#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2013 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολοι καιροί...για την Αλέκα και τον ΑλέξηΈντονες είναι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην Αριστερά, όπως αυτή εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Και δεν είναι τωρινές οι διεργασίες, ουσιαστικά ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές, όταν ο Περισσός έχασε την κυριαρχία του χώρου και είδε ένα μεγάλο μέρος των κεντρώων, αλλά πολλούς δικούς του να πηγαίνουν ολοταχώς στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΚΕ έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν αντιλήφθηκε ότι η κοινωνία αλλάζει, ότι το Μνημόνιο σαρώνει τα πάντα κι ότι οι πολίτες, εξοργισμένοι και απογοητευμένοι ψάχνουν για νέα στέγη, πέραν των δύο μεγάλων κομμάτων και ειδικά του ΠΑΣΟΚ.

Η παρέας της Αλέκας νόμισε ότι με τη μαγιά του παρελθόντος, όταν η ΚΝΕ έκανε πολύ δουλειά στο χώρο της Νεολαίας, θα μπορούσε να έχει γενιές κομμουνιστών κι ένα ισχυρό ποσοστό στις εκλογές.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε νωρίτερα την αλλαγή, άλλαξε το δικό του λόγο, προσαρμόστηκε στην αντιμνημονιακή λογική και κέρδισε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, μαζί όμως διέλυσε και το ΚΚΕ που κινδύνευσε να μείνει εκτός Βουλής.

Από τον Ιούνιο και μετά στον Περισσό γίνονται πολλές συζητήσεις για το πώς θα μπορούσε το ΚΚΕ να… επιστρέψει στο λαό. Και εσχάτως βρήκε τον τρόπο που δεν είναι άλλος από τον τρόπο του ΠΑΜΕ. Τα πρόσφατα επεισόδια στο Εργασίας, να μας το θυμηθείτε, είναι μόνον η αρχή ενός σκληρού πολιτικού ακτιβισμού που εγκαινιάζει το ΚΚΕ προκειμένου να ξεχωρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει τον κόσμο που του έφυγε, αλλά κι εκείνον που θέλει σύγκρουση με το «κατεστημένο».

Είμαστε εδώ, είμαστε ισχυροί, θα συγκρουστούμε με τα πάντα, λένε οι Παμετζήδες θέλοντας να διαφοροποιηθούν από τη… φλούφλικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους γραφικούς της βίλας Αμαλία που αγκάλιασε η Κουμουνδούρου. Και θα είναι και στους δρόμους πιο δυναμικά, και στα λεωφορεία και στα υπουργεία αλλά και στα μπλόκα των αγροτών όπου το πολιτικό… ανάστημα του Βαγγέλη Μπούτα ετοιμάζεται να εισβάλει ξανά στις οθόνες μας. Και στον κόκκινο θίασο θα είναι όλοι εκεί: Η Αλέκα, ο Χαλβατζής, η Μπαλού, ο Παφίλης, ο Κουμπούρης. Τουλάχιστον αυτοί είναι αυθεντικοί κομμουνιστές, όχι γιαλατζί.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια σοβαρή κρίση ταυτότητας. Από τη μία βλέπει την αναβάπτιση του ΚΚΕ στα πεδία των κοινωνικών αγώνων. Βλέπει δηλαδή την Αριστερά της Αριστεράς να ετοιμάζεται να κερδίσει το μερίδιό της στους αγώνες που τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι είχε την απόλυτη κυριαρχία.

Από την άλλη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες δε μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για την καλημέρα που θα πουν. Ο δε σύντροφος Αλέξης είναι η προσωποποίηση του Ιανού. Πότε γίνεται ο δεξιός της… Αριστεράς και πότε ο αριστερός της Αριστεράς. Και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δε θα λύσει ντε φάκτο τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η σκιά που άφησε η δεξιά στροφή του Τσίπρα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είναι μεγάλη και οι πρώην του ΚΚΕ και το Αριστερό Ρεύμα τον περιμένουν στη γωνία. Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας με το που πάτησε στην Ελλάδα άρχισε πάλι τις πιρουέτες. Από τη μια θα συμμαχούσε και με το διάβολο κι από την άλλη θα καταργούσε το Μνημόνιο.

Μπορεί στην Κουμουνδούρου να θέλουν να δείξουν ήρεμοι και cool, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Κάποιοι άρχισαν ήδη να φοβούνται και να βλέπουν τον εφιάλτη του 4% και ετοιμάζονται να καταθέσουν ιδέες για συμμαχίες ακόμη και με το διάβολο προκειμένου να διατηρήσουν τη δύναμή τους.

Για παράδειγμα το Αριστερό Ρεύμα είδε με καλό μάτι τη στήριξη στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στα πρόσφατα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι ίδιοι δε θα έλεγαν όχι σε μια συνεργασία, προφανώς μετεκλογική. Από την άλλη, υπάρχει η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα που δε θα έλεγε όχι σε μια συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ στο μέλλον, αλλά δε θα ήθελε να χάσει και την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μύλος δηλαδή, άντε να ξεμπλέξει ο Αλέξης. Σίγουρα θα αισθανόταν καλύτερα στην.. κοιλιά του κήτους παρά να έχει απέναντί του τον Λαφαζάνη, δίπλα του τον Στρατούλη και απέναντι τον Διαμαντόπουλο.

Δύσκολοι καιροί, λοιπόν, για την Αλέκα και τον Αλέξη. Ποιος θα γελάσει καλύτερα θα το δούμε σύντομα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αριστ. -ΕΠΙΚ. avatar
  Αριστ. -ΕΠΙΚ. 02/02/2013 14:23:06

  To πρόβλημα είναι πως το "άνοιγμα" του ΚΚΕ στους πολύ αγανακτισμένους θα τραβήξει ένα ποσοστό που θα πήγαινε στη Χ. Α. Οπότε στην καλύτερη θα μετατραπεί σε προνομιακό συνεργάτη του Τσίπρα μετεκλογικά...Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αριστερά στην Ελλάδα τελικά . Ηταν μεγάλο λάθος που έφαγε τόσο ξύλο τότε παλιά...

 2. dim avatar
  dim 02/02/2013 15:04:11

  Όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι του κομμουνισμού και του άκρατου κρατισμού είναι δύο πράγματα: α) υποκριτές, και β) ξεπερασμένοι...

  Ο μεγάλος ηθοποιός, ο μέγας κομμουνιστής, φέσωσε το δημόσιο με 200.000 ευρώ από φόρους που δεν έχει καταβάλει, αλλά βγαίνει στα κανάλια και κάνει κηρύγματα...

  Ο Ριζοσπάστης απολύει εργαζόμενους κάνοντας χρήση των "ευνοϊκών" νόμων του μνημονίου κλπ κλπ κλπ...

  Η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει πια... Τέλος με τον κρατισμό, τέλος με την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας... ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη κυβέρνησαν ποτέ, εκπροσωπούν όμως το παλαιό ως αντίληψη και ως νοοτροπία, αυτό δηλαδή που μας έφερε ως εδώ... Οι πατριωτικές, φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που συντάσσονται πλάι στο Σαμαρά είναι η μόνη ελπίδα για την ολική επανάκαμψη της οικονομίας μας, πάνω σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με πυλώνα την ιδιωτική πρωτοβουλία....

  • Karenin avatar
   Karenin @ dim 02/02/2013 16:37:31

   Μπράβο ρε γίγαντα της σκέψης και των πολιτικών επιχειρημάτων. Απο το 1,4εκτ. ανέργων οι 10-20 του ΚΚΕ σε πείραξαν, αυτοί κάνουν τον καιρό στην χώρα.

 3. alex23 avatar
  alex23 02/02/2013 16:42:52

  στο ΚΚΕ μπορεις να χρεωσεις πολλα, πολιτικη ασυνεπεια οχι
  δεν θα συνεργαστει ποτε (επισημα) με το συριζα..

  στο συριζα δεν θα υπαρχουν συντομα εντασεις..καμια συνιστωσα δεν θα θελει να χρεωθει το κλιμα εσωστρεφειας, οχι τουλαχιστον μεχρι τα δημοσκοπικα στοιχεια να δειξουν οτι αρχιζει η πτωτικη πορεια και το United States of(&) Pasok αποφασισει να παρει μετρα για να σωσει το νεο του παιχνιδι..

 4. dim avatar
  dim 02/02/2013 16:53:50

  Αμα υιοθετήσουμε τη πολιτική των αριστερών, θα έχουμε 4 εκατ. ανέργους... Θα προτιμούσα 5% ανεργία ή και καθόλου ανεργία, αλλά εδώ που είχαμε φτάσει το διακύβευμα δεν ήταν 5% ανεργία ή 25% ανεργία... Το διακύβευμα ήταν 25% ανεργία ή 60% ανεργία...

  Πρέπει πάντα να διαλέγουμε σε κάθε χρονική στιγμή, από τις διαθέσιμες εναλλακτικές μας... Οι ευχές, το ιδεατό κλπ. όλοι το θέλουμε... Αλλά ο λαϊκισμός είναι εύκολος, η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική... Οι επιλογές μας ήταν ξεκάθαρα: 25% ανεργία ή 60% ανεργία...

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/02/2013 17:03:30

  Η υποκρισία αυτών των μεγάλων ιδεολόγων που κατηγορούν άλλους για υποκρισία έπρεπε να μας ενοχλεί όλους.

 6. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 02/02/2013 17:37:25

  Κατά την άποψη μου η Ν.Δ. του Καραμανλή του βραχέως έκανε "ήρωα" τον Αλέξη. Και επειδή αυτό ακούγεται αιρετικό εξηγούμαι:
  Εν έτει 1999-2000, είχε ήδη φανεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε χάσει το "κοινωνικό έρισμα". Υπενθυμίζω ότι ήταν η εποχή που, λόγω της αφύπνισης περί των εθνικών θεμάτων (π.χ. ψυχρολουσία των Ιμίων και λαϊκή αντίδραση σχετικά με τη θρησκευτική αναγραφή στις ταυτότητες), η κοινωνία αρχίζει σταδιακά να αποδεσμεύεται από τις χίμαιρες της και την αριστερο(-πασοκο-)λαγνεία της και αποδέχεται πιο συντηρητικές ιδέες (προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτές πάντα ταίριαζαν περισσότερο στην ελληνική κοινωνία από τις κομμουνιστογενείς-χρηματολάγνες ιδέες). Το ρεύμα αυτό είναι έκδηλο, περσσότερο στη δημοτικότητα του Χριστόδουλου παρά της Ν.Δ. Η τελευταία, με τα φληναφήματα περί μεσαίου χώρου (δηλ. ΠΑΣΟΚ#2) αφήνει ακάλυπτους πολλούς λαϊκούς ανθρώπους και, πολύ σημαντικότερο, μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
  Οδεύοντας προς την εξουσία, η Ν.Δ., συγκεντρώνει την πρόσκαιρη προτίμηση μεγάλου μέρους και της νεολαίας, αλλά χωρίς ποτέ να τους πείσει ότι πρεσβεύει κάτι διαφορετικό (τα πάρτυ της ΔΑΠ, όσο καλά και να ήταν, δεν ήταν ικανά να καλύψουν το ιδεολογικό κενό και την ανάγκη αναζήτησης μέρους της νεολαίας). Όμως, η έλλειψη ιδεολογικής κάλυψης ταυτόχρονα με την φθορά της κυβέρνησης του Καραμανλή του βραχέως, φυσιολογικά, αποδεσμεύει και τη νεολαία, που αν και πίστεψε, αρχικά, στις ιδέες της παράταξης δε βρήκε στη Ν.Δ. την εκπροσώπηση της.
  Κατά συνέπεια, ιδέες οι οποίες ήταν τελειωμένες από τις αρχές της 10ετίας του 90 (όπως ο κολλεκτιβισμός), μαζί με ιδέες όμορφες αλλά σε καμία περίπτωση αριστερές ιδέες (όπως η νεανική επιχειρηματικότητα) προπαγανδίστηκαν ως "εναλλακτικές" προκειμένου να βγει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός. Η αχηστία του, βέβαια, και η έλλειψη αντίβαρου (τους χούλιγκαν της Χ.Α. δεν τους λογίζω ως τέτοιο) οδήγησαν τη νεολαία στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
  Στο διά ταύτα. Η νεολαία, όσο και να ακούγεται παράξενο, είναι πιο συντηρητική από όσο δείχνουν οι εκλογικές επιλογές της. Ο νέος Έλληνας έχει εθνική συνείδηση (το οποίο δε σημαίνει ότι θέλει να πεθάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά ότι είναι περήφανος για την καταγωγή του) και όχι ταξική (η βάση της ιδεολογίας των κομμουνιστογενών κομμάτων). Πρέπει να καταλάβει ότι η πόλη του Βερολίνου, και κυρίως η εναλλακτική της κουλτούρα, αποτελεί εξαίρεση στον κόσμο ολόκληρο και όχι παράδειγμα προς μίμηση-το να ακολουθήσει, λοιπόν, αυτή την ιδεολογία θα τον φέρει αντιμέτωπο με ολόκληρο τον κόσμο. Αντίθετα, έννοιες όπως τιμή, πρωτεία, παραγωγή και ελευθερία αποτελούν καθαρά το πλαίσιο της εθνικής μας ιδεολογίας και, ταυτόχρονα, είναι σεβαστές, ως ιδεολογία, στο σύγχρονο κόσμο.

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/02/2013 19:27:32

  Κουμουνιστομαζεματα διαβολοσκορπισματα !Ηθελα να ξερω ολοι αυτοι οι κρατικοδιαιτοι δημοσιολαμογιοι που μετακινηθηκαν απο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ πιστευουν πραγματικα οτι θα τους οδηγησει ο Alexis στην γη της πασοκοεπαγγελιας ?Κουνια που τους κουναγε ο δρομος θα ειναι χωρις επιστροφη συνροφια τοτε θα βλεπετε την ταινια ''Ομολογια '' του Γαβρα και θα αναπολειτε εποχες ελευθεριας σε εικονικη πραγματικοτητα μεσα απο τους στρεβλωτικους φακους των συνιστωσων των συριζαυγητων !Εμπρος της γης οι κολασμενοι για μια νεα αριστερα της συριζοτσιπρεικης ηγετικης νομεγκλατουρας του Λαφαζανη ,Σκουρλετη και ...δεν εχει τελειωμο ο εσμος των εξουσιολαχνων εκδικητων του εμφυλιου .Αλλα εχουν γνωση οι φυλακες ναστε σιγουροι γι'αυτο !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.