#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2011 19:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραματική η κατάσταση στην ΕλλάδαΔραματική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της δημοσιονομικής διάλυσης αλλά και από το γεγονός ότι τόσες επανιδρύσεις του κράτους μας υποσχέθηκαν αλλά παρ' όλα αυτά βρισκόμαστε πιο κάτω κι από τον πάτο.

Κατ' αρχάς τα στοιχεία του υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό καθώς το έλλειμμα έχει αυξηθεί από πέρυσι πάνω από 1.5 δισ. ευρώ και φαίνεται ότι θα κλείσει πολύ πάνω κι από το 10%!

Ο πληθωρισμός ξεφεύγει ακόμη μια φορά παρά τη δραματική μείωση της κατανάλωσης. Βρίσκεται στο 2,9% και είναι σίγουρο ότι πρόκειται για φορολογικό πληθωρισμό, δηλαδή οι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ, έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των προϊόντων. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα απαραίτητα, το εισόδημά του υποτιμήθηκε αλλά δεν υποτιμώνται οι τιμές.

Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο υποχώρησε κατά 12,3% ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που επηρεάζει άμεσα την απασχόληση, μειώθηκε κατά 11,9%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το γεγονός ότι τίποτε δεν παράγεται στην Ελλάδα.
Το χειρότερο από όλα για την Ελλάδα, όμως, είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ που παίζει σε όλα τα διεθνή δίκτυα και που δείχνει ο δημόσιος τομέας είναι τόσο διαλυμένος που μόνο μια πλήρης καταστροφή του και δημιουργία του από την αρχή θα μπορούσε να σώσει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση – ντροπή για τη χώρα μας, και κόλαφο για τις κυβερνήσεις που όλο αναμόρφωναν την Ελλάδα με μεταρρυθμίσεις, αλλά στην ουσία δεν έκαναν απολύτως τίποτε:
«'Ο κεντρικός κυβερνητικός μηχανισμός δεν έχει μέχρι τώρα ούτε τις δομές, ούτε τις ικανότητες για μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πρόκειται για μια σκληρή διαπίστωση που για πρώτη φορά καταδεικνύει τι δεν λειτουργεί στη διοίκηση και τι είναι αυτό που εμποδίζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις».

Χαρακτηριστικά είναι τα σημεία που θίγει ο ΟΟΣΑ για τις παθογένειες του συστήματος:

Η εξουσία των υπουργείων είναι κατακερματισμένη όχι μόνον επειδή και τα 14 είναι διασπαρμένα σε εκατοντάδες κτήρια στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και γιατί απουσιάζει σχεδόν παντελώς οποιαδήποτε επαφή
Τα 4/5 των κτηρίων, όπου στεγάζονται τα υπουργεία, δεν διαθέτουν αίθουσα συνεδριάσεων
Τα τελευταία 15 χρόνια εκδόθηκαν σχεδόν 17.000 νόμοι, προεδρικά και υπουργικά διατάγματα αλλαγής αρμοδιοτήτων
Ένας υπουργός με μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικά υπουργεία δήλωσε ότι χρειαζόταν κάθε φορά πάνω από ένα χρόνο για να βρει άκρη στα νέα του καθήκοντα
Κάθε υπουργείο διαθέτει κατά μέσον όρο 439 διαφορετικά τμήματα
Μόνον δύο φορές το χρόνο για μερικές ώρες ελέγχονται από την κυβέρνηση τα υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων
Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την εξουσία, αλλά ούτε τις κατάλληλες μεθόδους για να αναγκάσει τα νευραλγικά υπουργεία να ακολουθήσουν ενιαία πολιτική
Οι Έλληνες κρατικοί υπάλληλοι έχουν ελάχιστη επαφή με τους συναδέλφους τους σε άλλα υπουργεία ή ακόμη και με εκείνους του ίδιου υπουργείου
Σε όλα τα υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης

Αυτοί είμαστε, κύριοι για όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τη ζητιανιά των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Και έχουμε πιάσει πάτο και μας έφυγε ο πάτος που έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράς. Να δούμε που θα σταματήσει η κατρακύλα. Οχι ότι δεν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις και υγιή κομμάτια τη ελληνικής κοινωνίας. Ομως, το μαύρο μας το χάλι πρέπει να έχει όρια και κάποιος πρέπει να βάλει τάξη σ' αυτό το χάος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 08/12/2011 19:56:24

  Δεν χρειαζόταν να εγκαταλειφθεί το σύνολο των "Ανατολικών"
  παραδόσεων,ώστε να εγκατασταθεί ο στοιχειωδώς απαιτούμενος
  "ορθολογισμός".....Αποτύχαμε και πέφτουμε σε ξέρες κοφτερές....
  στην πατρίδα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, τί ειρωνεία!
  Είναι προφανές ότι ξαναρχίζουμε, άλλη λύση δεν υπάρχει...χωρίς
  γκρίνιες μάλιστα!

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ βαγόνι 08/12/2011 21:46:15

   Είναι προφανές ότι πρέπει να ξαναρχίσουμε.
   Ακόμη δεν φαίνεται να έχουμε ξαναξεκινήσει για να φτιάξουμε κράτος. Δεν αρκεί να καθόμαστε πάνω στα μπάζα και να κλαίμε τη μοίρα μας.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/12/2011 20:00:24

  Στο antinews, από τα τέλη του 2007 που παρακαλώ με επιμέλεια (από τον ...Ζαχόπουλο), έχουν σχολιάσει αρκετοί άνθρωποι, σαφώς ευφυείς και γνώστες της Ελλάδας, των οικονομικών και τις πολιτικής.

  Χωρίς να συμφωνούμε σε λεπτομέρειες, ή μεθοδολογίες, ή κόμματα ,ή άτομα, 4 (τέσσερα) χρόνια αργότερα, μήπως θα έπρεπε, σε 1, 2, 3 παραγράφους, όχι σε σεντόνια, να πουν όλοι αυτοί, ποιά είναι η ρίζα του κακού, και με ποιά απλή και σε απλά ελληνικά διαδικασία μπορεί να διορθωθεί, και πόσο καιρό κατά την γνώμη τους θα πάρει; De profundis, ψευδώνυμα ή επώνυμα ή όπως κ΄ρινει ο καθένας.

  Eαν σε μια ιστοσελίδα σαν και αυτήν δεν μπορεί να προκύψει κάποια σύνθεση με πρακτικά "δια τάυτα", μέχρι αύριο το πρωί, άντε το απόγευμα, νομίζω ότι την έχουμε βάψει.

  • kotstak avatar
   kotstak @ archaeopteryx 08/12/2011 20:23:23

   Εγώ πάντως το έχω πει. Μετοχοποίηση του χρέους.
   http://frenostonkatiforo.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 08/12/2011 21:14:45

   1. Ρίζα του κακού. Το θασόκ-μπατσόκ και τα λαμόγια του
   2. Διαδικασία για να διορθωθεί. Στη μπουζού όσοι κλέψαν
   3. Πόσο καιρό θα πάρει. Έξι μήνες

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ archaeopteryx 08/12/2011 21:32:56

   Όχι λίγες φορές,εξαντλητικές δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και
   αξιόλογα συγγράματα και εργασίες ad hoc, περιέγραψαν με
   ενάργεια το τί δέον γενέσθαι.
   Θα μπορούσε να συνεχίσει να απαριθμεί κανείς τους άρρωστους
   και επισφαλείς χώρους: την κάκιστη δημόσια διοίκηση, την
   ακατανόητη δημογραφική κατανομή, την πολυνομία και την
   βραδυπορούσα δικαιοσύνη, τη διαπλοκή....,την εγκατάλειψη του
   αγροτικού χώρου και...και..... ή ακόμη να εντρυφήσει στην
   περιρρέουσα και καταστροφική ατμόσφαιρα της μαζικής
   επικοινωνίας που σε μια εικοσαετία τσαλαπάτησε ό,τι βρήκε μπρός της,
   και να καταλήξει "αρειμανίως" στο σύνολο των ιστορικών
   αιτιάσεων μιας δομικής καθυστέρησης. Ε, καί;
   Ευφυέστατες σκέψεις και αναλύσεις έχουν κατα καιρούς εμφανισθεί,
   ίσως όχι πολυάριθμες, πάντως επαρκείς και διεξοδικές.
   Μια κοινωνία διασπασμένη,σε επι μέρους μικρά και μεγάλα συμφέροντα
   δεν κουμαντάρεται επειδή απλώς διαπιστώνει τα χάλια της!
   Πάνω απ' όλα χρειάζεται την απαραίτητη vis vitalis και την αναγκαία
   βούληση να ξεκολλήσει....δεν πιστεύω πως είναι μόνο θέμα ηγεσίας...
   εξ'ού και δεν ακούω ευχάριστα τις κατάρες στο πολιτικό σύστημα ως
   τον μόνο υπεύθυνο "καταστροφέα".
   Στα blogs δεν αναλύουμε δοκιμιακές συνταγές...λέμε μια απλή γνώμη,
   καλή ή κακή,και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε....τόχουμε
   παραρίξει στη μακροσκελή θεματογραφία!

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ archaeopteryx 08/12/2011 23:19:07

   Δεν πιστεύω ότι διαθέτω το θεωρητικό υπόβαθρο για να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα, αλλά σύμφωνα με την φτωχή, ισωπεδωτική, κοινή λογική μου, είναι 2-3 απλά, αυτονόητα, αλλά δύσκολα πράγματα που πρέπει να γίνουν.
   Τα γράφω ανακατεμένα, όπως μου έρχονται στο μυαλό: 1) Οι συνδικαλιστές γίνονται κοινοί-θνητοί εργαζόμενοι, που έχουν απώλειες στις αποδοχές τους κάθε φορά που απεργούν και δεν αμείβονται για την δήθεν ή πραγματική προσφορά τους στους άλλους εργαζομένους. Αμείβονται μόνο για το έργο που παράγουν για τον εργοδότη τους, όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά ταυτόχρονα οι διατάξεις του εργατικού δικαίου τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα για όλους.
   2) Η δικαιοσύνη απεγλωβίζεται από τον ιστό της γραφειοκρατίας, γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη και τυφλή και λειτουργεί άμεσα, μη υπακούοντας σε εντολές πολιτικών.
   3) Τελειώνουμε με το παραμύθι της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και όποιος αιρετός αποδεδειγμένα διαπράττει ποινικό αδίκημα, δεν χρειάζεται να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη οι συνάδελφοί του. Διώκεται αυτεπάγγελτα και τα αδικήματά του, όχι απλά δεν παραγράφονται, αλλά μπορούν να τον οδηγήσουν στη φυλακή ακόμη και 30 χρόνια αργότερα.
   4) Δημιουργείται ενιαίο on-line σύστημα για όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου. Δεν γίνεται να πεθαίνει ο πατέρας σου και να πρέπει να αποδείξεις το θάνατό του για να μην χαρακτηριστείς κλέφτης, επειδή δεν σταμάτησες την καταβολή της σύνταξής του. Δημόσια υπηρεσία δεν είναι αυτή που εκδίδει τις ληξιαρχικές πράξεις;
   5) Το βασικό όμως είναι να βρεθεί ο ηγέτης που, για να γίνουν τα παραπάνω και πολλά περισσότερα που σίγουρα έχω παραλείψει, έχει τα κότσια να συγκρουστεί με το πανίσχυρο κατεστημένο, εξηγώντας συνεχώς στον ελληνικό λαό τις ενέργειές του και οδηγώντας στη δικαιοσύνη όσους πρέπει να λογοδοτήσουν και να καταδικαστούν, δημεύοντας περιουσίες που δημιουργήθηκαν από τους φόρους των κορόϊδων, προσπάθώντας σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον να αποκαταστήσει το "κοινό περί δικαίου αίσθημα".

  • ares avatar
   ares @ archaeopteryx 09/12/2011 02:01:41

   Καλή ερώτηση!
   Υπάρχει κανείς που να μή γνωρίζει τουλάχιστον έναν αργόμισθο, ένα γραφείο, ένα τμήμα, μια επιτροπή, μια υπηρεσία, ένα συμβούλιο ή έναν ολόκληρο οργανισμό στο στενό ή ευρύτερο Δημόσιο χωρίς κανένα - μα κανένα - αντικείμενο??? Αμφιβάλλω.
   Γνωρίζει κανείς κάποιον πολιτικό ή πολίτη που να πέρασε από το μυαλό του ότι πριν αρχίσει να φορτώνει "δικαίους και αδίκους" με οποιαδήποτε βάρη σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία θα έπρεπε να προχωρήσει στην κατάργηση αυτών των θέσεων?? Αμφιβάλλω.
   Υποτίθεται ότι έγινε μια "απογραφή" των υπηρετούντων την διοίκηση (κάτι σαν το "κτηματολόγιο"), το αποτέλεσμα της οποίας κανένας αρμόδιος μέχρι σήμερα έχει αναγνωρίσει.
   Αν θέλει κανείς να σχηματίσει μια εικόνα αυτής της παράλογης σπατάλης, ας υπολογίσει, τότε, μόνος του το πλήθος υπαλλήλων και συμβούλων της διοίκησης, ας εκτιμήσει όπως του αρέσει ένα ποσοστό των χωρίς κανένα αντικείμενο αργομίσθων και ας τα πολλαπλασιάσει μ' ένα μετριοπαθή συντελεστή που να εκφράζει τον κόσμο έξω από την διοίκηση που ανέχεται ή ανομολόγητα αποδέχεται την διατήρηση αυτών των θέσεων....
   - Σιγά ρε φίλε! Τι είναι οι θέσεις; καρέκλες, για να τις καταργήσεις! Υπάρχουν πάνω τους Ανθρωποι με παιδιά, δάνεια ή λίγα μόλις χρόνια απ' την σύνταξη!
   Να καταργηθούν τώρα! Δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω πόσο απάνθρωπο είναι. Δεν γνωρίζω όμως μεγαλύτερη αθλιότητα (χειρότερη κι απ' την "μίζα") από το να δέχεται κανείς αργύρια χωρίς να προσφέρει τίποτα. Όχι άπαξ. Τακτικά, στον λογαριασμό του άλλοτε με οδοιπορικά και υπερωρίες, και συχνά χωρίς την φυσική του παρουσία - λόγω εξωτερικής απασχόλησης.
   Αυτό είναι η πραγματική διαφθορά. Διαφθορά που, κανονικά, δεν αντέχεται.
   Ισως να προκαλεί σε πολλούς εντύπωση να διαβάζουν μια αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας σε μια έκθεση του ΟΟΣΑ.
   Αντίθετα, όμως, εντύπωση θά 'πρεπε να προκαλεί η απουσία τέτοιων αποτυπώσεων από μάς τους ίδιους στα ελλ. ιστολόγια, σαν όλοι μας νά 'χουμε σιωπηρά αποδεχθεί ότι είναι ένα κοινό αναπόφευκτο κακό....

  • unfair avatar
   unfair @ archaeopteryx 09/12/2011 02:10:50

   Η έλλειψη της δημοκρατίας είναι το βασικό πρόβλημα. Όταν ψηφίζεις κάποιον, κ πλέον, έχεις έναν "δικτάτορα" Ή "ανίκανο" για να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του δηλώσεις για 4 χρόνια, που επιπλέον ΔΕΝ ελέγχεται! [ή μάλλον ελέγχεται, αλλά σίγουρα όχι από εσένα που τον ψήφισες]. Δεν υπάρχει πουθενά έλεγχος! [γι' αυτό κ τα έχουν πάρει κ οι εταίροι μας / όχι που δεν τους συμφέρει]. Τα τελευταία 15 χρόνια μόνον, βγήκαν 17.000 νόμοι, ψηφίσματα, διατάγματα κ ένα σωρό μπούρδες! hello! ...αλαλούμ!
   Τι χρειαζόμαστε;
   Εδώ, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, κ να διαχωρίσουμε την προοπτική μας, με σχέδια βραχυπρόθεσμα, που σε αυτά το πιο σημαντικό είναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!!! κ μεσοπρόθεσμα [αν κ οι βάσεις πρέπει να μπουν από την αρχή] ...σε πλάνα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!! κ βέβαια, να φτάσουμε μακροπρόθεσμα σε ασφάλεια, ευημερία, κ ξανά πολιτιστικό πλούτο.
   Όπως κ να έχει, δεν μπορείς με 2-3 παραγράφους να αναπτύξεις 2 σημαντικά θέματα, όπως "τι φταίει" κ "πως θα το ξεπεράσουμε".
   Όσο για το σημαντικό σημείο που αναφέρεσαι, της χρονικής διάρκειας, με ένα πλάνο σοβαρό, η σταθερότητα μπορεί να υπάρξει σε 18 μήνες, κ μετά να αρχίσει η ανάπτυξη. Τα μακροπρόθεσμα, θέλουν άνω των 8-10 χρόνων να γίνουν.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/12/2011 20:01:19

  Kαι ο πρώτος -επίσημα- ανακοινωμένος θάνατος από ασιτία Ελληνίδας 45 ετών, από έμφραγμα του μυοκαρδίου εξ αιτίας ασιτίας, επι εδάφους γενικευμένης απίσχνασης.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 08/12/2011 20:10:38

   Έχομεν όμως Σοσιαλισμόν

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 08/12/2011 20:44:06

    και ελληνόφωνο Τσαουσέσκου...
    τη σκαπούλαρε προς το παρόν βέβαια...

  • manos avatar
   manos @ αλλενάκι 08/12/2011 20:56:22

   Παρόλα αυτά, οι φόροι θα τρέχουν, τα χαράτσια θα αυξάνονται, οι μισθοί θα μειώνονται, και το ρεύμα θα αυξηθεί.
   Οι θάνατοι μας θα είναι μοναχικοί, σιωπηλοί, και ανυπόφοροι.
   Ο πόνος θα μεγαλώνει μέχρι που θα γιγαντωθεί. Και τότε θα μεγαλώσει και άλλο, γιατί ο άνθρωπος έχει πολλή αντοχή.
   Αλλά οι φόροι θα τρέχουν, τα πρόστιμα θα αυξάνονται, και τα χαράτσια θα ανεβαίνουν.
   Μήπως στο τέλος οι ζωντανοί ζηλεύουν τους νεκρούς?
   Ο Θεός να μας βοηθήσει.

 4. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 08/12/2011 20:10:39

  Δεν γίνεται να μήν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για το χάος που περιγράφεται στο άρθρο.Η ατιμωρησία και εργατοπατερισμός διέλυσαν το δημόσιο.Λύση δεν βλέπω!

 5. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 08/12/2011 21:52:48

  Χρειάζονται νομίζω τα παρακάτω,
  Καλή αυτοδυναμία, εφαρμογή των νόμων γιατί για αλλαγές δε προλαβαίνει, τιμωρία με συνοπτικές δίκες αφού έχουν και στο βιογραφικό τους τις απατεωνιές και στη συνεχεία τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς τους καλά κρυμμένους πίσω απ΄ τα χαρτιά
  Στελέχωση σε υπουργεία Γ.Γ. και όλες τις παρακάτω υπηρεσίες με τεχνοκράτες, ανθρώπους της αγοράς που έκτισαν απ’ το μηδέν επιχειρήσεις και άνθισαν στα χέρια τους.
  Μετά τις εκλογές, ο πολίτικος που θα εκλεγεί, μετακομίζει στην βουλή για να ασκήσει τα καθήκοντα του με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των συμπολιτών στην περιφέρεια του.
  Οι πολιτευτές που δεν θα εκλεγούν βουλευτές, για να δούμε που μπορεί να είναι χρήσιμοι.
  Όσοι δλδ δεν εκλεγούν και κόπτονται για προσφορά, αφού ευαγγελίζονται πως είναι λειτουργοί και διακονεύουν στην πολιτική, θα μπορούσε αντί να περιφέρονται άσκοπα με τα γαλόνια του πολιτευτή έως τις επόμενες εκλογές, με εντολή αρχηγού, να τους ανατίθενται άμισθα κάποια καθήκοντα στην εκλογική τους περιφέρεια ή αλλού,
  Έτσι θα μπορέσει ο πολιτευτής να παράγει έργο και έκτος βουλής, πολλοί οι ρόλοι που θα μπορούσε να δώσει ένας αρχηγός κόμματος και ιδιαίτερα κυβερνώντος σε πολιτευτές? Πολλοί και σημαντικοί.
  Ας δούμε σε τι θα μπορούσε να συνεισφέρουν,
  Το πρώτο απαραίτητο, να ανατεθεί η εποπτεία σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών στην περιφέρεια, ώστε οι υπηρεσίες προς τον πολίτη να είναι ποιοτικά υψηλές, γρήγορες και αποτελεσματικές π.χ. σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαίδευση, πληροφόρηση κ.λπ.
  Την επιμέλεια οργάνωσης ομάδων εκτάκτων αναγκών και την εκπαίδευση τους για παρόμοιες καταστάσεις, πλημμύρες, σεισμοί, φωτιές και άλλα.
  Και βέβαια την εκπαίδευση στη δυνατότητα πρόληψης, αφού προέχει, διότι σα φτάνουμε στην καταστολή το τίμημα είναι ήδη βαρύ.
  Θα επιμελούνται την προστασία και εμπλουτισμό οικοσυστημάτων, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, δενδροφυτεύσεις, λαθροθηρία κ.α.
  Αλλά και στις πόλεις, καθαρή πόλη δεν είναι αυτή πού έχει πολλούς εργάτες στην καθαριότητα , αλλά η πόλη που δεν λερώνουμε.
  Είναι σε θέση να γνωρίζουν και να συνδράμουν τους κοινωνικά αδυνάτους στις περιοχές τους, μεγάλο ζήτημα και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό του, διότι υπάρχει και η περήφανη φτώχεια, αυτή που βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες.
  Αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο μεγάλο έργο σε γηροκομεία ή την εκκλησία (συσσίτια κλπ), θα πάρουμε μια γεύση των παραπάνω αναφορών για την περήφανη “κρυφή” φτώχεια.
  Να φροντίζουν οι πολιτευτές να φτάσει και στο πιο μακρινό χωριό η εκπαίδευση και κυρίως η πληροφόρηση σε οικογενειακές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, σε γνώση και εργαλεία βελτίωσης για περισσότερη και ποιοτικότερη παραγωγή.
  Μπορούν να δρομολογούν με σωστό σχεδιασμό και πολύ θέληση, τη δημιουργία αυτοδιοίκητων ομάδων παραγωγών, με τεράστια οφέλη, αφού θα έχουν διαπραγματευτική δύναμη, η ποσότητα και ποιότητα θα καταστήσουν ανταγωνίσιμα τα παραγόμενα προϊόντα, με άριστα αποτελέσματα απορρόφησης και τιμών.
  Οι μικροί παραγωγοί, ξέρουν μόνο να παράγουν, αν τους εμφυσήσουμε την τεράστια σημασία της ποιότητας στην παραγωγή, είναι βέβαιο πως θα ανεβάσουν κατακόρυφα την ποιότητα τους στα παραγόμενα προϊόντα που είναι και το ζητούμενο σήμερα,
  Ο πολιτευτής, θα μπορεί να συνδέει αν διαθέτει και το επιχειρηματικό δαιμόνιο (να γιατί δεν πρέπει να είναι χαλβάδες οι πολιτευτές), την παραγωγή με την προβολή και απορρόφηση του προϊόντος.
  Κ επειδή δεν ξέρουν να διαπραγματεύονται, τρομοκρατούνται στην κινδυνολογία για μη απορρόφηση της σοδιάς με αποτέλεσμα να πουλούν όσο όσο.
  Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ακόμα θέματα που θα είναι χρήσιμη μια τέτοια πρωτοβουλία, και τι καλύτερο να το κάνουν οι πολιτευτές άμισθοι φυσικά, μιας και η πολιτική είναι πεδίο προσφοράς και όχι επαγγελματικής ή κοινωνικής ανέλιξης.
  Όλα αυτά σημαίνουν πως εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια ν αφήσουμε Ελλάδα και στους επόμενους.
  Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για όλους τους πολιτευτάδες!

 6. Μάνος στο Βουνό avatar
  Μάνος στο Βουνό 08/12/2011 22:14:31

  Nα μαζέψουμε λεφτά και να βάλουμε πάνω απο την Ελλάδα έναν τεράστιο καθρέφτη ώστε όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου να μπορούν να δούν τα μούτρα τους . Να δούν ότι όλοι ίδιοι φαίνονται απο ψηλά . Να δούν το μόρφωμα που έχουμε δημιουργήσει . Οχετός η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία που ανάθεμα κι αν ξέρω πως είναι η δημοκρατία μιας και πραγματικά ποτέ δεν την έζησα , και 11 εκ. Ελληνες να αμπελοφιλοσοφούν μέσα στην παρακμή τους . Τα διαπιστώσαμε όλα , φίλε Αρχαιοπτέρυγα και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για αύτο .
  Ας κάνουμε κάτι λοιπόν και ας μην βγεί τέλειο , αρκεί που θα βγούμε απ τον λήθαργο .

 7. fwtis kalakis avatar
  fwtis kalakis 09/12/2011 04:20:09

  MYΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ....

 8. Jovi avatar
  Jovi 09/12/2011 11:16:26

  Μήπως έφερε η ΝΔ κάποιο νομοσχέδιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας στα 3 χρόνια και δεν το καταλάβαμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.