#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2009 15:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώστε το ΤΕΜΠΕ στα Δημόσια Ταμεία

Είναι δυνατόν, κύριοι της κυβέρνησης, να μου λέει φίλος, μεσαίο στέλεχος τράπεζας, ότι ο τάδε, ήρθε και πήρε την επιταγή του από το ένα ταμείο μέσω ΤΕΜΠΕ με μηδενικό επιτόκιο δανεισμού - 45.367 ευρώ - και περπάτησε λίγα βήματα μέσα στην τράπεζα και ήρθε στο άλλο ταμείο για να την... καταθέσει με 5% επιτόκιο;

Δεν έβαλε ο αθεόφοβος ούτε τα ...7 ευρώ στην αγορά!!!

Και φυσικά το ίδιο ακριβώς έγινε και γίνεται, σε πελάτες τραπεζών σε όλη την Ελλάδα!

Διότι τις τράπεζες, δεν τις ενδιαφέρει να ρίξουν ....άτοκο χρήμα στην αγορά, αλλά το πώς θα μεγαλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο το δικό τους κέρδος!

Και μάζεψαν όλο το «χαρτί» οι τραπεζίτες, έδωσαν ένα 3, ένα 4 και ένα 5 τοις εκατό στους δικαιούχους του ΤΕΜΠΕ και καρπώθηκαν τη διαφορά του 6, του 8 μέχρι και του δέκα πέντε τοις εκατό, που πληρώνει ο άτυχος δανειολήπτης επιχειρηματίας ή ο εργάτης, ο έμπορος και γενικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!

Τόση ανοησία στα μυαλά μιας κυβέρνησης, δε νομίζω να έχει συγκεντρωθεί ποτέ!

Πεθαίνει ο μικρομεσαίος  και το κράτος αντί να τον βοηθήσει με το ΤΕΜΠΕ και να ρίξει χρήμα στην αγορά, βάζει την όλη διαδικασία να γίνεται μέσω τραπεζών και όχι μέσω των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...

Πάρτε το ΤΕΜΠΕ από τις τράπεζες και δώστε τη διαχείρισή του στα Δημόσια Ταμεία.

Να σταματήσει αυτός ο ραγιαδισμός απέναντι στους τραπεζίτες τώρα!

Μπας και σωθεί καμιά επιχείρηση...

isnogood

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/03/2009 15:58:28

  Και ποιός έχει όρεξη να στήνεται με τις .... μέρες στις ουρές των ΔΟΥ;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/03/2009 15:59:19

  είχα ένα φίλο που έλεγε "καλές οι γυναίκες, αλλά σαν μια καλοταβηγμένη κλπ"...

  ποιός παλαβός θα πάρει τσάμπα χρήμα και θα το χώσει σε κακές δουλειές. Καταλάβετέ το σύντροφοι δεξιοί, αριστεροί και πασόκοι. ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Ελεημοσύνη σε ημέτερους, με κόστος το διοικητικό τους.

 3. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 21/03/2009 17:22:23

  Το γραφείο κηδειών δεν μπορεί από τη φύση του να μετατραπεί σε παιδικό σταθμό. Ειδικά τη στιγμή, που όλοι οι νεκρόφυλοι μαζεύτηκαν γύρω από το μωρό της Ροζ-Μαρίτσας.

 4. tony avatar
  tony 21/03/2009 17:23:26

  Η ίδια η ύπαρξη του ΤΕΜΠΕ είναι ποινικό αδίκημα.
  Εαν το κράτος ήθελε στα αλήθεια να εγυειθει δάνεια στους επιχειρηματίες θα τα συνέδεε απλά με τον φόρο εισοδήματος.Την πρώτη φορά που άκουσα στο εμπορικό επιμελητήριο για τη δημιουργία του ΤΕΜΠΕ αυτό ακριβώς είπα.Η ίδια η ύπαρξη του ταμείου είναι κλοπή.
  Αλλα δεν πειράζει.
  Ας κλέψουν όσο μπορούν,ας μην αφήσουν τίποτα όρθιο,λίγες οι μέρες τους.
  Μόνοι τους σκάψαν τους λάκκους τους.Η πορεία τους δεν είναι πλέον αναστρέψιμη.
  Ίσως τώρα ίσως μετά από πέντε χρόνια.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/03/2009 17:28:50

  @4 Tony Άντε και έφυγαν αυτοί, σκέφτεσαι ποιοί θά`ρθουν; Μπρρρρρ.....
  Τουλάχιστον να αναλάβει υπουργείο η Εύα, να γελάμε κάπως διότι αλλιώς με Άκη, Χάρη, Μιλένα και λοιπούς έντιμους πάμε για μετανάστευση. Εγώ θα χτυπήσω Τσετσενία ή Καζακστάν. Θα προσαρμοστώ πιο εύκολα εκεί παρά στην Δ. Ευρώπη λόγω Ελληνικής εμπειρίας....

 6. ataktos avatar
  ataktos 21/03/2009 17:56:38

  Γιατί με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο από Κοζάνη όλα μαντάρα ….

 7. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 21/03/2009 20:57:18

  Εσυ strange οταν θα ελθουν ""οι αλλοι'' να πας στην ακτη του ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ για να μας αφησεις ησυχους και να ηρεμησεις και συ γιατι με ''αυτους'' σε βλεπω πολυ ανησυχο!!!Αντε και να μας γραφεις!!!!!!

 8. αρχαίος avatar
  αρχαίος 21/03/2009 21:51:14

  Αδέρφια, τα λεφτά του ΤΕΜΠΜΕ θα επιστραφούν μέχρι τελευταίας δεκάρας.Απλά το ΤΕΜΠΜΕ εγγυάται το 80% ενώ για το υπόλοιπο 20% οι τράπεζες θα σκαρφιστούν κάθε τρόπο για να το εισπράξουν.Στη συνέχεια και αν δεν πληρωθούν από τους δανειολήπτες θα βεβαιωθούν στη ΔΟΥ και θα εισπραχθούν με αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ). Γι αυτό οι Τράπεζες είναι ζόρικες, όσον αφορά τη αξιολόγηση τους και το τελικό τους οκ.Καλά ξεμπερδέματα

 9. boom avatar
  boom 21/03/2009 22:29:46

  Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ...

  Η κυβέρνηση που καθοδηγεί και σιγοντάρει την κατάσταση, και οι Τράπεζες που λεηλατούν, ακόμα παραπέρα, τα ήδη εξαθλιωμένα κουφάρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι οι πρωτα-γωνιστές του πιο ανάλγητου πολιτικοκοινωνικού παιχνιδιού, το οποίο εξελίσσεται στις μέρες μας.
  Αναγνώρισαν, στα λόγια, τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και εξάγγειλαν την δανειοδότησή τους μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με δάνεια μέχρι 300.000 €, άτοκα, (επιδότηση από το κράτος) και χωρίς διασφαλίσες, (εγγύηση κράτους 80%, Τράπεζα 20%).
  Δόθηκαν κάποιες χιλιάδες δανείων – περίπου 15.000 – κύρια από την Αγροτική, αρχικά και Εθνική αργότερα. Το σύνολο των επιχειρήσεων ; ΄Ισα με 800.000 !...

  Από τις αρχές Μαρτίου η στρόφιγγα έκλεισε : τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ δίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο μετά από παρέμβαση γραφείου, γαλάζιου πολιτικού ή πολιτευτή…

  Τα βαμπίρ του συστήματος, οι Τράπεζες, λειτουργώντας, άμα λάχει, και ως ύαινες, έχουν πέσει πάνω στους φουκαράδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες : δεν μπορείς να πάρεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ ; Ιδού, πάρε όσα θέλεις, από μένα αλλά, με επιτόκιο 6,5%, που εύκολα φτάνει και ξεπερνάει το 9% (!), και πλήρη διασφάλιση, δηλαδή 150%, με υποθήκες ακινήτων ή κατάθεση μεταχρονολογημένων επιταγών !...

  Στο παιχνίδι και οι «Εφιάλτες» της περίπτωσης, (ΕΒΕΑ), που μεσουρανούσης της διαδικασίας ΤΕΜΠΜΕ, πήγαιναν κι έκαναν συμφωνία με ιδιωτική Τράπεζα, η οποία δεν έδινε ΤΕΜΠΜΕ, αλλά δικό της προϊόν, φυσικά με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω.

  Η έλλειψη εναλλακτικής λύσης, κάνει το θύμα ευάλωτο !...

  Το μεγαλύτερο έγκλημα ομαδικού βιασμού, με τα περισσότερα θύματα στην παγκόσμια ιστορία : 785.000, περίπου, μικρομεσαίους επιχειρηματίες !!!

  Και οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, απτόητοι και ατιμώρητοι, συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο. Ως πότε ;

  www.logoplokies.blogspot.com

 10. Greek Rider avatar
  Greek Rider 21/03/2009 22:45:03

  Επιβεβαιώνω και εγώ αυτά που γράφετε για το ΤΕΜΠΜΕ. Το είχα δει να συμβαίνει από τότε που ξεκίνησε το σύστημα αυτό: ΤΕΜΠΜΕ Κομπίνες (Greek Rider)

  Μεγάλη αλητεία να πληρώνει ο φορολογούμενος τους τόκους του εύπορου επιχειρηματία καθώς την προσπάθεια ενίσχυσης των καταθέσεων των τραπεζών!

  Αν θυμάστε έλεγαν στην αρχή ότι δεν θα έφτανε το 1ο πακέτο. Μετά το ΤΕΜΠΜΕ βρήκαν και άλλο τρόπο ενίσχυσης...

  Αυτή η ιστορία να παίρνει κάποιος χρήματα με επιχορηγούμενο επιτόκιο από εμάς και μετά να πηγαίνει στο διπλανό ταμείο για κατάθεση προθεσμίας είναι τρομακτικό για το που πάμε. Και ελάχιστοι το έχουν καν σχολιάσει.

 11. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 22/03/2009 10:50:08

  Το βασικό (και μοναδικό αρνητικό πλεόν) επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι κάποιοι επιχειρηματίες παίρνουν το δάνειο και το βάζουν στην τράπεζα χωρίς να το καταναλώνουν άμεσα, δεν αποτελεί, μεμπτό σημείο του προγράμματος.

  Αποτελεί τον ορισμό του πλαφόν (για όσους καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό). Αυξάνουν το πλαφόν τους...άρα και την ασφάλειά τους σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και ανασφάλεια. Που βρίσκεται το κακό σ'αυτό? Γιατί πρέπει να αναμένομε άμεση κατανάλωση του δανείου?

  Δεδομένης της μακράς διάρκειας της κρίσης ο επιχειρηματίας ξέρει καλύτερα από όλους μας το πότε χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Το αν θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα σήμερα ή αύριο, σε 1 μήνα ή σε 1 χρόνο, δεν σας αφορά. Αφορά αυτόν.
  Δεν του δίνουν άλλωστε το δάνειο για 3 βδομάδες αλλά για 3 χρόνια...τυχαία άραγε?

  Οι φίλοι σας που δουλέυουν στην τράπεζα θα σας έχουν πει φυσικά και για τις μαζικές μειώσεις του πλαφόν που υποχρέωσαν ξαφνικά τους πελάτες τους, το στραγγάλισμα της ρευστότητας στην αγορά που αυτοί επέβαλαν και για την ξαφνική απαίτηση για εγγυήσεις κλπ κλπ.

  Θα σας είπαν φυσικά και για τα κακέκτυπα του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ -γιατί το αντιγράφουν αφού δεν είναι καλό?- που ανέγγειλαν επιμελητήρια με συγκεκριμένη τράπεζα χωρίς επιδότηση επιτοκίου φυσικά και χωρίς κάποια επισημη διαδικασία επιλογής της τράπεζας (περίεργα αβανταδόρικα παιχνίδια).

  Επίλογος: 2 δισεκατομύριο ευρώ σε 20.000 επιχειρήσεις σε 2,5 μήνες. Τα στοιχεία τα λένε όλα.

  ...αλλά όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!!!

 12. isnogood avatar
  isnogood 23/03/2009 11:57:51

  @ ΔΙΚΑΙΟΣ

  Όταν δίνουν χρήμα σε επιχειρήσεις που ΔΕΝ το χρειάζονται, γιατί απλά είναι βιώσιμες, τότε πάει ο επιχειρηματίας στην τράπεζα που του κάνει τη ...δελεαστική προσφορά και ...κλειστά για ένα χρόνο!
  Τι μας λές τώρα...
  2δισ σε 20.000 επιχειρήσεις!
  Δωράκια στις τράπεζες είναι τα περισσότερα!!
  Μπορείς να με πεις πόσες επιχειρήσεις είχαν πραγματικά ανάγκη το ...επιδοτούμενο ΤΕΜΠΕ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.