#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είμαι κι εγώ ένας ΝεοδημοκράτηςΈλαβα χθες ένα e-mail, από άγνωστο σε μένα αποστολέα, με θέμα: «Είμαι κι εγώ ένας Νεοδημοκράτης». Ομολογώ ότι το διάβασα αρκετές φορές, προβληματίστηκα έντονα και αποφάσισα να το δημοσιεύσω αυτούσιο.

« Διαβάζω σχεδόν καθημερινά τα όσα γράφονται στο antinews, με τα περισσότερα από τα οποία συμφωνώ. Αυτό όμως που με αναγκάζει να γράψω αυτή την επιστολή είναι ότι αισθάνομαι πολλές φορές ενοχλημένος ως Νεοδημοκράτης. Ως Νεοδημοκράτης που ακούω και βλέπω διάφορα που με πληγώνουν.

Είχα την τύχη ή ατυχία, ας το εκλάβει ο καθένας όπως θέλει, να μην διοριστώ στο δημόσιο. Επέλεξα το ελεύθερο επάγγελμα, το οποίο ασκώ περισσότερα από 15 χρόνια, δυστυχώς τα τελευταία χωρίς επιτυχία. Αντιλαμβάνομαι όμως κάθε μέρα ότι ακόμη και σήμερα δεν νοιάζονται για μένα. Το αντίθετο μάλιστα. Και σε αυτούς που θα προτρέξουν για να ισχυριστούν το αντίθετο, θα θέσω το ερώτημα: θα ήθελε κάποιος δημόσιος υπάλληλος να ανταλλάξει τη θέση του με τη δική μου; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι.

Έχω πλήρη αντίληψη για την κρίση που διέρχεται η οικονομία, αλλά και την γενικότερη κρίση αξιών που μαστίζει τη χώρα. Δεν ψάχνω ευθύνες, γιατί ξέρω ότι ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και δεν με ενδιαφέρει ο επιμερισμός τους. Ψάχνω όμως τη διέξοδο και το αύριο, που πολλές φορές δεν μπορώ να το συνδυάσω με όσους βολεμένους, πολιτικούς και μη, μου κουνάνε το δάχτυλο στην οθόνη της τηλεόρασης. Ψάχνω να βρω κάποιον σαν όλους εμάς, αλλά βρίσκω ελάχιστους. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι, οι κρυπτόμενοι. Μία ειδική κατηγορία πολιτικών που κρύβονται στα δύσκολα. Και η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει πολλούς τέτοιους.

Έζησα τη Νέα Δημοκρατία και στα πάνω της και στα κάτω της, χωρίς να επισκεφτώ ποτέ μου πολιτικό γραφείο. Θυμάμαι όμως πρόσωπα και τα θυμάμαι έντονα, γιατί είναι τα ίδια. Θα μου θυμώσετε λέγοντάς μου ότι αυτούς επέλεξαν οι πολίτες. Θα σας απαντήσω ότι δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς. Αναφέρομαι στους άλλους, στους από πίσω, στους παρατρεχάμενους που πάντα έβρισκαν πόρτα ανοιχτή αλλά έχουν μάτια και αυτιά κλειστά σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Δεν με ενοχλεί αν βολεύονται. Με ενοχλεί ότι δεν βολεύουν στο δρόμο για το αύριο. Είναι «αγκαλιασμένοι» με το χθες και αρνούνται τη μετάβαση, παίρνοντας όμως μαζί τους στον κατήφορο και τους υπόλοιπους.

Ψήφισα Σαμαρά και το ίδιο θα κάνω πάλι. Είτε μου αρέσει είτε όχι υποτάχθηκα, ως όφειλα, στη βούληση του εκλογικού σώματος για κυβέρνηση συνεργασίας. Γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα είχε ο Πρωθυπουργός την ελευθερία κινήσεων που θα είχε σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν γνώριζα όμως ότι πρέπει να υπερασπιστώ την υπερφορολόγηση του κ. Στουρνάρα ως δίκαιη και ως μη υπερφορολόγηση. Άλλωστε δεν επέλεξα τον κ. Στουρνάρα και ούτε θα τον επέλεγα. Ούτε όμως θα υπερασπιστώ τα λάθη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν. Θέλω να υπερασπιστώ την αλήθεια και πάλι κάποιοι βάζουν εμπόδια.

Βλέπω Υπουργούς και στελέχη να μιλούν για την ανάκαμψη της οικονομίας και αναρωτιέμαι αν έχουν επενδύσει έστω και ένα ευρώ στη ζωή τους, στην πραγματική οικονομία. Μου αντιπαραθέτουν ευχολόγια σε συνεντεύξεις τύπου. Πολλές συνεντεύξεις τύπου, με ήπιο ύφος, σύγχρονο, όπως επιβάλλεται. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται με μαγικό ραβδί, πολύ δε περισσότερο με συνεντεύξεις. Και βλέπω αντίστοιχα και Υπουργούς ή στελέχη με άλλο ύφος, όχι τόσο σύγχρονο, που έχω διαφωνήσει με τις απόψεις τους πολιτικά, χωρίς πολλά πτυχία, αλλά παράγουν αποτέλεσμα. Και αναρωτιέμαι τι έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα, το ύφος ή το αποτέλεσμα;

Όσοι με γνωρίζουν με χαρακτηρίζουν Σαμαρικό. Είναι αλήθεια. Κάθε Νεοδημοκράτης σήμερα οφείλει να είναι υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά. Όχι γιατί αυτός είναι ο Πρόεδρος του κόμματος, αλλά γιατί είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πολιτική ζωή του τόπου. Πάντοτε πρώτος στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Δεν είναι όμως μόνος. Υπάρχει η τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τιμωρητική πολλές φορές τρόικα που ζητάει αίμα και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκλωβισμένοι πολλές φορές οι μετέχοντες στις αποφάσεις, στην ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακροβατούν με το άδικο και το μη ωφέλιμο αποδεχόμενοι τις προτάσεις της τρόικα. Συνεχίζουν να δείχνουν την αδυναμία τους στην εύρεση εναλλακτικής δικής τους πρότασης έναντι των τρελών απαιτήσεων. Όταν μάλιστα καλούνται να προτείνουν κάτι εναλλακτικό απλά συντάσσουν κείμενα εξυπηρέτησης εκλογικής πελατείας, τα οποία περιφέρουν από χωριό σε χωριό της εκλογικής τους περιφέρειας, στην προσπάθεια να προσθέσουν ψηφαλάκια στον προσωπικό εκλογικό τους «λογαριασμό».

Είμαι κι εγώ ένας Νεοδημοκράτης από ιδεολογία και όχι από ανάγκη. Υπάρχουν πολλοί σαν εμένα. Θα τολμούσα να εντάξω τον εαυτό μου στη σιωπηρή αυτή πλειοψηφία που θέλουμε τη μετάβαση στο αύριο και το διαζύγιο από το χθες. Θέλω να τα αλλάξουμε όλα χωρίς βαρίδια και εμπόδια. Θέλω να δω την ελπίδα. Θέλω να αφουγκραστώ την κατανόηση που θα συνοδεύεται από λύσεις και αποτέλεσμα. Θέλω να λυτρωθώ από ότι με πληγώνει μέχρι σήμερα. Θέλω να μπορώ να υποστηρίζω αυτό που πιστεύω, όποιους και αν ενοχλεί. Θέλω να γίνουν πράξη αυτά για το οποία ήμουν και είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά. Θέλω περήφανος να λέω και αύριο ότι είμαι κι εγώ ένας Νεοδημοκράτης.»

ΒΤ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ADASK avatar
  ADASK 22/12/2013 10:15:46

  Είμαι και εγώ απο ιδεολογία, όχι απο ανάγκη. Όμως όχι νεοδημοκράτης, αλλά πατριώτης δημοκράτης που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στο κοινωνικο κράτος. Αν η Νέα Δημοκρατία τα εκφράζει, ναι είμαι νεοδημοκράτης. Αν δεν τα εκφράζει?
  Πατριωτισμός - εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τρόικα, τοποτηρητές, τέλμα στο Σκοπιανό, αποδυνάμωση έναντι Τουρκίας, τζαμί η Αγία Σοφία, ΑΟΖ.....
  Δημοκρατία - πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διαγραφές έν ριπεί οφθαλμού για μη συμμόρφωση στην κομματική (τροικανή) εντολή, αναστολή χρηματοδότησης νόμιμου (μέχρι στιγμής) πολιτικού κόμματος, εξόντωση μεσαίας αστικής τάξης, χειραγώγηση (κατα τη γνώμη μου) της δικαιοσύνης (σκάνδαλο χρηματιστηρίου).......
  Ελεύθερη οικονομία - εδώ γελάμε....φόροι, φοροι, φόροι......
  Κοινωνικο κράτος - αυτοκτονίες, πετρέλαιο θέρμανσης, συσσίτια, πλειστηριασμοί, άνεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι......
  Όταν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίσει όλα αυτά, μιλήσει επι της ουσίας για όλα αυτά, ναι, τότε θα ξαναγίνω νεοδημοκράτης.
  Και εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, επιστήμονας.....τρομάρα μου. Δεν θέλησα να διοριστώ στο Δημόσιο, ούτε σε ΔΕΚΟ, ούτε σε τράπεζα κλπ... Δούλεψα με ευθύνη, συνέπεια και έντιμα πολλά χρόνια με επιτυχία. Όμως τα τελευταία χρονια ειναι σκέτη καταστροφή, εισφορές, φόροι, χαράτσια, σταδιακή εξόντωση. Τόσα χρονια αγώνας, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Γιατί?
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όσοι τον ξέρουμε, όσοι σταθήκαμε δίπλα του στους αγώνες για την πατρίδα πάνω απο όλα, αναρωτιόμαστε τι έγινε? που ειναι ο Αντώνης που πήγαινε στα συμβούλια υπουργών εξωτερικών της τότε ΕΟΚ και δεν καταλάβαινε τίποτα απο τις λυσαλεες πιέσεις και αντιδράσεις τους? ναι, ακόμα θεωρείται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, και απο εμένα. Ξέρετε γιατί? γιατί κάπου πολύ βαθιά μέσα μου υπάρχει η ελπίδα ότι ο Αντώνης ειναι το θηρίο που ήξερα, που όμως τον ναρκωσαν με δόλιους τρόπους, και όπου να ναι θα ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ...

  • Mars avatar
   Mars @ ADASK 22/12/2013 19:36:57

   Και ο Ιησούς ο ίδιο νά'ταν στην θέση του, αν ήταν από τα 26 χρόνια του βουλευτής ε κάποια στιγμή ευτελίζεται, διαφθείρεται, αλλάζει ο άνθρωπος. Πριν 2400 χρόνια μας τό'πε ένας άσχετος που κάποιοι έλεγαν Θουκυδίδη αλλά ακόμη να το καταλάβουμε. Η εξουσία διαφθείρει. Τελεία και παύλα. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην κρατάνε την εξουσία στα χέρια τους κάποιοι.

 2. sp avatar
  sp 22/12/2013 10:50:31

  Συνυπογραφω απολυτα . Και θα ηθελα αυτός ο Πρωθυπουργός που ομολογουμενως εχει το πιο δυσκολο εργο Ελληνα Πρωθυπουργου στην νεωτερη πολιτική ιστορία της χωρας να βγαινει πιο συχνα και να εξηγει το τι κανει και πως το κανει με το δικο του ανθρωπινο τρόπο πολυ συχνοτερα απο οτι το κανει τωρα .
  Η τελευταία παραγραφος με καλυπτει απολυτα και περιγραφει σαφως αυτο που νιωθω τοσο εγω οσο και πολυ απο τη γενια μου .

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ sp 22/12/2013 10:59:16

   Όλα σε ένα τσουβάλι, αλλά για τους Αγροτοσυνδικαλ(η)στές τους οποίους έβγαλαν "λάδι" κανένας δεν μιλάει. Ντροπή για το Κοινοβούλιο δεν είναι;

 3. Practical Joke avatar
  Practical Joke 22/12/2013 11:08:02

  Μάλλον ο Φαήλος.

  • factorx avatar
   factorx @ Practical Joke 22/12/2013 12:06:24

   Ποιός φαήλος practical Xa Xa

 4. maverick avatar
  maverick 22/12/2013 12:03:25

  Συμφωνώ απολύτως με τον ADASK +1000.

  Ένα ακόμα κείμενο το οποίο βρίθει νοηματικών αντιφάσεων, με επίλογο προς τον νεοδημοκράτη, σκάσε και κολύμπα. Δεν καταλαβαίνετε κάποιοι, ότι με ψυχολογικές επιχειρήσεις, δεν επιλύονται τα προβλήματα, που κάποιοι συγκεκριμένοι, έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό; Ντροπή, υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, με τις σοφιστείες σας.

  • factorx avatar
   factorx @ maverick 22/12/2013 12:48:51

   Προφανώς δεν γνωρίζεις ελληνικά, δεβν κατάλαβες γρυ απο το κείμενο και παλαιόθεν η αποστολή σου είναι να επιτίθεσαι στο antinews

 5. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 22/12/2013 12:42:55

  Πολύ ωραία τα λέει ο φίλος.
  Στην Ελλάδα:
  1.)Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σε θεωρούν απατεώνα.
  2.)Αν είσαι επιστήμονας, σε θεωρουν φαντασμένο που σε σπούδασαν με τους δικούς τους φόρους και όχι με τα 20αρια σου στις Πανελλαδικές.
  3.)Αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος, σε θεωρούν τσιράκι του καπιταλισμού και ανίκανο που δεν "τρούπωσες" κι εσύ στο Δημόσιο.
  4.)Αν είσαι στρατιωτικός, σε θεωρούν χουντικό και απαιτούν η προσωπικότητα και ο λόγος σου να τελειώνουν στην πύλη του στρατοπέδου.
  5.)Αν είσαι εφοπλιστής , σε θεωρούν μεγάλο λαμόγιο που πίνεις το αίμα της κοινωνίας.
  6.)Αν είσαι ξενοδόχος, σε θεωρούν παρτάκια επιχειρηματία που ψευτοδουλεύεις.
  κλπ

  Αντιθέτως στην Ελλάδα υπάρχουν 3 κατηγορίες πολιτών που δεν τις αγγίζει κανείς και ενίοτε αγιοποιούνται από την κοινή γνώμη:
  1.)Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Πρόκειται για άτομα της ήσσονος προσπάθειας και μικροαστούς αφισοκολλητές που αγνοούν τις λέξεις ευγένεια, αγώνας και προσφορά και όμως αν τους αγγίξεις ξεσηκώνεται ο ντουνιάς.
  2.)Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι.
  Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις πιο ευτραφείς αγρότες από ότι στην Ελλάδα.Στα χέρια δεν έχουν κάλλους, στα πόδια δεν έχουν κρυοπαγήματα, στην πλάτη δεν έχουν τσιμπήματα από έντομα, αλλά έχουν από τα πιο ακριβά τζιπάκια, σπίτια που μοιάζουν με τις βίλες της Βούλας και άπλετο ζεστό χρήμα στην άκρη από τις παχυλές επιχορηγήσεις της ΕΕ.Από μαγκιά σκίζουν, στο κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ έχουν την πρωτοκαθεδρία και αποτελούν εδώ και χρόνια τον καλύτερο εργοδότη των λαθρομεταναστών.
  3.)Τελευταίοι και καλύτεροι, οι συνταξιούχοι μας...
  Στην Ελλάδα ο μέσος συνταξιούχος είναι 58 χρονών, συνήθως πρώην δημόσιος υπάλληλος και κύριος των πιο αντιπαραγωγικών επενδύσεων(πχ εξοχικά, ομόλογα δημοσίου, στεγαστικά δάνεια).
  Μέσα στα 3.000.000 συνταξιούχους που καλούνται να θρέψουν 2.000.000 εργαζόμενοι θα βρεις από εύθυμες αλλοδαπές χήρες μέχρι 25αρες άγαμες θυγατέρες που εξασφαλίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω ενός καλού γάμου.Από 50ηδες πρώην υπαλλήλους ΔΕΚΟ με σκανδαλώδεις εθελουσίες μέχρι Αεροπαγίτες με 3 παχυλά εφάπαξ.Από πρώην μπαταχτσήδες ανασφάλιστους μέχρι αιώνιους ανέργους που απλά κατάφεραν και έμειναν ζωντανοί μέχρι την κρίσιμη ηλικία συνταξιοδότησης, που το Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα ακόμη δεν έχει προσδιορίσει.
  Κι όμως, ενώ η μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων απειλεί την ύπαρξη της Ελλάδας, δυστυχώς μέσα στις τόσες μεταρρυθμίσεις, οι όποιες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό είναι αμελητέες.
  Ως πολίτες του 21ου αιώνα, ως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζουμε την προσπάθειά της απέναντι στους ψυχοπαθείς λαϊκιστές και στους λαοπλάνους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος και την εύλογη οριοθέτηση του ποσοστού επί του ΑΕΠ που μπορούν να τρωγοπίνουν οι συνταξιούχοι με το δικό μας ιδρώτα.
  Πχ αντί να ξοδεύουμε το 40% του ΑΕΠ σε συντάξεις , μπορούμε να το θέσουμε στο 8%, που μάλιστα είναι και πιο πάνω από το μέσο όρο των λοιπών κρατών της υφηλίου.
  Ας φάνε από αυτό και σε όσους φτάσει!
  Δεν αντέχουμε πια να ταϊζουμε το κηφηναριό των συνταξιούχων.
  Θέλουμε οι φόροι μας να πηγαίνουν σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι στο βρόντο!

  • μόνος_στην_πόλη avatar
   μόνος_στην_πόλη @ Πίθηκας 22/12/2013 16:14:20

   Συμφωνώ μερικώς με όσα γράφεις για τις συντάξεις που μοιράζει χωρίς έλεγχο δεξιά κι αριστερά το μπρούκλικο κράτος μας. Αλλά μας τα παραλές κάπως. Να υποθέσω ότι κάποια σωματική ή πνευματική μειονεξία σε αποκλείει από το να γίνεις κι εσύ επιτυχημένος αγρότης και να μοιραστείς την τόση ευτυχία τους;

   • Πίθηκας avatar
    Πίθηκας @ μόνος_στην_πόλη 22/12/2013 19:18:40

    Στο παρελθόν έκανα πρωταθλητισμό στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, αθλητική κολύμβηση(πρόστιο,πεταλούδα) στον ΑΟΚ, 3 χρόνια μπάσκετ στην ΑΕΝΚ(Γυμνάσιο) και έπαιξα επαγγελματικό πόλο για 2 χρόνια στη Γενεύη κατά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές.
    Σήμερα τρέχω καθημερινά σχεδόν 1 ώρα διάδρομο και 2-3 φορές το χρόνο κάνω ορειβασία σε Όλυμπο και Παρνασσό.
    Έχω και κάρτα επαγγελματία ορειβάτη.
    Στο στρατό βγήκα πρώτος στα ΣΠΕΝ στα αγωνίσματα ανάμεσα σε 200 άνδρες.
    Ως προς το πνευματικό μου έλλειμμα... κατέχω πτυχίο Νομικής Αθηνών, 2 μεταπτυχιακά με υποτροφία από το Université de Genève και είμαι υποψήφιος διδάκτορας στο Harvard.
    Καλή σου νύχτα!

    • GLAD avatar
     GLAD @ Πίθηκας 23/12/2013 20:51:27

     Μη απαντάς σε ανθρώπους αγενείς.

  • Mars avatar
   Mars @ Πίθηκας 22/12/2013 19:44:09

   Φθόνος, λάσπη και μαγκιά.
   Ούτε αγροτική δουλειά έχεις κάνει ποτέ (και τους τσουβαλιάζει όλους, κι αυτούς που προσλαμβάνουν άλλους να τους τα κάνουν όλα με τα 10000 στρέμματα αλλά κι αυτούς που καλλιεργούν και πουλάνε οπωροκηπευτικά 365 μέρες τον χρόνο...αλλά αφού δεν έχεις ιδέα, τι λέω;) ούτε ξέρεις τι θα πει δημόσιος υπάλληλος, διότι δημόσιος υπάλληλος είναι κι αυτός που διόρισε αυτός που ψήφισες με ρουσφέτι αλλά και ο εναερίτης που παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα αλλά και ο ευσυνείδητος εφοριακός που πρέπει να ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για τις νέες φορολογικές διατάξεις του κάθε σχιζοφρενούς υπουργού οικονομικών και τρέχει πάνω κάτω τις σκάλες για να εξυπηρετήσει τις ορδές των ανθρώπων που τους τρέχουν συνεχώς στις υπηρεσίες επειδή οι νομοθέτες δεν έχουν ιδέα το τι κάνουν.

   Και ασφαλώς η μέση ηλικία συνταξιοδότησης δεν είναι 58 όπως ψευδώς λες αλλά 63.1 (0.2 χρόνια κάτω από την Γερμανία και 0.1 πάνω από τον Καναδά). Η μέση σύνταξη είναι 630 ευρώ και 50% των συνταξιούχων παίρνουν κάτω από 500 ευρώ. Επειδή εσύ και το περιβάλλον σου βρίθουν αεριτζίδων και απατεώνων δεν σημαίνει πως έτσι είναι όλη η Ελλάδα

  • Μπαρμπαθωμας avatar
   Μπαρμπαθωμας @ Πίθηκας 22/12/2013 22:04:10

   Πιθηκας εισαι και φαινεσαι. Ελα στην ορεινη Κορινθια να σου δειξω 35αρηδες αγροτες που μοιαζουν 50ρηδες, με προσωπα σκαμενα απ' τον καιρο και την σκληρη δουλεια!

 6. Κωστας avatar
  Κωστας 22/12/2013 13:11:55

  Ενταξει ο πιθηκας η' ορφανος ειναι η' τον εγκατελειψαν μολις γεννηθηκε η' δεν εχει κανενα σεβασμο σε γονεις.Αλλα εμεις πως να δεχτουμε τα τεραστια δωρα σε μεγαλοεργολαβους/μεγαλοεκδοτες ? πως να καταπιουμε ασυλια σε τραπεζιτες σε διοικητες της νεριτ σε αγροτοσυνδικαληστες οταν για ενα μικρο χρεος που δεν μπορεις να ξεπληρωσεις κινδυνευεις να βρεθεις με χειροπεδες ? τι αλλαξε εκτος απο την εξοντωση εκατομμυριων ελληνων αυτα τα 4 χρονια ? γιατι ακομη βγαινουν φωτογραφικες διαταξεις για κομματοσκυλα και επαιοντες ? Ειδατε εσεις να αλλαξε κατι ?

 7. foros1 avatar
  foros1 22/12/2013 13:31:58

  αληθεια @Πιθηκα, οι στρατιωτικοι σε τι ηλικια πρεπει να βγαινουν στην συνταξη;

  • Δημητριος avatar
   Δημητριος @ foros1 22/12/2013 15:23:08

   στα 65 οπως ολος ο κοσμος και χωρις δυνατοτητα παραλληλης απασχολησης

  • Πίθηκας avatar
   Πίθηκας @ foros1 22/12/2013 15:58:40

   Οι στρατιωτικοί εργάζονται από 18 χρονών, καθημερινά, χωρίς ωράριο, ενώ εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες και μέχρι πρότινος ήταν οι μόνοι που εξαναγκάζονταν από το Κράτος σε αναγκαστικές μεταθέσεις και δη κατά μέσο όρο ανά τριετία.
   Για εμένα μαζί με τις πολύτεκνες μητέρες αποτελούν μια ειδική κατηγορία που πρέπει να συνταξιοδοτείται πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο για λόγους δικαιοσύνης και αναγνώρισης των θυσιών τους.
   Θεωρώ ότι το 55ο έτος πρέπει να κατοχυρώνει στους στρατιωτικούς γενικό δικαίωμα συνταξιοδότησης.
   37 χρόνια υπηρεσίας είναι υπεραρκετά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και τους περιορισμούς στα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα που επιβάλλει η στρατιωτική ιδιότητα.
   Η εξασφάλιση μιας ευνοϊκότερης συνταξιοδότησης συνιστά μια ελάχιστη εξισορρόπηση της αδικίας.
   Δυστυχώς στην Ελλάδα το δικαίωμα αυτό κατοχυρώθηκε μέχρι πρότινος για πολλές ευτράπελες κατηγορίες και έτσι σήμερα πληρώνουμε 2 βασικούς μισθούς στη 45χρονη τηλεφωνήτρια της Ολυμπιακής που συνταξιοδοτήθηκε χαριστικά κατά τη γνωστή εθελουσία.Φευ!

   • foros1 avatar
    foros1 @ Πίθηκας 22/12/2013 16:48:33

    απο την απαντηση σας @Πιθηκα καταλαβαμε πολλα...

   • Απογοητευμένος Πολίτης avatar
    Απογοητευμένος Πολίτης @ Πίθηκας 23/12/2013 20:12:23

    Στο παρελθον αγαπητέ φίλε ίσως να συνέβαιναν αυτά που περιγράφεις, πάντως όχι για όλους, ειδικά σε ορισμένα όπλα. Συγκεκριμένα υπάρχουν ένστολοι που έχουν υπηρετήσει συνεχώς σε μονάδες ή υπηρεσίες πλησίον των πόλεων που διαμένουν, και σε ειδικότητες που ελάχιστη σχέση έχουν με τη στρατιωτική ιδιότητα και θα μπορούσε άνετα να τις διεκπεραιώνει και ένας δημόσιος υπάλληλος μη ένστολος. Για κάθε υπηρεσία που έκαναν έπαιρναν ρεπό την επομένη. Για κάθε ημέρα εμπλοκής τους σε ασκήσεις έπαιρναν ισάριθμες ημέρες ρεπό. Μεταθέσεις καθόλου. Μισθοδοσία και έναρξη συνταξιοδότησης από την πρώτη ημέρα εισόδου στη σχολή. Εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς στρατιωτική θητεία. Θεωρείς ότι τα όσα αναφέρεις γενικά αφορούν και τις προαναφερθείσες περιπτώσεις? Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει διάκριση και ξεχωριστή αντιμετώπιση για όσους δεν πληρούν τις προυποθέσεις και τα δεδομένα που περιγράφεις?. Και τελικά είναι δίκαιο να τυγχάνουν αυτής της προνομιακής συνταξιοδοτικά και μισθολογικά αντπόδοσης όλοι ανεξάρτητα των συνθηκών, του βαθμού εκθέσεως σε κίνδυνο και της υπηρεσιακής προσφοράς τους?

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 22/12/2013 15:51:55

  Πίθηκα ,
  Κάποτε θα γίνεις και συ Εβδομηντάρης συνταξιούχος και μετά από 40 και πλέον χρόνια σκληρής εργασίας να ...απολαμβάνεις μια πενιχρότατη σύνταξη.
  Γιατί , αν δεν γνωρίζεις μάθε ότι οι συνταξιούχοι , εκτός από Δημόσιοι Υπάλληλοι, είναι και ιδιωτικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι γενικώς, που δεν είχαν τη τύχη ( και όχι κατ ανάγκη τις ικανότητες), να έχουν ένα γερό κομπόδεμα που ίσως ελπίζεις ότι θα έχεις για τα γεράματα σου , χωρίς αυτό να είναι και απολύτως σίγουρο.
  Και να ξέρεις ότι κατά την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η έννοια της ΥΒΡΕΩΣ, συνίσταται στην περιφρόνηση , των θεών και των γερόντων, από τους ανθρώπους!
  Πάντως έχεις την απόλυτη περιφρόνησή μου! ( Το ξέρω ότι καρφάκι δεν σου καίγεται, άλλωστε αν σκεφτόσουν διαφορετικά δεν θα χρειάζονταν καν να απασχοληθώ)!

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/12/2013 16:42:53

  Συνυπογραφω οσα γραφονται εκτος απο αυτα που αναφερονται στον Στουρναρα τον οποιο τιμω ως τεχνοκρατη οικονομολογο {εαν δεν υπηρχε θαπρεπε να τον εφευρουμε } και τον αυτοχαρακτηρισμο του ως Σαμαρικος .Δεν ειμαι τιποτα εις -ικος ειμαι και θα παραμεινω ενας Νεοδημοκρατης υπερασπιζομενος τις αρχες του κοινωνικου ριζοσπαστικου φιλελευθερισμου που εκφραζει ως ωφειλε και ο τωρινος της Προεδρος Α.Σαμαρας .

 10. Kati avatar
  Kati 22/12/2013 17:04:47

  Νεοδημοκράτης ή όχι πώς μπορεί να διαφωνήσει κάθε Έλληνας στα όσα επί της ουσίας ανάφερε ο ADASK... Μπράβο και ξανά μπράβο. Υπάρχουν κύριοι και έντιμοι Έλληνες σε όποιο μετερίζι και αν βρέθηκαν κάποτε. Γιατί σήμερα το μόνο που εισπράττουμε όλοι μας είναι τα αποτελέσματα της ανηθικότητας και ανεντιμότητας, την αναλγησία, το ξεπούλημα και τελικώς την αποπομπή από την χώρα του ευγενέστερου και του πλέον ικανού πληθυσμού αυτής. Των νέων ανθρώπων.Ζούμε σ΄ένα κατ΄επίφασιν φιλελεύθερο πολίτευμα με ολοκληρωτικές πρακτικές στην πράξη.

 11. Τρέμων avatar
  Τρέμων 22/12/2013 17:24:27

  1. Ο Σοσιαλδημοκράτης, τεχνοκράτης κ. Στουρνάρας ξέχασε όσα από το ΙΟΒΕ υποστήριζε. Οι τεχνοκράτες δεν ξεχνούν όταν αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν από θέση ευθύνης όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει...
  2. Αναφορικά με το Σαμαρικός είναι σαφές στην επιστολή που διαβάσαμε γιατί αυτοπροσδιορίζεται έτσι.

 12. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 22/12/2013 18:18:07

  O ΦΙΛΟΣ με το e-mail καλά τον θέτει τον προβληματισμό του, αλλά μετά από τόσο καιρό βλέπουμε ότι ο πρόεδρος με τις....πράξεις της κυβέρνησης απομακρύνει πολλούς ανθρώπους της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας από τη Ν.Δ. κάνοντας εχθρό το επιχειρείν και προστατεύοντας παρασιτικές τάξεις κρατικοδίαιτων ανθρώπων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Μάλλον πολλά στελέχη της κυβέρνησης έχουν.....γεννηθεί πολιτικοί και δεν δεν έχουν ιδέα τι εστί εργασία και παραγωγή. Δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πράγματα στη χώρα που έχουν την κύρια ευθύνη για τον κατήφορο του κράτους και της κοινωνίας, μιάς και το πρώτιστο καθήκον των κυβερνώντων είναι....οι επόμενες εκλογές και η καρέκλα.

 13. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 22/12/2013 19:05:25

  Δεν είμαι στρατιωτικός πάντως.
  Είμαι σύμβουλος-διεθνής υπάλληλος σε μεγάλο Διεθνή Οργανισμό.
  Με το στρατό η μόνη μου σχέση αναλίσκεται στη στρατιωτική θητεία μου κατά την οποία έλαβα όλες τις διακρίσεις που επιτρέπονται σε κληρωτούς(Μαχητής,τιμητικό βαθμό υποδεκανέα, πρώτος στα ΣΠΕΝ, θαλαμάρχης κλπ, ενώ στις βολές βρήκα στόχο 10 στις 10)
  Κάθε χρόνο επισκέπτομαι τουλάχιστον 12 διαφορετικές χώρες και οι απόψεις που εκφράζω ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παγκόσμιες αντιλήψεις και ας φαίνονται παράξενες στη νεοελληνική νοοτροπία.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Πίθηκας 23/12/2013 19:35:18

   "Κάθε χρόνο επισκέπτομαι τουλάχιστον 12 διαφορετικές χώρες"....δηλαδη τουλαχιστον ενα ταξιδι το μηνα!
   καποιος που εχει μια τετοια "δουλεια" = διακοπες ολο το χρονο, ειναι αδικο να μιλα για "συνταξιουχους που τρωγοπίνουν τον δικό του ιδρώτα".
   προσωπικα, σε μια τετοια δουλεια, δεν θα με πειραζε να δουλευω και μεχρι τα 80!

 14. Τρέμων avatar
  Τρέμων 22/12/2013 20:13:02

  Ο κατά δική του δήλωση Κεϋνσιανιστής κ. Στουρνάρας, γνωρίζει καλύτερα από εμένα ότι η αύξηση της φορολογίας σε περιόδους κρίσης είναι πλήρως αντίθετη στη νοοτροπία του Κέυνς.

 15. Giola Georgiou avatar
  Giola Georgiou 22/12/2013 20:58:54

  Πιθηκα σε εσενα απευθυνομαι οι Στρατιωτικοι που εξυμνης γιατι ολο το καλοκαιρι ειναι ολο το σοι τους διακοπες στα διαφορα περαθεριστικα κεντρα
  με δαπανες του κρατους χωρις να πληρωνου τιποτα και δεν λεγω για την οικογενεια γυναικα και παιδια αυτου που τα δικαιουται αλλα για μανα πατερα
  αδελφο.αδελφη μετα των οικαγενειων αυτων και ολοι αυτοι ψωνιζουν και απο
  τα στρατιωτικα πρατηρια ποιος τα πληρωνη ολα αυτα ο ελληνας. φορολογουμενος

  • Θεόδωρος avatar
   Θεόδωρος @ Giola Georgiou 22/12/2013 23:19:38

   Giola
   θα συμφωνήσω με την άποψη του συνόλου των απαντήσεων για τις απίστευτες προτάσεις του ανεκδιήγητου πίθηκα .Μου γεννάται δε και η εξής απορία: αλήθεια υπάρχει διεθνής οργανισμός (και ποίος είναι αυτός και από που πληρώνεται ο διεθνής υπάλληλος) με τέτοιο σύμβουλο και δεν "έχει βαρέσει κανόνι" ακόμα;
   Θα διαφωνήσω μαζί σου για την γενίκευσή σου (πρακτική του πίθηκα) για τις διακοπές των στρατιωτικών γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι κάποιοι στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν ούτε προς τα που βρίσκονται αυτά τα παραθεριστικά κέντρα.

   • giola avatar
    giola @ Θεόδωρος 23/12/2013 15:51:08

    Τα κεντρα βρισκονται απον οσα θυμαμαι
    Σκοτινα (αεροπορια)
    Λεπτοκαρια (στρατος ξηρας)
    Αγια Μαρινα (πολεμικο Ναυτικο) και παει λεγοντας και
    στην Κρητη κ.λ.π.

 16. olga avatar
  olga 22/12/2013 21:58:10

  Δεν καταλαβαινω τι σημαινει Νεοδημοκρατης, Πασοκτσης κ.λ.π.
  Αν ολοι ειχαμε ταμπελες και δεν τις αλλαζαμε ο,τι και να γινει, δεν θα χρειαζοταν να γινονται καθε 4 χρονια οι εκλογες.
  Ομως ευτυχως γινονται για να μας δωθει η ευκαιρια να αλλαξουμε με την ψηφο μας την καθε κυβερνηση αν δεν τα εχει καταφερει. Αυτο συμβαινει και τωρα. Αλλα υποσχεθηκε η ΝΔ και αλλα εφαρμοζει. Ο κοσμος εξαθλιωνεται καθε μερα και περισσοτερο, η ανεργια μεγαλωνει, οι νεοι φευγουν και ...χερι στις of shore και στις λιστες δεν προκειται να βαλει το λαλιστατο Υπουργειο Οικονομικων.
  Τι σημαινει λοιπον Νεοδημοκρατης? Εχει κανενα νοημα πια αυτη η λεξη?

 17. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 23/12/2013 09:35:50

  "Είμαι κι εγώ ένας Νεοδημοκράτης"

  Άκουγα δύο γέρους να μιλάνε στην ουρά στην εφορία. "Κι εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, αλλά δεν τους ξαναψηφίζω τους κερατάδες", είπε ό ένας γέρος στον άλλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.