17/10/2009 07:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει και έναν … Γιούρι ΓκέλερΤι τελευταίες εβδομάδες παίζεται στον ΑΝΤ1 ένα τρέϊλερ για ριάλιτι με τίτλος «Ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ», του γνωστού παγκοσμίως.... κουταλάκια ο οποίος λυγίζει τα κουτάλια με μια ματιά και χωρίς ουσιαστικά να το ακουμπήσει.

Η ιστορία του απίθανου αυτού μάγου μας θυμίζει αυτό που καλείται να κάνει από εδώ και στον εξής η κυβέρνηση. Να λυγίσει το δημόσιο χρέος που έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 100% του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 300 δις ευρώ και να τιθασεύσει το έλλειμμα που πλέον είναι παραδεκτό ότι άγγιξε το 12% και ενδεχομένως να ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Ο Οικονομικός έχει γράψει και παλαιότερα ότι θα απαιτηθούν πάνω από 10 δις προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μπορέσει να μπει στο ίσιο δρόμο.

Όταν βρίσκεσαι σε τεντωμένο σκοινί και ακροβατείς έχοντας στις άκρες του σκοινιού δύο ανθρώπους που σε κουνάνε οι επιλογές είναι δύο: Ή να πέσεις και να σκοτωθείς ή να συνεχίσεις. Στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας και της κυβέρνησης οι επιλογές είναι επίσης δύο: Ή θα βαρέσει κανόνι ή θα κάνει κάτι άμεσο και δραστικό. Πάντως Γιούρι Γκέλερ δεν μπορεί να το παίξει όσο και να το θέλει...

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να βρεθούν αμέσως χρήματα και κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται ή με νέους φόρους και σκληρά περιοριστικά μέτρα σαν κι αυτά που εισηγείται η Κομισιόν ή... δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ο Γ. Παπανδρέου το γνωρίζει αυτό, ακόμη κι όταν μιλά στη Βουλή και στις Προγραμματικές δηλώσεις για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που όμως δεν χρειάζεται έκτακτα μέτρα. Και που θα βρει λοιπόν τα χρήματα; Κόβοντας τις λιμουζίνες ή τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Βουλή και παίρνουν επίδομα; Αυτά για το φαίνεσθαι, όχι για το είναι.

Τι είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός πάνω κάτω:

 * Θα στηρίξουμε τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

* Χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει φέτος, πριν το τέλος του 2009, πριν τα Χριστούγεννα.

* Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, θα δοθεί αναδρομική αύξηση 30 ευρώ από την 1 Οκτωβρίου 2009

* Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για τον επόμενο χρόνο.

* Σχέδιο νόμου για την προστασία των δανειοληπτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών

* Αλλάζει η λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ για να ενισχυθεί η ρευστότητα στις ΜΜΕ

* Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την ίδρυση του Ταμείου Αναχρηματοδότησης της οικονομίας.

* Αύξηση της ρευστότητας με άμεσες εγγυήσεις στις επιχειρήσεις για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες.

* Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

* Ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη, δίκαιη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα από εργασία και μερίσματα.

* Τα κέρδη των επιχειρήσεων που δεν διανέμονται αλλά μένουν για να γίνουν επενδύσεις θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή για να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά θα καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις που ευνοούν τους μεγαλομετόχους.

* Η ακίνητη περιουσία και οι κληρονομιές θα φορολογούνται προοδευτικά, αλλά θα υπάρχουν υψηλά αφορολόγητα όρια ώστε να απαλλάσσονται οι μικρές περιουσίες.

* Τα ακίνητα και η επιχειρηματική δραστηριότητα της εκκλησίας δεν θα εξαιρούνται.

* Τα ακίνητα των offshore θα φορολογηθούν αποτελεσματικά.

 Ας μας πει κάποιος από τους αναγνώστες μας ποια από αυτά τα μέτρα υπόσχονται ότι άμεσα θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους και δεν θα χρεοκοπήσουμε. Αν μας το βρει κάποιος κερδίζει επάξια της θέση του διαδόχου του... Γιούρι Γκέλερ. 

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trellakias avatar
  trellakias 17/10/2009 08:34:07

  Σας το μεταφέρω αυτούσιο όπως έχει αναρτηθεί στο politis.blogspot.com :

  Προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου, με μειλίχιο ύφος, διαβεβαίωνε ότι είχε λύσεις σχεδόν για όλα όσα έκαναν τους πολίτες να δυσφορούν.
  Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή που μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας και με αίσθημα υπευθυνότητας , κάνοντας μια νέα αρχή πολιτικής συμπεριφοράς, ήθους και ειλικρινούς επικοινωνίας με τους πολίτες ( γεγονός που θα γίνει απαιτητό πλέον από τους πολίτες στο όχι μακρινό μέλλον. Και αυτό θα είναι Η παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή!).

  Ο κ. Παπανδρέου αφού ανακάλυψε αργοπορημένα (και ηθελημένα) την διεθνή οικονομική κρίση, επέμενε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό.

  Προέβη σε μια ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πολιτών και κλείνοντας πονηρά το μάτι στους επαΐοντες της οδού της διαπλοκής.

  Όταν κατ` επανάληψη ετίθετο το ερώτημα «Πού θα βρείτε τα λεφτά;...» ο νυν πρωθυπουργός ,σκοπίμως ασαφής, απαντούσε: «Λεφτά υπάρχουν»... !

  Όταν τον ρωτούσαν εάν θα επικαλεστεί μετά τις εκλογές το γνωστό πολιτικό τσιτάτο «παραλάβαμε καμένη γη», απαντούσε ευθέως αρνητικά .

  Ήρθε λοιπόν εχθές από το βήμα της βουλής ,ως πρωθυπουργός πλέον, και προέβη στην μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης.
  «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Λεφτά δεν υπάρχουν...», τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τη λήψη σοβαρών μέτρων.

  Θεωρεί κανείς έλλογος πολίτης ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Τα ήξερε όλα ο κ. Παπανδρέου! Γνώριζε ότι το δημόσιο χρέος είναι βρόχος στον λαιμό της χώρας, ότι η ανεργία λόγω κρίσης καλπάζει, ότι το Ασφαλιστικό είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

  Μην ξεχνάμε ότι για να φιλοτεχνήσει προφίλ στιβαρού ηγέτη συνομιλούσε με τον Αλμούνια, τον Τρισέ και τον Μπαρόζο. Γνώριζε δηλαδή...!
  Μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά είχε σημαντική (και σημειολογική για τους...υποψιασμένους) κατ` ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.

  Ο κ. ..διοικητής λοιπόν προεκλογικά μας μίλαγε για έλλειμμα που μπορεί να φθάσει το 8%. Μετεκλογικά και κατόπιν των συνδιασκέψεων με τον κ. Παπακωνσταντίνου ( του ..λαδωμένου ΟΤΕ ντε!) άρχισε να ανεβάζει καθημερινά την ...ταρίφα.

  Στην αρχή 10%. Μετά δύο ημέρες, και φυσικά καινούργιες ...συνδιασκέψεις με τον νέο τσάρο της οικονομίας (περαστικά μας !), η ταρίφα ανέβηκε στο …12%! Τώρα κάτι μου λέει ότι θα την οριστικοποιήσουν στο …14%-15%!

  Από την μία δεν θα επικαλεστούν το σύνθημα «παραλάβαμε καμένη γη» -όπως είχαν υποσχεθεί-και από την άλλη εμμέσως θα το περάσουν στην συνείδηση των πολιτών.

  Άρχισε δηλαδή ξανά η ... «επαναστατική λογιστική», δημιούργημα των συμβούλων του κ. Σημίτη. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου.

  Θα παρουσιάσουν ως ...μέγα κατόρθωμα - απόρροια αυτής της ….«επαναστατικής λογιστικής», - την μείωση του ελλείμματος το 2010 στο 8%-9% και θα ...θριαμβολογούν. Κύριες και κύριοι ...Περαστικά μας ! Μετά την απομάκρυνση εκ ...της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

  Τα σχόλια δικά σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ trellakias 17/10/2009 08:51:14

   Εδώ θα μπορούσε ο «Προφήτης» -αν ήταν οπαδός του ΠαΣοΚ- να προσαρμόσει το παράδειγμα του «καλού Μακιαβελισμού» στην περίπτωση, λέγοντάς σου ότι ο ΓΑΠ προχώρησε σε ακατάσχετη παρωχολογία προκειμένου να γίνει κυβέρνηση, έχοντας στο μυαλό του όμως οτι όπως και να χει θα καταφέρει να χειριστεί στο τέλος καλύτερα την κατάσταση, λιγότερο επώδυνα δηλαδή για τον λαό.
   Αν καλείσαι να κυβερνήσεις έναν λαό που μόνο από δούλεμα καταλαβαίνει, ε τι να κάνεις κι εσύ, τα χέρια σου είναι δεμένα. Προκειμένου να εκλεγείς θα πεις και μπαρούφες.
   Από εκεί και πέρα, όσο βάρος βαραίνει τον ΓΑΠ που δεν ήξερε οτι το έλλειμμα είναι πολύ πιο πάνω από 6-7% που δήλωνε η Ν.Δ άλλο τόσο βαραίνει και εκείνους που ψήφισαν τον ΓΑΠ θεωρώντας οτι αν ανέβει στην εξουσία θα φάνε με χρυσά κουτάλια εν μέσω διεθνούς κρίσης.

  • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης @ trellakias 17/10/2009 15:22:51

   Δεν φτάνει που χρεωκοπήσατε τη χώρα παίζετε και με τη νοημοσύνη μας αντιγράφοντας οτι πιό πληρωμένο Γκαιμπελικό κυκλοφορεί στα blogs;
   Δεν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που εδώ και μήνες κατηγορούσε τη Νέα Διμωκρατεία (σεβασμό στις λέξεις) ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία και έλεγε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε;
   Μήπως δεν ήταν ο ειλικρινής και σοβαρός κ.Καραμανλής που πριν 15 μέρες μας δούλευε ότι το έλλειμα ήταν 6%;
   Και με τι θράσος μιλάτε γιά "πολιτική κωλοτούμπα" όταν γιά πρώτη φορά Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρει επακριβώς και μέχρι κεραίας όλα τα μέτρα που υποσχέθηκε προεκλογικά (αυτά τα ...ασαφή όπως λέγατε, που τώρα που έγιναν σαφή τα ονομάζετε θαύματα). Μήπως θυμάστε την "Απογραφή" του "καταλληλότερου";
   Αλλά όταν αποκαλείτε σοβαρό αυτόν που λέει ότι θα παγώσει τους μισθούς, τότε αν εγώ προτείνω μείωση 10% μήπως κάνω και γιά αρχηγός της πτωχής πλήν τιμίας Ν.Δ.;
   Φυσικά αν αφήσω ανέγγιχτα τα υπερκέρδη των τραπεζών έχω ελπίδες να με κάνετε και επίτιμο μέλος.
   Από το χαστούκι που φάγατε δεν καταλάβατε τίποτα;
   Και από που σας προκύπτει ότι και εμείς βρισκόμαστε σε λογική αφασία;
   Αλλά όπως λένε στο χωριό μου "Ποιός έχασε την ντροπή γιά να την βρούν οι ξεδιάντροποι!!!"

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Δημήτρης Μαγκούτης 17/10/2009 17:11:53

    Μη τσιμπάς. Ήρεμα. Αυτό ακριβώς θέλουν, ώστε να το γυρίσουν στο τσάμικο τύπου "βρε καλώς τον πρασινοφρουρό".
    Από τη στιγμή που ο ΓΑΠ έγινε κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, οι άνθρωποι εδώ είχαν οπλίσει. Σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, λογική ή αστήρικτη, ψύχραιμη ή υπερβολική, το ζητούμενο πλέον είναι να πατηθεί η σκανδάλη και να πυροβοληθεί το ΠαΣοΚ όσο εντονότερα γίνεται. Ήταν μεγάλη ντροπή η δέκα μονάδες διαφορά ενός κόμματος διεθνιστικού προσανατολισμού απέναντι σε ένα συντηρητικό-πατριωτικό, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από αυτόν εδώ τον χώρο. Θα πυροβολούνε σε κάθε ευκαιρία με όση ένταση μπορούν. Μη πέφτεις στην παγίδα οτι δήθεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το φαινόμενο με ορθολογικά σχόλια. Αυτό που συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό και θα συμβαίνει για αρκετό ακόμα, είναι πέραν κάθε έννοιας λογικής και αντικειμενικής προσέγγισης. Παίζονται άλλα πράγματα.

   • trelakias avatar
    trelakias @ Δημήτρης Μαγκούτης 17/10/2009 19:15:25

    Δημητράκη η "νέα δημωκρατεία" πιστεύω πως είναι ανάλογη του Πανελλήνιου Σοσιαληστικού Κινήματος που κυκλοφορούσε πριν από λίγα χρόνια, τα πάμπερς, το χρηματιστήριο, τις ελληνοποιήσεις, το πόρτο καράς κ.λ.π. Θα μου πεις ότι το Πασοκ τα πλήρωσε δύο φορές στις εκλογές 04 και 07. Έχεις δίκιο αλλά και η Ν.Δ. το πληρώνει τώρα. Η ερώτηση μου είναι ο λαός γιατί να την πληρώνει συνέχεια? Θα πρέπει κάθε ήττα να είναι η κολυμπύθρα του Σιλωάμ? ΒΑΡΕΘΗΚΑ συνέχεια τα ίδια και το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. Πότε μπλε, πότε πράσινο, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!!

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ trellakias 17/10/2009 16:35:14

   Το πρόβλημα είναι ποιος ήξερε την κατάσταση της οικονομίας ή ποιος την έφτασε σ' αυτά τα χάλια;

 2. Citizen avatar
  Citizen 17/10/2009 08:56:46

  Τρελλάθηκε ο Τρελλάκιας καί έγινε ψυχάκιας.Επιθυμεί σφόδρα επιστροφή Αλογοσκούφη καί παλινόρθωση της περιόδου "σεμνότητας καί ταπεινότητας."Ο ανύποπτος κ.Καραμανλής,δεν γνώριζε τίποτε,δεν κατάλαβε τίποτα,δηλαδή δεν κυβερνούσε.Καί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα,επίμένουν ορισμένοι να νοσταλγούν την άθλια καραμανλική περίοδο.Αιδώς Αργείοι.

  • trelakias avatar
   trelakias @ Citizen 17/10/2009 18:59:34

   Φίλε μου citizen ΔΕΝ επιθυμώ την επιστροφή Αλογοσκούφη και καμία παλινόρθωση, κανενός και καμίας περιόδου. Ο λαός μίλησε και έδωσε στην νέα κυβέρνηση την δύναμη να κυβερνήσει. Δεν είπα αν γνώριζε κάτι ο Καραμανλής γιατί δεν με νοιάζει. Το θέμα είναι ο καινούργιος να δώσει,να λύσει προβλήματα, όχι 0.30 λεπτά το μήνα αλλά χρήματα να ζήσουμε καλά όπως έταξε σε όλους, γιατί γι' αυτό τον ψήφισε ο κόσμος, αλλιώς κρατάγαμε τον προηγούμενο. Βαρέθηκα να μην φτάνει ο μισθός να βγάλω τον μήνα! Χ....... φίλε citizen για τον δικό σου αμερικανοτραφή μπούλη της κυρίας Τσαντ, ή τον γαλάζιο μπούλη του πριν, το θέμα είναι θα δώσει λίγο φως στην άκρη του τούννελ- οικονομικά εννοώ- σ' μας που ζούμε σεμνά και ταπεινά? Εκεί είναι το στοίχημα και όχι στους κομματικούς κόλακες που ζούν κατά κύριο λόγο από το δημόσιο κορβανά και τα πάσης φύσεως citizen εξαπτέρυγα. Τώρα για το αιδώς αργείοι αν δεν δώσει στους μη έχοντες: Α Ν Τ Ε Γ Ε Ι Α!!!!!!!!!! Ότι έπαθε ο καραμανλής θα πάθει και ο Παπανδρέου!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/10/2009 10:09:40

  Πώς δεν είναι Ούρι Γκέλλερ ο ΓΑΠ;

  Είναι και παραείναι.

  Από παιδί με ειδικές ανάγκες που βάζει το δάχτυλό του στην αλυσίδα ποδηλάτου εν κινήσει για να δει τι θα γίνει (look mom! no hands!) ξαναπλασαρίστηκε ως ο σοφός Μεσσίας που θα μας οδηγήσει στη Νέα Χανάαν τής Νότιας Δανίας.

  Ούρι Γκέλλερ ΚΑΙ Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/10/2009 10:25:47

  Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλος πρωθυπουργός (με εξαίρεση πιθανώς τον Ανδρουτσόπουλο) που χάρηκε μόνο τόσο σύντομο διάστημα για την αίγλη της καρέκλας από τον Παπανδρέου. Έστω κι αν δεχθούμε την δικαιολογία που προβάλει στο προηγούμενο σχόλιο ο ανώνυμος, ο ΓΑΠ. ισχύει σήμερα σαν απροκάλυπτος τακτικιστής. Επαναφέροντας στην μνήμη μας τις τελευταίες εσωκομματικές εμφανίσεις του ΚΚ., πριν και μετά την διακήρυξη εκλογών, με τα τεράστια χαμόγελα, την αλκοολίζουσα ευφορία και τις διαχύσεις προς Πολύδωρα και άλλους, γίνονται προφανή τόσο τα αισθήματα ανακούφισης στην προοπτική εγκατάλειψης του σκάφους, όσο και η επίγνωση ότι ο μελλοντικός του κυβερνήτης θα κατακτούσε το πηδάλιο πετυχαίνοντας μια Πύρρεια νίκη.
  Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι ενώ στην περίπτωση ενός αξιοπρεπούς κυβερνήτη, πρέπει να εγκαταλείπει αυτός τελευταίος το σκάφος, ο ΚΚ, καίτοι καθόλα αξιοπρεπής, φρόντισε να προηγηθεί και των ποντικών. Με την επιχειρηματολογία που επέλεξε στις τηλεμαχίες, επικρατούσης της τρικυμίας, φρόντισε να αφήσει ορθάνοιχτα τα φινιστρίνια στο chart room. Τα αρπακτικά θαλασσοπούλια που όρμησαν μέσα, αποπάτησαν πάνω στους χάρτες και άντε τώρα να χαράξει στίγμα πλοήγησης ο καινούριος εκεί πάνω. Και το χειρότερο άντε να διασκεδάσεις πλήρωμα και επιβάτες από τα μεγάφωνα του καταστρώματος, όταν η υπερεξουσία τον μόνο δίσκο που άφησε στο γραμμόφωνο είναι το "Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο".
  Πονοκέφαλο για τα επερχόμενα προκαλούν τα σκυλόψαρα, η φάλαινα και η τεράστια σουπιά που ακολουθούν το πλοίο, παρακολουθώντας με έτοιμο σχέδιο την μεγάλη τρύπα που αυτό μπάζει νερά. Το ΔΝΤ ακονίζει τα δόντια του, η κ. Μπακογιάννη αφήνει να εκτοξεύονται πήδακες αλατόνερου για να πείσει ότι εδώ βρίσκεται το κύτος που διαθέτει εκτόπισμα και ο κ. Βενιζέλος διατηρεί την γνωστήν σιγήν πριν εκτοξεύσει το γνωστό μελάνι από την ουρά του προς τις λάμπες θυέλλης, εν ώρα ανάγκης.
  Στον ισχυρισμό, ότι ο νέος πλοίαρχος δεν θα δυνηθεί να επιτύχει τον εντυπωσιασμό που σκαρφίστηκε, με τον εξ αποστάσεως λυγισμό των κουταλιών της τραπεζαρίας, ως ύστατη προσπάθεια τονώσεως του ηθικού, συνάδει ότι αυτά έχουν υποστεί ήδη υπέρμετρη παραμόρφωση από το φαγοπότι των λαθρεπιβατών - πολυεθνικών και νταβατζήδων, ομοιάζοντα με βραχιόλια, όπως αυτά που περνάναι οι ιθαγενείς στην μύτη.
  Πολλοί προσβλέπουν πλέον στον λεβέντη λοστρόμο που υπόσχεται πλοήγηση του σκάφους μέχρι το επόμενο απάγκιο καλώντας τους να βάλουνε πλάτες για να σκαρφαλώσει στην γέφυρα.
  Εγώ, ως επαγγελματίας ναυαγός, κακοτράχαλο τομάρι διεστραμμένο που λέει ο Καββαδίας, διαλέγω μόνιμα τις σκοτεινές πάντες για να τρυπώνω στα αμπάρια. Μελετώντας το εγχειρίδιο ανταρσίας, ετοιμάζομαι να γράψω το επόμενο μήνυμα για την μποτίλια, πάνω στο φάκελο του γράμματος που μούδωσε η φουκαριάρα η μάννα μου πριν μπαρκάρω, λέγοντας: "Πάρτο από τώρα κι όποτε θες διάβαστο. Μήπως πρόκειται ποτέ να μας στείλεις μαντάτο, έτσι που μια ζωή σκατζάρεις στα σαπιοκάραβα";

 5. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 17/10/2009 10:32:18

  Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν α-α-αταξίδευτο...

 6. Hellenic avatar
  Hellenic 17/10/2009 11:40:32

  Το καραβι που λεγεται Ελλας, οδευει κατευθειαν πανω στα βραχια. Το πληρωμα ειναι αποχαυνωμενο και απαθες,ενω ο νεος κυβερνητης εχει ελαχιστα περιθωρια να ανατρεψει την πορεια προς την καταστροφη.
  Σε εναν κοσμο που θυμιζει ολο και περισσοτερο τον 19 αιωνα, με τις μεγαλες δυναμεις να αγωνιζονται για σφαιρες επιρροης, την γειτονα Τουρκια σε εναν δρομο αναγεννησης και ανακαλυψης του παλαιου οθωμανικου εαυτου της, η Ελλαδα προσκολλημενη σε εμμονες και εξαρτησεις συρεται αργα αλλα σταθερα προς τον εξευτελισμο. Και αυτος δεν μπορει παρα να ειναι η απωλεια κυριαρχιας στο Αιγαιο μετα απο μεγαλης κλιμακας Τουρκικης αιφνιδιαστικης επιθεσης, προβες της οποιας γινονται εντατικα απο το καλοκαιρι. Την κρισιμη ωρα θα τεθει το γνωστο διλημμα. Η πατε σε διαπραγματευσεις για ολο το καθεστως του Αιγαιου, η αντιμετωπιζετε μια ενοπλη αντιπαραθεση την οποια μπορουμε να αποτρεψουμε, αλλα χρειαζεται και απο εσας, μια εποικοδομητικη σταση-δηλαδη παραχωρησεις. Η απαντηση δεν πρεπει να ειναι οτι η Ελλαδα βασιζομενη στις αρχες του διεθνους δικαιου, υπερασπιζεται την ειρηνη και την σταθεροτητα στην Ανατολικη μεσογειο, αλλα οτι ειναι αποφασισμενη να προχωρησει σε προληπτικο χτυπημα κατα της Τουρκιας και εν αναγκη ειναι ετοιμη να παραχωρησει ναυτικη βαση στην Ρωσια αποβλεποντας στην υποστηριξη των Ρωσικων Ενοπλων Δυναμεων. Σε αυτη την περιπτωση, μπορει να εξεταστει παραλληλα συνδρομη και αναλογα ανταλλαγματα απο την Γαλλια, η οποιονδηποτε αλλον(και τις ΗΠΑ) τρεξει να εμποδισει επεκταση της Ρωσικης επιρροης.

 7. maquis avatar
  maquis 17/10/2009 12:00:19

  Πω, πω!!! Τρέχω να πουλησω κατι ενοικιαζομενα που εχω στη Σάμο. Ενδιαφέρεται κανείς;

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ maquis 17/10/2009 12:10:12

   Κράτησε τα καλύτερα, εάν είναι κατάλληλα για να στεγαστεί εκεί το Υπουργείο Πρώην Αιγαίου όταν με το καλό έλθει η κυβέρνηση "συνεργασίας". Αλλά κι αν αυτό δεν γίνει, μην απελπίζεσαι. Μπορεί να στεγάσουμε εκεί θέατρο σκιών με τον Κακαουνάκη για την παράσταση "Ο Καραγκιόζης νταβατζής". Όσο αφορά την ταινία χοντρός-λιγνός, που προβάλανε στην αρχή, μάλλον θα αντικατασταθεί με την χοντρός-ψηλή.

 8. Nazgul avatar
  Nazgul 17/10/2009 12:08:54

  Ζούμε την αρχή μίας οδυνηρής διόρθωσης των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα που θα την πληρώσουμε όλοι ανάλογα με τον τομέα μας, γιατί δυστυχώς ένα πολύτιμο εργαλείο όπως το ευρώ το χρησιμοποιήσαμε λάθος καταναλώνοντας άσκοπα σε «ΣΚΟΥΦΙΕΣ και ΜΠΕΡΕΔΕΣ»
  Είναι σαν να ξεκίνησε πόλεμος με τους Τούρκους και μιλάμε για την σωτηρία των κατασκευαστών που είναι στην Χίο των φορτηγατζήδων στην Σάμο των αγροτών στην Ικαρία κλπ ενώ η ΠΡΩΤΗ γραμμή άμυνας είναι στην Μύκονο γιατί πολύ απλά ότι βρίσκεται γεωγραφικά στην μέση είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (sic)
  Εσείς για ποιό λόγο νομίζετε τον Απρίλη του 1953 υποτιμήθηκε σε μία νύχτα 50% η δραχμή.

  Παρακάτω σας παραθέτω λίγη Ιστορία

  Η συνέχεια του "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" ήταν ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος που επέβαλαν στην Ελλάδα, με το δάνειο των 150 εκατ. φράγκων το 1897 - τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε ακόμη σήμερα - οι ξένοι τραπεζίτες.
  Έτσι λοιπόν τον Οκτώβριο του 1897 έφθασαν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων για τη σύνταξη νόμου βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος, η επιβολή του οποίου για την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα του πολέμου του 1897.
  Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην Επιτροπή σχετικά με τα όρια του ελέγχου και τους οικονομικούς όρους ήταν δύσκολες.
  Οι εργασίες της Επιτροπής ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 (νόμος ΒΦΙΘ΄) και η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή, γνωστή ως Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος άρχισε να λειτουργεί από τις 28 Απριλίου 1898. Την Επιτροπή αποτελούσαν έξι μέλη, αντιπρόσωποι κάθε μιας από τις Δυνάμεις (που είχαν υπογράψει την προκαταρκτική συνθήκη ειρήνης) και ήταν σε άμεση επαφή με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
  Για την υπηρεσία του δημοσίου χρέους εκχωρήθηκαν στη Δ.Ο.Ε. οι ακόλουθες πηγές εσόδων:
  1) μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων, σιγαροχάρτων, σμυρίδος Νάξου
  2) Φόρος καταναλώσεως καπνού
  3) τέλη χαρτοσήμου
  4) δασμοί τελωνείου Πειραιώς.
  Η Δ..Ο.Ε. είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των υπεγγύων προσόδων.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/10/2009 12:18:02

  Μην τα λεμε ολα τοσο τραγικα.Οχι οτι δεν ειναι αλλα και οι αλλοι ειναι χαλια.
  Μια που αναφερεται η Τουρκια ξερετε οτι θα εχει μειωση του ΑΕΠ γυρω στο 7-8% φετος και η ανεργια θεριζει;Eμεις αντιθετα ελαχιστη μειωση θα εχουμε αν εχουμε.Στην Ισπανια το ΑΕΠ θα πεσει 4-5%,στην Αγγλια το ιδιο.
  ΕΧουμε τεραστιο δημοσιο χρεος αλλα και οι αλλοι ειναι κοντα μας-η κριση ειναι παγκοσμια.

 10. nasos avatar
  nasos 17/10/2009 12:20:30

  Άσχετο,αλλά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιέυει σήμερα άρθρο,σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ θα πρέπει να απολογηθεί,ως ιδεολογικός απόγονος του Λαϊκού Κόμματος για την Μικρασιατική Καταστροφή!!!!!!!
  Πάρτε και το σχετικό λινκ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 09_1290167

  Και λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό,εφόσον η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί για την Μικρασιατική Καταστροφή ως απόγονος του Λαϊκού κόμματος,ο Αλαφούζος δεν θα έπρεπε να απολογηθεί και αυτός ως διάδοχος του Άγγελου Βλάχου,που και αυτός ήταν ενάντια στην Μικρασιατική Εκστρατεία;

  • nasos avatar
   nasos @ nasos 17/10/2009 12:35:36

   http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_16/10/2009_1290167

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/10/2009 12:46:54

  Εμένα πάλι, μου έρχεται στο νου η εκπομπή "Αγρότης Μόνος Ψάχνει". Εκεί κατά το Δεκέμβρη, όπως ακούω, οι αγρότες θα δοκιμάσουν την αντοχή της νέας κυβέρνησης, και είναι λένε, αποφασισμένοι να μη δεχτούν κυβιστήσεις αλά Μελισσανίδη. Τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος της ....Μπιρμπίλη.

 12. george avatar
  george 17/10/2009 13:50:17

  Τα μηνύματα της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά αντιφατικά. Από την μια πλευρά μιλούν για οικονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης (η οποία έτσι είναι), και από την άλλη για επεκτατική πολιτική με επιδόματα. Επίσης από την μια πλευρά "διαρρέουν" έκτακτα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα και από την άλλη ο ΓΑΠ είπε ότι δεν θα βάλει έκτακτα μέτρα. Γενικά η χθεσινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων μάλλον έμεινε περισσότερο στις προεκλογικές ομιλίες και λιγότερο στην πραγματικότητα των οικονομικών δεδομένων και προβλημάτων.
  Πιστεύω ότι ήδη παίζουν το παιχνίδι του "κοινωνικά ευαίσθητου και συνεπούς" ΓΑΠ και της "αποτελεσματικής και πρακτικής" κυβέρνησης. Με άλλα λόγια θέλουν να βγάλουν από το "κάδρο" των δύσκολων μέτρων τον ΓΑΠ για να αποτελεί το ισχυρό χαρτί στο μέλλον. Είδωμεν......

 13. eleftheros avatar
  eleftheros 17/10/2009 13:54:44

  Μας δούλευαν προεκλογικά, και ακόμη συνεχίζουν.
  Μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές ο Γιωργάκης είχε δίωρη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Προβόπουλο.
  Δύο είναι οι πιθανότητες.
  1. Ο Προβόπουλος είπε ψέματα στο Γιωργάκη για την οικονομία. Εάν είναι έτσι τότε γιατί δεν τον διώχνει ο Γιωργάκης σήμερα;
  2. Ο Προβόπουλος είπε την αλήθεια στο Γιωργάκη για την οικονομία. Τότε γιατί μυξοκλαίγεται σήμερα ο αμερικάνος; Αφού ήξερε, γιατί δεν έλεγε την αλήθεια στο λαό σαν τον Kαραμανλή αλλά τάϊζε ένα σωρό κουτόχορτο τους Έλληνες;
  ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
  Γιωργάκη, Γιωργάκη, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
  Το ξέχασες πουλάκι μου;
  Θα τρώτε εφεξής ομαδικά τόσα γιαούρτια, που θα κάνετε δερματάκι σαν της βοσκοπούλας της Άντζελας Γκερέκου.

 14. kontin avatar
  kontin 17/10/2009 14:06:58

  Η χαρά των αποτυχημένων μπορεί να χαρακτηριστεί η άποψη των εκφραστών της καταστροφολογίας, της μιζέριας, της χαιρεκίας και της απαξίωσης των πάντων. Ακόμα δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπανδρέου και όλα τα κακά έχουν ή θα γίνουν άμεσα στη χώρα. Εδαφικός ακρωτηριασμός,οικονομική καταστροφή, πολιτιστική ταπείνωση.
  Ποιοι τα λένε και τα υποστηρίζουν όλα αυτά; Αυτοί που επί 5,5 χρόνια ρήμαξαν τα πάντα στην οικονομία με έναν Αλογοσκούφη που πρέπει να καταδικαστεί επισήμως για την πρακτική του άσκηση πάνω στη φιλελευθερη οικονομία στις πλάτες του Ελληνικού λαού για έναν Πρωθυπουργό και μία ΥΠΕΞ που θεωρούσαν ότι μπορούν να κάνουν παιχνιδάκια με τα Μεγάλα συμφέροντα της περιοχής και άν όλα πήγαιναν χάλια απλώς θα έχαναν το κανονάκι τους στο game. Για να δούμε δύο σοβαρότατα θέματα.
  Η υποστήριξη ή η ανοχή για να δούμε τα πρώτα νομοθετικά, κανονιστικά και διοικητικά μέτρα της νέας κυβέρνησης είναι αναγκαία.
  Η Εξουσία θέλει στην αρχή έλεγχο και αν φτάνει στην κατάντια της προηγούμενης χρειάζεται καταψήφιση ή στην χειρότερη ανατροπή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.