14/08/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας σε βουλευτές, υπουργούς ,υφυπουργούς, δημάρχους κλπ

Ορισμένα πράγματα, τελικά δεν αλλάζουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά είναι και οι πολιτικοί οι οποίοι τελικά, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν, δε θα καταφέρουν να γίνουν συμπαθείς στους πολίτες καθώς λειτουργούν τις περισσότερες φορές με υποκρισία και συντεχνιακή αντίληψη.

Είδαμε τις τελευταίες ημέρες το κόλπο που έκανε ο Νορβηγός πρωθυπουργός ο οποίος έγινε ταξιτζής για να... ακούσει τα προβλήματα των πολιτών αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι τους επιβάτες του ταξί του τους είχε επιλέξει με... casting. Κι όλο αυτό το στημένο σκηνικό του γύρισε μπούμερανγκ.

Στην Ελλάδα, η οποία περνά κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και αξιακή, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο ναδίρ. Κι όλη αυτή η απαξίωση των πολιτικών γεννά φαινόμενα τύπου Χρυσής Αυγής. Αντί λοιπόν οι πολιτικοί να προστατεύσουν την τιμή τους, να γίνουν ένα με τους πολίτες και να μην εκμεταλλεύονται τη θέση τους και την ισχύ τους, χύνουν συνέχεια την καρδάρα με το γάλα.

Δε φτάνει το γεγονός ότι οι βουλευτές διατηρούν διάφορα προνόμια, ούτε ότι ακόμη και τώρα κάνουν παρεμβάσεις σε υπουργούς για διάφορα ρουσφέτια, τώρα αποφάσισαν να προστατεύσουν και τη σύνταξή τους. Η εγκύκλιος του ΙΚΑ που αποκαλύφθηκε αναφέρει ότι δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας στους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ακόμη κι αυτούς που είχαν θητεία πριν από τον Καλλικράτη.

Μάλιστα, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία, στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσα χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα.

Έτσι οι πολιτικοί αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε πως η εγκύκλιος αφορά όσους ήταν βουλευτές την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούσαν να έχουν εισφορές από άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Παράλληλα ανέφερε πως οι προσαυξήσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μικρές και θα φτάνουν περίπου τα 12 ευρώ. Ωστόσο δεν αρνήθηκε πως κάποιοι θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν τη μεγαλύτερη εισφορά -κλίμακα 28- γεγονός που αναμένεται να αποτρέψει αρκετούς.

Η ερώτηση είναι αν ήξεραν οι πολιτικοί για την πρωτοβουλία του κ. Σπυρόπουλου ή αν έκαναν τα στραβά μάτια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.Β avatar
  Μ.Β 14/08/2013 09:13:21

  ''Η ερώτηση είναι αν ήξεραν οι πολιτικοί για την πρωτοβουλία του κ. Σπυρόπουλου ή αν έκαναν τα στραβά μάτια.''
  Φυσικά και δεν ήξεραν... Τώρα που θα ...μάθουν, τον βλέπω ισόβιο Διοικητή τον ακριβοδίκαιο! Είναι γνωστή σε όλους μας η ευαισθησία και η ευθιξία των 300 εθνικών αγωνιστών, που με σοφία επιλέγονται απ΄την πλειοψηφία ημών.
  Δεν είναι τίποτα ...τυχαίοι. Μιλάμε για τους αρίστους! Τα πάντα για τη σωτηρία της παΡτίδας τους. (Είναι τόσο σίγουροι δε για την ...ανταμοιβή που σύντομα θα εισπράξουν, που κάποιοι κόπτονται αγρίως για το Νοέμβριο, μήπως προλάβουν να επιβιβαστούν σε σωσίβια ...λίστα).

  • Eva avatar
   Eva @ Μ.Β 14/08/2013 09:31:30

   Το μόνο βέβαιο οτι ο κ. Σπυρόπουλος θα είναι ισόβιος και αμετακίνητος
   για όσο επιθυμεί.

 2. Eva avatar
  Eva 14/08/2013 09:15:36

  Εσείς τώρα αναρωτιέστε αν ήξεραν οι βουλευτές την "πρωτοβουλία'' του κ. Σπυρόπουλου?

 3. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 14/08/2013 09:57:40

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....ΤΟ ΣΟΒΙΕΤ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ....ΑΓΡΙΩΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΜΕ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ....ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑ.....ΜΕ 5% ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ Ν.Δ. ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.........Η ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

 4. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 14/08/2013 10:04:14

  Δοξάστε τον! Ροβέρτος Σπυρόπουλος! Με τέτοιες υπηρεσίες που προσφέρει ο άνθρωπος, πρέπει να μείνει αιωνίως Διοικητής ΙΚΑ (άσχετα αν η εισφοροδιαφυγή παραμένει αστρονομική και αν διοχετεύονται λάθος πληροφορίες για τις μαϊμού- συντάξεις)! Έλεος κ. Πρωθυπουργέ! Αυτόν και την άλλη ιερή αγελάδα τον Χ. Θεοχάρη, που άφησε απροστάτευτα τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, ποιός θα τους τραβήξει το αυτί?

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Αιρετικός 14/08/2013 10:36:18

   περιμένετε, περιμένετε και θα δείτε....

 5. ΚΜ avatar
  ΚΜ 14/08/2013 12:44:49

  Τί να πει κανείς. Σαν να είναι βγαλμένη από ταινία των Μόντυ Πάϋθονς η συγκεκριμένη εγκύκλιος.

 6. elmatador avatar
  elmatador 14/08/2013 18:34:32

  IKA.Μία προσωπική εμπειρία.Είμαι συνταξιούχος του τ.ΤΑΠΟΤΕ,και η κ.σύνταξη εκδίδεται απότο ΙΚΑ.Την 28/5/3013 έκανα εκτύπωση της "βεβαίωσης"ετήσεων καταβληθέντων ποσών για το 2012,από τον ιστότοπο του ΙΚΑ,προκειμένου να υποβάλλω ηλεκτρονικά την φορολογ.Δήλωση,την οποία και υπέβαλα στις 27/7/2013.Μετά από επτά ημέρες εκδόθηκε τοεκκαθαριστικό.Λόγω αμφιβολιών για το ποσό κυρίως της έκτ.ειδ. εισφοράς "αλληλεγγύης",ξαναεκτύπωσα τιν βεβαίωση(ευρισκόμην μακριά της κύρ.κατοικίας)οπότε διεπίστωσα διαφορά στο φορολ.ποσό,στις λοιπές κρατήσεις,και κυρίως στο παρακρατηθείσα ειδ.εισφορά.Όλα τα στοιχεία είναι τα ίδια,(ΑΜ,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ,Ονοματεπώνυμο,Διεύθυνση)υπογράφει δε, η ίδια αρμοδία υπάλλ. την ίδια ημερομηνία 28/2/2013.Από το ταμείο μου παραδέχθηκαν ότι 'εγινε λάθος και σωστή είναι η 2η εκτύπωση,αλλά το εκκαθαριστικό έχει εκδοθεί πλέον.Τρέχω και δεν φτάνω για συμπληρωματική στην τοπική ΔΟΥ.Είναι προφανές ότι ηδιόρθωση έγινε στα "μουλωχτά",για ευννοήτους λόγους.Εγώ το αντιλήφθηκα "συμπτωματικά",και όχι μετά από κάποια ανακοίνωση του ΙΚΑ του κ.Ρ. Σπυρόπουλου.Το εκκαθαριστηκό πάντως εξεδόθη και θα μου "σταλεί".Αυτό είναι το ελλ.Κράτος.Έτσι τελειώνοντας μου έρχονται στη θύμιση τα λόγια του εθν.συγγραφέα..Αδ.Παπαδιαμάντης.

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 14/08/2013 19:10:11

  ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.......ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ......ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΠΛΟΣΥΝΤΑΞΕΙΣ????ΤΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ- ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΕΣ Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ........ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΗΤΣ ΜΠΑΡ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

 8. Eva avatar
  Eva 14/08/2013 19:38:31

  Για την αποφυλάκηση των κλεφτών του ΙΚΑ Καλλιθέας τι λέει ο Σπυρόπουλος?
  11.οοο.οοο ευρώ για να μην ξεχνιώμαστε.
  Τι λένε και ποιοι ευθύνονται?????
  Οι δικαστές?

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Eva 14/08/2013 19:58:43

   Ξερεις ποιος ειναι ο δικηγορος μιας κυριας απο την κλικα??? ο κυριος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.......βγαλτε συμπερασματα.

   • Eva avatar
    Eva @ Σαρακατσανος 15/08/2013 09:49:10

    Όχι δεν το ήξερα. Τι μου λέτε??????
    Αν δεν αποδωθεί δικαιοσύνη σ΄αυτή την περίπτωση
    τα βλέπω σκούρα τα πράγματα.
    Τη στιγμή που το ΙΚΑ κάνει κατασχέσεις σε γκαρσονιέρες
    κληρονόμων για αστεία ποσά που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής.
    Ας το σκεφτούν καλά πριν κουκουλώσουν τους απατεώνες.
    Θα μας απογοητεύσουν πολύ μ οτι αυτό συνεπάγεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.