Δύο debate ζητά ο Μεϊμαράκης: «Πρέπει να αποφύγουμε την εξαπάτηση των πολιτών»
29/08/2015 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο debate ζητά ο Μεϊμαράκης: «Πρέπει να αποφύγουμε την εξαπάτηση των πολιτών»

Διάγγελμα

Δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ζήτησε για μία ακόμα φορά ο αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο διάγγελμά του για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Ζητάω δύο ντιμπέιτ, με όποιους όρους θέλουν οι πολιτικοί αρχηγοί να θέσουν», τόνισε, επισημαίνοντας, «πρέπει να αποφύγουμε την εξαπάτηση των πολιτών».

«Για να πετύχουμε, απαιτείται εθνική προσπάθεια και με συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ελάτε μαζί μας. Ξεκινάμε μία νέα πορεία, για την Ελλάδα της Ευρώπης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Το διάγγελμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν ως εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.

Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.

Γι' αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.

Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ:

Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;

Ελληνίδες Έλληνες,

Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.

Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.

Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ' την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας.

Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.

Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ' όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι' αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.»

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση 29/08/2015 21:02:32

    :-) Κάτι μου λέει, οτι αυτή τη φορά, ο Αλεξάκος δεν θα τολμήσει να πάει στις ζωντανές αναμετρήσεις ούτε με τον Μεϊμαράκη, ούτε φυσικά και με όλους τους άλλους. Δεν θα τον αφήσουν οι γιατροί-επικοινωνιολόγοι του, γιατί θα αποκαλυφθεί η γύμνια επιχειρημάτων του και γιατί πια, δεν διαθέτει αριστερή ασπίδα για να θεωρητικολογήσει και να συγκινήσει. Τι να μας πεί ο άμοιρος για τη νεοφιλελεύθερη στροφή του; Δέκα μονάδες κάτω θα κατρακυλήσει έτσι κι ο προβολέας φωτίσει την απάτη του. Μακάρι να ξεγελαστεί και να πάει, αλλά καθόλου δεν πιστεύω πως θα του το επιτρέψουν.

  2. Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης 09/09/2015 09:47:29

    Θα γίνει απόψε, όπως διαβάζω, το debate όλων των πολιτικών αρχηγών, τού Γ.Γ. τής ΧΑ εξαιρουμένου! Κάποιοι έχρισαν εαυτούς "δημοκράτες" και φιμώνουν το ΤΡΙΤΟ σε δύναμη κόμμα τής Βουλής. Πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι; Μιλάμε για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, η οποία υποτίθεται ότι ανήκει σε όλους το΄τς Έλληνες και σίγουρα την πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Με ποιο δικαίωμα αποκλείουν την ΧΑ απ' αυτό το show (διότι περί τέτοιου πρόκειται);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.