#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2014 13:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δώστε ό,τι έχετε»«Δώστε ότι έχετε», είναι το σύνθημα της κυβέρνησης στους οφειλέτες σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα διότι ο Απρίλιος πλησιάζει και πρέπει το πλεόνασμα να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Μετά την πρόσκληση Θεοχάρη σε όσους χρωστούν να δίνουν ακόμη και 20-30 ευρώ προκειμένου να μην «σκάνε» οι οφειλές τους, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να κάνει νέα διευκόλυνση. Ετσι, παρατείνεται για τρεις μήνες η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης που ισχύει για τους ενήμερους οφειλέτες.

Οι υπαγόμενοι στη ρύθμιση δανειολήπτες δε θα καταβάλλουν δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματός τους.

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να διευκολύνει όσους προσπαθούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, σε ποσοστό 80%.

Η προσπάθεια του ΥΠΑΝ επικεντρώνεται στους δανειολήπτες που έχουν βιώσει μείωση του εισοδήματός τους άνω του 20% σε σχέση με το 2009 και έχουν καθαρό εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους ανέργους με μηδενικό εισόδημα ή μόνον το επίδομα ανεργίας, αποκτούν δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για χρονικό διάστημα έξι μηνών, συνεχόμενο ή τμηματικά προστιθέμενο.

Τέτοιες ρυθμίσεις θα έρχονται συνεχώς αφού πλέον η λογική είναι να μαζευτεί χρήμα έστω κι αν είναι ευρώ – ευρώ. Και με τους Ελληνες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους, είναι σίγουρο ότι οι διευκολύνσεις και η τακτική αυτή μπορεί να αποδώσει. Ασχετα αν το κράτος έχει μετατραπεί σε... δοσατζού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 15/01/2014 13:43:18

  Αντε να δώσουμε ότι έχουμε και ότι δεν έχουμε να υπερκαλύψει ο κύριος Χάρης Θεοχάρης το πλαφόν και να πάρει το bonus!!!
  Θα ήθελα να πω ότι είμαστε αξεπέραστοι σε αυτά που σκαρφιζόμαστε για να ευεργετήσουμε τους ημέτερους. Και ρωτώ είναι παραγωγική η δουλειά του Χάρη και αφορά μόνο το πρόσωπό του? Γιατί να πάρει λοιπόν bonus ο γραμματέας μόνο? Μετά αναρωτιούνται εκεί στην κυβέρνηση τι έχουν τα έρμα και ψωφάνε κοινώς αυτά μαθαίνει ο κόσμος και έχει λακίσει.

 2. kritwn avatar
  kritwn 15/01/2014 14:12:54

  Και γιατί παρακαλώ αυτό δεν γίνεται κι επίσημη πολιτική του κράτους; Χρωστάς ένα ποσό; Πλήρωσε όσα θέλεις κάθε μήνα και στο τέλος του έτους θα προσαυξάνεται το χρέος με ένα ΛΟΓΙΚΟ επιτόκιο ώστε να μην χάνει και το κράτος τα χρήματα. Όπου λογικό έως 6%. Όταν τα επιτόκια δανεισμού είναι στα τάρταρα δεν μπορείς να ζητάς τοκογλυφικά επιτόκια.

  Έτσι και τον κόσμο διευκολύνεις και τα λεφτά σου διασφαλίζεις.

  Αντ' αυτού έχουμε εγκυκλίους και κόντρα εγκυκλίους και φαραωνικούς διακανονισμούς και κόσμο που θέλει να πληρώσει αλλά δεν βγαίνει με τις δόσεις που ορίζει ο Θεοχάρης και γίνεται ένα απίστευτο μπάχαλο ενώ ενδιάμεσα η κυβέρνηση εισπράττει πολύ μεγάλη φθορά εκεί που πονάει, δηλαδή στη βάση της κοινωνίας.

 3. VVV avatar
  VVV 15/01/2014 15:30:16

  http://www.youtube.com/watch?v=G-CKywL2uuw

 4. θηραία avatar
  θηραία 15/01/2014 17:31:28

  Με δηλώσεις σαν κι αυτή του Θεοχάρη…” δώστε ότι έχετε έναντι..., για τους φόρους που χρωστάτε, αλλά κάτι τέτοιο δεν σας προστατεύει από κατάσχεση..”, προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιος πάει να τρελάνει ποιόν!

  Μπορούν να συσκεφτούν και να βγάλουν ΜΙΑ συγκεκριμένη ανακοίνωση, χωρίς 300 ερμηνευτικές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ του αποπροσανατολισμού;

  ...εκείνη την πρόταση για εκχώρηση ακινήτου έναντι οφειλών προς το δημόσιο,
  τι έγινε, ακόμη την εξετάζουν;

 5. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 15/01/2014 19:45:27

  Μονίμως ζητάνε από τα συνήθη κορόιδα ....
  Αυτούς που έχουν είτε είναι στις λίστες είτε δεν είναι και συνεχίζουν ν'αποκτούν εις βάρος των υπολοίπων δεν τους αγγίζουν ....Γιατί άραγε;...
  Κανείς απ'όλους αυτούς δεν πλήρωσε και δεν πληρώνει αυτά που του αναλογούσαν και αναλογούν, πραγματικά. Πόσες περικοπές και υφαρπαγές /ληστείες ζωών και κόπων έγιναν και γίνονται ακαριαία απ'τους σωτήρες.....
  Πληρώνουν οι εξαθλιωμένοι και όλοι οι ξεδιάντροποι τους περιγελούν.... Μήπως τελικά, αυτοί είναι για λύπηση, παρ' όλα τα επιτεύγματά τους; ....
  Και φυσικά οι υπαλληλίσκοι πολυτελείας που να αντιληφθούν τί συμβαίνει με τους παχυλούς μισθούς και προνόμια που απολαμβάνουν έναντι των εξαθλιωμένων...αφού αυτοί απλώς υπηρετούν τους εντολοδόχους τους.
  Γιατί τα ταμεία δεν γεμίζουν από τα κλεμμένα και ανατοκισμένα τόσων ετών;
  Γιατί θα πρέπει να εξαθλιωνόμαστε ; Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αύριο;
  Η ανθρώπινη ζωή είναι γι' αυτούς στόχος και κάθε απώλεια είναι γι' αυτούς extra bonus.....
  Τόσοι άνθρωποι νεκροί, άλλοι ετοιμοθάνατοι και οι ζωντανοί καταδικασμένοι...
  "Δώστε ό, τι έχετε, δώστε, γιατί είναι αχόρταγοι "....

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 15/01/2014 20:27:20

   και τα τοκογλυφικά επιτόκια τρέχουν και σφίγγουν τα κορόϊδα με μισθούς και συντάξεις χαρτζηλίκια...Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επιτόκια σ'αυτούς ( γιατί δεν το έπραξε για όλους....)που κατέκλεψε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες περικοπές και υπερ-φορ/ση το ίδιο το κράτος. Επιβάλλεται να τρέχουν να μαζέψουν από τα κλεμμένα και τις αποδόσεις(τόκους ) τους! Αλλά ποιός και για ποιό λόγο(....) θα κυνηγήσει τον κλέφτη όταν τον προστατεύει και υπερασπίζεται υποκρινόμενος ότι δεν τον βλέπει; Ποιός φταίει περισσότερο ο κλέφτης ή αυτός που τον προστατεύει και υποστηρίζει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.