06/11/2009 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν….»Με τον πιο επίσημο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και ότι αν δεν βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πάμε άμεσα από το αυτί και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για επιτήρηση.

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού 2010 μπορεί να είναι απλοί αριθμοί που δεν μας κάνουν εντύπωση όταν τους διαβάζουμε, όμως, είναι τρομακτικοί.

- Το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του 2009 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 300 δισ. ευρώ ή 125,3% του ΑΕΠ έναντι των 262 δισ. ή 109,6% του ΑΕΠ το 2008. Ωραία κληρονομιά δηλαδή από τον Γ. Παπαθανασίου και τον Γ. Αλογοσκούφη.

- Και δεν τελειώσαμε: Το ύψος του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης για το 2010 προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 326, 3 δισ. ευρώ ή 133,6% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,3%του ΑΕΠ έναντι του 2009.

- Οι δαπάνες για τόκους του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ προβλέπεται να φτάσουν στο 5,3% έναντι του 5,1% που ήταν το 2009 και του 4,7% που ήταν το 2008. Δηλαδή, πάνω από 13 δισ. ευρώ θα δώσουμε μόνο για τους τόκους.

- Το έλλειμμα τους 2009 θα κλείσει τελικά στο 12,7% (να θυμίσουμε μόνο τον Γ. Παπαθανασίου που έλεγε προεκλογικά ότι το πολύ να πάει 5%-6%). Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,3%. Αυτό σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να βρεθούν περίπου 8 δισ. ευρώ μέσα στο 2010.

- Πώς θα βρεθούν τα χρήματα είναι το μεγάλο στοίχημα: Καταρχάς από τη φορολογία. Κι εδώ αρχίζουν τα... αγγούρια. Μεγάλη αύξηση στα ποτά και τα τσιγάρα που μπορεί να κυμανθεί κατά μέσο όρο το 10%. Ανοικτό το ενδεχόμενο στο δεύτερο γύρο της φορολογικής καταιγίδας να αυξηθούν και οι ειδικοί φόροι στα καύσιμα.

- Έρχονται μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Σε συνδυασμό με την επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής η επιβάρυνση θα είναι τεράστια ακόμη και για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Η επαναφορά του ΦΜΑΠ ως αντικαταστάτη του ΕΤΑΚ μπορεί να επιβαρύνει τους έχοντες πολλά ακίνητα, όμως, μια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα βάλει στο στόχαστρο και πολλούς άλλους ιδιοκτήτες αφού η φορολόγηση θα είναι προοδευτική, δηλαδή με συντελεστές.

- Η κυβέρνηση ελπίζει να εισπράξει περί το 1.2 δις από ανείσπρακτο ΦΠΑ και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Φιλόδοξος στόχος που αν δεν επιτευχθεί θα πρέπει να βρεθούν από αλλού τα χρήματα. Οπότε καταλαβαίνετε...

- Ολα τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 3,7 δισ. με το ένα να προέρχεται από το ΕΤΑΚ του 2009 που θα εισπραχθεί του χρόνου (αλχημεία δηλαδή), 1,5 δισ από τις αλλαγές στη φορολογία και 1,2 δισ από την ενεργοποίηση των φορολογικών μηχανισμών. Διακαείς πόθοι δηλαδή.

- Εκτιμούν ότι τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 4% και να ανέλθουν στα 1,6 δισ. ευρώ από 5,33 δισ. ευρώ φέτος. Αρα πάλι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο επειδή τολμήσαμε να έχουμε αυτοκίνητο 5 ετών και άνω.

- Οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) προβλέπεται να φτάσουν τα 10,3 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 8,4% σε σχέση με το 2009). Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 4,2% του ΑΕΠ και κατανέμονται σε 6,9 δισ. ευρώ για την προώθηση των έργων που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ και σε 3,3 δισ. ευρώ για έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. Χαράς ευαγγέλια για τους εργολάβους δηλαδή που θα τρέξουν τα έργα που έχουν παγώσει.

- Στα θετικά (το τυράκι της φάκας δηλαδή) περιλαμβάνονται η αύξηση 3,5% των δαπανών και των συντάξεων, ο περιορισμός  στο 31,1% του ΑΕΠ από το 33,7% του 2009 των κρατικών δαπανών, το 1 δισ. για την Παιδεία, οι 3.000 προσλήψεις στην Υγεία.

- Πάντως, μην αποκλείσετε νέες έκτακτες εισφορές σε περίπτωση που δεν περπατήσουν οι φιλόδοξοι στόχοι.

- Κουβέντα δεν έγινε φυσικά για τον περιορισμό του τεράστιου κράτους με τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν ξέρει ούτε το κράτος πόσοι είναι. Αντίθετα, η κυβέρνηση κάνει “κωλοτούμπες” για τα Stage και μελετά μοριοδοτήσεις και άλλα τέτοια.

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/11/2009 01:33:08

  No mercy για τους αφελείς που αγόρασαν ελπίδα από το γιο του λαοπλάνου.

  Αυτός δεν έλεγε "λεφτά υπάρχουν" ;

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Προφήτης 06/11/2009 08:45:12

   και τον εγγονό του Παπατζή.

 2. Orestios avatar
  Orestios 06/11/2009 01:54:27

  Τα λεφτά που χαρίζονται αφειδώς στις ΜΚΟ θα κοπούν, ώστε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλέψουν και να μην κάθονται, ή θα συνεχίσει η σπατάλη?

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 06/11/2009 03:19:19

  Τι ακριβώς είναι το ΑΕΠ Μου λες; και κατι άλλο... Της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικότερα το εθνικό νόμισμα που είναι το ευρώ, το τυπώνει η Ευρωπαική κεντρική τράπεζα.....με τόκο!! Το καταλάβατε αυτό ή να το ξαναπώ; Το νόμισμα ενός κράτους (Ελλάδα) το τυπώνει μια ιδιωτική τράπεζα με τόκο (Ναι Η Κεντρική Ευρωπαική τράπεζα είναι ιδιωτική). Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με Την αμερική.. Ψάξτε το ισχύει.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/11/2009 05:47:51

  Δεν χρεοκοπήσαμε τον τελευταίο μήνα... Από το 2004 (να μην πω από το 2002) είμαστε χρεοκοπημένοι απλά ζούσαμε στην φούσκα και δεν θέλαμε να ο δούμε. Όταν έχεις ταμειακά αδέξοδα και μόνο μεταθέτεις το πρόβλημα, αυτό συμβαίνει. Στην μικρή φτωχή χώρα, όταν ο υπόλοιπος κόσμος συναχώνεται, παθαίνουμε πνευμονία. Τώρα ο κόσμος έχει πνευμονία, και να ελπίζουμε...

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/11/2009 07:28:42

  Αυτό συμβαίνει μόνον στην Αμερική εξ όσων ξέρων και όχι στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένα από τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • gravity avatar
   gravity @ Επώνυμος 24/11/2009 14:46:53

   Όντως ισχύει αυτό που λέει ο φίλος και για την ΕΚΤ.Ψάξε να βρείς ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
   ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και διάβασε εκεί που λέει περι ανεξαρτησίας των μελών για παραπάνω πληροφορίες.Θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις οτι η ΕΚΤ δεν είναι όργανο της ΕΕ αλλά
   Σύμφωνα με τo άρθρo 108 της συvθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και το
   άρθρο 7 του καταστατικού του ΕΣΚΤ, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κατά τηv άσκηση
   τωv εξoυσιώv και τηv εκτέλεση τωv καθηκόvτωv και υπoχρεώσεωv πoυ τους ανατίθενται, δε
   ζητούν ούτε δέχονται υπoδείξεις από κoιvoτικά όργαvα ή oργαvισμoύς, από την κυβέρvηση
   κράτoυς μέλoυς ή από οποιονδήποτε άλλo oργαvισμό, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων
   λήψεως αποφάσεων στα οποία ενδεχομένως ανήκουν.

   δες εδώ http://www.ecb.de/ecb/legal/pdf/el_mou_on_code_of_conduct_consolidated_f.pdf

 6. trellakias avatar
  trellakias 06/11/2009 08:41:30

  " Τα λεφτά υπάρχουν και με την επανεκκίνηση της Οικονομίας θα βρεθούν οι πόροι για τις κοινωνικές μας δεσμεύσεις στον λαό". Τάδε έφη ο πανμέγιστος, ουράνιος, πάνσοφος ηγέτης- πρωθυπουργός μας στα deebate που είχαμε προεκλογικά. Τι έγινε τώρα και λέει ότι δεν έχουμε χρήματα? Άλλα πριν άλλα τώρα? Αν δεχτούμε ότι δεν ήξερε ας απολύσει όλους τους συνεργάτες που του έλεγαν ψέμματα για την Οικονομία της χώρας! Του έκαναν κακό γιατί φαίνεται τώρα σαν πολιτική καρικατούρα του χθες που ο αυτοσκοπός του είναι μόνο η ΚΑΡΕΚΛΑ και τίποτα άλλο. Η προσφώνηση του ως "Κύριε Πρωθυπουργέ" ήταν το ένα και μοναδικό όνειρο και απωθημένο που είχε, και τώρα του κάθησε. Πιστεύω ότι όλα αυτά ΔΕΝ ισχύουν και πως θα προσπαθήσει να λύσει όλα τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Αλλιώς..........
  Ο τρόπος αποχώρησης με το 10,5% του Κ.Κ. θα είναι ευχάριστο σενάριο, ενώ αυτός θα φύγει ΝΥΧΤΑ σαν κυνηγημένος από αυτά που έχει τάξει, τα ατελείωτα ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ, του γνωστού πράσινου Πασοκ, της πράσινης ανάπτυξης & του γνωστού κρατικοδίαιτου δημοσίου, με τα πράσινα φαντάσματα του χθες.

 7. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 06/11/2009 09:07:17

  Μιας που αποδεικνύεται ότι 15 χρόνια τώρα κάθε κυβέρνηση "ανακαλύπτει" μαγειρεμένα από την προηγούμενη στοιχεία για την οικονομία και μετά, με τη σειρά της, μαγειρεύει κατά το δυνατόν τα στοιχεία, μήπως είναι καιρός να πληροφορηθούμε πόσο επηρέασε το έλλειμμα η διοργάνωση των (προφανώς στα χαρτιά) "ισοσκελισμένων" Ολυμπιακών του 2004;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ψάλτης απορών 06/11/2009 09:43:25

   Πες τα, χρυσόστομε! Όταν κάποιοι τολμούσαν να ψελλίσουν, πριν την ανάθεση, έστω και το παραμικρό για τις επιπτώσεις που θα έρχονταν, βαφτίζονταν "ανθέλληνες" και "εθνοπροδότες" από τη μάζα του αποχαυνωμένου και "εθνικά συνεπαρμένου" πόπολου. Ε, αυτό το πόπολο λοιπόν, ας πληρώσει τώρα τα σπασμένα για το πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αυριανιστής 06/11/2009 10:00:27

    αν σε παρηγορεί, χωρίς να χαρακτηριστώ εθνοπροδότης, ήμουν επιφυλακτικός από την ημέρα που πανηγύριζε το πανελλήνιο όταν τους "πήραμε". Έδωσα συλλυπητήρια στυους Άγγλους όταν τους πήραν αυτοί. Οι Ολυμπιακοί αγώνες, εχουν εκφυλιστεί σε μηχανάκι για μαφίες, στην δική μας περίπτωση της Ισπανικής. Αλλά σας αρέσει να βλέπετε σπορ... εμένα δεν μου αρέσει.

    Εκτος από το οικονομικό υπάρχει και το περιβαλλοντικό. Όλα τα χωματουργικά που αγοράστηκαν για το 2004, τώρα, σε τιμή ευκαιρίας, προσφέρονται να σκάψουν κάθε όρος και βουνό για πράσινη ανάπτυξη. Έγκλημα.

 8. F avatar
  F 06/11/2009 09:23:11

  Μέχρι τώρα τὰ κόμματα ἔκαναν τὸ πὰν γιὰ τὴν ἐξουσία, προκειμένου νὰ ἀπομυζήσουν τὰ ὀφέλη της. Δυστυχῶς γιὰ αυτὰ, ἦρθε ἡ ὥρα νἀ κυβερνήσουν. Δυστυχῶς γιὰ μᾶς, δὲν ξέρουν πῶς.

 9. ataktos avatar
  ataktos 06/11/2009 09:36:11

  Ποιο σωστός τίτλος θα ήταν "Πτώχευσαν τα κόμματα εξουσίας Ν.Δ.@ ΠΑΣΟΚ"

  • Swell avatar
   Swell @ ataktos 06/11/2009 10:01:28

   Λάθος. Τα κόμματα είναι πλούσια. Εχουν στρατιές ηλιθίων ψηφοφόρων, που δεν καταλαβαίνουν χριστό.

 10. eregoz avatar
  eregoz 06/11/2009 11:43:49

  Σωστα τα 2 μεγαλα κομματα πτωχευσαν και τα στηριζουν μονο ηλιθιοι..δηλαδη το 80% των ψηφοφορων και το 70% του συνολου τησ κοινωνιας..Οι εναπομοιναντες εξυπνοι ομως τι κανουν για να αλλαξει αυτη η κατασταση..εκτος απο το να λενε οχι σε ολα δεμενοι στο κρεβατι της ιστοριας και των κομπλεξ τους?

 11. Lavazza avatar
  Lavazza 06/11/2009 11:47:06

  Η Χώρα βάρεσε φαλημέντο και ξεγυμνώθηκε ήδη από το 1981...

  Απλώς τώρα έφυγε και το φύλλο συκής...

 12. leon avatar
  leon 06/11/2009 12:25:21

  Οσο πιο πισω παμε τοσο τα ιδια βλεπουμε...
  Βασικα η χωρα ηταν παντα χρεωμενη και στο οριοτης χρεωκοπιας...

 13. Nikolas avatar
  Nikolas 06/11/2009 13:20:51

  Μπορει να μου πει κάποιος τι είναι το Α.Ε.Π;

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Nikolas 06/11/2009 14:44:38

   copy paste από wikipedia :

   ΑΕΠ ή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν : -Α.Ε.Π. (ή Gross Domestic Product - GDP) το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παράγει μια οικονομία εκφρασμένο σε χρηματικές μονάδες. Με άλλα λόγια είναι η συνολική αξία όλων των τελικών αγαθών (υλικών και άυλων) που παράχτηκαν εντός μιας χώρας σε διάστημα ενός έτους, ακόμα και αν μέρος αυτού παράχτηκε από παραγωγικές μονάδες που ανήκουν σε κατοίκους του εξωτερικού.

   Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν - Α.Ε.Π. (ή Gross National Product - GNP) είναι το Προϊόν ή Εισόδημα που αποκτούν οι κάτοικοι μιας χώρας ανεξάρτητα του σε ποια χώρα το αποκτούν. Με άλλα λόγια είναι η συνολική αξία όλων των τελικών αγαθών (υλικών και άυλων) που αποκτούν οι κάτοικοι μιας χώρας σε διάστημα ενός έτους. Διαφέρει από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το ότι συμπεριλαμβάνει και το Εισόδημα που απέκτησαν οι κάτοικοι μιας χώρας στο εξωτερικό.

   • Nikolas avatar
    Nikolas @ greekpoliticalreview 08/11/2009 03:32:13

    Eyxaristw poly

 14. ti na pei kaneis.......... avatar
  ti na pei kaneis.......... 06/11/2009 13:24:28

  Σχετικά με την ¨απόσυρση¨ ….της απόσυρσης, τα παρακάτω «» είναι από τη συνέντευξη τύπου στις 2.11.2009 του ΥΠ οικ. και ΥΠ Περ.
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ) … αυτό για ποιους θα ισχύσει;
  Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: Αυτό που είναι προφανές ότι ο πολίτης ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί, έχει ήδη πάει για να αποσύρει το αυτοκίνητό του μπορεί να πάρει τα χρήματά του όπως προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση. Απλά αυτό το βάζουμε ως επιλογή. Ως δυνατότητα
  «Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Να επαναλάβω ότι σήμερα υπογράφεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα υπάρξει ΦΕΚ, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι απέσυραν τα αυτοκίνητά τους μέχρι σήμερα, τα απέσυραν.»
  «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανεξάρτητα αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;
  Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα ισχύσει ό,τι ισχύει σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που υπάρχουν για διαδικασίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει και από αύριο θα έχουν κατοχυρωθεί.»
  Aποδειχθηκε ότι όταν γινόταν η συνέντευξη είχε ηδη συνταχθεί η νεα πραξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία καταργεί η τροποποιεί σημεία της παλαιότερης (16.09.2009)., ειχε ηδη σταλεί για δημοσίευση και ειχε ήδη δημοσιευτεί.
  Αφου το νέο ΦΕΚ εχει ημ δημοσίευσης 2.11.2009 (ημερομηνία συνέντευξης!!!!!!!!) και αριθμό 219.
  Η νέα ΠΝΠ όμως στο αρθρο 3 παρ 2 λεει… ¨τα οικονομικά κινητρα για την απόσυρση καταβάλλονται εφόσον η διαδικασία απόσυρσης αρχισε πριν από την ημερομηνία δημοσιευσης της ΠΝΠ σε ΦΕΚ. Ως χρόνος έναρξης της διαδικασιας απόσυρσης θεωρείται η ημερομηνία της βεβαιωσης παραλαβής του προς αποσυρση οχηματος η οποία εκδίδεται από την εγκατάσταση επεξεργασίας η το σημείο συλλογής Οχημάτων Τέλους Κυκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)¨

  Πολλά οχηματα περιπου 8000 εχουν οδηγηθεί στα Κεντρα Συλλογης ΟΤΚΖ (75 σε όλη τη χώρα) κατά την 2.11.2009 όταν ισχυε το μετρο της αποσυρσης. Με τη νεα ΠΝΠ θεωρουνται εκτος του χρόνου εναρξης διαδικασίας αποσυρσης αρα δεν εχουν δικαιωμα απολαβής των κινητρων.

  Ταυτοχρονα, συμφωνα με τη νεα ΠΝΠ, αυξανονται σημαντικά τα τελη κυκλοφοριας για τα οχηματα εκεινα που κυκλοφορησαν από το 1.1.1996 μεχρι το 31.12.1999 και ανηκουν στη μεσαία κατηγορία 1358-1928 κυβικά. Τα οχηματα αυτά κατεχονται κυρίως από φτωχοτερους πολίτες οι οποίοι τωρα αναγκαζονται και να τα κρατησουν αλλά και να πληρωνουν περισσοτερα τελη.
  Αυτό περα από εμπεγμός είναι καταστρατηγηση του συνταγματος.

 15. nasos avatar
  nasos 06/11/2009 14:16:42

  Σύμφωνα με τα νέα τέλη,ένας ιδιοκτήτης ενός Χιουνταϊ 1600 κυβικών του 1995 θα πληρώσει 352 ευρώ.
  Ένας ιδιοκτήτης Μερτσέντες 1600 κυβικών του 2005 θα πληρώσει 184 ευρώ.
  Που νομίζουν οι Κύριοι Κυβωρνώντες πως βρίσκονται;
  Στη Γερμανία,όπου εκεί αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε 4-5 χρόνια το πολύ;

 16. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 06/11/2009 15:36:30

  Ας πληρωσουν επιτελους αυτοι που δεν πληρωνουν χρονια τωρα, γιατροι δικηγοροι ταξιτζηδες βενζιναδικα κτλ κτλ
  Ως ποτε αυτοι που πληρωνουν να τιμωρουνται με εκτακτα μετρα ....

  Τελη κυκλοφοριας ... ΟΚ εχω 2 αμαξια μονο ενα μπορω να κυκλοφορω γιατι να πληρωνω για 2 ....
  Θεωρω οτι ο μονος τροπος δικαιας επιβλοης τελους κυκλοφοριας ειναι να μπει το τελος αυτο στα καυσιμα. Χρησιμοποιεις πολυ το αμαξι οποτε επιβαρυνεις τους δρομους ? εχεις αντικονομοικο αμαξι ? οσο παραπανω βενζινη χρησιμοποιεις τοσο παραπανω τελη πληρωνεις ... Απλο
  Θα ειναι ακριβες οι βολτες μετα το ξερω αλλα ειναι το μονο δικαιο μετρο

  • Χα! avatar
   Χα! @ Crash&Burn 07/11/2009 18:11:40

   Μήπως μένεις στον δεύτερο όροφο και δουλεύεις στο ισόγειο?
   Ξέρεις, οι περισσότεροι μένουν μακριά απο τις δουλειές τους, έτσι που για να το καταλάβεις, φαντάσου πως μετακινείσαι απο το περιστέρι στο φάληρο. Και η θεσσαλονίκι, δεν έχει μετρό. Ούτε είναι δυνατή η καθημερινή χρήση 3 λεωφορείων να πας κι άλλων τόσων να γυρίσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.