#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2012 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολοι καιροί για Πρίγκιπες‘’Άλλα θέλω κι άλλα κάνω

Πώς να σου το πω                                              

Έλεγα περνούν τα χρόνια

Θα συμμορφωθώ’’

Ο κ. Παπανδρέου έχει κάτι το κωμικό και το τραγικό ταυτόχρονα.   Η πορεία του στα πολιτικά πράγματα, θυμίζει εκείνα τα βουτυρόπαιδα των παλιών μεγαλοαστικών οικογενειών, που αν και παντελώς σκράπες, τα έσπρωχναν με τη βία σε καλά πανεπιστήμια, καλές δουλειές, καλές καριέρες.

Από μικρός ήταν το παιδί της μαμάς του και μάλιστα μιας μαμάς ιδιαίτερα φιλόδοξης, που η μοίρα την στοίχειωσε, να χάσει ξαφνικά όλα τα προνόμια της πρωθυπουργικής συζύγου και να δει τη θέση της να καταλαμβάνεται από μια λαϊκή παιδούλα.  Η Μαμά, ποτέ δε συνήλθε από το ισχυρό σοκ, ποτέ δε συγχώρεσε το μακαρίτη και κυρίως ποτέ δε συγχώρησε αυτό τον άκαρδο λαό, που όχι μόνο δεν λοιδόρησε την άνομη πράξη του ανδρός, αλλά μάλλον του έκλεισε πονηρά το μάτι.

Ο γιος της Μαμάς, αυτός ο φοβερός και τρομερός Πριγκιπέσος, ήταν η στιβαρή απάντηση στη χλεύη των μουζίκων.  Αυτή η ηθική βόμβα θα ξέπλενε τη ντροπή, με το καλοσυνάτο καθωσπρέπει στυλάκι, τον υγιεινισμό και την πληθωρική αμερικανιά.

Ο Πριγκιπέσος υπήρξε στα μικράτα του ακόμα ένας ανεπάγγελτος σωτήρας, αυτό το καταραμένο είδος που ευδοκιμεί στην ελληνική  πολιτική σκηνή και δε σταματάει τις γκάφες παρά μόνο μετά θάνατον.  Ο μακαρίτης, που παρά τα μειονεκτήματα και τον οπορτουνισμό του είχε εγκαίρως εντοπίσει τις αδυναμίες του μικρού και απέφυγε να τον εκθέσει στα δύσκολα, αναθέτοντάς του ασήμαντα πόστα στις κυβερνήσεις του.

Ουσιαστικά η πραγματική πολιτική καριέρα του Giorgos ξεκίνησε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ως δεύτερος του ογκώδους Πάγκαλου, ήρθε αντιμέτωπος με την καυτή πατάτα Οτσαλάν.

Ο δυστυχής Κούρδος ηγέτης, που ακόμα σαπίζει στις τουρκικές φυλακές, είναι ο πρώτος που δοκίμασε τις ‘’ικανότητες’’ του.  Εκ των υστέρων όλοι οι Έλληνες είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα συναισθήματά του.  (Η έκπληξη της ανάληψης της αντιπροεδρίας από τον - εκείνη την εποχή αραχνιασμένο- κ. Πάγκαλο, οφείλεται όπως φαντάζομαι κυρίως στις λεπτομέρειες που αυτός γνωρίζει αναφορικά με αυτή την εθνική ήττα).

Έκτοτε ο τέως πρωθυπουργός κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και έκτισε μεθοδικά το προφίλ ενός σύγχρονου πολιτικού που ταυτόχρονα είναι ένας σύγχρονος ευαισθητοποιημένος πολίτης, λάτρης του ποδηλάτου, θαμώνας των γυμναστηρίων, computer freak, fun της ανακύκλωσης, του κασκόλ, της αναθεώρησης της ιστορίας, της ‘’εμβάθυνσης’’ των ελληνοτουρκικών σχέσεων και γενικότερα, ότι οι image makers της ξεπερασμένης εκείνης εποχής θεωρούσαν σωστό για το προφίλ ενός μοντέρνου σισιαλδημοκράτη, πλην νεοφιλελεύθερου, ηγέτη.

Αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ως υπουργού εξωτερικών υπήρξε η ζεϊμπεκιά (άτεχνη δυστυχώς) με τον Ισμαήλ και η κορυφαία του ατάκα το περιβόητο ‘’λεφτά υπάρχουν’’.

Και ήρθε η αποφράδα ημέρα που ένας κακός άνεμος έσπρωξε τον κ. Σημίτη να τον διορίσει πρόεδρο του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ.

Ο Giorgos αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας και, αφού αισθάνθηκε ανασφάλεια από τον τρόπο της διαδοχής, θεώρησε σκόπιμο να δώσει μια δημοψηφισματική χροιά στην ‘’εκλογή’’ του, στήνοντας τη γνωστή φιέστα με τις εσωκομματικές κάλπες του ενός υποψηφίου, φιέστα που οπωσδήποτε θα ζήλευαν ένας Σαντάμ και ένας Καντάφι.

Βαθιά μέσα του πίστευε, πως όντας πρωθυπουργός, θα αναμορφώσει τη συντηρητική πατρίδα του και θα προσδώσει στη διακυβέρνησή του μια εκσυχρονιστική δυναμική, όχι τόσο στην οικονομία που τη θεωρούσε στρωμένη, όσο στην πολιτική καθημερινότητα, την οποία ήθελε πιο αβανγκαρντ, πιο κοντά δηλαδή στην αισθητική των γκουρμέ εστιατορίων που ο ίδιος σύχναζε, μακριά από την τσίκνα του Καραμανλικού κουτουκιού.  Για το μεγάλο αυτό μυαλό, η διαδικασία ενός opengov κατείχε υψηλότερη θέση προτεραιότητας από την είσπραξη των εσόδων ή την τιθάσευση των spreads.

Η πραγματικότητα προσγείωσε γρήγορα τον Πριγκιπέσο και τον έφερε αντιμέτωπο με μια δύσκολη συγκυρία:  Έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση, είτε δηλαδή να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου μείωση των δαπανών, είτε να τινάξει το έλλειμμα στον αέρα και ότι γίνει.  Τελικά τα κατόρθωσε όλα:

Να ξετινάξει τον προϋπολογισμό με πρόχειρα επιδόματα και κατάρρευση των εσόδων
Να μαγειρέψει τα στοιχεία, για να κατηγορήσει τους προηγούμενους
Να ανοίξει την κερκόπορτα στο ΔΝΤ
Να υπογράψει με συνοπτικές διαδικασίες ένα μνημόνιο και μια αποικιοκρατική σύμβαση
Να εκτινάξει το χρέος σε απαράδεκτα επίπεδα
Να ισοπεδώσει, κυριολεκτικά, την πραγματική οικονομία
Να πριμοδοτεί σκανδαλωδώς τον τραπεζικό τομέα
Και τελικά να οδηγήσει τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία, λίγο πριν ο ίδιος παραιτηθεί, αδυνατώντας να ελέγχει την άνετη κυβερνητική του πλειοψηφία, πράγμα πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά

Σήμερα ο Giorgos, που άλλα θέλει κι άλλα κάνει, προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα πεπραγμένα του και να απεμπολήσει τις όποιες ευθύνες φέρει για την εθνική καταστροφή.  Η επίσημη πολιτεία τον κατηγορεί ευθέως ότι συνέπραξε στη λογιστική αλχημεία του ελλείμματος, πράξη που ξεσήκωσε μια αλληλουχία καταστροφικών καταστάσεων που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο, κράτος και πολίτες.

Ήταν ένα αναμενόμενο τέλος για έναν υπερεκτιμημένο πολιτικό, που πίστεψε ότι μπορούσε να προσφέρει στη χώρα του, παρά τις εγγενείς αδυναμίες του.  Είθε η επικείμενη δίκη του, να αποτρέψει τους επίδοξους μιμητές και να στερήσει την πατρίδα μας από νέους αυτόκλητους σωτήρες, σπορείς της καταστροφής.

 Κακοφωνίξ

*Δρ. πασοκολογίας - παπανδρεολογίας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/02/2012 11:35:36

  ...fun της ανακύκλωσης...
  Το σωστό είναι fan.
  Μη γινόμαστε και μεις Γιωργάκηδες.

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Strange Attractor 04/02/2012 12:44:46

   Αχαχαχα!!! Η τόση πασοκολογία - παπανδρεολογία έχει μπει στο πετσί του!

 2. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 04/02/2012 11:52:37

  Δρ. Κακοφωνίξ, συμφωνούμε και σε κάτι (μέχρι την επόμενη φορά χιχι).
  Έβαλες τα πράγματα στην σωστή τους βάση, ο ΓΑΠ ότι έκανε δεν το έκανε, επειδή του το είπαν οι Αμερικανοί, επειδή ήθελε να καταστρέψει την Ελλάδα ή όποιο άλλο σενάριο συνωμοσιολογίας. Ότι έκανε το έκανε για έναν και μόνο απλό λόγο, επειδή ήταν, είναι και θα είναι ΒΛΑΚΑΣ.

  • occultist avatar
   occultist @ dikefalosaitos 04/02/2012 14:27:09

   @dikefalosaitos
   Δηλαδή τι εννοείς??? Τον απαλλάσεις λόγω βλακείας???? Εγώ τον καταδικάζω λόγω προθέσεων.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ occultist 04/02/2012 20:09:16

    Δεν απαλλάσω κανέναν. Ακόμα και ένας Βλάκας εάν κάνει φόνο θα πάει μέσα. Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει συνωμοσιολογία. Βλακώσεις επιλογές οι οποίες κατέστρεψαν την Ελλάδα και παραλίγο να καταστρέψουν τον κόσμο. Δεν είναι και λίγα αυτά που κατάφερε μέσα σε μόνο 2 χρόνια, αυτός και το αντιεξουσιαστικό παρεάκι του.

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ dikefalosaitos 04/02/2012 20:21:25

     Βέβαια δεν μπορώ να πω το ίδιο για κάποιους του περιβάλλοντός του (συμβούλους, οικογένεια, Soros κλπ), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το πόσο βλάκας είναι, έκαναν χρυσές δουλειές.

  • NIKOS avatar
   NIKOS @ dikefalosaitos 05/02/2012 14:06:03

   Ο ΜΑΧΑΛΟΜΑΓΚΑΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΖΕΦΡΥ.ΜΕ ΣΥ ΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/02/2012 12:12:57

  Αγαπητέ Γαλάτη βάρδε , τέλεια τα γράφεις ώς συνήθως. Θα μου επιτρέψεις μόνο να παρατηρήσω πως, αν είναι κάποιος κωμικός και τραγικός ταυτόχρονα , είμαστε εμείς που ψηφίζουμε πανηγυρικά τέτοιους ηγέτες...

  Και μην μου πεί κανείς ,για τον ΓΑΠ "δεν ξέραμε"! Πράγμα που φαίνεται...

  Α, και να επισημάνω πως τα παιδιά των παλιών μεγαλοαστικών οικογενειών , τουλάχιστον τις περισότερες φορές είχαν ανατραφεί με τα εθνικά ιδεώδη και με συναίσθημα αξιοπρέπειας. Και ο Παύλος Μελάς παιδί μεγαλοαστικής οικογένειας ήταν. Και ο Ιων Δραγούμης ,και η Πηνελόπη Δέλτα. Και ο Αντώνης Σαμαράς. Και πολλοί άλλοι ,τουλάχιστον ως το '70-'80.

  Καμιά σχέση με τους ΠΑΣΟΚογενείς νεόπλουτους της Διαπλοκής, που η παιδεία και η ανατροφή τους προέρχεται απο τα κυριλέ σκυλάδικα της παραλιακής , και ο πατριωτισμός τους εξαντλείται στην αγάπη για τη Μύκονο!

 4. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/02/2012 13:17:39

  Έχω 2 σοβαρότατες ενστάσεις στο άρθρο σας κ.Κακοφωνίξ μου :

  1) Απαράδεκτο να ΄΄μαγαρίζουμε΄΄ ένα από τα πιό όμορφα τραγούδια της σύγχρονης Ελληνικής ΄΄τραγουδιστικής ποίησης΄΄ αφιερώνοντάς το σε άτομα της ιδιοσυγκρασίας ενός ΓΑΠ. Τι το ροκ έχει επάνω του αυτό το άχρωμο, άοσμο, άγευστο πλάσμα και οι φίλοι του; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!! Πάθος, ΜΗΔΕΝ !!!
  Αν ήταν στο χέρι του Σωκράτη, θα σας απαγόρευε ρητά τέτοιους βλάσφημους συσχετισμούς, σίγουρα.

  2) Ποτέ δεν ήθελε να κάνει ο ΓΑΠ άλλα από αυτά που έκανε. Σε διατεταγμένη υπηρεσία ήταν, είναι και θα είναι. Όλα τα έκανε γιατί οι εντολείς του τον διέταζαν και η έλλειψη συνείδησης, αξιοπρέπειας και ευφυίας του, διευκόλυναν την άνευ κρίσης εκτέλεση και των πιο προδοτικών πράξεων.
  Στο χωριό μου αυτό το λένε ΠΡΟΔΟΣΙΑ, όχι αλλιώς, όσο κι αν ακούγεται βαρύ και δραματικό......

  ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.

  αν θελετε να του αφιερώσουμε τραγουδάκι, εγώ θα προτείνω :

  Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ (ακούστε το, ταιριάζει!!!)
  Μουσική-Ποίηση: Μίκης Θεοδωράκης, Τραγούδι : Θανάσης Μωραϊτης, Δίσκος : ΔΙΟΝΥΣΟΣ (1985)
  http://www.youtube.com/watch?v=m1gAcNdqzhQ

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 04/02/2012 14:43:58

  η εμμονή σου με τον 'τραπεζικο τομέα' ειναι παροιμιώδης
  αρνεισαι να δεις πως ο τυπος μαζι με την Ελλάδα κατεστρεψε και τις τράπεζές της
  (δεμενος και φιμωμένος πανω στο δένδρο αυτη τη φωτο πρεπει να βρεις..)

 6. 520 χλμ βόρεια avatar
  520 χλμ βόρεια 04/02/2012 14:53:37

  Εμένα εκείνο που μ ενοχλεί βαθύτατα -και έχουμε εμείς ευθύνη γι αυτο - ειναι ο αμετρος εγωισμός και αλαζονεία τους .κατα βάση άχρηστοι άνθρωποι μεγάλωμενοι με τις πλάτες της οικογένειας χωρίς να έχουν νοιάστει ποτέ στην ζωή τους για τίποτα μην έχοντας την αγωνία ούτε για ένα λογαριασμό δεκο , όταν ειναι στα πράγματα ειναι πρώτη μούρη στη τηλεόραση και όταν τα έχουν κάνει σκατα, είτε θα μπουρδολογουν με μονολόγους που δεν τους πιστεύουν ούτε ιθαγενεις(ο παπά....... Που του άφησε ο παππούς του ένα ρολόι, ο μπενι ο τρομερός )είτε θα αποφεύγουν επειδικτικα να απολογηθούν στα δύσκολα ( Καραμανλής. Ψωμιάδης. Παπαγεωργοπουλος. Λαλιωτης κλπ κλπ ) θα έλεγα λοιπόν κάνοντας μια πρόταση σ αυτούς που μας κυβέρνησαν επι διετίας και ζήτησαν τόσα απο εμάς , να κάνουν το ελάχιστο για αυτούς .να ζήσουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Με όσα ζητούν απο εμάς . Δηλαδή με 700 ευρώ τον μήνα με τις οικογένειες τους. Το να φλυαρουμε δεν έχει νόημα πρέπει να αρχίσουμε να απαιτούμε . Εάν ειναι δυνατόν όπως το έθεσε και αυτός που τα έκανε όλα σωστά και όμως τον πετάξαμε κακής κακώς το κόμμα του,με δημοψήφισμα . Να μην ξεχνάμε το μόνο πράγμα που τους ξεφεύγει ακόμα ειναι το διαδίκτυο. Όταν πάρει. Μαζική μορφή και σχηματοποιηθει η αντίδραση του κόσμου. Ολοι αυτοί οι. .....μπουληδες θα αρχίσουν να τρέχουν σαν λαγοι

 7. juliet avatar
  juliet 04/02/2012 21:09:46

  Να αλλάξουμε το λαΐκή παιδούλα σε λαΐκή πληθωρική γκόμενα πάει καλύτερα,νομίζω.
  Τον πατέρα του να κατεβαίνει και να κάνει το περιβόητο νεύμα και να βγαίνει η Μιμή νομίζετε ότι θα μπορούσε να το συγχωρέσει ένα παιδί; Πιστεύω όχι ,η περιφρόνηση της μάνας του τον στοίχειωσε.
  Οσο για τον Σημίτης παρέδωσε στο ΓΑΠ ,από εκδίκηση.Δεν ήτανε τόσο ηλίθιος ,ήτανε ο άνθρωπος που πάντα έπαιρνε την ρεβάνς .Η όλη του πορεία ήτανε επιστροφή ,τον έδιωξε ο Ανδρέας και γύρισε πρόεδρος του κόμματος .Ο Γιώργο ήτανε καλή περίπτωση,δεν συμπαθούσε πολύ τον Ανδρέα και ήτανε το παιδί της φιλόδοξης Αμερικάνας και εκείνη τη στιγμή ήθελε να τα έχει καλά μαζί της.
  Ολα είναι εκδίκηση και μένος σ΄έναν λαό που δεν αγάπησαν ποτέ ..τώρα και αν κερδίσουν και κάτι.....δεν τους χαλάει.
  Αν μπορουσε να μας σβήσει θα το έκανε ,βέβαια έκανε κάτι καλύτερο ...μας πούλησε !
  Αν θα πρέπει να πληρώσει ;...δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ και ν΄αποδώσουμε δικαιοσύνη για την ελευθερία που μας στερεί ,για την Πατρίδα που χάνουμε ,για τα στείρα όνειρα των παιδιών ,για τη δυστυχία των Ελλήνων.
  Οσο την απάτη ''του λεφτά υπάρχουν '' ο Λεμπέσης έλεγε:
  ''Μόνον ο πνευματικός ανάπηρος έχει ανάγκην της επιτηδειότητας και της απάτης για να προωθηθεί ή να επικρατήσει .Ουδείς άνθρωπος αξίας έχει ανάγκην να γίνει επιτήδειος ή απατεών''.
  Δηλαδή μας κυβερνάνε επιτήδειοι ή απατεώνες!!!!!!!!!

  • Μαria Crysostomidu avatar
   Μαria Crysostomidu @ juliet 04/02/2012 23:38:09

   Αυτή η οικογένεια πολλά μυστικά θα κρύβει, από τον γέρο Γέρο μέχρι τον εγγονό. ο παππούς παντρεύτηκε Εβραία κόρη Τούρκικου στρατηγού ή τι έκανε στο Τούρκικο στρατό ο πεθερός του, μετά που η Θεσσαλονίκη και ο Βοράς ενώνεται με την τότε Ελλάδα ο παππούς αλλάζει το όνομα σε Παπανδρέου-, και ξεκινάει την πολιτική του σταδιοδρομία. Όταν οι φασίστες σκάνε μύτη, αυτός εμφανίζεται χωρισμένος με την Εβραία και μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του χωρίς ψεγάδι. Ο γιος του ο Ανδρέας, Εβραίος, πρέπει να φύγει πριν το πόλεμο, λένε κάτι για τροτσκιστές, πιο λογικό είναι ότι έφυγε να μην τον προλάβουν οι Ναζί- όλοι γνωρίζουμε την τύχη των Εβραίων στο Β. πόλεμο. Δεν είμαι ρατσίστρια, απλά αναφέρομαι στην καταγωγή του Γιωργάκι μας. Ο Ανδρέας τελικά παντρεύεται με την Εβραία Μαργαρίτα και τα παιδιά τους είναι καθαροί Εβραίοι. Γιατί να αγαπάει τους Έλληνες? Γιατί να μην είναι μέλος της κάθε λέσχης όπου βρίσκεται και ο Κισσινγκερ, Σορος και άλλοι γνωστοί Εβραίοι? Μην ψάχνουμε, δεν ξέρω αν ήταν προμελετημένο, αν όχι, ήταν διαβολική σύμπτωση όλο αυτό. Δυστυχώς έχουμε αυτούς που ψηφίζουμε. Να τους χαιρόμαστε. ΜΧ

 8. ακης avatar
  ακης 05/02/2012 11:23:29

  Μονο η μανα του ειναι περηφανη γιαυτον, αντε και ο νικολακης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.