28/06/2010 20:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυσχεραίνεται η θέση της κυβέρνησης

Πιο σοβαρά από ποτέ είναι τα πράγματα στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό. Ο κίνδυνος νέων ανταρτών στη ψηφοφορία της Βουλής έχει προκαλέσει ταραχή γι' αυτό και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν πιθανά διαλυτικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να “μαντρωθούν” οι βουλευτές υπό την απειλή πρόωρων εκλογών.

Το βαρύ κλίμα επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Α. Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για το Ασφαλιστικό.

Ειρωνικοί και ιδιαίτερα δηκτικοί οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετώπισαν τον υπουργό σαν... κλητήρα κάνουν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. “Αν ήταν ο Γιαννίτσης εδώ θα ήταν ο αριστερός” είπε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Π. Κουρουπλής από την Αιτωλοακαρνανία ζήτησε να πάρουν πίσω τις ρυθμίσεις που κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος την ώρα που η σπατάλη συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό.

“Στο όνομα του μνημονίου δε δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος", είπε ο Γ. Κουστούκος ενώ ο Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη αναρωτήθηκε :  "Τι σημαίνει να είσαι υπουργός της κυβέρνησης; Είναι προσωπική επιλογή; Δεν πέρασε από Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί δεν βλέπω κανέναν υπουργό να υποστηρίζει το ασφαλιστικό. Ούτε εμείς οι βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα το περάσει εύκολα αν μείνουμε στις περικοπές μισθών και συντάξεων".

Πελιδνός και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δικαιολογήσει τις αλλαγές, το' παιξε και πάλι λίγο... Ξανθόπουλος που θυσιάζεται για τη φουκαριάρα τη μάνα του αλλά από τη συνεδρίαση της ΚΤΕ δεν έφυγε αλώβητος ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση. Ο προβληματισμός είναι έκδηλος αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις αντιδράσεις των βουλευτών που δεν έχουν μούτρα να δουν τους ψηφοφόρους από τις εκλογικές περιφέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/06/2010 20:39:50

  Θέατρο παίζουν. "Αμάρτησα γα το παιδί μου".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 28/06/2010 21:28:46

   Δεν έχεις άδικο. Αν κάποιοι καταψηφίσουν, θα το κάνουν μόνον μερικοί που δεν θα δώσουν στόχο πιο πριν. Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει.

  • Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση avatar
   Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση @ archaeopteryx 28/06/2010 21:52:51

   πλήρης εφαρμογή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Άντε να φτιάξουμε την ολιγαρχία της ΕΕ, τους πλούσιους να τους κάνουμε πλουσιότερους. Όλοι αύριο στο δρόμο και να κατασκηνώσουμε στην πλατεία Συντάγματος. Δεν έχουμε να πάμε διακοπές. Έχουμε όμως να βάλουμε μια σκηνή στην πλατεία Συντάγματος και να παραμείνουμε εκεί μέχρι να φύγουν οι παγκοσμιοποιητές.

  • zackii avatar
   zackii @ archaeopteryx 28/06/2010 23:37:32

   Όπου τους βρείτε το καλοκαίρι μαυρίστε τους στο ξύλο

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/06/2010 20:54:57

  Μάλιστα...ψήφισαν το μνημόνιο στα Αγγλικά ή το μνημόνιο στα Ελληνικά;

  Μέχρι πότε θα κοροϊδεύουν;
  Δεν θίγουν όσους έχουν θεμελιώσει και μπορούν να αποχωρήσουν, αλλά ο νέος τρόπος υπολογισμού από 1/1/2011
  Στα 40 χρόνια εργασιακού βίου σου κρατούν για τα επικουρικά ταμεία αλλά δεν εγγυώνται για τις επικουρικές συντάξεις από τα Ταμεία που οι οι κυβερνήσεις διορίζουν.
  Λεηλατούν τα Ταμεία αλλά ευθύνονται οι εργαζόμενοι:

  -για χρόνια άτοκα τα αποθεματικά των ταμείων που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της χώρας καθώς το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις (Αντρέας Παπαπανδρέου 1985)
  -για το χρηματιστήριο
  -για τα δομημένα (...Κουτρουμάνης;)
  -για τις διοικήσεις των κομματόσκυλων που ορίζονται από το κόμμα και τους συνδικαλιστές

  Αλλά έρχεται σήμερα και εγγυώνται μόνο τα 360 € καθώς οι αυξήσεις θα είναι με ΠΔ των Υπουργών, με βάση το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό κατά 1/2.

  Τα ευγενή ταμεία Βολευτών, Δημοσιογράφων και 5 ΔΕΚΟ γιατί εξαιρούνται;
  Ο κύριος Λοβέρδος των 3 ΔΕΝ του Ιανουαρίου 2010 γιατί δεν θέτει τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους 300 με αυτές που θέτει για κάθε άλλο εργαζόμενο πλην πολιτικού και δημοσιογράφου;

  Βέβαια θα πρέπει να εργαστώ αν είμαι τυχερός μέχρι τα 65 (το 2020 έχουμε αύξηση των ορίων λόγω προσδόκιμου)για να πάρω λιγότερα από όσα μου έχουν κρατήσει επειδή το μνημόνιο με έσωσε...

  Άλλοθι ψάχνουν γιατί δεν μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο οι αιώνιοι ψεύτες.

  • κάλιο αργά παρά ποτέ avatar
   κάλιο αργά παρά ποτέ @ Ο Ιθαγενής 28/06/2010 21:55:46

   τους δημοσιογράφους τους φοβούνται γι αυτό τους περιποιούνται

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 28/06/2010 21:14:52

  Στην ομάδα εργασίας, τον ξεφώνισαν-λέγεται- αλλά με "απόφαση ευθύνης" θα τα ψηφίσου ΟΛΑ. Κανα-δύο ΔΕΝ για ξεκάρφωμα.

 4. Ορέστιος avatar
  Ορέστιος 28/06/2010 21:20:37

  Πολύ κακοστημένη παράσταση.
  Έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία.
  Αφού ψήφισαν το μνημόνιο, τώρα κάνουν τις χήρες.

 5. Ορέστιος avatar
  Ορέστιος 28/06/2010 21:29:15

  Όσο και να κάνουν τις κλαίουσες, το ξύλο δεν θα το γλιτώσουν οι βουλευτές. Τώρα το καλοκαιράκι, για να δούμε πόσοι θα γυρίσουν "μαυρισμένοι" από τις περιφέρειές του?

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Ορέστιος 28/06/2010 21:30:32

   Θα τους "γράψουν" οι περιφέρειες τους στην περιφέρεια τους...

  • Ορέστιος avatar
   Ορέστιος @ Ορέστιος 28/06/2010 21:36:13

   Έτσι όπως τα κάνανε ας τα λουστούν. Υποτίθεται πως είναι ενήλικες και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Να μην απορήσουν από τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για την εξαπάτηση.

 6. Poisonous avatar
  Poisonous 28/06/2010 21:35:05

  Είναι τόσο σκούρα που να φανταστείτε ο ΓΑΠ με την παρέα του και το μισό Λιμενικό έχει καταλάβει την Πολύαιγο για να κάνει κανό και μπανάκια....


  Και τα καύσιμα τα πληρώνουμε εμείς αγαπητοί....

  Το ακούσατε αυτό να λέγεται;;; Είναι όμως ακριβές γιατί... εθεάθει εκ το σύνεγγυς.

  • Ορέστιος avatar
   Ορέστιος @ Poisonous 28/06/2010 21:38:19

   Δεν αμφιβάλλω. Το GAP είναι αλλού. Ξέρει ότι οι βουλευτές του είναι κιότηδες και σου λέει: Γιατί να μην κάνω το κομμάτι μου όταν οι άλλοι θα κάνουν τάχατες κόντρες?

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/06/2010 21:40:20

  άσχετο -- τι έγινε ο άλκιμος; Έκλεισε ή τον έκλεισαν; ή είναι "διακοπές";

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ archaeopteryx 28/06/2010 21:43:32

   Βγάζει κάτι συνθηματικά.

 8. Ο Iθαγενής avatar
  Ο Iθαγενής 28/06/2010 21:51:27

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
  Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

  Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

  Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά";
  Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.

  Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

  Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Iρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

  Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.

  Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.

  Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.

  Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

  Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.

  Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν.

  Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

  Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 22:03:59

   Εξαιρετικό, πρέπει να γίνει κεντρική ανάρτηση!

  • γκαβουλιακας avatar
   γκαβουλιακας @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 22:18:43

   Προσυπογραφω καθε λεξη!

  • Κ.Τ. avatar
   Κ.Τ. @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 22:53:45

   ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ

  • donaE avatar
   donaE @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 23:04:12

   Συνενοχη δια της συμμετοχης...Αλλα ειναι πολυ μικροι για να καταφερουν κατι σαν αλλοιωση της εθνικης ταυτοτητας.Περασαν πολλοι σαν αυτους και το γνωριζουν.Το πολυ-πολυ να μαζεψουν τιποτα τοκους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 23:07:16

   Δικό σου είναι; Το διάβασα και στο τρωκτικό, εχτές ή προχτές.

   • Ο Iθαγενής avatar
    Ο Iθαγενής @ anonymous 28/06/2010 23:11:53

    ..από τη δουλειά μπορούμε να στέλνουμε mail... τα βράδια να αναρτούμε...

  • Redteam avatar
   Redteam @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 23:29:05

   σιγά καλέ, αυτό έχει παίξει σε όλα τα εθνικίστικα blogs

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Redteam 29/06/2010 16:59:54

    εδώ και 3 μήνες ... όπως και το Τσολάκογλου όπως και τόσα άλλα άλλων...

  • zackii avatar
   zackii @ Ο Iθαγενής 28/06/2010 23:42:41

   Το έχει πει ο Κίσσινγκερ εδώ και τόσα χρόνια. Οι Έλληνες είναι απείθαρχοι. Αν θέλουμε να τους υποτάξουμε πρέπει να τους χτυπήσουμε στη γλώσσα ,στη θρησκεία και στο Εθνικό φρόνημα..

 9. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 28/06/2010 23:06:57

  κατάλαβες τώρα γιατί ο γιώργος μολις βγήκε πήγε και είδε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και γιατί μετά δεν Πήρε τα 20 δισ που του δίνανε για να μας πάει ολοταχώς στο ΔΝΤ
  κατάλαβες ότι στο όνομα του σοσιαλισμού και του προοδευτισΜού θα κάνουμε να σηκώσουμε κεφάλι 29 χρόνια
  κιόμως για όλα αυτά φταίει ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ..................

 10. antonis avatar
  antonis 28/06/2010 23:20:38

  Αν ειχαν τα κοτσια θα ελεγαν οτι δεν το ψηφιζουν.
  Ολα τα υπολοιπα ειναι για να τα χαυουν οι ηλιθιοι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ.

 11. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 29/06/2010 01:13:07

  Τα σοσιαλιστικά τσόφλια που ψήφισαν το μνημόνιο παρεούλα με την τελειωμένη και τον κωλοτούμπα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην διαφωνία. Αν διαφωνούν, ας το δείξουν στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλιώς, μόκο και ταβλάκι στο καφενείο της Βουλής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.