#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2013 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυσοσμία σκανδάλων στην ΕΡΤ και συνδικαλιστές που έχουν εύκολο το “no passaran”Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στέλνουν εξώδικα στο υπουργείο Οικονομικών και οι συνδικαλιστές βροντοφωνάζουν “no passaran” και «Μολών λαβέ» προς την κυβέρνηση, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια σειρά από ατασθαλίες στο Ραδιομέγαρο που έχουν καταγραφεί σε εισαγγελικά πορίσματα και ανακριτικές εκθέσεις. Και τι δεν έχει το δικαστικό «μυθιστόρημα» το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να γινόταν σήριαλ για φανατικούς του είδους. Παράνομες αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες και εταιρείες παραγωγής, επιλεκτικά μπόνους σε συγκεκριμένους υπαλλήλους και προσλήψεις από το παράθυρο.

Γενικοί διευθυντές λάμβαναν τις πάγιες προκαταβολές στο σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις επέστρεφαν κατόπιν στα ταμεία του Οργανισμού, ενώ με την απλή αιτιολογία ότι "επέδειξαν εργατικότητα" η διοίκηση έδινε μπόνους σε υπαλλήλους που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις ετήσιες αποδοχές τους. Παράλληλα υπήρχαν και διευθυντές εφημερίδων, γνωστά πρόσωπα στη δημοσιογραφική «πιάτσα» που ελάμβαναν κανονικότατα τον μισθό τους επί χρόνια, κάνοντας περιουσίες ή άλλες μπίζνες, χωρίς να παρέχουν την παραμικρή υπηρεσία στην ΕΡΤ.

Για την ιστορία υπάρχουν συνολικά τέσσερις εκθέσεις από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και συντάχθηκαν την περίοδο, δηλαδή 2006 - 2010. Σε μία μόνο από αυτές καταγράφεται ως παράνομη η απευθείας ανάθεση έργου για την αξιολόγηση και ταξινόμηση των θέσεων εκπομπής της ΕΡΤ σε τέσσερις τεχνικούς συμβούλους και με ύψος 218.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι επιθεωρητές αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν ορίστηκε επιτροπή παραλαβής του έργου αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι πληρώθηκαν κανονικά, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρώσει την εργασία τους, δηλαδή την καταγραφή των θέσεων εκπομπής της ΕΡΤ. Έτσι, αποδίδονται ευθύνες σε στελέχη της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Παράλληλα δόθηκαν πάγιες προκαταβολές στο γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με αποφάσεις του προέδρου του ΔΣ. Εγκρίνονταν ποσά από 3.000 έως και 20.000 ευρώ για "την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών", ποσά τα οποία διαχειρίζονταν αποκλειστικά στελέχη της διοίκησης και που κατατίθονταν ξανά στα ταμεία της ΕΡΤ μετά από έναν έως δέκα μήνες, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τα ανάλογα έξοδα. Υπήρξαν διευθυντές οι οποίοι με αυτό τον τρόπο διαχειρίστηκαν ποσά που άγγιξαν τα 100.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, την τριετία 2006 - 2008 η διοίκηση της ΕΡΤ λάμβανε αποφάσεις για την παροχή μπόνους σε εκατοντάδες υπαλλήλους.

"Συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα ευθύνης του". Αυτή ήταν η βασική αιτιολόγηση για τα μπόνους από τη διοίκηση, τα οποία ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους ελεγκτές - επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης τα εν λόγω μπόνους έφτασαν τα 2.328.000 ευρώ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που φαίνεται να επικρατούσε και στον τομέα των προσλήψεων. Τεράστια αδιαφάνεια και σωρεία παράνομων προσλήψεων όχι όμως υπαλλήλων γενικά αλλά κυρίως υπαλλήλων για το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων. Για αυτές τις προσλήψεις ουδέποτε φαίνεται να τηρήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης ενώ υπήρξαν και τεράστιες διαφορές στις αμοιβές οι οποίες ξεκινούσαν από 5.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι και τις 8.500 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα υπήρχαν δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες με ετήσιες απολαβές άνω των 40.000 ευρώ. Μια μόνο συμπαραγωγή της ΕΡΤ είχε κόστος επεισοδίου 35.800 ευρώ. Η συμπαραγωγός εταιρεία καθυστέρησε την παράδοση των επεισοδίων για έναν χρόνο. Δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, ενώ στη σειρά απασχολήθηκε σκηνοθέτης της ΕΡΤ ο οποίος λάμβανε χρήματα και από την ιδιωτική εταιρεία παραγωγής.

Τέλος, σε περισσότερες από 20 εκπομπές οι επιθεωρητές κατέγραψαν "έμμεσες διαφημίσεις" εταιρειών και προϊόντων από τις οποίες όμως η ΕΡΤ δεν κέρδισε τίποτα καθώς δεν καταβλήθηκε κανένα αντίτιμο για τη διαφήμιση...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 24/06/2013 15:31:31

  Η εποχή που «δέναν τα σκυλιά με λουκάνικα» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί...

 2. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 24/06/2013 15:39:00

  Όλα αυτά ήταν και είναι λίγο πολύ γνωστά.

  Η ερώτηση είναι γιατί οι διορισμένες (απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) διοικήσεις δεν έκαναν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια.

  Αλήθεια ο Καψης θα κάνει τίποτε?????

  • Χαιρετώ! avatar
   Χαιρετώ! @ AM Παπαιωάννου 24/06/2013 18:38:35

   @"Η ερώτηση είναι γιατί οι διορισμένες (απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) διοικήσεις δεν έκαναν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια."

   Πλάκα κάνεις; Αφού τις ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ αφορούν τα σκάνδαλα!

  • mara M. avatar
   mara M. @ AM Παπαιωάννου 24/06/2013 19:28:32

   Γιατί η δυσοσμία δεν είναι της ΕΡΤ είναι δική τους.

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 24/06/2013 15:55:19

  Και τώρα όλως τυχαίως βγαίνουν στη φόρα όλα τα σκάνδαλα. Αυτό το τάιμινγκ κάθε φορά!
  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της επίθεσης, σε ένα τουλάχιστον υπερτερούν. Οι συνάδελφοί τους στην εξαθλίωση, υπάλληλοι του δημοσίου που ήρθε η σειρά τους, θα λιθοβοληθούν πρώτα πριν τους κάνουν παρέα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ πολίτης 24/06/2013 18:47:45

   Δηλαδή να το καλύψουμε το θέμα; Επειδή τι; Παράλογο εντελώς αυτό που γράφεις. Δε λέμε να αδικηθεί κάποιος. Λέμε πως είναι σωστό όσοι έφαγαν από την εισφορά μέσω ΔΕΗ να πληρώσουν.

 4. foros1 avatar
  foros1 24/06/2013 16:31:36

  "εξωτερικούς συνεργάτες, Γενικοί διευθυντές, διευθυντές εφημερίδων, τεχνικοί σύμβουλοι, στελέχη της διοίκησης, Προσωπικό Ειδικών Θέσεων......."
  οι απλοι εργαζόμενοι των 1000 - 1500 ευρώ, πού εφταιξαν και απολύθηκαν;

  • Panas avatar
   Panas @ foros1 24/06/2013 17:54:23

   Τα έβλεπαν και δεν τα κατήγγειλαν. Μαζί τα φάγανε λοιπόν...

   Οι "άλλοι" ειδικά οι ημέτεροι με τους παχυλούς μισθούς και τις χοντρές αποζημιώσεις μπορεί να επαναπροσληφθούν, αν δεν καταδικαστούν όπως οι "γιατροί του Κολωνακίου"... για φοροδιαφυγή.
   Αρχικά θα προσληφθούν ξανά οι προστατευόμενοι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι και με την εμφάνιση του Συριζα θα δικαιωθούν και τα βύσματα του πασοκ και της ΝΔ που αλλαξοπίστησαν..., και η παλιά παρέα θα επανασυσταθεί
   Όσοι δεν ήθελαν ή δεν θέλουν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι, ειδικά οι λίγοι που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ θα φάνε πικρό ψωμί για να μην πω κάτι άλλο χειρότερο...

   • Δημ. Χατζής avatar
    Δημ. Χατζής @ Panas 25/06/2013 13:17:57

    Τα έβλεπαν, τα συζητούσαν μεταξύ τους, αλλά έτσι και τα έλεγαν παραέξω τους περίμενε ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που δεν επιτρέπει την κοινολόγηση των εταιρικών καταστάσεων, χωρίς άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου!
    Υπάρχουν περιπτώσεις απλών εργαζομένων, κυρίως δημοσιογράφων, που έκαναν καταγγελίες και διώχθηκαν πειθαρχικά... Οπότε, σιωπή και τάξη κι από κάτω δούλευε μια χαρά το σύστημα.

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ foros1 26/06/2013 21:22:52

   Δεν είναι καθόλου αθώοι γιατί τα 1000-1500 ευρώ το μήνα σήμαιναν 3,000-5,000 ευρώ καθαρά και πολύ καθισιό..... Το πως γινόταν αυτό το περιγράφουν με ακρίβεια οι εκθέσεις (οδοιπορικά που δεν πήγαιναν , υπερωρίες και νυχτερινά που δεν έκαναν , τιμολόγια από κομμωτήρια , τιμολογημένα με διπλάσιες τιμές από τις πραγματικές , παροχές σε είδος, χαρτζιλίκια τεράστια ή ποσοστά από εξωτερικές παραγωγές που γίνονταν μέσα στην ΕΡΤ και άλλα που δεν έχουν τελειωμό. ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ δεν την βλέπαμε και γι' αυτό δεν μας ενόχλησε καθόλου το μαύρο.

 5. Γιώργος Ρ avatar
  Γιώργος Ρ 24/06/2013 16:34:04

  Να πάνε όλοι φυλακή. Πρώτα όμως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

  Αλλά ΟΛΟΙ κάνουν την ... πάπια και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι διαπλεκόμενοι.

  Αυτή ήταν και αυτή θα είναι απ'ότι φαίνεται η Ελλαδίτσα!

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/06/2013 16:48:28

  Και που είστε ακόμη. Αυτή είναι η βασική αιτία της κατάληψης. Αν μπει ο εισαγγελέας και βρει αυτά που πρέπει, κάποιοι της ΕΡΤ θα μπουν πολύ βαθιά...

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Γεώργιος Τ. 24/06/2013 18:44:44

   καλα τα λες. θα βρει, ομως και για αυτους που τους εβαλαν εκει και ανεχτηκαν ολα αυτα τα σκανδαλα; η εκει δεν ακουμπαμε; και απο την αλλη, υπαρχει ενας, εστω ενας συνδικαλιστης μεχρι τωρα, σε οποιονδηποτε χωρο, που να βγηκε χωρις να εχει καποιο κομμα πισω του? η και αυτο δεν το ακουμπαμε;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ nikos nikidis 24/06/2013 18:51:11

    Αυτά που λες πως θες να τα ακουμπήσει κάποιος; Τα κόμματα στις εκλογές πληρώνουν. Όσο πληρώνουν... Και αυτοί που τους τοποθέτησαν, να πληρώσουν ΑΝ βρεθεί πως πήραν χρήματα για να τους βάλουν στην ΕΡΤ ή ότι από τα όσα υφάρπαξαν οι προστατευόμενοι, πήραν ποσοστά. Διαφορετικά με ποια κατηγορία θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη μαζί τους; Ότι τους έβαλαν χωρίς διαγωνισμό; Μα αυτό ήταν η ΕΡΤ. Και δυστυχώς σκούζουν ακόμα κάποιοι που την κατάργησε. Δε γίνεται να είναι κάποιοι και βασιλικοί και κομμουνιστές...

    • nikos nikidis avatar
     nikos nikidis @ Γεώργιος Τ. 24/06/2013 22:51:12

     υπαρχουν 1000 τροποι. αν θελεις να εισαι και να φαινεσαι καθαρος, πρωτα-πρωτα ξεσκαρταρεις το κομμα σου και δεν περιμενεις τις εκλογες. τωρα, θα μου πεις, τι λεω?...

 7. tassos avatar
  tassos 24/06/2013 18:17:20

  Αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά τα βγάζουν τώρα στην επιφάνεια; Και όλους αυτούς που έβαζαν τις υπογραφές τους ποιός τους διόριζε; Από όσα ξέρω αυτος που εγκρίνει έχει και την ευθύνη. Τελικά μήπως βγάζουν όλα αυτά στην επιφάνεια μόνο και μόνο να δικαιολογήσει η κυβέρνηση την απόφασή της; Προσπάθεια αποπροσανατολισμού γίνεται να δικαιολογήσουν τα σδικαιολόγητα. Αλλά δεν πείθουν. Όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση (η κάθε κυβέρνηση ) είχε και το μαχαίρι και το καρπούζι στο θέμα της Κρατικης Ρ/Τ. Καί όποιες ατασθαλίες βαραίνουν και αυτές. Και ξαναλέω όταν λές, πιστεύεις (όντως) ότι έχεις υπεράριθμους δεν προσλαμβάνεις κι άλλους με παχυλότατους μισθούς και μετά μνα μιλάς για διαφθορά και ατασθαλίες.

 8. Μάνος Π avatar
  Μάνος Π 24/06/2013 18:26:02

  Η ερτ αποτέλεσε τον κόλαφο που λέγεται άμεση συνεργασία με το πασοκ.Δυστυχώς στη βάση υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για όσα παρακολουθούμε με την ονοματολογία για τους υποψήφιους υπουργούς από το πασοκ.Είναι ντροπή το 4% να έχει απαιτήσεις και να βάζει υπουργούς όπως τη Φώφη,τον Κουκουλόπουλο τον φονιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κολλητού των δημάρχων του συστήματος πασοκ ή τον αδιάβαστο Χρυσοχοίδη...Τι πρεσβεύουν οι κυριοι και γιατ'ι ανεχόμαστε να παγιδεύουν τη ΝΔ και να της δένουν τα χέρια στο θέμα κάθαρση και τιμωρία επιόρκων.Συν τοις άλλοις πολλοί βουλευτές της ΝΔ είναι στα κάγκελα και θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις στο δεδομένο να καταλαμβάνουν θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο άτομα προερχόμενα από το ενοχοποιημένο πασοκ.Αφού σήκωσαν κεφάλι και διαπραγματεύονται οι ρέκτες του τίποτε Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης.Η πολιτική προσελκύει πιστεύω,αξιακό υλικο,συνείδηση παραταξιακή και ιστορική βάση.Αλίμονο αν χαθούν στο βωμό συμπλεύσεων με γνώμονα μόνο τη διάσωση μιας κυβέρνησης που δεν έχει προοπτική

 9. Μara(old) avatar
  Μara(old) 24/06/2013 18:32:57

  Η μπόχα... των σκανδάλων μας είχε μπουκώσει εδώ και χρόνια.
  Μακάρι να ξεβρομίσει ο τόπος από όλες αυτές τις ακρίδες που πέσανε μιλιούνια πάνω στην χώρα και την ρημάξανε. Μακάρι...!!!

 10. Φιλελεύθερη Δύναμη avatar
  Φιλελεύθερη Δύναμη 24/06/2013 18:33:20

  Ο συνδικαλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος παρασιτισμός σε βάρος της παραγωγής και της ανάπτυξης.
  Κάποτε πίσω από αυτά τα σκάνδαλα θα πρέπει εκτός από τα πρόσωπα να εξεταστούν και οι νοοτροπίες των ανθρώπων που ευθύνονται γι'αυτά και πάντα περιστρέφονται γύρω από τον κρατισμό!
  Οι ατασθαλίες της ΕΡΤ αποτελούν και μόνο αυτές ικανό λόγο να μπει για πάντα λουκέτο σε ένα παραμάγαζο αδιαφάνειας που πρόσφατα εξελίχθηκε και σε παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η Ελλάς δεν χρειάζεται κρατική τηλεόραση!
  Στην εποχή της απόλυτα ελεύθερης επικοινωνίας και ενημέρωσης η διοχέτευση αυτής μέσω κρατικών οργανισμών συνιστά περιττή και ανούσια σπατάλη!
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΗΜΑ!
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ!!!

 11. τέστε avatar
  τέστε 24/06/2013 18:42:41

  Τυπάκια σαν τον αυγερόπουλο που χάσανε τον πελάτη ΕΡΤ συμμετέχουν στην κατάληψη,προπαγανδίζοντας και συκοφαντώντας την κυβέρνηση.
  Να δω που θα βρουν άλλα κορόϊδα τώρα για να χρυσοπουλάνε τα ντοκιμαντέρ τους,(αυτά του τύπου για όλα φταίει η δύση και ο καπιταλισμός)
  α ρε υποκριτές ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

 12. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 24/06/2013 18:44:27

  @"Για την ιστορία υπάρχουν συνολικά τέσσερις εκθέσεις από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και συντάχθηκαν την περίοδο, δηλαδή 2 0 0 6 – 2 0 1 0".
  Και:
  "Επίσης, την τριετία 2 0 0 6 – 2 0 0 8 η διοίκηση της ΕΡΤ λάμβανε αποφάσεις για την παροχή μπόνους σε εκατοντάδες υπαλλήλους".

  Κωστάααακη, πες αλεύρι!!!

  ΥΓ. Αλήθεια, οι απλοί εργαζόμενοι ΠΟΎ φταίνε; Εδώ, απ' ό,τι διαβάσαμε, ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι συνδικαλησταράδες κατηγορούνται για κάτι.

 13. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 24/06/2013 19:05:20

  Μια ανακοίνωση που έβγαλε για την ΕΡΤ η Ενωμένη Ρωμιοσύνη:

  Στά Ἐβραϊκά ΝΕΡΙΤ σημαίνει «κερί ἀναμμένο» καί χρησιμοποιεῖται καί ὡς ὄνομα γιά τά κοριτσάκια πού γεννιούνται κατά τή διάρκεια τῆς ἑβραϊκῆς γιορτῆς Χανουκᾶ. Εἶναι μάλιστα παράδοση νά ἀνάβονται κεριά στή γιορτή τοῦ Χανουκᾶ. Τό πρῶτο βράδυ τοῦ Χανουκᾶ ἀνάβεται ἕνα κερί καί κάθε ἡμέρα προστίθεται κι ἀπό ἕνα μέχρι πού στό τέλος νά ἀνάψουν ὅλα τά κεριά τῆς μενορᾶ, τῆς ἱερῆς ἑπτάφωτης λυχνίας – συμβόλου τοῦ κράτους τοῦ Ἰσραήλ

  H συνέχεια
  h..p://www.enromiosini.gr/anakoinvseis-symboulioy/16933-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%ce%bf-11-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf/

 14. el greco avatar
  el greco 24/06/2013 19:41:16

  Πρόλογος

  Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα
  και βλόγα το Φονιά, βρίζε το Θύμα!
  Κι Αρετή, των δρομάκων σουσουράδα,
  τον κάθε σωματέμπορά σου τίμα.

  Και συ, Νόμε, των άνομων ασπίδα,
  σαν τη μαϊμού από κλώνο σ’ άλλον πήδα
  κι απ’ την κορφή με την ουρά κρεμάσου,
  να μη γλέπει ο Λαός τα πισινά σου.
  Λευτεριά της χανάκας και του ξύλου,

  σφιχτόδενε τ’ αξύπνητο χαϊβάνι.
  Και συ, ρηγάτο του Κενού, τ’ αψήλου
  κάμνε το σκλάβο ρήγα, άμα πεθάνει!
  Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
  της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

  και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
  του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!
  Και συ, Πατριώτη Αγνέ, τη μάσκα φόρα
  κι απ’ τ’ αδέρφια σου, αραδαριά μπροστά σου,
  διάλεγε, Γιούδα πάντοτες και τώρα,

  για τον ξένο Μολώχ τα θύματά σου.
  Αθάνατη και θεία και πεμπτουσία
  του βούρκου, χαίρε ω! χαίρε Προδοσία!…
  Φως το χέρι, το πόδι, προχωρεί
  στον κάμπο κι ό,τι θέλει το μπορεί! …

  Κατάγυμνη χορεύει (όλα της φόρα!)
  στον τάφο σου, Πατρίδα! Φαλλοφόρα
  τουρλώνεται κι ουρλιάζ’ : «Είναι δικός μου
  αυτός ο βούρκος του Ελευθέρου Κόσμου»
  Κ.Βάρναλης

 15. Nik avatar
  Nik 24/06/2013 20:22:30

  Αραγε η Μάγια πληρωνόταν και από τις υπηρεσίες τουρισμού των χωρών που μας έδειχνε στις εκπομπές της;

 16. tassos.κ avatar
  tassos.κ 24/06/2013 20:43:13

  Αλήθεια πόσο περισσότερο μπορούν να αναιρεθούν και να γελοιοποιηθούν ακόμη όλοι αυτοί οι υποστηρικτές του μαύρου της Ρ/Τ; Και αν μπορεί κάποιος από όλους αυτούς να μου δώσει πειστικές απαντήσεις, ίσως να έπειθαν κι εμένα.
  1. Σε τι θα ωφεληθεί ο κρατικός κορβανάς από την απόλυση των υπεράριθμων αφού η πληρωμή τους δεν γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ξεχωριστό "τέλος" που καταβάλουμε; (Μήπως θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε και θα πηγαίνει στα Δημόσια Ταμεία;)
  Αν απολυθούν και αφαιρεθούν από το σύνολο των εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα , από τη στιγμή που δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα ποιοός ο λόγος της απόλυσης;
  Πόσο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις που θα καταβάλλει στους απολυμένους;
  2. Πώς γίνεται να βγαίνει κάποιος και να ανακοινωνει μια "εξυγίανση" όταν ο ίδιος έχει προσθέσει στους ήδη υπεράριθμους κι άλλους;
  3. Πώς θα πείσει η κυβέρνηση όταν η ίδια έκοβε κι έραβε εκεί μέσα;
  4. Γιατί μιλάνε όλοι για την "κατάντια" της Ρ/Τ όταν γι αυτήν, ευθύνη φέρουν οι Διοικήσεις τις οποίες διόριζαν πάντα οι κυβερνώντες;
  5. Για τις υπέρογκες δαπάνες και τεράστιες σε έξοδα παραγωγές ποιοί ευθύνονται; Αυτοί που ζήτησαν και πήραν τα χρήματα ή αυτοί που ενέκριναν και υπέγραφαν; Γιατί δεν μας δίνουν ονόματα από όλους αυτούς που έβαζαν τις υπογραφές τους σε σπατάλες ; Μήπως για να μην εκθέσουν "δικά τους " παιδιά;
  Και γιατί να μη γινόταν όλα αυτά με ανοιχτή τηλεόραση και ραδιόφωνο; Την ανοησία ότι δεν άφηναν οι συνδικαλιστές δεν πείθει..
  Τελικά μήπως όλο αυτό έχει να κάνει με τις αδειοδοτήσεις που έρχονται στις συχνότητες;
  Πόσα χρήματα χρωστούν οι ιδιωτικού σταθμοί στο κράτος και γιατί συνεχίζει να τους αφήνει να λειτουργούν; Εκεί χάνει χρήματα κάθε μέρα. Χρωστούν τεράστια ποσαά. Κι όποιος πει ότι θάρθει κι η δική τους σειρά να πώ : γιατί δεν έγινε από εκεί η αρχή; Και σε πόσα "τέρμενα" θα έρθει η δική τους σειρά; Εδώ είμαστε και θα δούμε.....

  • τεστε avatar
   τεστε @ tassos.κ 24/06/2013 21:50:54

   Που θες να καταλήξεις?

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ τεστε 26/06/2013 21:30:50

    Ότι θα χάσει τη μαρχάλα και δεν πρέπει.

 17. ΙΕΡΑΞ avatar
  ΙΕΡΑΞ 24/06/2013 21:57:08

  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΧΑΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ!

 18. Καλοπροαίρετος avatar
  Καλοπροαίρετος 25/06/2013 15:21:08

  Γιατί ο Σαμαράς απεφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ το 2013 για παρανομίες που έγιναν πρίν από το 2010;

  Αν κλείναμε οργανισμούς εν ονόματι παρανομιών του παρελθόντος θα έπρεπε να κλείσουμε ολόκληρο το κράτος.

  Προφανώς τα σκάνδαλα δεν είναι η αιτία του κλεισίματος. Μάλλον το πρόσχημα είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.