης). Βλέπω κατήφεια και μετανάστευση. Βεβαίως η εκδοχή σε μισό γεμάτο είναι «εξωστρέφεια» ωχ μου διέφυγε εκσυγχρονιστικός όρος.

  Και για να μελλοντολογήσω, δεν μου βγάζεις από το μυαλο ότι μετά τον Νοέμβριο, θα αλλάξει το σκηνικό, όποιος πλανητάρχης και να βγεί.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/06/2008 01:31:31

  Εξάκτινε,
  Το "βλαμμένα" νοείται σε εισαγωγικά, με τρυφερό πόνο, και όχι βέβαια για να στιγματίσει τα νέα παιδιά. Αβλεψία.
  H ευθύνη τής οικογένειας, αν και σημαντική, δύσκολα αναιρεί το αγελαίο ένστικτο: είμαστε μιμητικοί επειδή ακολουθούμε το κοπάδι.
  Κι αυτό είναι πανίσχυρο, ιδίως στα μικρά παιδιά. Άντε εξήγησε σε ένα μικρό ότι δεν θα τού πάρεις βιντογκέϊμ γιατί είναι βλαπτικό ...
  Το ζήτημα είναι ποιος θέτει τις "μόδες".
  Το ανεξέλεγκτο (λαθρο)μεταναστευτικό και η αλλοίωση της εθνικής συνοχής μέσα σε 15 χρόνια απαιτεί ολόκληρο δοκίμιο.


  Αρχαιοπτέρυξ
  Το ζώο «λιακορεπούσης» προήλθε από διασταύρωση αλσατικού λυκόσκυλου με νεοταξίτικο ντόπερμαν.
  Βγαίνει τις νύχτες, όπως «τα σκυλιά του Μπάσκερβιλ», συχνάζει σε επιδοτούμενες για διενέργεια «μελετών» επί «εθνικών μειονοτήτων» πανεπιστημιακές έδρες, τρέφεται με αίμα «παρωχημένων» πιστών σε πατριωτικές ιδέες, απειλεί με ψυχιατρικό γκουλάγκ τους επιμένοντες «εθνικιστές», τα κοφτερά του δόντια ροκανίζουν κονδύλια διεθνών «ιδρυμάτων δημοκρατίας» και τα μετατρέπουν στο ευθύ εντερικό του σύστημα σε περιττώματα «επιστημονικών ιστορικών πονημάτων».
  Όχι παράδοξα είναι μηρυκαστικό : αναμασά το ανάθεμα για τον 19ο Αιώνα που γέννησε τους βαλκανικούς εθνοπροσδιορισμούς, σε βάρος της γαλήνιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία αναγορεύεται στο ύψιστο πολίτευμα που γνώρισε η ταλαίπωρη νοτιοευρωπαϊκή χερσόνησος.
  Εσένα η εποχή σού θυμίζει 1204 - είσαι νεώτερος !!!!!!!!!!!!
  Εμένα, απ’ την άλλη, μού θυμίζει ύστερους Ελληνιστικούς Χρόνους. Οι πόλεις-κράτη έχουν καταρρεύσει, οι θρησκείες επίσης, μείγματα παγανισμών με ανατολίτικες δοξασίες και ανθρωποθυσίες επικρατούν σε ένα αποκτηνωμένο όχλο, η Αυτοκρατορία έρχεται, όλοι κάπου θέλουν να πιαστούν και δεν βρίσκουν, ο Χριστιανισμός θα δημιουργηθεί και πάνω σ΄ αυτήν την ανάγκη.
  Από τις αμερικανικές εκλογές δεν περιμένω τίποτα. Δες και http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=75355704 http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=62327800
  Από την εξέλιξη στο Ιράκ τα πάντα.


  Ανων. 11:19
  Συμφωνώ για την παγκόσμια ύφεση. Μόνο που κάποιοι είναι «περισσότερο ίσοι», και κάποιοι λιγότερο, δηλ. εμείς κινδυνεύουμε άμεσα όχι μόνο από τις συνέπειες στο οικονομικό πεδίο αλλά κυρίως από εθνικές-εδαφικές διευθετήσεις, για να μη πω μειώσεις, όπως ευθαρσώς η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
  Να μείνουμε κι εμείς, με την Παπαρίζου ;

  Favlos
  Ευχαριστώ. Είναι η μέρα φαίνεται : γίναμε «διάσημοι» κι ό Αρχαιοπτέρυξ κι εγώ.

  Αγρότης
  Οι λιακορεπούσηδες στην πρωτογενή παραγωγή !

  Basil
  Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος για όλες μας τις αγωνίες γράψει επιγραμματικά : «μεταβατική εποχή».
  Αν μιλάς για κοινωνική αντίδραση μιλάς για ανάγκη κάποιου τύπου οργάνωσης, η σημερινή δεν θυμίζει καν αγροτική στάση του 14ου αιώνα.
  Οι αγροτικές στάσεις αντιμετωπίζονταν πάντα από την ελίτ σαν αναγκαίο κακό. Φώναζαν οι αγρότες, λίντσαραν και κάνα δυο άτυχους βαρόνους, αλλά κανείς δεν ανησυχούσε πραγματικά, γιατί το ξέσπασμα του πλήθους εκτονώνεται γρήγορα.
  Αυτή την διαχρονική αναποτελεσματικότητα των αγροτικών στάσεων προσπαθούσαν όλο το 18ο-19ο αιώνα να ξεπεράσουν οι επαναστάτες, προκειμένου να ανατρέψουν το τότε πολιτικό σύστημα.

  H ιστορική κατάληξη αυτής της πορείας, να γίνουν δηλαδή οι στάσεις αποτελεσματικές, ήταν λίγο πολύ αυτό που ονομάστηκε λενινιστικού τύπου κόμμα, με τους «επαγγελματίες επαναστάτες».
  Τη μορφή οργάνωσης όλων των σημερινών πολιτικών κομμάτων στη δύση. Που φυσικά εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί επαναστατικά ή με γνώμονα το συμφέρον του λαού, αλλά με γνώμονα τη διατήρηση στην εξουσία της τάξης των «επαγγελματιών επαναστατών», των παιδιών τους και των αυλικών τους.
  Συνοπτικά, το μόνο μέσο που θα μπορούσε να κάνει όποια σημερινή δράση «επικίνδυνη» για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, είναι ένα οργανωμένο ισχυρό ανταγωνιστικό συμφέρον. Βρέστο ...

 9. Ierotheos avatar
  Ierotheos 09/06/2008 01:40:53

  Καλα ολα αυτα αλλα ποτε επιτελους θα σεβαστουμε τον ευατον μας και παρουμε τις ευθυνες μας

  Ξερεις ποσο ευκολο ειναι να κατηγοριες τους αλους γαι την μιζερια σου;

  Χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο και μια ζωη μας φταει ο τοιχος.

  Ποτε επιτελους θα γινουμε αυτο που ονειρευοντε γαι μας;

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/06/2008 04:00:46

  "Συνοπτικά, το μόνο μέσο που θα μπορούσε να κάνει όποια σημερινή δράση «επικίνδυνη» για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, είναι ένα οργανωμένο ισχυρό ανταγωνιστικό συμφέρον. Βρέστο …".

  Αυτό, φίλε, Προφήτη, δεν είναι, -δεν γίνεται να είναι-, υπόθεση ΕΝΟΣ. Απαιτείται συν-ζήτηση συν-λογική συν-αγωνιστών, για να βρεθεί. Κι όχι από την μια μέρα στην άλλη, -ε;

  *****

  "e- ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ"

  «Πιστεύω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το ηλεκτρονικό κάτι ή ψηφιακό κάτι είναι απλώς για να μας κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Η δημοκρατία είναι παράδειγμα κατανεμημένου συστήματος και όλες οι ατέλειές της αυτήν την στιγμή έχουν να κάνουν με πρακτικούς λόγους έλλειψης επικοινωνίας: έχουμε δημιουργήσει ιεραρχικές δομές και τα κέντρα αποφάσεων έχουν απομακρυνθεί από την βάση. Με αποτέλεσμα Η ΒΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ»

  -Αρα, με μέσα όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία ή τα φόρουμ…

  «Την ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς να θέλω να την υποβιβάσω, τη θεωρώ το λιγότερο. Τα φόρουμ και τα μπλογκ (: ομάδες συ[ν]ζήτησης) είναι το μεγάλο όφελος. Η βασική επίδραση που μπορεί να έχει το διαδίκτυο σήμερα είναι η ενημέρωση.

  - Υπάρχει διέξοδος;

  «Χρειάζεται μια τολμηρή πολιτική ηγεσία (σ.σ. πχ, “EMEIΣ”) που να μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει «ξέρετε, ΧΑΣΑΤΕ! Α-λ-λ-ά έχετε ακόμα τη δυνατότητα να βοηθήσετε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ». Επειδή οι Έλληνες σ κ ί ζ ο ν τ α ι για τα παιδιά τους, πρέπει να τους πεις ότι

  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
  η Π Α Ι Δ Ε Ι Α,
  η Ε Ρ Ε Υ Ν Α και
  οι Ν Ε Ε Σ Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ε Σ», συνέντευξη του Μιχάλη Μπλέτσα (MIT), στον Γιάννη Μπογιόπουλο, «Ε»- «Κυρακάτικη Ελευθεροτυπία», 10-1-06. .

  Ο χανιώτης Μιχάλης Μπλέτσας, είναι διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), από το 1996 και σε ηλικία 28 ετών! Μαζί με τον Νικόλα Νεγρεπόντε σχεδίασαν και κατασκευάζουν έναν φορητό υπολογιστή 100 δολαρίων (!!!), που μέσω του ΟΗΕ θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές όλου του κόσμου κι ιδίως του Τρίτου!

  «Τα δυο τρίτα των χωρών του κόσμου έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν υπάρχει θέμα ζήτησης, υπάρχει θέμα παραγωγής. Θα φτιάχνουμε δεκάδες εκατομμυρίων λάπτοπ το χρόνο»!.. Έτσι, σε λίγο καιρό, έμπρακτα κι όχι θεωρητικο-φανταστικά, η e-ΕΚΚΛΗΣΙΑ των e-ΠΟΛΙΤΩΝ/ΟΠΛΙΤΩΝ τού e-ΔΗΜΟΥ τού πλανήτη Γη, θα είναι πραγματοποιήσημη κι άρα: η Παγκόσμια e-ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εφικτή!

  AN, όμως, πρώτα, για τριάντα χρόνια (= μια γενιά), εκ- παιδεύσουμε τις «επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα» να γίνουν «έτυμοι πολίτες/οπλίτες των εθνών» κι όχι “έτοιμοι micro-…πωλητές” polyεθνικών”!..


  «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΚΞΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- Ο όρος είναι ακόμη άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, τα ιστολόγια, περισσότερο γνωστά από τον αγγλικό όρο blog, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ήδη, ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα, .. τα ιστολόγια κερδίζουν πόντους ως η πλέον σύγχρονη πράξη δημοκρατικής έκφρασης. Κάθε ιστολόγιο .. αποτελεί π-ε-δ-ί-ο παράθεσης ΑΠΟΨΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ είτε και δ-ί-ο-δ-ο ΕΠΙ_ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και διαδικτυακής ΣΥΝ-ΑΝΑ-ΣΤΡΟΦΗΣ ..

  Η λεγόμενη μπλογκόσφαιρα δημιουργεί νέα επικοινωνιακά ήθη, σαφώς .. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ, άραγε, ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, να εξελιχθούν σε ουσιώδες βήμα έκφρασης; Ο χρόνος, σύντομα, θα δείξει…», Βασίλης Ρούβαλης, Προσωπική ματιά, «Ελευθεροτυπία», 14-9-06.

  (: «Για ποιόν κτυπά η καμπάνα;». e-σύ, φίλe, «την άκουσες». e-σύ, πια, ξέρεις!!!)


  ΥΓ.Συμφωνώ απερίφραστα για το "Ιράκ". Περιμένω "μικρή"- στοχευμένη πυρηνική επίθεση στο Ιράν, από τους Neo-con WASP και τους Σιωνιστές, μέχρι τον Οκτώβρη. Είδες τις ουρές 200 μέτρα (!) για συσσίτιο στην Αμερική; Είναι με την πλάτη στον τοίχο και μανιακοί. Και πάλι θα χάσουν, κατά πάσα πιθανότητα, αλλά και τώρα χάνουν. Οπότε, "ρώσικη ρουλέτα", μεν, ΑΛΛΑ θα έχουν αυτοί την διοίκηση, αφού με πόλεμο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ οι Αμερικανοί να βγάλουν μαύρο ΚΑΙ παρά ένα γράμμα ...Oσάμα!

  ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/06/2008 06:55:16

  @Προφήτη,

  Να άλλη μια φορά που ανοίγω εικονικό διάλογο. Το είπες και χτες, ότι ο αρχαιοπτέρυξ έγινε «διάσημος». Αν νομίζεις ότι ενδιαφέρει τον αρχαιοπτέρυγα η διασημότης, κάνεις λάθος. Περισσότερο τον ενδιαφέρει να μην πιάσουν περονόσπορο τα κολοκυθάκια του.

  Αν θες, με πιστεύεις, δεν έχουμε εφημερίδες εδω που είμαι και το διαδίκτυο σιωπά στο θέμα της δημοσιότητας. Με εκπληξη όμως είδα ότι οι μηχανές αναζήτησης βγάζουν πάνω πάνω το θέμα της ανάρτησης που έφερε την διασημότητα. Με ειρωνία βλέπω καυγά στην επιτροπή ανταγωνισμού για το ίδιο επίμαχο θέμα. Χα Χα.

  Ο καθείς και τα όπλα του, και η Αυριανή τα δικά της. Θα σου πω τι έχω μάθει εδώ σε αυτό το site, ανάμεικτο με ποίηματα προηγουμένων χρόνων. Η «καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου», εν δυνάμει θύελλα.

  Φαντάσου τώρα: 200 άνθρωποι d'affaires, ήδη ζαλισμένοι από την ύφεση, καθε ένας με 5-10 έμπιστους, μερικοί θύματα ή παρ' ολίγον θύματα του νεοελληνικού συστήματος και μνήμες ελέφαντα. Άσημοι υπάλληλοι που θυμούνται ρυθμίσεις, δώρα εκταμιεύσεις, μνήμες που δεν λένε να χαθούν. Να φτιάξω ένα blog στο Michigan για τον σιτισμό σκουληκιών;

  Φαντάζεσαι οργή; αποτελεσματικότητα; απήχηση; Το σύστημα να δουλέψει για όλους για «να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση»; Αυτό εδώ το site μου έχει βάλει την «επανάσταση» στον νου. Μέρες σκέφτομαι, ποιά επανάσταση; πως; δεν είναι ούτε 21 ούτε 17, και ξαφνικά την βλέπω.

  Τι να σου πω Προφήτη, δεν θα είμαι σε πολιτισμό μέχρι το Σαββατοκύριακο, και ως τότε μπορεί να μου έχει περάσει... Μπορεί και όχι, που σημαίνει μπορεί και να διασκεδάσουμε.

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/06/2008 08:42:58

  Νήπιε γέροντα
  εννοείται ισχυρό, σχηματοποιημένο, συλλογικό ανταγωνιστικό συμφέρον.
  Όχι μόνον εδώ, σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης.
  Ποιον εκφράζουν κόμματα και βουλευτές εκτός από λίγους φίλους τους ;

  Αρχαιοπτέρυξ
  Προφανώς δεν επεδίωξες δημοσιότητα.
  Απλά, χαρήκαμε που έχουμε διάσημους φίλους
  Χαχαχαχα

 13. Theodore avatar
  Theodore 09/06/2008 09:14:34

  Δε νομιζω δα, οτι "αναγκαστηκαμε" να ζησουμε με τους αλλοδαπους-μεταναστες.Παλαμακια βαραγαμε που ηρθανε.
  Θυμαμαι εκεινον τον υπουργο του Πασοκ, το Ρωμαιο, που σε μια εξεγερση καποιου πληθυσμου ενος χωριου, εναντιον Αλβανων,που κατι κακο ειχαν κανει, ψελλιζε οτι αφου προχτες μου ζηταγανε να τους αφησω να μεινουν για να πληρωνουν χαμηλα μεροκαματα, γιατι τωρα μου ζητατε να τους διωξω;
  Αρα...

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/06/2008 10:08:35

  @Προφήτη, εγώ διάσημος; μάλλον με έχεις για άλλον. Κοιτα να δεις, θα αναγκαστώ να βρω περίπτερο, το κοντινότερο είναι μιάμιση μερα δρόμο.

  Πάντως, κρίμα, το debate δεν έιναι αριστεροί-δεξιοί, νομίζω το έχει ψιλοαναφέρει και ο οικοδεσπότης.

  Λέω να αρχίσουμε προεκλογική πλατφόρμα: Ποιά είναι τα θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας; Όταν συμφωνήσουμε στα θέματα, πως τοποθετούμαστε;(τοποθετείστε;)

  Αν έχει κανεις όρεξη ας κάνει μια λίστα.

  Όταν τελειώσουμε θα την πατε στον πολιτικό αρχηγό της αρεσκείας σας. Virtual politics, που μπορεί να γίνει virtious politics

  Ανωνυμε 9:29, αυτά είναι παρελθόν, sunk cost που λένε οι οικονομολόγοι, από δω και πέρα, τι;

 15. rs avatar
  rs 09/06/2008 10:25:13

  Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις ανταλλαγές κυνικών σχολίων κάποιων περισπούδαστων, πολύ καλά πληροφορημένων (αναγνώστες όλων των ...Times),οι οποίοι με μεγάλη σιγουριά έχουν αποκωδικοποιήσει τα μηνήματα του ..1204 αλλά και των ύστερων Ελληνιστικών χρόνων και φυσικά της....Παπαρίζου.
  Λοιπόν ας κατέβουν απο τις κερκίδες οι ....."αρσενικές γριές" και ας δείξουν τι αξίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
  Έχουμε πήξει πλέον απο....... "αποτραβηγμένους επαϊωντες" και απο τα....."δεν σας τα 'λεγα εγώ;"
  Το γιατί δε δεν έχουμε πλακώσει ακόμη κανέναν γιατί απλούστατα όλοι οι...προβοκάτορες είναι ανώνυμοι. Τις περισσότερες φορές.
  Τις υπόλοιπες, όταν ...λέγονται δημοσιογράφοι,πολιτικοί, δημοσκόποι και Μ.Μ.Ε. περιμένουμε απο την δημοκρατία να κάνει το χρέος της.
  Το οτι "μοιάζουν οι προσπάθειές μας των Τρώων" το έχουμε πλέον βιώσει. Δεν νομίζω οτι χρειαζόμαστε... "Κασσάνδρες".Και φυσικά όλοι όσοι "φτύνουν" "καινά δαιμόνια" στους άσχετους και αδαείς μάλλον είναι νυχτωμένοι στο μικρόκοσμό τους και "ανέραστοι".

  Υ.Γ.Όπως έγραψε και κάποιος σ΄αυτό το blog...
  Βρε τι πάθαμε μ΄αυτό tο internet!!!!!!

 16. factorx avatar
  factorx 09/06/2008 10:34:36

  rs Says: "Το γιατί δε δεν έχουμε πλακώσει ακόμη κανέναν γιατί απλούστατα όλοι οι…προβοκάτορες είναι ανώνυμοι. Τις περισσότερες φορές".

  Μπορείς να μας πεις ποιοί είστε εσείς που θα "πλακώσετε" τους "προβοκάτορες"; Και επειδή τέτοια φασισιστική επιχειρηματολογία θέλει και ανάλογη επιχειρηματολογία any time μεγάλε. Εγώ τουλάχιστον είομαι επώνυμος. Ντροπή.
  Και ποιός είναι ο αγωνιστικός χώρος; Με τον Αδωνι και τον Καρατζαφερη;

 17. ανεραστη αρσενικη γρια avatar
  ανεραστη αρσενικη γρια 09/06/2008 10:39:16

  «ας δείξουν τι αξίζουν στον αγωνιστικό χώρο»

  @rs, όσοι είναι εδώ, προβοκάτορες και μη, ΕΥΠατζήδες και μη, εργαζόμενοι και μη, ίσως ψάχνουν για αυτόν τον αγωνιστικό χώρο που αναφέρεις. Ο νηπιος γέρων έδωσε μια πτυχή, εσύ δίνεις άλλη; Επιθυμείς να πλακώσεις κάποιον(αν); δημοκρατικό και αγωνιστικό μου ακούγεται...

 18. Factorx avatar
  Factorx 09/06/2008 10:45:20

  @Προφήτης: Μας βάζεις σε περιπέτειες. Όπλα παλάσκες. Ηδη κάνω κοιλιακούς για να ανταπεξέλθω

 19. agrotis avatar
  agrotis 09/06/2008 10:52:02

  έχει ξεκινήσει ανάλογη συζήτηση και εδώ:

  http://orfni.blogspot.com/2008/06/blog-post_9501.html

 20. rs avatar
  rs 09/06/2008 10:52:51

  Φίλοι Faktor ες,
  τραγικό λάθος να βγάζετε συμπεράσματα...μόνο για τους σχολιαστές. Κατ΄αρχήν έχω τόση σχέση με αυτούς που ανέφερες όσο εσύ με τον..Μητσοτάκη.
  Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο απο το να δω απο την...δική μου πλευρά την προτροπή του "Προφήτη".
  Είπα απλά οτι έχουμε πήξει απο ...προφήτες.
  Σ΄ότι δε αφορά στον αγωνιστικό χώρο, είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Π.χ. αγωνιστικός χώρος είναι όταν γράφετε για την Siemens, τον Κεφαλογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ κλπ.
  Τα υπόλοιπα είναι παραφυλολογίες και ίσως κάποια αποθημένα....παρ' ολίγον συγγραφέων.
  Για την προτροπή ...ντροπή δεν έχω τι να πώ.
  Δείχνει για ακόμη μια φορά οτι τ ο παλιό ανέκδοτο ,το οποίο θα πρέπει να το ξέρεις άν είσαι τόσο παλιός όσο εγώ, που έλεγε " και εσεις γιατί βασανίζετε τους ..νέγρους;" είναι δαχρονικό.

 21. rs avatar
  rs 09/06/2008 11:31:23

  @"ανεραστη αρσενικη γρια", μου θυμίζεις τα "χαριτωμένα" σχόλια του Α. Διαμαντή στο Αντί.
  Εάν απο το δικό μου σχόλιο, στο οποίο τα αντανακλαστικά σας λειτούργησαν άμεσα, βγάλατε το συμπέρασμα οτι σας αποκαλώ προβοκάτορες και ΕΥΠατζήδες, εγώ γιατί πρέπει να δεχθώ την "φοβερή" ανάλυση του "Προφήτη" σαν κύρηγμα του ...Κοσμά του Αιτωλού;

 22. Tkas avatar
  Tkas 09/06/2008 11:40:11

  Εχω 2 ερωτησεις να κανω. Πρωτον τι ενοειται οταν λετε "Νεοταξιτες" "Νεοεποχιτες"? Υπαρχει δλδ και παλια ταξη? Και αν ναι ποια ειναι? Και δευτερον, γιατι ολοι θελουν να καταστρεψουν τους Ελληνες?

 23. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/06/2008 11:44:32

  Factor
  εσένα λόγω προϋπηρεσίας θα σε βάλουμε στον Όρχο Οχημάτων, ειδικότης "οδηγός".

  Ανων. 9:29
  Διδάχθηκες "Απλή Καθαρεύουσα" και σού έμεινε, ε ;
  Είχε τα ωραία της. Μού θυμίζεις "Πρέσβη επί Τιμή", μπορεί και να ΄σαι.
  Ευχαριστώ για το πολιτικό ψυχογράφημα, θα το λάβω υπ΄ όψιν.
  Μάλλον όμως ορισμένα σημεία μου τα διάβασες βιαστικά. Τα σέβη μου.

  Rs
  Ευχαριστώ ωσαύτως για το ψυχογράφημα, το δικό σου θα το αρχειοθετήσω. Εσύ με διάβασες προσεκτικά. Αλλά γιατί τόσος κόπος ;
  Η αδιαφορία είναι η σωστή στάση απέναντι σε κάτι/κάποιον που δεν μάς αρέσει.
  Όπως λέει και ο Οβίδιος "..είναι αρκετό να αδιαφορείς. όποιος με μίσος τελειώνει την αγάπη
  ή αγαπάει ακόμα ή δύσκολα θα πάψει να είναι δυστυχής".
  Περαστικά

  Ανων 10:50 (που μάλλον είσαι ο 9:29)
  Συμφωνώ με ορισμένες από τις προτάσεις σου.
  Αλλά χρειάζεται κι ένας "τύπος Πούτιν", μια "μετριοπαθής απολυταρχία", για να τις εφαρμόσει.
  Αυτό δείχνει η εμπειρία.

  ===
  Ο Factor ανέδειξε ένα σχόλιο μου, "ανεβάζοντάς" το.
  Ευχαριστώ όλους τους φίλους για όσα σχολίασαν με αφορμή το κείμενο. Υποστηρικτικά ή επικριτικά.

 24. Tkas avatar
  Tkas 09/06/2008 12:49:14

  @ ανωνυμος
  Νομιζω πως ειναι προβλημα να μιλαμε τελικα χωρις να ξερουμε τι ενοουμε. Τωρα οσων αφορα το τελος των εθνων-κρατων αυτο θα γινει ΟΤΑΝ θα υπαρξουν οι συνθηκες. Μην ξεχνας πως ιστορικα υπηρξαν πολλες πολλυεθνικες αυτοκρατοριες και μαλιστα πολυ πετυχημενες.
  Κατι αλλο ακομα. Μηπως καποια στιγμη θα επρεπε να ορισουμε και τι ενοουμε λεγοντας εθνος?? Η βικιπαιδεια δινει ενα ορισμο http://en.wikipedia.org/wiki/Nation
  Για να μπορεσουμε επιτελους να ξεκινισουμε μια συζητηση με τα ιδια δεδομενα ολοι.

 25. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/06/2008 12:56:15

  Προσθέτω στο "ΥΓ.Συμφωνώ απερίφραστα για το “Ιράκ”. Περιμένω “μικρή”- στοχευμένη πυρηνική επίθεση στο Ιράν, από τους Neo-con WASP και τους Σιωνιστές, μέχρι τον Οκτώβρη":

  $$$

  "RICE BLASTS IRAN, says U.S. will pursue tough diplomacy"

  STORY HIGHLIGHTS

  "Secretary of State Condoleezza Rice reaffirms U.S. commitment to Israel's security

  She calls Hezbollah "power-hungry extremists," says Hamas to remain isolated

  Rice says U.S. relationship with Israel will help defend against Iran

  The U.S. is pursuing tough diplomacy against Iran in clash over nuclear weapons", CNN, updated 6:20 p.m. EDT, Tue June 3, 2008.
  (http://www.cnn.com/2008/POLITICS/06/03/rice.aipac/index.html)

  *****
  "ISRAELI POLITICIAN THREATENS IRAN WITH ATTACK OVER NUKES"

  STORY HIGHLIGHTS
  International sanctions on Iran not effective, minister tells newspaper

  Deputy Prime Minister Shaul Mofaz is possible candidate for prime minister

  Israeli PM said earlier this week that "Iranian threat must be stopped"

  Iran says it's trying to develop nuclear energy; West sees arms ambitions", CNN, updated 3:57 p.m. EDT, Fri June 6, 2008.
  (http://www.cnn.com/video/#/video/world/2008/06/08/shubert.mideast.war.headline.cnn).

  *****
  "REPORT: IRAN PROTWSTS THREATS FROM ISRAELI OFFICIALS"

  STORY HIGHLIGHTS

  "Iran reportedly sends letter to Security Council protesting Israeli official's remarks

  On Friday, Shaul Mofaz threatened Iran with attack over nuclear weapons programs

  Mofaz's comments could hold sway in Israel, where he is an influential figure

  Iran insists that its nuclear program is for peaceful purposes", CNN, updated 5:55 p.m. EDT, Sat June 7, 2008.
  (http://www.cnn.com/2008/WORLD/meast/06/07/israel.iran/index.html).

 26. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 09/06/2008 13:37:01

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΟ! ΕΥΓΕ FACTOR! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ..... ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

 27. LEON avatar
  LEON 09/06/2008 15:21:44

  @ προφήτης
  έτσι είναι όπως τά λές..
  μετανάστευση, εκτός από τούς Financial Times, μάς πρότεινε καί ό κύριος Κούλογλου στό περιβόητο ρεπορτάζ τών 700 ευρώ..

 28. ανεραστη αρσενικη γρια avatar
  ανεραστη αρσενικη γρια 09/06/2008 17:20:39

  Άκρη μπορεί να μην βγαίνει, αλλά οι συζήτήσεις είναι σκέτη απόλαυση για μας τις γριες...Συγνώμη υπομονετικέ, οικοδεσπότη που καμιά φορα γινόμαστε τσαπερδόνες.

  Ομολογώ ότι το Ιραν με ανησυχεί αλλά όσο διαβάζω όλους τους Times, δύσκολο, δύσκολο. Στις αφελείς μου αναζητήσεις σε εκλαϊκευμένα περιοδικά, κατάληγω ότι το Αφγανιστάν και το Ιρακ είναι πρόβες, αλλά δεν νομίζω τους παίρνει για πολύ παραπάνω...προεκλογικά.

  Αν τώρα ξυπνήσουμε μια μέρα και την έχουν κάνει όλοι για home, η γριά συνιστά: 1 χαπάκι ιωδίου το πρωϊ και 1 το βράδυ.

 29. thanos avatar
  thanos 09/06/2008 18:51:17

  June 9th, 2008 at 10:50 am

  Ax....Bax file mou eisai apithanos,mpes esy mprosta kai emeis akolouthoume...opla palaskes sth grammh.Na prosthesw kai kati akoma,E8nikh diapedagwghsh meta ton ekklhsiamo,gia na προάγomen την εθνική mas συνείδηση kai mhn xechaseis merikous tonous gypso..palia sas texnh koskino...vre oust.

 30. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/06/2008 01:32:04

  Πρός το παρόν άλλοι πάνε εκδρομή γιά εκκλησιασμό στά Σκόπια και κουβαλάνε την πραμάτεια τού Ιμπεριαλισμού κάνοντας Φασιστική -εθνοφυλετική διαπαιδαγώγηση μαζί με τον Γκρουέφσκυ.
  Και αυτό βρωμάει Συριζαίικο γύψο..Και Συριζαίικη ΄εκδρομική΄Νεοταξίτικη Αρβύλα.
  Ούστ απο την ανάποδη.

 31. Basil avatar
  Basil 10/06/2008 08:45:24

  @ προφήτη

  Ισως το " δυναμική αντίδραση" ήταν λάθος έκφραση.
  Δεν χρειάζεται να πας στις αγροτικές αντιδράσεις του 14 αιώνα. Στο μυαλό μου γυρίζει μια συζήτηση που είχα (πίσω στη δεκαετία του 70) με αντιστασιακό του ΕΑΜ. Ο τύπος είχε πεί" δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο νεκρά ήταν τα πράγματα τη δεκαετία του 30. Ο κόσμος ήταν αδιάφορος πλήρως.Και μετά δες τι έγινε".Τι θέλω να πω: Η πανουργία της ιστορίας είναι μεγάλη και δεν μπορούμε σήμερα με γραμμικές προβολές στο μέλλον να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δες τι έγινε με τα σκυλιά των Μπασκελβιλ. Μπήκε μπροστά μια αγράμματη
  και έγραψαν ένα βιβλίο για τα μπάζα όχι μόνο από πλευράς ιστορικής αλλά και επίπεδο από πλευράς αφήγησης. όσο και να το πρόωθησαν δεν πέρασε. Αρα εδώ μπορεί να ορισθεί μια αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση και στους νεο-οθωμανούς. Άυτό είναι καλοδεχούμενο.
  Παμε παρακάτω. Το βέτο το έβαλε ο Καραμανλής και η Ντόρα? Οσα γκάλοπ έγιναν έδιναν συντριπτικό ποσοστό στο οχι στον σύνθετο όρο. Αρα το βέτο το είπε ο λαός. να άλλη μία αντίδραση. Αυτές θα πεις όμως είναι αποσπασματικές και δεν έχουν συνοχή, είναι όμως αντιδράσεις οι οποίες δείχνουν ότι μερικά πράγματα δεν περνάνε με όλο σχεδόν το πολιτικό σύστημα να ουρλίαζει και να λοιδωρεί για φασίστες εθνίκια κλπ.

  @ "famous" Αρχαιοπτέρυξ

  Νομίζω ότι στις κρίσεις δεν είναι δυνατόν να βγείς με κάτι καλό. ιδιαίτερα όταν το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι αυτό που είναι.


  @ ανώνυμους-αλήθωρους (παλιά συνομοταξία)

  Ενα από τα προβλήματα του πολιτικού διαλόγου στη ελλάδα ήταν να κατηγορούμε μόνο τον αντίπαλο.Πιά πολιτική παράταξη δεν είχε ξένη εξάρτηση? Ετσι λοιπόν ο ανώνυμος καταλήγει στο εξής τρομερό συμπέρασμα. ότι τα σοσιαλιστικά συστήματα απέτυχαν.
  Σε αυτό το σημείο συμφωνώ με το μακαρίτη τον Κονδύλη που τόνισε ότι με την τρομοκρατία και βίαια εκβιομηχανιση της ΕΣΣΔ έγινε δυνατό να αποκρουσθεί η επίθεση των γερμανών που λίγο έλλειψε να νικήσουν. Αυτό και μόνο δικαιολογεί τον ιστορικό ρόλο της ΕΣΣΔ. Αλλιώς τώρα θα είχαμε για νόμισμα το μάρκο του Γ ΡΑιχ.

  Μια και αναφέρεσαι στο 20-22 Μήπως θυμάσε και το σύνθημα "ελία-στεφάνη-σφυρί δρεπάνι" Για αυτή δε την ιστορία κανείς μα κανείς Έλληνας δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οπότε μην λέμε για μόνο για το ΣΕΚΕ. Πήγαμε εκεί και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Πήγαμε με "κεκτημένη ταχύτητα" μέγεθος που αναφέρεται στα βλήματα.

  Τέλος μια παρατήρηση γενικώτερα. Η ιστορική αποτυχία δεν είναι μόνο του σοσιαλισμού. αυτός πάει παρέα με το καπιταλισμό και την ανάπτυξη. παιδιά και τα δύο του διαφωτισμού και του ορθού λόγου. Δες τώρα το χάλι. εκτεταμένη μόλυνση εξάντληση πρώτων υλών, πολιτιστικός και πολιτικός εξανδραποδισμός, ενεργειακή κρίση, παιδοφιλία, και στο βάθος οι meta-humans (εκτεταμένες επεμβάσεις στο DNA κατά παραγγελία). Αυτό είναι η ιστορική επιτυχία του καπιταλισμού??

  @ νήπιος γέρων

  Το θέμα παιδείας-τεχνολογίας είναι τεράστιο θα έχουμε στο μέλλον τη δυνατότητα να τα πούμε
  ΥΓ
  Και αυτά που λέμε εδώ αντίδραση είναι

  Καλημέρα

 32. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/06/2008 11:52:13

  @Basil
  Στη γραπτή επικοινωνία συμβαίνουν παρανοήσεις, δεν υπάρχει η αμεσότητα της ζωντανής επαφής και παροχής διευκρινήσεων.
  1. Κάνοντας ανάγνωση της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ παραγματικότητας δεν δημιουργώ αναγκαστική προβολή της στο μέλλον.
  Επισημαίνω ότι τα νοσηρά "Χθες" γέννησαν το άρρωστο "Σήμερα".
  Και ότι, αν μη τι άλλο, πρέπει, πρώτα να κατανοηθεί η νοσηρότητα και δεύτερον να διευρευνηθεί η δυνατότητα αντίδρασης.
  Θες παράδειγμα : η κατασκευή σήμερα ενός κτιριολογικού εκτρώματος , του "Μουσείου Ακρόπολης", καταστρέφει οριστικά την ιερότητα του χώρου και τη σύνδεσή του με αξίες που υπερβαίνουν τα μπακαλίστικα της Εποχής.
  Αν δεν υπήρχε ο Πικιώνης κι εγώ δεν θα έβλεπα την Ακρόπολη με τον σεβασμό που τής αξίζει.
  Η επόμενη γενιά παραλαμβάνει κάτι πολύ κατώτερο. Αυτή η διαρκής έκπτωση ίσως είναι ιστορική φάση και περιμένουμε ανόρθωση, όπως το 30 που αναφέρεις. Όμως υπάρχουν διαφορές, τότε μάθαιναν "εθνικά" γράμματα, σήμερα γίνονται "υπήκοοι Αυτοκρατορίας".

  2. Το βιβλίο και το "βετο" δείχνουν ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ, αλλά ο κόσμος είναι στα πρόθυρα τρέλλας με την οικονομική κατάσταση, τι αντίσταση να κάνει;
  Θα φθάσουμε στην ανάγκη "Σεισάχθειας". Αλλά δεν υπάρχει Σόλων.

  3. Γράφοντας για "αγροτικές στάσεις" θέλω να υπενθυμίσω μια αλήθεια : πάντα κυβερνούσαν οι λίγοι, κοροϊδεύοντας τους πολλούς.
  Όμως η ύπαρξη έντονων ανισοτήτων δημιουργούσε εντάσεις και εκρήξεις. Οι εκρήξεις πήγαιναν στράφι, δηλ. χωρίς να αμβλύνουν τις ανισότητες, όσο δεν υπήρχε μιας μορφής πολιτική οργάνωση. Αυτό βρήκε μια λύση, στον 20ο Αιώνα, τα πολιτικά κόμματα.
  Η λύση εκφυλίσθηκε στον 21ο.
  Αναζητείται νέα λύση.
  Αλλοιώς πάμε σε νέο μεσαίωνα και νέα φεουδαρχία.
  Πολύ απλά.

 33. ασήμαντος avatar
  ασήμαντος 10/06/2008 16:02:56

  Σκοταδιστές! είτε αριστερούληδες είτε δεξιοί πατριώτες με αυταπάτες υπεροχής, αυτή είναι η Ελλάδα που ετοιμάσατε για τα παιδιά σας από το καιρό της μεταπολίτευσης. Είμαστε μια χώρα που οι νέοι δεν έχουν όνειρα ή που αναγκάζονται να αυτοκτονήσουν πνευματικά για να επιβιώσουν.

  Καταλάβατε όλοι καλά ότι οι ύψιστες αξίες της ανθρωπιάς και της ελευθερίας δεν γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε γλώσσα ούτε θρησκεία.

 34. seleykos avatar
  seleykos 13/06/2008 15:04:36

  <>

  ναι αυτο θα μας ενδιεφερε αν ειμασταν οι γονεις και οχι τα ιδια τα παιδια που βγαινουμε χαζα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.