#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2011 11:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είκοσι και τέσσερις κινήσεις στην Εξωτερική Πολιτική του Σταύρου Καρκαλέτση*

Καταθέτω, όσο πιο απλουστευμένα μπορώ, 24 κομβικά, προ παντός  όμως εφαρμόσιμα σημεία, που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν από τη ΝΔ ως κυβέρνηση και το Σαμαρά ως πρωθυπουργό, ώστε η χώρα να απομακρυνθεί ταχύτατα από τις παθογένειες της εξωτερικής (;) πολιτικής (;;;) Παπανδρέου και να ανακτήσει, όσο γίνεται, τη διεθνή της αξιοπιστία και θέση. Στις προτάσεις, για την οικονομία του χώρου,  δεν περιλαμβάνεται η πολύπαθη σχέση Ελλάδος-ΕΕ (από μόνη της άρθρο) και η Κίνα.

ΚΥΠΡΟΣ

-Από την ανούσια συμπαράσταση, στην ενεργό συμπαράταξη.

-Θεσμοθέτηση σε τακτική (πχ ανά 3μηνο) βάση, ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με συμμετοχή Ελλαδίτη πρωθυπουργού/Κυπρίου προέδρου, υπουργών εξωτερικών, άμυνας, οικονομικών και διοικητών ΕΥΠ.

-Aναβάθμιση της αρμόδιας διεύθυνσης του ελλαδικού ΥΠΕΞ.

-Πλήρη συντονισμό Αθηνών-Λευκωσίας στα της ΑΟΖ, μελετημένες και ζυγισμένες κινήσεις, με κοινό στόχο τον όσο το δυνατόν πληρέστερο έλεγχο του θαλάσσιου χώρου από Λασίθι έως Πάφο.

-Δίχως φανφαρονισμούς και πολλά λόγια, οικοδόμηση επιτέλους ενιαίου αμυντικού χώρου στην πράξη, με οικονομικές (παρά την κρίση) λύσεις (υπάρχουν στα συρτάρια των Επιτελείων), που θα παράγουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

-Παρουσία ελληνικών φρεγατών και σημαίας στη θάλασσα Κύπρου (είναι πιο κοντά από τη…Σομαλία), ώστε να υπάρχει ελλαδική συμμετοχή στην προστασία της ΄΄πέριξ΄΄ της πλατφόρμας ζεστής περιοχής, με οικονομικά ανταλλάγματα.

-Παύση των ατιμωτικών για τις ένοπλες δυνάμεις αποστολών ΄΄φιλίας΄΄ αξιωματικών κτλ στην κατοχική Τουρκία. Η χώρα αυτή κατέχει παράνομα ελληνικό (όχι ελλαδικό) χώρο που λέγεται Κύπρος. Είναι σαν επί κατοχής να επισκέπτονταν Έλληνες στρατηγοί και ναύαρχοι το Βερολίνο και τον Αδόλφο…

ΤΟΥΡΚΙΑ

-Από τον τουρκοφοβικό εκγιουσουφακισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, στη λογική Θουκυδίδη> Αποτροπή και όχι κατευνασμός.

-Δραστικό μήνυμα προς την Άγκυρα πως η ΄΄καλοσύνη’’ των Αθηνών μας τελείωσε, και πως από εδώ και πέρα οι κινήσεις της θα έχουν πολιτικό κόστος.

-Την επόμενη φορά που θα φθάσει τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο, σε καθόλου αβλαβή (διέλευση), ακινητοποίησή της από τα 4 σημεία του ορίζοντα για μια ώρα από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, και αποστολή σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, κυβερνήσεις, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κτλ της ακριβούς της θέσης, ώστε να ξέρουν όλοι που φθάνει η τουρκική επιθετικότητα.

-Εγκατάλειψη της γελοίας και επικίνδυνης θέσης περί πλήρους τουρκικής ένταξης στην ΕΕ, και υιοθέτηση νέας, στην λογική Γαλλίας-Γερμανίας: Η Ελλάδα συζητά μόνο ειδική εταιρική σχέση, και αυτό μόνο αν αποχωρήσει ο Αττίλας από τη Κύπρο και υπάρξει έμπρακτα σεβασμός στο Αιγαιακό status.

-Tέρμα στην ασυδοσία του προξενείου Κομοτηνής και συνεχείς επισκέψεις των υπουργών της ΝΔ σε Πόλη, Ίμβρο, Τένεδο, με παγκόσμια κινητοποίηση της ομογένειας για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, στα πρότυπα του ισραηλινού και αρμενικού λόμπυ.

ΗΠΑ

-Προσπάθεια πολύπλευρης αναβάθμισης της σχέσης μας με την Ουάσινγκτον, στη λογική πως δεν συμφέρει τις ΗΠΑ να τα δίνουν όλα στην Τουρκία, διότι κάποια στιγμή αυτή θα καταστεί μη ελέγξιμη.

-Συντονισμός με κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ (πχ νεοσυντηρητικοί) που προβληματίζονται από τον ισλαμιστικό παρονομαστή της ερντογανικής Τουρκίας και τις νταβουτόγλειες υπερφιλοδοξίες.

-Σκληρή, αδιάλειπτη και ανελαστική στάση της Ελλάδος μέσα στο ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για άκρως σημαντικά θέματα, που άπτονται ζωτικών εθνικών συμφερόντων (πχ στρατηγεία νέας δομής της Συμμαχίας).

-Πολιτική αξιοποίηση των 3 εκατομμυρίων ομογενειακών ψήφων: Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεκλογικά θα δίνει ΄΄εξετάσεις΄΄ (κυπριακό, Αιγαίο κοκ)  στους Ελληνοαμερικανούς, αν θέλει να εκλεγεί. Το κάνουν Αρμένιοι και Ισραηλινοί με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΡΩΣΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ

-Συγκεκριμένες κινήσεις επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδος, από τον πάτο που την έριξε ο ΓΑΠ, ιδίως στις παγωμένες ελληνορωσικές σχέσεις.

-Ενεργός γεωστρατηγική εμπλοκή της Ελλάδος στην ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τις προαναφερόμενες δυνάμεις (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ΑΟΖ)

-Αμυντική συνεργασία, όπου υπάρχουν παραγωγικές και οικονομικά προσιτές προτάσεις και λύσεις (πχ σοβαρή εξέταση γαλλικής πρότασης για φρεγάτες FREMM, ενεργοποίηση επιτέλους των ΄΄θαμμένων΄΄ S 300, προώθηση ΄΄λύσεων ΄΄ για την Πολεμική Αεροπορία που μπορεί να δώσει το Ισραήλ, ισραηλινή τεχνολογία αιχμής).

-Θετική συμβολή της Ελλάδος στην ντε-γκολική λογική (και εσχάτως και ρωσική) για ένα νέο, πανευρωπαικό πλαίσιο συλλογικής ασφάλειας, που στην σε βάθος χρόνου ολοκλήρωσή του (πχ ευρωστρατός) ίσως συνιστούσε μια κάποια σχετική προστασία Ελλάδος και Κύπρου από τον τουρκικό επεκτατισμό.

-Οικονομική διπλωματία και επενδυτικό προσκλητήριο σε Μόσχα και Τελ Αβίβ, με πρώτο τον τουρισμό.

ΑΛΒΑΝΙΑ – FYROM

-Ξεκάθαρα λόγια στον Νικολά(κη) των Σκοπίων και την παρέα του: Ή ξεχνά το παραμύθι του ΄΄Μακεδόνα΄΄ ή δεν βλέπει ΕΕ και ΝΑΤΟ στον αιώνα τον άπαντα.

-Διπλωματική αντεπίθεση: Οι σκοπιανοί χάρτες που φθάνουν ως τη Λάρισα και τα παρελκόμενα, να φτάσουν με δική μας φροντίδα και στο τελευταίο think tank, στην τελευταία ανθυποεφημερίδα του πλανήτη. Μαζί, και τα ιστορικά ντοκουμέντα ελληνικότητας της Μακεδονίας.

-Σκληρή στάση απέναντι στα Τίρανα και στα παιχνιδάκια τους (απογραφή), που ακόμη δεν ΄΄έχουν καταλάβει΄΄ ποιος τους ζει, με ενεργό διεκδίκηση (διμερώς και διεθνώς) πλήρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό

(* Ιστορικός, αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α - www.elkeda.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 31/12/2011 11:51:35

  Και τα μισά να γίνουν θα είναι τεράστια επιτυχία

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ Ιωάννης33 31/12/2011 23:27:08

   Θαυμάσια όλα αυτά και μακάρι να προωθηθούν άμεσα έστω και τα μισά, με πρώτο και κυρίαρχο το θέμα της ΑΟΖ. Τα ακούει όμως αυτά ο Αντωνάκης, γιατί νομίζω ότι κι αυτός από το κολέγιο προέρχεται. Ή κάνω λάθος;


   πό τα πιο βασικά η ΑΟΖ και τα υπόλοιπα όσο είναι εφικτά. Τα ακούει όμως ο Αντωνάκης; Γιατί κι αυτός από το Κολέγιο προέρχεται, ή κάνω λάθος;

 2. αλιγγατωρας avatar
  αλιγγατωρας 31/12/2011 11:56:09

  Σωστα τα λεγόμενα αλλά δυστυχώς πολύ μακρυνά για τους εντόπιους ευπατρίδες πολιτικούς

 3. Agni avatar
  Agni 31/12/2011 12:12:56

  Ποιο βαθειά Νεοσυντηρητικη πολιτική απο του ΠΑΣΟΚ(ακόμα μεγαλύτερη περιστολή ατομικών δικαιωμάτων τα οποία μισούν οι νεοσυντηριτικοί φασίστες)??Και καμμία κίνηση προς αλλαγή γεωπολιτικού προσανατολισμού(ψευτοβάζει και λίγο Ρωσία ξεχνώντας η μάλλον αδιαφορώντας για το νέο ψυχροπολεμικό κλίμα που δεν θα επιτρέπει ευελιξία,αλλα ξεκάθαρη τοποθέτηση)?Εμβάνθυνση του οράματος ΓΑΠ?Που απλά θα του βάλουμε πατριωτική ταμπέλα?Ελπίζω αυτός ο εφιάλτης της δουλοπρέπειας στην πολεμοκαπηλεία μιας παρηκμασμένης αυτοκρατορίας που έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο και ούτε καν ο Ομπάμα παρόλες τις καλές προθέσεις μπορεσε να συμμαζέψει,να μην αντιπροσωπεύει την επίσημη θέση της ΝΔ και του Σαμαρά,(αλλα συγκεκριμένες θρησκευτικές αντιλήψεις του αρθογράφου), τη στιγμή μάλιστα που οι λαοί απ άκρη σε άκρη της γης ανεξαρτητοποιούνται και σηκώνονται στα πόδια τους..Το 1991 πέθανε..Χωρίς εκμηδενισμό και κράξιμο και με απόλυτη ειλικρίνεια θα ήθελα να ξέρω αν αυτές είναι όντως επίσημες θέσεις(για κάποιους είναι καλές),η νεοσυντηριτικη δεξαμενή σκέψης που έχει κολλήσει στον Σαμαρά όπως στον αγαθό Μπους που δεν ήταν Νεοσυντηριτικός εξαρχής αλλα κανόνικός ρεπουμπλικάνος,που τον επηρέασαν και τελικά ευτελίστηκε και γελοιοποιήθηκε με τους φρικτούς πολέμους,αλλα τελικά οι νεοσυντηριτικοί περέμειναν και επηρεάζουν κρατώντας δέσμια την Αμερική σε αλλότρια συμφέροντα..Εκτιμώ πάρα πολύ κόσμο στη ΝΔ,και κυρίως την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της προηγούμενης απο τον ΓΑΠ κυβέρνησης,οπου τα θετικά υπερβαίνουν κατα πολύ τα σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα αρνητικά αλλα αυτό που διαβάζω εδώ δεν έχει καμμία σχέση ούτε με Ελληνισμό,ούτε με Ελύτη ούτε με δημοκρατία ούτε με τίποτα αλλα με λομπισμό,υποκουλτούρα,πολεμοκαπηλεία,έλεγχο και θεία απο το Σικάγο..Ελπίζω να είναι μεμονωμένη άποψη γιατί ψήφος μου είναι πολύ πολύτιμη για να γίνει συγκατάθεση σε επικείμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Agni 31/12/2011 12:26:01

   επειδή μας τα έχεις σκοτίσει με τα συ-σκοτισμένα που γράφεις ρίξε παιδί μου την ψήφο διεθνιστικά εκεί όπου προέρχεσαι και άσε τα σάπια...

   για ποια γενοκτονία μιλάς;

   • Agni avatar
    Agni @ αλλενάκι 31/12/2011 13:08:58

    Εχω πολύ συγκεκριμένη άπΕχω πολύ συγκεκριμένη άποψη,στα πράγματα σε αντίθεση με εσένα που μια φιλελευθερισμός,μια άκρα δεξιά,μια λες ενάντια στην νέα τάξη και απο την άλλη επικροτείς τον παράνομο συμφωνα με όλες τις διεθνείς συμφωνίες επικοισμό και τη γενοκτονία των παλαιστινίων πχ και άλλες που ο φίλος του ΓΑΠ προσπαθεί με μανία να πραγματοποιήσει,ξέρεις τι σου γίνεται παιδάκι μου?ποία είναι άκριβώς η υποτιθέμενη "ΝΕΑ ΤΑΞΗ"(επειδή την πολυαναφέρεις) που σου τη σπάει αν όχι η πολεμοκαπηλεία,η πολιτισμική ισοπέδωση η δολοφονία αμάχων και η οικονομική εξαθλίωση...Η πραγματική αγάπη για την πατρίδα δεν χωράει σε τεχνητά σύνορα-πόσο μάλλον αν είναι κανείς Έλληνας και η σφραγίδα του υπάρχει σε όλη τη μεσόγειο επεκτείνεται σε αγάπη για όλο τον κόσμο,άρα δεν παίρνω ως προσβολή τον "διεθνισμό" τον οπόίο θα προτιμούσα να χαρακτηρίσω ελληνιστικό ανθρωπισμό.Πέρα απο αυτό καταλαβαίνεις οτι μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα ωστε ότι δεν είναι φασιστικό,ρατσιστικό,πολεμοχαρές να το χαρακτηρίζεις απο θολοκουλτουριάρικο(γλυτώνεις και την επιχειρηματολογία) εως ύποπτο,ανθελληνικό και αριστερίστικο.Καλή δουλεία έκανε ο φύρερ στη δημόσια ζωή φτάσαμε να λέμε τη μέτριοπαθεια και την κοινή λογική αριστέρισμό..οψη,στα πράγματα σε αντίθεση με εσένα που μια φιλελευθερισμός,μια άκρα δεξιά,μια λες ενάντια στην νέα τάξη και απο την άλλη επικροτείς τον παράνομο συμφωνα με όλες τις διεθνείς συμφωνίες επικοισμό και τη γενοκτονία των παλαιστινίων πχ και άλλες που ο φίλος του ΓΑΠ προσπαθεί με μανία να πραγματοποιήσει,ξέρεις τι σου γίνεται παιδάκι μου?ποία είναι άκριβώς η υποτιθέμενη "ΝΕΑ ΤΑΞΗ"(επειδή την πολυαναφέρεις) που σου τη σπάει αν όχι η πολεμοκαπηλεία,η πολιτισμική ισοπέδωση η δολοφονία αμάχων και η οικονομική εξαθλίωση...Η πραγματική αγάπη για την πατρίδα δεν χωράει σε τεχνητά σύνορα-πόσο μάλλον αν είναι κανείς Έλληνας και η σφραγίδα του υπάρχει σε όλη τη μεσόγειο επεκτείνεται σε αγάπη για όλο τον κόσμο,άρα δεν παίρνω ως προσβολή τον "διεθνισμό" τον οπόίο θα προτιμούσα να χαρακτηρίσω ελληνιστικό ανθρωπισμό.Πέρα απο αυτό καταλαβαίνεις οτι μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα ωστε ότι δεν είναι φασιστικό,ρατσιστικό,πολεμοχαρές να το χαρακτηρίζεις απο θολοκουλτουριάρικο(γλυτώνεις και την επιχειρηματολογία) εως ύποπτο,ανθελληνικό και αριστερίστικο.Καλή δουλεία έκανε ο φύρερ στη δημόσια ζωή φτάσαμε να λέμε τη μέτριοπαθεια και την κοινή λογική αριστέρισμό..

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Agni 31/12/2011 13:22:50

     και "τεχνητά σύνορα", εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο

     τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών; κάνε ένα search πριν αραδιάσεις αρλούμπες ειδικά σε αυτό θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...
     δεν σου τάπανε καλά...

     τον διεθνισμό δεν τον παίρνεις σαν προσβολή, είναι πολιτικός χαρακτηρισμός

     ποιος φύρερ και πράσινα άλογα; πάνε οι εποχές που φτουρούσαν οι τρομοκρατικοί χαρακτηρισμοί και κραυγές "φασίστες ρατσίστες ακροδεξιοί και πολεμοκάπηλοι" σε οτιδήποτε υπερασπίζεται τον Ελληνισμό σύνορα Έλληνες και Εθνισμό

     για τα υπόλοιπα σε βαριέμαι, σόρι

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Agni 31/12/2011 13:17:43

   Δεν λες τίποτε. Το άρθρο προτείνει ρεαλιστικές πολιτικές που απαιτούν πράγματι μια άλλη νοοτροπία που σημαίνει η κοινωνία θα έχει αρθεί σε ένα ανώτερο ύψος απο αυτό που βρίσκεται τώρα (και τα τελευταία χ χρόνια). Θέλει πολύ δουλειά-απαιτεί χρόνο. Αλλά το σημαντικό είναι να μπούμε στη σωστή κατεύθυνση. Οι παραπάνω προτάσεις είναι στην σωστή κατέυθυνση και ἨΤΑΝ.

   ('Ασε τον Ελύτη μιας και δεν έχει σχέση με διεθνείς σχέσεις και εξωτερική πολιτική).

   • Agni avatar
    Agni @ Νικήτας 31/12/2011 15:03:25

    Κάτσε εγώ μιλάω για το κείμενο,το κείμενο δεν είναι ένα επιστημονικό άρθρο αλλα ιδεολογικό,και πουλάειεπιστήμη και γνώση ενώ είναι όλο μια αντίφαση,προφανώς και δεν αναφέρεται σε όλους καθότι δεν ξέρω κανέναν Έλληνα γονιό που θα έστελνε ελαφρά την καρδία το παιδί το παιδί του να σφάζει γυναικόπαιδα και χωρίς μισθό μάλιστα έφόσον όλοι μας θεωρούν χαζούς υπόδουλους και διεφθαρμένους(εδώ θα μας το παρουσιάζουν τα μμε σαν πατριωτική εκστρατεία και οτι η Ελλάδα θα ωφεληθεί-όπως απο τη σφαγή στη λιβύη πχ που μόνο ζημιά ήταν και το ευχαριστώ ήταν καμμένες εκκλησίες και επιθεσεις απο φιλοξενούμενους "εξεγερμένους" σε παιδάκια που πήγαν πενταήμερη)..Μάλιστα εντελώς ξεδιάντροπα υποστηρίζει το νεοσυντηριτισμό,που η πλειοψηφία των Αμερικάνων δεν θέλει ούτε να ακούει(για αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ σάρωσε στις εκλογές ο Ομπάμα),αλλα τον πουλάνε στο Ελλαδιστάν οπου η πολιτική σκέψη είναι αντιφαντική και συγχισμένη και μέσα στην εθνικιστική έξαρση και την απελπισία ο κόσμος υιοθετεί τα πάντα.Δεν έχει σχέση ο Ελύτης?Τότε γιατί αυτός γνώρισε στο ελληνικό κοινό σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μορφώσει έναν κόσμο που δεν θέλει να ακούσει τίποτα το έργο του μεγάλου φιλειρινιστή και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζαν Ζενέ?Οσο για σενα αλλενάκι,αποκαλύφθηκες γιαλαντζί αντι-νεοταξίτρια,γιατί αυτό που αποκαλείς νέα τάξη(ο νεοσυντηρητισμός δηλαδή)είναι αυτός που αρνείται στους παλαιστινίους το δικαίωμα σε ανεξάρτητο κράτος.Είσαι που είσαι συνωμοσιολόγα κάντο σωστά τουλάχιστον.

    • chrisss avatar
     chrisss @ Agni 31/12/2011 16:47:22

     Λες ότι να ναι πραγματικά..ελαφρά την καρδία δεν στέλνεται κανείς σε πόλεμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πληρώνουμε στρατό για μόστρα..ο στρατός μας έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα και πρέπει όντως να γίνει πιο επιθετικός και πιο ουσιαστικός, σεβόμενος πάντα τον χαρακτήρα του. Το να υπάρξει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι κάτι που εξαρτάται απόλυτα από εμάς, εκτός και αν θες πάλι κουμπαριές με τον Ερντογάν και ταυτόχρονα καμμένα δάση, Κύπρο, Ίμια και φρεγάτες στο Σούνιο. Πρέπει να αποφασίσεις, καθαρά ιδεολογικά, αν είσαι πατριώτισσα ή διεθνίστρια..ο Σαμαράς και η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα..εμείς αποφασίσαμε..σειρά σου τώρα..

     • Agni avatar
      Agni @ chrisss 31/12/2011 17:22:58

      Ποιος σου μίλησε για Τουρκία αγόρι μου,η Τουρκία εχει γίνει απίστευτα προκλητική μετα τη Λιβύη και τη Συρία και θα το Φάει το κεφάλι της,δεν μπορείς να τσαμπουκαλεύεσαι σε όλους τους γείτονες με τόσο θράσος και νταβαντζιλίκι,και πράγματι είναι επικίνδυνη η συμπεριφορά της,η Τουρκία είναι δικό μας θέμα..Εγώ για περιπέτειες του νετανδρέου και των ισραηλινών λόμπι μιλάω που θα μπλέξουν την Ελλάδα απο το πουθενά κάπου ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,δεν με νοιάζει για αυτους ειλικρινά αν θελουν ειρήνη είμαι μαζί τους αν θέλουν να σφαγιάσουν όλο τον κόσμο ας το κάνουν μόνοι τους χώρίς να περιμένουν Ελληνόπουλα,η
      Αμερικανόπουλα να τραβίουνται εκει κάτω για πάρτυ τους όπως πχ στη Λιβυη η στο Ιρακ..Ούτε εθνικίστρια ούτε διεθνίστρια, Ελληνίστρια και Ελλάδα χωρίς ελεύθερη ναυσιπλοία,κίνηση διάλογο και σχέση με όλους εξίσου στη μεσόγειο αποκλειστικά για χάρη μιας χώρας που γλείφουμε δεν υπάρχει,ο ιστορικός μας ρόλος στην περιοχή ήταν πάντα να επεξεργαζόμαστε δημιουργικά τη "βαρβαρότητα" της μέσης ανατολής και να παράγουμε απο αυτήν υψηλή διπλωματία,υψηλό πολιτισμό,και υψηλή τέχνη και όχι να γινόμαστε κομμάτι της.Καμμία μεταφυσική λατρεία για τους Παλαιστίνιους αλλα όσο συνεχίζεται η καφρίλα των ανθρώπινων πειραμάτων με αποκλεισμούς,απαρτχάιντ,πολεοδομικό σχεδιασμό και βομβαρδισμούς που μελετούν την ανθρώπινη αντοχή το μέλλον κάθε λαού του κόσμου προδιαγράφεται δυσοίωνο..

     • chrisss avatar
      chrisss @ Agni 31/12/2011 17:54:40

      αν το πρόβλημά σου όπως λες δεν είναι η στάση μας, όπως απορρέει από το κείμενο, απέναντι στην Τουρκία, αλλά η προφανής αλλαγή στάσης στις σχέσεις μας με το Ισραήλ, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις, πόσο έχει ωφελήσει την Ελλάδα, η απόμακρη στάση μας απέναντι στο Ισραήλ. Στην διπλωματία ισχύει πως ο εχθρός του εχθρού μου, είναι εν δυνάμει φίλος μου. Η μόνη μη ισλαμική χώρα στην περιοχή, είναι ο φυσικός σύμμαχος της χώρας μας, αφού είναι ένα δυνατό κράτος με αμοιβαία συμφέροντα. Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα θα διαφωνήσω εν μέρει μαζί σου, όχι για την αυτονόητη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αλλά για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, που είναι και οι μεγαλύτεροι καταπατητές τους. Όταν μάθουν πως δεν πρέπει να βαράνε τις γυναίκες τους και να μην τις πετροβολούν, τότε ίσως μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε και τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Agni 31/12/2011 19:35:56

     κόφτο δούλεμα και διάβασε κανένα βαρύ συνομωσιολόγο για τη Νέα Τάξη (ΟΗΕ...)

     παραλείπεις επεισόδια... ή όντως έχεις χάσει επεισόδια με το παλαιστινιακό;
     το παλαιστινιακό οδεύει στη λύση του ας είναι καλά το κοιτασματάκι της Γάζας... και το Λεβιάθαν

     και ποιος τους αρνήθηκε ανεξάρτητο κράτος;
     ήμαρτον...

     • Agni avatar
      Agni @ αλλενάκι 31/12/2011 21:21:16

      Κοπέλα μου δεν σε δουλεύω,μια χαρά είσαι και τσαγανό έχεις και πανέξυπνη είσαι αλλα εσύ ξεκίνησες την επίθεση σε εμένα γενικότερα όχι εγώ.Εγώ πάλι βλέπω κάθε καταδικαστική απόφαση του ΟΗΕ για το Ισραήλ να μπλοκάρεται ασυστόλως,επίσης όλοι οι πόλεμοι απο το 2001 και μετά κατέδειξαν την ανικανότητα του ΟΗΕ να φέρει την παγκόσμια ειρήνη καθότι οι νεοσυντηριτικοί η Νέα Τάξη αν θες,δεν τον υπολόγισαν καν..Ποιός είναι κατά του παλαιστινιακού κράτους?Δηλαδή πιστεύεις οτι άτομα όπως ο μπεγλίτης, ο παπακωσταντίνου η ο δρούτσα(τους οποίους φαντάζομαι θεωρείς νεοταξίτες και πολύ καλά κάνεις) θα ψήφιζαν υπέρ στον ΟΗΕ!χρονια πολλά,και ευτυχισμένο όσο μπορούμε το νέο έτος.

 4. steven avatar
  steven 31/12/2011 12:29:58

  Καλησπέρα

  πλησιάζει να πάθει την κίνηση ΜΑΤ και να κάνει τους Ελληνες όλους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ... οπότε τι να το κάνει το εξωτερικό όταν θα έχει χάσει ολοκληρωτικά το εσωτερικό.

  Οι απειλές που κάνουν στο Έλληνα με τις περικοπές.... ,
  οι εκλογές του Εδώ και Τώρα που έχουν γίνει σε ΛΙΓΟ και ΘΑ ΔΟΥΜΕ....,
  και τότε ......
  κάνουν τους Ελληνες να γίνουν όπως και οι ΚΥΠΡΙΟΙ, δηλ αριστεροί και τότε..

  ....θα έχει χάσει και το χρόνο αλλά θα έχει καεί στην προθέρμανση...

  Καλή Χρονιά ..... αν και δεν σας μένει και πολύ χρόνος .... το καπάκι θα σκάσει και όπως πάει θα σας πάρει μαζί του ..... ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ δηλαδή..!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ steven 31/12/2011 13:06:32

   Μα δήθεν αριστεροί θέλανε να το παίξουν οι Έλληνες και γαλουχήθηκαν στο σύστημα ΠΑΣΟΚ. Γιατί καλή η αριστεροσύνη, αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ την συνδίαζε με κανά φραγκάκι στην τσέπη.

 5. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 31/12/2011 12:40:03

  Ενδιαφέρον κείμενο ιδεών για μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 31/12/2011 13:27:57

  Στα ανωτέρω κομβικά και εφαρμόσιμα σημεία, θα προσέθετα, την κάθετη άρνηση οιασδήποτε αναθεώρησης και την άμεση και εφόσον χρειαστεί μονομερή ακύρωση της μισελληνική Συνθήκης Δουβλινο ΙΙ, η οποία φέρει τις υπογραφές των κ.κ. Κώστα Σημίτη και Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.

  Με την οποία εφιαλτική Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, τα Ελληνικά Χώματα με Ιστορία
  αλώθηκαν «εκ των έσω» και έγιναν η χωματερή της άκρατης ισλαμο-λαθρο-μετανάστευσης του πλανήτη.

  Της θολοκουλτούρας αυτής στόχος πολυεπίπεδος, πολυμορφικός και μοιραίος είναι, η πλήρης αποδόμηση του Ελληνικού κοινωνικού ιστού.

  Το τρομακτικό σχέδιο Αχμέτ Νταβούτογλου, για τη νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας http://www.noiazomai.net/turkoislam.pdf

  Εμείς, ΔΕΝ συμφωνούμε. ΔΕΝ προσκυνούμε.

 7. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 31/12/2011 13:30:27

  Oσοι ξεχασαν να παρουν τα χαπια τους να τα παρουν . Οσοι τα πηραν να επισκεφθουν τον ιατρο του , οσοι ονειρευονται ας ξυπνησουν Καλη χρονια εν υγεια, δημιουργια και ευτεκνια.

 8. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 31/12/2011 13:53:35

  ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΧΘΡΙΚΟ.ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΙΛΙΚΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΔΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΠΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ........ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΦΙΛΙΑΣ .....ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΠΑΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ......ΚΥΡΙΑ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...ΦΑΝΤΑΖΩΜΕ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ .......ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ.......

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2011 13:54:18

  ΔΕν βλεπω την πρασινη αναπτυξη και την κλιματικη αλλαγη και ανησυχω.
  Σοβαρα τωρα ολα αυτα καλα ειναι αλλα ο ανταγωνισμος με την Τουρκια απαιτει και λεφτα.Και λεφτα δεν υπαρχουν.
  Για το μακεδονικο να προτεινω οτι ειναι καιρος να αρχισει αλλου ειδους αντεπιθεση.Να ψαξουν στο ΥΠΕΞ καταλογους με ελληνικες περιουσιες στο Μοναστηρι και να αρχισουν διεκδικησεις αυτων στο εδαφος των Σκοπιων σε αντιπραξη του Γκρου.

 10. Agni avatar
  Agni 31/12/2011 18:20:02

  Εκεί είναι όλο το πρόβλημα,όμως στη γενίκευση,όπως έχω ξαναπεί αυτό το Ισραήλ δεν έχει σχέση με το Ισραήλ του Γιτζάκ Ράμπιν,αλλα είναι ένα ισραήλ που δεν θέλει να καθορίσει τα σύνορα του,βομβαρδίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια και επομένως επιζητεί απροσδιόριστη επέκταση οι βαρβαρότητες των ακρίων μουσουλμάνων δεν είναι ο κανόνας της περιοχής,αλλα κανόνας των ακραίων ισραηλινών η Eλλάδα κρατώντας στενές σχέσεις με τα κοσμικά,μετριοπαθή και μειονοτικά στοιχεία της περιοχής θα μπορούσε να συμβάλλει στην περαιτέρω περιθωριοποίηση του φονταμενταλιστικού Ισλάμ,με τι μούτρα όμως να υπερασπιστεί η Ελλάδα τους κοπτες και τους ορθόξοξους παλαιστίνιους όταν προσβάλλει ότι θεωρούν ιερό και όσιο.Γιατί βλέπουμε απόλυτη διεθνή απαξίωση της Ελλάδας απο όλο τον κόσμο με το που γίναμε απόλυτα έρμαια των νεοσυντηριτικών και του Νετανιάχου λες και είμαστε η ταυλάνδη η οι φιλιπίνες?όλοι μας φτύνουν,κάτι δεν πρέπει να φταίει τα δυο τελευταία χρόνια,μα τελείως προτεκτοράτο ρε παιδί μου?

  • chrisss avatar
   chrisss @ Agni 31/12/2011 18:30:26

   Business is business..
   στην θέση που έχουμε βρεθεί, τους εταίρους μας τους επιλέγουμε με βάση το συμφέρον μας και όχι με το ποιόν τους..αυτό προσπαθώ να σου πω..

  • Agni avatar
   Agni @ Agni 31/12/2011 18:55:59

   Μα και εγώ αυτό προσπαθώ να σου πώ,δυο χρόνια νεοσυντηριτισμού δεν μας έβγαλαν πουθενά και βρεθήκαμε σε αυτή τη δεινή θέση,δεν είναι οτι δεν το δοκιμάσαμε το δοκιμάσαμε σε όλα τα επίπεδα(οικονομία,περιστολή δικαιωμάτων,εξωτερική πολιτική) απέτυχε και αντί να υπάρχουν ελπίδες για μια σταδιακή επαναφορά στη θέση της περιφερειακής δημοκρατικής δύναμης ο αρθογράφος θέλει να μας βυθίσει πιο βαθειά στο ίδιο αποτυχημένο μίγμα η ελλάδα ήταν υπολογίσιμη φίλε μου,αν είχαμε πολύπλευρη εξωτερική πολιτική,όπως μέχρι πριν δυο χρόνια δεν θα μας έκαναν τίποτε απο αυτά αλλα τους ανήκουμε πλέον, και παίζουν. Σαφώς και δεν μπορούμε να επανακάμψουμε με τη μια,αλλα πρέπει να θέσουμε τις βάσεις και όχι να βυθιζόμαστε στο λάθος και να του δίνουμε άλλο όνομα. Χρονια πολλά και καλή χρονιά σε εσένα σε όλους.

  • chrisss avatar
   chrisss @ Agni 31/12/2011 19:04:59

   Το που βρεθήκαμε τα τελευταία 2 χρόνια είναι μια άλλη συζήτηση, που έχει να κάνει περισσότερο με οικονομική λογική, παρά με εξωτερική πολιτική. Αν εξαιρέσεις τις ζειμπεκιές του ΓΑΠ και το άνοιγμα Καραμανλή στην Ρωσία, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παραμένει η ίδια τα τελευταία 15-20 χρόνια..σταθερά ευρωπαική. Καλή χρονιά σε σένα και σε όλους

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/12/2011 19:14:10

  Ας ανακηρύξουμε ποτέ την ΑΟΖ και μετά κάνουμε αναλύσεις και κινήσεις.
  Ποια θα ήταν η θέση της χώρας αν ήταν ενεργειακός τροφοδότης της ΕΕ;
  Ποια η οικονομική της κατάσταση;
  Ποια η διαπραγματευτική της ισχύ;

  Αλλά εμείς αντί να χτίζουμε ανεμόμυλους τους κυνηγάμε.

  Ποια Κύπρος; Σε λίγο θα μας βοηθά.
  Ποια ΕΕ ή Ρωσία; Μπίζνες και δουλειές υπάρχουν όχι φίλοι σε διακρατικές σχέσεις

 12. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 31/12/2011 21:21:45

  Η Ελλάδα μέσα από τη σύνθεση μπορεί να πετύχει πολλά .Ως χώρα με μακράν πολιτιστική ιστορία δύναται να αναταθεί με συγκεκριμένους στόχους .Η σύνθεση είναι το κλειδί της επιτυχίας .

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/12/2011 22:09:56

  o OHE είναι η Νέα Τάξη, δεν τίθεται θέμα ανικανότητας... πως θα πάει κόντρα στον εαυτό της, δεν γίνεται...

  για τα 24 βήματα του Σαμαρά λέμε εδώ, όχι για το Δρούτσα, τον Παπακ και το Μπεγλίτη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.