Δώστε 10 ευρώ για να σώσετε τον Σταύρο Θεοδωράκη
26/02/2014 13:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώστε 10 ευρώ για να σώσετε τον Σταύρο Θεοδωράκη

(Ανανεωμένο) - Ένας ακόμη σωτήρας της Ελλάδας, από αυτούς που βγάζει κατά κόρον κυρίως ο χώρος της «ευρύτερης» κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε την είσοδό του στην πολιτική σκηνή. Από το παράθυρο αρχικά, δηλαδή τις ευρωεκλογές, αλλά είναι σίγουρο ότι η κεντρική πολιτική σκηνή τον ενδιαφέρει περισσότερο. Ο λόγος για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος με βασικό προσόν τις καλές εκπομπές και την αναγνωρισιμότητά του λόγω των «Πρωταγωνιστών» στο Mega, ανακοίνωσε και επίσημα την Κίνησή του που θα λέγεται "Ποτάμι".

Προφανώς το σκέφτηκε έτσι θέλοντας να μας πει ότι θα ...παρασύρει τα πάντα το Ποτάμι του ή ότι το Ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Μπορεί να θυμήθηκε και το τραγούδι «με παρέσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα» ή να το εμπνεύστηκε από ταινίες όπως «το ποτάμι της οργής», η «Γέφυρα του ποταμού Κβάι», «Ποτάμια αίματος», «The River», "Το ποτάμι θα τους πνίξει” κλπ, κλπ.

Ο κ. Θεοδωράκης ανάρτησε την ανακοίνωσή του στη σελίδα του protagon για το νέο κόμμα όπου και αναφέρει ότι τα ταξίδια του στην Ελλάδα τον ώθησαν στην κίνηση αυτή. Ότι τον σταματούσε ο κόσμος και του έλεγε να κάνει κάτι Κι αυτός έκανε. Ωστόσο το τραγικό είναι ότι ζητεί από τον κόσμο 10 ευρώ ενίσχυση για τον προεκλογικό του αγώνα. Έλεος!!!

Γράφει λοιπόν:

«Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι' αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία. Ας ξεκινήσω λοιπόν από το τέλος. Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν; Να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί, να γίνουμε ένα ΠΟΤΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα;

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ' ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται «έχουμε άλλη λύση;».

Η ιδέα λοιπόν είναι δική σας. Των φοιτητών που με βρήκαν στη Λέρο. Της παρέας που με σταμάτησε στον Βόλο. Των πιτσιρικάδων που μου τηλεφωνούν απ' τα Χανιά. Του συνεταιρισμού που επισκέφθηκα στα Γιάννενα. Αυτών που με φώναξαν στην Αριστοτέλους. Ίσως βέβαια και να τους παρεξήγησα κιόλας και να κατάλαβα λάθος. Γιατί κανείς από αυτούς δεν μου είπε να κάνουμε κόμμα. Μου είπαν όμως ότι οι πολιτικοί μας ζουν σε άλλον κόσμο, ότι τους ενδιαφέρει μόνο η εξουσία, ότι έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική. Ότι η ζωή πρέπει να προχωρήσει κι αυτοί – οι πολιτικοί δηλαδή- είναι μονίμως στα χαρακώματα να σκιαμαχούν με το παρελθόν.

Και μετά είναι οι ουρές στις στάσεις των λεωφορείων. Πρωί πρωί να βλέπεις 40-50 ανθρώπους να περιμένουν στα πεζοδρόμια. Το λεωφορείο να περνά και να παίρνει τους μισούς κι οι άλλοι μισοί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο. Να αργούν στη δουλειά τους, στο πανεπιστήμιό τους, στον γιατρό τους. Και κανείς να μην έχει σκεφτεί ότι το πρωί πρέπει να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία.

Τα τελευταία χρόνια με φωνάζουν συχνά οι μαθητές στα λύκεια. Να τους μιλήσω για τη ζωή «εκεί έξω». Στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στο Περιστέρι, στη Νέα Ιωνία, στο Πόρτο Ράφτη. Συζητάμε. Ε, λοιπόν σας λέω ότι τα έχουν καταλάβει όλα. Τα λάθη των πατεράδων τους, τα λάθη όλων μας. Ότι σκεφτόμαστε το συμφέρον για την ομάδα, το σπίτι, το κόμμα κι όχι το δημόσιο συμφέρον.

«Και με το χρέος τι θα κάνεις;» Θα φωνάζουν ήδη, αυτοί που θεωρούν γραφικές τις ιστορίες με τα λεωφορεία και τους μαθητές. Θα σας πω. Η επιβίωση μιας χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της. Ωραία λοιπόν, θα στείλουμε τους καλύτερους διαπραγματευτές - αυτό είναι εύκολο. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι τι σκόντο θα σου κάνουν αυτοί που σε δανείζουν. Πώς θα ξαναχτίσεις την οικονομία; Ποιοι θα επενδύσουν; Πώς θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Ποιοι θα πάρουν το ρίσκο και πώς θα τους κάνεις να σε εμπιστευτούν; Αυτοί που κυβερνούν φοβίζουν κάθε μέρα όσους ακόμα επενδύουν σε αυτή τη χώρα και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν τρομοκρατούν και τους επόμενους. Λες και όλοι πρέπει να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι ή εργάτες πολυεθνικών. Δεν έχω τίποτα με τους κολοσσούς που έρχονται από την Αμερική ή τη Ρωσία αλλά ντρέπομαι όταν στα ράφια βλέπω ελληνικά βότανα σε συσκευασία Κίνας. Οι Έλληνες καινοτομούν στο εξωτερικό και εδώ παλεύουν με τους φόρους και τη γραφειοκρατία.

Τα ξέρετε τα νούμερα της ανεργίας. Και ειδικά των νέων. Οι γρήγορες τσαπατσούλικες λύσεις κατέστρεψαν πολλές ζωές. Οικογένειες κατρακυλούν στη φτώχεια. Κοινωνικές δομές που υποστήριζαν τους αδύναμους, κλείνουν. Από τη σπατάλη περάσαμε μεμιάς στη τσιγγουνιά.

Νέοι επαγγελματίες – δουλεύουν δε δουλεύουν - πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν για ασφάλιση «μισό μισθό». Αντί να επιβραβεύουμε αυτούς που δημιουργούν, να τους δίνουμε κίνητρα να κάνουν τις δικές τους δουλειές, αναμασάμε τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες φοροδιαφυγής. Κάθε μήνα ανακοινώνεται ένας νέος φόρος ή «διορθώνεται» ένας παλιός. Παράλληλα μια ιατρική επέμβαση στην Ελλάδα θέλει 10.000€ και στη Γερμανία 100€ ενώ ένα στα τρία παιδιά δεν έχει θέση σε κρατικό παιδικό σταθμό.

Θα το έχετε μάθει. Μέχρι και στα Τίρανα άρχισαν να πηγαίνουν Έλληνες φοιτητές. Αντί λοιπόν να κάνουμε εδώ τις σχολές, δίπλα σε καλά, ισχυρά, δημόσια πανεπιστήμια, προτιμάμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στη Ρουμανία. Ο κατάλογος με τα παράλογα είναι ατέλειωτος. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουμε είκοσι στρατόπεδα. Γιατί; Πέρα από το να υπηρετούν τα παιδιά των υπουργών και των υποστηρικτών τους, σε τι άλλο χρησιμεύουν τόσα στρατόπεδα στην Αθήνα; Οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν 5,7,10 χρόνια – οι φτωχοί δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους - και οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με προφυλακισμένους.

Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στον δυτικό κόσμο. Τις περισσότερες καισαρικές. Τα περισσότερα φροντιστήρια. Και από την άλλη ανοίγουμε τα λιγότερα βιβλία, έχουμε τους λιγότερους εθελοντές αιμοδότες, τους λιγότερους πλέον, ευεργέτες. Και στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί έχει δύο τουλάχιστον συγκεντρώσεις. Κλείνουν οι συγκοινωνίες, σταματά η ζωή, για να πιέσουν ποιον; Τον υπουργό που τους βλέπει πίσω από τα φιμέ τζάμια; Πολίτες σε απόγνωση μπροστά σ' ένα κράτος κουφό. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν δεν παραβιάσεις εσύ τον νόμο κάποιος άλλος θα βρεθεί να τον παραβιάσει και θα κερδίσει απ' αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να γυρίσουμε στην αρχή και να κάνουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία. Δικαιοσύνη στα μικρά και τα μεγάλα. Δικαιοσύνη, αξιολόγηση και αξιοκρατία. Αυτό θα κρατήσει εδώ τα νέα μυαλά που σήμερα φεύγουν σαν κυνηγημένα γιατί ξέρουν ότι δουλειές στην Ελλάδα κάνουν οι «κολλητοί» και τα «λαμόγια». Αυτός ο φαύλος κύκλος όμως πρέπει να σπάσει.

Μικρότερη Βουλή και όχι άλλη μια Γερουσία όπως σκέφτονται κάποιοι τις τελευταίες μέρες. Οι πολίτες να μπορούν να ψηφίζουν εκτός από το κόμμα της επιλογής τους και τον υποψήφιο της περιοχής τους από ενιαία λίστα. Κατάργηση όλων των προστατευτικών διατάξεων που είχαν οδηγήσει στο ακαταδίωκτο των πολιτικών. Γιατί θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πολιτικοί που λογοδοτούν σήμερα στη Δικαιοσύνη, είχαν αθωωθεί και από τη Βουλή (και από τα κόμματά τους βέβαια). Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια για να πάψει επιτέλους να κυκλοφορεί το μαύρο πολιτικό χρήμα. Εδώ θέλω να κάνω μια στάση. Τις τελευταίες δεκαετίες βρισκόμαστε συνεχώς σε μια εσαεί προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση δεν τολμά γιατί υπάρχει το πολιτικό κόστος και η αντιπολίτευση δεν συναινεί γιατί «σήμερα - αύριο πέφτει η κυβέρνηση». Και από κοντά οι υποστηρικτές με τα μεγάλα πορτοφόλια. Κάποιοι τζογάρουν στην «πτώση», κάποιοι στην «παραμονή» και οι πιο χουβαρντάδες «παίζουν» σε όλα τα ταμπλό.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχω γνωρίσει από κοντά όλους τους πολιτικούς ηγέτες. Όλοι μπορούσαν μόνοι τους. Έλεγες στον ένα «βοήθα να γίνει αυτό», σου απαντούσε «όχι τώρα - όταν θα γίνω πρωθυπουργός». Άνθρωποι χωρίς κανένα δείγμα γραφής πουθενά, να τους ακούς να λένε «όταν θα έρθω στα πράγματα θα τα αλλάξω όλα». Πώς; Δούλεψες; Έχεις ανεβάσει έστω ένα ρολό μαγαζιού στη ζωή σου; Κατάφερες ποτέ κάτι μόνος σου; Όχι! Έχουν όμως το κληρονομικό χάρισμα της πολιτικής.

Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50% που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι «αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι». Πώς θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια. Όχι με την ενότητα των δικών μας, αλλά με την ενότητα των διαφορετικών.

Να δούμε τα κοινωνικά προβλήματα με τη λογική, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Μετανάστες, ναρκωτικά, σκουπίδια. Όλα αυτά σε άλλες χώρες είναι αφορμή για λύσεις, εδώ είναι αιτίες πολέμων. Οι μετανάστες δεν είναι κακοί, αλλά ούτε χωράνε όλοι. Εκτός αν τους θέλουμε επαίτες στα συσσίτια της εκκλησίας. Αυτοί που ζουν εδώ πρέπει να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές, και τα παιδιά τους στο σχολείο να σηκώσουν και τη σημαία αν το αξίζουν. Τόσο απλά. Η πρέζα έχει κυριεύσει την επαρχία. Δέκα περιοχές της χώρας - νησιά και πρωτεύουσες νομών - ζητούν εδώ και χρόνια εναγωνίως ένα πρόγραμμα υποκατάστατων, μια θεραπευτική κοινότητα. Στην Αθήνα όμως οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος από όλους θα τους σώσει (παρεμπιπτόντως: προτιμάμε να σφάζονται στις φυλακές παρά να δίνουμε μεθαδόνη στους εξαρτημένους) . Και τα σκουπίδια δεν είναι παιγνίδι κολοκυθιάς. Αντί να ανακυκλώνουμε και να κομποστοποιούμε, τα πετάμε όλα στα δάση ή στη θάλασσα. Στα ψάρια του Αιγαίου ανιχνεύονται ίχνη πλαστικού στα σπλάχνα τους. Θα κάνουμε κάτι γι' αυτό ή θα είναι ένα από τα «δωράκια» μας στις επόμενες γενεές;

Την Ελλάδα θα σώσει το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να επενδύσουμε δυναμικά και έξυπνα σε αυτά. Χώμα – γεωργία, κτηνοτροφία. Ήλιος – ενέργεια αλλά και υγεία και ευτυχία. Θάλασσα – ψάρια και τουρισμός. Αντί λοιπόν να γκρεμίσουμε γρήγορα τις ασχήμιες που δημιούργησαν οι δεκαετίες του κιτς και να φτιάξουμε έναν νέο αναπτυξιακό χάρτη, αλληλοσυγχαιρόμαστε που οι τουριστικοί πράκτορες επιλέγουν την Ελλάδα όταν καίγεται η Αίγυπτος ή η Τουρκία.

Για να φύγουμε όμως μπροστά πρέπει να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που θρέφει τα κόμματα. Το κάθε θέμα σήμερα είναι αρμοδιότητα ενός υπουργού, ενός αναπληρωτή υπουργού, 3-4 υφυπουργών, μιας ντουζίνας γενικών γραμματέων και κομματικών διευθυντών. Πρέπει επειγόντως να μειώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει από το πρόβλημα. Να αφήσουμε τους βαρύγδουπους τίτλους (υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – δηλαδή; υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ο ΟΗΕ προσωποποιημένος δηλαδή!) και να πιάσουμε δουλειά. Ο ένας στα δημοτικά και τα γυμνάσια. Ο άλλος στα πανεπιστήμια και την καινοτομία. Ο τρίτος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Και βέβαια ένας υπουργός για την ελιά και τα χωράφια. Ένας δηλαδή πολιτικός σε κάθε τομέα, μαζί με έναν τεχνοκράτη γενικό γραμματέα – οικουμενικό ει δυνατόν- με θητεία τετραετή και γενικούς διευθυντές αξιολογημένους κατά προτεραιότητα (αύριο κιόλας).

Στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα, εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Πρέπει να συγκρουστούμε με κάποιους «γέρους θείους», να σκίσουμε κάποια παλιά κιτάπια και να συντάξουμε νέα, δε θα φύγουμε όμως, ούτε θα το παίζουμε μουτρωμένοι. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Άλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό αλλά και τον σύγχρονο Έλληνα.

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα. Το αμάξι δεν έχει φρένα, δεν έχει τιμόνι, έχουμε βγει στον διεθνή αυτοκινητόδρομο και αυτά μαλώνουν αν θα ακούμε δημοτικά ή σοβιετικά εμβατήρια. Και εδώ θέλω να γίνω ξεκάθαρος. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν - φάνηκε!- να της δώσουν νέα ορμή. Ποιος να τους εμπιστευθεί; Μέχρι χθες ζούσαν μόνο για το ρουσφέτι. Οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής. Κάποιοι συμμετείχαν, κάποιοι δεν αντέδρασαν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να μας σώσουν και όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώνα. Δεν μπορούν αυτοί, που ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί αν ... επιστρέψει στο παρελθόν.

Γι' αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.

Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας; Εδώ έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους «ένα μέχρι δέκα ευρώ». Το πώς ακριβώς, θα το μάθετε τις επόμενες ώρες, απ' το topotami.gr. Προς το παρόν ετοιμάστε τα δέκα ευρώ (και όχι το ένα – ελπίζω). Και μπείτε κι εσείς στο ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, να αλλάξουμε συνήθειες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξουμε ζωή.

Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε. Τολμήστε το".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θούλη avatar
  Θούλη 26/02/2014 13:41:05

  προφανώς θέλουν να καταργήσουν τους μεσάζοντες. ίσως να είναι εισηγητική μεταρύθμιση του Ο.Ο.ΣΑ

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 26/02/2014 13:55:35

  θεοδωρακης for president !!!

 3. Νέαρχος avatar
  Νέαρχος 26/02/2014 13:56:24

  Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή ετοιμάζουν και οι ΜΚΟ από κοινού γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν σε περίοδο μόνιμης σαρακοστής.

 4. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2014 14:36:25

  Ήδη ήρθε η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ διά χειρός Κώστα Βαξεβάνη στο twitter Kostas.Vaxevanis @KostasVaxevanis now Μετά την αποτυχία της Ελιάς, οι 58 αναζητούν γνωστό δημοσιογράφο για να τεθεί επικεφαλής. Μετά την Ελιά το Μαρτινι. Δεν το πιάνει και ο δάκος

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Factorx 26/02/2014 15:07:30

   'Επρεπε να το βγάλει «Το ποτάκι», ο δημοσιογράφος/χλιδοεστιάτορας.

 5. Γιώργης Μ. avatar
  Γιώργης Μ. 26/02/2014 14:38:08

  Oπως βλέπετε το Ελληνικό "δαιμόνιο" εκμεταλλεύεται προσαρμοζόμενο την κάθε αλλαγή. Τελικά ο σταυρός προτίμησης ως δημοκρατικώτερο σύστημα εκλογής θα καταλήξει και πάλι στην προώθηση των λαμογίων που μπορούν να τον εκμεταλλευτούν καταλλήλως. Αντί των ικανοτέρων τελικά θα εκλεγούν οι "φωτογενέστεροι/ες". Ελπίζω να μην το μάθει η Τζούλια, διότι έτσι και το μάθει...είναι σίγουρα Ευρωβουλευτίνα. που θα προωθήσει την αγάπη και το δημογραφικό πρόβλημα που είναι το υπ' αριθ. 1 στην ΕΕ...

 6. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 26/02/2014 14:42:59

  ...κάθε νεο-ιδρυόμενο κόμμα ,όταν πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις , χρηματοδοτείται;... Κόμματα -κομματάκια κι αποκόμματα και μη κυβερνητικές ή μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (όλες όσες επιχορηγούνται/χρηματοδοτούνται και συντηρούνται μαζί και οι "σωτήρες/φιλάνθρωποι/εθελοντές" κατ΄ άλλα εκπρόσωποί τους από τα χρήματα των υπερ-φορολογουμενων) και όλοι οι /δημιουργοί και υποστηρικτές τους είναι οι σωτήρες... και το αύριο της χώρας καθώς θέτουν την Ελλάδα και τους πολίτες της σε τροχιά ανάπτυξης ! ... Πρέπει να το εμπεδώσουμε... "Είναι όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα είναι !..." (όπως είπε και ο αείμνηστος Ηλιόπουλος με το αμίμητο : "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!"...).

 7. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 26/02/2014 15:04:24

  Πως να μην κολήσει το μικρόβιο της πολιτικής, μετά από τον συνεταιρισμό του με γόνο αγίας οικογένειας σε εστιατόριο κρητικών γεύσεων;

  • μελιτίνη avatar
   μελιτίνη @ μελιτίνη 26/02/2014 15:14:17

   Tην συνεργασία με ΔΡΑΣΗ και ΔΗΜΑΡ ... θα την ανακοινώσει αμέσως..., ή απλά θα υποβόσκει;

 8. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 26/02/2014 15:39:04

  '' Ο βασικός μισθός των Ευρωβουλευτών είναι 7.956,87 € μηνιαίως, στον οποίο προστίθεται το αφορολόγητο ποσό των 4.299 € για διάφορα έξοδα - συνολικά λοιπόν 12.255,87 €. Εκτός αυτού οι ...''προστάτες της Δημοκρατίας'' έχουν στη διάθεσή τους 21.209 € κάθε μήνα, για τις αμοιβές συνεργατών τους στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο ή στις χώρες τους- όπου συνήθως προσλαμβάνουν συγγενείς τους (ελάτε καλέ τώρα...), με πολύ μικρότερα ποσά, παρακρατώντας αυτά που περισσεύουν για τον εαυτό τους..'' Και δεν είναι μόνον αυτά.... Για περισσότερες πληροφορίες που εξηγούν και το τεράααστιο ενδιαφέρον που αποκτά πλέον ο επικερδής αυτός ...επαγγελματικός προσανατολισμός : http://www.analyst.gr/2013/10/27/3634/ Εφόσον το αφελές πλήθος μπορεί να προσφέρει αβασάνιστα το πολύτιμο ...εισιτήριο στους ...επιφανείς αστέρες, γιατί να μη δοκιμάσουν; Πρώτη φορά θα είναι που θα αναλάβουν να ...υπερασπιστούν (με το αζημίωτο) τις τύχες της πατρίδας, οι πλέον ...άξιοι και ικανοί;

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 26/02/2014 15:48:24

  Κόμμα To ποτάμι; Ευρωπαϊστί "The Potami"; Ποιό όμως ; Άντε ένα ποτάμι, όποιο 'ναι ; Όνομα ;Πώς το λέν τον ποταμό ; Μην το λένε Ιλυσό; μην τον λένε Πηνειό ; http://www.youtube.com/watch?v=vqk39vQiYYk

 10. Aplos Politis avatar
  Aplos Politis 26/02/2014 16:14:49

  Διαισθάνομαι ότι το επιχείρημα θα ακολουθήσουν και άλλοι τηλε-αστέρες δημοσιογράφοι (Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη, Αυτιάς, Πορτοσάλτες, γιατί όχι και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κλπ. κλπ.) διότι ως γνωστόν ο Ελλην όταν διαπιστώσει ότι μία " μπίζνα " έχει " ψητό" σπεύδει να την ακολουθήσει. Οι μισοί λοιπόν Ελληνες σουβλατζίδικα & τυροπιτάδικα και οι άλλοι μισοί αρχηγοί κομμάτων!! Αχ μάνα μας Ελλάς τι κουβαλάς.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Aplos Politis 26/02/2014 22:43:37

   Ο φιλελέ Αρσένι Γιατσενούκ της Ουκρανίας δεν έχει καταπληκτική ομοιότητα με τον Μπάμπη; Babis for President, λοιπόν.

 11. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 26/02/2014 17:21:23

  Χαχαχαχα! Ετούτος μιλάμε ...διδάσκει ! Ανοίγει νέους ορίζοντες για τους επίδοξους Ευροσωτήρες. ''Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας; Εδώ έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους «ένα μέχρι δέκα ευρώ».'' Δέκα, θα λάβει σίγουρα, αλλά φοβάμαι πως δε θα΄ναι ..ευρώ. ☻

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ερωτηματική 26/02/2014 22:01:29

   Obama? Hahaha. ῾Η Oprah, ὁ Denzel Washington, καί μερικοί φτωχοί ῎Αραβες προσέφεραν κάτι παραπάνω ἀπό 5 δολλάρια, νομίζω 20δόλλαρο. :lol:

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ερωτηματική 26/02/2014 22:12:08

   ᾿Αγαπητή ᾿Ερωτηματική, Πῶς τά καταφέρνετε νά σχηματίζετε τό χαμογελαστό προσωπάκι;

   • Ερωτηματική avatar
    Ερωτηματική @ Φωτεινή 27/02/2014 11:57:35

    ☻ ☺ Στο Word, στη γραμματοσειρά Arial– εισαγωγή συμβόλων, υπάρχουν οι φατσούλες. Αν όμως βαριέστε αγαπητή Φωτεινή να το ψάξετε, κάντε αντιγραφή επικόλληση από εδώ, κρατήστε τα εικονιδιάκια σε ένα έγγραφο word και κάνετε από εκεί κάθε φορά αντιγραφή-επικόλληση στο σχόλιό σας. Καλημέρα.

 12. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 26/02/2014 17:38:56

  "Δώστε 10 ευρώ για να σώσετε τον Σταύρο Θεοδωράκη"Εάν δέχεται προκαταβολές ...εισπράττει τις "πρώτες δέκα" ....δια των δύο ανοιχτών παλαμών !....με την ίδια κίνηση που έκανε κι ο Μαυρογιαλούρος...και δεν θα είναι οι μόνες και ο μόνος,φαντάζομαι.

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 26/02/2014 17:42:15

   διόρθωση: εισπράττει τα και όχι τις πρώτα... ΥΓ: κι ας μην μου το επιτρέπουν η ανατροφή μου και η θέση μου.

 13. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 26/02/2014 17:55:08

  Θεοδωράκη βόηθα και εσύ γιατί σήμερα συνάντησα άλλον έναν Έλληνα παράφρονα που πιστεύει ότι ο Σαμαράς και η ηαρέα του πρέπει να φύγει και να έρθει ο .... Κασιδιάρης. Βόηθα μπας και μπερδευτούμε λίγο περισσότερο ώστε να μην ξέρουμε πραγματικά προς τα που να κάνουμε. Συγγνώμη, διορθώνω, ...να κάνουνε... γιατί εγώ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ: ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

 14. Aplos Politis avatar
  Aplos Politis 26/02/2014 17:58:22

  Πάντως υποσχέθηκε ότι εάν αποτύχει, θα επιστρέψει στην δημοσιογραφία... όπερ σημαίνει ότι έχει κάνει τις σωστές συμφωνίες όπως θα έκανε ένας σόφρων άνθρωπος, ε, όχι να μείνει και άνεργος τέτοια εποχή........

 15. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 26/02/2014 18:27:57

  Εδώ ακριβώς κολλάει το ''μάθαν οτι ...κοροϊδευόμαστε και πλάκωσαν κι οι ...Σταύροι!'' Κι είμαστε ακόμη στην αρχή (του τέλους). Τι άλλο θα παίξει άραγε παρακάτω;

 16. aris. aold avatar
  aris. aold 26/02/2014 18:45:34

  Τα αποτελέσματα των εκλογών για όποιον δεν εθελοτυφλεί, θα είναι σεισμός, θα διαλύσουν τα παραδοσιακά κόμματα, θα εξαφανίσουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών που πρωταγωνιστούν σήμερα, θα ταρακουνήσουν την κοινωνία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα αιφνιδιάσουν τους Ευρωπαίους. Το Πασόκ εξαφανίζεται. Η ΝΔ θα υποστεί δεινή ήττα. Ο Σύριζα θα ανέβει αλλά δεν θα έχει τα θηριώδη ποσοστά που είχαν στο παρελθόν Πασόκ και ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά ποσοστά 12 με 15% και υποχρεωτικά η αντιμετώπιση της με δικαστικά μέτρα οδηγεί σε αδιέξοδο. Ιλουστρασιόν πολιτικά πρόσωπα που σε άλλες εποχές έλαμπαν θα υποστούν διασυρμό. Η διαπλοκή γνωρίζοντας τι θα συμβεί τρέχει να πιάσει στασίδι προσπαθώντας να ελέγξει τα πρόβατα που εγκαταλείπουν μυριάδες τα παραδοσιακά μαντριά. 58, ελιά, Θεοδωράκηδες, ακόμα και λουσάτες τηλεγκόμενες στην ανάγκη θα επιστρατευθούν για να μπει χαλινάρι στο εκλογικό σώμα από κάποιους με στόχο να συνεχίσουν τις δουλειές τους. Τα βράδια των δύο Κυριακών των εκλογών θα είναι ενδιαφέροντα και συμπεράσματα θα βγάλουμε μετά τις 1 το βράδυ αφού οι ψηφοφόροι είναι αποφασισμένοι να βγάλουν ψεύτες γκαλοπατζήδες και αναλυτές.

  • Factorx avatar
   Factorx @ aris. aold 26/02/2014 19:59:35

   Με συγχωρείς Άρη, αλλά είσαι αναξιόπιστος ως φανατικός. Ενώ παλιά σκιζόσουν για τη ΝΔ ξαφνικά ανακάλυψες την μεγάλη αλήθεια και τώρα κάνεις ακριβώς το αντίθετο, λες και ζητάς εξιλέωση. Που το ξέρεις ότι η ΝΔ θα υποστεί δεινή ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει και η ΧΑ θα πάρει 12-15%; Τα χαρτιά ρίχνεις;

 17. begar avatar
  begar 26/02/2014 19:57:10

  Ε αυτός ζητάει 10 ευρώ ενίσχυση, οι σημερινοί μας έχουν φάει εκατομμύρια, χωρίς να μας ρωτήσουν. Ποιό από τα δύο είναι χειρότερο;

  • Άλυτη εξίσωση avatar
   Άλυτη εξίσωση @ begar 26/02/2014 20:38:03

   ...Και οι δύο για κορόϊδα ψάχνουν. Και οι δύο για πολύ ξύλο είναι...

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 26/02/2014 20:30:14

  Star.gr: "Αυτό θα πει Τύχη! 'Εβγαλαν τον σκύλο βόλτα και βρήκαν θησαυρό στον κήπο τους" http://bit.ly/1hzgNkB

 19. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 26/02/2014 20:54:45

  ΗΣΥΧΟ, ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ αργοκυλάει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και απαγγέλλει την αγάπη τη χρυσή Κώστα Σημίτη ... είσαι 'σύ ?

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Καβαλιώτης 26/02/2014 21:26:41

   Σιγανό το ποταμάκι, στο megάλο καναλάκι κύλαγε αργά θολό, δήθεν αντιμνημονιακό. Φιδογυριστά περνούσε πότιζε και καρτερούσε την Ελιά την καψερή, μήπως γίνει καρπερή. Μάταια η υπομονή του, η Ελίτσα εξεράθη φούσκωσε το ποταμάκι και εις την Ευρώπη εχάθη…

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ roadrunner 26/02/2014 22:50:17

    Ο τελευταίος στίχος του ποιήματος μπορεί να διορθωθεί ως εξής: "στέγνωσε το ποταμάκι στη Σκουφά, στο Κολωνάκι". Και επί τη ευκαιρία, γιατί το κίνημα να λέγεται "Ελιά" και όχι "Συκιά"; Και η συκιά μεσογειακό δέντρο είναι, χαρακτηριστικό του ελληνικού τοπίου, επιτρέπει συνειρμούς για μοδάτους αγώνες για δικαιώματα "αδικημένων ομάδων", στα οποία ο "χώρος" έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά παραπέμπει και στην ξηρανθείσα συκή του Ευαγγελίου. Με λίγα λόγια, τα έχει όλα.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ΒΙΣ 26/02/2014 23:43:00

     Δεν με πιάνεις... το "Φούσκωσε το ποταμάκι" (... και έγινε "Το Ποτάμι") είναι η εξαγγελία του κόμματος... "εχάθη" είναι γιατί κατά δήλωσή του, ο εξαγγέλλων παραιτήθηκε και θα χαθεί, από τα μιντιακά πόστα και γενικώς, χάριν της ευρωπαϊκής (λέμε τώρα) προοπτικής... Τώρα για το άλλο κίνημα, να το πουν Συκιά γιατί όχι; ... ακόμη και Αχλαδιά να το λέγανε δεν θα ήταν κακό... Μόνο η "Ελιά" όμως, έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα, να παραπέμπει συνειρμικά, (με τη διφορούμενη σημασία της), σε κάποιους τέως πρωθυπουργούς, ειδικότερα έναν, που φημολογείται ως ο αφανής ηγέτης της, που θα ήθελε να έρθει, από τα παλιά ... :-)

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ roadrunner 26/02/2014 22:58:27

    Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τί βλέπεις? Βλέπω την σκυταλοδρομία των πολιτικών πτωμάτων, βλέπω την ανησυχία των σπιθαμιαίων τσουκάτων. Βλέπω τους μέγα-πρωταγωνιστές να ενεργούν αυτόνομα, βλέπω, στο πέρα βάθος, τον κυρ Κώστα -με τ' όνομα. Βλέπω Πενήντα και Οκτώ -φούσκωσ' η κύστη, πελάτες δεν βλέπω -μονάχα τον Μπίστη. Βλέπω Καψή, τον Παντελή, Ευρώπας να ορέγεται, βλέπω ελιές σιχαμερές -ουδείς τις γεύεται. Βλέπω Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη, να καβαλάει το μαρκούτσι, Βλέπω τον Βάγγο,να τρώει ελιές χωρίς κουκούτσι. Βλέπω, θολά, στον Πρετεντέρ' το φως της πίστης, τα φώτα σβήσαν -μας έμειν' o Μπίστης.

 20. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 26/02/2014 22:09:26

  Θά τοῦ δωθῆ καί Εὐρωπαίκό βῆμα νά ὑπερισπισθῆ τά δικαιώματα τῶν φτωχῶν λάθρο! ῎Εχει εὐεσθησίες ὁ Σταῦρος, χιχιχι.

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/02/2014 22:41:44

  Κείμενο για γέλια, γεμάτο αφόρητες κοινοτυπίες, έκθεση ιδεών με πινελιές "δημοσιογραφικού συναισθηματισμού". Λυπάται τον κόσμο που περιμένει στις ουρές των λεωφορείων (τα οποία ο ίδιος ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία 20 χρόνια). Μα η λύση, αγαπητέ Θεοδωράκη, δεν είναι να μπουν και άλλα λεωφορεία στη γραμμή, η λύση είναι, καλέ μου "εστιάτορα", να αγοράσουν 4χ4 να μετακινούνται με αυτό. Απορώ πώς δεν το σκέφτηκες, τόσο έξυπνο παιδί που είσαι....

 22. Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
  Συντηρητικός Δημοκράτης 26/02/2014 22:59:55

  Το θέμα δεν ειναι το κόμμα του κύριου Θεοδωράκη, το θεμα ειναι οτι το κομμα της ΝΔ μπορει να φτάσει σε ποσοστά το κόμμα Θεοδωράκη ! Κύριοι της ΝΔ συνέλθετε ! Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ! Τα ποσοστά του 2012 θα μοίζουν θρίαμβος μπροστά σε αυτα που έρχονται ! Οι μνημονιακές πολιτικές εχουν στείλει τον κόσμο στα άκρα ! Το ενα άκρο, το αριστερό ΗΔΗ ειναι στο κατώφλι της εξουσίας ! Ενω το άλλο ακρο το δεξιό ολο και φουντώνει ! Ο κόσμος εχει εξαγριωθεί ! Η παράταξη βαίνει σε βέβαιη συντριβή το Μάιο ! Αν το πήρατε απόφαση να παραδώσετε την εξουσία στα άκρα πείτε μας να το ξέρουμε. Δε θα βρείτε ούτε τη ψήφο αν συνεχίσετε έτσι !

 23. panas avatar
  panas 26/02/2014 23:18:29

  Συμπαθητικός ο Θεοδωράκης και ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του. Είναι αυτό που λέμε "μετρημένος" κάτι που λείπει κραυγαλέα από την πολιτική σκηνή. Αναφέρεται στις ανάγκες και την οπτική των νέων, θέματα που ξεχνούν όλα τα υπόλοιπα γερασμένα κόμματα. Τι να πω. Μακάρι να φάνει ελπίδα από αυτή την κίνηση. Όσοι σπεύδουν με αντανακλαστικά κομματικής νομιμοφροσύνης να λοιδωρήσουν, ας σκεφτούν πως οι αυτοδυναμίες τελείωσαν, αφού δεν υπάρχουν αρκετά δανεικά για πολλά ρουσφέτια. Που περιμένουν να βρουν τις συνεργασίες; Στον Βενιζέλο ή σε κάποια Αυγή; Μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
   Συντηρητικός Δημοκράτης @ panas 26/02/2014 23:51:56

   Είσαι σίγουρος οτι οι αυτοδυναμίες τελειώσανε ??? Γιατι εμένα κάτι μου λέει οτι με τα λάθη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πιθανόν να δούμε το ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο και να τρίβουμε τα μάτια μας !!!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Συντηρητικός Δημοκράτης 27/02/2014 00:02:03

    Αν άλλαζε αρχηγό ο Σύριζα μπορεί.. αλλά όσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο στοιχειωδώς νοήμων και ψύχραιμος ψηφοφόρος, δεν θα εμπιστευτεί το μέλλον των παιδιών του, στον Τσίπρα, που ευχόταν να είχε γίνει η Ελλάδα, Αργεντινή !

    • Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
     Συντηρητικός Δημοκράτης @ roadrunner 27/02/2014 00:56:04

     Κι όμως θα τον εμπιστευτεί, κι αυτο απο λάθη των παραδοσιακών αστικών κομμάτων. Πολύ φοβάμαι οτι το Μάιο τα αποτελέσματα θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας. Όχι μόνο απο ΣΥΡΙΖΑ αλλα και απο ΧΑ. Το να το αρνούμαστε ή να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε είναι λάθος, το θέμα ειναι να δούμε την αλήθεια και να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε !

 24. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 26/02/2014 23:43:52

  απο εστιατορας κατεληξε αστειατορας.

 25. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 27/02/2014 08:18:10

  Καλύτερα δεν είναι άμα είναι να δώσουμε 10 €, να τα δώσουμε για να σωθεί η φώκια monahus manahus που είναι και πολύ πολύ πιο συμπαθητική; http://www.youtube.com/watch?v=OP-yZtirQJQ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.