«Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς - Θέλουμε μια συμφωνία που θα μπορώ να φέρω στη Βουλή»
24/04/2015 19:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς - Θέλουμε μια συμφωνία που θα μπορώ να φέρω στη Βουλή»

Αλλάζει στάση ο Βαρουφάκης

«Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς» τόνισε, για να προσθέσει: «Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία, που θα μπορώ να τη φέρω στη Βουλή και να την υπερασπιστώ, λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας».

Αυτά δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι τεχνικού επιπέδου και όχι επί της ουσίας. Ο ίδιος απάντησε και στα όσα ακούστηκαν ότι δέχθηκε σφοδρή επίθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λέγοντας πως αυτά δεν ισχύουν και πως στο Eurogroup δεν υπάρχουν «μαχαιριές», ενώ στέλεχος της Κομισιόν δήλωσε πως όλοι οι μετέχοντες στο Eurogroup είναι διπλωμάτες και πολύ ευγενικοι για να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις, σαν αυτές που αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Οι εταίροι μας, είπε, φαίνεται να αγνοούν τη δουλειά που γίνεται με τα τεχνικά κλιμάκια στο Brussels Group, ενώ μας ζητούν πράγματα, για τα οποία γνωρίζουν πως για εμάς είναι «κόκκινες γραμμές».

Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, ζητούν περικοπή 90% των επικουρικών συντάξεων, κάτι που για εμάς είναι αδιανόητο.
Μας ζητούν, συμπλήρωσε, να μην επεκταθεί η προστασία στην α' κατοικία για τους πλειστηριασμούς. «Αν πίστευα πως αυτό είναι κάτι σωστό και θα έφερνε κάποιο αποτέλεσμα, θα το εφάρμοζα, όσο πικρό και αν είναι το φάρμακο, αλλά δεν το πιστεύω».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως έχει κατατεθεί στους εταίρους αναλυτική πρόταση από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί και να πει ποια είναι αυτή η πρόταση και τι περιλαμβάνει.
Αναφερόμενος στο άλλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, που είναι τα εργασιακά και οι ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε πως υπάρχουν σημάδια σύγκλισης.
«Θα βρεθεί λύση» είπε ο υπουργός. «Δεν είναι κάτι το εύκολο, αλλά θα βρεθεί, αφού το κόστος της μη λύσης θα ήταν τεράστιο για όλους».
Αναφερόμενος στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και στο αίτημα που ακούστηκε πως έχει εκφραστεί, σύμφωνα με το οποίο θα ήθελαν να επισκέπτονται τα υπουργεία, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως οι τεχνοκράτες μιλούν με τους τεχνοκράτες και οι υπουργοί με τους υπουργούς.
Μάλιστα με την άποψη αυτή είπε ότι συμφωνεί και υψηλόβαθμο στέλεχος του Eurogroup, το οποίο όμως δεν θέλησε να κατονομάσει.

Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως δεν θα είχε καμία αντίρρηση να μπαίνουν στα κλιμάκια στα υπουργεία, «ακόμη και στην Ακρόπολη», όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αυτό λειτουργούσε υπέρ ενός αποτελέσματος. Όμως, η πρακτική απέδειξε, είπε ο υπουργός, πως αυτό το σύστημα δεν αποδίδει.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.