30/04/2008 01:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δριμύτατο κατηγορώ εναντίον του κ. Σανιδά

Σοβαρότατες κατηγορίες εναντίον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εξαπέλυσε χθες για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ. Σε επερώτηση βουλευτών του Κινήματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σανιδάς:

Βαρύνεται με καταγγελία για καταπάτηση οικοπέδου και την ανέγερση σε αυτό αυθαίρετης κατοικίας.
Εφαρμόζει αυταρχικές πρακτικές εκφοβισμού των δικαστών, στερώντας από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμά του να του απονέμουν δικαιοσύνη λειτουργικά και προσωπικά ανεξάρτητοι άφοβοι δικαστές.
Συντονίζει μια πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης και επιλεκτικής απονομής της δικαιοσύνης, με τις αλλεπάλληλες αρχειοθετήσεις Κυβερνητικών σκανδάλων
«Εξαφανίζει» πορίσματα ανεξάρτητων αρχών, όπως αυτά του κ. Ζορμπά, επειδή δεν βολεύουν την Κυβέρνηση που υπηρετεί!
Συμμετείχε ενεργά, με την διαβόητη αγόρευσή πολιτικολογίας του  το Φεβρουάριο του 2006 στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην διοργάνωση και εκτέλεση της παράτυπης διαδικασία της τηλεφωνικής ψηφοφορίας που οδήγησε στην βολική για την Κυβέρνηση πλήρη ανατροπή προηγούμενης  απόφασης του ίδιου δικαστηρίου κατά των συμβασιούχων.
Απαξίωσε, αγνοώντας επιδεικτικά τη θεσμική λειτουργία της, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο θέμα των αστυνομικών καμερών.
Εξέδωσε τις διαβόητες αυταρχικές εγκυκλίους και εισαγγελικές διαταγές κατά των συμβασιούχων, υπέρ της συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων, κατά των απεργών και υπέρ της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, στέλνοντας μήνυμα εκφοβιστικής καθοδήγησης στο σύνολο των δικαστών και βάλλοντας κατά της ελεύθερης δικαστικής κρίσης τους.
Καταγγέλθηκε από το σύνολο τοπικής κοινωνίας για επιτόπια επίσκεψή του με στόχο την απροκάλυπτη επέμβασή του σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση εις βάρος απολυμένου πολίτη
Καταγγέλθηκε και για ύποπτη αρχειοθέτηση υπόθεσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Σύρει με πρωτοβουλία του και με ένα επαίσχυντο κατηγορητήριο σε πειθαρχική δίωξη τον Πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων Εισαγγελέων, επειδή «τόλμησε» να ασκήσει συνταγματικά επιτρεπτή συνδικαλιστική κριτική για την κατάσταση της Δικαιοσύνης.


 

Να δούμε τι θα απαντήσει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikoleta avatar
  nikoleta 30/04/2008 02:00:14

  Και λίγα είναι...Δεν λέτε και κάτι για τους αναλφάβητους ΝΟΜΙΚΑ δικαστές που καίνε κόσμο και κοσμάκη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

 2. fantomas avatar
  fantomas 30/04/2008 09:22:04

  ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΥΜΠΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΟΥΝ !

 3. Αναρμόδιος avatar
  Αναρμόδιος 30/04/2008 09:55:22

  Δηλαδή? Δεν είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη? (lol)

  Ισχύει η όχι η περίφημη ρήση "Εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη";

  Μήπως πρέπει να ξαναδούμε τι πραγματικά είναι δημοκρατία και τι πραγματικά είναι δικαιοσύνη;

  Οσο ο πολίτης παραμένει πεπεισμένος ότι χρειάζονται "ειδικές επαγγελματικές γνώσεις" για την άσκηση της πολιτικής ή την απονομή δικαιοσύνης θα καταλήγουμε εδώ που είμαστε τώρα. Στην "επαγγελματική" Δημοκρατία. Πολύ μακριά δηλαδή από εκεί που θα έπρεπε να βρισκόμαστε.

  Διότι δεν είναι στραβά ο γιαλός. Εμείς αρμενίζουμε στραβά.

  Αναρμόδιος

  ΥΓ. Οσο για την επαγγελματική επάρκεια... Πόσοι υπουργοί, βουλευτές ή δικαστικοί έχουν ECDL για παράδειγμα; (από δημοκρατική καχυποψία ερωτώ)

 4. Notrust avatar
  Notrust 30/04/2008 17:55:24

  Ερώτηση Αφελούς πολίτη:
  Έχω δικαίωμα μετά απο όλα αυτά να ισχυριστώ ενώπιον δικαστηρίου ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στους δικαστές να δικάσουν υπόθεση μου και να προσφύγω να δικαστεί η υπόθεση μου σε Ευρωπαικό Δικαστήριο;
  Και αν η απάντηση είναι ΟΧΙ παρακαλώ μπορείτε να μου ο αιτιολογήσεται?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.