#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο σύντροφοι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για το ΕΑΜ)H Αυγή της Κυριακής, η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει προσφορά ένα βιβλίο για το ποιο ήταν το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, γνωστό και ως ΕΑΜ και φυσικά επιχειρεί να αναδείξει τη συμβολή του στον αντιστασιακό αγώνα κατά των Ναζί.

Δε θα έπρεπε να μας ξενίζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως πλέον επιχειρεί να οικειοποιηθεί το ΕΑΜ και τους αγώνες του. Εδώ οικειοποιήθηκε τα συνθήματα, τις αφίσες και τον κόσμο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, στο ΕΑΜ θα κολλήσει. Άλλωστε, από τους ψηφοφόρους του Αλέξη, ποιος ξέρει τι έγινε στην Αντίσταση αλλά και λίγο αργότερα, στον δραματικό Εμφύλιο. Αυτό που θέλει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει ένα ευρύτερο λαϊκό μέτωπο, κεντροαριστερής απόχρωσης, που θα πάει για να κατακτήσει την εξουσία. Θεμιτό, άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το αστείο είναι ότι σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνδέσει το ΕΑΜ του ’40 με ένα νέο ΕΑΜ που πρέπει να γεννηθεί, όπως λέει, αλλά και με τους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος, αυτούς που αγκάλιασε ο Τσίπρας μη τυχόν και χάσει πελατεία. «Το ΕΜΑ οργάνωσε την πάλη του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής, εμπνέοντας και τις επόμενες γενιές και μπολιάζοντας τη συλλογική μνήμη των κοινωνικών αγώνων…», αναφέρει.

Πολύ όμορφα όλα αυτά, όμως, η πλάκα είναι αλλού. Ότι για το ΕΑΜ σφάζεται και το ΚΚΕ το οποίο θέλει κι αυτό να κληρονομήσει λίγη από την αίγλη του και φυσικά να μην αφήσει στο άλλο αριστερό κόμμα, τον εχθρό εξ αριστερών, να του πάρει τους αγώνες που θεωρεί δικούς του. Όπως πάντα το ΚΚΕ πώς να οικειοποιείται αγώνες, αρχές, αξίες, κοινωνική πάλη, ακόμη κι αν δεν είναι δικά του. Όμως, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια τις τελευταίες ημέρες και το ξεκατίνιασμα θα συνεχιστεί μετά το βιβλίο που θα προσφέρει η Αυγή. Μάλιστα, σε πρόσφατη ομιλία του ο γραμματέας της ΚΝΕ, Θ. Χιώνης, έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης για το ποιος είναι ο καλύτερος κληρονόμος του ΕΑΜ. «Επιδιώκουν με μια εκλογική έφοδο να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη ενώ μήνα με το μήνα δίνουν εξετάσεις στην άρχουσα τάξη ότι μπορούν να διαχειριστούν το σύστημα», είπε ο Χιώνης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε κι άλλα πολλά αλλά δεν έχουν σημασία. Το μεγαλύτερο αστείο της υπόθεσης είναι ότι δύο ...σύντροφοι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Όποιος δεν είναι ανιστόρητος γνωρίζει ότι το ΕΑΜ ήταν λαϊκό κίνημα και δεν χρειαζόταν πάτρωνες. Όταν τους απέκτησε είδαμε τι έγινε στον Εμφύλιο. Αλλά τέλος πάντων, αυτό είναι άλλο θέμα.

Μαλώνουνε δύο οι οποίοι μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό. Για παράδειγμα πότε κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφέρει από το ΚΚΕ; Ο πρόεδρός του, Αλέξης, δεν ανδρώθηκε πολιτικά στην ΚΝΕ; Ο μεντοράς του, Αλαβάνος δεν ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ; Ο Δραγασάκης, ο Παπαδημούλης, ο Λαφαζάνης και πολλοί άλλοι προβεβλημένοι δεν ήταν στελέχη του ΚΚΕ όταν άλλοι έδιναν αγώνα για τη δημιουργία μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής ανοικτής αριστεράς χωρίς εξαρτήσεις από Σοβιέτ και Ανατολικά μπλοκ;

Ή μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει κουμάντο η Αριστερή Πρωτοβουλία που παίρνει και τις σχετικές πρωτοβουλίες;

Επίσης, τι έχει να απαντήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις ύβρεις που ακούστηκαν στο φεστιβάλ του κόμματος από μέλη της νεολαίας κατά του Φώτη Κουβέλη;  «Τα δικαιώματά μας τα έκανε κουρέλι, άντε και … σύντροφε Κουβέλη» φώναζαν. Τους άκουσε η Κουμουνδούρου και επικροτεί. Εκτός κι αν έκαναν τους κουφούς διότι άλλοι νεολαίοι φώναζαν «εργάτες και μπάτσοι δεν κάνουνε χωριό, πάρτε τη Δούρου και φύγετε από δω», θυμίζοντας τους εναγκαλισμούς της πασιονάριας Ρένας με τους ένστολους συνδικαλιστές.

Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν δύο πράγματα: Το πρώτο ότι στο χώρο της Αριστεράς είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Κι όταν δεν έχουν να δώσουν νέα οράματα στον κόσμο ανατρέχουν την ιστορία μπας και βρουν τίποτε να οικειοποιηθούν.

Το δεύτερο είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισχωρήσει διάφοροι τυχαίοι που δεν έχουν ουδεμιά σχέση με την αριστερά και που δείχνουν περισσότερο να μοιάζουν με οπαδούς παρά με οραματιστές μιας νέας Ελλάδας, που θέλει να μας πείσει ότι πιστεύει ο σύντροφος Αλέξης.

Κι όπως καταλαβαίνετε, για τον άμοιρο ψηφοφόρο… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. RED avatar
  RED 29/09/2012 12:02:02

  Σοβαρά; το ΕΑΜ ήτανε λαϊκό κίνημα που δημιουργήθηκε έτσι αυθόρμητα από μόνο του;
  Έχει και ο ιστορικός αναθεωρητισμός τα όρια του...

 2. Antistar avatar
  Antistar 29/09/2012 12:11:13

  Το ΕΑΜ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριου του 1941, με εντολή του ΚΚΕ, κατόπιν απόφασης της 6ης Ολομέλειας. Την Ιδρυτική του Διακήρυξη υπογράφουν το ΚΚΕ και 3 πολύ μικρά κόμματα, τα οποία είναι ελεγχομενα επίσης από το ΚΚΕ.
  Αρχικά είχε πολύ μικρή απήχηση, καθώς στη χώρα είχε επικρατήσει απελπισία και ηττοπάθεια. Ο εθνικοαπελευθερωτικός χαρακτήρας που φρόντισε να του δώσει το Κόμμα, όμως, και κυρίως οι μαζικοί θάνατοι από την πείνα στην πρωτεύουσα το φριχτό χειμώνα του 1941 έστρεψαν κατόπιν μεγάλες μάζες κόσμου να στρατευθεί σε αυτό.
  Σε όλη τη διάρκεια της δράσης του βρισκόταν υπό τον έλεγχο της ΚΕ του ΚΚΕ.
  Το να παρουσιάζει το antinews το ΕΑΜ σαν μια αυθόρμητη κίνηση χωρίς πατρότητα αποτελεί δείγμα ... παγκαλισμού.

  • ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ avatar
   ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ @ Antistar 29/09/2012 12:48:23

   Συγκεκριμενα το Σαββατο 27 Σεπτεμβριου 1941 υπογραφηκε απο τους αντιπροσωπους του ΚΚΕ, του Σοσιαλιστικου Κομματος, της Ενωσης Λαικης Δημοκρατιας και του Αγροτικου Κομματος, το ιδρυτικο κειμενο του ΕΑΜ.

   • Αριστερός Ψάλτης avatar
    Αριστερός Ψάλτης @ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ 29/09/2012 13:36:05

    Κι επειδή ιδρύθηκε από το ΚΚΕ αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν λαϊκό κίνημα. Ή μήπως κίνημα για μερικούς είναι μόνο αυτό που έκανε ο Παπαδόπουλος. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν υπήρξε μαζική στήριξη του ΕΑΜ η ιστορία έγραψε ότι ήταν ένα από τα μαζικότερα λϊκά κινήματα της σύγχρονης ιστορίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το καπηλευτούν, κάποιοι το κατάφεραν, όμως αυτά δεν αναιρούν τίποτε. Αντε τώρα που θα βγείτε και από τα δεξιά.

    • RED avatar
     RED @ Αριστερός Ψάλτης 29/09/2012 14:09:29

     Το αδιαμφισβήτητο γεγονός της ίδρυσης του ΕΑΜ από το ΚΚΕ δεν αναιρεί σε τίποτα την παλαικότητά του, ούτε χαρίζει το ΕΑΜ στο ΚΚΕ.
     Το να γράφει κανείς όμως ότι το ΕΑΜ αποτελεί για το ΚΚΕ "ξένον αχυρώνα" αποτελεί κραυγαλέα απόπειρα ιστορικού αναθεωρητισμού...

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Αριστερός Ψάλτης 29/09/2012 14:35:54

     Η έντονη καλλιέργεια αντιαριστερών ανακλαστικών (τις 2 προηγούμενες προεκλογικές περιόδους) είναι λογικό να έχει δημιουργήσει ανιστόρητους ΝΕΟ- δεξιούς που σε συνέχεια της αντισύριζα λογικής θα απαξιώνουν ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ !!!

     Όποιος δεν ανατριχιάζει από τις μαυροφορεμένες γυναίκες στην φώτο (από την 2η διαδήλωση μετά τους πρώτους νεκρούς) ας ΜΗΝ μπει στον κόπο να διαβάσει πόσο λαικό και πόσο ευρύ ήταν το ΕΑΜ !!! ...

     ας φορέσει το μάυρο τι-σέρτ και ας αρχίσει "να ξεβρωμίζει τον τόπο"

  • aristos avatar
   aristos @ Antistar 29/09/2012 13:53:24

   Στην περίοδο της δικτατορίας 1968-1974 το ΚΚΕ, όπως και σ' όλο τον κόσμο
   τα διάφορα ΚΚ, διασπάστηκε στα δύο : To φιλοευρωπαικό ΚΚΕ-εσωτερικού (Γραμμή Γκράμσι-Τολιάτι Μπερλινγουερ,με έδρα την Αθήνα-Εξάρχεια) και με αρχηγό τον Λεωνίδα Κύρκο και το "ορθόδοξο" ΚΚΕ -εξωτερικού (Γραμμή ΚΚΣΕ-Στάλιν) με ουσιαστική εδρα την Μόσχα και αρχηγό τον Χαρίλαο Φλωράκη.
   Το ΚΚΕ εσωτερικού μετεξελίχθηκε στον πάντα Φιλοευρωπαικό ΣΥΡΙΖΑ
   Και το ΚΚΕ εξωτερικού μετεξελίχθηκε στο σημερινό ΚΚΕ πάντα πιστό στην ΕΣΣΔ και το ΚΚΣΕ...
   Απο τα ΚΚΕ στα νιάτα τους πέρασαν πολιτικοί από ολη την γκάμα των σημερινών κομμάτων όπως πχ. απο το ΚΚΕ εσωτερικού ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Πέτρος Τατούλης, απο το ΚΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Θ. Παγκαλος κ.ο.κ.
   Αυτό σύμφωνα και με τον Εθνάρχη, είναι ίσως ένα απο τα καλύτερα σημεία του βιογραφικού των πολιτικών μας...Αλλοίμονο στον νέο που δεν είναι κομμουνιστής...

   • GLAD avatar
    GLAD @ aristos 30/09/2012 11:16:54

    Το πολύ σημαντικό όμως , που κανείς δεν αναφέρει , είναι το ότι δεν συνέβη ποτέ το αντίθετο (ή πάντως εγώ δεν ξέρω).
    Δηλαδή να είναι στα νιάτα του δεξιός και στην ωριμότητά του ΚΚΕ.

 3. nikos avatar
  nikos 29/09/2012 13:41:43

  Τι θέλει να μας πει το άρθρο; Οτι παρά το ότι η δεξιά κυβέρνηση είναι ένα μπάχαλο , ε να και η αριστερά δεν τα βρίσκει βρε παιδί μου. Οπότε καλά είμαστε στο μπάχαλο - τι να κάνουμε.

  Το αν το ΚΚΕ διαμαρτύρεται για το ΕΑΜ ( αυτό γίνεται, δεν μαλώνει κανείς με κανέναν) είναι θέμα ιστορικό που αφορά την αριστερα και σίγουρα όχι μείζον.

  Το μπάχαλο στην διακυβέρνηση της χώρας και στην κατάντια της εξαιτίας αυτού ακριβώς του είδους , ύφους και ήθους διακυβέρνησης , μας αφορά ΟΛΟΥΣ και είναι ΤΟ μείζον.

 4. nikos avatar
  nikos 29/09/2012 13:43:21

  Επι της ιστορικής ουσίας, ο αριστερός ψάλτης έχει απόλυτο δίκαιο

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 13:50:09

  Κατά τή γνώμη μου,δέν έχει σημασία ἡ καπήλευση ἤ ὄχι τῆς ἴδρυσης τοῦ ΕΑΜ ἀπό τό ΚΚΕ,ἤ ἀπό πιό πλατιά λαϊκή βάση-ὅντως,ἀπό τό ΚΚΕ,ὅπως ἀναφέρεται,προέρχεται-σημασία ἔχει ἡ καπήλευση τῆς θυσίας καί τοῦ πατροναρίσματός τους,τόσων ἀνθρώπων πού ἐντάχθηκαν στόν ἀντιστασιακό ἀγώνα στό πλευρό τοῦ ΕΑΜ,ἀλλά δέν ἀνήκαν στό ΚΚΕ...

  • Antistar avatar
   Antistar @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 14:15:51

   Στο δοκίμιο ιστορίας του Κόμματος αναφέρεται ρητά και μάλιστα αναλυτικά ότι η μεγάλη μάζα των αγωνιστών του ΕΑΜ δεν συμφωνούσε με μια ξεκάθαρα σοσιαλιστική προοπτική, εξιστορούνται μάλιστα οι συγκεκριμένες αντιστάσεις που συναντούσε ο Βελουχιώτης κάθε φορά που επιχειρούσε, κατόπιν εντολής της ΚΕ του ΚΚΕ, να δώσει μια περισσότερο ταξική απόχρωση στον αγώνα.
   Τώρα, πια σκοπιμότητα εξυπηρετεί να εμφανίζεται το ΚΚΕ ως διαστρεβλωτής της ιστορίας του ΕΑΜ, όταν στα πιο επίσημα ιστορικά του κείμενα αναφέρονται όσα είπα πιο πάνω, το αφήνω στην κρίση του καθενός...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Antistar 29/09/2012 14:21:38

    Μήν ξεχνᾶς ὅτι κόμματα ἀριστερά δέν ἀναγνωρίζουν τό ἕνα τή συνεισφορά τοῦ ἄλλου γιά τήν ἴδρυση τοῦ ΕΑΜ καί θέλουν νά ἔχουν τήν ἀποκλειστικότητα στή διαχείριση τοῦ ἀντιστασιακοῦ ἀγώνα,ἄνθρωποι πού προέρχονται ἀπό τήν ἴδια ἰδεολογική ρίζα,τί νά ποῦν οἱ ὑπόλοιποι;

 6. apergospastis avatar
  apergospastis 29/09/2012 14:07:40

  Εγώ πάντως ως δεξιός δεν έχω καμιά διάθεση να ανακατευτώ στον αχυρώνα τους. Το ΕΑΜ ήταν μια τυπική δημιουργία Κομμουνιστικής στρατηγικής, που επέτρεψε στο ΚΚΕ να οικειοποιηθεί σύμβολα και παραδόσεις του λαού (πχ ακόμα και θρησκεία) προκειμένου να τα καταργήσει αργότερα. Το ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα τότε φάνηκε λίγο μπροστά στις ανάγκες του λαού δεν σημαίνει ότι δικαιώνεται το ΕΑΜ του οποίου οι τελικοί σκοποί (πέρα από την άδεια ρητορεία λαϊκής χειραφέτησης) ήταν ξεκάθαρα η εγκαθίδρυση Κομμουνιστικού καθεστώτος. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, θα αρκεστώ στην ταξιαρχία Ρίμινι, τον Παπάγο που μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και τους 'γαλάζιους καπετάνιους' (βιβλίο του Μαραντζίδη) που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να σώσουν την γη τους και το βιός τους από το πλιάτσικο του ΕΛΑΣ.

  • Antistar avatar
   Antistar @ apergospastis 29/09/2012 14:17:58

   Το ψευδώνυμο που διάλεξες εμπεριέχει όσα σχόλια θα μπορούσα να κάνω σε αυτά που γράφεις...
   Είναι προφανές ότι οι απεργοσπάστες δεν μπορούν να έχουν άλλη άποψη για την ιστορία από αυτή των αφεντάδων τους...

  • S.R. avatar
   S.R. @ apergospastis 29/09/2012 15:34:56

   Apergospastis... Εισαι ολοσωστος στην αναλυση σου...Αν χαλας αριστερες καρδιες ,δεν εχει σημασια... Καποτε η αληθεια πρεπει να αρχισει να ακουγεται.... Το να μιλανε οι πλαστογραφοι της ιστοριας ,αριστεροι, που οι λαοι που εφαρμοσαν το συστημα τους, τελικως το εξεμεσαν, παει πολυ... Αντε να τελειωνουμε με τους θρασεις αποτυχημενους.....

 7. ΑΡΙΩΝ avatar
  ΑΡΙΩΝ 29/09/2012 14:45:48

  Σημασία έχει να αντιμετωπίζουμε το νοήμονα αντίπαλο,όχι αυτόν που είναι "του χεριού μας".Δυστυχώς ,τέτοιους-και σύγχρονους- θα αντιμετωπίσουμε.Οπότε ... ας μιλήσουν οι πιο "ψύχραιμοι " και γνώστες για το θέμα.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/09/2012 19:17:15

  Ας μην ήταν η καταπάτηση του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότωφ τρία μηνάκια πιο πίσω και σιγά μην σκεφτόντουσαν οι σύντροφοι πως να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο και δεκάδες τα χωριά που αφέθηκαν να σφαγιαστούν για να το παίζουν μάγκες οι ΕΑΜίτες.

  • Dragon avatar
   Dragon @ TopGunZ 29/09/2012 22:11:57

   Καλό το παραμύθι άλλα δεν έχει δράκο.
   Η συμφωνία του Μονάχου σου λέει κάτι;
   Αφού, όμως, άνοιξε η κουβέντα για το ΕΑΜ και την αντίσταση θα σου θυμίσω γεγονός της αντίστασης και μόνο. Στις 3 Μάρτη του 1943 και ενώ η δοσιλογική κυβέρνηση ετοίμαζε τις λίστες των Ελλήνων που θα επιστράτευε ώστε να πάνε να "δουλέψουν" στα στρατόπεδα εργασίας των Ναζί. Τότε το ΕΑΜ διοργάνωσε συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Η δοσιλογική κυβέρνηση και οι υπόλοιποι συνεργάτες των Γερμανών (ξέρετε αυτοί που τιμούν οι Χρυσαυγίτες) άνοιξαν πυρ εναντίον του λαού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 άνθρωποι.
   Τα σχέδια για την επιστράτευση ακυρώθηκαν.
   Ποιοι ήταν οι προδότες και ποιοι οι πατριώτες;
   Οι εκτελεστές ή οι εκτελεσμένοι;
   Το επιχείρημα για τα δεκάδες χωριά που κάηκαν από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες ως αντίποινα στην αντίσταση του ΕΛΑΣ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι πραγματική αντίσταση έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ.
   Ξέρεις αντίστοιχα αντίποινα κατά αμάχων εξαπέλυαν και οι Τούρκοι την περίοδο της επανάστασης. Επίτηδες τον έκαναν οι οπλαρχηγοί του αγώνα του 21;

   • AIK avatar
    AIK @ Dragon 29/09/2012 23:40:24

    Την επιστράτευση η οποία συνδυαζόταν και με οργάνωση μονάδων Ελλήνων που θα πολεμούσαν του κομμουνιστές στο Ανατολικό μέτωπο, ματαίωσε ο Κατσιμήτρος που είπε στους Ιταλούς ότι οι ένοπλοι θα τους χτυπουσαν εκδικουμενοι και ο Δαμασκηνός, ο οποίος ειχε απίστευτο τσαμπουκά (είπε στον γερμανό διοικητή όταν τον απείλησε με εκτέλεση: μη με απειλείς. Στην Ελλάδα τους αρχιερείς υπάρχει παράδοση να τους κρεμούν οι κατακτητές)
    ΟΣΟ ΓΙΑ " το επιχείρημα για τα δεκάδες χωριά που κάηκαν από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες ως αντίποινα στην αντίσταση του ΕΛΑΣ":
    - Πως βρέθηκαν ταγματασφαλίτες στα Καλάβρυτα που κάηκαν το 43 ενώ τα ταγματα έγιναν το 44? (τον λόγο που τα έκαψαν οι γερμανοί να μην τον πούμε γιατί το 4% θα γίνει 0,4%)
    - Αναγνωρίζω ότι ήταν σημαντική πράξη η δολοφονία ΕΝΟΣ γερμανού και ΔΥΟ Ελλήνων υπαλλήλων της ΟΥΘ που πήγαιναν να χλωριώσουν το νερό της Θεσσαλονίκης. Τόσο σημαντική που άξιζε τον κόπο να καεί το χωριό. Αλήθεια
    - που ήταν η "ηρωϊκή¨ομάδα του Καζάκου που είχε εκεί ζώνη ευθύνης ώστε να ειδοποιήσει το χωριό όταν οι γερμανοί και οι ταγματαλήτες (και όχι ταγματασφαλίτες) έφευγαν από το Ασβεστοχώρι?
    - πόσο παίρνει το κκε σ΄αυτά τα χωριά?

    • Dragon avatar
     Dragon @ AIK 30/09/2012 02:10:04

     Ξεκινάω από τα ανιστόρητα που γράφεις
     Τα Τάγματα Ασφαλείας ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 1943, το ολοκάυτωμα στα Καλάβρυτα έγινε το Δεκέμβρη του 1943. Άρα, οι ταγματασφαλίτες παρευρίσκονταν ως "επίσημοι" στο ολοκάυτωμα.
     Η ανακοίνωση της κατοχικής κυβέρνησης, ότι δεν θα γίνει επιστράτευση έγινε το βράδυ της 5ης Μάρτη του 1943. Σύμπτωση, ε;

     Το μένος που έχεις εναντίον του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ είναι ίδιο με αυτό που είχαν οι Γερμανοί και οι ταγματασφαλίτες, γι΄αυτό δικαιολογείς τα αντίποινα εναντίον αμάχων. Το ίδιο έκαναν και οι Τούρκοι στην επανάσταση του 21.

     Φαντάζομαι στα χωριά στα οποία αναφέρεσαι πίνουν νερό στο όνομα των γερμανοτσολιάδων,ε;

     • AIK avatar
      AIK @ Dragon 30/09/2012 11:17:12

      - Όντως με τον νόμο 260/18.06.43 ιδρύθηκε το α΄τάγμα ευζώνων στην Αθήνα. Μέχρι τον Δεκέμβριο είχαν ιδρυθεί άλλα 3. Αργότερα ιδρύθηκαν τάγματα στην Πάτρα, Αγρίνιο και Εύβοια. (περίεργο πράγμα όμως: τάγματα έγιναν όπου τα εγκλήματα των κομμουνιστών ήταν περισσότερα. Στο Αγρίνιο πχ όπου η τρύπα της Τατάρνας γνώρισε μέρες δόξης) Οπλίστηκαν όμως χρησιμοποιηθέντα πολύ αργότερα γιατί οι γερμανοί δεν τα εμπιστεύονταν. Σας αρέσει ή όχι τα τάγματα μπήκαν στον "χορό" τον Απρίλη του 44. Αναφορές για μάχες πριν την περίοδο εκείνη δεν υπάρχουν, εκτός και αν θεωρηθούν τάγματα ομάδες όπως του κισά μπατζάκ. Θα μου πείτε εδώ κατηγόρησαν ως γκεσταπίτες τα μέλη της ΠΕΑΝ ενώ είχαν μόλις εκτελεστεί από τους γερμανούς .
      - Τα ποσοστά της ΧΑ στον Χορτιάτη ήταν 5,4% έναντι 4,2% του ΚΚΕ. Τα αντίστοιχα στα Καλάβρυτα ήταν 6,2% και 3,4%
      - Αν οι διαχειριστές του antinews - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ- δεν έσβηναν ένα σχόλιο μου θα υπήρχε και μια ανασκόπιση των έργων του "ηρωϊκού εαμ" . Από τον "καπετάν κεμάλ" μέχρι τη σφαγή του Ψαρρού και από τον Ζέγγο μέχρι τον ΣΝΟΦ και πηγάδα του Φενεού.

    • Χρήστος Χορταράκος avatar
     Χρήστος Χορταράκος @ AIK 30/09/2012 02:38:24

     Είχε τσαμπουκά ο διορισμένος απο τους Γερμανούς Δαμασκηνός;;;Όταν το 75% του πληθυσμού της Αττικής κατέβηκε στη διαδήλωση του ΕΑΜ τότε ακόμα και οι Ναζί κώλωσαν και πήραν την επιστράτευση πίσω.Όλα τα άλλα είναι σανό για αυτούς που κλαίνε τη μοίρα τους, έχουν υποταχθεί και δεν παλεύουν για τα όνειρα τους!!!

 9. arcane avatar
  arcane 30/09/2012 09:52:12

  Μιά μικρή λεπτομέρεια, το σύνθημα «Τα δικαιώματά μας τα έκανε κουρέλι, άντε και … σύντροφε Κουβέλη» ακούστηκε στη πορεία της 26ης Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ακόμα, γίνεται την επόμενη βδομάδα.

  Τα περί ΕΑΜ τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ 2 χρόνια τώρα και η διένεξη με το ΚΚΕ γιά το θέμα αυτό υπάρχει από το 1968, απλά το παίζουν σε επανάληψη κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο Ζαχαριάδης πάντως όταν γύρισε στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση είχε χαρακτηρίσει το ΕΑΜ μεγάλο λάθος (το γράφω ευγενικά). Θα χαιρόταν ιδιαίτερα ο μακαρίτης αν έβλεπε τη δεξιά να το διεκδικεί ως
  λαϊκό κίνημα που δεν χρειαζόταν πάτρωνες, πάντα το θεωρούσε δημιούργημα της Ιντέλλιτζενς Σέρβις. Μετά βέβαια ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την καθοδήγηση και προκόψαμε όλοι.

 10. Νιόβη avatar
  Νιόβη 30/09/2012 19:10:28

  Λιάνα Κανέλλη

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Νιόβη 30/09/2012 23:06:57

   Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η Λιάνα ήταν στο ΚΟΔΗΣΟ

 11. Xase avatar
  Xase 30/09/2012 20:31:08

  Σιγα ρε φιλε, δεξιο ηταν το ΕΑΜ, γιατι δεν το παραδεχεσαι στα ισια;;

 12. Dragon avatar
  Dragon 30/09/2012 20:37:59

  Αν είναι να κάνουμε αναφορές στα ποσοστά της ΧΑ απλά επιβεβαιώνεις αυτά που λένε οι αριστεροί. Ότι είναι μύθος ότι όλοι οι Έλληνες έκαναν αντίσταση. Υπήρχαν πολλοί ντόπιοι συνεργάτες τους. Αυτούς τιμά σήμερα η ΧΑ.
  Ειδικά στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη οι ελληνόφωνοι συνεργάτες των Γερμανών ήταν πολύ περισσότερο δραστήριοι από τους Γερμανούς.

  Για να τελειώνουμε, οι γερμανοτσολιάδες ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Ήταν ελληνόφωνοι προδότες. Όλα τα άλλα είναι για να νιώθετε καλύτερα.

  ΥΓ1. Είναι πολύ θετικό που λες ότι η ΧΑ είναι η πολιτική απόγονος των δοσιλόγων, των κουκουλοφόρων, των ταγματασφαλιτών, των μαυραγοριτών, των προδοτών συνεργατών των Γερμανών και οτι το ΚΚΕ εξακολουθεί να εκπροσωπεί σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Αντίστασης.

  ΥΓ2. Τα ΤΑ οι Γερμανοί δεν τα εμπιστεύονταν γιατί δεν έφτανε ο όρκος στο Χίτλερ που έδιναν;

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 30/09/2012 23:14:37

  Ρωτήστε τη γνώμη της Χρυσής Αυγής για το ΕΑΜ. Θα σας πουν ότι άλλο είναι οι "εθνικιστές" και άλλο οι "εθνικόφρονες". Και ότι δεν είχαν πρόβλημα με τους "αγνούς" αγωνιστές της αριστεράς που εκτελέστηκαν κ.α. τέτοια.

  Πρόβλημα έχουν μόνο με την ηγεσία της τότε Αριστεράς και τη σταλινική υποστήριξη του ΚΚΕ λόγω του πολέμου πράγμα που αντιτίθετο με τα συμφέροντα του Χίτλερ. Με την ιδεολογία όμως του ΕΑΜ στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα, δεν νομίζω ότι είχαν και ιδιαίτερη αντίθεση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.