02/11/2009 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυνάμει μετανάστες 700.000.000 άνθρωποι...Επίκαιρο όσο ποτέ (με αφορμή και τα τεκταινόμενα στον Άγιο Παντελεήμονα (http://www.antinews.gr/?p=21409) είναι το Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών που διεξάγεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βουλιαγμένη, διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Ωνάση και εντάσσεται στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση (4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής).

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Φόρουμ, είναι ότι επτακόσια εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο επιθυμούν να φύγουν σήμερα από τη χώρα τους. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με ολόκληρο τον πληθυσμό της βόρειας και νότιας Αφρικής(!)

Προεδρεύων των εργασιών του φετινού Φόρουμ, που έχει θέμα την "ένταξη μεταναστευτικών πολιτικών σε στρατηγικές ανάπτυξης προς όφελος όλων", είναι ο σκηνοθέτης Κ. Γαβράς, ενώ στην έναρξη των εργασιών παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στο Φόρουμ θα παραστεί και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι- Μουν.

Κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του Φόρουμ, μίλησαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου "Γκάλοπ" Τζίμ Κλίφτον, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας του Συνασπισμού Βασ. Μουλόπουλος.

Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετέχουν 250 εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών μεταναστών, ενώ τις εργασίες παρακολουθούν 50 παρατηρητές του ΟΗΕ και διεθνών οργανισμών με σκοπό να μεταφέρουν τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στους θεσμούς που εκπροσωπούν.

Στην ομιλία του ο κ. Γαβράς είπε πως οι μετανάστες ζουν μια τραγωδία και ζήτησε από τους συνέδρους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για όσους μετανάστες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε κάποια ακτή.

Για τραγωδία μίλησε και ο τέως υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες είναι οι "Ικέτιδες" του Αισχύλου με θέμα τη μετανάστευση. Ο τέως υπουργός αναφέρθηκε και στον Γ. Σεφέρη ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο του μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται το ποίημα "Κίχλη" που μιλά για τον ξεριζωμό.

Ο κ. Βούγιας επισήμανε τα μελανά σημεία της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών στη χώρα μας τα οποία εντόπισε, μεταξύ άλλων, στη γραφειοκρατία, καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις όπως στην ανανέωση των καρτών διαμονής, στην ανασφάλιστη εργασία, στα στερεότυπα φοβίας από την κοινωνία και στα προβλήματα που αφορούν την απόδοση ιθαγένειας, καθώς 250.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και σπούδασαν εδώ δεν αναγνωρίζονται ως Έλληνες.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αποτελούν σήμερα τον πιο επιθυμητό προορισμό για τους μετανάστες. Περίπου το 24% των ερωτώμενων δηλώνουν πως θα ήθελαν να μετακινηθούν μόνιμα στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στον Καναδά. Τις επόμενες θέσεις στη λίστα των πιο επιθυμητών προορισμών καταλαμβάνουν η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σαουδική Αραβία, η Γερμανία και η Αυστραλία. Περίπου 210 εκατομμύρια ενήλικες στον κόσμο θα ήθελαν να μετακινηθούν προς μια χώρα της ΕΕ -περίπου όσοι θα ήθελαν να μετακινηθούν προς τη Β. Αμερική. Από όσους διαμένουν στην ΕΕ και θα ήθελαν να μετακινηθούν οι μισοί θα ήθελαν να μετακινηθούν εντός της ΕΕ.

http://www.skai.gr/articles/news/greece/Δυνάμειμετανάστεςεπτακόσιαεκατάνθρωποι/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 02/11/2009 20:50:41

  Απαντώντας σε σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο των οποίων κ. Βούγιας αναφέρθηκε στη «νέα» μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:
  «Θα ήταν καλλίτερα για την ίδια την Κυβέρνηση, κυρίως όμως για τον Τόπο, τα μέλη της αφενός να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκονται ακόμη στην Αντιπολίτευση και, αφετέρου, να μην διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα.
  Ι. Όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός διατείνεται ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να καταστεί σαφές πως η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα (!), είναι προφανές ότι αγνοεί – ή θέλει ν’ αγνοεί – ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2008 και στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό ακριβώς καθιερώνει: Ήτοι οργανωμένη κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική -και όχι πολιτική κάθε κράτους–μέλους- και μάλιστα για πρώτη φορά στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλά θα έκανε επιπλέον ο κ. Υφυπουργός να συνομολογήσει ότι το Σύμφωνο αυτό όχι μόνο καθιερώνει εκείνο που διατείνεται ότι θα διαπραγματευθεί τώρα η Κυβέρνησή του, αλλά, στην παρ. ΙΙΙ, ορίζει σαφώς πως τα σύνορα των κρατών – μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά – άρα και τα Ελληνικά Σύνορα- είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον τρόπο αυτόν – διότι η συμπερίληψη της πρόβλεψης αυτής έγινε τότε με Ελληνική πρωτοβουλία – η Κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα περί «γκρίζων ζωνών» που κληροδότησαν, δυστυχώς, στον Τόπο η τραγωδία της νύχτας των Ιμίων και τα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, για τα οποία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, ιδίως οι διατελέσαντες διαδοχικά Υπουργοί Εξωτερικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπανδρέου και Πάγκαλος.
  ΙΙ. Και επειδή ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρεται στα κέντρα φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών και, ειδικότερα, σ’ εκείνο της Παγανής στη Λέσβο, του υπενθυμίζουμε:
  1ον Ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως το 2004, δεν είχαν θεσπίσει καν ολοκληρωμένους κανόνες μεταναστευτικής πολιτικής κυρίως για τη μη νόμιμη μετανάστευση και ότι, ακόμη, δεν είχαν φτιάξει ούτε ένα κέντρο φιλοξενίας για τους μετανάστες αυτούς. Τα κολαστήρια για τα οποία μιλάει σήμερα ο κ. Βούγιας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Παγανής, είναι «δημιουργήματα» των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, σ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση Καραμανλή δημιούργησε σειρά σύγχρονων κέντρων φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών, όπως στον Κυπρίνο του Έβρου και στη Σάμο, για να μπορεί η Χώρα ν’ αποφύγει τον διεθνή διασυρμό στον οποίο την είχαν οδηγήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ

  2ον Αντί να εξαγγέλει αορίστως μέτρα ο κ. Υφυπουργός ας δει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας νέων κέντρων φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών, που η Κυβέρνηση Καραμανλή διαμόρφωσε, και ας το προωθήσει.
  Και κάτι τελευταίο: Όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης Καραμανλή και αν επιχειρήσει η σημερινή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει. Θ’ αποκαθιστούμε, με συγκεκριμένα πάντα στοιχεία, την αλήθεια και για όσα θετικά έγιναν μεταξύ 2004-2009 και, επίσης, για όσα προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου».

 2. Vachus avatar
  Vachus 02/11/2009 21:31:05

  Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα.

  Από την διακομματική επιτροπή για το μεταναστευτικό του 1993:
  Οι πληθυσμιακές εξελίξεις ... επηρεάζουν ολόκληρο τον εθνικό οργανισμό και την κοινωνική συνοχή. Οι δημογραφικές διαφορές γειτονικών κρατών (ή εθνοτήτων που συμβιούν στην ίδια χώρα) δημιουργούν προβλήματα με βαθμιαία επικράτηση των ισχυρότερων δημογραφικών δυνάμεων» (σελ. 30). Και υπογράμμιζε ότι «Πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τη νομιμότητα της εισόδου στη χώρα μας και για την νόμιμη παραμονή και απασχόληση» (σελ. 40).

  «Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως (και παρανόμως κυρίως) εισελθόντων στη χώρα μας στις δύο τελευταίες δεκαετίες... Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών-αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ... και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία, αλλά και τρόπος ζωής» (σελ. 15).

  «Ο Αλβανικός πληθυσμός περιλαμβανομένου και του ευρισκόμενου στις γειτονικές χώρες (Νέα Γιουγκοσλαβία-Σκόπια-Βουλγαρία) θα διπλασιαστεί μετά από 30-35 έτη και από 6 εκατομμύρια σήμερα θα πλησιάσει τα 12, δηλαδή το 2025 θα υπερτερεί κατά 20% του Ελληνικού πληθυσμού ακόμη και αν οι δημογραφικοί μας δείκτες βελτιωθούν... Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πληθυσμός του Κοσυφοπεδίου, ενώ ήταν κατά το ήμισυ Αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι και κατά το ήμισυ Σέρβοι μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα οι Αλβανόφωνοι αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου με 2.000.000 ενώ οι Σέρβοι έγιναν μειονότητα με 200.000 (ποσοστό 13%) σε χρονική περίοδο 45 ετών» (σελ. 29).

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Πάκης και ο Βούγιας κάνουν διαγωνισμο για το ποιος θα δώσει πιο πολλά στους εισβολείς της χώρας μας, κάνοντας φιέστες με ξένα κόλλυβα.

 3. Δημητρης avatar
  Δημητρης 02/11/2009 21:32:05

  λαμπρα!!θα ξεπερασουμε σε πληθυσμο και την Κινα:)

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2009 21:58:26

  Φορουμ για τη μεταναστευση στο Μεγαρο Μουσικης.
  Ω της μεγαλομανιας και της απουσιας συναισθησης της πραγματικοτητας.

  Θα αναλυσουν στο συνεδριο γιατι 700 εκατομμυρια ανθρωποι θελουν να φυγουν απο την Αφρικη; Πως τους λιμοκτονουν και τους γενοκτονουν στη Σομαλια και στη Μεσοποταμια και αλλου; Πως τους ρημαζουμε τις πατριδες;
  Η θα το ριξουν στη κλιματικη αλλαγη και στη λειψυδρια που προτασσει εσχατως ο ΓΑΠ; Τι εχουν αραγε να πουν σε μας οι παπαδημητριου του ιδρυματος Ωναση, οι κλιφτον και σια που ουτε απεξω δεν εχουν περασει απο φτωχογειτονιες για να διαπιστωσουν τις τριβες.
  Η Αφρικη ειναι πλουσια πατριδα. Αλλα ηταν παντα ανικητος ο φθονος του δυνατου για τον αδυνατο που ατυχησε να κατεχει αγαθα που εχει βαλει στο ματι ο δυνατος.
  Ειτε αυτο ειναι ενα κομματι γης, ειτε το πετρελαιο, ειτε ο ορυκτος πλουτος.
  Η ιστορια ειναι τοσο παλια οσο γυριζει η γη.

  Με το ενα χερι ριχνουν βομβες DU και με το αλλο χαιδευουν συμπονετικα τα κεφαλακια των παιδιων.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2009 21:59:15

  Φορουμ για τη μεταναστευση στο Μεγαρο Μουσικης.
  Ω της μεγαλομανιας και της απουσιας συναισθησης της πραγματικοτητας.

  Θα αναλυσουν στο συνεδριο γιατι 700 εκατομμυρια ανθρωποι θελουν να φυγουν απο την Αφρικη; Πως τους λιμοκτονουν και τους γενοκτονουν στη Σομαλια και στη Μεσοποταμια και αλλου; Πως τους ρημαζουμε τις πατριδες;
  Η θα το ριξουν στη κλιματικη αλλαγη και στη λειψυδρια που προτασσει εσχατως ο ΓΑΠ; Τι εχουν αραγε να πουν σε μας οι παπαδημητριου του ιδρυματος Ωναση, οι κλιφτον και σια που ουτε απεξω δεν εχουν περασει απο φτωχογειτονιες για να διαπιστωσουν τις τριβες.
  Η Αφρικη ειναι πλουσια πατριδα. Αλλα ηταν παντα ανικητος ο φθονος του δυνατου για τον αδυνατο που ατυχησε να κατεχει αγαθα που εχει βαλει στο ματι ο δυνατος.
  Ειτε αυτο ειναι ενα κομματι γης, ειτε το πετρελαιο, ειτε ο ορυκτος πλουτος.
  Η ιστορια ειναι τοσο παλια οσο γυριζει η γη.

  Με το ενα χερι ριχνουν βομβες D U και με το αλλο χαιδευουν συμπονετικα τα κεφαλακια των παιδιων.

 6. Orestios avatar
  Orestios 02/11/2009 23:39:27

  Προβλέπεται να πλουτίσουν πολλοί από τις ΜΚΟ με τους εκατομμύρια δούλους.

 7. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 03/11/2009 02:33:15

  ...Στην ομιλία του ο κ. Γαβράς είπε πως οι μετανάστες ζουν μια τραγωδία και ζήτησε από τους συνέδρους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για όσους μετανάστες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε κάποια ακτή....

  Γεια σου ρε Γαβριά μ...ετανάστη και Σαϊεντολόγε. Για τους Έλληνες που έχασαν την ζωή τους μέσα στο σπίτι τους για 10 και 20 ευρώ από τους λαθρομετανάστες-ακρίδες που εισέβαλαν στην χώρα δεν σου περισσεύει συμπόνια.

 8. kargas avatar
  kargas 03/11/2009 13:18:00

  Γεια σου ρε Γαβριά μ…ετανάστη και Σαϊεντολόγε. Για τους Έλληνες που έχασαν την ζωή τους μέσα στο σπίτι τους για 10 και 20 ευρώ από τους λαθρομετανάστες-ακρίδες που εισέβαλαν στην χώρα δεν σου περισσεύει συμπόνια.

  Συγγνώμη για το copy αλλά με βρίσκει απολύτως σύμφωνος !!!

  Για τρεχάτε μια βόλτα ε όποια χώρα της Αφρικής να δεις μίσος για τους άσπρους ! χωρίς κάποιος από αυτούς να έχει δει λευκό στη ζωή του !
  Κατά τα αλλά βοηθάμε τους βιομηχάνους να έχουν φτηνό προσωπικό ! εύγε χαμόγια κατευθυνόμενα των προπληρωμένων φόρουμ !

 9. eregoz avatar
  eregoz 03/11/2009 18:35:28

  1)Να υποθέσω οτι μπουφές δεν υπήρχε..εις ένδειξη αλληλεγγύης στους απανταχού πρόσφυγες(χαχαχαχ)
  2) Καλά τα λέει ο Υφύπ.ΠΡΟΠΟ...θα μας πει όμως τι θα κάνει με το ζήτημα τις χορήγησεις υπηκοωτητων στους αδελφούς μας απο την Βόρεια Ήπειρο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.