30/09/2009 14:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαόςΤου Γιάννη Γκιόκα για το Antinews

Μπροστά στην κάλπη της 4ης Οκτώβρη το σύνθημα «δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός», συνοψίζει το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης του Κόμματος, ότι η πάλη ενάντια στα μονοπώλια καθώς και το άνοιγμα του δρόμου για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, είναι υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος.

Ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτές τις εκλογές είναι ότι διεξάγονται σε συνθήκες όξυνσης της οικονομικής κρίσης. Όπως σε κάθε μεγάλη πολιτική μάχη, έτσι και σ’ αυτή αναμετρούνται οι πολιτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν διαφορετικά συμφέροντα, των μονοπωλίων από τη μια και του λαού από την άλλη. Το δίλημμα, λοιπόν, είναι: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ. Και για τον εργαζόμενο είναι μονόδρομος η ψήφος στο ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Από την ενίσχυση του ΚΚΕ και από το αδυνάτισμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πόσο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντεπίθεση την επόμενη μέρα των εκλογών στη νέα επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων που θα εξαπολύσουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ.

Είναι ψέμα αυτό που συστηματικά προπαγανδίζουν και οι δύο, ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί σε όφελος  και των εκμεταλλευτών και των εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων. Η διέξοδος από την κρίση ή θα είναι σε βάρος του κεφαλαίου ή σε βάρος του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κρύβουν την αλήθεια με τον «ανταγωνισμό» τους για το ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος διαχειριστής, ο καλύτερος νοικοκύρης, αυτός είναι μόνο για την καρέκλα. Η πραγματική επιδίωξη και των δύο είναι να εγκλωβίσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο τις λαϊκές δυνάμεις, που - και από την παρέμβαση του ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια- αναγνωρίζουν πια πως και τα δύο κόμματα εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Για όλους τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχουν συμφέρον να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δική τους αντίσταση, ο δικός τους αγώνας. Και ταυτόχρονα θα προωθείται η λαϊκή συμμαχία, που θα κατακτά, θα παρεμποδίζει, θα διαμορφώνει συσχετισμό υπέρ του λαού, έτσι που η λαϊκή αντιπολίτευση να γίνει σε μια πορεία λαϊκή εξουσία.

Ας μη δώσουν οι εργαζόμενοι τη χαρά στα κόμματα του δικομματισμού να τους εξαπατήσουν για άλλη μια φορά, να τρίβουν τα χέρια τους γιατί τους έβαλαν στο τσεπάκι ξανά.

Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει διπλό αποτέλεσμα: Ισχυρό λαϊκό κίνημα στους αγώνες που έρχονται και άνοιγμα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, αυτού που θα σχεδιάζεται με βάση τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.

 Ο Γιάννης Γκιόκας είναι υποψήφιος βουλευτής Αττική του ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 30/09/2009 17:31:13

  Και να προσθέσουμε ότι έχουν κάνει αξιοπρεπή και "πολιτική" προεκλογική καμπάνια

 2. zorro avatar
  zorro 30/09/2009 17:50:45

  επίσης να συμπληρώσω πως δεν είδα πουθενά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και ανησυχώ για το πολιτικό μέλλον του νεαρού Γκιόκα μιας και κάτι τέτοιες παραλείψεις δεν τις συγχωρεί ο Μαίλης.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/09/2009 17:54:13

  Στο ψηφοδέλτιο Αττικής που μοιράζουν νεαρά μέλη τους έξω από σουπερ μάρκετ - όπερ σημαίνει ότι κάνουν καλή κινητοποίηση, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που είναι ψόφιοι - από τους 15 υποψήφιους οι 8 είναι ηλικίας 28-40, και οι 6 είναι νεαρές γυναίκες έως 30 ετων. Οι υποψήφιοι από όλα τα επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα.

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/09/2009 18:15:54

  Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, ποιό κόμμα γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση?(Με τα σημερινά φυσικά δεδομένα)
  Λέτε αυτό να μην προβληματίζει τους "moderators" του πολιτικού μας συστήματος?

 5. Vachus avatar
  Vachus 30/09/2009 18:38:31

  1)Είναι κατά της παγκοσμιοποίησης

  Πώς γίνεται να είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και να είναιεκτός από διεθνιστικό και προστάτης των λαθρομεταναστών που είναι ο πολιορκητικός κριός αυτής;(σύμφωνα και με τον μάρξ)

  2)Σε συνέχεια του προηγούμενου είναι κατά της ΕΕ

  Εκ του ασφαλούς, ως κόμμα διαμαρτυρίας που δεν θα χρειαστεί να κυβερνήσει ποτέ. Αν ήταν δεν θα έπαιρνε επιδοτήσεις από τη ΕΕ για να φτιάξει τα τυπογραφία που έχουν κλείσει τους μισούς μικρομεσαίους τυπογράφους. Και ως προς τις εργασιακές σχέσεις μέσα εκεί, είναιαπότις πιο ανάλγητες, οπότε επι της ουσίας είναι άκρως φιλοευρωπαϊκό.

  3)) Ο γνήσιος κομμουνιστής πεθαίνει άφραγκος στην ψάθα.Απαιτείται τρομακτική δύναμη για να τραβήξεις αυτή την πορεία στη ζωή σου.

  Ο Μαρξ που ήταν και από τους πρώτους μάλλον στη χλίδα πέθανε μιας και ήταν παντρεμένος με γαλαζοαίματη της Αγγλίας και έπαιζε και χρηματιστήριο(Στο Σίτυ παρακαλω). Ο Κοκκαλίνος και ο καλογρίτσας χρειάστηκαν πολύ όντως δύναμη για να μπορέσουν να παραβούν αυτό το νόμο. Συνήθως αυτοί που πεθαίνουν στην ψάθα είναι δυστυχώς τα αθώα και αφελή θύματα του..

  • Χα! avatar
   Χα! @ Vachus 30/09/2009 19:47:42

   Πωπωπω πόσα ξέρεις!!!!!!!!!!

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Vachus 30/09/2009 20:07:13

   Αν κρίνει κανείς απο αυτά που λες για τον Μάρξ......βάλτα να πάνε.

 6. Περίεργος avatar
  Περίεργος 01/10/2009 09:26:21

  Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που στο καταστατικό του προβλέπει να έχει επιχειρήσεις!! Δεν ξέρω πόσες επιχειρήσεις έχει και που βρήκε τα χρήματα για να τις δημιουργήσει ….. (βέβαια ακούγονται πολλά….). Ξέρω όμως ότι η Τυποεκδοτική ΑΕ είναι από τις μεγαλύτερες στον χώρο και ότι μόλις επιδοτήθηκε για επενδύσεις με 1 εκ €.
  Τώρα αν οι κουμουνιστές πεθαίνουν στην ψάθα ή αν είναι υπέρ ή κατά της παγκοσμιοποίησης εγώ δεν ξέρω. Ακούγονται όμως σαν να δημιούργησαν κόμμα οι Βαρδινογιαναίοι για να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.