#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2010 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωρεάν Παιδεία στην Ελλάδα του ΜνημονίουΑφού φτάσαμε μέσα  Οκτωβρίου, ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι γονείς μετέφεραν με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ, βιβλία από  γειτονικό σχολείο για να προμηθευθούν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού. Τα βιβλία δεν έφτασαν για όλους τους μαθητές και έτσι μερικοί μείναν στο περίμενε. Μέσα σε αυτά ήταν και η Ιστορία. Μάλλον δε χρειάζεται οι μαθητές να μάθουν (όπως μάθουν δηλαδή με τέτοια ανιστόρητα βιβλία) Ιστορία του τόπου τους.

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η δασκάλα της Α΄ τάξης. Μας έστειλε ιδιόχειρο σημείωμα, που λέει ότι πρέπει να προμηθευτούμε το βιβλίο "πρώτο τεύχος Γράμματα - Λέξεις - Ιστορίες του οργανισμού. Είδε και αποείδε η γυναίκα ότι δεν πρόκειται να στείλει το υπουργείο της κυρίας από τη λέσχη μπίλντεμπεργκ και της δραγώνα, βιβλία για τα παιδιά και τι να κάνει; Αναγκάστηκε να στείλει, αυτό που έστειλε. Το πρόβλημά μου δεν έγκειται στο σημείωμα της δασκάλας. Αυτή βλέπει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ τη δουλειά της σωστά, να κάνει αυτό πρέπει και προσπαθεί με την κατανόηση των γονέων να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Φαίνεται το υπουργείο παιδείας (δεν υπάρχουν κεφαλαία για αυτές εκεί) έχει πολύ πιο σοβαρές δουλειές να κάνει από το να φροντίσει τα αυτονόητα. Έχει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση των τουρκικών γραμμάτων (τα μογγολικά δηλαδή) στα σχολεία της Θράκης, έχει να ασχοληθεί με την αφελληνοποίηση της παιδείας συνολικότερα και δε φτάνει ο χρόνος. Συγχρόνως κάνει και κανά ταξιδάκι η κυρία της μπίλντεμπεργκ έξω , μιας και έχει λύσει όλα τα προβλήματα του υπουργείο της.

Όλα αυτά δε συμβαίνουν σε κάποιο απομονωμένο χωριό της Ελλάδος, αλλά στην Αθήνα! Θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει άραγε σε σχολεία της υπαίθρου. Μόνο σε εμάς έλαχε αυτό; Φυσικά επειδή η δασκάλα ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ σε τίποτα, δεν επιθυμώ να αναφέρω το σχολείο. Θα το έκανα αλλά δε χρειάζεται να στιγματιστεί, ούτε το σχολείο , ούτε η φιλότιμη προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη δασκάλα όλα αυτά χρόνια για τα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/10/2010 19:02:22

  Αφιερωμένο εξαιρετικά στα λέσια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που μας έλαχαν και στις χιλιάδες ανεγκέφαλων που συνεχίζουν να τη στηρίζουν. Δωρεάν παιδεία εν έτει 2010. Βρε άϊντε από εδώ...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 14/10/2010 19:59:09

   Μηηηη! Θα σε κάνει νταντά ο Σόσιαλ ο Βάρβαρος!

  • Aravas avatar
   Aravas @ Strange Attractor 14/10/2010 20:32:24

   είδαμε και τη νδ τι συγκλονιστικές αλλαγές έκανε.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Aravas 14/10/2010 21:01:26

    Μα η ΝΔ δεν ήταν σοσιαλιστική! Ήταν κακιά, αντιλαϊκή δεξιά του κερατά! Δεν περιμέναμε φιλολαϊκά μέτρα απ'αυτήν!

    Ξέρεις τι είναι ο σοσιαλισμός?

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Aravas 15/10/2010 13:26:32

    Κύριε, κύριε να το πω;

    Όπως το είχε πει ένας γνψστός μου τοροτσκιστής εκεί κάπου στα τέλη του '70 ο οποοίος στην συνέχεια έγινε εκπαιδευτικός στην Δ.Ε.

    Να πηγαίνεις στην καφετέρια της γειτονιάς σου να καταναλώνεις ότι σου αρέσει και να μην πληρώνεις.

    Το εκπαιδευτικός το ενέφερα γιατί σήμερα μπορεί να διδάσκει και τα παιδιά κάποιων μεταξύ μας...

    Αυτός είναι ο ορισμός του σοσιαλισμού. Και μην απαντήσει κανείς εκ παραδρομής ότι δεν είναι όλοι και όλα έτσι.

    Δείτε συνδικαλιστές, βουλευτές, "αγωνιστές" της Εθνικής αντίστασης, κλπ. Όλοι συτίζονται στο πρυτανείο όντας αργόμισθοι και στέλνουν το λογαριασμό στα συνήθη υποζύγια.

   • Aravas avatar
    Aravas @ Aravas 15/10/2010 14:47:58

    Ευχαριστώ για το μάθημα. Δεν με νοιάζει το πασοκ.
    Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η λογική του "αυτοί είναι χειρότεροι από μας άρα ψηφίστε εμάς" που σας διακρίνει. Και τα δύο κόμματα είναι αποδεδειγμένα (και αυτό είναι πρόκληση) ανίκανα και με τις επιλογές τους μας φέρανε στο σήμερα. Δεν κατανοώ άρα γιατί να επιλέξετε ένα από τα δύο αυτά κόμματα για να ξανακυβερνήσει και να έχετε και ελπίδες ότι έτσι ξαφνικά θα γίνει το κόμμα σας ικανό και υπεύθυνο.

    Άξιος της μοίρας του λοιπόν όποιος ψηφίζει πασοκ ή νδ και μετά γκρινιάζει για τα αμόρφωτα παιδιά του, τον μισθό πείνας του, την άθλια περίθαλψη στα νοσοκομεία, κλπ κλπ κλπ.

    Σας αφήνω να μαλώσετε για το τι σημαίνει σοσιαλισμός και τι δεξιά και να μου αποδείξετε πόσο ηλίθιος είμαι που δεν έχω πειστεί από τον σαμαρά (που και αυτός θα αποδειχτεί το ίδιο "ικανός" με τον καραμανλή και τον παπανδρέου γιατί πάντα αυτό γίνεται εδώ και 20 χρόνια. τα φυτώρια παραγωγής νέων νδητων και πασόκων δεν πρόκειται να παρουσιάσουν ουδέποτε κάποια έκπληξη).

 2. nasos avatar
  nasos 14/10/2010 19:07:48

  αν είναι δυνατόν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα μετά από τριάντα χρόνια Σοσιαλισμού,
  αφού η Επάρατος Δεξιά που ήθελε τους Έλληνες ξύλα απελέκητα για να γίνουν τα ''γκαρσόνια της Ευρώπης'' βρίσκεται στην γωνία από το 1981
  (χο χο χο χο χο που θα'λεγε και ο προβατάρχης του Πειραιώς)

  • Aravas avatar
   Aravas @ nasos 14/10/2010 20:31:14

   Πάντα αυτή ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα. Κανείς δεν δίνει δεκάρα για την παιδεία και ας είναι το μοναδικό κλειδί για να λύσουμε σταδιακά όλα μας τα προβλήματα.

   Όλοι οι σπουδαίοι Έλληνες έχουνε άποψη για το τσιγάρο και τους λαθρομετανάστες, αλλά όταν το θέμα πάει στην παιδεία δεν υπάρχουν απόψεις. Μόνο ανόητα σχόλια για το ποιος φταίει για την παιδεία. Λες και δεν είναι ολοφάνερο: όποιος φταίει και για όλα τα υπόλοιπα.

 3. astris avatar
  astris 14/10/2010 19:13:51

  "Ν αγοράσουν το βιβλίο για την καλύτερη ανάγνωση και εμπέδωση των παιδιών" αν αυτή την πρόταση την έγραψε δασκάλα, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται τι αμόρφωτοι άνθρωποι αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας.

  • Factorx avatar
   Factorx @ astris 14/10/2010 19:51:25

   Καταλαβαίνεις ποια είναι τα ελληνικά των δασκάλων. Πιο κατω δεν παει

   • aggelos avatar
    aggelos @ Factorx 14/10/2010 20:54:36

    Μην κάνεις γενικεύσεις. Μπορεί να είναι μια νεαρή αναπληρώτρια μόλις 23 ετών που νομίζει ότι συνεχίζει τη φοιτητική ζωή. Απλά όταν δεν έχεις άγχος για το μέλλον σου, είσαι χαλαρός στη δουλειά σου.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Factorx 14/10/2010 21:28:44

    Εδώ οι πολιτικοί μας δεν ξέρουν να μιλήσουν και κάνουν 10 σαρδάμ ανά λεπτό, οι δάσκαλοι θα υστερήσουν;
    Tώρα φυσικά με το ψηφιακό σχολείο της Διαμαντοπούλου, όλα αυτά τα μειονεκτήματα του αναλογικού κόσμου θα εκλείψουν με τους νέους ψηφιακούς hi-tech εκπαιδευτικούς.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Factorx 14/10/2010 21:41:56

    Γιατί να πάει; Σάμπως ελέγχονται από κανέναν; Το πρώτο πράγμα που "μερίμνησε" ο ΠΑΣΟΚικός ολετήρας μετά το '81, ήταν να καταργήσει (α) τις εξετάσεις στο γυμνάσιο και (β) τους επιθεωρητές από τα σχολεία. Γι' αυτό και τώρα έφτασαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να μη δέχονται ούτε καν ως έννοια την αξιολόγηση. Άγνωστη λέξη γι' αυτούς!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Factorx 14/10/2010 22:37:18

    Άγγελε, στα χρόνια μου όχι φοιτητής, ούτε μαθητής γυμνασίου δεν θα έγραφε τέτοιες ασυναρτησίες. Κρίμα, γιατί η γυναίκα φαίνεται να έχει φιλότιμο και διάθεση, δεν φθάνουν όμως... όταν η δική της παιδεία είναι ελλειπής.

  • denkserotipota avatar
   denkserotipota @ astris 14/10/2010 19:51:28

   Ενώ το y λες και γράφει μαθηματικά η κυρία, δε σου έκανε εντύπωση;
   :)

 4. tiramola avatar
  tiramola 14/10/2010 21:13:57

  Στο παρελθόν γίνονταν μεγάλη σπατάλη στα σχολικά βιβλία.Τώρα στους εκδοτικούς οίκους δίνεται ο ακριβής αριθμός ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών.Αν κάποιοι δάσκαλοι σε κάποια σχολεία κρατήσουν καβάτζα παρατηρείται έλλειψη σε άλλα.
  Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, απλά για να έχετε πλήρη εικόνα.

  • Misha avatar
   Misha @ tiramola 14/10/2010 21:27:14

   Mήπως μπορείς να μάς πεις -μια και γνωρίζεις όπως φαίνεται- ποιοι είναι αυτοί «οι εκδοτικοί οίκοι» για να έχουμε μια ιδέα βρε αδερφε.
   Μήπως έχουν καμμιά σχέση με το ΔΟΛ ας πούμε...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Misha 14/10/2010 21:32:10

    Όποιοι ήταν πάντα.
    Άσε Μίσα...
    Και στην Τυποεκδοτική τυπώνονταν το στοίχημα.
    Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, δεν το έχεις ακούσει?

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ tiramola 14/10/2010 21:32:15

   Μετά το μαζί τα φάγαμε τα λεφτά, ακολουθεί το μαζί φάγαμε τα βιβλία!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κάποιος 14/10/2010 21:41:58

    Νομίζω ότι έγραψα για το απαράδεκτο του γεγονότος.
    Τώρα αν εμπλέκεται και η λέσχη Μπίλντεμπεργκ που σε καμιά δεκαριά σχολεία λείπει το βιβλίο της Ιστορίας δεν το γνωρίζω...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Κάποιος 14/10/2010 22:10:26

    Δεν νομίζω να φταίει η Μπίλντεμπεργκ ή οι εξωγήινοι, πάντως εκτός απο βιβλία λείπουν και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία.
    Σαν πολλές συμπτώσεις δεν πέφτουνε μαζί ;
    Στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνει η σοσιαλίστρια Διαμαντοπούλου τα παιδιά της, δεν νομίζω πάντως να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 14/10/2010 21:38:21

   Τιραμόλα, αλήθεια πώς και της διέφυγε της Αννούλας Μπίλντερμπεργκ να επιβάλει την "υποχρεωτική επιστροφή των βιβλίων από τους μαθητές στο τέλος της χρονιάς", όπως πολλές φορές είχαν προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να κάνουν κομματικά ομόσταυλοί της παλαιότεροι υπουργοί Παιδείας;

  • Ρήγας Φερραιος avatar
   Ρήγας Φερραιος @ tiramola 14/10/2010 21:38:41

   Τι σπαταλη βρε τιραμολα...ποσο ασχετος εισαι!!!!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Ρήγας Φερραιος 14/10/2010 21:44:25

    Είσαι εκπαιδευτικός εσύ?
    Γιατί είναι η γυναίκα μου και έχω και 3 αδερφικές φίλες δασκάλες εκ των οποίων οι δύο έχουν φέτος την πρώτη δημοτικού.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ρήγας Φερραιος 14/10/2010 21:46:39

    Ωπ! Και δε μου λες, βρε τιραμόλα, πώς σας φάνηκε η ληστεία που έκανε στα εισοδήματα της γυναίκας σου η ληστοσυμμορία των γκαουλάιτερ; Ή ρεφάρεις τη χασούρα με τα "μαύρα" της Ιπποκράτους για την αναδημοσίευση όσων σου στέλνουν στο Blackberry;

   • Ρήγας Φερραιος avatar
    Ρήγας Φερραιος @ Ρήγας Φερραιος 14/10/2010 22:19:20

    Εφ οσον η γυναικα σου ειναι εκπαιδευτικος θα γνωριζεις και τα καλα και τα ασχημα που επικρατοθν στην εκπαιδευση.
    1ο Δεν επιτρεπεται να μην υπαρχουν βιβλια 15 οκτωβριου ανεξαρτητως κυβερνησης...ποσο δε μαλιστα οταν αυτη διατεινεται οτι πασχει μαζι με τον λαο.
    2ο Μιλας για καβατζα...δεν ξερω εαν εννοεισ οτι το σχολειο ειναι σκυλαδικο.
    3ο Ποσα τελος παντων θα κρατησουν καποιοι δασκαλοι οπως λες και για ποιο λογο; Μην λεμε κουβεντες για να δημιουργουμε εντυπωσεις.!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ tiramola 14/10/2010 22:39:05

   αλήθεια, τιραμόλα, πώς γίνεται να έχεις τόσο πλήρη εικόνα επί παντός επιστητού?

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 14/10/2010 22:45:56

    Βλέπεις να ανεβάζω σχολια σε όλα τα ποστ?
    Εσύ δεν έχεις έναν κοινωνικό κύκλο με φίλους σου που κάνουν διλαφορα επαγγέλματα και με τους οποίους συζητάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας?

   • Ρήγας Φερραιος avatar
    Ρήγας Φερραιος @ δρόμος 14/10/2010 23:14:09

    απαξιωνεις να απαντησεις, δεν πειραζει απορια ψαλτου βηξ...

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/10/2010 21:25:59

  Καμιά φορά υπάρχει φως μέσα στο εκπαιδευτικό σκοτάδι. Στη Β Δημοτικού δεν έχουμε πάρει ακόμα το βιβλίο της Γλώσσας. Η δασκάλα όμως φροντίζει να τους βγάζει φωτοτυπίες από το βιβλίο και να γίνεται το μάθημα κανονικά. Χωρίς επιβαρύνσεις και άλλα τέτοια που περιγράφονται στην ανάρτηση.
  Σήμερα όμως ανακάλυψα με έκπληξη και κάτι άλλο. Κοιτάζοντας τι έχει για ανάγνωση και αντιγραφή ο μικρός υιός, πάει και μου φαίρνει μια φωτοτυπία με ένα απόσπασμα από τα "Ψηλά Βουνά" του Ζ. Παπαντωνίου. Δασείες, περιπσωμένες. Όλα. Αδύνατον είπα. Κι όμως. Η δασκάλα τους, είχε βγάλει φωτοτυπίες από το βιβλίο αυτό και τους έκανε ανάγνωση και ορθογραφία.
  Έτσι και την πάρουν χαμπάρι από το υπουργείο κάηκε!
  Τελικά, καταντήσαμε να γίνεται κρυφό σχολειό μέσα στο σχολειό. Αλλά αν ο δάσκαλος θέλει και ξέρει τη δουλειά παράγεται έργο.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/10/2010 21:37:14

   Δλδ ΚΑΙ εθνικιστικό φασιστόμουτρο η δασκάλα αλλά ΚΑΙ κλοπέας (sic) πνευματικών δικαιωμάτων.

   Χμμμμ...νομίζω ότι το ηλεκτρονικό βιβλιο-σχολείο θα λύσει όλα αυτά τα περίπλοκα ζητήματα μια και καλή.

   Απαλή γραφή σε γκρηκλις με ένα ελαφρό touch από μεταμοντέρνα facebook-ιτιδα σε οθωμανικούς τόνους!

   Αχμμμ...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/10/2010 21:41:31

   Βάι Βάι. Θα το φάει το κεφάλι της η γκιαούρισσα μπρε.

 6. δρόμος avatar
  δρόμος 14/10/2010 22:49:59

  με τόσα ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ στοιχεία στη διάθεσή τους (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά σε προηγούμενες τοποθετήσεις σου),ελάχιστοι φίλοι- πολιτικοί, ή δημοσιογράφοι- έχουν την πολυτέλεια να εκφράζονται.

 7. kiki avatar
  kiki 15/10/2010 07:31:34

  @ Φαιλτωρα,
  Με αυτο το Βαι-Βαι, πρωι πρωι,με επιασε καταθλιψη.
  Δες και την αλλη για την Θρακη,και συμπληρωνεται το παζλ.
  Πως τα καναμε ετσι ,τι πραγμα ειναι αυτοι.

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2010 07:46:16

  @kiki
  Καλημέρα.
  Όσο υπάρχουν δασκάλες και δάσκαλοι σαν κι αυτούς, δε φοβόμαστε τίποτα. Πώς πάει η συγκομιδή? Μήπως σας τα χαλάει η βροχή?

 9. kiki avatar
  kiki 15/10/2010 07:56:31

  @ Φαιλτωρα,
  περιμενω να περασει η υγρασια η πρωινη να ξαναβγω, για λαδι μετα απο ενα μηνα,τωρα τις φαγωσιμες.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 15/10/2010 09:28:48

  Δεν θυμάμαι ποιός το έγραψε και ζητώ συγγνώμη απο τον συγγραφέα του κειμένου.

  Απολαύστε αποσπάσματα απο την -ο Θεός να την κάνει- ομιλία της στα (έρμα) τα Ελληνικά στους Δελφούς για την ad nauseam απόπειρα "βελτιώσεως" της τάλαινας Ελληνικής εκπαίδευσης:

  «Το Ψηφιακό Σχολείο εν δράση». Ανορθογραφία βοώσα.

  «Συγγραφή διπλωμάτων και πτυχιακών εργασιών». Τί είναι αυτό;

  «Καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο μπορούμε όλοι να πατήσουμε και να συνεχίσουμε». Λογικώς δυσπροπέλαστη η σημασία των γραφομένων.

  «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εθνική συναίνεση γιατί δε χωράει να έχουν βάθος χρόνου και να γίνουν σεβαστά από όλες τις κυβερνήσεις». Ακατανόητος ο –και λόγω Δελφών– υπουργικός χρησμός.

  «Οι Σύγκλητοι των Πρυτάνεων!!!!!!». Δεν υπάρχει τέτοιος θεσμός.

  «Να μπούμε σε μια διαδικασία διαρκούς συνεδρίασης των Συγκλήτων, οι οποίες κατά τη διάρκεια του τρίμηνου διαλόγου –ο διάλογος δε θα είναι στο διηνεκές, θα ξεκινήσει τώρα και θα τελειώσει στο τέλος Δεκεμβρίου– να μπορούν συνεχώς να συμμετέχουν οι Σύγκλητοι και οι Σύνοδοι Προέδρων και Πρυτάνεων». Ας επιχειρήσει όποιος αντέχει (ακόμα και με συντακτική ανάλυση της περιόδου) να καταλάβει τί εννοείται πίσω από αυτές τις ατάκτως ερριμμένες στο χαρτί του υπουργικού κειμένου λέξεις.

  «Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα καθορισθούν αυτοί οι δύο πόλοι». Οι πόλοι, ως ορίζοντες ακρότατα όρια, μόνο να καθορίζουν μπορούν (έστω και κάποιο πλαίσιο), και όχι το όποιο πλαίσιο τούς όποιους πόλους του. Το όλο σύνταγμα δεν διεκδικεί, ασφαλώς, δάφνες ελληνοπρεπούς λόγου.

  «Το Συμβούλιο Διοίκησης, στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακές δυνάμεις από το Πανεπιστήμιο». Ώπααα!!! λαπαλισάδα!

  «Των νέων μορφών-θεσμών, τους οποίους». Ασυμφωνία γένους.

  «Και βεβαίως κατανοούμε όλοι ότι μιλούμε για εξωτερική πλέον αξιολόγηση και να τη συνδέσουμε με συγκεκριμένους δείκτες». Αοριστολογία παντρεμένη με σολοικισμό.

  «Στην πιστοποίηση των Ιδρυμάτων από εμπειρογνώμονες με διεθνή σύνθεση». Ακυρολεξία.

  «Υπό την ομπρέλα». Κομψό!

  «Επειδή το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι η ανάπτυξη, ξέρουμε όλοι ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με νόμους». Συντετριμμένος, ομολογώ ότι το αγνοούσα.

  «Πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος, για το οποίο πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά στη συζήτησή μας τα όρια στα οποία μας επιτρέπει να κινηθούμε». Αυτό ας το θυμάται η κ. Υπουργός, διότι στο σημείο εκείνο ομιλεί περί «εδρών» ναι περί ΕΔΡΩΝ, παρακαλώ (που εδώ και 3 δεκαετίες έχουν καταργηθεί στα ΑΕΙ), ενώ λίγο παρακάτω ομιλεί για «τάξεις» (λες και το Πανεπιστήμιο είναι Δημοτικό Σχολείο).

  «Και πάλι δεν είναι εύκολο μέσα από το πλαίσιο που θέτει το Σύνταγμα, αλλά είναι μία αδήριτη ανάγκη». Ποιά αδήριτη ανάγκη μάς παρωθεί, αλήθεια, σε αντισυνταγματικούς πειρασμούς;

  «Τα Περιφερειακά Συμβούλια θα παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την ιστορία των συγχωνεύσεων και των συνενώσεων». Φευ, «ιστορία»...

  «Ένα από τα “εκ των ων ουκ άνευ” διακυβεύματα». Το μόνο που μπορεί να είναι “εκ των ων ουκ άνευ” είναι conditiones, ήτοι προϋποθέσεις. Όλα τα άλλα (μαζί και τα «διακυβεύματα») είναι άσχετες και κακόζηλες χρήσεις.

  Θα μπορούσα να αντιγράψω πολλά ακόμα, αλλά και τούτα μόνο αρκούν. Αναμεμειγμένα δε με αταβιστικές επιβιώσεις φοιτητοπαραταξιακής ρητορικής των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης του ’74 (όπως, λ.χ., «Η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί σε όλα τα επίπεδα!!!!!!!»· «Η μεγάλη αυτή αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει»· «Όπου εδώ πραγματικά μπαίνει ένα πρώτο δίλημμα»· «Που το έχουμε βάλει και στο νέο νόμο»· «Οι αλλαγές πρέπει να είναι πολύ βαθιές και να αφορούν το DNA της λειτουργίας των Πανεπιστημίων»· «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε όλες τις χώρες να υπάρχει μία ραγδαία προσπάθεια συνένωσης ακόμα και πολύ μεγάλων Πανεπιστημίων»· «Και εδώ υπάρχει μία σειρά από ζητήματα»), αλλά και με κενές περιεχομένου γενικολογίες και αδόλεσχα στερεότυπα (όπως, π.χ., «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτόγνωρες προκλήσεις»· «Η ηθική ευθύνη είναι αναντίλεκτα συλλογική»· «Οι ρόλοι τους είναι διακριτοί και απολύτως αναγκαίοι»· «Η διεθνοποίηση σημαίνει να δώσουμε περισσότερη Ελλάδα στον κόσμο και να ελκύσουμε περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα»· «Διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής διαδικασίας»· «Εσείς εκπροσωπείτε σήμερα τις δυνάμεις της διανόησης και της αλλαγής στη χώρα»), δημιουργούν ένα συνεχή βόμβο, που ταλαιπωρεί τον νου και ξεκάνει την υπομονή και του πλέον καλοπροαίρετου και ανεκτικού αναγνώστη. Τί να μελετήσεις; Τί να σχολιάσεις;

  ¨Έχω μείνει άφωνος. Εσείς;

  Ν.

 11. straydog avatar
  straydog 15/10/2010 20:52:14

  ΤΙ ΦΟΒΕΡΟ,ΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ...ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΧ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ
  ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ
  ΘΥΣΙΑ!ΤΟ ΑΣΠΛΑΧΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ!!!!
  ΒΡΕ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ,ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.