#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο κλειδιά για ένα λουκέτοΜπορείς να διαφωνήσεις μαζί τους, άλλωστε έχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις όσα καταθέτουν δύο άνθρωποι που έζησαν την ΕΡΤ «από μέσα», τα οποία και «ξεκλειδώνουν» ιστορικά τι συνέβη.

Ροβήρος Μανθούλης, ο σκηνοθέτης, αριστερός, στην «Αυγή» :

«Όταν μου ζήτησε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου να «βάλω τάξη» στο χάος της ΕΡΤ που ακολούθησε την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, φεύγοντας πήγα να χαιρετίσω τον υφυπουργό Τύπου.
Έμαθα -του λέω- πως ανάμεσα στην παραίτηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην ορκωμοσία της δικής σας, του ΠΑΣΟΚ, ο παραιτηθείς νεοδημοκράτης υφυπουργός προσέλαβε, αργά το βράδυ, 250 υπαλλήλους στην ΕΡΤ. Νομίζω πως μπορείτε απολύτως νόμιμα να τους απολύσετε.
Ναι, μου λέει, μπορούμε αλλά δεν θα το κάνουμε. Γιατί; Για να μην έχουμε απεργίες από το συνδικάτο! Και τι θα κάνετε; ρωτάω. Θα προσλάβουμε 250 δικούς μας, μου λέει! Δηλαδή, μέσα σε ένα 24ωρο προστέθηκαν 500 καινούργιοι υπάλληλοι στο προσωπικό της ΕΡΤ…»

(Παρένθεση : ο κ. Μανθούλης δεν λέει βέβαια ότι διαχρονικά η ΝΔ διόριζε στην ΕΡΤ ως επί το πλείστον αριστερούς, για να «εξευμενίζει» τον αντίπαλο, κάτι που εφήρμοσε και η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Ο Θ. Ρουσσόπουλος δεν ανακάλυψε τον τροχό)

Κέλυ Σακάκου, επί δεκαετίες παρουσιάστρια, συντηρητική, σε ενημερωτικό site :

«Το κακό ξεκινάει από το 1981 με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν εν μία νυκτί να καταφθάνουν στρατιές ασχέτων περί τα ραδιοτηλεοπτικά, αμόρφωτων, πρασινοφρουρών, συστήθηκαν οι κλαδικές, συνδικαλιστές πήρανε την εξουσία, διευθυντές και πρόεδροι ακυρώθηκαν, τις αποφάσεις τις έπαιρναν αυτοί, αυτοί διεκδικούσαν και λάμβαναν διότι ήταν ένας κομματικός στρατός. Και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.

Ευθύνεται βεβαίως μετά και η Νέα Δημοκρατία γιατί κι εκείνη προσπάθησε να μιμηθεί την πρακτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και η αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Διότι εγώ θυμάμαι από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού, οι Ρηγάδες, οι μετέπειτα Συνασπισμοί, το ΚΚΕ, όλοι βάζαν τους ανθρώπους τους εκεί.

Έτσι κι αλλιώς μετά την μεταπολίτευση, τον πολιτισμό και την παιδεία την πήραν οι αριστεροί, την οικονομία την πήραν οι δεξιοί. Ο πολιτισμός ήτανε πάντοτε καπελωμένος από την αριστερά. Άρα σε έναν τέτοιο χώρο που ήταν χώρος πολιτισμού οι αριστεροί έπαιξαν ρόλο. Και εξουσία άσκησαν και να τα αφήσουν τώρα αυτά που λένε ότι «μόνο τα δυό κόμματα φταίνε κι εμείς δεν κυβερνήσαμε».

Είχε χαθεί ο έλεγχος. Γίνανε προσπάθειες από προέδρους όλων των κομμάτων να γίνει εξορθολογισμός αλλά δεν μπορούσε να γίνει. Δηλαδή σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω ίσως και τον Σαμαρά. Δεν επικροτώ όμως καθόλου τον τρόπο με τον οποίο το έκανε».

Η Ιστορία διδάσκει ένα πράγμα : ότι κανένας δεν διδάσκεται από την Ιστορία. Αλλά, στην περίπτωση, καλό είναι να τη θυμόμαστε.
Έρχεται νέος φορέας με νέες προσλήψεις. Το πελατειακό κράτος φεύγει;

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 19/06/2013 17:33:05

    Αυτά είναι ντοκουμέντα. Να τα προβάλλει η κυβέρνηση για να στήσει στον τοίχο της δημόσιας κρίσης και κριτικής όσους προστατεύουν τεμπελχανάδες και κλέφτες. Για όσους τα έκαναν αυτά μιλώ. Όχι για τους απλούς μεροκαματιάρηδες. Όμως όταν σαπίσει ένα δέντρο, όλοι οι καρποί θα είναι σάπιοι. Και η ΕΡΤ είχε σαπίσει εδώ και χρόνια. Έπρεπε να καεί και να φυτευτεί άλλο επειδή οι ρίζες της σαπίλας είχαν εισχωρήσει τόσο δυνατά που δεν έβγαινε με τίποτα από το έδαφος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.