#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2011 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώρο-άδωρο το "πόθεν έσχες" για τα ακίνητα χωρίς μείωση συντελεστώνΣε αναστολή έως τα τέλη του 2013 τελεί το πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση οποιοδήποτε ακινήτου ακόμη και για την κατασκευή πισίνας ανακοίνωσε χθες  το υπουργείο Οικονομικών

'Ετσι, η «Κυβέρνηση» ακολουθεί με μεγάλη καθυστέρηση και άλλη προτροπή του antinews, διατυπωμένη πριν από ... ένα χρόνο

Μόνο που στην ανοησία τους δεν βλέπoυν το δάσος και ασχολούνται με δέντρα.  Βεβαίως και δεν πρέπει να υπάρχει πόθεν έσχες, αλλά λείπει το Νο 1 συστατικό:  Μείωση συντελεστών (και εξόδων).

Αν και το μέτρο έχει από πολλούς υποστηριχθεί ότι θα μπορέσει να αυξήσει τις συναλλαγές στην κτηματαγορά και να σώσει την οικοδομή, εντούτοις υπάρχουν και πολλές ενστάσεις που η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της παραμέρισε. Η απουσία ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων για παράδειγμα μπορεί να μετατρέψει την αγορά ακινήτων σε πλυντήριο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες όπως ναρκωτικά, εμπόριο όπλων κ.λπ.

Ειδικά σε περιοχές που κάνουν πάρτι οι Ρώσοι όπως στη Χαλκιδική, ήδη γίνεται ο χαμός με αγοραπωλησίες εκτάσεων ακόμη και σε δασικές περιοχές.

Επίσης, το να αίρεται το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας να το καταλάβουμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει και μια κοινωνική ευαισθησία αν και αφορά κατά κύριο λόγο λεφτάδες που δεν έχουν πώς να κρύψουν τα μαύρα τους.

Αλλά γιατί να μην υπάρχει έλεγχος για αγορά εξοχικών, καταστημάτων ή γραφείων; Αν το μέτρο αποδώσει στην ημιθανή κτηματαγορά θα κριθεί σύντομα. Αν η Ελλάδα γίνει πλυντήριο επίσης θα κριθεί. Ας προσέξει όμως η κυβέρνηση μη διαλυθούν τα πάντα και κάθε καρυδιάς καρύδι έρχεται και ξεπλένει χρήμα στη χώρα μας. Το πρόσκαιρο όφελος δεν είναι ποτέ καλό και για το μέλλον του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas Dimitriou avatar
  Kostas Dimitriou 18/08/2011 13:04:30

  Έτσι όπως είναι το μέτρο, είναι ημιμέτρο...
  Θα αποδώσει μόνο για τις περιπτώσεις που έχει κάποιος ήδη χρήματα.

  Μέτρα σε κατεύθυνση αναπτυξιακή θα ήταν τα εξής:

  Εντάξεις σε σχέδιο πόλης περιοχών.
  Αναμόρφωση συντελεστών δόμησης προς τα πάνω , όπως και το ύψος των κτισμάτων.
  Δραστική μείωση συντελεστών φόρων, τελών, συμβολαιογραφικών αμοιβών, δικηγορικών αμοιβών, τελών υπέρ τρίτων και φυσικά και στους σχετικούς πίνακες για τα ελάχιστα στο ΙΚΑ.

 2. deldio avatar
  deldio 18/08/2011 19:00:22

  Είναι που θέλει τάχα μου να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Κυνηγάει το ΣΔΟΕ με το ντουφέκι όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις, κομμωτές, αστρολόγους, μεγαλογιατρούς, σαλεπιτζήδες, χαρτούρα στους κλαρινιτζήδες στα πανηγύρια κλπ και από την άλλη στο όνομα της ανάπτυξης προτρέπει να φέρουν τα λεφτά τους από το εξωτερικό για νόμιμο ξέπλυμα οι έμποροι ναρκωτικών, οι σωματέμποροι, οι Μαντέληδες, οι Τσοχατζόπουλοι, οι κραγμένοι φοροφυγάδες και γενικά όλο αυτό το αγλάισμα των "πατριωτών". Ότι δηλ. είχε κάνει και ο Αλογογκούφης. Δεν πάτε να χαθείτε ρε...

 3. slooth avatar
  slooth 18/08/2011 19:53:07

  Η κυβέρνηση ξέρει από κουτουπονηριές. Ο λαός δεν ξέρει. Θάρθουν μετά οι φωστήρες και θα τα πάρουν διπλά και τριπλά. Φόροι στα ακίνητα, αύξηση αντικειμενικών αξιών, εξίσωση αντικειμενικών τιμών και εμπορικών τιμών. Τους έχουμε μάθει. Δεν μας ξεγελούν. Αυτό έκαναν και με την τελευταία απόσυρση των αυτοκινήτων. Όσοι την πάτησαν και αγόρασαν αυτοκίνητα πάνω από 1900 κυβικά έρχεται τώρα η κυβέρνηση και τους τα παίρνει χοντρά. "Φέρτε μου βλάκες" όπως έλεγε και η γνωστή ελληνική ταινία.

 4. fumantsou avatar
  fumantsou 18/08/2011 20:28:43

  Ας γίνει επιτέλους η περιπέτεια που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια απαρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα. Μια νέα εποχή που θα έχει γερά θεμέλια στην πιστή εφαρμογή εκ μέρους της πολιτείας των νόμων και στην πιστή τήρηση των νόμων εκ μέρους των πολιτών. Επιτέλους αν είναι να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο με τα διάφορα τερτίπια τύπου νομιμοποίηση αυθαιρέτων, η οποία ουσιαστικά είναι νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας, άρση του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας , την οποία όπως και τη δει κανείς είτε από την πλευρά του μαφιόζου που επιθυμεί να ξεπλύνει χρήματα είτε από την πλευρά του φοροκλέπτη ελευθεροεπαγγελματία είναι νομιμοποίηση προϊόντων εγλήματος - η φοροδιαφυγή αν δεν κάνω λάθος είναι έγκλημα και μάλιστα υπό προϋποθέσεις κακούργημα-προτιμώ την μικρά και φτωχή Ελλάδα των εντίμων Ελλήνων και όχι την ξιπασμένη μικροαπατεώνισα πατρίδα. Για αυτό αγαπητοί του Antinews εάν είναι να αισθάνεστε ικανοποίηση όταν η αγωνιούσα κυβερνητική πλειονοψηφία ασπάζεται τέτοιου είδους προτάσεις σας και από την άλλη να ζητάτε κυβερνητική αλλαγή τότε μάλλον είστε βαθειά νυχτωμένοι και οπωσδήποτε δεν αποτελεί ο εκλεκτός σας εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η κοινωνία απαιτεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε όλα και πάνω από όλα στις θυσίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.