#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2009 02:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δρομολογούνται και «διπλωματικές εξελίξεις» για το C4Ι

Πληρώσαμε «Φερράρι» και πήραμε «Ντε Σεβώ»


_____________________________________________________________________________________________
Εξελίξεις, που είναι πιθανόν να προκαλέσουν ακόμα και αμερικανική παρέμβαση, δρομολογούνται μετά τη σύλληψη του Διονύση Δενδρινού, αρμόδιου στελέχους της Siemens Hellas για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των  Ολυμπιακών Αγώνων, C4i. Ο λόγος είναι ότι το κατηγορητήριο ουσιαστικά στρέφεται τόσο κατά της υπερεργολάβου του έργου, της Siemens, όσο και της επικεφαλής της κοινοπραξίας εταιρειών που το ανέλαβε, της αμερικανικής SAIC, επειδή παραπλάνησαν το ελληνικό Δημόσιο και: Πρώτον, παρέδωσαν σύστημα με μεγάλα λειτουργικά προβλήματα (στην πραγματικότητα, το C4i λειτούργησε θεαματικά κάτω των υπογεγραμμένων προδιαγραφών). Δεύτερον, δεν είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο.

Κοντολογίς, η Δικαιοσύνη λέγει αυτό που, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έλεγαν άπαντες οι ειδικοί και οι Επιτροπές παραλαβής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δηλαδή, ότι πληρώσαμε «Φερράρι» και πήραμε «Ντε Σεβώ» που κι αυτό δεν λειτούργησε καλά. Όμως, το θέμα τώρα ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του σκανδάλου της Siemens και, εκ των πραγμάτων, στρέφεται και κατά της αμερικανικής SAIC. Δεδομένου ότι η εταιρεία θεωρείται ως κράτος εν κράτει στις ΗΠΑ, έχει αμολήσει λυτούς και δεμένους, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα και την κυβέρνηση, ώστε να μην ανακινηθεί περαιτέρω η «πονεμένη» υπόθεση C4i και SAIC. Ήδη, λέγεται, ότι εάν δεν έχει κιόλας αναλάβει πρωτοβουλίες η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, θα γίνει αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμα και για σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις από το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον.


________________________________________________________________________________________________________
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του κ. Δενδρινού δεν βρέθηκαν λογαριασμοί, στους οποίους κατέληξαν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens
. Αντίθετα, βέβαιον είναι ότι μεγάλα χρηματικά ποσά μπήκαν σε λογαριασμούς offshor εταιρειών, οι οποίες αποδίδονται στον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas,  Μιχάλη Χριστοφοράκο. Όμως, ο άνθρωπος-κλειδί έχει κάνει «φτερά» για τη Γερμανία, από όπου εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα εκδοθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, για τον κ. Δενδρινό το κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Siemens SAIC «στην πραγματικότητα δεν είχαν τη δυνατότητα από πλευράς υποδομής αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία, προσωπικό, χρόνο και μεθοδολογία, τρόπο οργάνωσης διοίκησης και ελέγχου όλων των απαραίτητων μελετών που απαιτούνταν για την εκτέλεση του αντικειμένου της σύμβασης». Επίσης, «στην πραγματικότητα ουδέποτε παραδόθηκαν τα συστήματα του C4i διαλειτουργικά στο ελληνικό Δημόσιο. Το τελευταίο δε, παρέλαβε κατά χρήση μόνο ορισμένα από τα υποσυστήματα χωρίς το στοιχείο της διαλειτουργικότητας όλων των επιμέρους συστημάτων, στοιχείο το οποίο ήταν σημαντικό για την ανάληψη από εσάς του επίμαχου έργου».

Δηλαδή, δούλευαν περιφερειακά συστήματα αλλά όχι η «καρδιά» και ο «εγκέφαλος» του συστήματος.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 11/06/2009 03:02:28

  Καιρός να δουλέψουν εν μέσω θέρους για να δούμε αν αντέχουν.

 2. *%&$&*^%(&* avatar
  *%&$&*^%(&* 11/06/2009 07:18:12

  Η Lockheed Martin ανταγωνίστρια της SIEMENS αρνήθηκε να αναλάβει το C4I διότι έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να το παραδώσει έγκαιρα.

  Μαλλον σοβαρότερη αντιμετώπιση του θέματος αλλά και κάτι λεει για την πρεμουρα του Τρεπεκλη να αναλάβει το έργο

 3. *%&$&*^%(&* avatar
  *%&$&*^%(&* 11/06/2009 07:19:27

  Με τον Τ Ρ Ε Π Ε Κ Λ Η ποιός θα ασχοληθεί ??? ΟΕΟ

 4. XL avatar
  XL 11/06/2009 08:53:52

  Ο παπατζων γράφει σήμερα για τα τηλέφωνα που άρχισε ο επίτιμος για να μείνει στο απυρόβλητο ο κούλης.

  Οποιος έχει αμφιβολία για το πως λειτουργεί το σύστημα του συνιστώ να διαβάσει τους άρχοντες της παρακμής του κωνσταντίνου αγγελόπουλου. Παραθέτω δύο ιστοριούλες απο το βιβλίο.

  Δημοσιογράφος ρωτάει έμπειρο συνάδελφό του:

  «Γιατί τόση νευρικότητα απόψε στο περιβάλλον του υπουργού;»

  «Δεν τα έμαθες; Έγινα ένα μπέρδεμα, κάποια στραβή, και υπάρχει μέγας φόβος να έρθουν στο φως κάποιες κρυφές ''χορηγίες'' που έλαβε πρόσφατα από επιχειρηματικό όμιλο».

  «Καλό! Και τι λες ότι θα γίνει τώρα;»

  «Το πιθανότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι θα πέσουν από χίλιες μεριές λυτοί και δεμένοι για να μη γίνει το κακό».

  «Θα το καταφέρουν; Και πώς;»

  «Το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο, όπως κι εσύ γνωρίζεις, ανήκει στις φαμίλιες, είναι εξαιρετικά εύπορο, και από γνωριμίες και από κόλπα άλλο τίποτα».

  Υπάρχουν στοιχεία για τις ''χορηγίες'';»

  «Λέγεται πως ναι».

  «Οπότε;»

  «Οπότε ποιος λέει ότι τα στοιχεία δεν μπορεί να... εξαφανιστούν; Εκτός...»

  «Εκτός τι;»

  «Εκτός κι αν ο επιχορηγηθείς έχει πειράξει κάποιους πιο ψηλά και τώρα πληρώνει το ακριβό τίμημα κάποιου μεγάλου λάθους του. Αν αυτό συμβαίνει, τότε την έχει στ' αλήθεια άσχημα».

  «Δηλαδή κανονικό γκανγκστεριλίκι».

  «Ακριβώς!»

  Αποκαλύπτουν όσα τους... βολεύουν

  Για το ίδιο θέμα, συζήτηση λίγες εβδομάδες αργότερα με «παλιά καραβάνα» της ελληνικής πολιτικής:

  «Λοιπόν, κύριε υπουργέ, εδώ που τα λέμε, άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα κάποια πολύ δυσάρεστα πράγματα μ' αυτές τις διαβόητες “χορηγίες”...»

  «Μη βιάζεσαι, αγαπητέ. Πρόσεξες το μέγεθος των αποκαλύψεων και τις διαδρομές των ερευνών;»

  «Τι θέλετε να πείτε;»

  «Βγαίνουν στη φόρα κάμποσα άσχημα κι ανώμαλα, αλλά κυρίως για πτυχές της υπόθεσης που ακουμπούν “ψιλό ψάρι”. Δοκιμασμένη τεχνική. Η υπόθεση πέφτει σε χαμηλή κατηγορία έρευνας σκανδάλου, το πράγμα μπερδεύεται, εξελίσσεται με πολύ αργό ρυθμό, το κοινό εύλογα κουράζεται, ξεχνά πολλά, ο καιρός περνά, η επικαιρότητα τρέχει κι οι μεγάλοι τη γλιτώνουν για άλλη μια φορά. Κι εδώ λοιπόν κάτι τέτοιο μου μυρίζεται».

  «Πάλι τζίφος δηλαδή, λέτε;»

  «Φοβάμαι πως ναι, αγαπητέ. Και μην ξεχνάς άλλωστε ότι στην πολιτική μας σκηνή οι νονοί, όπως αυτοί που τώρα φαίνεται να είναι στριμωγμένοι, έχουν δικούς τους παντού όπου πρέπει. Κατάλαβες;»

  «Ε, νέος είμαι, μαθαίνω σιγά-σιγά».

  Και η ζωή συνεχίζεται...

  Ο βετεράνος πολιτικός, εκτός παιγνίου πλέον, πολλά έχει να «διδάξει» στον νέο δημοσιογράφο:

  «... Ναι, σωστά το άκουσες, αγαπητέ. Ο ... ανήκει σ' εκείνους τους πολιτικούς που έχουν τη συμπάθεια πολλών λόμπι της αγοράς. Όταν υπουργοποιείται, προαποφασίζει μαζί με τα λόμπι που τον υποστηρίζουν όλα όσα στη συνέχεια... θα αποφασίσει!»

  «Τι λέτε! Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην πολιτική σκηνή;»

  «Υπάρχουν τόσοι ώστε το εκάστοτε κυβερνητικό οικοδόμημα να είναι στην ουσία πάντοτε παγιδευμένο από αυτό το σύστημα...»

  «Και πώς θ' αλλάξει αυτό, κύριε υπουργέ;»

  «Ποιος σου είπε ότι θ' αλλάξει;

 5. christos avatar
  christos 11/06/2009 09:50:56

  Αλίμονο σε μας τους χωριάτες....

 6. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/06/2009 09:57:06

  Ας ειν καλα ο...Λιανης,που λυσσαξε να κανει Ολυμπιακους αγωνες στην ψωροκωσταινα,που εχει αλυτα πρωτης γραμμης προβληματα.
  Τρομαρα του,και τρομαρα μας.

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 11/06/2009 10:57:52

  "Τσάρτερ" για το Κορυδαλλό όλοι μέσα.

  Δεν φτάνει που έφαγαν χοντρές μίζες και παρεδωσαν σκάρτο σύστημα σε κρίσιμη περίοδο και σε πολύ ευαίσθητο τομέα της εθνικής ασφάλειας, αλλά έκαναν και τα αδύνατα δυνατά με πρακτορίστικους τρόπους για να τη γλυτώσουν.

  Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση -καλή δύναμη καταρχάς- πρέπει να εξετάσει και τη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, γιατί μιλάμε για σύστημα επιτήρησης συνορων και κρατικης ασφάλειας.

  Οι υποθέσεις συμφοράι και σήμενς θα κρίνουν και το μέλλον της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας.

 8. polygnostis avatar
  polygnostis 11/06/2009 11:14:00

  ήλθε η ώρα αν .. εστω και κατά ....1% ..θέλουνε..να φανεί κάτι με το c4i...να πιασθούν εστω λίγοι και να φοβηθούνε οι άλλοι...¨ποιος εισηγήθηκε στην Διυπουργική?....χαχαχαχαχαχα...πάλι ενας μουστάκιας .. πωλητής ....γνωστού απατεώνα....που εξήγαγε κούτες με πετρες στην ΡΟΥΑΝΙΑ και έπαιρνε και επιστροφή..κάποια δισ.......επι εποχής ΚΙΝΕΖΟΥ..σε ΦΠΑ εξαγωγών!!!!

 9. pasios avatar
  pasios 11/06/2009 11:14:20

  ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΙΝΟ.
  Βρε άχρηστοι τυχοδιώκτες, αφού καταφέρατε με τόσο πουσάρισμα από τα κανάλια να πάρει το ψοφίμι σας μόνο 36,5% δεν πρόκειται να γίνετε κυβέρνηση ούτε όταν παγώσει η κόλαση. Με αυτά τα χάλια, καλό είναι όχι μόνο να ξεχάσετε την αυτοδυναμία αλλά και να αρχίσετε να βάζετε και βαζελινούλα μόλις σκάσουν μύτη ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας.
  Οταν βγούν και οι λογαριασμοί του κολλητού του Γιωργάκη του Τρεπεκλή θα γελάσει κάθε πικραμένος! Θα μάθουμε που πήγαν όχι μόνο τα 6,5 εκατομμύρια μίζες του Τρεπεκλή αλλά και οι υπόλοιπες, όπως αυτές από τα TOR-M1, τις φρεγάτες και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών.
  Όσο και να μη μιλάνε όλοι αυτοί οι πράσινοι απατεώνες όπως ο Χριστοφοράκος, ο Καραβέλας, ο Σκαρπέλης, ο Γεωργίου, ο Σταυριανού, ο Δενδρινός και ο Τρεπεκλής δεν πειράζει. ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ.
  Όσο για τη γαργάρα που κάνουν το θέμα τα πράσινα blogs, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά την αγωνία σας..
  Συνεχίσετε να κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε. Να αναδεικνύετε τα επουσιώδη και να θάβετε τα μεγάλα. Βαφτίστε σημαντικό το ότι χέστηκε μια φοράδα σε ένα αλώνι στην Κορινθία και αποσιωπήστε τους κλέφτες του Γιωργάκη.
  Τα 100 υποτιθέμενα χιλιάρικα του Παυλίδη ήταν αρκετά σημαντικά για να βάζετε 30 αναρτήσεις την ημέρα, αλλά για τα 255 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το άχρηστο C4I του Τρεπεκλή και του Δενδρινού, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
  Η πιό επιεικής έκφραση για σας είναι ότι ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
  Είναι ντροπή για τη δημοσιογραφία να λέτε ότι είστε δημοσιογράφοι.
  Δοσίλογοι ξεπουλημένοι στο μεγάλο κεφάλαιο είσαστε.
  Χωρίς αρχές, χωρίς πρότυπα, χωρίς τσίπα.
  Σάπια ανθρωπάκια, τίποτε άλλο.
  Και ένα τελευταίο.
  Θα έπρεπε ΗΔΗ να έχετε καταλάβει ότι ο δρόμος που έχετε πάρει είναι αδιέξοδος.
  Όσο φροντιστήριο και να κάνεις σε ένα παιδί που δεν παίρνει τα γράμματα, παραμένει μπούφος. Και εσείς αυτό το στρατηγικό λάθος έχετε κάνει, προσπαθείτε να κάνετε ένα μπούφο να περάσει στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα πρώτος.
  Απλά πράγματα.

 10. aris avatar
  aris 11/06/2009 11:16:15

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΗΑ ΝΤΑΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΡΑΖ 2000-5.ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΡΑΞΕΙΣ-ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 1,85 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ 41 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α-Ω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΑΣΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
  Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α-Ω
  ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΩ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ 31-12-2010 ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ,ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΝΑΝΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ,ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.
  ΠΕΡΑΣΑΝ 9 ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΑ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ 15 ΜΙΡΑΖ 2000-5 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 10 ΣΕ 2000-5, Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ 1,85 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΔΑΕΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ -ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ?ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/06/2009 11:28:47

  από όσα λίγα ξέρω για εταιρικά τμήματα προμηθειών, η ΠΑΡΑΛΑΒΗ είναι συνήθως πιο επίφοβη για πονηριές από την παραγγελία. Αν το C4i το παρήγγειλε το Πασόκ, το παρέλαβε η ΝΔ. H Siemens είναι δια- και υπερ-κομματική (αλλά προτιμά τους φιλογερμανούς)

 12. Δρυοκολάπτης avatar
  Δρυοκολάπτης 11/06/2009 11:41:42

  Αγνοείτε τη βασική κατάσταση της χώρας. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και βρέθηκε σε κατάσταση πίεσης από τους ''συμμάχους'' για να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Το C4I ήταν ένας τρόπος μεταφοράς χρημάτων προς τους συμμάχους. Από τη στιγμή που ήμασταν και είμαστε μικροί δεν έπρεπε να κάνουμε Ολυμπιακούς. Η χώρα λοιπόν τον ήπιε και δε θα αντιδράσει. Όπως είπε και ο ''στρατηγός άνεμος'' αγόρασε ειρήνη.

 13. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 11/06/2009 11:51:46

  Ποιά παραλαβή...αυτή του Τρεπεκλή? Γιατί αυτός είναι ο "αντιπρόσωπος"

  Το πράγμα έχει πολύ βάθος αλλά σίγουρα αυτοί που δεν θα την πληρώσουν είναι ο Πολύδωρας και ο Μαρκογιαννάκης οι οποίοι δέχθηκαν τόνους λάσπης από τους "διαπλεκόμενους" γιατί δεν υποχώρησαν στις "πιέσεις".


  Το νήμα της υπόθεσης συμφοράι εάν το ξετυλίξει κάποιος θα βρεθεί από τη "Μεγάλη Βρετάνια" στην "Ελούντα" και από εκεί θα καταλήξει στην Ερυθραία και στο πύργο Αθηνών στο γνωστό "τρίγωνο".

  Είναι όπως έγραψα παραπάνω στοίχημα για τη Γ' Ελληνική Δημοκρατία η οποία παραπάιει.

  Κάτι η εισβολή λαθρομεταναστών και ο αυτοευνουχισμός των πολιτικών...κάτι τα αλλεπάληλα κύματα διαφθοράς...κάτι η ανεργία και η διάλυση του οικονομικού ιστού...κάτι η αναδιανομή πλούτου εις βάρος των μεσαίων στρωμάτων...και θα καταλήξουμε σε ένα ενδιάμεσο διάστημα προτου΄πάμε σε Δ' Ελληνική Δημοκρατία, εάν φτάσουμε έως εκεί.

  Συνεπώς το ίδιο το σύστημα εάν θέλει να σωθεί πρέπει να λύσει και την υπόθεση συμφοράι. Είναι κομβικής σημασίας περισσότερο και από την Μήζενς.

 14. parsifal avatar
  parsifal 11/06/2009 12:06:42

  Το C4I ουδέποτε εργάσθηκε σαν αυτό που λέει ο ορος : Command, Control, Communications, Intelligence, Computers. Λειτούργησε (ακριβέστερα υπολειτούργησε και υπολειτουργεί) το υπο - σύστημα ΤΕΤΡΑ.Ουδέποτε εγινε αυτό που λέμε "system integration" και τα πάντα εργάζονται ...ελληνικά, σαν ανεξάρτητα αρματωλίκια. Το σύστημα πλοηγήσεως για τα οχήματα της ΑΔ, της ΠΥ κλπ υστερεί σε σχέση με εγχώριες προσπάθειες της δεκαετίας του...90 οπως το PANDRIVE και υπάρχουν περιοχές της Αττικής οπου το ΤΕΤΡΑ αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες (ΝΑ Αττική, σημεία της Καλλιθέας κλπ) κάτι ανεπίτρεπτο για ενα κυψελικό σύστημα μετά την πλούσια εμπειρία απο την κινητή τηλεφωνία εδώ και μια δεκαετία.Στην ουσία το σύστημα λειτουργεί ως δίκτυο UHF με αναμεταδότες και πολλές φορές χρησιμοποιείται το αναλογικό δίκτυο VHF τόσο απο την ΑΔ οσο και απο την ΠΥ η ακόμη και τα κινητά.
  Η SIEMENS ασφαλώς και δεν είχε την εμεπειρία και τους κατάλληλους ανθρώπους για Radio planning και υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος εστω και στα ορια της Αττικής. Λαδοπόντικες των τηλεφωνικών κέντρων και των υπερτιμολογημένων ΡΗ ζεύξεων ηταν οι ανθρωποι, δεν εχουν ποτέ δουλέψει στο πεδίο...
  Με τα λεφτά του ψευτο - C4I θα είχαμε πανελλαδικό ΤΕΤΡΑ, η τουλάχιστον στον χώρο του Αιγαίου οπου το Λιμενικό, αιχμή του δόρατος κατά της λαθρομεταναστεύσεως συνενοείται με τα VHF και τα κινητά...

 15. tiramola avatar
  tiramola 11/06/2009 12:07:51

  Συμφωνώ Ντουμπάι...
  Τις απαντήσεις να τις δώσει ο Βουλγαράκης που το παρέλαβε...
  Διότι οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι για το σύστημα που δεν δούλεψε τελικά έπεσε χοντρό λάδωμα για μπει η υπογραφή παραλαβής...
  Το πρόβλημα είναι ο ιδιώτης Τρεπεκλής ή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού που τα τσέπωσαν για να το παραλάβουν?
  Έλεος με την υποκρισία σας.....

 16. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 11/06/2009 12:10:42

  2 Tiramola


  Τότε πως εξηγεις τη στοχοποίηση του Βουλγαράκη απο΄τη φοβερή και τρομερή οργάνωση "Ε.Α"?

  Έγινε γιατί δεν έδωσε μερίδιο και σε αυτούς?

  Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση πρέπει να ανοίξει ανεξαρτήτως εμλεκομένων. Αυτό προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 11/06/2009 12:18:19

  Εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή και καλή δύναμη.
  Κατονοώ ότι τα μέτρα στοχεύουν υψηλότερα του συγκεκριμένου προσώπου και έχουν πριν απόλα ουσιαστική αιχμή, χωρίς να αποσκοπούν κύρια στην εξουθένωση αντιπροσωπευτικών ενόχων.
  Όσοι απαιτούν δικαιοσύνη, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αυτή έχει συνέπειες και κόστος. Και ότι ο νόμος μπορεί να λειτουργεί μόνον, όταν αυτός εδράζεται στο φρόνημα και την αποφασιστικότητα των πολιτών.
  Διότι καθήκον των πολιτών είναι η συστράτευση με τον νόμο.
  Αξιότιμε κ. εισαγγελέυ: Δεν είστε μόνος σας.

 18. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 11/06/2009 12:24:39

  @15tiramola και η παραίτηση Μαρκογιαννάκη που ήταν ο υπεύθυνος υφυπουργός για την αγορά τον Ιανουάριο του 2006. Τον κατήγγειλε ο Λινός ο εισαγγελέας του Α.Π. ο Μαρκογιαννάκης τον είπε αγράμματο και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
  Σε όλα κρυβόταν απο πίσω η εξόφληση με τις μίζες του C4I.

 19. Lavazza avatar
  Lavazza 11/06/2009 12:25:56

  Έχω μία απορία.

  Εως τώρα "διώκουμε" μόνο κομιστές.

  Το ζητούμενο δεν είναι οι κομιστές αλλά και οι αποδόχοι των μιζών.

  Οι αποδόχοι ως γνωστόν είναι (και) πολιτικά πρόσωπα.

  Γράφετε τώρα εδώ οτι η σύζυγος του Μητσοτάκη αγόρασε από κοινού οικόπεδο με το Χριστοφοράκο και η σύζυγος του Δενδρινού ήταν προϊστάμενη της συζύγου Μητσοτάκη στη Dresdner Bank.

  Ακούμε δηλαδή 5-6 διαφορετικά ονόματα για να ακούσουμε και του Μητσοτάκη χωρίς να φαίνεται αν η αγορά έγινε με λεφτά μίζας ή κάτι τέτοιο.

  (Προσωπικά πιστεύω οτι κι ο Κυριάκος είναι μέχρι τα μπούνια).

  Απορώ λοιπόν πώς γίνεται να αναζητείται αρχικά ο "λαβύρινθος" (τί έκαναν 6-7 άνθρωποι με οικόπεδα και πώς τα πήραν) και ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!

  Αυτός το είπε κατευθείαν δεν χρειάζεται να γίνουν έρευνες σε εταιρείες, σε offshore,σε υποθηκοφυλάκεια κτλ.

  Να προφυλακιστεί ο Τσουκάτος να πει σε ποιόν ακριβώς τα έδινε στο ΠΑΣΟΚ και μετά ελέγχονται και οι "λαβύρινθοι" της ΝΔ.

  Προσωπικά έχω πει οτι πρέπει να πάνε φυλακή ΟΛΟΙ οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων (συν το Μητσοτάκη και το Σημίτη) από το 1990 εως το 2006.

 20. christos avatar
  christos 11/06/2009 12:34:04

  άντε πάλι με τους πΑΣΟΚοΥΣ...αγαπητοί μου κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε:

  γιατί όλα αυτά τα προγράμματα" ήταν κατά 80-90% ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΑ ΑΠΌ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;

  ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ

 21. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 11/06/2009 12:35:48

  @20 christos δέν γνώριζαν την αποτυχία του συστήματος, η αποτυχία φάνηκε μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

 22. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 12:44:13

  Μήπως θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι οι εμπλεκόμενοι στο C4I πολιτικοί έχουν εξασφαλίσει παραγραφή μόλις πριν ένα μήνα με ενέργειες του πρωθυπουργού; Κάποιοι κάνουν πως το ξεχνούν: επειδή ακριβώς το ξεχνούν γι' αυτό τόλμησε και το έκανε ο Καραμανλής και άλλοι πριν απ' αυτόν.

 23. christos avatar
  christos 11/06/2009 12:56:34

  τι λέτε μωρέ; ο Τσουκάτος πότε εξασφάλισε παραγραφή; ο Άκης πότε; ο Γιάνος πότε;

  Όσο και να προσπαθείτε παπαγαλάκια του ΠΑσΟΚ...δεν θα σας βγει...θα το πιείτε το ποτήριο τούτο...και είναι πολύ πικρό...

 24. christos avatar
  christos 11/06/2009 12:59:15

  και δεν έγραψα για όλους...Βερελής...Μαντέλης...και κυρίως: ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΊΟΙ ΙΝΣΤΡΟΎΧΤΟΡΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ...ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΌ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΈΤΡΩΓΑΝ...

 25. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 11/06/2009 13:02:59

  Και του ΠΑΣΟΚ να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν δέν έχω καμιά αντίρρηση.

 26. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 13:10:28

  Christos, ο Άκης, ο Γιάνος, ο Βερελής, ο Μαντέλης και όλοι της τετραετίας 2000-2004, εξασφάλισαν παραγραφή την πρώτη τετραετία της ΝΔ. Για τον Τσουκάτο δεν ξέρω αν εμπίπτει στις διατάξεις.

 27. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 13:11:05

  Καλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει;

 28. christos avatar
  christos 11/06/2009 13:16:55

  μάλλον εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι αγαπητέ μου...παραγραφή γίνεται ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ...αν προκύψουν ποινικές ευθύνες και αποδειχθούν...δεν τους σώζει τίποτα...αν δηλαδή βρεθούν τα φράγκα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και λαλήσουν μερικά λαρύγγια...θα έχουμε μεγάλο σόου...

  κατάλαβες;

 29. tiramola avatar
  tiramola 11/06/2009 13:24:37

  Λυπάμαι που στο λέω Chris αλλά πασόκος δεν τα έχει πάρει , μόνο δεξιοί....

 30. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 13:26:11

  Christos, μήπως πρέπει να διαβάσεις το νόμο περί ευθύνης υπουργών; ξέρεις τι είναι αυτό; Ή διαβάζεις τις φοβερές γνωματεύσεις έγκυρων κορυφαίων πλην ανωνύμων νομικών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τους αφελείς;

 31. Le canard avatar
  Le canard 11/06/2009 13:31:32

  Εκπρόσωπος της SAIC ηταν -και- ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ του Γιωργάκη.

 32. tiramola avatar
  tiramola 11/06/2009 13:34:33

  Παντρεμένος με τον Τρεπεκλή είναι ο Γιωργάκης le canard?

 33. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 13:34:39

  Αχ βρε Γιωργάκη με τους φίλους σου...

 34. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 11/06/2009 13:41:16

  Ο Τερπεκλής ήταν παλιά προ εικοσαετίας σύμβουλος του Α.Παπανδρέου τότε ήταν και φίλος του Γιωργάκη. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας τον ξαπέστειλε απο το περιβάλλον του τότε έκοψε και τις σχέσεις με τον Γιωργάκη.

 35. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 11/06/2009 13:52:30

  Τα είχε γράψει και εδώ ο Φάκτορας αναλυτικά να τον διαβάζετε πού και πού.

 36. tiramola avatar
  tiramola 11/06/2009 13:57:59

  Δεν με βοηθάνε τα Ιταλικά μου γνωρίζοντας μόνο τεχνικούς όρους , για να σας μεταφράσω την σημερινή Ρεπούμπλικα όπου:
  Βρέθηκε ότι ο Ανιέλι έχει αδήλωτα σε off shore εταιρείες περί το 1 δις 750 εκατ. ευρώ!!!!!!!
  Σε κάποια από τις off shore εμφανίζεται συνδιακαιούχος ένας ονόματι Μεντζελόπουλος....
  Τον γνωρίζει κανείς να μας διαφωτίσει?

  Πόσα χρόνια ακούτε ότι η Φίατ κινδυνεύει με πτώχευση?

  Αν κάποιος κάνει την αβαρία να μεταφράσει ένα μέρος από το ρεπορτάζ της σημερινής Ρεπούμπλικα θα 'εχει τρομακτικό ενδιαφέρον....

 37. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 11/06/2009 14:12:12

  @τιραμολα

  Γνωρίζω την περίπτωση, αλλά δεν αφορά το Ελληνικό σκηνικό αλλά το Πανευρωπαικό.

 38. christos avatar
  christos 11/06/2009 17:08:16

  @ 30

  δηλαδή εσύ που τον διάβασες διαπίστωσες πως αν κάποιος υπουργός ή πολιτικός έχει κάνει οικονομικό έγκλημα αυτό παραγράφεται;
  άντε για να μάθω κι εγώ....

 39. Le canard avatar
  Le canard 11/06/2009 17:14:28

  tiramola Says: Παντρεμένος με τον Τρεπεκλή είναι ο Γιωργάκης le canard?

  tiramola ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε;

 40. Le canard avatar
  Le canard 11/06/2009 17:17:50

  Πέρα από την πλάκα, έτσι όπως είναι το κατηγορητήριο και εξελίσσεται η υπόθεση C4i, κανονικά θα πρέπει να εκδοθεί σύντομα ένταλμα σύλληψης για τον Τρεπεκλή και για δύο ακόμη ελληνομαερικάνους που ήταν ενδιάμεσοι. Δείτε, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι παραπλάνησαν το ελληνικό δημόσιο ΣΑΙΚ και Ζημενς. Αρα, δεν αφορά μόνον τον Δενδρινό, αλλά και τους υπόλοιπους. Δεν αναφέρεται για μίζες και εισροές χρημάτων σε λογαριασμούς του Δενδρινού. Μόνον για τη σύμβαση περί C4i. Θα χοντρύνει, και πολύ, το πράμα.

 41. Le canard avatar
  Le canard 11/06/2009 17:20:29

  ...και σε όλα αυτά, μην ξεχνάμε, έρχεται και η σειρά του Τσουκάτου. Τι θα γίνει με αυτόν; Εντάξει, έως τώρα προφασίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των κατηγορουμένων στο εξωτερικό και γι αυτό τους προφυλακίζουν. Θα αποφύγουν να προφυλακίσουν τον Τσουκάτο, επειδή, ίσως, δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο; Μα, ο Μαυρίδης, για παράδειγμα, δεν ήταν ύποπτος φυγής. Κι ομως, τον προφυλάκισαν.

 42. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 11/06/2009 19:11:09

  Περί Μεντελοπούλου και Αννιέλι

  "Εργάτες μαζεύουν σταφύλια στα περίφημα αμπέλια του Ch teau Μargaux, κοντά στο Μπορντό της Δυτικής Γαλλίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ένα μπουκάλι Ch teau Μargeaux το οποίο εμφιαλώθηκε το... 1787 κατέχει το ρεκόρ του πλέον ακριβού κρασιού στον κόσμο: έχει ασφαλιστεί προς 225.000 δολάρια! Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι η επιχείρηση ανήκει εξ ολοκλήρου και κατ΄ αποκλειστικότητα σε μια Ελληνίδα: την Κορίνα Μεντζελοπούλου. Το 2003 η κυρία Μεντζελοπούλου δαπάνησε 440 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το 75% της οικογενειακής επιχείρησης που της έλειπε- μετά τον θάνατο του πατέρα της Ανδρέα Μεντζελόπουλου, το 1980, η επιχείρηση είχε περιέλθει στην κατοχή της ιταλικής οικογενείας Ανιέλι. Ο Μεντζελόπουλος είχε αγοράσει τον πύργο και τον αμπελώνα των 2.620 στρεμμάτων στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο έλληνας επιχειρηματίας ήταν τότε ιδιοκτήτης της γαλλικής αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Felix Ρotin."

 43. αχβαχ avatar
  αχβαχ 11/06/2009 23:13:25

  @30

  Christos, άσε το νόμο, πιάσε το Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρον 84:

  1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.

  2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3. Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.

  3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.

  4. Αρμόδιο για την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό είναι, ως ανώτατο δικαστήριο, Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώνονται, μετά την άσκηση δίωξης, από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής, μεταξύ των μελών των δύο ανώτατων αυτών δικαστηρίων, που έχουν διορισθεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν πριν από την υποβολή πρότασης για άσκηση δίωξης. Του Ειδικού Δικαστηρίου προεδρεύει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου που κληρώθηκαν και μεταξύ ομοιόβαθμών ο αρχαιότερος. Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου της παραγράφου αυτής λειτουργεί Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι και μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Αρειο Πάγο ως ανακριτής. Η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος. Καθήκοντα εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στο Δικαστικό Συμβούλιο της παραγράφου αυτής ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται μαζί με τον αναπληρωτή του. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ το δεύτερο εδάφιο και για τον εισαγγελέα. Σε περίπτωση παραπομπής προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, όπως νόμος ορίζει.


  5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.

  Το Σύνταγμα είναι ο Απόλυτος Νόμος της Χώρας.

 44. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/06/2009 23:20:54

  Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω παντως,ακουσα οτι βρεθηκε ενα χαρτι,μνημονιο το ειπαν,του Ελληνικου δημοσιου,που ελεγε οτι το συστημα δουλεψε οταν το δοκιμασαν.
  Να δω τωρα,πως θα διωξουν καποιους μετα απ αυτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.