15/05/2008 20:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυσαρέσκειες και πιέσεις για τα F-16



_______________________________________ 

 Γιατί ο ("δυσαρεστημένος") ΔΟΛ πιέζει το ΠΑΣΟΚ;

Προτού καν ανακοινωθεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα (ΕΜΠΑΕ) στην επονομαζόμενη ναυαρχίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη φαίνεται ότι επικρατούσε εκνευρισμός. Το μήνυμα είχε σταλεί «αρμοδίως» και προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενο από την υπογράμμιση ότι «επιτέλους πρέπει να αρχίσει να ασκεί αντιπολίτευση στη ΝΔ» (!!!). Αυτό που δεν είχε γίνει σαφές στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν στελέχη του «κινήματος», ήταν ο ακριβής λόγος της δυσαρέσκειας από τον ΔΟΛ. Αρχικώς, θεωρήθηκε ως πιθανότερη αιτία, μια κάποια «διαφωνία» του Συγκροτήματος για τη σχεδιαζόμενη αγορά φρεγατών από τη Γαλλία. Τώρα όμως, οι ίδιοι κύκλοι ομιλούν για ενδιαφέρον σχετικά με την αγορά μαχητικών αεροσκαφών.

Να σημειωθεί πάντως, παρά τα όσα γράφονται, η κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει στην προμήθεια νέου μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς (Eurofighter ή άλλον τύπο), λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αντίθετα ως η πλέον πιθανή εκδοχή θεωρείται η αγορά περίπου 40 F-16 για την αναπλήρωση των απωλειών της Πολεμικής Αεροπορίας και την περαιτέρω ενίσχυσή της, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των γαλλικών Mirage.

Εάν ωστόσο, πράγματι το συγκρότημα Λαμπράκη είναι δυσαρεστημένο από μια τέτοια εξέλιξη, είναι απορίας άξιος ο λόγος. Αφού όλοι οι παλιοί φίλοι του (ο Σωκράτης και ο Θωμάς) είναι έξω από το παιχνίδι. Εμείς πάντως, δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Πρόκειται περί συκοφαντιών. Εξάλλου, το Συγκρότημα, κάθε άλλο παρά φημίζεται για τις παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή. Πως θα ήταν δυνατόν να το κάνει τώρα, και μάλιστα στα εξοπλιστικά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 16/05/2008 18:09:08

  Anonymous Says:
  May 16th, 2008 at 8:02 am
  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ !!!


  KAI ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΔΤ ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.