13/03/2009 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΑ: «Δεν θέλαμε θύματα». Ποιος λέει τελικά την αλήθεια;


________________________________________________________________________________________________
Η τελευταία προκήρυξη του ΕΑ, σε αντίθεση με τις επιφανειακές προσεγγίσεις προηγουμένων προκηρύξεών του, αναδύει «άρωμα» αναλύσεων σε κάποιες «καλές» στιγμές της 17Νοέμβρη. Όσον αφορά το σκέλος εκείνο, στο οποίο περιγράφεται η οργάνωση της βομβιστικής επίθεσης κατά της Citibank στην Κάτω Κηφισιά, δεν αποκλείεται να έχει γραφεί από δεύτερο συντάκτη, διαφορετικό από εκείνον που έκανε την ανάλυση για την οικονομική κρίση. Όπως και να' χει, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να πείσει ότι είχαν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα από την σχεδιαζόμενη έκρηξη στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας.

Ως γνωστόν, η βόμβα δεν εξερράγη. Η οργάνωση όμως, δεν απαντά στο γιατί δεν λειτούργησε ο μηχανισμός της βόμβας. Κάτι, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, οφείλεται σε ελλιπή γνώση κατασκευής τέτοιου είδους βομβών. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι επρόκειτο για πετρελαιοαμμωνίτιδα («η λιγότερη ισχυρή εκρηκτική ύλη»), υλικό το οποίο δεν είχε αναφέρει η ΕΛΑΣ. Εκτός αυτού, ο ΕΑ καταγγέλλει την εφημερίδα τα ΝΕΑ -και με αφορμή αυτή, γενικότερα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους- ότι αποσιώπησαν το γεγονός ότι μέλος του είχε κάνει προηγουμένως προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα.

Ισχυρίζεται έτσι η οργάνωση ότι εσκεμμένα δεν ειδοποιήθηκαν οι αρχές. «Μπαίνουμε σε μια νέα και άκρως επικίνδυνη εποχή, όπου κατασταλτικοί μηχανισμοί και ΜΜΕ συνεργάζονται για τη διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής ανασφάλειας», λέγει ο ΕΑ. Από την πλευρά μας πάντως, να θυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή (βλέπε «Μαθητευόμενοι τρομοκράτες και Κλουζώ της TV» http://www.antinews.gr/?p=5303) είχαμε εκφράσει εντονότατες αμφιβολίες ως προς το εάν στόχος του ΕΑ ήταν να κατεδαφίσει το κτίριο της Citibank και να προκαλέσει μαζικά θύματα, όπως τότε έλεγαν οι κάθε λογής Κλουζώ της TV.

Τώρα λοιπόν, ο ΕΑ, στην προκήρυξή του εξαντλεί κάθε περιθώριο, στοιχείο και επιχείρημα, για να πείσει ότι όχι μόνον δεν ήθελε το παραμικρό θύμα, αλλά ότι για να το πετύχει αυτό, έφτασαν στο σημείο τα μέλη του να ρισκάρουν να αποκαλυφθούν. Πρόκειται για μια ακόμη αναφορά που θυμίζει εντονότατα τις αντίστοιχες επιχειρηματολογίες της 17Ν, όταν προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί ακολουθούσε τακτικές για να μην υπάρχουν θύματα τρίτοι. Πολύ περισσότερο, ο ΕΑ προσπαθεί να εμφανιστεί ως συνεχιστής της 17Ν και του ΕΛΑ και υπογραμμίζει ότι, όπως και αυτές οι παλιές οργανώσεις, έτσι και η «νέα γενιά» δεν κάνει τυφλά κτυπήματα.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο, ότι αναφερόμενος σε 17Ν και ΕΛΑ, μιλάει για «αδρανοποίησή» τους και όχι για εξάρθρωση, όπως έλεγαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 13/03/2009 13:12:56

  Μηπως η οργανωση θα ειχε περισσοτερη λαικη αποδοχη αν στρεφοταν εναντιον των ποινικων εγκληματιων που μας ρημαζουν; Αυτοδικια δηλαδη καθοσον η αστυνομια εχει τα χερια της δεμεν απο τους κουλτουριαρηδες φιλοαλβανους.

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 13/03/2009 13:29:49

  Ερώτηση αφελούς.
  Πότε και ποιό χτύπημα (τώρα η παλαιότερα) κατά αμερικάνικου στόχου μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά σοβαρό.
  Ερώτηση δεύτερη.
  Εγινε ποτέ κάποια τρομοκρατική ενέργεια σε ισραηλιτικό στόχο ή τυχόν τέτοια ενέργεια δεν έχει "αριστερές" αποχρώσεις.
  Κάθε "προσπάθεια" απάντησης δεκτή.

 3. Hase avatar
  Hase 13/03/2009 13:37:02

  Εγω παντως δεν ξερω ποιον να πιστεψω, τον τρομοκρατη η τον απατεωνα.

 4. Hase avatar
  Hase 13/03/2009 13:40:00

  Φακτορ δεν ξερω τον λογω που με απεκλεισες απο τα σχολια. Με το που αλλαξα το Χ με το H στο ονομα με παιρνει. Ουτε εχω βρισει καποιον ουτε ειμαι απο τους φανατικους εδω μεσα.

 5. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 13:41:50

  @koinos_nous

  Εγιναν πολλές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων και αραβικών. Οσο συνεργαζόταν ο ΕΛΑ με τον Κάρλος. Κυρίως, στη μετραπολίτευση, κατά των εβραιόπουλων.

 6. Geitonas avatar
  Geitonas 13/03/2009 13:42:52

  Ο πετρελαιοαμμωνίτης είναι το εκρητικό AN-FO (Ammonium Nitrate - Fuel Oil) που ειχε βγει απο την πρώτη στιγμή στην δημοσιότητα απο την πλευρά της Αστυνομίας οτι χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την επίθεση. Αρα λοιπόν τα "παλικάρια" του ΕΑ λένε ένα μεγάλο ψέμα εδώ.

  Ωραίο σχόλιο το 1

 7. Swell avatar
  Swell 13/03/2009 13:46:07

  Ανεξάρτητα από το αν ο συντάκτης της προκύρηξης λέει την αλήθεια, ο ρόλος των ΜΜΕ στη δημιουργία "ειδήσεων" είναι γνωστός από παλιά. Αλλωστε, όπως συνέβη και με τον καημένο τον Αξαρλιάν, και η αστυνομία πάντοτε ήθελε να υπάρξουν αθώα θύματα.

 8. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 13:50:52

  Τα ΝΕΑ σήμερα απαντούν στον ΕΑ. Και λέγουν ότι διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι "δεν λάβαμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα". Εμείς ποιόν να πιστέψουμε;

  Αναφέρουν ειδικότερα τα ΝΕΑ:
  «ΑΠΟΤΕΛΕΙ πάγια πολιτική των "ΝΕΩΝ" σε περίπτωση προειδοποιητικού τηλεφωνήματος για βόμβα να ειδοποιείται αμέσως η Αστυνομία και στη συνέχεια να ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας. Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχει η κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας του τηλεφωνικού κέντρου ότι δεν λάβαμε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα». Αυτό ανακοινώθηκε από την εφημερίδα- στην προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας υποστηρίζει πως πραγματοποιήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο των «ΝΕΩΝ» για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κηφισιά το οποίο, σύμφωνα με τους τρομοκράτες αποσιωπήθηκε".

 9. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 13:53:35

  Προσωπικώς εκτιμώ ότι ο ΕΑ έκανε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Πάντα κάνει. Είναι το προφίλ του τέτοιο. Δεν είναι σαν τη Σέχτα. Δεν θέλει θύματα τρίτους. Προσπαθεί να καλλιεργήσει τη συμπάθεια, όπως και η 17Ν παλαιότερα, από τον κόσμο. Αλλωστε, ποιός θα έκλαιγε εάν η Σιτιμπάνκ τιναζόταν στον αέρα. θα ήταν και το πιο εντυπωσιακό κτύπημα-πυροτέχνημα που θα είχε γίνει και κοινή αποδοχή θα είχε.

 10. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 13:59:59

  Και στην επίθεση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας είχε κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αλλά εκεί εόιτε έγινε κάποιο λάθος από την Ελευθεροτυπία ή το πιθανότερο, όπως είχε ειπωθεί, έκανε λάθος η τηλεφωνήτρια του κέντρου Αμεσης Δράσης και είπε ότι η βόμβα βρίσκεται στην Καραγιώργη Σερβίας, στο υπουργείο Οικονομικών και όχι στο Σύνταγμα. Τότε είχαν τραυματιστεί δύο άτομα. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη επί του Συντάγματος πάνω σε παρκαρισμέν μηχανάκι.

  Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Ρουσόπουλος, βέβαια, είχε καλύψει την Αστυνομία για την ολιγωρία και την ανοργανωσιά που επέδειξε στον αποκλεισμό της περιοχής της έκρηξης και στις έρευνες για την ανεύρεση της βόμβας προτού εκραγεί, λέγοντας πως «υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση από την αστυνομία», και ότι στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε προς την Ελευθεροτυπία αναφέρθηκε ότι η βόμβα ήταν στο υπουργείο Οικονομικών (βρίσκεται στην Καραγιώργη Σερβίας, δηλαδή περί τα 100 μέτρα από το Εθνικής Οικονομίας). Και τότε, μάλλον δεν έπεισαν κυβέρνηση και Αστυνομία.

 11. zonitis avatar
  zonitis 13/03/2009 14:02:24

  Η Εφη Θώδη δεν ασχολείται με επίγεια και εγκόσμια πλέον. Αναρριχήθηκε σε ανώτερο επίπεδο επειδή λαμβάνει σήματα από το υπερπέραν. Χαχα.
  Εγω ξέρω, ότι όποιος έχει παπάρια βγαίνει φάτσα φόρα και τα λέει. Δεν βάζει βόμβες,ούτε βγαίνει από τα αγκωνάρια με καλάσνικοφ και πιστόλια να σκοτώσει όποιον βρεί μπροστά του. Αυτός που ενεργεί στο σκοτάδι κρύβοντας το πρόσωπό του, δεν έχει να κρύψει μόνο αυτό, αλλά και τους σκοπούς του.

 12. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 14:04:34

  Ο ΕΑ έγραφε στην προκήρυξή του, το Δεκέμβριο του 2005, για τη βόμβα στο Σύνταγμα: «Αναγκαστήκαμε, με κίνδυνο να εντοπιστούμε, να πάρουμε και δεύτερο τηλέφωνο γιατί βλέπαμε τις άστοχες ενέργειες των αστυνομικών. Ωστόσο, υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και αυτό ήταν που μας ενδιέφερε. Θέλαμε μόνον υλικές ζημιές».

  Πάντως, το πρόβλημα για τον ΕΑ δεν είναι ότι κινδύνεψαν τρίτοι μόνο στο Σύνταγμα. Και στην περίπτωση του υπουργείου Εργασίας, τον Ιούνιο του 2005, κινδύνευσε ένας περαστικός άστεγος.

 13. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 14:07:14

  @zonitis

  Ανεξαρτήτως αυτού έχει σημασία εάν προειδοποιούν ή όχι. Εάν "μαθαίνουν" ακόμη και δεν ξέρουν να μεθοδεύσουν καλά μια επίθεσή τους, δεν έχουν δηλαδή εμπειρία, μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Εάν όμως, λένε αλήθεια, τότε κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο για μας, για τον κάθε απλό πολίτη.

 14. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 14:12:20

  Γράφει ο ΦακτορΧ: "Ενδιαφέρον έχει ότι ο ΕΑ αναφερόμενος σε 17Ν και ΕΛΑ, μιλάει για «αδρανοποίησή» τους και όχι για εξάρθρωση, όπως έλεγαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

  Το Μάη του 2005 σε προκήρυξή του ο ΕΑ έβαζε στο στόχαστρό του δικαστές και μάρτυρες στη δίκη του ΕΛΑ, καθώς και σε αυτήν της 17Ν. Τότε, η δίκη του ΕΛΑ βρισόταν εν εξελίξει. Στο κείμενό του ειδικότερα, αναφορά στους δικαστές των δύο δικών, χαρακτηρίζοντάς τους ως «αξιότιμα ανδρείκελα του καθεστώτος που αρκούνται σε έναν καταδότη για να στείλουν ανθρώπους για την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή». Μάλιστα, με την αναφορά περί «καταδότη», εκτιμάται ότι φωτογραφίζονται συγκεκριμένοι μάρτυρες στις δίκες.

 15. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 14:46:29

  Τα χτυπήματα της 17Ν κατά δικαστικών, δεν είχαν προηγηθεί της δίκης Κοσκωτά;

 16. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2009 14:52:49

  @kanis


  10 και 19-1-1989. Πυροβολούνται στα πόδια και τραυματίζονται οι εισαγγελείς, K. Aνδρουλιδάκης (τρίτη 9-1) και Π. Tαρασουλέας (Xαλάνδρι). O πρώτος πεθαίνει λίγες ημέρες αργότερα. Oι δράστες της επίθεσης κατά του τελευταίου εξαφανίστηκαν με ένα φορτηγάκι, ο οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση, επίσης στο Xαλάνδρι. Mε την προκήρυξη για Tαρασουλέα, είπαν ότι ευνόησε τους Aνδρεάδηδες για τα Nαυπηγεία.

 17. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 14:56:26

  @Le canard

  Προσέχουμε για να έχουμε ..δηλαδή!
  Δικαστικός ξεπέρασε εαυτόν μετέπειτα;

 18. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 13/03/2009 15:39:13

  Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία διερεύνησης του ''ποιος έχει δίκιο''. Και μόνο η χρήση της λέξης ''δίκιο'' μου προκαλεί ανατριχίλα, όταν χρησιμοποιείται για ανθρώπους που από μόνοι τους, θεία φωτίσει, κρυμμένοι στα πιο βαθιά σκοτάδια (μηχανισμών; μυστικών υπηρεσιών; ψυχής;) και μιλώντας αυθαίρετα εξ ονόματός μου (του καταπιεσμένου λαού), θεωρούν ότι μπορούν να ανατινάζουν και να σκοτώνουν (κάποιους ναι - κάποιους όχι), δίνοντας άλλοθι σε άλλους μηχανισμούς να μας περιορίσουν τα δικαιώματα και ενσπείροντας τρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, μπας και βρεθούμε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.
  Πίσω από την οποιαδήποτε πολιτική, ιδεολογική, ψυχολογική κλπ επίστρωση του λόγου τους, κρύβονται απλώς στυγνοί εγκληματίες και κανείς δεν πρέπει να τους αναγνωρίσει οποιοδήποτε ''δίκιο''.

 19. ianos avatar
  ianos 13/03/2009 19:57:52

  Le canard,αφού τα παιδια παίρνουν τηλέφωνο,κανένα πρόβλημα!Και στο σπίτι και στο μαγαζί και στο εργοστάσιο,βόμβες.Μόνο να τηλεφωνήσουν,όχι στα ΝΕΑ ή ΣΤΟ Ποντίκι,στην ΕSPRESSO παρακαλώ.Θα είναι αντάξια της ποιότητας της επανάστασής τους.

 20. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 21:05:08

  Η προκύρηξη αποτελεί ήττα των ιθυνόντων του "Ε""Α" και τσάκισμα της κλιμακούμενης επιβολής των τυφλώψν στόχων, μέσα από την κοινωνική κατακραυγή. Ανακρούοντες πρύμναν επιχειρούν να πλασσάρουν την πραμάτεια της 17 Ν. μέχρι ο διευθυντής τους να παραδώσει τους κομπάρσους της "οργάνωσης" στον πιο φτηνό Χρυσοχοΐδη για να διεξαχθούν χωρίς παρενόχληση οι "ολυμπιακοί" αγώνες στην Ουγκάντα.
  Να σκωτώσεις, να ρημάξεις, να τρομοκρατήσεις μέσα σε ένα δοτό και διαλυμένο κράτος είναι το πιο εύκολο. Η χρήση επαναστατικοφανούς φράσης συμπληρώνει τον μαϊντανό.
  Τουλάχιστον προς στιγμήν δεν περνάει ο πλήρης μηδενισμός των νεκρόφιλων της εξουσίας.
  Η πραγματική επαναστατική παρέμβαση βρίσκεται αλλού. ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

 21. ianos avatar
  ianos 13/03/2009 21:43:55

  Αγαπητη Μποτίλια,όλα τα λεφτά είναι η τελευταία πρόταση."Η πραγματική επαναστατική παρέμβαση βρίσκεται αλλού".Να την ορίσουμε.Να την οργανωσουμε.Να την διαδώσουμε.Να την βιώσουμε.Το υπόλοιπο βερμπαλιστικό παραλήρημα δεν μου λέει τίποτα.Στη σημερινή πραγματικότητα,ξεφτυσμένα συνθήματα όπως "θανατος στο φασισμό και λαϊκή εξουσία" είναι αστεία.Ανήκουν σε μια εποχή που οι πρωτοχριστιανοί παρακαλούσαν τους Ρωμαίους να τους ρίξουν στα λιοντάρια για να πάνε πιο γρήγορα στο ... παράδεισο.Όσο για το "χωρις κουκούλες",βγές στη παραλία και σπάσε τη μποτίλια. Εγω ανα πάσα στιγμή πετώ την θεϊκή μάσκα.

 22. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 22:04:41

  @ianos 28
  Μαζί σου. Έχω δηλώσει και παλιότερα ότι προσμονώ κάθε ευγενική πρόταση. Αν έχεις κάποια πρόταση, πολύ ευχαρίστως.
  Όσο αφορά το σπάσιμο της μποτίλιας, το έχω κάνει προ πολλού. Με κάτι θρύψαλα κυκλοφορώ τελευταία. Εδώ έχω δώσει επανειλημμένα και όνομα και τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση.
  Όσο αφορά τα συνθήματα, γνωρίζεις ότι έχω δηλώσει Καραγκιόζης. Άρα απαιτούν ερμηνεία.

 23. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 22:09:10

  @ianos
  Διονύσης Κλαδάς, Βερολίνο. Τηλ. 0049-30-94885724

 24. Factorx avatar
  Factorx 13/03/2009 22:15:32

  @Μποτίλια στο πέλαγος. Γι αυτό σε πάω ρε Διονύση. Μήπως πρέπει να το κάνω γενικό κανόνα γιατί παραγίναμε πολλοί;

 25. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 22:29:45

  @Factorx
  Γνωρίζεις ότι η χημεία είναι αμοιβαία.
  Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται αυτό να γίνει γενικός κανόνας. Ευτυχώς που η σελίδα έχει επιτυχία, γιατί αποτελεί για πάρα πολλούς ανθρώπους ηλεκτρονική στέγη και θα πάει οπωσδήποτε ακόμη καλύτερα. "Γιατί από κοντά βοηθάν κι οι αποθαμένοι".
  Καλό είναι να δεχόμαστε τους ανθρώπους όπως αρέσκονται και νομίζουν ότι μπορούν να ανταποκρίνονται. Ξεπερνώντας το δίλημμα καλού και κακού, καθότι "ταυτόν τό όν καί τό μή όν", καλό είναι να συνεχίσει το ANTINEWS να καθιερώνει νέα ήθη στη μπλογκόσφαιρα, στηριζόμενο στην ανοχή και τη διάθεση προσφοράς. Εξάλλου για τον προσεκτικό παρατηρητή, κανείς δεν χειροτέρεψε από τη συμμετοχή του εδώ. Ένα ωραίο περιβάλλον εξανθρωπίζει και καλό είναι να παραμένει όσο πιο ανοιχτό γίνεται.

 26. ianos avatar
  ianos 13/03/2009 22:30:54

  Μοτιλια ,παρ ολο που οι θεοι εμφανίζονται σπανίως, θα κάνω μια...σύντομη εμφάνιση στο ανθρώπινο γέννος.mich_nikoloudis@ yahoo.co.uk.Τηλ.σταθερό δεν υπάρχει γιατί αλλαζω συχνα ξενοδοχεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.