#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2011 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ (από τη ΝΔ)Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την SIEMENS τίναξε την ΝΔ από την κοινοβουλευτική της μακαριότητα. Διότι η ΝΔ σε όλη την περίοδο της εξεταστικής επιτροπής ουσιαστικά συμπορεύθηκε με το ΠΑΣΟΚ, που είχε το δικό του πολιτικό σχέδιο, δεν το ενόχλησε πολιτικά, πέρα από τις στρακαστρούκες που πετούσαν κατά καιρούς διάφοροι βουλευτές της. Έτσι πάνω σε ένα κατεξοχήν «πράσινο» σκάνδαλο η ΝΔ έδειξε εκ των πραγμάτων ανοχή προς το υπόλογο ΠΑΣΟΚ. Συντάχθηκε πόρισμα ούτε γάτα – ούτε ζημιά για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς η ΝΔ να τους κρεμάσει στα μανταλάκια και να τους κατηγορήσει για συγκάλυψη.

Και σήμερα, αφού το ΠΑΣΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από την ΝΔ στην εξεταστική, ξεχνά τον «συμπαίκτη» και παίζει πάλι μόνο του. Στέλνει μόνο στελέχη της ΝΔ σε προανακριτική.

Τι κάνει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ; Τινάζει στον αέρα την συναίνεση (που υπήρχε επί του θέματος) και υποχρεώνει τώρα την ΝΔ ή να υπερασπιστεί τα πρώην στελέχη της (δηλαδή να ταυτιστεί υποχρεωτικά μαζί τους) ή να καταδικάσει στελέχη της για το «πράσινο» σκάνδαλο.

Στις 20/01/2011 είχαμε γράψει ότι τα ονόματα που συζητούσαν τα δυο μεγάλα κόμματα να παραπέμψουν για την Ζήμενς ήταν τα εξής:Κ. Σημίτης, Α. Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκης, Ε. Μαλέσιος, Χρ. Βερελής και ενδεχομένως Μιχ. Χρυσοχοϊδης από το ΠΑΣΟΚ.Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης και ενδεχομένως ο Μιχ. Λιάπης από τη ΝΔ.

Αργότερα το παζάρι διαμορφώθηκε ως εξής:Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Χρίστος Βερελής και Νίκος Χριστοδουλάκης από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, Μιχάλης Λιάπης, Γ. Βουλγαράκης και Γ. Αλογοσκούφης από την ΝΔ.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ, όπως γράψαμε ήδη, αν και στην πρότασή του τυπικά αναφέρεται στους Αλογοσκούφη, Μαρκογιαννάκη, Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη, ουσιαστικά παραπέμπει σε προανακακριτική μόνο τους πρώην υπουργούς της ΝΔ!

Βλέπετε εσείς πουθενά κανένα όνομα της Αγίας Οικογενείας; Παραισθήσεις είχαμε όλοι οι υπόλοιποι που τους βλέπαμε όλους σχεδόν να παρελαύνουν μέσα απο τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου και άλλα παραστατικά.

Και καλά το ΠΑΣΟΚ την δουλειά του κάνει. Θα χρειαστεί κυβερνητικά εξαπτέρυγα μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Αλλά εκείνη η ΝΔ βρε παιδί μου… Τόση μεγαλοθυμία πια

Φαντάζεστε όμως να είχε βγει ένας γαλάζιος Τσουκάτος και να είχε πει, όπως ο πράσινος,  «μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».

Φαντάζεστε να είχε αποδειχθεί ότι ένας μπλε Τρεπεκλής ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος του αμαρτωλού C4I και είχε βγάλει και κάμποσα εκατομμυριάκια;

Φαντάζεστε να είχε βγει ένας μπλε Κοροβέσης και να μας είχε πει ότι επί Οικουμενικής έβαλε και το κόμμα του το χέρι στο μέλι;

Τι θα είχε γίνει; Θα μιλάγαμε για κρίση, ανεργία, Πάγκαλο και Παπακωνσταντίνου;

Θα είχε γίνει πόλεμος. Στους δρόμους θα τα σπάγανε όλα , μέχρι και τα λούκια και τις υδρορροές. Θα ξηλώνανε την άσφαλτο.

Τα ΜΜΕ θα είχαν αφηνιάσει. Η Τρέμη θα γινόταν 18 χρονών ο δε Πρετεντέρης θα έκανε εκπομπή για άντρες με ανάγκες λαϊφστάϊλ.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο βαθύ είναι το επιλεκτικό Άλτσχαϊμερ της ελληνικής Βουλής.

Να λέει ο Πράσινος «ναι ρε τα πήρα και τα πήγα στο κόμμα από τη Μήζενς» και να μην κουνιέται φύλλο.

Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές δωράκια πολιτικής αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 08/07/2011 14:47:10

  Οι Έλληνες αμφισβητούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία - επιθυμώντας να «εγκαταστήσουν» στη θέση της τη συμμετοχική, άμεση δημοκρατία, η οποία θα τους προστατεύει καλύτερα στο μέλλον από οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές «καταρρεύσεις». Αμφισβητούν επίσης την υφιστάμενη λειτουργία των κομμάτων τα οποία, στη σημερινή τους μορφή, «εκτρέφουν» την ανεπάρκεια, την ανικανότητα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ιδιοτέλεια. Φυσικά αμφισβητούν την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα ορισμένων άλλων «θεσμών» - όπως της Προεδρίας, της Κεντρικής Τράπεζας που δεν τους ανήκει, των ΜΜΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων κλπ.
  (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2378.aspx )

 2. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 08/07/2011 15:10:22

  Η αγία οικογένεια της Κρήτης τελικά πουθενά δεν εμπλέκεται με τη μίζενς?Αυτοί οι άνθρωποι είναι παρεξηγημένοι και εντελώς αθώοι,ασπροι σαν το γάλα.....

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/07/2011 15:49:19

  Αν θελει η ΝΔ να μην περασουν αυτα προταση παραπομπης του Σημιτη.

 4. Μάνος avatar
  Μάνος 08/07/2011 16:14:00

  Εμείς στη Ν.Δ. είμαστε, όπως πάντα, ιδανικοί αυτόχειρες. Καταφέραμε, για ένα κατά 80% "πράσινο" σκάνδαλο να γίνεται προανακριτική μόνο για "γαλάζιους" υπουργούς. Αλλά, πως να μην φτάσουμε σ' αυτή την εξέλιξη, όταν, για να προστατεύσουμε κάποιους δικούς μας "Πρίγκηπες", κάναμε γαργάρα τα στοιχεία που υπήρχαν και αφήσαμε απροστάτευτα τα στελέχη μας, που είχαν το θάρρος να καταθέσουν στην Εξεταστική; Εκτός από τον Πάνο τον Καμμένο, κυρίως, και τον Κώστα τον Τζαβάρα, υπήρχε κανένας άλλος Βουλευτής, που να πάλεψε για την αποκάλυψη των ενόχων αυτού του τεράστιου σκανδάλου; Δεν μπορώ, όμως, ποτέ να καταλάβω, γιατί ο Αντώνης ο Σαμαράς άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της siemens, που θα του έδινε τη δυνατότητα να απαλλαγεί για πάντα από την "άγια οικογένεια" και τα "βαρίδια" που συνεχίζει να κουβαλά. Δεν κατάλαβε, ότι, αν το έκανε αυτό, αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. θα είχε εκτοξευτεί δημοσκοπικά; Ποιοι τον εμπόδισαν; Μήπως, αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι αυτό έγινε, γιατί υπήρχαν στοιχεία για ένα μικρό, πρώην, κόμμα, όχι το δικό του, που χρηματοδοτήθηκε από τη siemens; Αν παίξαμε γι αυτό το λόγο το παιγνίδι του ΠΑΣΟΚ είμαστε άξιοι της τύχης μας, γιατί στη συνείδηση του λαού είναι εδραιωμένη η συνείδηση, ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ τα "έπαιρναν" από τη siemens και επομένως οι όποιες σχετικές αποκαλύψεις θα ήταν "παραβίαση ανοιχτών θυρών". Αντίθετα, η παραδοχή αυτή από τη Ν.Δ, θα την ανέβαζε πολύ στη συνείδηση του κόσμου και θα έβαζε σε πολύ δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ. Αυτό, βέβαια, προυπέθετε, ότι η Ν.Δ. ήταν διατεθειμένη να "θυσιάσει" τα δικά της στελέχη, που ήταν μπλεγμένα στην υπόθεση. Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα ποια είναι αυτά τα στελέχη που εμπόδισαν τη Ν.Δ. να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και οδήγησαν σ' αυτή την εξέλιξη; Όποια και να είναι, δεν άξιζε αυτό να γίνει. ούτε για την Παράταξη, ούτε προσωπικά για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει τις αναρτίες διεφθαρμένων "Πριγκήπων" του κόμματος...

 5. romios avatar
  romios 08/07/2011 16:36:11

  Και ο Καραμανλής δεν έφταιγε σε τίποτε αλλά πλήρωσε...
  Όποιος είναι στην κορυφή, ευθύνεται πάντοτε για όλα, οπότε ή παίρνεις κεφάλια (κι ας είναι και πρωτοκλασάτα) ή κάθεσαι και περιμένεις πότε κάποιος από τους "συνεργάτες" σου με τα εγκλήματά του θα σε συμπαρασύρει στον όλοεθρο..
  Σκληρός νόμος αλλά νόμος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.