#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολοι καιροί για «κηπουρούς»Δεν θυμάται που ακούμπησε το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου. Δυστυχώς δεν έγινε το ίδιο με το Μνημόνιο, με το οποίο πάντα ήταν εις θέση να μας δίνει ένα αντίγραφο.

Πάντως πέρασε δύσκολες ώρες στη Βουλή ο πρώην Υπουργός. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ερώτηση που κανείς δεν περίμενε: «πού βρίσκεται το αρχικό υλικό» και ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε :«Το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου. Και τώρα δεν ξέρω πού βρίσκεται. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Μπερδεύτηκε με τα άλλα CD,DVD (Γονίδης, Πάολα, Κάρμινα Μπουράνα, Τζούλια), που τηρούσε με ευλάβεια το γραφείο του πρώην Υπουργού.

Τον πρώην Υπουργό διέσωσε όμως η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία και τον ανέκρινε μόλις για μία ώρα, υποβάλλοντας μόνο περί τις 100 ερωτήσεις. Έτοιμη για ειδικά Δικαστήρια, γουνάκια και μεγαλεία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων ο πρώην Υπουργός έγινε Ινδιάνος, αποκτώντας ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα , που αναμφίβολα έδωσε ένα δραματικό τόνο στη συνεδρίαση.

Το καλύτερο όμως που είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι η λίστα που έφτασε στα χέρια του από την Γαλλία ήταν σε μορφή CD και ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνει αντιγραφή του υλικού και μεταφορά του σε μορφή ψηφιακής μνήμης USB για λόγους ασφαλείας.

Φαίνεται η διαφορά του ανθρώπου που έχει υπηρετήσει (και) τις νέες τεχνολογίες της χώρας. Πάλι καλά που δεν πρότεινε πάπυρο. Μήπως την έχει στείλει στο σύννεφο (cloud)  και το έχει ξεχάσει;

Η κυρία Ζωή είναι γάτα με πέταλα πάντως: «Ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο στο οποίο το εγχειρήσατε. Πού βρίσκεται το έγγραφο που συνόδευε το CD; Αναζητήσατε αυτό το πρωτότυπο; Αν δεν μας πείτε είναι αναπόδραστο το συμπέρασμα ότι το κρατήσατε εσείς. Τα εκτυπώσατε ποτέ αυτά τα αρχεία;»

Δεν είναι τυχαία η έκφραση «το εγχειρήσατε». Η υπόθεση θα λέγαμε ότι κρύβει πολλά «χειρουργεία», αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι για την ειλικρίνεια του Υπουργού.

Ερωτηθείς, εξάλλου-αντιλαμβάνεστε από ποια- αν ήταν ενήμερος ο τότε πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε: «Πάτε να βάλετε στο κάδρο και τον κ. Παπανδρέου. Ο τότε πρωθυπουργός ενημερώθηκε από μένα πριν λάβουμε τα στοιχεία, μετά ενημερώθηκε ότι τα πήραμε και μου είπε «προχώρα». Δεν έγινε καμία συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου για ονόματα».
Με τον Πρόεδρο της HSBC συζήτησαν για επώνυμα, ποδήλατα και γκόμενες.

Σε κάποια στιγμή όμως ξύπνησε ο Μιχαλολιάκος μέσα του και είπε το αμίμητο:
«Θα ήθελα να δω κάποιους να οδηγούνται στη φυλακή».

Όταν κάποιος στερεί -από αμέλεια να το δεχθούμε- σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς  150 εκατομμύρια από το Δημόσιο Ταμείο παίρνει εύφημο μνεία ή μετάλλιο εξαίρετων πράξεων;

Η κα Κωνσταντοπούλου θα φωνάξει και τον ΓΑΠ λέει στην Επιτροπή. Δεν υπάρχει σεβασμός ούτε στους καθηγητάς του Harvard…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 26/10/2012 09:30:30

  Μία και μόνη εξεταστική επιτροπή.
  Κάντε το. Επιτέλους το χρωστάτε στον δύσμοιρο Ελληνικό λαό που υποφέρει τα πάνδεινα εξαιτίας τους.

 2. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 26/10/2012 11:05:04

  Γράφετε :

  ''
  Με τον Πρόεδρο της HSBC συζήτησαν (ΓΑΠ + Παπακωνσταντίνου) για επώνυμα, ποδήλατα και γκόμενες.''

  Μα, μην θεωρείτε ότι ο ΓΑΠ και ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι τόσο ελαφρόμυαλοι!!

  Να προτείνω μιά άκρως ''συνωμοσιολογική'' θεωρία :

  Η πιθανότερη ερμηνεία είναι ότι ''προέτρεψαν'' τον πρόεδρο της HSBC να ενημερώσει εμπιστευτικά τους πελάτες του , ώστε να λάβουν τα μέτρα τους, και επίσης, να πάρουν ( Οι ΓΑΠ+Παπακωνσταντίνου) ΚΑΙ περαιτέρω λεπτομέρειες για τους εν λόγω καταθέτες, ούτως ώστε να ''έχουν στο χέρι'' πιθανούς μελλοντικούς πολιτικούς ''επαναστάτες'' εναντίον της συνέχισης και επαύξησης των μέτρων του Μνημονίου - γνωρίζοντας βέβαια, ότι οι ίδιοι θα έβγαιναν σύντομα από το κάδρο.

  Ακραία θεωρία , θα πείτε.

  Αν όμως λάβουμε υπ' όψη ότι τα παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής και ενεργειών που ξεκίνησαν οι ΓΑΠ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

  -ΣΗΜΕΡΑ η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ κάτω από ''Διεθνή Οικονομικό έλεγχο''

  - Λαμβάνονται μέτρα δυσβάστακτα για τον ελληνικό λαό που ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με "ευρώπες''

  - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η περίφημη ''σωτηρία '' που ευαγγελίζονται εδώ και τρία χρόνια ΟΛΟΙ οι κυβερνώντες, ΔΕΝ φαίνεται πουθενά στον ορατό ορίζοντα - Χτές μάλιστα το ΔΝΤ ανάφερε σε έκθεση του στο euro working group '' Στο 136% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020''
  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/734660/Article.aspx

  ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε αν αυτή η θεωρία είναι ''συνωμοσιολογική'' , 'η όχι.

  Ετσι κι αλλιώς, κάθε πράξη και διαδικασία κρίνεται ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

  Αλλωστε , γι' αυτό βλέπουμε τόσο ''χλιαρές'' ερωτήσεις από μέλη της εξεταστικής επιτροπής εμπλεγμένα στις Μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά και μαχητικότητα από μέλη κομμάτων που δεν είχαν εμπλοκή σε καμμιά κυβέρνηση από Μνημονίου και μετά.

  Γι' αυτό και ο κύριος Παπακωνσταντίνου φέρεται με τόση αυθάδεια και θράσος.

  Αισθάνεται- και είναι- ασφαλής, όπως και ο ΓΑΠ.

  Οσον , τουλάχιστον, κυβερνά η ελληνική Τρόϊκα.

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/10/2012 11:23:09

  Γίνεται σιγά-σιγά αντιληπτό ότι μετά τη δόση θα ανοίξει το κεφάλαιο απονομή δικαιοσύνης για το πώς φτάσαμε ώς εδώ. Πολιτικοίο και υπηρεσιακοί παράγοντες θα την πληρώσουν όπως πρέπει για να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Θα χρειαστεί και ειδικό δικαστήριο τουλάχιστον για τον Παπακωνσταντίνου. Για τους υπόλοιπους πολιτικούς και υπηρεσιακούς που είναι σε λίστες και ελέγχεται και το πόθεν έσχες τους η καλύτερη ποινή είναι η δήμευση περιουσίας λόγω της κατηγορίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για παράνομη απόκρυψη εσόδων.

 4. θησεας avatar
  θησεας 26/10/2012 12:02:02

  βλεπω σημερα ειναι η μερα της ελευθεριας της εκφρασης !!!!!! κοβουμε ολα τα σχολια !!!!!!!!!!!!!!! τι εγινε θελετε να γραφουν κ να σας διαβαζουν μονο τα κομματοσκυλα ? κριμα

 5. drider avatar
  drider 26/10/2012 12:12:02

  Η εξέλιξη της (μνημονιακής) ελληνικής δημοκρατίας:
  CDS - credit default swaps
  CD - με τη λίστα Λαγκάρντ
  D - default

 6. δημης avatar
  δημης 26/10/2012 13:18:10

  Γιά ...τις δύσκολες μέρες ....χορηγούνται τα...κατάλληλα σκευάσματα:
  -Αμνημονέξ....με ισχυρή φόρμουλα TV και ΜΜΕ....
  -Ατιμωρισίξ που .... μαζί με το...παραγραφίξ δε συνδυασμό με παραθέριση πλησίον υδατοσυλλέκτη δίνει ..άριστα αποτελέσματα...
  -Υποστηρίξ σκεύασμα τελευταίας γενιάς που χορηγείται σε πολυάσχολους οσφυοκάμπτες -πρόθύμους ,ερχεται απ' ευθείας από το εξωτερικό και τοπροτιμούν οι..εισηγητές ξένων παν/μίων...
  -Επιβεβαιώξ με... φόρμουλα ...αντιπαραθεσίξ της οποίας τα ..αποτελέσματα ειναι άμεσα (έρχονται οσονούπω και στη ...βουλή)...
  Τα παλαιά σκευάσματα όπως αναισθησίξ ,αρπαχτόξ ,προθυμίξ συνιστώνται στις ίδιες δόσεις μιάς και η,,αποτελεσματικότης των είναι ...ΕΜΦΑΝΗΣ....
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΚΥΡΙΕ (ΠΡΩΗΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ)..ΥΠΟΥΡΓΕ...

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ 26/10/2012 17:26:45

  Ποιες εξεταστικες επιτροπες ?
  Να ελεγχουν και να κρινουν οι κλεφτες τους κλεφτες ?
  Οι κριτες πρεπει να εχουν τα προσοντα δηλαδη να ειναι δικαστες

 8. θησεας avatar
  θησεας 26/10/2012 18:19:02

  η επιτροπη για ελενχο στο ποθεν εσχες των πολιτικων εχει πλειοψηφια βουλευτων.Αντε κ στα δικαστηρια δολοφονοι για δολοφονους,κλεφτες για κλεφτες κτλπ

 9. θησεας avatar
  θησεας 26/10/2012 18:20:17

  Μανωλης Μ ποιος θα τους τιμωρησει ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.