#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώρα-στο ΠΑΣΟΚ -φέρουσαΜε έμβλημα την ελιά το κόμμα της Ντόρας.

Τακτικό λάθος. Με τη φέτα θα είχε μεγαλύτερη απήχηση. Άσε που περνά και το μήνυμα του λευκού, άσπιλου και αμόλυντου. Εκτός αν ξινίσει…

Όπως ανέφερε η Δώρα -στο ΠΑΣΟΚ -φέρουσα, το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο, τονίζοντας πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα, καθώς και ότι πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία.

Τρία σε ένα: σαμπουάν,  κοντίσιονερ και νερό για ξέβγαλμα. Ιδεολογική σαλάτα. Τόση ανεξαρτησία που επιδιώκει εκ προοιμίου τη συνεργασία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης (με αυτούς μέχρι και τον Λευκό Οίκο καταλαμβάνεις), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης (και πρώην Ταύρος), οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός (από την ταινία ο καλός, ο κακός και ο άσχημος), ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης ( μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης, γνωστός και ως τυπάρας έχει απήχηση) και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης, σε ρόλο μάλλον συνδετικού κρίκου, μεταξύ των όμορων μνημονιακών δυνάμεων.

Από τους γόνους των οικογενειών μόνο η κα Καλαντζάκου αναφέρθηκε ως παρούσα. Ούτε κίνημα νεποτισμού δεν θα είναι η νέα κίνηση; Που είναι τα τζάκια;

Αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές και αξίες της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», σημείωσε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην περιοχή του 20%.

Το μνημόνια που ψηφίσατε κύρια Μπακογιάννη έχει τέτοια πρόνοια; Μάλλον δεν έχει, οπότε κατεβάστε τους φόρους στο 2% . Το ίδιο είναι. Ο λαϊκισμός στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Επεσήμανε ακόμη ότι το νέο κόμμα επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και τη συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Στη συνεννόηση σας έχει προλάβει ο Καρατζαφέρης. Μη σας κατηγορήσει ότι του αντιγράφετε και το πρόγραμμα

Και  μια επισήμανση: η απογραφή έδειξε ότι η πλειοψηφία των ΔΥ εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Υγεία και την Παιδεία. Άρα παρατάμε αυτούς τους τομείς ως αναχρονιστικούς.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως το κόμμα της θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και υπογράμμισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου.

Άλλωστε όλη η πολιτική της διαδρομή χαρακτηρίζεται από την διαρκή σύγκρουση με τα οργανωμένα συμφέροντα και τα νοσηρά φαινόμενα του δημόσιου βίου. Η Ελληνίδα Εβίτα Περόν που δήλωσε παρών.

Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα: «Έχω και εγώ αλλάξει, διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς».

Αυτό δεν είναι αυτοκριτική, είναι αυτομαστίγωμα. Μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Άλλωστε, ως υποστηρικτής των εκλογών το 2009, βοήθησες τη χώρα να απαλλαγεί  μια ώρα αρχύτερα από την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Ή έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία» ανέφερε.

Κρύβετε όμως τόσο επιμελώς τις διαφωνίες σας με τα μέτρα. Προτείνω γκάλοπ: Αναφέρετε ένα μέτρο της κυβέρνησης με το οποίο διαφωνεί η κα Μπακογιάννη. Αν βρεθεί μία σωστή απάντηση, στο επόμενο μπαϊράμι, θα προσευχηθώ μαζί με τους μουσουλμάνους

Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το Μάρτιο.

Οι μετεωρολόγοι πλέον θεωρούν ότι η χιονόπτωση τον Μάρτη είναι βέβαιη.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 23/11/2010 15:20:59

  Μερικες ... μη χιουμοριστικές σκέψεις για το θέμα "Εν όψει του κόμματος Μπακογιάννη" 20/11 και "Η κ Μπακογιάννη και ο "λύκος" 23/11 στο http://firiki2010.wordpress.com/

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 23/11/2010 15:31:51

  Η Ντόρα έχει τελειώσει πολιτικά αλλά δεν το έχει καταλάβει. Το θέμα είναι η ΝΔ να πάρει μπρος και να ανέβει. Το κόμμα ακόμα πάσχει τόσο σε οργάνωση όσο και σε πρόσωπα. Ο Σαμαράς γύριζε ΜΟΝΟΣ όλες τις περιφέρειες προεκλογικά, με κλεισμένο λαιμό και δεμένο χέρι και τα 'μεγαλοστελέχη' κάθονταν και κοίταζαν!!! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ή θα ξυπνήσουν ορισμένοι, ή θα πάνε σπιτάκι τους. Τελεία. Η βάση για ακόμα μια φορά να δώσει τη λύση και να βγάλει τον πρόεδρο από τα διέξοδα..Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορούν να περιμένουν...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 23/11/2010 15:32:30

   ...αδιέξοδα...

 3. one avatar
  one 23/11/2010 15:37:48

  και το νέο σύνθημα του κόμματος:
  ελιά ελιά και ντόρα βασιλιά
  τυχαίο?

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/11/2010 15:52:00

  Το πολιτικό σχήμα Democratic Alliance (of the willing) μοιάζει περισσότερο με ένα μορφόκλασμα. Στα μαθηματικά, ένα μορφόκλασμα ή ελληνιστί fractal είναι ένα γεωμετρικό σχήμα το οποίο όσο και αν μεγεθυνθεί και απομονωθεί ένα τμήμα του, αυτό το τμήμα παρουσιάζει την ίδια σχεδόν μορφή με το αρχικό σχήμα.
  Τοποθετώντας λοιπόν το νέο πολιτικό σχήμα στο πολιτικό μας μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε ότι παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά με όλα τα πολιτικά δημιουργήματα της οικογένειας Μητσοτάκη. Έκπαλαι αυτή η πολιτική οικογένεια επιβιώνει μόνο σε συνθήκες πολτικού χάους παρέχοντας ΜΟΝΗ αυτή την κρυφή τάξη μέσα στην πολιτική αταξία. (Φεύ!)

  Το έμβλημα της ελιάς παραπέμπει στην επιθετική εξαγωγική πολιτική της μεσογειακής δίαιτας. Στα πλαίσια της εφαρμογής της νέας διατροφικής πολιτικής η οποία εκπορεύεται από την εφαρμογή του Μνημονίου, έχουμε να φάμε πολύ ελιά (εξαιρούνται οι ελιές Καλαμών ως συντηρητικές και λαϊκίστικες).

 5. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 23/11/2010 16:11:45

  Και ο Πρετεντέρης χθες δεν της χαρίστηκε, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Δύσκολοι καιροί γισ τζάκια...

 6. GIANNIS AGRINIO avatar
  GIANNIS AGRINIO 23/11/2010 17:26:45

  ΜΟΝΟ ΑΗΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ...

 7. G.Vlachopoulos Munich avatar
  G.Vlachopoulos Munich 23/11/2010 18:42:18

  Η …..ΔΥΣΗ της ΔΥ.ΣΗς ή
  μαθήματα γραμματικής σε μια ενότητα.

  Αν η «κινηματική» ( η λέξη …κίνημα θυμίζει και …πραξικόπημα) προσπάθεια της Κας Μπακογιάννη με την ευέλπιδα ονομασία ΔΗΣΥ σκοπεύει να κομίσει νέες «γλαύκες στην Αθήνα», η διακήρυξη του νέου κομματικού σχηματισμού μόνο ….ΔΥΣΗ μπορεί να υπονοεί, και μάλιστα από την αρχή!

  Διότι μια απλή ανάγνωση –περισσότερη μελέτη δεν χρειάζεται- της εν λόγω διακήρυξης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, ότι η Κα Μπακογιάννη και οι περι αυτήν αρριβίστες και εν δυνάμει επιβήτορες της εξουσίας δεν έχουν να προσφέρουν «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο».

  Πραγματικά, δεν είναι καθόλου σαφές ούτε το πλαίσιο, ούτε η στοχοθεσία της «συμμαχικης» ομαδούλας των δυσαρεστημένων κεντροδεξιών πολιτών, σε ένα σχηματισμό που θυμίζει την λαϊκή κρητική παροιμία «΄Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», κενό περιεχομένου το μη «καινόν» πρόγραμμα της ΔΗ.ΣΥ.


  Διότι τι νέο προσφέρει σήμερα η πολιτική επιστήμων Κα Μπακογιάννη, το οποίο δεν μπορούσε ή εμποδίστηκε να προσφέρει ως εξέχουσα προσωπικότητα της (νέο) δημοκρατικής παράταξης , όταν είχε κάθε εξουσία, είτε ως πρώτη βουλευτής, είτε ως υπουργός Εξωτερικών , είτε ως Δήμαρχος. Απολύτως τίποτε.

  Ποια είναι η πρότασή της για την οικονομική πολιτική άλλη, από το να δώσει την πατρίδα δεμένη χεροπόδαρα στους άρπαγες του ΔΝΤ, συναινώντας σε ένα «Μνημόνιο» τερατωδίας ως νεροκουβαλητής των δήθεν σοσιαλιστών του κ.Παπανδρέου.

  Ποια είναι η εξωτερική της πολιτική άλλη, από το να ξεπουλήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο ή στις σχέσεις μας με τους ευρωπαίους Εταίρους και τα Σκόπια , σύμφωνα με το δικό της δόγμα, που ακολουθεί κατά γράμμα ο δήθεν σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών κ.Δρούτσας.

  Ποια είναι η αντιμετώπισή της στο θέμα της Κύπρου, την οποία σπεύδει να επισκεφτεί (όπως ο εγκληματίας που γυρίζει στο τόπο του εγκλήματος) άλλη, από το να δοθεί «γή και ύδωρ» υποτέλειας σύμφωνα με το σχέδιο Ανάν που η ίδια επικρότησε, μαζί με τον δήθεν σοσιαλιστή πρωθυπουργό κ.Παπανδρεου.

  Ποιά είναι η αντίληψή της για διαφάνεια, όταν το μισό υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο αποτελείται από δικά της εγκάθετα πρόσωπα, των οποίων την προστασία ανέλαβε ο φυσικός της διάδοχος και δήθεν σοσιαλιστής κ.Δρούτσας . Ποια είναι η θέση της για την «οικογενειοκρατία» δεν χρειάζεται να αναλύσουμε, καθόσον αυτή είναι «ηλίου φαεινότερη».

  Αλλά δεν φτάνει μόνο το ότι η Κα Μπακογιάννη αναμασάει στην Ανατολή του κινήματός της τετριμμένα και ξεπερασμένα . Δεν είναι ούτε σε θέση να υποδείξει τη μέθοδο, με την οποία έστω και οι παλιές-νέες αξίες της παράταξής της θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν. Και αυτό διότι ήδη με το ξεκίνημά της έβαλε το καινούργιο κρασί σε ..παλιά ασκιά. Και οδηγεί έτσι με μαθηματική ακρίβεια την ΔΗ.ΣΥ της στην ΔΥΣΗ της.

  Φαίνεται ότι τελικά αυτό είναι και το τίμημα της αποστασίας. Η ενδογενής θνησιμότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.