#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2008 23:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυο μέτρα και δυο σταθμά στις διακοπές ρεύματος

Όλα τα ΜΜΕ και τα «παπαγαλάκια» ασχολούνται με τις ευθύνες που υπάρχουν για τις περικοπές και τις ελλείψεις ρεύματος από την απεργία. Όμως, εδώ και χρόνια, η ασφάλεια τροφοδότησης με ηλεκτρισμό ανήκει στον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενεργείας) και τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και αυτοί είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του Ν.40/74. Στην Ελλάδα εκτός από την ΔΕΗ παράγουν ρεύμα και η ΕΘΕΛ (Θεσσαλονίκη)  και ο όμιλος Μυτιληναίου. Η ΕΘΕΛ λειτουργεί ,η μονάδα του Μυτιληναίου παρ’ ότι παραδόθηκε για λειτουργία, από τον Ιούλιο 2007, περιμένει ακόμα. Ταυτόχρονα όμως η «Αλουμίνιο της Ελλάδος». καταναλώνει και μάλιστα όπως λέει η ΔΕΗ προνομιακά. Ερωτάται η ΔΕΣΜΙΕ και η ΡΑΕ που παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παράλογου: Ποιος είναι ο λόγος που η αρχές αυτές δεν δίνουν εντολές στον Όμιλο του Μυτιληναίου να λειτουργήσει την μονάδα; Μήπως βρίσκεται εκτός ελληνικού εδάφους και δεν έχει νομική υποχρέωση λειτουργίας; Αν δεν απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, ας απαντήσουν στο εξής: «Ποιος είναι ο λόγος που ΔΕΝ διακόπτεται η τροφοδοσία του εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου; Μήπως παίζουμε «παιχνιδάκια « με τις ονομασίες εταιριών; Την ερώτηση αυτή την θέτουμε υπόψη και του αρμοδίου υπουργού  κ. Φώλια με την εξής επισήμανση: Ποιος τελικά ευθύνεται για το παραπάνω παιχνιδάκι που είχε ως αποτέλεσμα και το άδειασμα –άσκοπη σπατάλη νερών στον Αλιάκμονα;

Ν.Δ.Σ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 08/03/2008 23:54:05

  O διοικητής της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθεί ποιος ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος.
  Mε εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτη Πούλιο, θα διερευνηθεί αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος και από ποιους. Παράλληλα, θα διερευνηθεί αν υπάρχει παρακώλυση λειτουργίας των εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, ενώ ο εισαγγελέας ζητά επίσης να ερευνηθούν και οι καταγγελίες των συνδικαλιστών για εσκεμμένες περικοπές ηλεκτροδότησης.

 2. πόσαθέλειςγιαναμαςτρελλάνεις avatar
  πόσαθέλειςγιαναμαςτρελλάνεις 09/03/2008 11:53:39

  Ελλάδα η χώρα του υγιούς ανταγωνισμού: Ο Δ παράγει το προϊόν Ε και το διαθέτει σε διαφορετικές τιμές, αναλόγως του πελάτη, μονοπωλιακά σε όλη την αγορά.

  Ν όμως που, επιτέλους, ήρθε η ώρα να ζήσουμε τον άγιο υγιή καπιταλισμό, όπου όλα ρυθμίζονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και, επιτέλους απελευθερώθηκε και η αγορά του Ε. Ο κόσμος πανηγυρίζει γιατί πιστεύει ότι επιτέλους θα μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον Δ, προμηθευόμενος το Ε και από τρίτους. Κούνια που τον κούναγε... Η «Απελευθέρωση», εν προκειμένω, μεταφράζεται ως η δυνατότητα να μπορούν και τρίτοι να παράγουν το Ε, αφενός, για να το καταναλώσουν οι ίδιοι (αυτό είναι η δικαιολογία), και, αφετέρου, για να το πωλήσουν και πάλι στον Δ, ο οποίος παραμένει ακόμη ο μονοπωλιακός πάροχος στην αγορά!

  Καλό; Πάμε στο καλύτερο, τώρα.

  Ο πελάτης Μ, παρόλο που ανέκαθεν παίρνει σε εξευτελιστική τιμή (ακόμη και κάτω του κόστους) το Ε από τον Δ, αρνείται να πληρώσει, πληρώνει όποτε και όσο θέλει, κι έχει φτάσει να χρωστάει τ' άντερά του στον Δ.

  Πώς αντιδρά ο Δ, στα πλαίσια του υγιούς καπιταλισμού, που ζούμε, που σε τίποτα δεν μοιάζει με τις αγορές του άγριου παρεμβατισμού;

  Ο Δ κάνει τον Μ προμηθευτή του! Ακόμη, παραπέρα, αγοράζει το Ε από τον Μ, σε τιμή υψηλότερη απ' όσο κοστίζει στον ίδιο να το παράγει· φυσικά, και υψηλότερη από όσο ο ίδιος ο Δ πουλούσε το Ε στον Μ!!!

  Τώρα, όλες αυτές οι ιστορίες, προφανώς, δεν είναι αξίσου συναρπαστικές με τις ζαχοπουλιάδες· ούτε για bloggers, ούτε για ΜΜΕ, mainstream κι εναλλακτικά...

 3. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 11/03/2008 06:48:16

  Πως πνίχτηκαν όλοι σε μια κουταλιά νερό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.