#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώδεκα μέτρα, ύψους 2 δισ ευρώ, απαιτεί η ΤρόικαΗ διαπραγμάτευση μόλις ξεκινά. Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν πλέον στην κυβέρνηση καθώς θέλουν να δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας στα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας, δεν είναι καθόλου καλές. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι έχουν άγριες διαθέσεις και σίγουρα από τις 4 Νοεμβρίου θα περάσει δύσκολα η κυβέρνηση. Φαίνεται να μην πιστεύουν την Αθήνα ότι έχει 500 εκατ. ευρώ κενό και επιμένουν στα 2 δις ευρώ, ζητώντας αντίστοιχα μέτρα και παρεμβάσεις. Η Τρόικα φέρεται να έχει ήδη ετοιμάσει λίστα με τα μέτρα ύψους 2 δισ ευρώ που ζητάει. Η λίστα των απαιτήσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι:

1.Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο. Σήμερα δεν εφαρμόζεται στο 40% της μισθοδοσίας. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

2. Μείωση μισθών και συντάξεων στους αστυνομικούς

3. Μείωση στον κωδικό των αμυντικών δαπανών

4. Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του δημοσίου, με χρονοδιάγραμμα για την πλήρη κατάργηση του εφάπαξ.

5. Παρέμβαση στα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών

6. Νέα μείωση δαπανών στην υγεία, ακόμα και κλείσιμο νοσοκομείων

7. Κατάργηση φορέων του δημοσίου, ακόμα και ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας και ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ

8. Επέκταση της κινητικότητας και διαθεσιμότητας και στο 2014

9. Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων τον πρώτο μήνα του 2014

10. Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας

11. Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%

12. Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ορισμένα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν με τίποτε από τη Βουλή. Ποιος θα ψηφίσει αυξήσεις σε φόρους καταργήσεις φορέων και άμεσες απολύσεις αλλά και μειώσεις μισθών αστυνομικών ή στρατιωτικών;

Πιο πολύ με τη… λίστα του Σίντλερ μοιάζουν οι απαιτήσεις της τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. easyrider avatar
  easyrider 27/10/2013 10:48:16

  Μάλλον ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ easyrider 27/10/2013 21:22:35

   Και φυσικά πρέπει να πάμε με την τρόικα. Οι άνθρωποι έχουν δίκιο.

   • Απορών avatar
    Απορών @ Δημήτρης 29/10/2013 13:33:48

    Πολύ σωστά...

 2. Σωτος avatar
  Σωτος 27/10/2013 11:18:35

  Ορισμενα ισως.... τα υπολοιπα ομως ;

 3. ιεραξ avatar
  ιεραξ 27/10/2013 11:22:15

  - Τα σημεία 1,4,5,7,8,12 έπρεπε να έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες.
  -Δεν θα χρειαζόμασταν κανένα επικυρίαρχο χαρτογιακά της τρόικα να μας κάνει υποδείξεις.
  -Ο ψυχοπαθολογικός εθισμός του νεοέλληνα στις αριστερές-σοσιαλιστικες λογικές του λεφτά υπάρχουν φαίνεται ανίατος.
  -Η φοβική δεξιά νοοτροπία πρέπει να εκλείψει με κάθε κόστος.Ο Σαμαράς πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία.

  • Valantis avatar
   Valantis @ ιεραξ 27/10/2013 14:32:39

   ΣΩΣΤΟΣ!!!

  • karasumi avatar
   karasumi @ ιεραξ 27/10/2013 15:09:05

   Έτσι...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ιεραξ 27/10/2013 17:58:29

   Και τα 3 & 6 δε θα με χαλούσαν εμένα, εξορθολογισμός των δαπανών και στα δύο αυτά σημεία θα μας προσφέρανε πολύ καλύτερες υπηρεσίες με πολύ λιγότερα χρήματα. Το 9 μάλλον σας ξέφυγε. Τα 2 και 11 είναι πλέον αντιπαραγωγικά, το 11 κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο παρά πρακτικό, ενώ και το 10 μόνο το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο μπορεί να αυξήσει (το πιο από το πουθενά παράδειγμα μου το έθεσε φίλος όταν έψαχνε μονόπετρο για να κάνει πρόταση γάμου και τελικά το αγόρασε στο εξωτερικό).

 4. Σταύρος Πετρολέκας avatar
  Σταύρος Πετρολέκας 27/10/2013 11:22:43

  Ανεξάρτητως απο το ποιό είναι το ύψος του δημοσιονομικού κένου, γιατί να υπάρχουν ακόμη αντίρρησεις στο:

  (1) "Εφραμογή του ενιαίου μισθολογίου....." δηλαδή είναι σωστό ο κλητήρας σε κάποια ΔΕΚΟ να αμοίβεται όσο ένας με μεταπτυχιακό σε υπουργείο;

  (7) "Κατάργηση φορέων του δημοσίου, ακόμη και ενός υπουργείου..κτλ....." Μα εδώ έχουμε δεσμευθεί για κατάργηση εκατοντάδων, ως επι τ0 πλείστον, άχρηστων φορέων (θυμάσθε την λίστα Πάγκαλου;;) και ακόμη σχεδόν τίποτε....

  (12) "Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία"... Οχι μόνο βαθύ, αλλά βαθύτατο ελεγχο στα τελωνεία...ή μήπως έχει κανείς την αποψη ότι όλα βαίνουν καλώς εκεί;

  Αυτά είναι πράγματα είναι προφανή, που έπρεπε απο μόνοι μας να τα είχαμε εφαρμόσθει, χωρίς κανέναν τροικανό να μας τα υποδεικνύει......

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Σταύρος Πετρολέκας 27/10/2013 12:18:32

   ++++++

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Σταύρος Πετρολέκας 27/10/2013 13:59:52

   ""(1) “Εφραμογή του ενιαίου μισθολογίου…..” δηλαδή είναι σωστό ο κλητήρας σε κάποια ΔΕΚΟ να αμοίβεται όσο ένας με μεταπτυχιακό σε υπουργείο;""

   Έχεις κανένα παράδειγμα ;Εκτός αν μας πεις ένας κλητήρας με 4 παιδιά 30 χρόνια υπηρεσία σε σύγκριση με έναν 25χρονο νεοδιόριστο με βύσμα και αυτός σε υπουργείο .
   Αν μπορείς πες μας και τι μισθό θεωρείς πως πρέπει να παίρνει κάποιος σε μια "φιλελεύθερη"; κοινωνία και όχι ολοκληρωτική για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

   ""(12) “Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία”… Οχι μόνο βαθύ, αλλά βαθύτατο ελεγχο στα τελωνεία…ή μήπως έχει κανείς την αποψη ότι όλα βαίνουν καλώς εκεί;""

   Έχουμε χάσει το μέτρημα στα πόσα φορολογικά νομοσχέδια έχουν ψηφισθεί τα τελευταία 40 χρόνια,αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να ευνοεί την γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή ,το θέμα είναι ένα νομοσχέδιο 10 σελίδων που να ισχύσει για τα επόμενα 15 χρόνια χωρίς καμία παρέμβαση με παραθυράκια κ.λ.π και το σημαντικότερο το με κάθε πολιτικό κόστος η εφαρμογή του μέσω ανεξάρτητων πραγματικά θεσμών και όχι πολιτικά -κομματικά ελεγχόμενους .
   Αυτό γιατί δεν γίνεται ;Μήπως γιατί δεν υπάρχει βούληση ;Μήπως γιατί τότε δεν θα είχαμε ανάγκη μνημονίων και υπέρογκων δανείων ;

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 27/10/2013 17:54:41

    "...τι μισθό θεωρείς πως πρέπει να παίρνει κάποιος σε μια “φιλελεύθερη”; κοινωνία και όχι ολοκληρωτική για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του."
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΕΡΓΟ. Θυμίζω οτι ο κλητήρας και οι ομοιοί του εδωσαν στο πασοκαληταριο το αλλοθι αλλα και δια της ψήφου τους τη δυνατότητα για να μας φτάσουν εδω. Θυμίζω ακομα το θρασος τους στην αρχη της κρισης οταν σχολιαζαν οτι αυτοι κινουν το χρημα
    Και ναι ο κλητηρας με 30 χρονια και 4 παιδια πρεπει να παρει 10 φορες κατω από τον 25αρη με μεταπτυχιακό (που θα ειναι 35αρης με μεταπτυχιακό και αλλους τίτλους που ΔΕΝ πρεπει να διοριστει με βυσμα βεβαια) και αυτο για δυο λογους:
    1. οι μισθοι πρεπει να συνδέονται μονο με τη θεση την οποια θα παιρνει μονο ο καλλιτερος και οχι με τα χρονια υπηρεσίας γιατι εκεινος που πληρωνει - ο Λαος- εν προκειμενω - θελει αποτελεσμα με σταθερο κοστος και πολυ λιγο τον νοιαζει ποσα χρονια δουλευει καποιος και ποσα παιδια εχει. Τα παιδια πρεπει να προστατευονται ουσιαστικα και οχι με επιδοματα γιατι θα εχουμε φαινόμενα σαν το τελευταιο με τον γυφτο με τα "14"
    2. πρεπει να υπαρχει τεραστια ψαλιδα μισθων αναλογη με το ειδος και το μεγεθος του εργου. Σε αλλη περιπτωση - πραγμα που εκανε το πασοκαληταριο- γιατι να εισαι διευθυντης που παιρνει το ιδιο ποσο με τον κλητηρα που εχει διπλασια χρονια υπηρεσίας;

 5. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/10/2013 12:30:07

  όσο και αν ισχύει ο εξορθολογισμός του δημοσίου, που έπρεπε να είχε γίνει πρώτος και ίσως έτσι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, το ζητούμενο είναι πως μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα σε μια κοινωνία που έχει υπερβεί τα όρια της και δίχως προοπτική, η απάντηση είναι πως δε γίνεται, αν θέλουν να πάρουν πρέπει να μας αφήσουν να ανασάνουμε

 6. airman avatar
  airman 27/10/2013 12:30:50

  Τα βαθύτερα αίτια που εμποδίζουν ορισμένες απαραίτητες μεταρυθμίσεις και ορθώνουν "αξεπέραστα" εμπόδια σχετίζονται με τη "μαγιά" με την οποία έχει "ζυμωθεί" ο νεοέλληνας.
  Η εδραία πεποίθηση ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δημόσιο εξασφαλίζει.
  Η "βολική" θεωρία ότι η επιχειρηματικότητα βλάπτει.
  Το δεδομένο των "κεκτημένων δικαιωματών" και των "επιβαλόμενων υποχρεώσεων".
  Πάνω σε αυτά "έχτισαν" οι εκπρόσωποι του λαού, "επένδυσε" η απαιτούμενη πλειοψηφία των πολιτών/πελατών και ζήσαμε για χρόνια το "μύθο της Ελλάδας".
  Όσο κι αν ψάχνουμε "γωνία στο δεκάρικο" δεν θα βρούμε, πολύ απλά διότι δεν υπάρχει.
  Δυστυχώς οι - ασφυκτικές για πολλούς - συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί επιβάλουν τη "διαχειριστική" σκέψη αντί της "δημιουργικής", η οποία παρεπιπτόντως ποτέ δεν είχε επικρατήσει καθόσον δεν είναι συμβατή με το βόλεμα.
  Σήμερα η "βολεμένη" μερίδα της κοινωνίας βλέπει κατάματα ότι τα "κεκτημένα δικαιώματα" μάλλον ήταν κακώς και δεδομένα, δεν θέλει να το πιστέψει (πόσο μάλλον να το πάρει απόφαση) και ψάχνει για "μεσσίες".
  Κάπως έτσι φτάσαμε να είμαστε "εξαρτημένοι" από τις "δόσεις", να αποζητούμαι "απεξάρτηση" και να αγωνιούμε για την πορεία του "προγράμματος".
  Είναι δεδομένο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να μας αφήσουν να το πιστέψουμε.

 7. The Camel avatar
  The Camel 27/10/2013 12:40:28

  Oλα σχεδόν τα μέτρα της λίστας είναι λογικά και θα έπρεπε να είχαν εφαρμοσθεί προ πολλού γιατί τα περισσότερα αντιπροσωπευουν εξαιρέσεις για τους λίγους.
  Το ωραίο είναι οτι εγκαλούμε την τρόικα επειδή δεν τηρεί τα υπεσχημένα οταν προκύπτει απο την λίστα οτι εμείς δεν τηρούμε τα περισσότερα.
  Δεν είναι απαράδεκτο να μην εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο όπως νομίζαμε; Δεν είναι απαράδεκτο να παίρνουν πολύ μεγαλυτερες παροχές όσοι ανήκουν στα "ευγενή" ταμεια οταν το συστημα δεν είναι ανταποδοτικό και τα ελλείμματα πληρώνουν οι υπόλοιποι;
  Γιατί θα πρεπει να εξαιρούνται όλοι οι ένστολοι απο τις μειώσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους θνητούς και ορισμένοι να λαμβάνουν αφορολογητα επιδόματα για να μην αναφερθώ στα εφάπαξ των ιδίων και των παιδιών τους που είναι κι αυτά μεγαλύτερα και δεν ανταποκρίνονται στις κρατήσεις που έχουν γίνει;

  Χρειαζόμαστε την τρόικα να μας πιέσει για να τα κάνουμε πράξη γιατί λέει δεν παιρνάνε απο την Βουλή; Τα κορόιδα που τα επιχορηγούν όλα αυτά έχουν αγανακτήσει με τα προνόμια οργανωμένων ομάδων στο δημόσιο κι αλλού.
  Ελεος πια.

 8. NEMESIS avatar
  NEMESIS 27/10/2013 15:23:10

  TA 2, 3,5,6,10,11. να τα ξεχασουν είτε γιατι δεν είναι δικα τους λεφτα, ειτε γιατι αρκετα παιξαμε με τους ενοπλους και φτανει το παιχνιδακι
  Για τα υπόλοιπα πριν μπουν φυλακη οι υπευθυνοι για τη μη υλοποιηση τους πρεπει να μας εξηγησουν γιατι δεν εχουν γινει ακομα
  Προσωπικα - και φανταζομαι οτι εκφραζω οσους πληρωνουν σαν μακακες- πολυ λιγο με νοιαζει αν θα πληρωθουν οι υπαλληλοι των δεκο και οι συνταξεις του δημοσιου(των υπολοιπων ταμειων με νοιαζει και πολυ χωρις να ειμαι συνταξιουχος) γιατι βαρεθηκα να πληρωνω ηλιθιους και ανικανους

 9. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 27/10/2013 15:32:56

  για μενα μονο το 1,7,12 επρεπε να εχουν γινει τα αλλα αστα…...

 10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ 27/10/2013 16:15:04

  Oτι και αν γίνει πρέπει να κρατήσουμε στη ΝΔ τον πρόεδρο .Ο Σαμαράς ειναι κεφάλαιο και για τη παράταξη και για τη χώρα...

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ 27/10/2013 17:23:09

   Τον αντιπρόεδρο θες να πεις.

 11. Theo1 avatar
  Theo1 27/10/2013 20:45:17

  Του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικολάου
  28 Ὀκτωβρίου 2013

  Σήμερα γιορτάζουμε μιὰ μέρα δόξας τῆς ἱστορίας μας, μιὰ μέρα πανηγυρικῆς ἀπόδειξης τῆς ἡρωικῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς μας. Ὅλοι οἱ τότε ἰσχυροί, Γερμανοὶ καὶ Ἰταλοί, ἐναντίον μας. Οἱ γονεῖς μας φτωχοί, μικροί, ἀδύνατοι. Δυνατοὶ ὅμως στὴν ψυχή, μεγάλοι στὰ ὁράματα, πλούσιοι σὲ ἰδανικά. Μὲ κυβερνῆτες ποὺ ἄκουγαν τὸν ἀναστεναγμὸ τῆς ἱστορίας καὶ ἤξεραν νὰ ἐκφράζουν τὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ στὶς ἀπειλὲς τῶν ξένων καὶ ὄχι τὴ λαίμαργη βούληση τῶν ἀδίστακτων δυνάμεων στὸν γονατισμένο καὶ τότε λαό. Τὸ ΟΧΙ δὲν τὸ εἶπε ἕνας• τὸ εἶπε ὁλόκληρος ὁ λαός. Ἁπλά, βρέθηκε αὐτὸς ποὺ συνδύασε τὴν ἁρμοδιότητα τῆς ἐξουσίας του μὲ τὸν παλμὸ τοῦ λαοῦ.
  Καὶ σήμερα ἡ πατρίδα μας βρίσκεται σὲ ἰδιότυπη ἐμπόλεμη κατάσταση καὶ ζεῖ σὲ κατοχή. Καὶ αὐτὴ τὴ φορὰ δυστυχῶς Γερμανική. Καὶ ὄχι μόνον. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι, θύματα καὶ τῆς δικῆς μας ἀπερισκεψίας καὶ μικρόνοιας, ξεγελαστήκαμε καὶ παρασυρθήκαμε σὲ ἀνόητη ζωή. Χαλάσαμε ὡς λαός. Τὶς τελευταῖες δεκαετίες φροντίσαμε νὰ καταστρέψουμε ἕνα-ἕνα τὰ θεμέλιά μας, τοὺς βωμοὺς καὶ τὰ ἱερά μας, πίστη, παιδεία, παράδοση, ἱστορία, γλῶσσα, θεσμούς, ἀξίες. Γι’ αὐτὸ καὶ δὲν ἀντέξαμε τὴ σύγχρονη ἐπίθεση. Καὶ νὰ ποῦ φτάσαμε! Μέσα σὲ λίγα χρόνια βλέπουμε τὶς περιουσίες μας νὰ χάνονται, τὴν ἀνεργία νὰ αὐξάνεται, τοὺς νέους μας νὰ ἐκπατρίζονται, τὸν λαό μας νὰ πεινάει, τὴν ἀξιοπρέπειά μας νὰ ἐξανεμίζεται, τὴ χώρα μας νὰ ἀδειάζει. Βουλιάξαμε σὲ χρέη καὶ δάνεια, βυθιστήκαμε σὲ προβλήματα καὶ ἀδιέξοδα, γεμίσαμε συσσίτια. ......

  Και τελειώνοντας ο Ιεράρχης (αν δει κάποιος το βιογραφικό του θα καταλάβει για τι ποιότητας άνθρωπος και επιστήμονας είναι) γράφει....
  .... Μᾶς νοιάζει ποιὸς καὶ τὶ θὰ μᾶς σώσει. Ψάχνουμε γιὰ πατριῶτες, ὄχι γιὰ ἐνόχους. Ἂν οἱ πολιτικοί μας ἔκαναν ὣς τώρα τὸ σωστό, θὰ τοὺς παραδεχόμασταν ἐμεῖς ὡς ἱκανούς. Ἂν τὸ κάνουν τώρα, αὐτὴ τὴ στιγμή, θὰ τοὺς ὁμολογήσει ἡ ἱστορία ὡς ἐθνικὰ μεγάλους. Καὶ ἔξυπνους.
  Τὸ ΟΧΙ τοῦ 1940 δὲν εἶχε καμία λογική, εἶχε ὅμως ἐξυπνάδα καὶ ἀξιοπρέπεια. Τώρα τὸ ΟΧΙ ἔχει τὴ σοφία τοῦ αὐτονόητου καὶ τὴ σαφήνεια τῆς μοναδικῆς λύσης. Οἱ νίκες δὲν στηρίζονται σὲ ΝΑΙ συμβιβασμοῦ. Στηρίζονται σὲ ΟΧΙ ἡρωισμοῦ.

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/10/2013 22:20:49

  Στα περισσότερα η τρόικα έχει δίκιο με κάποιες εξαιρέσεις.
  2. Μείωση μισθών μόνο των αστυνομικών που δεν βρίσκονται σε μάχιμες θέσεις (π.χ. υπηρετούν στη βουλή, σε γραφεία κλπ).
  10. Ούτε καπνίζω ούτε πίνω, αλλά οι φόροι είναι ήδη πολύ ψηλά.
  11. Όχι, γιατί δεν πρόκειται να αποδώσει.

  Τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν όλα, και μάλιστα χτες.
  Ταμεία ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Δημοσιογράφων κλπ πρέπει ΟΛΑ να περάσουν στο ΙΚΑ. Κι ακόμα καλύτερα, συγχώνευση ΟΛΩΝ των ταμείων σε ΕΝΑ (όπως στις ΗΠΑ) στο οποίο να περάσουν όλες οι κρατήσεις υπέρ τρίτων (αγγελιόσημα κλπ).

  Σχετικά με τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, θα πρέπει να κλείσουν όλα τα άχρηστα στρατόπεδα καθώς και οι βυσματικές υπηρεσίες μέσα στην Αθήνα που υπάρχουν για να εξυπηρετούν παιδιά ημετέρων (π.χ. υιός Ζαγορίτη).

  Ακόμα και σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, η σπατάλη που γίνεται είναι ασύλληπτη, κι αν δεν μαζευτεί, θα την πληρώσουμε όλοι μας. Γνωστός μου τραπεζοϋπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα (την οποία φυσικά πληρώνουμε όλοι μας για να μην καταρρεύσει) πήρε 45 χιλ. ως «παροχή» (δηλ. αφορολόγητα) επειδή πέρασε ο γιός του σε κάποιο ΤΕΙ. Άλλος εργαζόμενος στην ίδια τράπεζα πήρε παροχή 60 χιλ. επειδή παντρεύτηκε η κόρη του !!!
  Είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να πληρώνει ακόμα τέτοια κερατιάτικα στους προνομιούχους του συστήματος?

 13. Nic avatar
  Nic 28/10/2013 00:00:19

  Άντε εκτός από το ΠΑΣΟΚ συμμαχήστε και με το ΚΚΕ τώρααφού σας ενοχλούν οι προνομοιούχοι του συστήματος. Έχει και κει ψηφαλάκια. Μπορεί να συμπληρώστε μερικά γι αυτά που σας λείπουν.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Nic 28/10/2013 13:09:37

   Οι προνομιούχοι (κρατικοδίαιτοι Τραπεζοϋπάλληλοι, ΔΕΚΟ κλπ) τ' αρπάζουν από τη τσέπη τη δική σου και τη δική μου, γι' αυτούς δουλεύουμε. Το ΚΚΕ, όπως και ο τΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται τα "κεκτημένα" τους, οπότε δεν υπάρχει καμιά προσέγγιση στο θέμα.

   Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, είμαι ένας σκληρά εργαζόμενος και πολύ πιο άγρια φορολογούμενος Έλληνας πολίτης.
   Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις (που ζητάει και η τρόικα), προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προς όφελος όλων αυτών που απομυζούν τον ιδρώτα μας.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Nic 28/10/2013 13:10:06

   Οι προνομιούχοι (Τραπεζοϋπάλληλοι, ΔΕΚΟ κλπ) τ' αρπάζουν από τη τσέπη τη δική σου και τη δική μου, γι' αυτούς δουλεύουμε. Το ΚΚΕ, όπως και ο τΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται τα "κεκτημένα" τους, οπότε δεν υπάρχει καμιά προσέγγιση στο θέμα.

   Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, είμαι ένας σκληρά εργαζόμενος και πολύ πιο άγρια φορολογούμενος Έλληνας πολίτης.
   Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις μεταρρυθμίσεις που της ζητάει η τρόικα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προς όφελος όλων αυτών που απομυζούν τον ιδρώτα μας.

 14. αύρα avatar
  αύρα 28/10/2013 10:38:10

  "6. Νέα μείωση δαπανών στην υγεία, ακόμα και κλείσιμο νοσοκομείων"

  ... μετά την εφαρπαγή γιατρών, τώρα θέλουν να πάρουν και τους ασθενείς μας.
  Ωραίοι είναι !!!!

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/10/2013 13:12:47

  Φίλε μου μάλλον δεν γνωρίζεις πόσα νοσοκομεία είναι εντελώς άχρηστα και θα μπορούσαν να κλείσουν αύριο χωρίς να λείψουν σε κανέναν. Υπάρχουν μόνο για να διορίζουν οι πολιτικοί μας την κομματική τους πελατεία.

  • αύρα avatar
   αύρα @ Δημήτρης 28/10/2013 17:50:40

   π.χ. ;;;

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/10/2013 20:22:52

  @ Αύρα
  Νοσοκομείο Αιγίου. Όλοι οι Αιγιώτες πηγαίνουν στο πανεπιστήμιακό στο Ρίο που απέχει 20 λεπτά. Και παρόμοια παραδείγματα δεκάδες, και μέσα στην Αθήνα αρκρτά. Ακόμα και μέσα στο ίδιο Νοσοκομείο υπάρχουν κλινικές που βαρανε μυγες κι είναι άδειες, κι αλλες που δεν προλαβαίνουν κι έχουν ράτζα.
  Αυτό που χρειάζεται η υγεία είναι εξορθολογισμός.

  • αύρα avatar
   αύρα @ Δημήτρης 28/10/2013 21:14:42

   Αλλο εξορθολογισμός κι αναδιανομή κλινικών κι υπηρεσιών υγείας, λοιπόν, ... κι άλλο κλείσιμο νοσοκομίων....
   ...όπως, άλλο εξορθολογισμός των φόρων των ακινήτων
   κι άλλο όσα μου λείπουν, είτε με χαράτσια είτε με διόγκωση οφειλών,
   τα παίρνω από φόρους στα ακίνητα!

   Αντιπροτείνω, να "κλείσουν" μερικά ακίνητα στο εξωτερικό ελλήνων φορολογουμένων!!! Εκεί να δεις εισροή στα δημόσια ταμεία....

 17. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 29/10/2013 09:47:11

  TA προφανή ζητά η τρόικα !
  Χρόνιες ( αγιάτρευτες ) παθήσεις του ΣΤΕΝΟΥ και ευρύτερου δημοσίου τομεα
  Χρόνιες αδικίες.
  Χρόνιες ¨συνδικαλιστικές ¨συμπεριφορές του .. εμείς και οι άλλοι .

 18. ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ avatar
  ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ 29/10/2013 09:59:14

  Ως και 45% μεγαλύτερο μισθό εισπράττουν υπάλληλοι ΔΕΚΟ και υπηρεσιών του Δημοσίου .Όσο απίστευτο και αν ακούγεται μετά από τρία χρόνια μνημονίου και ενώ ο μέσος μισθός στο Δημόσιο έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ υπάρχει πλαφόν αποδοχών στα 1.900 ευρώ, υπάρχουν υπάλληλοι με αμοιβές στα 3.200 ευρώ το μήνα

  Όπως ανέφερε και το ΒΗΜΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει δώσει εντολή για ελέγχους αρχής γενομένης από 150 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς και επιδόματα. Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι:

  Η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το υπουργείο Υποδομών,
  Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το υπουργείο Ανάπτυξης
  Το ΚΑΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το ΥΠΕΚΑ
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» από το υπουργείο Παιδείας
  Ο ΕΟΦ από το υπουργείο Υγείας και
  Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. από το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.
  Ενδεικτικά των μισθολογικών διαφορών είναι παραδείγματα όπως οι αμοιβές υπαλλήλων του ΚΑΠΕ που έχουν μισθό 2.540 ενώ υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα στο ΥΠΕΚΑ λαμβάνουν μισθό 2.033 ευρώ , ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ , και αυτοί που εργάζονται απο 450 ΜΕΧΡΙ 1200 !!

 19. epifanios avatar
  epifanios 29/10/2013 12:32:04

  ... και μετα θα ανοιξει αλλη τρυπα στα φορολογικα εσοδα που θα καλυφθει παλι με νεα μετρα κ.ο.κ στον αιωνα τον απαντα
  ... αρκει ο Τομσεν και οι ομοιοι του να παραμενει στην θεση του και να παρει την προωρη συνταξαρα του των 5000 ευρω το μηνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.